Hírarchívum - Tudomány

2021 április
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

2021. április 10. szombat

ápr. 10
0:03
Ebből a videóból kiderül mi a különbség a vírusok és baktériumok közt (Hírstart)
A Semmelweis Egyetem KliniKaland animációs sorozatának legújabb részében a baktériumok és a vírusok közti különbségekről hallhatunk közérthetően.
ápr. 10
0:07
Brit denevérekben is találtak koronavírust (Hírstart)
Az új vírus nem jelent közvetlen veszélyt emberre, amíg nem változik meg genetikailag.
ápr. 10
6:03
Miért a hollandok nőnek a legmagasabbra? (Tudás.hu)
Közismert, hogy az északi népek rendszerint nagyobb testmagasságúak, és az is, hogy az utóbbi bő 100 évben az életfeltételek jelentős javulása miatt a világ legnagyobb részén jócskán megnőtt az emberek magassága. De vajon miért a hollandok lettek a listavezetők? Nagyot előztek A legmagasabb emberek közismerten Európa északi és keleti országaiban él
ápr. 10
6:09
Csatlakozott a Gagarin űrhajó a Nemzetközi Űrállomáshoz (Tudás.hu)
A bajkonuri startja után nem egészen három és fél órával pénteken csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz az emberes űrrepülés kezdetének 60. évfordulója alkalmából Jurij Gagarinról elnevezett Szojuz űrhajó, fedélzetén háromfős legénységgel. Az Oleg Novickijt és Pjotr Dubrovot, az orosz Roszkoszmosz, valamint Mark Vande Heit, az amerikai NASA űrhajó
ápr. 10
6:21
A vörös hajú emberek eltérő fájdalomérzékelését vizsgálta egy kutatócsoport (Tudás.hu)
A vörös hajú emberek eltérő fájdalomérzékelését vizsgálták magyar kutatók részvételével. Az eredmények alapján az eltérő fájdalomérzékelést az okozza, hogy a vörös hajú emberek bőrének pigmenttermelő sejtjeiben hiányzik egy bizonyos receptor funkciója. A Harvard Egyetem Massachusettsi Általános Kórház (MGH) kutatói nemzetközi együttműködésben számo
ápr. 10
6:45
A gorillák kommunikációjának titkait tárta fel egy új kutatás (Tudás.hu)
Minél nagyobb egy hím gorilla, annál erőteljesebben tudja verni a mellkasát, hogy jelezze a barátoknak és az ellenségnek, mennyire hatalmas – állapította meg egy új kutatás, amely a gorillák kommunikációját vizsgálta. Mint a tanulmányban leírták: a mellkason való dobolás hatásossága – ahogy eddig is sejtették – az állat méretétől és erejétől függ.
ápr. 10
7:21
Jóval több gyermek lehet koronavírusos, mint amennyiről tudunk (Infostart)
Egy bajor kutatás adatai szerint az első és a második hullámban is jóval több gyermek fertőződhetett meg új koronavírussal, mint ahány esetet sikerült PCR-tesztekkel kiszűrni.
ápr. 10
8:09
Dél–Korea új vadászgépet fejlesztett ki (hirado.hu)
Négy év fejlesztőmunka után mutatták be a a Lockheed Martin segítségével elkészített prototípust.
ápr. 10
9:27
Dél–Korea új vadászgépet fejlesztett ki (Hírstart)
Négy év fejlesztőmunka után mutatták be a a Lockheed Martin segítségével elkészített prototípust.
ápr. 10
10:33
Megtörtént az első, élődonoros tüdőtranszplantáció egy koronavírusos betegen (Hírstart)
Egy japán nő volt az első, aki koronavírusos betegként élő donoroktól kapott tüdőszegmenseket, miután a szervei összeomlottak a Covid-19 okozta károsodás miatt
ápr. 10
12:03
Jóval több gyermek lehet koronavírusos, mint amennyiről tudunk (Hírstart)
Egy bajor kutatás adatai szerint az első és a második hullámban is jóval több gyermek fertőződhetett meg új koronavírussal, mint ahány esetet sikerült PCR-tesztekkel kiszűrni.
ápr. 10
13:21
Vissza fogjuk sírni a COVID-19-et, ha ez a vírus is elszabadul (Hírstart)
Jelenleg egy algoritmus szerint a Lassa-vírus elterjedése jelenti az emberiség számára a következő nagy fenyegetést, amely a koronavírushoz hasonlóan egy új világjárvány kirobbanásához is vezethet
ápr. 10
14:03
Videón, ahogy az agyával irányít egy számítógépes játékot Elon Musk majma (Szeretlek Magyarország)
Minden találatért egy korty banánturmix jár az agyával játszó makákónak.
ápr. 10
14:05
„A legtöbb ember nevetett rajtunk” – A koronavírus elleni vakcina feltalálásának filmbe illő története (Szeretlek Magyarország)
Mikor kiderült, hogy működik a vakcina, Karikó Katalin örömében egyedül megevett egy egész zacskó Goobers mogyorós csokit.
ápr. 10
14:15
Megérkezett a Biden-adminisztráció költségvetési kérelme (Hírstart)
Tegnap publikálta a Fehér Ház a NASA számára ajánlott jövő pénzügyi évi költségvetési tervet: a baljós várakozások ellenére a jelenlegi vezetés kitart a NASA hosszútávú tervei mellett.
ápr. 10
18:39
Csatlakozott a Gagarin űrhajó a Nemzetközi Űrállomáshoz (Hírstart)
A bajkonuri startja után nem egészen három és fél órával április 9-én csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz az emberes űrrepülés kezdetének 60. évfordulója alkalmából Jurij Gagarinról elnevezett Szojuz űrhajó, fedélzetén háromfős legénységgel.
ápr. 10
20:39
Évekkel csökkentette a várható élettartamot világszerte a koronavírus (Infostart)
Van, ahol több mint három évvel csökkent a születéskor várható élettartam a pandémia hatására.
ápr. 10
20:39
Videón, ahogy Elon Musk majma az agyával irányít egy játékot (Hírstart)
Elon Musk találmányait világszerte hatalmas rajongás övezi, legújabb videója pedig egy futurisztikus világba repít minket, ahol mindannyian az elménkkel irányíthatjuk majd használati tárgyainkat – épp úgy, ahogy Elon Musk majma teszi az alábbi videón.

Keresés