2011. január 1. szombat

jan. 1
3:54
Így erősíti majd az EU-t a magyar elnökség (Infostart)
A most kezdődő magyar elnökség politikai napirendjét az emberi tényező köré kívánja építeni, négy fő témakörre összpontosítva: növekedés és foglalkoztatás az európai szociális modell megőrzéséért; erősebb Európa; polgárbarát unió; bővítés és szomszédságpolitika.
jan. 1
4:30
Schmitt: "van oka büszkeségre mindenkinek" (Infostart)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.
jan. 1
6:18
Nem a Parlamentben lesznek az eu-elnökség nyitó tanácskozásai + videó (ATV)
Éjféltől Magyarország az unió soros elnöke, ebből az alkalomból szilveszteri mulatságot rendeznek a Millenárison.
jan. 1
6:20
Többmillió forint büntetést varrhatnak a magyar celeb nyakába (ATV)
Férje után menne, ha az kiesik.
jan. 1
7:12
Magyarország: megdőlt a 73 éves rekord (Infostart)
Megdőlt a Magyarországon valaha mért legtöbb éves csapadék rekordja. Minden eddiginél több, 1550 milliméter víz esett a Bükkben 2010-ben.
jan. 1
7:48
Ettől lehet kuriózum a magyar elnökség Európában - fotók (Infostart)
Műemléki környezetben várja Gödöllő a rendezvények résztvevőit a javarészt uniós támogatással felújított egykori királyi rezidencián. A magyar elnökségre való felkészülés részeként elegáns konferenciateremmé alakították át az egykori lovardát, amelynek helyén egy Európában egyedülálló, 400 főt befogadó, 638 négyzetméteres egybefüggő, oszlopmentes behangosított tér jött létre.
jan. 1
7:48
Mit főznek a profik szilveszterre? (Alternatív Energia)
Karácsonykor a legtöbb ember megcsömörlik a nagy eszem-iszomtól, de van, aki az év utolsó estéjén is szereti jól megtömni a bendőjét. Aminek sokszor megvan a böjtje- rosszullét, elrontott buli (pláne, ha némi alkohol is lecsúszott a finom falatok mellett), pluszkilók. A már eleve gyomorbántalmakkal küszködők panaszait is csak rontja az ünnepek alatti trakta.
jan. 1
7:48
Mindhárom ellenzéki párt normakontrollt kér a médiatörvényről + videó (ATV)
A szabályozásról mind a három ellenzéki párt normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól. Az Európai Néppárt elnöke közben támogatásáról biztosította a magyar kormányt. A német külügyminisztérium államminisztere viszont a sajtószabadság korlátozásától tart.
jan. 1
8:06
Dráguló közszolgáltatások Budapesten (Alternatív Energia)
A lakossági vízdíj 2,7, a csatornahasználati díj 19,5, a szemétdíj pedig 5,27 százalékkal emelkedik januártól Budapesten. A kéményseprés 3,8 százalékkal, a kegyeleti közszolgáltatások pedig átlagosan 9,6 százalékkal drágulnak.
jan. 1
9:00
Schmitt Pál: "Ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk" (Alternatív Energia)
"Ne fogadjunk meg semmit, ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel,emberséggel. Mi hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, mi büszkeségünkvolt, annak szellemében folytassuk cselekedeteinket" - egyebek között azt mondta újévi köszöntőjében Schmitt Pál köztársasági elnök.
jan. 1
9:18
2011 első jó híre: 68 milliárd forintot kaszáltak a lottónyertesek (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. összes nyereményjátékán összesen 31 millióan nyertek.
jan. 1
9:20
Meghalt a plakátlány (ATV)
40 évig nem tudott róla, hogy a feministák ikonja volt.
jan. 1
9:54
Az első babák: Dóra, Brendon János és Hanna (hvg.hu)
Az év első babája, Dóra éjfél után egy perccel született a fővárosi Kútvölgyi Maternity Klinikán. Egy perccel utána jött a világra Brendon János Szentesen. Budapesten negyed egykor született az első gyermek 2011-ben.
jan. 1
10:12
Nagy erőkkel startol a magyar elnökség - képgaléria (Infostart)
Egyedi Herendi-váza, belvárosi diplomatakalauz, Európa Pont a Millenárison - néhány az idei első félév magyar EU-elnökségéhez kapcsolódó alkotások, kiadványok, népszerű helyszínek közül, amelyek mellett időszaki kulturális programok százai is kísérik majd a következő hat hónapot a fővárosban és országszerte.
jan. 1
10:12
Sosem látott számban telelnek az Ipoly folyó mentén a nagy kócsagok (ATV)
A kétéltűek és a halak jelentős szaporulatot mutattak, ez pedig vonzotta azon fajokat, amelyek belőlük élnek.
jan. 1
10:30
ORFK: egy halálos közúti baleset történt az elmúlt 24 órában (hvg.hu)
Az elmúlt huszonnégy órában összesen kilencven közúti balesetnél intézkedett a rendőrség, amelyből egy eset halálos kimenetelű volt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.
jan. 1
10:32
Ittas kiskorúakhoz riasztották legtöbbször a mentőket (hvg.hu)
Szilveszter éjszakáján több mint 85 esethez riasztották a mentőket Veszprém megyében, akiknek többségében erősen ittas fiatalkorúakat kellett ellátniuk – közölte a megyei mentőszolgálat mentésvezetője.
jan. 1
10:48
Leégett egy családi ház Jobbágyiban (hvg.hu)
A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzesetben személyi sérülés nem történt.
jan. 1
10:48
Bomba robbant egy keresztény templomnál Alexandriában: sok a halott (ATV)
Pokolgép robbant fel nem sokkal éjfél után az egyiptomi Alexandriában egy keresztény templom előtt. A jelentések szerint 21 ember halt meg a merényletben.
jan. 1
10:50
Szilveszteri rekord a toxikológián (ATV)
Részegek és drogosok lepték el a Péterfy Sándor utcát.
jan. 1
11:06
Háborús helyzet és rekorddöntés a fővárosi toxikológián (Infostart)
Összesen 65 erősen ittas, illetve drogos pácienst vettek fel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára huszonnégy óra alatt. Ennyi betegük az elmúlt 10 évben nem volt - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője szombaton.
jan. 1
11:06
Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét (hvg.hu)
Hazánk január 1-jével átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet fél évig tölt be. Ennek során az elsődleges feladat az összeurópai érdekek előmozdítása lesz.
jan. 1
11:06
Rekordszámú pácienst vettek fel a fővárosi toxikológiára (Metropol)
Összesen 65 erősen ittas, illetve drogos pácienst vettek fel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára huszonnégy óra alatt. Ennyi betegük az elmúlt 10 évben nem volt - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője szombaton az MTI-nek.
jan. 1
11:06
Drágul a posta (Alternatív Energia)
A belföldi postai szolgáltatások 2011 januárjától átlagosan 4,8 százalékkal drágulnak, ám a lakosság által leginkább használt küldemények árai nem, vagy csak kis mértékben változnak.
jan. 1
11:08
Öten sérültek meg egy érdi karambolban (hvg.hu)
Öten sérültek meg könnyebben szombaton a kora reggeli órákban Érden, amikor feltehetőleg ittas vezetés miatt két személyautó összeütközött - közölte a rendőrség.
jan. 1
11:24
Késnek a vonatok a Budapest-Szolnok vonalon (hvg.hu)
Leszakadt felsővezeték miatt 20-25 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon – közölte a Mávinform szombaton.
jan. 1
11:24
Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk (Metropol)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.
jan. 1
11:42
Nő a fővárosi rezsiköltség, a távfűtés ára egyelőre nem változik (hvg.hu)
Január 1-jével emelkedik Budapesten a víz- és a csatornadíj, valamint a szemétszállítás díja, drágább lesz a temetés is, ám a távfűtés ára egyelőre nem változik.
jan. 1
11:42
Viszonylagos nyugalomban telt az éjszaka (Alternatív Energia)
Nem volt eseménytelen az idei szilveszter sem, de csupán 35 eljárást indítottak petárdázás, illetve tűzijáték szabálytalan használata miatt a rendőrök - tájékoztatott honlapján az országos Rendőr-főkapitányság.
jan. 1
11:42
Schmitt: "Ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk" (ATV)
Az államfő szerint 2010-ben a magyarok összefogtak, hogy újra megtalálják saját útjukat.
jan. 1
11:44
Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit (hvg.hu)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - hangsúlyozta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el. Hozzátette: ami hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, ami büszkeségünk volt, annak szellemében…
jan. 1
12:00
Egyedi Herendi-váza, diplomatakalauz, Európa Pont (Metropol)
Az idei első félév magyar EU-elnökségét kísérő alkotások, kiadványok, népszerű helyszínek közül válogatunk cikkünkben. Ezek mellett számos időszaki kulturális program is lesz majd.
jan. 1
12:00
Továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát (Alternatív Energia)
A pénteki mérési adatok alapján továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mert a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, két helyen a tájékoztatási küszöböt is meghaladják az értékek - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal szombati közleményében. Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak, akik önkéntesen korlátozzák…
jan. 1
12:18
Tűz egy nyíregyházi lakóházban (hvg.hu)
Senki nem sérült meg akkor, amikor tűz ütött ki egy nyíregyházi lakóházban szombaton kora reggel – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője.
jan. 1
12:18
Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét (Metropol)
Kiemelt célok teljesítése vár hazánkra. Az elnökségi trió keretében Magyarország Spanyolországgal és Belgiummal közösen látja el az EU elnöki teendőit.
jan. 1
12:18
Torlódás alakulhat ki a déli és a keleti határátkelőknél (ATV)
Egy-két órás várakozásra kell számítani vasárnap és hétfőn a déli és a keleti határátkelőhelyeknél, a személy- és a teherforgalomban egyaránt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.
jan. 1
12:20
Vili nyert a nyúlfuttató versenyen + videó (ATV)
Nyúlfuttató versenyt rendeztek pénteken Somogysárdon.
jan. 1
12:36
Szemen találta magát tűzijátékkal egy soproni férfi (hvg.hu)
Szemen találta magát tűzijátékkal egy férfi Sopronban szilveszterkor - közölte szombaton a megyei rendőr-főkapitányság szóvivő
jan. 1
12:36
Nehéz éjszaka a toxikológián (Alternatív Energia)
65 erősen ittas ember került be az elmúlt 24 óra alatt a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára - mondta a Független Hírügynökségnek Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezető főorvosa, szombaton délelőtt.
jan. 1
12:54
A szerencsevarázslás napja is január 1-je (Alternatív Energia)
A január 1-i évkezdés a Gergely-féle naptárreform után vált általánossá. Az új év első napjához számos hiedelem, babona kötődik, mert ennek a napnak a lefolyásából következtettek az egész évre. A szilveszteri és újévi szokások célja általában, hogy bőséget, egészséget, szerencsét, boldogságot varázsoljanak.
jan. 1
13:12
Nehezen bírnak a budapesti szeméttel (Infostart)
Lassan halad Budapest takarítása a hideg idő miatt - tájékoztatta az InfoRádiót a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője. Szűcs Panni elmondta: az ünneplők 200 köbméter szemetet hagytak a főváros utcáin. A Közterület-fenntartó Zrt. ötszáz munkatársa hajnal óta dolgozik - tette hozzá a szóvivő.
jan. 1
13:12
Életveszélyes sérülés egy felrobbant kályha miatt (hvg.hu)
Felrobbant egy kályha egy mosonszentmiklósi házban, egy ember életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 1
13:13
Minden hideg napon teajáratot indítanak a fővárosban (ATV)
Minden nap 17 órakor indítja teajáratát a fővárosban a Magyar Vöröskereszt. A hideg, téli időszakban meleg teát, lehetőség szerint ruhaneműt és élelmiszereket is visznek az utcán élő rászorultaknak - írja a segélyszervezet közleménye.
jan. 1
13:30
Kétszer több riasztásuk volt a mentőknek (hvg.hu)
Szilveszterkor a fővárosban, illetve a nagyvárosokban a mentők közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál; a legtöbb esetben ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szombaton.
jan. 1
13:30
Orbán: a cél sikerre vinni az Európa-stratégiát (Metropol)
Mindenki erős Európát szeretne, és ennek szellemében az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Európa 2020 stratégia sikeresen megvalósuljon – jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Tanács honlapján szombaton megjelent exkluzív interjúban.
jan. 1
13:48
Egy ember meghalt egy felsőpakonyi tűzesetben (hvg.hu)
Egy ember meghalt miután kigyulladt egy családi ház a Pest megyei Felsőpakonyban szombat délelőtt - közölte Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelem (OKF) sajtóügyeletese.
jan. 1
13:48
Magasabb rezsiköltségek (Metropol)
Januártól magasabb szemétszállítási- és csatornadíjjal kell számolniuk a fővárosiaknak, de több más díj is emelkedett.
jan. 1
13:48
Szerdáig lehet visszavinni a tűzijátékokat (Alternatív Energia)
Reggel 6 óra óta tilos felhasználni vagy tárolni a szilveszterről maradt kis és közepes tűzijátékokat. A tárolásnál a türelmi idő január 5-ig, vagyis szerdáig tart: a fel nem használt, lejárt szavatosságú, illetve hibás termékeket eddig az időpontig kell visszavinni a forgalmazónak, aki ezeket köteles térítés nélkül visszavenni.
jan. 1
13:50
Budapesten született 2011 első magyar babája (Metropol)
Éjfél után egy perccel született Budapesten egy kislány, így feltehetően Pénzes Dóra Alíz lett az ország és egyben a főváros első újszülöttje 2011-ben.
jan. 1
14:06
Több száz petárdát foglaltak le szilveszterkor Budapesten és Miskolcon (hvg.hu)
Több száz petárdát foglaltak le a rendőrök szilveszter napján a fővárosban. Számos esetben civil ruhás rendőröknek kínálták a tiltott pirotechnikai eszközöket - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton. Miskolcon nyolcszáz petárdát találtak egy árusnál.

Keresés