Hírarchívum - Gazdaság

2021. június 22. kedd

jún. 22
0:00
Képzési hitel a felnőttképzésben (TanfolyamOKJ)
A járvány hatására sokan kényszerültek pályamódosításra. Nekik is nagy segítséget jelenthet a nemrégiben bevezetett képzési hitel lehetőség. A szakképzésben vagy felnőttképzésben tanulók mostantól kedvező hiteleket vehetnek fel a képzési díj kifizetéséhez, vagy a tanulmányi idő alatt a mindennapi élet könnyebbé tételéhez.   Az államilag támogatott,
jún. 22
0:00
Keresett szakmák, melyekkel akár otthonról is dolgozhatsz (SzakmaPortál)
Napjainkban folyamatosan nő azoknak a száma, akik otthonról dolgoznak távmunkában. A home office-nak rengeteg előnye lehet, hiszen sokkal rugalmasabb időbeosztást tesz lehetővé, mint a hagyományos munkarend. A TanfolyamOKJ.hu összegyűjtötte, milyen szakmákat érdemes választani, ha otthonról akarsz dolgozni. A következő szakmák még akkor is remekül
jún. 22
0:00
Eltitkolt vagyonok: pontozni fogják a megbízható cégeket, de tényleg ez a jó megoldás? (Forbes)
Egyre bonyolultabb jogszabályokkal kényszerítenék ki az országok a céges transzparenciát, miközben ott a big data és a digitalizáció. Vendégszerzőnk véleménye.
jún. 22
0:03
Három és félmilliárdba kerül a Blaha felújítása (Napi)
Egyedüli ajánlattevőként az STR Mély- és Magasépítő Kft. végezheti el a Blaha Lujza tér rekonstrukcióját, nettó 3 milliárd 591 millió forintért. A feladat magában foglalja a tervezést és a kivitelezést is.
jún. 22
0:03
A földnek talán jót tett az uniós agrártámogatás, de a Földnek semmiképp (Infostart)
Az éghajlat-politikára szánt uniós mezőgazdasági támogatások nem járultak hozzá a mezőgazdaságból származó üvegházhatásúgáz-kibocsátás (ÜHG-kibocsátás) csökkentéséhez – jelentette ki az Európai Unió luxembourgi központú számvevőszéke.
jún. 22
0:03
Már a Versenyhivatal is vizsgálja, hogyan drágulhatnak ennyire az építőipari árak (168 Óra Online)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálói csoportot hozott létre, hogy kiderítse az építőipari alapanyagok drágulásának okait.
jún. 22
0:03
15 éve jött létre a Budapest Bank békéscsabai szolgáltató központja (Hírstart)
A Budapest Bank 2006-ban telepítette háttérműveleti egységét Békéscsabára, mára pedig a térség egyik legnagyobb munkaadója lett. 15 éve van jelen a megyeszékhely életében, azonban az önkormányzat, valamint a pénzintézet vezetése is hosszútávban gondolkodik, ennek megfelelően a cég a tervek szerint a jövőben tovább bővíti majd a központ szolgáltatás
jún. 22
0:04
Höok: függesszék fel a diplomaátvételhez szükséges nyelvvizsga-követelményt! (SzakmaPortál)
Függesszék fel a diplomaátvételhez szükséges nyelvvizsga-követelményt az augusztus 31-éig záróvizsgázók számára, beleértve az idei tanév keresztfélévében végzett hallgatókat is – ezt kéri a kormánytól a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a HÖOK vezetősége hétfőn Schanda Tamással, az In
jún. 22
0:07
Tovább terjeszkedik a brit lakáspiacon a Cordia (Napi)
A Cordia tovább erősíti jelenlétét az Egyesült Királyságban, amely a vállalat nemzetközi terjeszkedésében kulcsfontosságú célpiacnak számít. A társaság újabb befektetéseket hajtott végre a megfizethető lakhatási szektorban azt követően, hogy a Cordia brit leányvállalata, a tavaly felvásárolt Cordia Blackswan megkezdte első lakásainak értékesítését.
jún. 22
0:09
Újra indulnak WizzAir járatok Spanyolországba (ProfitLine)
Újra közlekednek Budapestről és Debrecenből a WizzAir légitársaság járatai Spanyolországba - közölte a WizzAir hétfőn az MTI-vel, miután Spanyolország hétfőn zöld listára helyezte Magyarországot.
jún. 22
0:11
Vidám hétnyitány Budapestesn (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 261,90 pontos, 0,54 százalékos emelkedéssel, 48 379,62 ponton zárt hétfőn.
jún. 22
0:15
Újabb fordulat a zeneiskolának szánt, az SZFE-sek által elhagyott ingatlan ügyében (Napi)
Sem a több tízmillió forintos tartozását, sem a jövőre vonatkozó bérleti díjat nem fizeti ki a Belső-Pesti Tankerületi Központ, így a Molnár Antal Zeneiskola nem költözhet vissza az önkormányzat által felújított Damjanich utcai épületbe - írja az erzsébetvárosi önkormányzat közleményére hivatkozva a Telex. Az épület bérletét korábban megkapták az S
jún. 22
0:15
Megszaporodhatnak a csillagok Mészáros Lőrinc közpénz-milliárdokból felújított szállodáin is (Startlap)
Januártól indul az egységes szálláshelyminősítési rendszer, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest-lánc például legalább négy csillagot szeretne látni a közpénzből is felújított szállodáin.
jún. 22
0:19
Ekkora osztalékra számíthatnak a 4iG-részvényesek (Napi)
Július 19 lesz a 4iG Nyrt. osztalékfizetésének fordulónapja, a kifizetést július 26-án kezdi meg a társaság – közölte a 4iG az Igazgatóság határozatára hivatkozva. A döntés értelmében a társaság részvényenként 22,49 forintos osztalékot fizet, ami a múlt pénteki záróárra vetítve 3,5 százalékos hozamnak felel meg.
jún. 22
0:33
Feloldják a kijárási tilalmat Törökországban (ProfitLine)
Törökországban július 1-től tovább enyhítenek az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedéseken, és feloldanak minden kijárási tilalmat, valamint korlátozást - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában az államfői kabinet ülése utáni sajtótájékoztatóján.
jún. 22
0:45
Feloldják a kijárási tilalmat Törökországban (Hírstart)
Törökországban július 1-től tovább enyhítenek az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedéseken, és feloldanak minden kijárási tilalmat, valamint korlátozást - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában az államfői kabinet ülése utáni sajtótájékoztatóján.
jún. 22
1:15
6 tipp a meggy és a cseresznye cefrézéséhez (Startlap)
A jó minőségű pálinka alapfeltétele a jó minőségű cefre. De nem minden gyümölcsnél ugyanazokra kell figyelni, mutatjuk, mi a buktató a meggynél és a cseresznyénél.
jún. 22
1:45
233 háziorvos adta fel a praxisát a járvány alatt (Startlap)
A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvános adataiból az derül ki, hogy a járvány ideje alatt 233 háziorvos hagyta ott a praxisát.
jún. 22
2:03
További szankciók Fehéroroszországgal szemben (ProfitLine)
Az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei az Aljakszandr Lukasenka elnök vezette fehérorosz rezsimet támogatók ellen meghozott büntetőintézkedések mellett Fehéroroszországgal szembeni célzott gazdasági szankciók bevezetéséről tárgyaltak - közölte Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Luxembourgban hétfőn.
jún. 22
2:27
Újabb országba indítja újra a járatait a Wizz Air (Hírstart)
Újra közlekednek Budapestről és Debrecenből a WizzAir légitársaság járatai Spanyolországba - közölte a WizzAir, miután Spanyolország hétfőn zöld listára helyezte Magyarországot.
jún. 22
2:33
Londoni elemzők kamatemelést várnak az MNB keddi ülésén (ProfitLine)
A londoni elemzői közösség konszenzusos véleménye szerint kamatemelésről dönt keddi ülésén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa, elsősorban a célszintet jelentősen meghaladó infláció és a vártnál erőteljesebb gazdasági növekedés miatt.
jún. 22
3:45
Mennyit kap az MLSZ az Adidastól? Ki nyeri a sportszermárkák versenyét? (Startlap)
A nagy labdarúgó tornákat a csapatok mellett a szponzorok versengése is jellemzi. Egy-egy sikeres szereplés, vagy új sztár feltűnése a sportszergyártók számára is eurómilliókban mérhető nyereséget jelenthet. Nem véletlen van a legesélyesebb csapatokért nagy versengés, és kicsit kifordítva, de itt is érvényesül Puskás Ferenc örökbecsű mondása a "Kis
jún. 22
4:03
A GVH vizsgálódik, miért drágultak ennyire az építőipari alapanyagok (Startlap)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy vizsgálói csoportot hozott létre annak érdekében, hogy kiderítse az építőipari alapanyagok drágulásának okait.
jún. 22
4:03
A Babaváró hitel hatása a hitel és lakáspiacon (ProfitLine)
A Babaváró hitelt bevezetésének első évében mintegy 78 ezer család vette igénybe, amely a teljes lakossági hitelállomány 9 %-át tette ki. A családok számára igen kedvező lehetőség, népszerűsége a bevezetést követő hónapok tetőzése után is megmaradt. Ennek két fő oka van: az egyik a szabad felhasználás amely révén a lakosság korlátok nélkül rengeteg
jún. 22
4:09
Mi a napelem telepítésének a menete? (Alternatív Energia)
A folyamatot egyszerűsítve 10 lépésbe szedve mutatjuk be.
jún. 22
4:12
Munkaerőpiaci alkalmazóképesség fejlesztése vette kezdetét a fémalapanyag, fémfeldolgozási termék gyártása ágazatban (okosipar.hu)
Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Dorogi Ipartestület konzorciuma a Fémalapanyag, fémfeldolgozási termék gyártása elnevezésű ágazatában megvizsgálja az ágazatban működő munkaadók jelenlegi munkaerőpiaci helyzetét, az esetleges problémákra pedig egy pilot projekt keretében próbálnak megoldási javasla
jún. 22
4:39
Hogyan válasszunk léghűtést otthonunkba? (ProfitLine)
A nyári szezon beköszöntével megugrik az érdeklődés a léghűtéssel kapcsolatos termékek iránt. A Praktiker tapasztalatai alapján a split klímákat még a hőség előtt telepítik, a léghűtők, ventilátorok iránti kereslet pedig jellemzően a tartós melegben, kánikulában nő meg jelentősen. Hámori Erika, a Praktiker kategória menedzsere segít abban, hogy a c
jún. 22
4:39
Ezt sokan elrontják ventilátor-, klímavásárláskor: ha rosszul választasz, nem lesz hűvösebb (Hírstart)
A nyári szezon beköszöntével megugrik az érdeklődés a léghűtéssel kapcsolatos termékek iránt. A split klímákat még a hőség előtt telepítik, a léghűtők, ventilátorok iránti kereslet pedig jellemzően a tartós melegben, kánikulában nő meg jelentősen. Viszont nem mindegy, hogyan választunk akár egy egyszerű ventillátort is: ez függ a helyiségtől, lakás
jún. 22
4:42
Energiatakarékos és környezetbarát hőtárolási módszert fejlesztettek ki Bácsalmáson (New Technology)
Energiatakarékos és környezetbarát hőtárolási módszert fejlesztett ki az építőipari termékeket gyártó Thermofoam Kft. bácsalmási telephelyén. A módszer hőtároló mikrokapszuláknak köszönhetően működik, amelyek egyebek mellett hőszigetelő anyagba vagy a vakolatba keverve fejtik ki hatásukat – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a cég ügyvezetője. A beruházá
jún. 22
4:45
Hogyan válasszunk léghűtést otthonunkba? (Hírstart)
A nyári szezon beköszöntével megugrik az érdeklődés a léghűtéssel kapcsolatos termékek iránt. A Praktiker tapasztalatai alapján a split klímákat még a hőség előtt telepítik, a léghűtők, ventilátorok iránti kereslet pedig jellemzően a tartós melegben, kánikulában nő meg jelentősen. Hámori Erika, a Praktiker kategória menedzsere segít abban, hogy a c
jún. 22
4:48
Július 5-től folytatódik a Doktor Balaton (Márkamonitor)
A Doktor Balaton az ország egyik legkedveltebb napi sorozata lett indulása óta, július 5-től pedig vadonatúj részekkel folytatódik a balatonmeggyesiek nyugodtnak korántsem mondható története. A TV2 napi sorozata bőven tartogat meglepetéseket, legyen szó a csodavízről vagy épp a faluban szövődő szerelmi szálak alakulásáról. Balatonmeggyes nyugodt él
jún. 22
5:03
Elszálltak az építőipari árak – vizsgálódik a GVH (Adózóna)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a drasztikus építőipari alapanyag-áremelkedés okainak feltárására külön vizsgálói csoportot hozott létre, amely kiemelten elemzi a kartellgyanús tevékenységekkel kapcsolatos panaszokat és piaci jelzéseket, írja honlapján a GVH.
jún. 22
5:03
Az építőipari alapanyag-drágulás okait vizsgálja a GVH (ProfitLine)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálói csoportot hozott létre, hogy kiderítse az építőipari alapanyagok drágulásának okait - közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.
jún. 22
5:12
Szélenergiával fűteni? Bécsben megoldották! (Tiszta Jövő)
Hundertwasser szellemiségét viszi tovább Bécs új Power-to-Heat létesítménye, amely az ikonikus spittelaui szemétégető szomszédságában épül.
jún. 22
5:12
Azonosítsa a kiváltó okot! Hozza meg gyorsabban a helyes döntést! (okosipar.hu)
A járműipartól az orvostechnológián át, egészen az optikáig, a funkcionális szempontból elsődleges alkatrészek tisztaságvizsgálata már régóta minőségi kritérium. Napjainkban a felhasználók még gyorsabban és megbízhatóbban követik vissza a kritikus alkatrészek szennyeződés forrásait. Tehetik mindezt azért, mert a ZEISS – az ipar területén elsőként –
jún. 22
5:15
Már Új-Zéland is tinédzsereket olt (vg.hu)
.
jún. 22
5:21
Közel 10 éve nem látott lépésre készülnek Matolcsy Györgyék (Privátbankár)
Kamatot utoljára 2011 decemberében emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB), s most valami egetrengetőnek kellene történnie ahhoz, hogy a Monetáris Tanács mai ülésén ne vigye feljebb a 0,6 százalékos jegybanki alapkamatot, amit a vártnál tartósabban velünk maradó magasabb infláció leszorítása indokol. Csupán a kamatemelés mértéke a kérdéses. Míg néhány he
jún. 22
5:21
Még inkább Gödöllő-központúvá válik az agrárképzés (vg.hu)
Erősödik Gödöllő központi szerepe az oktatásban, és több kutatóintézet is ide költözik.
jún. 22
5:27
Luxus nyugdíjas otthonnal próbálkozik a NER-barát napelemes vállalkozó (Menedzsment Fórum)
Osztályon felüli ellátást ígér a gödi golfhotelből átalakítandó nyugdíjas otthon. A vállalkozás mögött az egyik kormánybarát napelemes vállalkozó és társa tűnik fel.
jún. 22
5:33
Hazánkban is megjelent a paradicsomot károsító új vírus (ProfitLine)
Magyarországon is megjelent a paradicsom barna termés-ráncosodását okozó, de az emberi egészségre nem veszélyes vírus (Tomato brown rugose fruit virus, ToBrfv) - közölte hétfőn a honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
jún. 22
5:39
Brutális hőség jön: közel lesz a 40 fok (Agroinform)
A következő napokban folytatódik a hőség, melynek tetőzése a hét közepén várható, akkor 37, 39 fok is lehet az ország egyes részein. Pénteken nyugat felől megérkezik a hideg levegő első hulláma, akkor záporok, zivatarok is mérséklik majd a nagy meleget.
jún. 22
5:42
Kantar BrandZ: A gazdasági optimizmus rekordszintre emeli a márkák értékét (Márkamonitor)
A Kantar BrandZTM Most Valuable Global Brands 2021 (Kantar BrandZTM Legértékesebb Globális Márkák 2021) rangsora szerint a világ legértékesebb márkái rekord növekedést értek el – az összértékük elérte a 7,1 billió dollárt, ami Franciaország és Németország együttes GDP-jének felel meg. A 42%-os emelkedést, ami az elmúlt 15 évben vizsgált átlagos növ
jún. 22
5:42
Szoftverrobotok csökkenthetik a súlyos munkaerőhiányt (KKV Magazin)
A koronavírus-járvány lecsengésével szinte az összes szektorban rendkívül pozitívak a kilátások, ugyanakkor a cégek életét napjainkban a munkaerőhiány nehezíti meg. Ma már viszont sok olyan pozíció létezik, ami nagyon egyszerűen kiváltható szoftverrobotok alkalmazásával. Szőnyi András, a Mortoff üzletfejlesztési vezetője arról beszélt, hogy a techn
jún. 22
5:42
It szakmák, programozó fizetések (SzakmaPortál)
Létezik-e olyan szakma belföldön, ahol kezdőként is 300 ezres nettó fizetések a jellemzőek, akár pár hónap alatt kitanulhatóak, és kapkodnak a frissen végzett szakemberekért? Az informatikus szakmák éppen ilyenek, közülük is a programozó szakma az, ahol nagyobb a kereslet, és a tudást a belföldi bérekhez viszonyítva kiemelt fizetéssel díjazzák – tu
jún. 22
5:42
Gondolkodó exoskeletont kaphatnak a mozgássérültek (New Technology)
Gépi látással és mesterséges intelligenciával ruházzak fel, így képes lesz önálló döntéseket hozni, a felhasználó beavatkozása nélkül is. A Waterloo-i Egyetem ExoNet névre keresztelt programja azt vette alapul, hogy az ember folyamatosan koordinálja a mozgását abban a térben, ahol éppen változtatja a helyzetét: másképpen lépked például puha talajon
jún. 22
5:42
Sertéstelep: nagyon bevált a kamerás megfigyelőrendszer (Agrárágazat)
Jobb döntés, gyorsabb gyógyítás, több higiéné – a jövő a kamerás állatmegfigyelésé a sertéstelepeken.
jún. 22
5:42
Versenyfutás az életem – Csaosz Életműdíj Magyar Bélának (Transpack)
Vonalkód, azonosítási rendszerek – hazánkban e téren megkerülhetetlen a Csaosz idei Életmű-díjas szakembere, Magyar Béla.
jún. 22
5:48
A Weidemann új épületekkel bővül (GépMax)
Tovább bővít a Weidemann.
jún. 22
5:51
Benzines kocsik: nem mindenki kapkodja el az e-átállást (Infostart)
Az egyik német konszern úgy gondolja, lejtőre kerül az a nagyvállalat, amely az elektromos kocsikra tesz fel mindent.
jún. 22
5:51
Jobb még a moratórium vége előtt törleszteni (Hírstart)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legalábbis ezt tanácsolja azoknak, akik megengedhetik maguknak.

Keresés