2011. január 1. szombat

jan. 1
3:54
Így erősíti majd az EU-t a magyar elnökség (Inforádió)
A most kezdődő magyar elnökség politikai napirendjét az emberi tényező köré kívánja építeni, négy fő témakörre összpontosítva: növekedés és foglalkoztatás az európai szociális modell megőrzéséért; erősebb Európa; polgárbarát unió; bővítés és szomszédságpolitika.
jan. 1
4:30
Schmitt: "van oka büszkeségre mindenkinek" (Inforádió)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.
jan. 1
4:30
"A magyarok 2010-ben letették voksukat az újrakezdés mellett" (fidesz)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.
jan. 1
4:34
Nagy Anna: Az EU-elnökségnek stabil belpolitikai háttere van (fidesz)
A kormányszóvivő szerint az EU-elnökség miatt Magyarországra irányuló figyelem alkalmat ad a félreértések tisztázására, például a médiatörvénnyel kapcsolatban.
jan. 1
5:24
Nem kímélik: konzervatív német lap parasztozta le Orbánt (168 Óra Online)
Az EU-elnökségre készülő Magyarország miniszterelnökének politikáját elemzi Pusztai Putyin Európának című cikkében a Die Welt című napilap.
jan. 1
6:18
Újév napján: két front egymás után (168 Óra Online)
Ma délelőtt még döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, holnap délutántól azonban egy hidegfront hatására főként a Dunántúlon több helyen felszakadhat a Kárpát-medencét kitöltő hideg légpárna.
jan. 1
6:18
Nem a Parlamentben lesznek az eu-elnökség nyitó tanácskozásai + videó (ATV)
Éjféltől Magyarország az unió soros elnöke, ebből az alkalomból szilveszteri mulatságot rendeznek a Millenárison.
jan. 1
6:20
Többmillió forint büntetést varrhatnak a magyar celeb nyakába (ATV)
Férje után menne, ha az kiesik.
jan. 1
6:36
Kínban a hivatal: keresik Ice-T magyar fordítóját (168 Óra Online)
Nyílt levélben tudakolja Molnár Csaba (MSZP) Szalai Annamáriától, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökétől, hogy ki és mennyiért készítette annak a dalszövegnek a magyar fordítását, amely miatt a hatóság vizsgálatot indított a Tilos Rádió ellen.
jan. 1
7:12
Magyarország: megdőlt a 73 éves rekord (Inforádió)
Megdőlt a Magyarországon valaha mért legtöbb éves csapadék rekordja. Minden eddiginél több, 1550 milliméter víz esett a Bükkben 2010-ben.
jan. 1
7:30
Schmitt sétálva beszélt tisztességről, nyíltságról, becsületről (168 Óra Online)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel – mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.
jan. 1
7:48
Ettől lehet kuriózum a magyar elnökség Európában - fotók (Inforádió)
Műemléki környezetben várja Gödöllő a rendezvények résztvevőit a javarészt uniós támogatással felújított egykori királyi rezidencián. A magyar elnökségre való felkészülés részeként elegáns konferenciateremmé alakították át az egykori lovardát, amelynek helyén egy Európában egyedülálló, 400 főt befogadó, 638 négyzetméteres egybefüggő, oszlopmentes behangosított tér jött létre.
jan. 1
7:48
Mit főznek a profik szilveszterre? (Népszava)
Karácsonykor a legtöbb ember megcsömörlik a nagy eszem-iszomtól, de van, aki az év utolsó estéjén is szereti jól megtömni a bendőjét. Aminek sokszor megvan a böjtje- rosszullét, elrontott buli (pláne, ha némi alkohol is lecsúszott a finom falatok mellett), pluszkilók. A már eleve gyomorbántalmakkal küszködők panaszait is csak rontja az ünnepek alatti trakta.
jan. 1
7:48
Mindhárom ellenzéki párt normakontrollt kér a médiatörvényről + videó (ATV)
A szabályozásról mind a három ellenzéki párt normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól. Az Európai Néppárt elnöke közben támogatásáról biztosította a magyar kormányt. A német külügyminisztérium államminisztere viszont a sajtószabadság korlátozásától tart.
jan. 1
8:06
Dráguló közszolgáltatások Budapesten (Népszava)
A lakossági vízdíj 2,7, a csatornahasználati díj 19,5, a szemétdíj pedig 5,27 százalékkal emelkedik januártól Budapesten. A kéményseprés 3,8 százalékkal, a kegyeleti közszolgáltatások pedig átlagosan 9,6 százalékkal drágulnak.
jan. 1
8:24
Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét (ma.hu)
Magyarország január 1-jével átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet fél évig tölt be.
jan. 1
8:24
Szombati közlekedési előrejelzés (Police.hu)
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 90 közúti közlekedési baleset során intézkedett . Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 13 súlyos , 14 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 62 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
jan. 1
8:42
Veszprém megyében született meg az újév első babája (ma.hu)
Éjfél utána 3 perccel született meg az első baba Veszprém megyében. Az újszülött kislány az Elena Eszter nevet kapta - tudta meg az MTI a kórház újszülött osztályán.
jan. 1
9:00
Schmitt Pál: "Ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk" (Népszava)
"Ne fogadjunk meg semmit, ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel,emberséggel. Mi hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, mi büszkeségünkvolt, annak szellemében folytassuk cselekedeteinket" - egyebek között azt mondta újévi köszöntőjében Schmitt Pál köztársasági elnök.
jan. 1
9:18
2011 első jó híre: 68 milliárd forintot kaszáltak a lottónyertesek (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. összes nyereményjátékán összesen 31 millióan nyertek.
jan. 1
9:20
Meghalt a plakátlány (ATV)
40 évig nem tudott róla, hogy a feministák ikonja volt.
jan. 1
9:36
Ők sírtak fel elsőként az új évben! (ma.hu)
Az új év második percében jött világra Szentesen Csongrád megye idei első babája a Dr. Bugyi István Kórház szülészeti osztályán - közölte Gyenes Ágota orvos-igazgató szombaton az MTI-vel.
jan. 1
9:36
Újévi babonák: gombócok belsejébe rejtett jövendőbelik (teol)
Garancia ugyan semmire sincs, de egy próbát azért megérnek a szilveszteri, újévi babonák, annak érdekében, hogy a következő esztendő tényleg sikerekben gazdag, boldog legyen.
jan. 1
9:54
Az első babák: Dóra, Brendon János és Hanna (HVG)
Az év első babája, Dóra éjfél után egy perccel született a fővárosi Kútvölgyi Maternity Klinikán. Egy perccel utána jött a világra Brendon János Szentesen. Budapesten negyed egykor született az első gyermek 2011-ben.
jan. 1
10:12
Nagy erőkkel startol a magyar elnökség - képgaléria (Inforádió)
Egyedi Herendi-váza, belvárosi diplomatakalauz, Európa Pont a Millenárison - néhány az idei első félév magyar EU-elnökségéhez kapcsolódó alkotások, kiadványok, népszerű helyszínek közül, amelyek mellett időszaki kulturális programok százai is kísérik majd a következő hat hónapot a fővárosban és országszerte.
jan. 1
10:12
Sosem látott számban telelnek az Ipoly folyó mentén a nagy kócsagok (ATV)
A kétéltűek és a halak jelentős szaporulatot mutattak, ez pedig vonzotta azon fajokat, amelyek belőlük élnek.
jan. 1
10:30
ORFK: egy halálos közúti baleset történt az elmúlt 24 órában (HVG)
Az elmúlt huszonnégy órában összesen kilencven közúti balesetnél intézkedett a rendőrség, amelyből egy eset halálos kimenetelű volt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.
jan. 1
10:32
Ittas kiskorúakhoz riasztották legtöbbször a mentőket (HVG)
Szilveszter éjszakáján több mint 85 esethez riasztották a mentőket Veszprém megyében, akiknek többségében erősen ittas fiatalkorúakat kellett ellátniuk – közölte a megyei mentőszolgálat mentésvezetője.
jan. 1
10:48
Leégett egy családi ház Jobbágyiban (HVG)
A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzesetben személyi sérülés nem történt.
jan. 1
10:48
Főváros: érvényben a szmogriadó tájékoztatási fokozata (ma.hu)
Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció - közölte Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-vel.
jan. 1
10:48
Bomba robbant egy keresztény templomnál Alexandriában: sok a halott (ATV)
Pokolgép robbant fel nem sokkal éjfél után az egyiptomi Alexandriában egy keresztény templom előtt. A jelentések szerint 21 ember halt meg a merényletben.
jan. 1
10:50
Szilveszteri rekord a toxikológián (ATV)
Részegek és drogosok lepték el a Péterfy Sándor utcát.
jan. 1
11:06
Háborús helyzet és rekorddöntés a fővárosi toxikológián (Inforádió)
Összesen 65 erősen ittas, illetve drogos pácienst vettek fel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára huszonnégy óra alatt. Ennyi betegük az elmúlt 10 évben nem volt - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője szombaton.
jan. 1
11:06
Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét (HVG)
Hazánk január 1-jével átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet fél évig tölt be. Ennek során az elsődleges feladat az összeurópai érdekek előmozdítása lesz.
jan. 1
11:06
Drágul a posta (Népszava)
A belföldi postai szolgáltatások 2011 januárjától átlagosan 4,8 százalékkal drágulnak, ám a lakosság által leginkább használt küldemények árai nem, vagy csak kis mértékben változnak.
jan. 1
11:08
Öten sérültek meg egy érdi karambolban (HVG)
Öten sérültek meg könnyebben szombaton a kora reggeli órákban Érden, amikor feltehetőleg ittas vezetés miatt két személyautó összeütközött - közölte a rendőrség.
jan. 1
11:24
Késnek a vonatok a Budapest-Szolnok vonalon (HVG)
Leszakadt felsővezeték miatt 20-25 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon – közölte a Mávinform szombaton.
jan. 1
11:24
Ez lehet az első szög a Fidesz koporsójába (168 Óra Online)
A Fidesz-MSZP világot, abban a formában, ahogy megismertük, hosszabb távon mégis komoly veszély fenyegeti. Az, ami a gyűlöletnél ezerszer ártalmasabb: az unalom, az elhasználtság és a cikivé válás veszélye – írta Török Gábor politológus a legújabb blogbejegyzésében.
jan. 1
11:42
Nő a fővárosi rezsiköltség, a távfűtés ára egyelőre nem változik (HVG)
Január 1-jével emelkedik Budapesten a víz- és a csatornadíj, valamint a szemétszállítás díja, drágább lesz a temetés is, ám a távfűtés ára egyelőre nem változik.
jan. 1
11:42
Viszonylagos nyugalomban telt az éjszaka (Népszava)
Nem volt eseménytelen az idei szilveszter sem, de csupán 35 eljárást indítottak petárdázás, illetve tűzijáték szabálytalan használata miatt a rendőrök - tájékoztatott honlapján az országos Rendőr-főkapitányság.
jan. 1
11:42
Zsebre megy a játék: január 1-től így változik a KRESZ (teol)
Szigorodnak a szabályok január 1-től: a közúti ellenőrzés során a gyorshajtás, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása, illetve a tilos jelzésen való áthaladás és az ittas vezetés esetén is 10 ezer forinttól 300 ezer forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki.
jan. 1
11:42
Schmitt: "Ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk" (ATV)
Az államfő szerint 2010-ben a magyarok összefogtak, hogy újra megtalálják saját útjukat.
jan. 1
11:44
Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit (HVG)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - hangsúlyozta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el. Hozzátette: ami hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, ami büszkeségünk volt, annak szellemében…
jan. 1
12:00
Továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát (Népszava)
A pénteki mérési adatok alapján továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mert a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, két helyen a tájékoztatási küszöböt is meghaladják az értékek - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal szombati közleményében. Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak, akik önkéntesen korlátozzák…
jan. 1
12:18
Sem tűzijáték, sem petárda nem okozott rendkívüli tűzesetet a fővárosban (ma.hu)
Petárda vagy tűzijáték miatt nem történt komolyabb tűzeset a fővárosban - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság sajtóügyeletese szombaton az MTI-vel.
jan. 1
12:18
Tűz egy nyíregyházi lakóházban (HVG)
Senki nem sérült meg akkor, amikor tűz ütött ki egy nyíregyházi lakóházban szombaton kora reggel – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője.
jan. 1
12:18
Orbán: Jó hír Európának a magyar elnökség (fidesz)
Mindenki erős Európát szeretne. Ennek szellemében az EU Tanácsának 2011 első félévében soros magyar elnöksége mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Európa 2020 stratégia sikeresen megvalósuljon - jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Tanács honlapján megjelenő exkluzív interjúban.
jan. 1
12:18
Torlódás alakulhat ki a déli és a keleti határátkelőknél (ATV)
Egy-két órás várakozásra kell számítani vasárnap és hétfőn a déli és a keleti határátkelőhelyeknél, a személy- és a teherforgalomban egyaránt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.
jan. 1
12:20
Vili nyert a nyúlfuttató versenyen + videó (ATV)
Nyúlfuttató versenyt rendeztek pénteken Somogysárdon.
jan. 1
12:36
Szemen találta magát tűzijátékkal egy soproni férfi (HVG)
Szemen találta magát tűzijátékkal egy férfi Sopronban szilveszterkor - közölte szombaton a megyei rendőr-főkapitányság szóvivő

Keresés