2011. január 1. szombat

jan. 1
17:18
Magyar vonatkozása is volt bécsi újévi koncertnek (Infostart)
Ausztráliától Indiáig, Kínától Japánig, az Egyesült Államoktól Oroszországig több mint 70 ország - köztük Magyarország - mintegy 50 millió televíziónézője élvezhette szombaton a Bécsi Filharmonikusok hagyományos újévi koncertjét, amelyre ezúttal is a Musikverein impozáns épületében, illetve annak Arany Termében került sor.
jan. 1
18:18
Mintegy 50 millióan nézték a bécsi újévi koncertet (Metropol)
Ausztráliától Indiáig, Kínától Japánig, az Egyesült Államoktól Oroszországig több mint 70 ország - köztük Magyarország - tévénézői látták élőben.

2011. január 2. vasárnap

jan. 2
12:00
Elindult Oprah Winfrey tévécsatornája (Spa Trend Online)
A minden nap 24 órában sugárzó csatornán főleg nőknek szóló műsorok lesznek: bemutatnak egy valóságshow-t, amelynek főszereplője Sarah Ferguson, becenevén Fergie York-i hercegnő. Why Not? (Miért nem?) címmel mutatják be a country-pop díva, Shania Twain műsorát, amelyben az énekesnő olyan embereket mutat be, akik nagy érzelmi válságokon mentek keresztül vagy az élet nehézségeivel küzdenek.
jan. 2
15:00
Meg akarja óvni a brit kormány Ringo Starr szülőházát (Spa Trend Online)
Lépéseket tett a brit kormány vasárnap, hogy megmentse a bontástól a Beatles dobosának, Ringo Starrnak a szülőházát. Grant Shapps lakásügyi miniszter levélben arra kérte a liverpooli városvezetőket, hogy halasszák el a Dingle kerületben lévő Madryn Street 9-es ház lerombolásának tervét.
jan. 2
18:12
Elképesztő indulatok Michael Jackson boncolásának tervebe vett levetítése miatt (Infostart)
Egyelőre nem tűzi műsorára a Discovery Channel azt az előzetesen is nagy port kavaró műsort, amelyben a 2009 nyarán elhunyt Michael Jackson boncolását elevenítették volna fel részletekbe menően.
jan. 2
21:12
Már sugároz a világ legbefolyásosabb nőjének saját tévécsatornája (Infostart)
Elhúzódó előkészületek után megkezdte a sugárzást Oprah Winfrey televíziós műsorvezető saját csatornája. Az OWN máris 80 millió háztartásban érhető el az Egyesült Államokban.

2011. január 3. hétfő

jan. 3
6:36
Hamarosan gazdára találnak az Arany Medvék (Spa Trend Online)
Közeledik a nemzetközi filmfesztivál-évad nyitánya, a nagy A kategóriás európai fesztiválok sorát február elején Berlin nyitja meg. A 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról már szaporodnak a híradások.
jan. 3
6:54
Kótyagos szilveszter az Amadindával (Spa Trend Online)
Az Amadinda Ütőegyüttessel azért jó együtt szilveszterezni, mert tekintélyesebb alkoholbevitel nélkül is kótyagossá válhat az ember. Erre annyian ráéreztek, hogy most már tizedik alkalommal tartott az Amadinda az ó- és újévet összekötő, humorral teli hangversenyt.
jan. 3
6:56
Elveszett remény (Spa Trend Online)
Világsiker-sorozatában januárban jelenteti meg a General Press Kiadó John Hart: Elveszett remény című könyvét, amely egy kislány eltűnésével indul Felbolydul a város: Hunt nyomozót pedig már egy éve lidércnyomásként gyötri egy másik eltűnt lány ügye, akinek az anyjához plátói szerelem fűzi.
jan. 3
11:54
Saly Noémi: Az a jó kávéház, ahol csönd van (Infostart)
Egykoron, egyebek mellett az adta a kávéházak vonzerejét, hogy csönd volt - mondta az InfoRádió Aréna című szilveszteri műsorában Saly Noémi. A várostörténész arról is megemlékezett, hogy még a zenés helyeken is csupán a meghatározott időpontokban szólhatott a muzsika, azon túl csak a szeparéban zenélhettek, de a házban lakók nyugalmát ezzel nem zavarhatták.
jan. 3
13:30
Változik az Operaház műsora (Metropol)
Kisebb változtatások lesznek a Magyar Állami Operaház műsorrendjében az évad második felében, a következő szezonra pedig neves énekesekkel és nagy tervekkel, például a Da Ponte librettóra készült Mozart-operák bemutatásával készülnek.
jan. 3
15:18
Meghalt a "bokszoló orrú" angol karakterszínész, Pete Postlethwaite (Spa Trend Online)
64 korában, hosszú betegség után elhunyt a híres angol karakterszínész, Pete Postlethwaite, akit egy bokszolóhoz hasonló orráról és kemény szerepeiről ismert a moziközönség. A színész halálhírét egyik barátja jelentette be hétfőn.
jan. 3
16:12
Hogyan tovább, Schwarzenegger? (Metropol)
A Terminator mindig is azt mondta, hogy visszatér. Arnold Schwarzenegger, a kaliforniai kormányzói poszttól hétfőn megváló, dúsgazdag egykori filmsztár előtt számos út nyílik a fényes politikai karrier után: többek között sokan vevők lennének emlékirataira, de a filmszakma is tárt karokkal várja.
jan. 3
17:42
Már 200 ezren látták az Üvegtigris 3-at (Metropol)
A december 15-i premier óta csaknem 200 ezren látták az Üvegtigris 3-at, Rudolf Péter vígjátéka ezzel 2010 legsikeresebb magyar filmjének bizonyult.
jan. 3
19:42
Princzinger Péter váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén (Infostart)
Princzinger Péter jogász, ügyvéd váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén - tudta meg az MTI a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkárságán.

2011. január 4. kedd

jan. 4
6:36
Bizonytalan az Éless-Szín sorsa (Spa Trend Online)
Kőbánya közgyűlése arról döntött, hogy nem támogatja tovább az eddig a Pataky Művelődési Központban működő Éless-Szín munkáját. Éless Béla, a színház vezetője, minden képviselőnek külön írt, hogy változtassák meg a véleményüket.
jan. 4
6:54
Lidérces taps vezényszóra (Spa Trend Online)
Az óév végén tartották a Cabaret című világhírű musical premierjét a Centrál Színházban, Bozsik Yvette kiváló rendezésében. A fasizálódó Berlinben játszódó darab sajnos sok tekintetben a mai Magyarországon is igencsak aktuális.
jan. 4
6:56
Hétvégén az Arénába jön Thomas, a gőzmozdony (Spa Trend Online)
Összesen hat alkalommal, január 8-9-én lesz látható a Budapesten a Papp László Sportarénában a gyerekek kedvence, a vidám gőzmozdony Thomas, és barátai. Napjaink talán legsikeresebb és legszeretetreméltóbb sorozata egy nem mindennapi előadás keretében most végre színpadon is bemutatkozik.
jan. 4
6:58
Hol a határ? (Spa Trend Online)
Sűrű erdőbe rohant be a Médiahatóság, amikor nekiment Ice-T-nek, ők se sejtették, milyen ingoványos talajra tévedtek. Mert az nyilvánvaló, hogy ez a sztori két százaléknál nem többet szól az amerikai rapperről, illetve arról a bizonyos számról, sokkal inkább a lehetséges következmények az érdekesek.
jan. 4
11:06
Elhunyt a Tiltott bolygó hősnője (Metropol)
Elhunyt Anne Francis amerikai színésznő, akinek legismertebb szerepe a Tiltott bolygó című sci-fi klasszikus volt, de pályafutása során Arany Glóbusz-díjat is nyert.
jan. 4
14:24
Hamarosan kezdődik a térszint alatti bővítés a Szépművészetiben (Spa Trend Online)
Még januárban kiírják a közbeszerzési pályázatot a teljes beruházásra, és várhatóan március végére már ki is derül, hogy melyik cég végezheti el a térszint alatti bővítést a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Utána pedig szinte azonnal el is kezdődhet a munka - mondta a Független Hírügynökségnek Baán László, a múzeum főigazgatója.
jan. 4
15:36
Elmarad a Pál Adrienn bemutatója (Metropol)
Elmarad Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmjének bemutatója; a tavalyi cannes-i filmfesztiválon FIPRESCI-díjat nyert alkotás január 13-ra kitűzött mozipremierjét határozatlan időpontra halasztotta el a filmet gyártó KMH Film és a forgalmazó Mozinet.
jan. 4
16:30
Herrer Sára élete első filmfőszerepében (Spa Trend Online)
Élete első filmfőszerepében mutatkozott be nemrégiben az m1 képernyőjén Herrer Sára. Karinthy Ferenc Szégyen című novellájának tévéváltozata két fiatal ember szerelméről szól, a magyar történelem két tragikus pillanatában.
jan. 4
17:24
N, a humoros kalandregény (Metropol)
Fehérvár Nándorral valami történt. Hogy mi, azt ő sem tudja, csak annyira emlékszik: amnéziás. Most itt ül minden kényelemmel felszerelt, budatetői kertes házában, és nem ért semmit. Családja a szekrénybe pakolva, egy nagy rakás pénz társaságában, és csupán két dolog biztos: szerettei nem emberek, a kazalnyi húszezresből pedig jó néhány évig futná pizzára.
jan. 4
21:36
Nem mondtunk le a Lengyel Bibliáról (Spa Trend Online)
Magyarország nem tett le arról, hogy azokat a sárospataki könyveket is visszaszerezze Oroszországtól, amelyek 2006-ban nem érkeztek haza anyaintézményükbe, a sárospataki Református Nagykönyvtárba. A nemrég megalakult Magyar-Orosz Fórum - az orosz restitúciós törvénnyel összhangban - egyebek mellett tárgyalhat majd a könyvek visszaadásáról is - véli Hörcsik Richárd a testület magyar elnöke.

2011. január 5. szerda

jan. 5
6:36
Ők voltak Kádár lányai (Spa Trend Online)
Képzetlen cselédlányok és lelkes élmunkásnők életén keresztül ismerhetjük meg a női sorsok, szerepek szocializmus szabta fazonját, amennyiben felütjük a Kádár lányai című egyszerre tudományos igényű, ám olvasmányos monográfiát. A kötet szerzője, Tóth Eszter Zsófia szerint a legvidámabb barakk asszonyainak hétköznapjai nem kevés ellentmondással itatódtak át, miközben az is vitathatatlan, hogy a…
jan. 5
6:54
Ködsirató (Spa Trend Online)
"Sokan futnak előttem. Előtted én futok./ Ó irgalmazz magadnak! Állj meg! S megfordulok." Talán ez, a Hajsza című versének utolsó két sora keltette fel annyira a bölcsészkar csinos lányainak érdeklődését, hogy jó sokan körülrajongják kollégájukat, az ifjú költőt: Baranyi Ferencet.
jan. 5
6:56
Megalakultak a Márai-program kollégiumai (Spa Trend Online)
Mindkét szakmai kollégium tagjai megvannak az idén elindított Márai-programban - értesült lapunk a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) elnökétől, Jankovics Marcelltól. Az Irodalmi Ideiglenes Kollégiumba Tarján Tamás (a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése delegálásában), Margócsy István (Szépírók Társasága), Erős Kinga (Magyar Írószövetség), Péczeli Dóra és Tőzsér Istvánné Géczi Andrea (NKA)…
jan. 5
8:06
Budapesten lép fel Elvis zenekara (Metropol)
A TCB Band, az az együttes, amely legsikeresebb éveiben, 1969 és 1977 között volt a Király kísérőzenekara, január 25-én a Sportarénában ad koncertet.
jan. 5
8:24
3 hollywoodi stúdió, 5,28 milliárd dollár (Metropol)
Hivatalosan is lezárták a tavalyi pénzügyi évet a hollywoodi stúdiók. Az Eredet és az utolsó előtti Harry Potter-film biztosította, hogy a Warner legyen a legjobban kereső stúdió.
jan. 5
9:18
Máig halhatatlanokról ír Anne Rice (Metropol)
Anne Rice korábban nyíltan beszélt arról, hogy írásait Istennek szenteli – a katolikus egyházhoz 1998-ban nagy hírverés közepette újra csatlakozó írónő tavaly azt a tényt sem hallgatta el, hogy a katolikus egyháztól elhatárolódik, de hívő marad.
jan. 5
10:06
Ismerje meg Magyarország európai nagykövetét! - videók (Infostart)
Liszt Ferenc, Magyarország európai nagykövete - olvasható a magyar EU-elnökség honlapján. Idén emlékezünk Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára, amely az egész világon a klasszikus zene kiemelt ünnepe. Kocsis Zoltán, a magyarországi Liszt Év nagykövete szerint a jubileumi programsorozat nagy lehetősége, hogy az életműnek a nagyközönség számára szinte hozzáférhetetlen zugaiba is bepillantást…
jan. 5
10:30
Michael Jackson orvosa még szívmasszázst sem tudott alkalmazni (Metropol)
Tanúk meghallgatásával megkezdődött a Los Angeles-i felsőbíróságon a Michael Jackson orvosa, Conrad Murray ellen emberölés vádjával indult eljárás, amely egyelőre azt hivatott tisztázni, hogy elegendő bizonyíték szól-e az orvos ellen ahhoz, hogy tárgyalásra kerüljön az ügy.
jan. 5
12:36
Májusban jön az új Lady Gaga album (Metropol)
Május 23-án jelenik meg Lady Gaga új, Born This Way című albuma. Az énekesnő a Twitteren osztotta meg a hírt rajongóival.
jan. 5
17:18
Erdei Zsolt felajzva beszél a bunyóról (Infostart)
Ebben az évben várhatóan véget ér Erdei Zsolt pályafutása. A korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok ökölvívó az InfoRádiónak elmondta: harci kedve töretlen, így idén még nagy meccsekre készül, különösen a Bernard Hopkins elleni találkozónak örülne.
jan. 5
18:54
Cseh Tamás emlékest a Magyar Kultúra napján (Spa Trend Online)
Cseh Tamás idén lenne 68 éves, születésnapján, január 22-én emlékkoncertet adnak a tiszteletére a Bárka Színházban, amelynek tíz évig volt a tagja - tájékoztatta a teátrum a Független Hírügynökséget. Emlékoszlopot is avatnak és kiállításokat is rendeznek.
jan. 5
19:06
Öt év után új szerepben Eszenyi Enikő (Infostart)
Öt év után először játszik új szerepet a Vígszínházban Eszenyi Enikő január 8-án, Yasmina Resa Az öldöklés istene című drámájának bemutatójában.

2011. január 6. csütörtök

jan. 6
6:42
Pécs Európa Kulturális fővárosa: Megúsztuk (Spa Trend Online)
Bár véget ért a kulturális főváros éve, csak tavaszra fejeződik be az összes beruházás. A pécsiek frusztráltsága azonban az évad alatt oszlott, növekedett a turizmus is, ám a léptékváltás elmaradt.
jan. 6
6:44
Horogra akadva (Spa Trend Online)
A film rejtélye egy gusztusos, szemrevaló fiatal lány, kihívó öltözékben az autóút mentén.
jan. 6
7:00
Homályos remények (Spa Trend Online)
Úgy látszik, nekünk magunktól ritkán jut eszünkbe a kultúra fontossága, kell hozzá valami, például európai uniós rendezvénysorozat, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa cím, vagy most az uniós soros elnökség. Az év első napján világgá kiáltották, hogy több száz kulturális esemény várható a megkülönböztetett szerepünkből adódóan.
jan. 6
7:57
Vígjátékban a Bond-lány (Metropol)
A mozikban ma debütáló Tamara Drewe főszereplője: Gemma Arterton.
jan. 6
11:33
Elhunyt Babe, a kismalac atyja (Metropol)
Elhunyt 88 éves korában Dick King-Smith népszerű brit gyermekkönyvíró, a filmvászonról is ismert pásztorkodó kismalac, Babe alkotója.
jan. 6
16:36
Robert de Niro lesz a Cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke (Spa Trend Online)
Robert de Niro amerikai színész lesz az idei Cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke - jelentették be csütörtökön az esemény szervezői. A 64. Cannes-i filmfesztivál május 11-én kezdődik, és 11 napon át várja a mozirajongókat a francia Riviérán.
jan. 6
17:33
A Trafikban kezdi az évet a Börtönbanda (Metropol)
Nagyszabású koncerttel emlékezik Elvis Presley közelgő 76. születésnapjára a The Prison Band. A Börtönbanda január 8-i koncertjére a Bak jegyében születettek ingyen mehetnek be.
jan. 6
17:54
Verebes csak az évad végéig vezeti a Kabaré 24-et (Infostart)
Az évad végével távozik a Kabaré 24, vagyis az egykori Mikroszkóp Színpad éléről Verebes István igazgató.

2011. január 7. péntek

jan. 7
6:48
Középiskolásoknak indít rádiós képzést a Szegedi Tudományegyetem (Infostart)
Középiskolás diákoknak indít ingyenes rádiós képzést Sulirádió néven a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az Oktatásért Közalapítvány támogatásával.
jan. 7
7:00
A hercegné nem adja fel (Spa Trend Online)
Bár formálisan megbukott Francesca von Habsburg a Műcsarnok pályázatán, sőt Szőcs Géza államtitkár kijelentette, nem támogatja, hogy a hercegné legyen a direktor, mégis úgy tűnik, a milliárdos műgyűjtőnek áll a zászló. Élénk a kapcsolat Szőcs Géza államtitkár és dúsgazdag alapítvány között: Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza báró 90. születésnapját egy a Műcsarnokba érkező installáció köszöntené,…
jan. 7
7:02
Piac és kultúra (Spa Trend Online)
A rendszerváltást követő kormányzatoknak sikerült megőrizni a kulturális infrastruktúrát, ám itt, a múlni nem akaró válság idején szembe kell nézni azzal, hogy a szocializmusból örökölt szisztéma nem tartható fenn a végtelenségig.
jan. 7
9:27
„Az erőszak anatómiája színpadon” (Metropol)
Szombaton mutatja be a Vígszínház a magyar származású francia szerzőnő, Yasmina Reza Az öldöklés istene című darabját.
jan. 7
16:03
Mégis lesz filmszemle (Metropol)
Most már biztos, hogy idén is, várhatóan áprilisban megtartják a Magyar Filmszemlét - közölte pénteken a mustrát megrendező Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) kuratóriuma. Az MTI úgy tudja, a bejelentés miatt több filmes szervezet is elvetette azt a tervet, hogy februárban alternatív filmszemlét, filmhétvégét szervezzenek.

Keresés