Hírarchívum - Tudomány

Hónap

2018 január
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

2018. január 18. csütörtök

jan. 18
5:30
Szellemhajók tragédiája (Népszava)
Egyre több észak-koreai csónak tűnik fel Japán partjainál, vélhetően kémeket csempésznek.
jan. 18
5:32
Beidézték Bannont (Népszava)
Robert Mueller különleges ügyész citálta a nagyesküdtszék elé Donald Trump volt stratégáját.
jan. 18
5:34
Vizsgálatot követelnek a venezuelai Rambo ügyében (Népszava)
Oscar Pérez júniusban merényletet követett el több kormányzati épület ellen.
jan. 18
6:12
Magyar tudósok forradalmasíthatják az autók tervezését (Infostart)
A modellezett autóipari tesztelést is forradalmasíthatja egy magyar tudósok által kifejlesztett kapcsolati hálózat, más néven gráf, amely az eddigiekhez képest nagyságrendekkel megnöveli a modellezhető hálózatot.
jan. 18
6:36
Új dinoszauruszfajra bukkantak (Infostart)
Egy 160 millió évvel ezelőtt élt, szivárványos tollazatú, madárszerű dinoszaurusz megkövesedett maradványait fedezték fel a kutatók az észak-kínai Hopej tartománybeli Csinglungban.
jan. 18
7:09
A szomszédos csillag buktatta le a rejtőzködő fekete lyukat (csillagászat.hu)
Az Európai Déli Obszervatórium (ESO) csillagászai a Very Large Telescope (VLT) MUSE műszerével egy különlegesen viselkedő csillagot azonosítottak az NGC 3201 katalógusjelű gömbhalmazban. Ez a csillag mintha egy láthatatlan fekete lyuk körül keringene. Ez az első gömbhalmazban talált csillagtömegű, azaz néhány naptömegnyi fekete lyuk, továbbá az első olyan, amit a gravitációs hatásának közvetlen…
jan. 18
8:42
Mesterséges „csatornák” miatt hitték azt sokan a 19. század végén, hogy a Marson értelmes lények éltek (Múlt-kor)
Manapság a csillagászati felfedezések korát éljük. Számos, sokakat izgató kérdésben azonban továbbra is sötétben tapogatózunk. A földönkívüli értelmes élet lehetősége az egyik ilyen téma, amely a viktoriánus kor emberének fantáziáját is megragadta.
jan. 18
10:00
A szoptatás megvédhet a cukorbetegségtől (Hírstart)
A legalább hat hónapig tartó szoptatás jelentősen csökkenti az anyai diabétesz kockázatát a termékeny évtizedekben.
jan. 18
10:27
A szoptatás megvédhet a cukorbetegségtől (24.hu)
A legalább hat hónapig tartó szoptatás jelentősen csökkenti az anyai diabétesz kockázatát a termékeny évtizedekben.
jan. 18
10:48
Közel ezer év után elhagyhatja Franciaország területét a bayeux-i kárpit (Múlt-kor)
Több mint kilenc évszázados történetében először Nagy-Britanniában állítják ki a bayeux-i kárpitot, Anglia normann meghódításának történelmi forrásaként is nyilvántartott hímzett „képregényét”.
jan. 18
11:00
A Liberálisok is Mellár Tamást támogatják Pécsen (Népszava)
"Kiváló szakember, aki hiteles képviselője az ellenzék demokratikus célkitűzéseinek."
jan. 18
11:42
Minden, amit a legfrissebb NLP technológiákról tudni akarsz (nyest.hu)
Az év első NLP meetupján, január 19-én, a természetes nyelvfeldolgozást segítő legújabb és legmodernebb technológiákat ismerhetjük meg első kézből, a Basis Technology vezető mérnökének interaktív bemutatójából. Az est rendhagyó módon egy negyven perces előadásból és egy workshopból fog állni, hogy a résztvevők maguk is kipróbálhassák és megtapasztalhassák a legfrissebb NLP technológia előnyeit.
jan. 18
11:51
Múzeum lesz Tito Sirály névre keresztelt egykori luxushajójából (Múlt-kor)
Múzeummá alakítják Josip Broz Tito egykori jugoszláv kommunista vezető legendás luxushajóját, a Galebet (Sirály), a projekt, amelyet az Európai Unió is támogat, 2020-ra készül el, amikor Rijeka (Fiume) lesz Európa Kulturális Fővárosa – olvasható a város honlapján.
jan. 18
11:54
Nikki Reed és a Dell újrahasznosított aranyból készült ékszerkollekciója elektronikai hulladékból (Hírstart)
A Dell és a színésznő, vállalkozó és aktivista Nikki Reed bejelentette együttműködését, amelynek célja egy megújuló forrásokat felhasználó tervezői mozgalom létrehozása. A Bayou with Love és a Dell The Circular Collection kollekciója egy új, limitált kiadású ékszerkollekció, amelyet az Egyesült Államokban gyártanak, és amelyhez kizárólag a Dell újr
jan. 18
12:00
Elektronikai hulladékból kinyert aranyból készít ékszerkollekciót Nikki Reed (Hírstart)
Bár folyamatos az újrahasznosítás, a számítástechnika iparága így is elképesztő mennyiségű hulladékot termel évente, amelyek jelentős részét újra fel lehetne használni a megfelelő technológiák alkalmazásával, illetve természetesen a megfelelő háttérrel. Erre szerette volna felhívni a világ figyelmét Nikki Reed, az ismert am...
jan. 18
12:30
Végre egy jó dokkoló Motionhoz és KEYone-hoz! (x) (BerryBlog)
A BlackBerry a korábbi években elkényeztette a felhasználókat mindenféle gyári tartozékokkal, melyek közül az egyik legkeresettebb éppen a dokkolóállomás volt. Ezek a kütyük többnyire stílusos töltőkiegészítők, vagyis ha rárakod a telefont, amellett, hogy az asztalodon vagy az éjjeliszekrényeden jól mutat a cucc, tudod tölteni és/vagy szinkronizálni az adatokat rajta keresztül. Sajnos a BlackBerry…
jan. 18
12:54
Irreálisnak tartotta a Führer Pest megvédésére irányuló parancsát a leváltott német tábornok (Múlt-kor)
73 éve, 1945. január 18-án fejeződtek be a harcok a körülzárt Budapest pesti oldalán. A német megszállás alól megszabadult pestiek a rommá lőtt házak óvópincéiből előbújva azzal is szembesültek, hogy a Duna két partja között megszakadt a közúti összeköttetés, mert a visszavonuló németek aznap reggel a még álló két utolsó hidat is a levegőbe röpítették.

Keresés