Hírarchívum - Számítástechnika

Hónap

2019 február
H K Sze Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

2019. február 22. péntek

febr. 22
0:24
Ilyen gép kell a 1440p ultra Metro: Exodus-hoz! (Gamer)
Nemrégiben írtunk róla, milyen PC kell valójában ahhoz, hogy élvezhetően tudjunk játszani a Metro: Exodus-szal, alacsony beállítások mellett. Annál a konfigurációnál nagyon fontos volt, hogy ár/érték arányban is helytálló legyen a PC, a jelen esetben azonban már a látványra is fordítottunk figyelmet. Budget PC a Metro új részéhez: Ilyen a lehető le
febr. 22
6:09
Bekeményít Tarlós: teljes éjszakai repülési tilalmat akar Ferihegyen (HVG)
A repülők által okozott zajszennyezéssel indokolja Budapest főpolgármestere, miért akar az éjszaka minél nagyobb részében minden gépet elterelni a Liszt Ferenc repülőtérnek még a környékéről is.
febr. 22
6:09
Olcsóbb változata is van a Xiaomi új csúcstelefonjának, ráadásul a Qualcomm vadonatúj lapkakészlete került bele (Hírstart)
Bár a Xiaomi mai rendezvényének sztárja egyértelműen a Galaxy S10-konkurensnek szánt Mi 9 okostelefon volt, azért a kínai gyártó mást is kihúzott a kalapból.
febr. 22
6:15
Felnőttoldalakra bejelentkezők adatait lopják el – így kell védekezni (Hírstart)
Internetes pornóoldalakhoz használt bejelentkezési adatokat rosszindulatú programmal fújják meg.
febr. 22
6:39
Ezt is megértük: jön a kiegészítő pakli versenyeken, csökkent az RNG szerepén a Blizzard (Gamer)
Bemutatjuk a formátum lényegét.
febr. 22
7:03
Váratlan búcsú: Reggie Fils-Aime visszavonul (PC Guru)
A Nintendo of America elnöke, Reggie Fils-Aime bejelentette, hogy átadja a posztot és nyugdíjba vonul.
febr. 22
7:09
Ingyenes kripto esemény március 2-án a legforróbb lehetőségekkel! (Hírstart)
{Admiral Markets] Microsoft, Starbucks, JP Morgan, Bank of America… Ezek a nagy vállalatok például már mind elkezdték használni a blokklánc technológiát. 2017-ben a blokklánc elterjedését még csak „jövőnek” becézték, ma azonban ez a bizonyos „jövő” már az ajtónkon kopogtat. Ezen az eseményen megismerheted, milyen lehetőségek állnak előttünk.
febr. 22
7:18
Ingyenes kripto esemény március 2-án a legforróbb lehetőségekkel! (pcforum.hu)
{Admiral Markets] Microsoft, Starbucks, JP Morgan, Bank of America… Ezek a nagy vállalatok például már mind elkezdték használni a blokklánc technológiát. 2017-ben a blokklánc elterjedését még csak „jövőnek” becézték, ma azonban ez a bizonyos „jövő” már az ajtónkon kopogtat. Ezen az eseményen megis..
febr. 22
7:21
Az Astralis és a Liquid már Legenda, megvannak az első kiesők is (Gamer)
Kihullott a BIG és az NRG, továbbment a Liquid és az Astrsalis.
febr. 22
7:27
Ez a játék nem haldoklik! Újabb rekord a Fortnite játékosszámban (Gamer)
Továbbra is megállíthatatlan az Epic játéka!
febr. 22
7:33
Ez a két színész alakított legtovább szuperhőst (GameStar)
Ugyan valószínűleg már nem térnek vissza szuperhősként, eredményeiket örökké számon tartja majd a rekordok könyve.
febr. 22
7:39
Miért került ma a krokodilvadász Steve Irwin a Google főoldalára? (HVG)
Megszokhattuk, hogy amikor különleges logóra vált a Google, akkor jellemzően régi események adják az apropót. A pénteki grafikán azonban Steve Irwin látható, aki ha élne, akkor is csak az 57. születésnapját ünnepelné. A sokak által a kissé ellentmondásos "Krokodilvadász" néven ismert természettudós azonban fiatalon meghalt.
febr. 22
7:57
Leszállt a Hajabusza-2 a Ryugu kisbolygó felszínére (Hírstart)
A japán űrhajózási és -kutatási hivatal jelentette, hogy a szondájuk valószínűleg sikeresen landolt a Földtől 340 millió kilométerre lévő égitesten. A Ryugu kisbolygó a Naprendszer kialakulásának hajnalán képződhetett, így olyan szerves anyagokat tartalmazhat, amelyek a földi élet kialakulásához is hozzájárultak, így többet megtudhatunk az élet kel
febr. 22
8:03
Kiderültek az első részletek Patrick Söderlund új játékáról (GameStar)
A DICE volt elnökének új stúdiója nagyon dolgozik az első projekten, ezt láthatjuk most mozgásban.
febr. 22
8:03
A Huawei máris beszólt a Samsungnak (PCWorld)
A Huawei nem vesztegette az időt, a P30 legutóbbi kedvcsinálójában máris kritizálta a Samsung Galaxy S10 csúcsmobiljait.
febr. 22
8:03
Ha minden igaz, a japán szonda leszállt a kisbolygóra (Hírstart)
A japán űrhajózási és -kutatási hivatal jelentette, hogy a szondájuk valószínűleg sikeresen landolt a Földtől 340 millió kilométerre lévő égitesten. A Ryugu kisbolygó a Naprendszer kialakulásának hajnalán képződhetett, így olyan szerves anyagokat tartalmazhat, amelyek a földi élet kialakulásához is hozzájárultak, így többet megtudhatunk az élet k
febr. 22
8:09
Töltse le, megéri: ez a bővítmény egy kattintással felgyorsítja a böngészőjét (HVG)
A OneTab nevű, ingyenesen telepíthető és használható bővítménnyel a böngészőben megnyitott oldalakat menedzselhetjük úgy, hogy a böngésző ne foglalja le a számítógép processzorának és memóriájának jelentős részét.
febr. 22
8:09
Részletesebb helykövetési beállításokat ad Andoridon a Facebook (HWSW)
A vállalat igyekszik felzárkóztatni a platform adatvédelmi beállításait az iOS-hez.
febr. 22
8:09
A Huawei máris beszólt a Samsungnak (Hírstart)
A Huawei nem vesztegette az időt, a P30 legutóbbi kedvcsinálójában máris kritizálta a Samsung Galaxy S10 csúcsmobiljait.
febr. 22
8:12
Eternity: The Last Unicorn címmel klasszikus RPG érkezik március elején (Game Channel Online)
A 1C Company bejelentette, hogy március elején egy igazán különleges, minden elemében klasszikus szerepjátékkal szeretnék megörvendeztetni a műfaj kedvelőit Eternity: The Last Unicorn cím alatt. Az alkotás március 5-én érkezik PC-re és PS4-re, de később Xbox One-ra is beroboghat majd, a főszerepben egy varázslatos fantáziav...
febr. 22
8:15
Battletech – A hétvégén ingyenesen kipróbálható (PC Guru)
Ezen a hétvégén ingyenesen játszható a Battletech, ha pedig tetszett a játék, 40%-kal olcsóbban be is szerezhetjük az akció ideje alatt.
febr. 22
8:18
Már tesztelhető a Firebird adatbáziskezelő következő főverziója (prog.hu)
Az anno Interbase adatbáziskezelőből forkolt Firebird fejlesztői a napokban bejelentették, hogy letölthetővé tették a relációs adatbáziskezelő következő főverziójának első előzetes kiadását. Az új Firebird 4.0 Beta 1 elsősorban a replikáció és a biztonsági mentések terén hoz jelentős fejlesztéseke..
febr. 22
8:21
Új kódnevet kapott a Microsoft titokban fejlesztett operációs rendszere (pcforum.hu)
Bár arról, hogy a Microsoft egy új, minden korábbinál kisebb erőforrás-igényű operációs rendszert fejleszt, már tavaly be tudtunk számolni olvasóinknak, a cég máig nem is ismerte el a projekt létezését. Ennek ellenére a napokban újabb megerősítést nyert, hogy Redmond mire készül - sőt, egy friss i..
febr. 22
8:27
Leáll a PlayStation Vita gyártása (prohardver)
A kézikonzol első körben Japánban lesz kivezetve, de a korábbi tapasztalatok alapján a nyugatabbra fekvő régiókban sem kerülheti el a sorsát.
febr. 22
8:30
"ESET kártevőelemzés - Az SSH sötét oldala" (hup.hu)
"Az ESET kutatói korábban még nem dokumentált Linuxos kártevőcsaládokat fedeztek fel, amelyek az OpenSSH-n alapulnak. A kiberbiztonsági vállalat szakértői a "The Dark Side of the ForSSHe" című háttéranyagban mutatják be a 21 kártevőcsalád elemzését, hogy elősegítsék a hasonló fenyegetések megelőzését, felderítését és a károk helyreállítását." Részletek itt.
febr. 22
8:33
Így lesz egy Raspberry Pi gépből Commodore PET Mini (PCWorld)
Minden adott hozzá, hogy valaki egy Raspberry Pi lapka PC-t a Commodore PET 8032 mini változatává alakítson.
febr. 22
8:33
Újabb változtatásokat eszközöltek a teszt szerveren (Gamer)
A Flare Gun kivételéről egyelőre nincs hír.
febr. 22
8:39
Ezzel a 6 lépéssel 6x6 százalékkal csökkentheti az esélyét annak, hogy rákos lesz (HVG)
Az egészséges életmód jelentősen csökkentheti a rák kockázatát, az életmódot meghatározó különböző tényezők ugyanis egyenként mintegy 6 százalékkal szoríthatják vissza a betegség kialakulásának veszélyét – derült ki egy több mint százezer felnőttel végzett kínai kutatás eredményéből, amelyet a Cancer című nemzetközi szakfolyóiratban mutattak be.
febr. 22
8:45
Leáll a PlayStation Vita gyártása (Hírstart)
A kézikonzol első körben Japánban lesz kivezetve, de a korábbi tapasztalatok alapján a nyugatabbra fekvő régiókban sem kerülheti el a sorsát.
febr. 22
8:47
Ezzel a 6 lépéssel 6x6 százalékkal csökkentheti az esélyét annak, hogy rákos lesz (Hírstart)
Az egészséges életmód jelentősen csökkentheti a rák kockázatát, az életmódot meghatározó különböző tényezők ugyanis egyenként mintegy 6 százalékkal szoríthatják vissza a betegség kialakulásának veszélyét – derült ki egy több mint százezer felnőttel végzett kínai kutatás eredményéből, amelyet a Cancer című nemzetközi szakfolyóiratban mutattak be.
febr. 22
9:03
Untitled Goose Game - csak később oson be a kleptomániás liba (GameStar)
A House House új játéka elsőre azt sejteti, hogy a szokásos "szimulátor" színvonalra számíthatunk, pedig egy jóval minőségibb játék formálódik a kezeik alatt.
febr. 22
9:03
Itt a megoldás az IT-biztonsági szakemberhiányra (prim)
A szakemberhiány az IT-biztonsági szakmában is egyre súlyosabbá válik. A vállalatok azonban nem maradhatnak...
febr. 22
9:03
Mekkora nálatok a kódbázison a test coverage? (hup.hu)
febr. 22
9:05
A tavalyi első helyről a tizenhetedikre zuhant az Apple a leginnovatívabb cégek listáján (hup.hu)
Apple Falls From 1st to 17th Spot in ‘World’s Most Innovative Company’ Rankings https://t.co/poYjk29Xz7 by @waxeditorial pic.twitter.com/EzX6Ipct2z — MacRumors.com (@MacRumors) February 21, 2019 A Fast Company minden évben összeállítja a világ TOP50 leginnovatívabb cég listáját. A 2018-as lista első helyezettje az Apple lett. Megérkezett az idei lista. Az Apple a tizenhetedik helyre zuhant.…
febr. 22
9:09
Ha megmutatjuk, mivel jobb a Wi-Fi 6, otthonra is akar majd belőle (HVG)
Gyorsabban, szakadás nélkül és tovább lehet majd internetezni – illetve netre kapcsolódni – azokkal az eszközökkel, melyekbe már az újfajta wifitechnológiát szerelik. Az első ilyen készülékek már kaphatók, a következő hónapokban pedig fokozottan érdemes odafigyelni, és jól választani.
febr. 22
9:09
Sony Xperia 1: újratervezés? (prohardver)
XZ4 helyett 1-es számozással futhat be a nyúlánk kijelzős, tripla hátlapi kamerás Sony csúcsragadozó, aminek a kameráihoz a Light.co tehet hozzá okosságokat.
febr. 22
9:09
Mr. X fecskében - Újabb vicces Resident Evil 2 mód készült (PC Guru)
A modderek újabb elborult ötlettel rukkoltak elő: teljesen lecserélték a Tyrant öltözetét a Resident Evil 2-ben.
febr. 22
9:15
Nyereséges negyedévet zárt a Lenovo (SG)
A Lenovo Group kínai személyiszámítógép-gyártó vállalat nyereséggel zárta a tavalyi utolsó három hónapot, a forgalma pedig négy éve a legnagyobb volt a december végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében.
febr. 22
9:15
Szorosabbra fűzné a viszonyt a Nintendo és a Microsoft, Switch-re jöhet az Xbox Game Pass (Game Channel Online)
Meglepő pletykák láttak napvilágot arról, hogy a jövőben a Microsoft és a Nintendo még szorosabbra fűznék a viszonyukat - vélhetően annak érdekében, hogy közös erővel vegyék fel a harcot a Sony brutális menetelésével. Bár egyelőre ócska pletyka az egész, az elmúlt hónapok történései, így például a korábban Xbox One-ra készü...
febr. 22
9:17
EU - a tagállamok elfogadták a szerzői jogi reformot (SG)
Az Alphabetnek és a Facebooknak szerződniük kell a művészekkel és hírszolgáltatókkal, akiknek a jelenleginél több pénz jár a felhasznált tartalmak után.
febr. 22
9:21
Új asszisztensen dolgozik a Facebook (SG)
A közösségi platform azt szeretné, ha az alkalmazott mesterséges intelligencia sokkal többre lenne képes, mint a nem engedélyezett tartalmak felismerése.
febr. 22
9:24
Elképesztően vicces robotzsarus reklámokkal támad a KFC (pcforum.hu)
A Magyarországon nem túl ismert, de az Egyesült Államokban elképesztő népszerűségnek örvendő KFC gyorsétterem-lánc a napokban egy rendkívül ötletes reklámkampánnyal állt elő, amivel vélhetően a "kockáknál" akar bevágódni. Az új kampányt ugyanis Paul Verhoven 1987-ben bemutatott ikonikus cyberpunk ..
febr. 22
9:27
Miért került ma a krokodilvadász Steve Irwin a Google főoldalára? (Hírstart)
Megszokhattuk, hogy amikor különleges logóra vált a Google, akkor jellemzően régi események adják az apropót. A pénteki grafikán azonban Steve Irwin látható, aki ha élne, akkor is csak az 57. születésnapját ünnepelné. A sokak által a kissé ellentmondásos "Krokodilvadász" néven ismert természettudós azonban fiatalon meghalt.
febr. 22
9:33
Emiatt sokan ki fognak akadni a magyar munkahelyeken (Napi)
A munkahelyütől kapott számítógépet csak munkára lehet használni a jövőben, így például a Facebookra sem lehet felmenni.
febr. 22
9:33
A Lost Planet sorozat és a Resident Evil: Code Veronica is játszható Xbox One-on (GameStar)
Ha a Resident Evil 2 remake után több rettegésre vágynál, akkor nincs más dolgod, mint beszerezni a Code Veronica X-et.
febr. 22
9:33
Milliárdos befektetéssel nőhet nagyot a Codecool (HWSW)
Nagy összegű tőkebevonást eszközöl a Codecool, amely ezzel nem csak hazánk, de a régió legnagyobb szereplőjévé is válna.
febr. 22
9:36
Jövő héten lesz Google Hash Code programozóverseny elődöntője a Schönherz Kollégiumban (hup.hu)
A Google Developer Group Budapest és a Schönherz Kollégium KSZK a jöő héten rendezi meg a Google Hash Code csapat programozóverseny elődöntőjet - https://t.co/Hnn5Uqg2mw pic.twitter.com/OsuWJNrScu — HUP (@huphu) February 22, 2019 Részletek itt.
febr. 22
9:39
Siker: leszállt a száguldó aszteroidán a japánok űrszondája (HVG)
Sikeresen landolt a Hajabusza-2 japán űrszonda a Ryugu kisbolygó felszínére - jelentette be pénteken a japán űrhajózási és -kutatási hivatal.
febr. 22
9:39
Siker: leszállt a száguldó aszteroidán a japánok űrszondája (Hírstart)
Sikeresen landolt a Hajabusza-2 japán űrszonda a Ryugu kisbolygó felszínére - jelentette be pénteken a japán űrhajózási és -kutatási hivatal.
febr. 22
9:39
Vízalatti csaták a következő szezonban? – Egy új, mélytengeri szett már meg is érkezett az Item Shopba! (Gamer)
Egy héttel a nyolcadik szezon startja előtt, egy igazán érdekes húzással csigázta fel a közösséget az Epic Games.

Keresés