2017. november 23. csütörtök

nov. 23
0:24
Végleges: 87,5 milliárdból gazdálkodott 2016-ban az MTVA (Hírstart)
Megjelent a Magyar Közlöny, arcomon a fanyar közöny.
nov. 23
0:36
Megéri piaci körülmények között munkát vállalni (ProfitLine)
A jelentős béremelkedés miatt a nagyobb terhelés ellenére is egyre inkább megéri piaci körülmények között munkát vállalni, így nem meglepő, hogy szeptemberben majdnem 50 ezerrel dolgoztak kevesebben a közfoglalkoztatásban, mint egy éve - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuáli
nov. 23
0:39
A General Electric szállítja az első török atomerőmű turbináit (ma.hu)
A Büyükeceli városban épülő Akkuyu atomerőművet a fővállalkozó Roszatom ugyanazzal a reaktortechnológiával építi fel, mint a Paks II atomerőművet.
nov. 23
1:06
A környezetszennyezéstől és a túlnépesedéstől tartanak a magyar városlakók (ProfitLine)
A magyar városlakók a környezetszennyezést, a túlnépesedést, valamint az élelmiszer-, illetve az energiahiányt tartják a legnagyobb kihívásnak a jövő metropoliszai számára. Budapest pedig 30 éven belül válhat okos várossá – derül ki a Futureal-csoport és a TEDxDanubia által közösen szervezett rendezvényen végzett felmérésből. A Corvin Sétányon megv
nov. 23
1:36
IKEA állásfoglalás a BASF ügy kapcsán (ProfitLine)
A sajtóban több helyen megjelent és az IKEA termékeit is érintő BASF ügy kapcsán az IKEA szeretné tájékoztatni vásárlóit, hogy a megnövekedett diklórbenzol szint, mely a BASF cég gyártási hibája során került bizonyos termékekbe, nem jelent egészségügyi kockázatot.
nov. 23
2:06
Jelentősen javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben (ProfitLine)
Jelentősen javult a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban novemberben - derült ki az Európai Bizottság szerdán közzétett előzetes gyorsbecsléséből.
nov. 23
2:06
Jelentősen javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben (Hírstart)
Jelentősen javult a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban novemberben - derült ki az Európai Bizottság szerdán közzétett előzetes gyorsbecsléséből.
nov. 23
2:36
3 milliárd font jut a Brexitre (ProfitLine)
A brit kormány 3 milliárd fontot (több mint ezermilliárd forintot) különít el a brit EU-tagság megszűnésével összefüggő bármilyen jövőbeni pótlólagos finanszírozási igényre - mondta a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét ismertetve szerdán a brit pénzügyminiszter.
nov. 23
3:06
Eredményesnek bizonyul hazánk és a Siemens együttműködése (ProfitLine)
Magyarország és a Siemens már több mint egy évszázados együttműködése nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően eredményes - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, egy rendezvényen.
nov. 23
3:36
A hazánkban élő külföldiek vállalkozóvá válását segíti a Saját Erőből 3.0 program (ProfitLine)
A hazánkban élő, harmadik országból származó tehetséges, kreatív fiataloknak nyújt támogatást vállalkozói terveik megvalósításában a Saját Erőből 3.0 edukációs és mentorprogram. Az idén harmadik alkalommal megszervezett program számos innovatív vállalkozói ötlet megvalósulásához járult hozzá.
nov. 23
4:06
Újra jó vétel az OTP részvénye (ProfitLine)
Az elmúlt hetekben lezajlott egy egészséges korrekció az OTP részvényeiben. A fundamentumok eddig is vonzóak voltak, de most már a technikai kép is újra vonzóvá teszi a részvényt, így piaci árfolyamon javasoljuk az OTP részvények vételét.
nov. 23
4:36
Egyre tudatosabbak a magyar hitelfelvevők, javult a pénzügyi szolgáltatók megítélése (ProfitLine)
A Provident Pénzügyi Zrt., illetve anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) által végzett, öt országra kiterjedő reprezentatív kutatás szerint az elmúlt egy év során jelentősen javult a magyar válaszadók bizalma a bankok és kölcsönöket nyújtó pénzügyi szolgáltatók iránt. A felmérés több, a hazai lakosság növekvő pénzügyi tudatosságára
nov. 23
4:45
Kína nagyon ráfizethet az e-autók erőltetésére (NRGreport)
Kínában az áram előállítása során egyenértékesben átlagosan ötször több károsanyagot juttatnak a levegőbe, mint amennyivel a benzines autók szennyezik a környezetet.
nov. 23
5:06
Milyen napelemet finanszíroznak szívesen a bankok? (ProfitLine)
A Bloomberg osztályozási rendszere segít abban, hogy a napelemek megbízhatósága és ne (kizárólag) a beruházó és üzleti terve alapján döntsön a bank a finanszírozásról.
nov. 23
5:06
Milyen napelemet finanszíroznak szívesen a bankok? (Hírstart)
A Bloomberg osztályozási rendszere segít abban, hogy a napelemek megbízhatósága és ne (kizárólag) a beruházó és üzleti terve alapján döntsön a bank a finanszírozásról.
nov. 23
5:09
Kevesebb cég, több vendég (VG)
A magyar GDP növekedését meghaladó ütemben nőtt a szálláshely-szolgáltatással és a vendéglátással foglalkozó cégek árbevétele, mégis átlagon aluli bérek jellemzik az ágazatot.
nov. 23
5:11
Ellenállásokba ütközik a forint további gyengülése az elemzők szerint (VG)
A forint hirtelen gyengülése nem jár veszéllyel, a folyamatba a jegybank sem fog beavatkozni – állítják a Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők.
nov. 23
5:12
Aranytojást tojó tyúkot vett Mészáros (Hírstart)
A szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás bruttó hozzáadott értékkel mért teljesítménye – változatlan áron – már hat éve folyamatosan meghaladja a nemzetgazdasági átlagos GDP-növekedés ütemét. Ellenben továbbra is ezen ágazat alkalmazottainak átlagkeresete az egyik legalacsonyabb - állapítja meg elemzésében a Bisnode.
nov. 23
5:13
Januártól nem kell várni a Garantiqa döntésére a hiteligénylés lebonyolításakor (VG)
A garanciadíjak mérséklésével, az eljárás digitalizálásával és az egyedi döntéseket felváltó portfóliógarancia januári bevezetésével igyekszik még vonzóbbá tenni a garanciatermékeket a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Búza Éva vezérigazgató szerint a segítségükkel hitelezhető ügyfélkör bővül, 2020-ban minden ötödik kkv-hitel mögött ott lesznek.
nov. 23
5:15
Újabb változásról kapnak hírt a magyar autósok (Inforádió)
Ismét csökken a benzin ára.
nov. 23
5:15
Rekordokat hozhat a karácsonyi roham (VG)
Öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet.
nov. 23
5:21
Iszonyú pénzt hagyhatunk a boltokban az ünnepek előtt (HVG)
Öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet.
nov. 23
5:21
Korhatár előtti ellátásban részesül? Kedvező változás jöhet 2018-tól (Adózóna)
A közérdekű nyugdíjas szövetkezetek tagságának kiterjesztéséről törvényjavaslatot nyújtott be két fideszes országgyűlési képviselő.
nov. 23
5:27
Így torzítja a bérstatisztikát Budapest (Mfor)
A legutóbbi statisztika szerint 200 ezer forint az átlagos nettó fizetés Magyarországon. Ez az összeg nagyon sokak számára azonban csak álom lehet.
nov. 23
5:30
Magyarország is megszedheti magát a 30 milliárdos digitális aranybányán (Portfolio)
A digitális átállásnak köszönhetően a nemzetközi bankszektor akár 30 milliárd eurót takaríthat meg, a szükséges ráfordítások pedig mindössze három év alatt megtérülnek - derül ki az Autonomous Research legújabb elemzéséből....
nov. 23
5:36
A GE szállíthat turbinaszigeteket az első török atomerőmű számára (ProfitLine)
GE Steam Power Systems gyárthatja és szállíthatja a turbinaszigeteket az első török atomerőmű számára. A Büyükeceli városban épülő Akkuyu Atomerőmű 5 millió háztartás számára állít majd elő tiszta, CO2 semleges elektromos energiát. A projekt keretében a GE négy turbina-generátor szettet szállít az erőmű építéséhez. Mivel a fővállalkozó Rosatom ugya
nov. 23
5:36
Ez a magyar boltok nagy trükkje: így húznak le vásárláskor (Pénzcentrum)
A magyar vásárlók rendkívül árérzékenyek, és szeretik azt érezni a vásárlásaik után, hogy jól jártak. Ezzel a cégek is tisztában vannak, ezért különféle hűségprogramokkal, pontgyűjtő akciókkal várják a vevőket. De vajon mit...
nov. 23
5:45
Rekordokat hozhat a karácsonyi roham (Mfor)
Öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet - közölte a Világgazdaság.
nov. 23
5:45
Akadémia helyett szálloda - a kormány kivizsgálja az ügyet (ma.hu)
Az alapítvány félmilliárd forint TAO-támogatást igényelt a beruházáshoz.
nov. 23
5:48
A kereseteket továbbra is a bérmegállapodás húzza (Magyar Idők)
Átlépte a 202 ezer forintot a nettó hazai átlagkereset, a Központi Statisztikai Hivatal tegnap közzétett adatai szerint a bruttó bérek 13,6 százalékkal 292 900 forintra emelkedtek szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest. A családi kedvezmények nélkül számított nettó átlagfizetés 194,8 ezer forint volt.
nov. 23
6:06
Már idén elérte a 2020-ig kitűzött fenntarthatósági céljai többségét a Xerox (ProfitLine)
Az energiafelhasználás, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás, vagy a vízhasználat arányait globális szinten mérve a Xerox már ebben az évben teljesítette azokat a fenntarthatósági célokat, amelyeket az előzetes terveik szerint 2020-ig kellene.
nov. 23
6:15
Putyin magához rendelte a Közel-Kelet vezetőinek színe-javát (Privátbankár)
Az orosz elnök Szocsiban egyszerre fogadta az iráni és a török elnököt, ami már önmagában is szép teljesítmény, de két nappal korábban az orosz segítséggel hatalmába visszahelyezett szír vezető járt ott, nemrég pedig a nagyhatalmú szaúdi trónörökös látogatott Moszkvába, vagyis az összes közel-keleti regionális hatalom vezetője tiszteletét tette.
nov. 23
6:15
Rekordokat hozhat a karácsonyi roham (VG)
Öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet.
nov. 23
6:24
A munkába álló kismama szabadságát így kell kiszámítani (Adózóna)
A munkáltatók számára néha fejtörést okoz a szülési vagy fizetés nélküli szabadságát megszakító, illetve annak lejárta után ismételten munkába álló kismamát megillető szabadság mértékének a kiszámítása. A felhalmozódott szabadság kiadása is vethet fel érdekes kérdéseket.
nov. 23
6:27
Vigyázzon, ha a Vajdaságba utazik! (Napi)
A víztisztító rendszer üzemebe helyezéséhez szükséges hivatalos engedély híján továbbra sem jutnak hozzá tiszta csapvízhez a vajdasági Nagybecskerek lakói. Így továbbra is sárgás, arzénos víz folyik a csapokból.
nov. 23
6:36
Élményt kérünk karácsonyra zokni és hajszárító helyett (ProfitLine)
Mit fogunk adni és mit szeretnénk kapni? Hogyan és kikkel töltjük a karácsonyt, mit szeretnénk valójában az ünnepek alatt csinálni? A Bónusz Brigád és a GKI Digital közös, 2000 magyar internetező karácsonyi terveit vizsgáló kutatásából arra is fény derül, hogy egyre többször kerül élményt adó program a fa alá tárgyi ajándék helyett.
nov. 23
6:39
Kifoszthatják a boltokat (Inforádió)
Öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet - közölte a Világgazdaság.
nov. 23
6:45
Megjött a bevándorlók étvágya (Napi)
A Lengyelországba érkező vendégmunkások már nem egyszerűen magasabb bért akarnak a hazaiaknál, hanem pontos elvárásaik is vannak. Többségük bőven 200 ezer forintnak megfelelő összeg feletti bért szeretne látni a hó végén a számláján.
nov. 23
6:54
Karácsonyi koncertet ad Edvin Marton (ProfitLine)
A világhírű hegedűművész közvetlenül szenteste előtt dupla előadással kedveskedik a magyar rajongóknak december 23-án 15:00 és 19:00 órától a Budapest Kongresszusi Központban Ave Maria Symphonic Live címmel.
nov. 23
7:00
Karácsonyi koncertet ad Edvin Marton (Hírstart)
A világhírű hegedűművész közvetlenül szenteste előtt dupla előadással kedveskedik a magyar rajongóknak december 23-án 15:00 és 19:00 órától a Budapest Kongresszusi Központban Ave Maria Symphonic Live címmel.
nov. 23
7:06
Átadták az Invitech Solutions legújabb adatközpont egységét Budapesten (ProfitLine)
Átadták az Invitech Solutions legújabb adatközpont egységét szerdán Budapesten; az adatközpont-bővítés, és a létesítmény üzemeltetése a következő tíz évben összesen mintegy 4 milliárd forint közvetlen ráfordítást jelent a társaság számára - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
nov. 23
7:12
Korrekció indult Amerikában (TőzsdeFórum)
Vegyesen zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
nov. 23
7:15
Mall.hu: megszűntek a vizsgálat miatti korlátozások (ma.hu)
Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt két gyanúsított előzetes letartóztatását rendelték el az ügyben.
nov. 23
7:21
Megrohamozzák a magyar boltokat - rekordot várnak (Napi)
Öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet - közölte a Világgazdaság.
nov. 23
7:21
Romániában virágzik, nálunk sorvad az áruszállítás az elhanyagolt Dunán (24.hu)
Bár olcsó és környezetbarát, a nehézipar összeomlása és a balkáni háborúk mellett a nemtörődömség miatt zsugorodik a dunai áruszállítás Magyarországon.
nov. 23
7:21
Egyről három évre emelkedhet az illetékkedvezmény tartama (VG)
A változtatás az új és a használt lakást vásárlók akár 20-30 százalékát érintheti kedvezően – mondta a Világgazdaságnak Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetője.
nov. 23
7:23
Januártól nem kell várni a Garantiqa döntésére hiteligényléskor (VG)
A garanciadíjak mérséklésével, az eljárás digitalizálásával és az egyedi döntéseket felváltó portfóliógarancia januári bevezetésével igyekszik még vonzóbbá tenni a garanciatermékeket a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Búza Éva vezérigazgató szerint a segítségükkel hitelezhető ügyfélkör bővül, 2020-ban minden ötödik kkv-hitel mögött ott lesznek.
nov. 23
7:24
Nagy változás jön az ügyintézésben (Portfolio)
Január elsejétől élesben működik az úgynevezett e-Papír rendszer, azaz internetes felületen, azonosítás után nyújthatók be hivatalos dokumentumok - értesült az InfoRádió egy háttérbeszélgetésen. Dávid Róbert, a Belügyminisztérium...
nov. 23
7:24
Nagy változás jön az ügyintézésben (Hírstart)
Január elsejétől élesben működik az úgynevezett e-Papír rendszer, azaz internetes felületen, azonosítás után nyújthatók be hivatalos dokumentumok - értesült az InfoRádió egy háttérbeszélgetésen. Dávid Róbert, a Belügyminisztérium e-közigazgatási főosztályvezetője elmondta: jövőre már több százezer beadvány is érkezhet elektronikusan.
nov. 23
7:27
Olcsó borokkal tör világuralomra Magyarország? (Privátbankár)
Nagyon jól isszák a magyar borokat – igaz csak az olcsóbbakat.

Keresés