Hírarchívum - Gazdaság

2020 július
H K Sze Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

2020. július 7. kedd

júl. 7
0:03
Nyár végéig négyezer vállalkozás kaphatja meg a támogatást (Demokrata)
Augusztus végéig közel négyezer vállalkozás kaphatja meg a számára megítélt támogatását – mondta az ITM államtitkára.
júl. 7
0:03
Újra az irodában, de továbbra is népszerű a távmunka (okosipar.hu)
Háromszoros kapacitás, hangasszisztens, a fertőtlenítést segítő megoldás és még nagyobb biztonság – többek között ezeket az újdonságokat kínálja a Cisco a felhasználóknak. A távoli munkavégzést támogató biztonságos együttműködési megoldások az elmúlt időszakban kiemelten fontossá váltak – nemcsak az IT-vezetők számára. A Cisco piacvezető együttműkö
júl. 7
0:03
Negyven fiatalt várnak a zöld designtáborba - Videóval kell pályázni (Növekedés)
A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Hello Wood zöld designtábort hirdet a 15-20 éves korosztály számára. A részvételhez a koronavírus időszak tapasztalataira reflektáló videóval kell jelentkezni, a pályázók közül pedig egy 3 tagból álló szakmai zsűri választja ki azt a 40 fiatalt, akik ingyenesen táborozhatnak.
júl. 7
0:06
Jövőre sem lesz áfacsökkentés a kertészetben (Infostart)
Strukturális átalakításokat támogatna a jövőben is az agrártárca elsősorban az uniós forrásokból, a miniszter szerint azonban továbbra is fennmarad a 80-20-as támogatási arány a kisebb gazdaságok javára. A kertészeknek még várniuk kell az áfacsökkentésre.
júl. 7
0:07
Egyszerre kell védeni az éghajlatot és fejleszteni a gazdaságot (Demokrata)
A klímavédelmet és a gazdaságfejlesztést együtt kell érvényre juttatni, a kettő egyszerre határozza meg a válságkezelés irányát – mondta az ITM államtitkára.
júl. 7
0:07
Piacvédelmi konzultációt kezdeményezett a NiT Hungary (okosipar.hu)
A NiT Hungary soron kívüli piacvédelmi konzultációt kezdeményezett július 9-ére az érintett szakhatóságok bevonásával, mert álláspontja szerint veszélyes árverseny tapasztalható a közúti árufuvarozásban, a magyarországi exportfuvarok mintegy harmadát áron alul viszik el a román fuvarozók – közölte a fuvarozói érdekképviselet hétfőn az MTI-vel. A Ma
júl. 7
0:10
A leépítési hullám egyetlen régiót sem hagyott érintetlenül (Infostart)
Az elmúlt év a rendszerváltás óta nem látott, 3,5 százalékos szintre csökkent a munkanélküliségi ráta, miközben rekordmagasságba emelkedett a foglalkoztatás. A friss adatok alapján azonban továbbra is órási területi különbségek mutatkoznak. A járvány erőteljesen érintette a munkaerőpiacot.
júl. 7
1:03
Törökországban enyhén mérséklődött a fertőződés üteme (ProfitLine)
Törökországban a koronavírus-járvány terjedésének üteme némileg mérséklődött, az előző öt nap 1192 és 1148 közötti számai után hétfőn 1086-tal emelkedett a járvány igazolt fertőzöttjeinek a száma - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. A mostani adattal az igazolt esetek száma 206 844-re nőtt.
júl. 7
3:03
Folyamatosan nő Ausztria lakossága (ProfitLine)
Elsősorban a bevándorlás következtében viszonylag jelentősen megnőtt Ausztria lakossága az osztrák statisztikai hivatal hétfőn közzétett jelentése szerint.
júl. 7
3:21
Látógatói rekordot hozó évkezdést tört ketté a járvány a Dohány utcai zsinagógában (Növekedés)
Soha nem volt ilyen erős évkezdés a budapesti Dohány utcai zsinagógában, ahová január 1. és március 13. között 75 ezer turista látogatott el. Tavaly is rekordévet zártak, a látogatóik száma meghaladta a 565 ezret. Korábban soha ennyien nem lépték át a Dohány Zsinagóga Komplexum kapuját. A koronavírus-járvány miatt bevezetett vészhelyzet viszont len
júl. 7
4:09
Kiszámoltuk, hogyan érinti a katásokat a büntetőadó (Növekedés)
2021-től szigorodnak a KATA szabályai. Ha egy KATA-s vállalkozó ugyanazon megbízónak éves szinten több mint 3 millió forint értékben állít ki számlát, a 3 millió forint fölötti részre 40 százalékos büntetőadó lesz alkalmazandó. A szigorítás csökkentheti a bújtatott foglalkoztatás mértékét, összességében azonban még így is előnyösebb lehet a KATA-t
júl. 7
4:33
A Facebook és a WhatsApp nem ad ki információkat a hongkongi felhasználókról (ProfitLine)
A Facebook és a WhatsApp ezentúl nem ad információkat a felhasználóiról a hongkongi hatóságoknak - jelentette be hétfőn, egymástól függetlenül kiadott közleményében a két internetes közösségi médium.
júl. 7
4:51
Kezd talpra állni a magyar kiskereskedelem (Növekedés)
Uniós összehasonlításban meglehetősen ellenálló a magyar kiskereskedelem, ahol már elkezdődött a „V” alakú kilábalási folyamat. A hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően mintegy 600 milliárd forint maradhat a családoknál, mely az éves nettó keresettömeg közel 4,5 százaléka. Ennek az összegnek az MNB becslései szerint megközelítőleg 50-70 százal
júl. 7
5:03
10 éve bővül a családtámogatások köre Magyarországon (ProfitLine)
Folyamatosan bővül a családtámogatások köre 2010 óta, a kormány két és félszer annyi támogatást ad a családoknak, mint tíz évvel ezelőtt - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a közmédiának hétfőn Csopakon.
júl. 7
5:21
Befellegzett az Airbnb-nek? - Egyre több ország szigorítana (Növekedés)
A magyar kormányzat is szigorítaná a rövid távú lakáskiadás feltételeit. Egyre több országban ugyanezt teszik. A csehek is vizsgálják, miként tudnák szabályozni az airbnb-zést.
júl. 7
5:27
Befellegzett az Airbnb-nek? - Egyre több ország szigorítana (Hírstart)
A magyar kormányzat is szigorítaná a rövid távú lakáskiadás feltételeit. Egyre több országban ugyanezt teszik. A csehek is vizsgálják, miként tudnák szabályozni az airbnb-zést.
júl. 7
5:39
Versenytársat vásárolt fel az Uber (FinTechRadar)
Lehet-e két veszteségesen üzemelő cégből egy nyereségeset építeni? A kérdés nem a matematika érettségin merült fel, hanem az Uber próbálkozik ilyesmivel.
júl. 7
5:39
Cégek is pályázhatnak a kerékpárosbarát címre (KKV Magazin)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a helyi önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások kerékpározásra ösztönző intézkedéseit, támogató hozzáállását ismeri el a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely címekkel. Az idei pályázati kiírásra elektronikus úton lehet jelentkezni 2020. július 15-én 12 óráig.
júl. 7
5:51
A német kormány ellenzi a maszkviselési szabályok lazítását (ProfitLine)
Ellenzi a szövetségi kormány Németországban azt a több tartományi kormány által mérlegelt intézkedést, hogy a kiskereskedelmi ágazat helyzetének javítására vonják vissza a vásárlókat a boltokban a koronavírus-járvány miatt maszkviselésre kötelező szabályt.
júl. 7
5:54
Ennyit keresnek a magánklinikákon dolgozók: belestünk a hivatalos papírokba (Pénzcentrum)
Magyarországon a magánegészségügyi szolgáltatók egyre nagyobb piaci szerepet töltenek be, évről évre egyre több a magánklinika, amelyek mind több szakterületet igyekszenek lefedni. A magánszolgáltatóknál foglalkoztatottak és az ellátott
júl. 7
6:03
A német kormány ellenzi a maszkviselési szabályok lazítását (Hírstart)
Ellenzi a szövetségi kormány Németországban azt a több tartományi kormány által mérlegelt intézkedést, hogy a kiskereskedelmi ágazat helyzetének javítására vonják vissza a vásárlókat a boltokban a koronavírus-járvány miatt maszkviselésre kötelező szabályt.
júl. 7
6:03
Dánia megadta az engedélyt Északi Áramlat 2-nek (NRGreport)
Dánia hétfőn engedélyezte, hogy a felségvizein lefektessék az Északi Áramlat 2 földgázvezeték utolsó szakaszát.  A gázvezetéknek az oroszországi Viborgtól a németországi Greifswaldig vezető 1230 kiléteres nyomvonala már szinte teljes egészében elkészült, a dán felségvizeket keresztező 120 kilométeres szakasz kivételével írja a Napi.hu.
júl. 7
6:09
Onshape – professzionális CAD és PLM a felhőben (Hírstart)
Az Onshape alapjaiban változtatja meg a termékfejlesztés világát a teljes mértékben felhő alapú integrált CAD és PLM technológiával. A szoftver nemzetközi szinten rendkívül sikeres és most megérkezett Magyarországra is: az S&T Consulting Hungary 2020. júliustól az Onshape-pel bővítette termék portfólióját. Az S&T az ügyfelei számára egyszerre bizto
júl. 7
6:12
Jó hírt akart közölni a szociális dolgozókkal Kásler Miklós, de a valóság inkább arcpirító (Privátbankár)
Az emberi erőforrások minisztere szerint nincs értelme vitázni a szociális dolgozók béréről. Pedig a számok épp az ellenkezőjét támasztják alá: a területen dolgozók fizetése arcpirítóan alacsony.
júl. 7
6:15
Melyik bank húzza le a legjobban a magyarokat, és kik a legnagyobb bénázók? (Portfolio)
A címünkben szereplő, sokakban felmerülő kérdés szebben megfogalmazva így szól: mely bankok képesek elérni a legmagasabb bevételi marzsot, illetve mely hitelintézetek rendelkeznek a legtöbb tartalékkal a hatékonyság javítására Magyarországon? Méret, profit és hatékonyság szempontjából állítottuk sorrendbe a kilenc hazai nagybankot 2019-es konszolid
júl. 7
6:15
Siegmund hegesztőasztal rendszerek (okosipar.hu)
Hegesztett szerkezetek előállításánál a gyártási költség jelentős része általában nem a varratok elkészítéséből, hanem az azt megelőző előkészítési feladatokból adódik. A szerkezet elemeit hegesztés előtt méret szerint pozícionálnunk és rögzítenünk kell. Ez a folyamat a gyártás teljes idejének akár 80 százalékát is elérheti, ezért ennek hatékonyság
júl. 7
6:15
Nagyon megérezte a Facebook a reklámbojkottot (Növekedés)
A Facebook Inc. értéke 56 milliárd dollárral esett vissza, mivel egyre több cég csatlakozik a Facebook elleni bojkotthoz. A népszerű közösségi médiás felület alapítójának ennek következményeként átmenetileg csökkent a vagyona, de mindezek ellenére éves szinten így is emelkedést tudott elérni.
júl. 7
6:21
Kásler: Folyamatosan emelkedett a szociális ágazatban dolgozók bére (Hírstart)
A vírusfertőzésnek nincs még vége, és nem lehet megjósolni, hogy mikor lesz a második hulláma.
júl. 7
6:27
Jó hírt akart közölni a szociális dolgozóknak Kásler Miklós, de a valóság inkább arcpirító (Hírstart)
Az emberi erőforrások minisztere szerint nincs értelme vitázni a szociális dolgozók béréről. Pedig a számok épp az ellenkezőjét támasztják alá: a területen dolgozók fizetése arcpirítóan alacsony.
júl. 7
6:39
Huszárvágással kedvetlenítenék el a katáztatókat, de ennek sokan nem örülnek (G7)
Az adónem létrehozása óta benne volt a pakliban, hogy visszaélnek majd vele. A kormány most lépne, de könnyen lehet, hogy a változtatással valódi vállalkozók is rosszul járnának.
júl. 7
6:42
8,5 milliádot kap nemzeti öntözési programra Lázár János ménesbirtoka (168 Óra Online)
A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent rendelet szerint  8,5 milliárdért elindul nemzeti öntözési mintaprogram az állami cég által használt 5500 hektáron – vette észre a 444.
júl. 7
6:45
Kiszámoltuk, hogyan érinti a katásokat a büntetőadó (Növekedés)
2021-től szigorodnak a KATA szabályai. Ha egy KATA-s vállalkozó ugyanazon megbízónak éves szinten több mint 3 millió forint értékben állít ki számlát, a 3 millió forint fölötti részre 40 százalékos büntetőadó lesz alkalmazandó. A szigorítás csökkentheti a bújtatott foglalkoztatás mértékét, összességében azonban még így is előnyösebb lehet a KATA-t
júl. 7
6:51
Lázár mezőhegyesi ménesbirtoka újabb 8,5 milliárdot kapott a kormánytól (Hírstart)
Korábban profitot ígért, mégis veszteséggel zárta a tavalyi évet a mintabirtok.
júl. 7
6:54
8,5 milliárd forinttal támogatja a kormány a mezőhegyesi ménesbirtokot (Privátbankár)
Tőkeemelés útján egy nemzeti öntözési mintaprogramra megy a pénz.
júl. 7
6:54
Jelentős döntéseket hozott meg a kormány – hogyan változnak a csődeljárások? (Piac és Profit)
A csődeljárások hatékonyabbá tételét szolgálja az a változtatás, amelyet 131 igen szavazattal, 40 nem ellenében és 20 tartózkodás mellett fogadott el a parlament július 3-án. Kántor Gergely, a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédje kommentálta a módosítást.
júl. 7
6:57
Milliárdokkal támogatja a kormány a mezőhegyesi ménesbirtokot (Menedzsment Fórum)
Tőkeemelés útján egy nemzeti öntözési mintaprogramra jut 8,5 milliárd forint.
júl. 7
6:57
Milliárdokkal támogatja a kormány a mezőhegyesi ménesbirtokot (Hírstart)
Tőkeemelés útján egy nemzeti öntözési mintaprogramra jut 8,5 milliárd forint.
júl. 7
7:03
Mennyi üzemanyagot kocsikázik el a magyar? Ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
A gépjármű-üzemanyag kiskereskedelmi forgalma
júl. 7
7:03
Úgy tűnik, nem lesz harmadik Trump-Kim csúcstalálkozó (Portfolio)
Észak-Korea nem érdekelt újabb tárgyalásokban az Egyesült Államokkal, és felszólítja Dél-Koreát, hogy hagyjon fel a közvetítési kísérletekkel - jelentette ki Kvon Dzsong Gun, az észak-koreai külügyminisztérium amerikai ügyekért felelős részlegének vezetője kedden röviddel az amerikai különmegbízott szöuli látogatását megelőzően, amelynek célja a ho
júl. 7
7:12
Nagyszerű hírt kaptak a leendő nyugdíjasok (Napi)
Gyors tempóban jönnek vissza az nyugdíjpénztári alapok az első negyedéves zuhanás után. A második negyedév jól sikerült, a veszteség nagyobbik részét ledolgozták az alapok.
júl. 7
7:12
Egyetlen nap alatt 8 ezer új koronavírusost azonosítottak Kaliforniában (Privátbankár)
A legfrissebb adatok szerint a 8516 új fertőzöttel együtt 273 418-ra emelkedett a koronavírusos kaliforniaiak száma.
júl. 7
7:15
Egy nap alatt 8 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Kaliforniában (Menedzsment Fórum)
A legfrissebb adatok szerint a 8516 új fertőzöttel együtt 273 418-ra emelkedett a koronavírusos kaliforniaiak száma.
júl. 7
7:15
Jó hírt akart közölni a szociális dolgozókkal Kásler Miklós, de a valóság inkább arcpirító (Hírstart)
Az emberi erőforrások minisztere szerint nincs értelme vitázni a szociális dolgozók béréről. Pedig a számok épp az ellenkezőjét támasztják alá: a területen dolgozók fizetése arcpirítóan alacsony.
júl. 7
7:17
Úgy tűnik, nem lesz harmadik Trump-Kim csúcstalálkozó (Hírstart)
Észak-Korea nem érdekelt újabb tárgyalásokban az Egyesült Államokkal, és felszólítja Dél-Koreát, hogy hagyjon fel a közvetítési kísérletekkel - jelentette ki Kvon Dzsong Gun, az észak-koreai külügyminisztérium amerikai ügyekért felelős részlegének vezetője kedden röviddel az amerikai különmegbízott szöuli látogatását megelőzően, amelynek célja a ho
júl. 7
7:19
Üzemanyag-forgalom Magyarországon, 2015-2020. május (Hírstart)
Üzemanyag-forgalom Magyarországon, 2015-2020. május. A gépjármű-üzemanyag kiskereskedelmi forgalma.
júl. 7
7:27
Nagyon megugrott a nyaralók iránti kereslet - Ide menekülnének a járvány második hulláma elől a vásárlók (Növekedés)
Kilőtt a balatoni, Velencei-tónál és a Tisza-tónál található nyaralók iránti kereslet az elmúlt hetekben - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékének nyaralópiacát vizsgálta több mint 36 ezer ingatlanhirdetés és 8,6 millió érdeklődés alapján.
júl. 7
7:30
Kissé erősödött a gyenge a forint (Napi)
Enyhén erősödött a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon kedd reggel a hétfő esti szintekhez képest.
júl. 7
7:33
Koronavírus: egyre romlik Amerikában a helyzet, rengeteg fiatal is elkapja a betegséget (Portfolio)
Az Egyesült Államok egyik déli tagállamban, Arizonában hétfőn meghaladta a százezret az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma, a floridai Miamiban pedig a járvány hétvégi fellángolását követően lezárták az éttermeket és a tornatermeket. Közben Kaliforniában egyetlen nap alatt több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak.
júl. 7
7:33
Nagyon megugrott a nyaralók iránti kereslet - Ide menekülnének a járvány második hulláma elől a vásárlók (Hírstart)
Kilőtt a balatoni, Velencei-tónál és a Tisza-tónál található nyaralók iránti kereslet az elmúlt hetekben - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékének nyaralópiacát vizsgálta több mint 36 ezer ingatlanhirdetés és 8,6 millió érdeklődés alapján.
júl. 7
7:35
Óriási fordulat Magyarországon: máris kevesebb a munkanélküli (Portfolio)
Harmadik hete tart az a tendencia, hogy többen helyezkedtek el, mint amennyivel a regisztrált álláskeresők száma nőtt egy hét alatt.

Keresés