Hírarchívum - Gazdaság

2018. augusztus 19. vasárnap

aug. 19
0:36
Egyre csak nő az unióba irányuló cseh export (ProfitLine)
Egyre emelkedik az Európai Unióba irányuló cseh kivitel, az idei első fél évben éves összehasonlításban több mint fél százalékkal nőtt az uniós export, részesedése a teljes cseh exportból 84,2 százalékot tett ki - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) szerdán Prágában. Néhány éve, 2012-ben és 2013-ban ez a részesedés még 81 százalékos volt.
aug. 19
1:36
Jól teljesített a Magyarvíz Kft. az első fél évben (ProfitLine)
A Magyarvíz Kft. 16 százalékkal több palack ásványvizet értékesített az első fél évben, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a társaság az MTI-vel.
aug. 19
3:36
Magyar világpremierek a montreali filmfesztiválon (ProfitLine)
Nyolc magyar film, köztük öt világpremier is látható lesz az augusztus 23-án kezdődő montreali nemzetközi filmfesztiválon, amely egyike a világ 15 A-kategóriás seregszemléjének.
aug. 19
4:48
Szén-dioxidot megkötő ásvány mentheti meg a Földet (NRGreport)
A bostoni Goldschmidt konferencián (ami egy geokémiával foglalkozó éves vándorgyűlés) egy új, Földünk jövője szempontjából ígéretes kutatás eredményeiről számolt be Ian Power, az ontariói Trent Egyetem professzora.
aug. 19
5:12
Napenergia: nulla közelébe csökkenhet az ár 2030-ra (NRGreport)
A jelenlegi évtizedben, vagyis 2010 és 2020 között körülbelül hatodára csökken a napenergia villamosenergia-termelési költsége, 2030-ra pedig közel nullára eshet Sam Arie, az UBS bank elemzőjének Financial Timesban ismertetett elemzése szerint.
aug. 19
5:14
Önvezető forradalom: senki sem tud majd elugrani előle? (NRGreport)
Amikor gimnazisták voltunk és valakit nem akartunk, hogy velünk jöjjön az estébe, elég volt azt mondani neki, hogy a Nyugatinál, az óránál találkozunk és helyette a Deák térre menni. A probléma megoldódott és félreértéssel magyaráztuk az egészet. Amióta mobiltelefonok vannak, azóta ez nem működik, hiszen nincs is szükség előre megszervezni egy rand
aug. 19
5:54
Ingyenes tankolással kampányolnak (NRGreport)
Az elektromos autózás előtt álló fényes jövőre sok bizonyíték van, az egyik legújabb, hogy már a kiskereskedelmi multik is meglovagolnák a technológiát. Most a német Aldi látta meg az üzletet az e-mobilitásban.
aug. 19
5:56
Napelemekkel és elektromos autókkal nyitotta legújabb üzletét az IKEA (NRGreport)
„Nem egy üzletet nyitunk meg, hanem egy országot” – ezzel a mondattal avatta fel legelső áruházát az IKEA Indiában, utalva rá, hogy az üzletlánc távol-keleti terjeszkedése egy új korszakot nyit az ország történetében - írja a Villanyautósok múlt heti cikkében.
aug. 19
6:00
Biogázos céget ad el az Alteo (NRGreport)
Az Alteo-Depónia Kft. adásvételi szerződést kötött az egyszemélyes Exim-Invest Biogáz Ipari és Szolgáltató Kft. tulajdonjogának átruházása tárgyában - olvasható a BÉT közleményében.
aug. 19
6:18
Az USA földgáz tartalékai lassan töltődnek – egy hideg tél komoly árfelrobbanást hozhat (NRGreport)
Az USA-ban, hasonlóan Európához, október végéig töltik fel a cégek a kereskedelmi tárolókat földgázzal. Az idei évben azonban ez nagyon lassan halad, jelenleg az 5-éves minimum szint alatt vagyunk a tárolói feltöltöttség szintjében. Ez azt jelentheti, hogy egy hidegbetörés esetén a téli hónapokban kilőhet az amerikai földgáz ára. Hosszabb távon nem
aug. 19
6:36
Ezért egyen káposztát! (ProfitLine)
Egy speciális vegyület révén képesek csökkenteni bizonyos zöldségek, köztük a káposzta, a brokkoli és a kelkáposzta a bélrák kialakulásának kockázatát.
aug. 19
6:42
Napi 12 embert lakoltatnak ki Magyarországon (Hírstart)
A devizahitelesek problémája nem látszik megoldottnak. Idén már 1300 családot raktak ki a lakásból, összesen 30 ezren küzdenek hasonló problémával.
aug. 19
6:48
Elképesztő vagyont halmozott fel Afrika 10 leggazdagabb embere (Portfolio)
Bár Afrikában a mai napig szép számmal akadnak politikai és gazdasági problémák, számos üzletember van, aki sikeresen felépített egy-egy stabil gazdasági vállalkozást, dollár milliárdokra szert téve. Többen közülük bányászattal...
aug. 19
6:48
Hetekig demonstrálhatnak az almatermesztők (Magyar Idők)
Továbbra sincs megállapodás a szabolcsi almatermelők és a legnagyobb hazai feldolgozó, az Austria Juice között a gyümölcs átvételi áráról, így a gazdák fokozzák a nyomásgyakorlást
aug. 19
6:54
Ugyanaz a baj a megújulókkal, mint amiért nem alszik el otthon a lámpád (NRGreport)
„A villamosenergia-rendszer olyan, mint egy nagy kád. Van kismillió lefolyó alul, amiket néha bedugnak, néha kihúznak, és néhány nagyobb, illetve több kisebb csap, amelyekből különböző intenzitással folyik a víz. A rendszerirányító (a Mavir) feladata pedig az, hogy ebben a kádban mindig ugyanannyi víz legyen” – így foglalta össze ifj. Chikán Attila
aug. 19
7:06
Megduplázódott a Gazprom Nyeft nyeresége (NRGreport)
A második negyedévben a magasabb olajáraknak és a megnövekedett kitermelésnek köszönhetően közel megduplázta nyereségét az orosz Gazprom Nyeft, a Gazprom földgázipari konszern nyersolajipari üzletága.
aug. 19
7:09
Lángossütő – milyen áfakulcsot kell használni? (Adózóna)
Milyen áfakulccsal kell számolni a lángos helyben fogyasztásakor, illetve milyennel elvitelkor? Számít-e, milyen feltét van a lángoson? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.
aug. 19
7:12
Ne csak Karácsonykor és a strandon együnk halat! Hogy miért? (Infostart)
Ha kis mértékben is, de növekedett a halfogyasztás Magyarországon. A szakemberek szerint évi 15 kilogrammnyi halhús fogyasztása a felére csökkenti a keringési betegségek kockázatát.
aug. 19
7:24
Beköltözik a volt MÚOSZ-székházba a Magyar Művészeti Akadémia (Napi)
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Andrássy út 101. alatti egykori székházába költözik a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).
aug. 19
7:36
Jótékonysági divatbemutató lesz örökbefogadható kutyákkal Budapesten (ProfitLine)
Divatbemutatóval egybekötött örökbefogadó estet és jótékonysági árverést szervez a Vigyél Haza Alapítvány a gazdátlan és sérült kutyák megsegítésére augusztus 29-én Budapesten.
aug. 19
7:45
A robotok a pénzügyi válságokat is kirobbantják majd helyettünk (24.hu)
A mesterséges intelligencia kényelmesebbé teszi a pénzügyeink intézését, de növeli egy olyan összeomlás veszélyét, amely az egész pénzügyi rendszerre kiterjed.
aug. 19
7:48
Új sóhivatal ejtőernyősöknek? (Napi)
Úgy tűnik, a lengyel kormánytól sem idegenek az enyhén szólva vitatott projektek. Új kutatóintézetet hoznak létre a miniszterelnök irányítása alatt azzal az indokkal, hogy ilyen eddig még nem létezett. Az ellenzék szerint nem véletlenül.
aug. 19
8:00
Közép-Európa legmodernebb lovasközpontját adták át Szilvásváradon (orientpress)
A Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontja készült el Szilvásváradon – jelentette ki az agrárminiszter a komplexum szombati átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
aug. 19
8:12
Merkel és Putyin a nemzetközi válságok rendezéséről tárgyalt (Portfolio)
Németország és Oroszország egyaránt felelősséggel tartozik azért, hogy megoldódjanak a nemzetközi viszonyokat terhelő nagy válságok - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kezdett tárgyalása...
aug. 19
8:30
Kevés adásvételhez hívnak ingatlanközvetítőt (Magyar Idők)
Bár szakmabeliek közlése szerint nincs adat arról, hogy az ingatlanpiaci adásvételeknél milyen arányban játszanak szerepet a közvetítők, a KSH korábban felmérte ezt is.
aug. 19
8:48
Tűz volt a budai Várban (Napi)
Leégett egy fa szerkezetű ideiglenes vendéglátóhely vasárnapra virradóra a budai Várban - tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
aug. 19
8:51
Nem a ruha teszi a jelentkezőt (VG)
Egy állásinterjún mindenki szeretné magából a legjobbat mutatni. Sokszor azonban nem is gondolnánk, milyen szabályokra érdemes odafigyelni, főleg az öltözködés terén.
aug. 19
9:24
Kilónként 13 forintért vásárolnák fel az almát (VG)
A Magosz elnöke, Jakab István szerint csak az „őrült profitéhség” indokolja a léalma indokolatlanul alacsony felvásárlási árát.
aug. 19
9:30
Megkezdődött a Mecsek denevérnásza (Hírstart)
A denevérek különleges és titkokkal teli világába nyerhetnek betekintést a látogatók augusztus 25-én az Abaligeti-barlang előtti téren a Duna-Dráva Nemzeti Park szervezésében.
aug. 19
9:36
Tűz volt a Budai Várban (ProfitLine)
Leégett egy fa szerkezetű ideiglenes vendéglátóhely vasárnapra virradóra a budai Várban - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
aug. 19
9:36
Dokumentumok bizonyítják, a Volkswagen mostani vezére is tudott a csalásról (Portfolio)
Herbert Diess, a Volkswagen csoport nemrég kinevezett vezére már két hónappal a dízelbotrány kirobbanása előtt tudomást szerzett arról, hogy járműveikben csaló szoftverrel manipulálják a kibocsátási tesztek eredményeit - írja a Der...
aug. 19
9:36
Augusztus 20. – Megnyílt a Magyar ízek utcája (Biztosító Magazin)
Megnyílt a Magyar ízek utcája szombat délelőtt. A Szent István-napi ünnepségek részeként a háromnapos gasztronómiai eseményt a Budai alsó rakpart Várkert Bazár előtti részén rendezik. Idén a fűszereké a főszerep, és meg lehet kóstolni Magyarország tortáját, valamint a Szent István-napi kenyérverseny győztes cipóit is.
aug. 19
9:48
Magosz: csak az 'őrült profitéhség' indokolja a léalma alacsony felvásárlási árát (MaHu)
Kartellgyanú is felmerült.
aug. 19
9:54
"Nem vagyunk ágyútöltelékek" - üzenték az izraeli kormánynak (Napi)
Az izraeli hatóságok vasárnap reggel részben lezárták a Gázai övezet személyforgalmi átkelőhelyét Ereznél, válaszul a tűzszüneti tárgyalások elakadására és az erőszak folytatódására a határ mentén - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.
aug. 19
9:54
Heti tőzsdei összefoglaló: Emelkedő forgalomban erősödött a BUX a héten (GazdaságPortál)
Emelkedő forgalomban erősödött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 36 436,96 ponton zárt pénteken, az előző heti záróértékénél 265,70 ponttal, 0,73 százalékkal magasabban. A részvénypiac heti forgalma meghaladta az 51,49 milliárd forintot az előző heti 39,79 milliárd forint után, a vezető részvények közül az OTP és a Richter
aug. 19
10:00
Üzenet Trumpnak: új harci repülőgépet fejlesztett Irán (Menedzsment Fórum)
Jövő héten be is mutatják. És a rakéták fejlesztését sem állítják le.
aug. 19
10:12
Trump nekiment a közösségi médiának (Portfolio)
Donald Trump amerikai elnök szombaton több Twitter-bejegyzésben is a közösségi média szerinte diszkriminatív, a jobboldalt hátrányosan megkülönböztető gyakorlatát bírálta. Az elnök nemtetszését fejezte ki jobboldali vagy jobboldalinak...
aug. 19
10:18
Változás az ötös- és a hatoslottó sorsolásában (Adózóna)
Az ötöslottó sorsolásán való részvételre pályázók közül ezentúl három számhúzójelöltet sorsolunk ki, közülük kerül ki majd a Szerencseszombat műsorban szereplő számhúzó. A számhúzójelöltek alapnyereménye továbbra is 30 ezer forint marad. Változnak a hatoslottó-sorsolásban résztvevők kiválasztására vonatkozó szabályok – közölte a Szerencsejáték Zrt.
aug. 19
10:18
Erősödő forgalomban javult a mutató (TőzsdeFórum)
Az előző hetinél 265,70 ponttal magasabban zárt a börze.

Keresés