Hírarchívum - Kultúra

2019. április 25. csütörtök

ápr. 25
0:00
Nemes Jeles László lett a legjobb rendező: újabb díjat zsebelt be a filmes (Blikk)
Újabb elismerést kapott Nemes Jeles László: a hétvégén véget ért pekingi filmfesztiválon a legjobb rendező díjával jutalmazták legújabb, Napszállta című alkotásáért.
ápr. 25
0:03
Tudósjelöltek versenye Debrecenben (Hírstart)
Rekordszámú, több mint 700 diáktudós vesz részt a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Orvos- és Egészségtudományi Szekcióján, amelynek április 23-26. között a Debreceni Egyetem ad otthont. A rendezvényen 563 tudományos előadás hangzik el. – Ez egy olyan verseny ahol a nem győztesek is nyernek: ismereteket, tudást. A tudomány nemes f
ápr. 25
0:04
Itt van Zorán nagy bejelentése (Blikk)
Tizenkettedik alkalommal lép fel Zorán a Sportarénában, illetve elődjében, a BS-ben. A népszerű előadó október 19-i estjére is újítani akar, friss műsorral, ritka dalokkal készül.
ápr. 25
0:08
Átnevezték az Oscar-díj egyik kategóriáját – egyetlen kifejezés miatt –, mivel ez a szó nem volt elég polkorrekt (Blikk)
Átnevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriáját az Oscar-díjakat odaítélő Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS): a külföldi filmeket ezentúl a legjobb nemzetközi egészestés filmek mezőnyében díjazzák.
ápr. 25
0:12
Indián démon a ház mögötti erdőben? Rémisztő történet elevenedik meg a mozivásznakon a Kedvencek temetőjének köszönhetően (Blikk)
Szívbe markoló, megdöbbentő és rémisztő. A Creed család története sötét és hátborzongató mese szeretetről és halálról, a veszteség okozta elviselhetetlen fájdalomról – és az elképzelhetetlen gonoszról. Három évtized elteltével új, zsigerekig hatoló filmváltozat készült Stephen King egyik legjobb regényéből, a Kedvencek temetőjéből.
ápr. 25
0:45
Az animációs filmeké lesz a főszerep az idei magyar film napján (Hírstart)
Az egész estés és rövid animációk megtekintése ingyenes.

Keresés