2021. szeptember 28. kedd

szept. 28
0:03
Tulajdonosváltás a Grand Tokaj Zrt.-nél (Behaviour)
A Grand Tokaj Zrt. tulajdonjoga az államtól átkerült a Tokaj-Hegyalja Egyetem Alapítványhoz, a szombaton megnyíló felsőoktatási intézmény alapítását a cég vezetői történelmi jelentőségű kezdeményezésnek tartják.    Az alapítvány elnöke csütörtökön Budapesten sajtóbeszélgetésen elmondta: a kormány régi adósságot törlesztett az intézmény létrehozásáv
szept. 28
0:03
Közel kétmilliárd forintos közbeszerzést nyert el a 4iG (168 Óra Online)
Mutatjuk, mire írták ki a pályázatot.
szept. 28
0:06
Itt az új jótállási jegy (Azenpenzem)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a kereskedelmi szövetségekkel egyeztetett tartalommal jótállási jegy mintát készített, ezzel támogatva a vállalkozások jogkövető magatartását - közölte hétfőn a minisztérium.
szept. 28
0:07
Megjelent a KSH legfrissebb statisztikája: óriási különbség a bérekben (Behaviour)
Akár 700 forint különbség is lehet az építőiparban dolgozók bére között– derül ki a Központi Statisztikai Hivatal különböző foglalkozások átlagkeresetére vonatkozó adataiból.   A vezető beosztásban dolgozók körében a legmagasabb a bruttó átlagkereset Magyarországon, közel 800 ezer forint, ebből a kategóriából is kiemelkednek a törvényhozók, miniszt
szept. 28
0:10
Kutyások, figyelem! Ebzárlat jön a déli és keleti megyékben (Azenpenzem)
Idén ősszel is megkezdik a rókák veszettség elleni vakcinázását, ezért ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2021. október 2-16. között zajlik hazánk déli és keleti megyéiben.
szept. 28
0:24
Kötelező lehet a védettségi igazolvány a román egészségügyben (vg.hu)
A negyedik hullám miatt emelkedő esetszámokra reagálva szigorításokat vezetne be az egészségügyben dolgozók számára Románia.
szept. 28
0:27
Kötelező lehet a védettségi igazolvány az egészségyben (Hírstart)
A negyedik hullám miatt emelkedő esetszámok miatt szigorításokat vezetne be az egészségügyben dolgozók számára Románia.
szept. 28
1:15
Elegendő és jó minőségű az idei kenyérgabona-vetőmag (ProfitLine)
Elegendő és jó minőségű kenyérgabona-vetőmag termett 2021-ben a magyar földeken, mintegy 30 ezer hektáron, több mint 200 fajta, összesen csaknem 130 ezer tonna kenyérgabona-vetőmag termett a magyar földeken - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-t.
szept. 28
1:21
Ennyit bukhatnak a törlesztési moratóriumban maradt magyarok (Startlap)
Közel egy-másfél évvel is megemelkedhet a futamideje, valamint 300-500 ezer forinttal megnőhet a visszafizetendő összege egy átlagos, 8 millió forintos lakáshitelnek.
szept. 28
1:33
A vulkánkitörés már több mint félezer épületet semmisített meg a La Palma szigetén (ProfitLine)
A Cumbre Vieja vulkán kitörése már 513 épületet semmisített meg és több mint 237 hektárnyi területet emésztett fel a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén - közölte a spanyol EFE hírügynökség műholdas mérésekre hivatkozva hétfőn.
szept. 28
1:33
Elegendő és jó minőségű az idei kenyérgabona-vetőmag (Hírstart)
Elegendő és jó minőségű kenyérgabona-vetőmag termett 2021-ben a magyar földeken, mintegy 30 ezer hektáron, több mint 200 fajta, összesen csaknem 130 ezer tonna kenyérgabona-vetőmag termett a magyar földeken - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-t.
szept. 28
2:03
Megjött a bejelentés: százmilliárdok ömlenek a magyar vidékre (Portfolio)
Az Agrárminisztérium 2021-ben a Vidékfejlesztési Program keretében 527 milliárd forint összegben ír ki új pályázatokat - jelentette be Nagy István agrárminiszter a napokban az MTI-hez eljuttatott közleményben.
szept. 28
2:12
Több szektort is veszélyeztet az Egyesült Királyságban kialakuló szén-dioxid-válság (NRGreport)
Miközben az egész világ a túlzott szén-dioxid mennyiség negatív hatásairól beszél, az Egyesült Királyságban éppen annak hiánya okoz hatalmas problémákat. A szigetországban olyan jelentős szén-dioxid-válság van kialakulóban, amely többek között az élelmiszer-ágazatot is megrázhatja – írja a Guardian.
szept. 28
2:45
Bajban a készülő balti szupervasút (Startlap)
A négy állam együttműködésében épülő gyorsvasút átadásának határideje tovább csúszik, ezúttal Észtországban jelentkeztek a problémák.
szept. 28
3:03
Aláírták az újabb hosszú távú szerződés a Gazprommal (ProfitLine)
Aláírásra került az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés, amely ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát - jelentette be a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
szept. 28
3:24
Ennyivel nő a futamidő, ha marad a moratóriumban (Hírstart)
És még hónapokkal nyúlik a futamidő.
szept. 28
3:36
Ekkora az átlagkeresethez képes az átlagnyugdíj Erdélyben (ProfitLine)
Az Erdélystat.ro statisztikai portál hétfőn közölt elemzése szerint Erdélyben az átlagnyugdíjak az átlagkeresetek 48,5 százalékát teszik ki.
szept. 28
3:48
Rövidesen összejöhet a megállapodás a magyar helyreállítási tervről, de ha mégsem, akkor is van pénz (Startlap)
„Én nagyon pozitívan nézek a jövőbe, és teljesen racionálisnak látom azt, hogy akár szeptember 30-áig, akár az azt követő hetekben a megállapodásra sor kerülhessen” – jelentette ki a Közgazdász-vándorgyűlésen rendezett fejlesztéspolitikai panelbeszélgetés keretében Ágostházy Szabolcs a 2511 milliárd forintos magyar helyreállítási terv brüsszeli elf
szept. 28
4:06
OTP elemzés (ProfitLine)
Emelkedéssel zárta a hétfői napot az OTP, de nem érte el a korábbi 18 000 forintos csúcsot a papír. Összességében csendes napot zárt a Budapesti Értéktőzsde, a német választásokon kívül nem igazán mozgatta meg a részvénypiacot semmilyen komoly makroadat. A hazai bankpapír a tegnapi teljesítményével pedig nem igazán változtatott a technikai képen, t
szept. 28
4:06
Rekordot döntött a madármérgezés (Agrofórum)
Gyönyörű az őszi táj a Pest megyei Tura határában. Nagy erőkkel folynak a mezőgazdasági munkák, a rétek virágba borultak. A helyi ökoszisztémát azonban elképesztő mértékű kár érte az elmúlt hetekben.
szept. 28
4:09
Megvan a legjobb magyar kamionsofőr (okosipar.hu)
Szombaton a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezték meg az ország legnagyobb kamionos közlekedésbiztonsági versenyét, immár kilencedik alkalommal. A döntőben tíz tehergépkocsivezető mérte össze tudását, közülük a 31 éves dabasi Szabados Gábor diadalmaskodott, elnyerve ezzel „A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2021” címet é
szept. 28
4:10
MOL elemzés (ProfitLine)
Nincs nagy változás a MOL részvényeinél sem, igazából a 2400 forintos jegyzés közelében maradt a papír, nem mozdult nagyot a jegyzés. A makroadatok szempotnjából ma sem várhatunk erős eseményt, inkább a német választási kimenetel mozgathatja ma is a börzéket. A MOL számára így megmaradt a 2300-2500-as sáv, ebből az oldalazásból próbálhat meg kitörn
szept. 28
4:12
Jó hír a családoknak, ha energiahatékony házat építenének (Alternatív Energia)
A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.
szept. 28
4:18
A vulkánkitörés már több mint félezer épületet semmisített meg a La Palma szigetén (Hírstart)
A Cumbre Vieja vulkán kitörése már 513 épületet semmisített meg és több mint 237 hektárnyi területet emésztett fel a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén - közölte a spanyol EFE hírügynökség műholdas mérésekre hivatkozva hétfőn.
szept. 28
4:42
A Túlélők Kabát Peti frissen szerzett zsákmányára vágynak (Márkamonitor)
A Guazabara zsákmányszerzésén Kabát Peti bizonyult a legjobbnak és így lehetőséget szerzett egy telefonhívásra, amit akár át is adhat egyik versenytársának. A kérdés az, hogy Kabát saját maga használja fel a felbecsülhetetlen értékű hívást, vagy másnak adja.   A keddi adás előzetese: Egyvalaki távozik a Holtak Szigetéről! (09.28.) A holtak egy párb
szept. 28
5:06
Lexus Pest néven nyitotta meg új márkakereskedését a Schiller Autó Család (ProfitLine)
A Schiller név pár évtizede még egyet jelentett az Opellel, mára azonban a Schiller Autó Család egy 7 márkát képviselő multibrand cégcsoporttá nőtte ki magát. A családi cég története a napokban újabb mérföldkőhöz érkezett: Lexus Pest néven megnyitották a főváros második Lexus-autószalonját.
szept. 28
5:12
Népszerű online játékokon keresztül segíthetnek rászoruló közösségeknek a gamerek az LG jóvoltából (Márkamonitor)
2021-es, Egészséges otthoni megoldások (Healthy Home Solutions) elnevezésű kampányának részeként az LG Electronics (LG) arra buzdítja az Animal Crossing the Horizon és a Fortnite játékok rajongóit, hogy virtuálisan próbálják ki legújabb, az egészséget szolgáló elektronikai megoldásaikat, ezzel párhuzamosan pedig vigyenek pozitív változást embertárs
szept. 28
5:12
Minden, amit az ingyenes napelemes támogatásról tudunk (Tiszta Jövő)
Elektronikusan nyújthatók be a pályázatok, valamint az alacsony összevont jövedelem is alapfeltétel, részletek a cikkben.
szept. 28
5:33
Jön, jön… a hat százalék feletti magyar lakossági állampapír-kamat (Privátbankár)
Ha az MNB új inflációs prognózisával számolunk, az infláció-követő állampapírok hozama nemsokára évi hat százalékra vagy afölé is ugorhat, sorozattól függően. De utána valószínűleg ismét süllyed majd. Ezen kötvénysorozatok kamatprémiuma már sokszor csökkent az utóbbi években. Sohasem árt azonban ilyet tartani.
szept. 28
5:36
Egy évtizede nem látták ilyen kedvezőnek versenyhelyzetüket a kkv-k (ProfitLine)
A hazai kis- és középvállalkozások közel olyan nagy ugrást várnak a versenyhelyzetükben, mint a 2008-as gazdasági világválság után, derült ki a K&H bizalmi index második negyedéves felméréséből. A kkv-k majdnem harmada számít javulásra ebben a tekintetben, a fővárosiak és a középvállalkozások a legoptimistábbak.
szept. 28
5:39
Egyenesbe jött Dzsudzsák Balázs cége - 50 milliót toltak bele (Menedzsment Fórum)
Három évvel az indulása után először sikerült nyereséget termelnie a fele részben Dzsudzsák Balázs tulajdonában lévő cégnek. Ennek azért ára is volt.
szept. 28
5:39
A hazai logisztika piacvesztése: ez kell a fordulathoz (Transpack)
Törvényhozói beavatkozás nélkül a hazai logisztikai ipar tovább gyengülhet.
szept. 28
5:39
Második generációs Steyr® Terrus Cvt (GépMax)
Bemutatkozott a második generációs Steyr® Terrus Cvt.
szept. 28
5:42
Továbbra is féloldalas itthon a vendégforgalom, hiába ül diadalt a kormányzati ügynökség (Startlap)
Nagyon kevés külföldi jött az idei nyári főszezonban Magyarországra. A forgalom javulása a hazai vendégeknek köszönhető. Biztonságos járványkezelés és újabb akciók kellenek a korábbi jó mutatók eléréséhez.
szept. 28
5:42
Neuromarketing, globális trauma, fásult ügyfelek: merészet húzott a hazai nagybank (Pénzcentrum)
Világszerte egységesítette reklámjait a CIB Bank tulajdonosa, részben annak köszönhetően, hogy az elmúlt másféléves időszak globális traumákat okozott. Ezen apropóból készítettünk interjút Szinai Ádámmal, a CIB Bank PR és marketingkommunikációs vezetőjével, aki az új kommunikációs irányról, a járvány fogyasztókra gyakorolt hatásáról, a banki hirdet
szept. 28
5:42
Tibivel édesíti az életet a Human Telex (Márkamonitor)
A Magyarországon több mint 150 éves múlttal rendelkező Bonbonetti Kereskedelmi Kft. kreatív és promóciós feladatokkal bízta meg a Human Telex Advertising & Eventet.   “Első körben a Tibi csokoládémárkán dolgozunk majd együtt, amely a maga 80 éves történetével tényleg az egyik legismertebb magyar brand. Sokrétű feladataink között új termékbevezetés
szept. 28
5:42
A 3D Systems bemutatta legújabb végtermék gyártásra optimalizált alapanyagát, amely áttörést hoz az SLA technológiában (New Technology)
A 3D Systems bejelentette legújabb végtermék gyártásra tervezett műgyantáját, amely nagy áttörést hozhat az SLA technológiával történő 3D nyomtatásban, mivel ez az első olyan sztereolitográfiás alapanyag, amely hosszú távú környezeti stabilitással rendelkezik kültéren és beltéren egyaránt. Az Accura AMX Rigid Black kiváló mechanikai tulajdonságaina

Keresés