Hírarchívum - Időjárás

2019. június 24. hétfő

jún. 24
4:36
Brutális előrejelzés jött az időjárásról (Infostart)
Néhol akár 40 fok feletti értékek is lehetnek a kontinensen, Magyarországon is erősödik a nappali felmelegedés.
jún. 24
5:06
Visszatér a kánikula (Hírstart)
Ma és hétfőn is számítani lehet záporokra, zivatarokra, keddtől szárazra fordul időjárásunk és 30 fok fölé melegszik a levegő.
jún. 24
5:09
Mutatjuk, meddig tart ki a kánikula (Kiderül)
A hét első felében egyre melegebb léghullámok áramlanak a Kárpát-medence térségébe, majd pénteken hidegfront éri el hazánkat. Több fokkal mérséklődik a nagy meleg.
jún. 24
5:33
A következő napokban ismét melegszik az idő (GazdaságPortál)
A következő napokban kevesebb helyen várható csapadék. Sok lesz a napsütés és melegszik is az idő: a hét közepén már 35 fok is lehet, de a hétvégére több fokkal mérséklődik a kánikula – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. Hétfőn a déli és délkeleti megyékben fel
jún. 24
7:00
A viharos hét után ismét a hőség napjai következnek (Hírstart)
A hét elején megszűnnek az intenzív zivatarok térségünkben. Cserébe visszatér pár napra a kánikula, de mi még egészen jól megússzuk a soron következő hőhullámot például a franciákhoz képest. Előrejelzés az ország területére hétfő estig: A déli és délkeleti tájakon felhősebb idő várható, ott kevesebb napsütés lehet, és elsősorban arrafelé kell tová
jún. 24
10:21
Felhőszakadás, zivatar jön a kánikula előtt, kiadták a figyelmeztetést (Szeretlek Magyarország)
Hétfőn a déli és délkeleti tájakon felhősebb idő várható.
jún. 24
11:24
Makón a belvíz az úr, válságstábot hívtak össze (Hírstart)
Vasárnap este a heves esőzés miatt a makói Honvéd városrész több, mélyebben fekvő utcája víz alá került, a víz néhol az emberek otthonába is betört.
jún. 24
11:27
Fokozódó hőségre és felhőszakadásra figyelmeztetnek (Kiderül)
Hétfőn még elszórtan kialakulhatnak felhőszakadással kísért zivatarok, majd kedden már több megyében a fokozódó hőség miatt érvényes figyelmeztetés.
jún. 24
11:42
Ezzel a megoldással rukkolt elő a kormány a jövő időjárására (Hírstart)
Folyamatosan növekedő átlaghőmérséklettel és kiszámíthatatlan csapadékeloszlással kell számolni Magyarországon a következő évtizedekben. Az Agrárminisztérium szerint a mezőgazdaság szempontjából a klímaváltozás már most aktuális, erre az öntözésfejlesztés lehet a megoldás, a magyar termelők pedig tudatos vízgazdálkodással készülhetnek fel rá.
jún. 24
11:42
Ezt találta ki a kormány a csapadék hektikus érkezésére válaszul (Infostart)
Egyre kiszámíthatatlanabb lesz a csapadék alakulása a következő évtizedekben - mondta az InfoRádióban a sivatagosodás és aszály elleni világnap kapcsán az agrártárca mezőgazdaságért felelős államtitkára, aki szerint az öntözésfejlesztés lehet a megoldás.
jún. 24
12:00
Válságstábot hívtak össze Makón a belvíz miatt (Hírstart)
Vasárnap este a heves esőzés miatt a makói Honvéd városrész több, mélyebben fekvő utcája víz alá került, a víz néhol az emberek otthonába is betört - írja a delmagyar.hu.
jún. 24
12:42
Figyelmeztetést adtak ki, itt szakadhat le az ég bármikor (Hírstart)
A Kiderül előrejelzése szerint hétfőn a déli és délkeleti tájakon felhősebb idő várható, ott kevesebb napsütés lehet, és elsősorban arrafelé kell további záporokra, zivatarokra számítani - írja a met.hu előrejelzése alapján a 24.hu. Másutt a gomoly- és fátyolfelhők mellett azonban többórás napsütésben lehet bízni, és csak kevés helyen lehet csapadé
jún. 24
13:33
A hétvégére mérséklődik a nagy hőség (Kiderül)
A kánikula a hét közepéig egyre magasabb fokozatba kapcsol, majd csütörtökön délután hidegfront éri el hazánkat, péntekre több fokkal visszaesik a hőmérséklet.
jún. 24
13:42
Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap (Hírstart)
Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap, több helyen villámárvizek is kialakultak - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap, több helyen villámárvizek is kialakultak - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.
jún. 24
13:44
72 éve nem látott kánikula pusztíthat a héten (Hírstart)
Franciaország egész területén intenzív rekordmelegre kell számítani a héten. Hétfőtől kezdve egy héten át a hőmérő higanyszála az ország legnagyobb részén napközben 35 és 40 fok közé emelkedik, és helyenként meg is haladja majd azt a francia meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.
jún. 24
13:48
Özönvíz zúdult Terpesre (2019.06.23.) (Hírstart)
Időjárásunkban jelentős változás még nem történt, ismét nagy területen alakultak ki záporok, zivatarok. Több helyen fordult elő felhőszakadás, ezzel együtt megdőlt az országos napi csapadékrekord. A Heves megyei Terpesen társadalmi észlelőnk 154,9 mm csapadékot mért, így az 1982-ben Hajdúböszörményben regisztrált 115,4 mm-es napi rekord már a múlté
jún. 24
13:48
Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap (hirado.hu)
Az új csapadékrekord Terpesen született.
jún. 24
13:54
Elkezdődött a kérészek násza Békés megyében is (Hírstart)
A nagy esőzés és a Körös folyó áradása miatt néhány nappal később kezdődött meg ez a különleges természeti jelenség, a tiszavirágzás.
jún. 24
14:00
Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap (Hírstart)
Az új csapadékrekord Terpesen született.
jún. 24
14:57
Olyan hatalmas eső volt vasárnap, hogy 37 éves rekord dőlt meg (Szeretlek Magyarország)
Az előrejelzések szerint hétfőn még lehet zivatarokra számítani, majdnem az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
jún. 24
15:12
Döbbenetes fotók a szombat esti viharról (Hírstart)
Özönvíz árasztotta el Tatát a szombati viharok következtében, amelyek sűrű villámlással és heves esőzésekkel lépték át a nyugati határt. Tatán pedig nem bírtak a csatornák a lezúduló vízmennyiséggel.
jún. 24
15:18
Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap (Hírstart)
Több helyen villámárvizek is kialakultak.
jún. 24
15:48
Durva dolgokat produkál az időjárás Magyarországon (Infostart)
Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap, több helyen villámárvizek is kialakultak - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
jún. 24
16:06
Holnap visszatér a kánikula (Hírstart)
Hétfőn gomoly- és fátyolfelhők is lesznek, északnyugaton néhol, másutt szórványosan valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet. Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Kedden túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, a kevés gomolyfelhőből inkább csak nyugaton, délnyugaton fordulhat elő záp
jún. 24
16:12
Kedden ismét a napsütésé lesz a főszerep (Hírstart)
A hőmérséklet ennek megfelelően 29 és 33 fok között várható.
jún. 24
17:54
Nem csoda, hogy úszott Tata: itt esett a legtöbb eső egy nap alatt (Hírstart)
24 óra alatt Tata környékén 72 milliméter eső esett a meteorológiai szolgálat adatai szerint. A városban sok helyen okozott gondot a felhőszakadás.
jún. 24
18:24
Érkezik a kánikula Nyugat-Európába, több mint 40 fok is lehet (Hírstart)
Érkezik a hőség Nyugat-Európa fölé, lesz ahol 40 Celsius-fok fölé melegszik a levegő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán, az ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központja) modellje alapján.
jún. 24
18:26
Érkezik a perzselő hőség: ez Magyarországot sem kíméli majd (Hírstart)
Érkezik a hőség Nyugat-Európa fölé, lesz ahol 40 Celsius-fok fölé melegszik a levegő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőn a Facebook-oldalán, az ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központja) modellje alapján.
jún. 24
18:45
Kiderült: az időjárási fordulat hamar véget érhet (Napi)
Érkezik a hőség Nyugat-Európa fölé, lesz ahol 40 Celsius-fok fölé melegszik a levegő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán, az ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központja) modellje alapján. Idehaza a hét közepén újra kánikulára készülhetünk, de ez nem lesz tartós, ugyanis péntekre és a hétvégére nagyjábó
jún. 24
18:48
Egyre gyakoribbak a felhőszakadások Magyarországon – ez állhat a háttérben (Hírstart)
Magyarországon is több lett a szélsőségesen csapadékos napok száma, a heves időjárási események gyakoribbá váltak a térségben – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a honlapján. Fotó: Pixabay Lakatos Mónika és Hoffmann Lilla elemzésükben kiemelték: az elmúlt napok felhőszakadásai az éghajlati változásokra irányítják a figyelmet. Megjegye
jún. 24
19:00
Magyarországon is egyre több az erősen csapadékos nap (hirado.hu)
A heves időjárási események gyakoribbá váltak a térségben.
jún. 24
19:06
Magyarországon is egyre több az erősen csapadékos nap (Hírstart)
A heves időjárási események gyakoribbá váltak a térségben.
jún. 24
19:21
Brutális kánikula érkezik Nyugat-Európába: 40 fok feletti hőség is lehet (Szeretlek Magyarország)
Több országban megdőlhetnek a júniusi csúcsok. Aki most megy nyaralni nyugatra, az egészen biztosan nem fog fázni.
jún. 24
19:24
Brutális kánikula érkezik Nyugat-Európába: 40 fok feletti hőség is lehet (Hírstart)
Több országban megdőlhetnek a júniusi csúcsok. Aki most megy nyaralni nyugatra, az egészen biztosan nem fog fázni.
jún. 24
20:36
Klímaváltozás: az OMSZ is figyelmeztet (Hírstart)
Az emberi tevékenység miatt nő a nagyon csapadékos és az aszályos időszakok gyakorisága.
jún. 24
22:03
Derékig ért a víz a fürdőben, tóvá változott a kert a hatalmas esőzés után Sajószentpéteren (Szeretlek Magyarország)
Elképesztő felvételek készültek a településről, ahol az utakon alig lehetett közlekedni a sártengertől, de a járdák is szinte teljesen eltűntek.

Keresés