2022. szeptember 26. hétfő

szept. 26
0:12
Bohrát Mária lett a polgármester Örménykúton (ProfitLine)
Bohrát Mária(független) nyerte az időközi polgármester-választást a Békés megyei Örménykúton vasárnap.
szept. 26
0:12
Fordulóponthoz értek a franciák: jöhet a nyugdíjkorhatár emelése (vg.hu)
Pontos információkat hétfőn mondhatnak a miniszterek, amikor a 2023-as költségvetést ismertetik.
szept. 26
0:15
A neves orosz közgazdász szerint igenis működnek az Oroszországgal szembeni szankciók (rtl.hu)
Már fogy a pénze Putyinnak – mondta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank korábbi orosz származású vezető közgazdásza a Népszavának. Szerinte nem igaz, hogy nem működnek a szankciók, óriási hatásuk van Oroszországra. Ezzel szemben Orbán Viktor és a Fidesz vezető politikusai folyamatosan arról beszélnek, hogy a szankciók csak Európának ártanak.
szept. 26
0:16
Harc indulhat a királynő temetésének felvételeiért (vg.hu)
A legnagyobb brit tévétársaságok, amelyek élőben közvetítették a több órás szertartást, a királyi család szerint nem közölhetik a felvételeket, csakis az ő engedélyükkel.
szept. 26
0:20
Fehér Ház: Amerika választ fog adni, ha Moszkva beveti az atomfegyvereit (vg.hu)
A nemzetbiztonsági tanácsadó ugyanakkor nem pontosította, milyen választ adna Washington.
szept. 26
0:24
A kormány lemondását követelték Moldovában (vg.hu)
.
szept. 26
0:28
III. Károly király tulajdonában van a legnagyobb brit bioélelmiszer- és italgyártó cég (vg.hu)
A Duchy Originalst 1990-ben alapította az uralkodó még walesi hercegként.
szept. 26
0:32
Emelik a nők nyugdíjkorhatárát Svájcban (vg.hu)
Az eddigi 64 év helyett már a nők is 65 éves korukban mehetnek csak nyugdíjba, erről döntöttek a népszavazáson a svájciak.
szept. 26
0:36
Ami egyszer felkerült az internetre, azt szinte lehetetlen törölni onnan (vg.hu)
A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy többször is mérlegeljék, hogy mit osztanak meg az interneten.
szept. 26
0:40
Piac lángolt Párizsban (vg.hu)
Több mint száz tűzoltó harcolt a lángokkal.
szept. 26
0:44
Egy budapesti top étterem, ahol nem opció a bezárás (vg.hu)
A nyitvatartással és a gyakoribb étlapváltással veszi fel a küzdelmet a nehézségekkel a St. Andrea Restaurant.
szept. 26
0:48
Az exit pollok szerint nyertek a jobbközép pártok Olaszországban (vg.hu)
Először lesz női miniszterelnöke Olaszországnak.
szept. 26
4:09
Rekordot döntenek az idei EV eladások, de még mindig hosszú út áll előttünk (NRGreport)
A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) szerint az elektromos járművek eladása minden idők legmagasabb szintjét éri el ebben az évben, de több munkára van szükség más ágazatokban is, hogy 2050-re elérjük a nettó nulla károsanyag-kibocsátást.
szept. 26
4:18
Mindenki egyre drámaibbnak látja a magyar gazdaság helyzetét (Piac és Profit)
Magyarországon augusztusban már négy hónapja tartott az üzleti és fogyasztói várakozások romlása. A fogyasztói várakozások esetében ez szeptemberben is folytatódott, az üzleti bizalmi index viszont kis mértékben emelkedett, bár érezhetően elmaradt júliusi szintjétől. A GKI Gazdaságkutató által – az EU támogatásával – végzett felmérés szerint a fogy
szept. 26
4:18
A világ 10 legjobb filmje ami valaha készült - Hányat láttál belőle? (ProfitLine)
Hogy melyik a világ legjobb filmje, vagy melyek a világtörténelem legjobb filmjei, nagyon szubjektív kérdés, hiszen ahány ember, annyiféle ízlés a világon. Valahogy mégiscsak érdemes lenne megtudni, hogy mik azok a filmtörténeti remekművek, amelyek a legtöbb embert levették a lábukról. Ezért jó, hogy ma már léteznek olyan hatalmas adatbázissal rend
szept. 26
4:21
Áfonyafarm a napelem alatt (Magyar Mezőgazdaság)
Az USA legészakibb tagállamában, Maine területén termő vadáfonyát nem lehet magról vetni, az alacsonyra növő bokrok különleges ápolást igényelnek, az apró, édes bogyókat pedig csak a környéken értékesíthetik, mert túl sérülékenyek ahhoz, hogy a hosszú szállítást kibírják.
szept. 26
4:45
NőKomment: Király Linda óriási szigorban nőtt fel! (Márkamonitor)
A NőComment! vasárnapi adásából kiderült: az énekesnőt szülei kemény kézzel nevelték őket, ami Lindában és testvéreiben is mély nyomot hagyott.   Liptai Claudiát zavarja, ha a férje nem nézi meg a csinos nőket A műsorvezető szerint kifejezetten férfias és akár szexi is, ha a párja észreveszi a dekoratív nőket. Vajon mit gondoltak erről a NőComment!
szept. 26
4:45
Az abortusz egyre inkább a 24 év alattiak tapasztalata Magyarországon (G7)
Bár a sajtóban csak szívhangtörvény néven elhíresült rendelet több mint egy hete hatályos, mégsem egyértelmű, pontosan mi lenne az orvosok jogszabályi kötelessége, ahogy az sem, mire számíthatnak a várandós nők.
szept. 26
4:45
Early bird regisztráció a TECHference-re – már csak korlátozott ideig! (New Technology)
Vészesen közelít a kedvezményes early bird regisztráció vége a TECHference ipari konferencia és kiállításra! A leginnovatívabb gyártók és a legmodernebb technológiai megoldások seregszemléje november 24-25-én lesz a Globall Hotel Telkiben. Van már jegyed? Az év egyik legjobb ipari konferenciája ismét olyan szakértők előadásaival és kerekasztal-besz
szept. 26
4:51
Mikor és hogyan szüreteljük a homoktövist? (Agrofórum)
Szeretném megtudni, hogy a homoktövis termését mikor és hogyan szedhetjük?
szept. 26
4:57
Új megoldások az emelkedő áramszámlák ellen (okosipar.hu)
A klímaváltozás miatti szélsőséges időjárás, illetve a gyorsan emelkedő energiaköltségek hatalmas terhet jelentenek a háztartások számára, azonban otthonaink intelligenssé és fenntarthatóvá alakításával sokat tehetünk a problémák enyhítésére. Az, hogy pontos képünk legyen arról, hogy hogyan, mikor és hol használjuk az energiát, fontosabb, mint vala
szept. 26
5:12
Egy évtized alatt jelentősen bővült a fogyatékkal élő embernek foglalkoztatása (ProfitLine)
Magyarországon minden második megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő embernek van munkája, míg tíz éve csak 18 százalékuk dolgozott - mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
szept. 26
5:15
Akár panel, akár panel tégla - a fővárosi garzonoknak már milliós a négyzetméterára (KKV Magazin)
A használt lakások fővárosi piacán a kisebb alapterületű eladásra kínált ingatlanoknál az átlagosnál jelentősebb drágulás látható. A panelgarzonok esetében egy év alatt 26 százalékkal 957 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár, a téglaépítésű társaik 22 százalékkal 1,04 millió forintra drágultak. Az egy kategóriával nagyobb, 40-79 négyzetméte
szept. 26
5:15
Sok haláleset elkerülhető lenne (Magyar Mezőgazdaság)
Egy új tanulmány szerint évente több millió ember haláláért lehet felelős a túl kevés gyümölcs- és zöldségfogyasztás. A kutatók szerint hétből egy szív- és érrendszeri betegségben elhunyt ember halálát a túl kevés gyümölcsfogyasztás okozza, míg tizenkettőből egy ember a túl kevés zöldségfogyasztása miatt hal meg idő előtt.
szept. 26
5:24
Nyolc általánossal is konzultálhatunk olyan kérdésről, amit még a professzorok sem tudnak (Piac és Profit)
A Fidesz és a KDNP frakciója arra kéri a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: azért kezdeményezték a nemzeti konzultáció indítását - amelynek középpontjában az energiaszankciók állnak majd -, mert Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa pedig szegényebb.
szept. 26
5:30
Rengeteg állás betöltetlen Ausztriában, augusztusban is rekord született (Privátbankár)
Új rekord született augusztusban is, 115 622 magyar állampolgárságú munkavállaló dolgozott Ausztriában. Egy év és egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban. Lassan utolérjük a csúcstartó németeket. Az ukránok rohama valamiért leült. A szomszédunkban még mindig rengeteg álláshely betöltetlen.
szept. 26
5:33
Ebből a bűvkörből 30 éve nem tudunk kitörni, most jön csak a nagy para (Forbes)
„A puha landolás esélye valószínűleg csökken és senki se tudja, hogy ebből recesszió lesz-e és ha igen, ez a recesszió mekkora lesz.”  Ez az őszinte mondat szerdán este hagyta el Jerome Powell amerikai jegybankelnök száját, miután az általa vezetett Fed harmadszor emelte zsinórban 75 bázisponttal az irányadó kamatot. Sajnos pontosan ugyanez érvénye
szept. 26
5:48
Bajban lenne sok válogatott focistánk, ha a vállalkozásából kellene megélnie (Menedzsment Fórum)
Egyre aktívabbak az üzleti életben is az egykori és jelenlegi válogatott focistáink. Bár van, aki a számok alapján alig-alig tud foglalkozni vállalkozásával, mások nemcsak a labdaérzékükről, de vállalkozói érzékükről is tanúbizonyságot tesznek.
szept. 26
5:48
Indul az ingyen napelemes pályázat ismét – részletek (Alternatív Energia)
Aki lemaradt a napelemes pályázat első fordulójáról, az november végén ismét pályázhat államilag támogatott napelemes rendszerekre.
szept. 26
5:51
Így érleljük be az ősszel még zöld paradicsomokat, paprikákat! (Agrofórum)
Megérkezett az ősz és még sok kint a zöld termés? Nem érnek be időben a paprikák, paradicsomok? Évek óta így csináljuk, elmondom a mi trükkjeinket!
szept. 26
5:51
Programozható robotokkal és tananyaggal támogat három általános iskolát a Knorr-Bremse (New Technology)
A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy kézzelfogható, hatékony formában támogassa a helyi közösségeket. Elektronikai fejlesztésekkel foglalkozó egyik mérnök munkatársuk ötlete nyomán az iskolákat és a korszerű oktatást egy különleges programmal segítik: programozható robotokat és egy évnyi
szept. 26
5:57
Egy 13 éves, rongyosra nézett film nyert újra a mozikban (Forbes)
Hogy lehet, hogy a 2009-es Avatar jobban hozott a hétvégén, mint a Nincs baj, drágám, amikor a Harry Styles-filmet övező botrány folyik minden csapból?
szept. 26
6:12
Péntekig lehet jelentkezni a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióra (ProfitLine)
Péntekig lehet jelentkezni a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes ifjúsági akcióra, amelyet idén október 6. és 9. között tartanak - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
szept. 26
6:15
Az akkumulátoripar vezetői Budapesten vitatják meg a szektor jövőjét (X) (NRGreport)
Immár második alkalommal rendezik meg a Hungarian Battery Day konferenciát, ahol Magyarország és a régió iparági vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós döntéshozók és prominens szakmai szervezetek képviselői vitatják meg az akkumulátoripar előtt álló lehetőségeket és kihívásokat. A konferenciát 2022. október 20-án rendezi meg a Magyar Akk
szept. 26
6:15
Fűtsek napelemekkel? Megéri a jelenlegi energiaárakkal? (Tiszta Jövő)
A napelem szakértő elárulta, hogyan érdemes jelenleg fűteni.
szept. 26
6:15
A polimerek új világa (KKV Magazin)
A Bay Zoltán Kutatóközpont innovatív, biológiailag lebomló polimerek kifejlesztésébe kezd, melyeknek széles körű alkalmazása kiválthatja a kőolajszármazékokból és élelmiszeralapanyagokból előállított műanyagokat a jövőben. A kutatási projektre három év alatt csaknem 2 milliárd forint áll rendelkezésére a kutatócsoportnak.
szept. 26
6:15
Az új lakáshiteleket jobban fixálják, de a kamatstoposok inkább maradnak (Bank360 blog)
Kedvet kaptak az új lakáshiteleik kamatának hosszabb vagy végig fixálásához az ügyfelek, amit az is segít, hogy most ezek az olcsóbb kölcsönök. A kamatstopos jelzáloghitelesek viszont nem rohannak fixre váltani, inkább kiélvezik a most már 2023. július végéig tartó kedvezményt.
szept. 26
6:15
Nagy mennyiségű tápanyagpótlás vetés után? (Agrárágazat)
A mai mezőgazdasági árak mellett elkél a kifinomult tápanyagpótlás – ezt javasolja a Vulcan Agro.
szept. 26
6:15
A kökényszilva titkai (Magyar Mezőgazdaság)
A Prunus nemzetség tagjait sokféleképp hasznosítjuk, de nehéz eligazodni köztük, mert a fajokon belül is nagy a változatosság. A kökényszilva is lehet kék vagy sárga, gömbölyded vagy tojás alakú, és így tovább. Termesztett és tájfajtákat ismerünk belőle szerte Európában.
szept. 26
6:24
Pengeélen táncolunk: a súlyos válság is benne van a pakliban (Portfolio)
Sajnos nehéz optimistának lenni a jelenlegi környezetben a gazdasági kilátásokat illetően, hiszen amikor körbe tekintünk, akkor azt tapasztaljuk, hogy a világ kimozdult korábbi egyensúlyi pontjából és még nem találta meg az újat. Egy ilyen időszakban az előrejelzés bizonytalansága jelentősen megugrik, és sokkal inkább érdemesebb szcenáriókban és va
szept. 26
6:24
Nem áll le a jegybank a kamatemeléssel, de lassíthat az eddigi tempón (vg.hu)
Várhatóan folytatja a monetáris szigorítást kedden a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
szept. 26
6:27
A gagyi Goldstar tévétől a luxus OLED-ig: kőkemény utat járt be 30 év alatt az LG (Forbes)
Így lett lenézett márkából elismert brand néhány évtized alatt. Látványos képek segítségével mutatjuk be az evolúciót!
szept. 26
6:27
A bútorgyártáshoz elengedhetetlen a komplett digitális vágógép (signanddisplay.hu)
A dán Søren Lund Furniture bútorgyártó vállalatot a kézműves munkákról, a rugalmasságról és a legkiválóbb anyagok használatáról ismerhetjük. A társaság a közelmúltban digitalizálta vágótermét a Zünd technológiájával és szoftverével – adta hírül közleményében a Zünd. A Søren Lund Furniture-nek immár 1963 óta védjegye a minőségi kézműves munka, a rug
szept. 26
6:30
Röviden a nyugellátás összegének a felülvizsgálatáról (Adózóna)
Nyugellátás mellett egyre többen vállalnak munkát, és közöttük nem kevesen vannak, akik úgy gondolják, hogy ez alapján lehetőséget szereznek a nyugdíj összegének az újbóli megállapítására. Cikkünk a nyugdíj újbóli megállapításával kapcsolatos félreértéseket tisztázza.
szept. 26
6:30
10-ből 6 cég ismét árat emelne ősszel: a magyar lakosságnak alig van reménye megtakarítani (Pénzcentrum)
Magyarországon augusztusban már négy hónapja tartott az üzleti és fogyasztói várakozások romlása. A fogyasztói várakozások esetében ez szeptemberben is folytatódott, az üzleti bizalmi index viszont kis mértékben emelkedett, bár érezhetően elmaradt júliusi szintjétől. A GKI Gazdaságkutató által az EU támogatásával végzett felmérés szerint a fogyaszt
szept. 26
6:33
Erste befektetési vezér: a dollár és az amerikai részvény lehet a favorit (Növekedés)
A nagyobb infláció következtében elindult az átrendeződés a magasabb várható hozamú termékek irányába. Az alacsony kamatozású állampapírok lecserélése már elkezdődött – nyilatkozta a Növekedésnek Cselovszki Róbert. Az Erste Befektetési Zrt. vezérigazgatója elmondta, az amerikai részvények és a dollár lehetnek a következő időszak favoritjai. Az euró
szept. 26
6:42
A jobbközép koalíció nyeri az olasz választásokat (Menedzsment Fórum)
Nagy fölénnyel nyeri az olasz választásokat a Meloni, Salvini és Berlusconi pártjai alkotta szövetség.
szept. 26
6:45
Tíz éves csúcson a cukor ára – újabb válság jön? (Agrofórum)
Az európai cukor ára 10 éves csúcsra emelkedett múlt héten. Az októberi határidőre a londoni határidős piacon 622 dollárba is került egy tonna.
szept. 26
6:45
A Panasonic 145 millió eurós befektetéssel gyorsítja fel cseh gyárában a levegő-víz hőszivattyúk gyártását (New Technology)
A Panasonic Corporation augusztus végén bejelentette, hogy közel 20 milliárd jent (körülbelül 55 milliárd forintot) fektet be a csehországi üzemében folyó gyártás bővítése céljából 2026-ig. Az újabb beruházás célja, hogy ki tudja elégíteni a megnövekedett keresletet a levegő-víz hőszivattyúk (A2W) iránt Európában. Fenntarthatósági és logisztikai sz
szept. 26
6:48
Tovább romlottak a várakozások Magyarországon - íme, a GKI konjunktúraindexe (Infostart)
Magyarországon augusztusban már négy hónapja tartott az üzleti és fogyasztói várakozások romlása. A fogyasztói várakozások esetében ez szeptemberben is folytatódott, az üzleti bizalmi index viszont kis mértékben emelkedett, bár érezhetően elmaradt a júliusi szintjétől

Keresés