2011. január 24. hétfő

jan. 24
5:03
Támad a hidegfront (HVG)
Éjszaka hidegfront vonult át felettünk, hatására több helyen volt havazás, hózápor. A délelőtti órákig még leginkább a Budapest-Kecskemét-Makó vonalban, illetve délnyugaton fordulhat elő gyenge hóesés.
jan. 24
5:09
Itt a hó (168 Óra Online)
Hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött – olvasható az honlapján.
jan. 24
5:09
Mindig a tanár az áldozat, a diák a renitens? (Népszava)
Lefejelte egyik diákját egy történelemtanár a Pest megyei Örkényen. A tanuló magaviselete talán okot adott a fegyelmezésre vagy egyéb retorzióra, de az erőszakra semmiképpen sem. Az utóbbi években egyre több iskolai agresszivitásról ad hírt a média, ám a szakértők szerint ez nem jelenti azt, hogy párhuzamosan növekszik a bántalmazások száma is.
jan. 24
5:18
Őszinte vallomás a magyar színésztől: „Négy hónapja nem iszok!” (ATV)
Ellenben sportol, amire évek óta nem volt példa.
jan. 24
5:20
Tarlós: Nonszensz és elfogadhatatlan Rogán törvényjavaslata + videó (ATV)
Ugyanis a fideszes képviselő indítványa három milliárddal csökkenti Budapest költségvetését. Márpedig a főpolgármester több pénzt szeretne, így kívánatosnak tartaná, ha Budapest megkapná az önálló adókivetés jogát.
jan. 24
5:21
Lakókonténerek égtek a Műegyetemnél éjszaka (HVG)
Miután a tűzoltók eloltották az égő lakókonténereket a Műegyetem közelében, hétfő hajnalban fél ötkor újra megnyitották a budai alsó rakpartot - közölte a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 24
5:27
Alterglob: új korszak kezdődött az MSZP-ben (Népszava)
Szembenézésre szólította fel az MSZP-t "szétromboló" politikusokat rendhagyó bemutatkozó programján az Alterglob tagozat.
jan. 24
5:29
Új Ptk. jön 2013-ban (Népszava)
Nyár közepére készülhet el, decemberben szavazhat róla a parlament és 2013. január 1-jén léphet hatályba az új Polgári törvénykönyv - jelent meg a fidesz.hu-n egy interjúban.
jan. 24
5:31
Hidegben próbálnak a művészek (Népszava)
A héten még nem végeznek az új kéménnyel, így a színészeknek nem csupán a karakterekkel, de a hideggel is meg kell birkózniuk a próbahéten a Katona József Színházban. A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. munkatársai - a lakossági bejelentést követő vizsgálatok után - tegnap jelezték, a kémény olyan rossz állapotban van, hogy már nem lehet megjavítani, újat kell építeni.
jan. 24
5:33
Gandhi Gimnázium: bizonytalanságból az államiságba (Népszava)
Áprilistól többségi állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaság veszi át a pécsi, romák oktatását, nevelését végző Gandhi Gimnáziumot. Az iskolát máig fenntartó közalapítvány működése ugyanis jó ideje törvénysértő. Az alapítók alapvetően üdvözlik a kormány lépését, mivel kicsúszott a kezükből a gyeplő: hiába váltották le a kuratóriumot, az törvénysértő módon máig regnál.
jan. 24
5:35
Régóta tervezik a választójogot (Népszava)
Noha a határon túliak választójoga az utóbbi hetekben került az érdeklődés középpontjába, a Fidesz-KDNP már tavaly május 14-én beterjesztett egy olyan törvénytervezetet, amely megágyaz a szavazati jog kiterjesztésének.
jan. 24
5:39
Népszabadság: ha nem fizetünk, előbb kikapcsolhatják a gázt és az áramot (HVG)
Kilencven helyett hatvan napjuk lesz a fogyasztóknak arra márciustól, hogy rendezzék a tartozásukat a gáz- és az áramszolgáltatókkal szemben a számla lejárta után - számol be a hétfői Népszabadság.
jan. 24
5:57
Átment rajta egy szerelvény, egy vágott sebbel megúszta (HVG)
Az elsődleges információkkal szemben könnyű sérülésekkel úszta meg a balesetet az a gyalogos, akit egy InterCity vonat ütött el vasárnap, a délutáni órákban Törökszentmiklósnál - adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
jan. 24
5:59
Napi Gazdaság: átalakul a panelprogram (HVG)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium átalakítja a panelprogram pályázati rendszerét - írja a Napi Gazdaság hétfői számában.
jan. 24
6:21
Orbán rendszere nem tűri az ellensúlyokat (168 Óra Online)
Orbán Viktor egy olyan centralizált demokráciát kíván kiépíteni Magyarországon, amely korlátok nélkül érvényesíti a többség akaratát, és amely nem tűri az ellensúlyokat - hangoztatta Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakcióvezetője vasárnap Szombathelyen. A jelenlegi kétharmados hatalom, "azzal eteti az embereket", hogy a centralizált demokrácia majd gyógyírt ad gondjaikra…
jan. 24
6:30
Kormányellenes tüntetések: Jemen is Tunézia útjára lépett + videó (ATV)
Tunéziában letartóztatták Ben Ali elűzött elnök két szövetségesét. A volt belügyminisztert és a szenátus volt elnökét házi őrizetbe helyezték. Közben Tuniszban tovább folytatódnak a tüntetések, mert az új kormány több minisztere is tagja volt a megbuktatott rezsimnek.
jan. 24
6:33
Az Orbán-elnökség első hetei: hangos kezdés után viharos folytatás (HVG)
Botrány botrányt követett a magyar EU-elnökség első heteiben, az Orbán-kormány fogadtatásánál eddig nem nagyon volt zajosabb az unióban, kivéve talán Berlusconi elnökségének indulását. Elemzők szerint a leginkább kritizált médiatörvény akár továbbra is napirenden maradhat az európai politikai színtéren, ezzel végképp háttérbe szorítva a magyar elnökség szakmai munkáját.
jan. 24
6:48
Rohamtempóban mennek külföldre a fiatal orvosok (ATV)
Csak tavaly 1111 doktor kért a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást.
jan. 24
7:06
Egyre sanyarúbbnak érzi pénzügyi helyzetét a nép (ATV)
Az üzleti élet bizalmi indexének mutatója viszont egy csöppet javult.
jan. 24
7:09
Semjén Zsolt: "Az alkotmányozást Horn Gyula indította el és Orbán Viktor fejezi be" (Infostart)
Semjén Zsolt szerint elegendő idő áll rendelkezésre az új alaptörvény megalkotására; a kormányfő kereszténydemokrata helyettese az esetleges későbbi módosításokat "igen szigorú feltételekhez" kötné.
jan. 24
7:24
Kamatemelésre számít a piac (ATV)
Ma dönt az MNB Monetáris Tanácsa az alapkamatról.
jan. 24
7:26
Nincs fűtés a színházban: Pulóvert és meleg teát osztanak a nézőknek + videó (ATV)
Egyetlen előadás sem marad el.
jan. 24
7:27
Eloltották a lakókonténereket, megnyitották a budai rakpartot (HVG)
Fél ötkor újra megnyitották a budai alsó rakpartot, miután a tűzoltók eloltották az égő lakókonténereket a Műegyetem közelében hétfő hajnalban - közölte a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 24
7:27
Kevesebb idő lesz rendezni a számlatartozást - lapszemle (Infostart)
Márciustól kilencven helyett hatvan napjuk lesz a fogyasztóknak arra, hogy rendezzék a tartozásukat a gáz- és az áramszolgáltatók felé a számla lejárta után - közölte a Népszabadság. Válogatás a reggeli lapok cikkeiből.
jan. 24
7:30
Újra megnyitották a budai alsó rakpartot (MaHu)
Fél ötkor újra megnyitották a budai alsó rakpartot, miután a tűzoltók eloltották az égő lakókonténereket a Műegyetem közelében hétfő hajnalban.
jan. 24
7:32
Semjén az új alkotmányról: Horn indította, Orbán fejezi be (MaHu)
Semjén Zsolt szerint elegendő idő áll rendelkezésre az új alaptörvény megalkotására; a kormányfő kereszténydemokrata helyettese az esetleges későbbi módosításokat "igen szigorú feltételekhez" kötné.
jan. 24
7:33
Szalai Annamária "hátsó érdekeket" sejt (168 Óra Online)
Szalai Annamária szerint alapvetően gazdasági és politikai érdekek állnak a médiatörvény körüli viták hátterében. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az MR1-Kossuth Rádiónak nyilatkozva vasárnap azt mondta: sok külföldi támadás összemosta a médiatörvényt a válságadókkal, a bankadóval és a magánnyugdíjpénztárak ügyével. Az MR1-Kossuth Rádió honlapján olvasható összefoglaló szerint…
jan. 24
7:34
Láng Zsolt Budát félti a fonódó villamosprojekt miatt (MaHu)
A II. kerületi polgármester továbbra is ellenzi a budai fonódó villamosprojektet, amely szerinte egész Buda számára évtizedekre káros hatással lehet.
jan. 24
7:42
Semjén: Horn Gyula kezdte az alkotmányozást (ATV)
És Orbán Viktor fejezi be. "A preambulumban legyen utalás a Szent Koronára is, hiszen ez az ami leginkább megjeleníti és megtestesíti a magyar kulturális és történelmi sorsközösséget."
jan. 24
7:44
Titkos anyagok szivárogtak ki a palesztin-izraeli tárgyalásokról (ATV)
A közel-keleti békefolyamatot dokumentáló anyag került al-Dzsazíra hírportál, valamint a Guardian birtokába. Ebben szó esik arról, hogy miképp próbáltak a palesztin tárgyalók titokban egyezséget kötni Izraellel, hogyan tervezte az Egyesült Királyság a Hamász megtörését.
jan. 24
7:45
Magyar Hírlap: csúsztatásokkal vádolja Tarlóst a fideszes kerületi polgármester (HVG)
A II. kerületi polgármester továbbra is ellenzi a budai fonódó villamosprojektet, amely szerinte egész Buda számára évtizedekre káros hatással lehet.
jan. 24
7:47
Magyar Nemzet: pszichés válság okozta az alsóörsi vérengzést (HVG)
Semmilyen kapcsolat nem volt az augusztusban szolgálat közben meggyilkolt alsóörsi rendőr és támadója között, Gamauf János főtörzsőrmesterrel, akárcsak a bűncselekmény civil áldozatával egy ámokfutó végzett - írta a hétfői Magyar Nemzet a Központ Nyomozó Főügyészségre hivatkozva.
jan. 24
8:00
Nincs pardon, két hónap után kikapcsolhatják a gázt és az áramot (ATV)
Így 30 nappal rövidül a tartozásrendezési időszak.
jan. 24
8:03
Videó: erősödik az antiszemita szál a filozófusbotrányban (HVG)
Megsemmisítésről, antiszemitizmusról és új autokratikus uralomról beszélt az egyik internetes videomegosztón közzétett német és magyar nyelvű interjúiban Vajda Mihály, a filozófusbotrány egyik érintettje.
jan. 24
8:06
Áram, gáz: Márciustól 60 nap alatt kell rendezni a számlákat (MaHu)
Márciustól hatvan napjuk lesz a fogyasztóknak arra, hogy rendezzék a tartozásukat a gáz- és az áramszolgáltatók felé a számla lejárta után.
jan. 24
8:09
Tartozás - Gyorsított lekapcsolás (Népszava)
Márciustól 3 hónapról 2-re csökken az az idő, amely után a szolgáltatók lekapcsolhatják a gázt vagy a villanyt a nem fizető fogyasztóknál - tudta meg a Népszabadság.
jan. 24
8:21
Hologramhidat terveznek a Dunára (Infostart)
Csaknem két évezredet áthidaló hídtervvel álltak elő szerb archeológusok és mérnökök: hologramot vetítenek a Dunára, amely három dimenzióban "feltámasztja", térben láttatja majd Traianus római császár (Kr. u. 53-117) egykori hídját.
jan. 24
8:21
Kigyulladt egy faipari műhely Szolnokon (HVG)
Kigyulladt egy faipari műhely teteje Szolnokon, a tüzet fél óra alatt sikerült megfékezni.
jan. 24
8:36
Fideszes polgármester: Tarlós félretájékoztat és csúsztat (ATV)
A II. kerület pedig nem támogatja a villamosprojektet.
jan. 24
8:39
Halál az árokban (HVG)
A helyszínen meghalt egy 45 éves nő, aki személygépkocsijával egy kanyarban az út menti árokba sodródott Ágasegyháza és Kecskemét között hétfőn - tudatta a rendőrség.
jan. 24
8:39
Tragédia Kecskemétnél (Infostart)
A helyszínen meghalt egy 45 éves nő, aki személygépkocsijával egy kanyarban az út menti árokba sodródott Ágasegyháza és Kecskemét között hétfőn - közölte a rendőrség.
jan. 24
8:41
Semjénék ragaszkodnak Isten szerepeltetéséhez az alkotmányban (HVG)
Semjén Zsolt szerint elegendő idő áll rendelkezésre az új alaptörvény megalkotására; a kormányfő kereszténydemokrata helyettese az esetleges későbbi módosításokat "igen szigorú feltételekhez" kötné.
jan. 24
8:41
Máris fennakadásokat okoz a havazás (Infostart)
A hétfő hajnali órákban havazott Vas megyében, ezért havasak, síkosak az utak, a közlekedőknek téli útviszonyokkal kell számolniuk - közölte a közútkezelő. Tíz munkagéppel dolgoznak az utak síkosságmentesítésén Pest megye északi és keleti térségében - mondta el Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportjának vezetője.
jan. 24
8:43
Népszabadság: pályázat nélkül kaptak engedélyt a ferihegyi török buszok (HVG)
Magyar helyett török autóbuszok várják hazánk EU-elnökségének fél éve alatt a Ferihegyre érkezőket: a légikikötő és Budapest belvárosa között közlekedő járatok üzemeltetési engedélyét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázat nélkül állította ki a Weekendbus Zrt. nevére - írja a Népszabadság.
jan. 24
8:45
Már 60 nap után kikapcsolhatják az áram- és a gázszolgáltatást (168 Óra Online)
Márciustól 90 helyett 60 napjuk lesz a fogyasztóknak arra, hogy rendezzék a tartozásukat a gáz- és az áramszolgáltatók felé a számla lejárta után - írta a hétfői Népszabadság.
jan. 24
8:45
Több jogot kap a főbíró (Népszava)
Egy tavaly decemberben elfogadott törvény szerint márciustól már nem az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, hanem annak elnöke, a főbíró dönthet az ítélőtáblák és megyei bíróságok elnökeinek, elnökhelyetteseinek és kollégiumvezetőinek kinevezéséről és a fegyelmi eljárások elrendeléséről - írja a Népszabadság.
jan. 24
8:54
Életveszélybe került a magyar énekesnő (ATV)
Tragédia is lehetett volna a vége.
jan. 24
8:54
Hétvégi összesítő (ORFK) (Police)
Az elmúlt hétvégén (pénteken, szombaton és vasárnap) a Rendőrség összesen 260 közúti közlekedési balesetben intézkedett . Négy balesetben öten vesztették életüket , 23 súlyos , 60 könnyű sérüléssel végződött. Ezeken felül 173 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
jan. 24
8:57
Engedély nélkül tartott kígyókat foglaltak le Szabadszálláson (HVG)
Lefoglalták és a budapesti állatkertbe szállították azokat a kígyókat, amelyeket Szabadszálláson, egy iskola tornatermében tartott hüllőbemutatón állítottak ki a szervezők vasárnap. Tartásukhoz azonban nem rendelkeztek engedéllyel - tudatta a rendőrség.
jan. 24
8:59
Nem kíméli az időjárás a műtéti hegeket a héten (HVG)
Hétfőtől egyre gyengülnek a fronthatások, de ízületi fájdalmakat, régi törések, műtéti hegek fájdalmát még érezhetjük a kisebb-nagyobb havazások miatt - figyelmeztet a meteoklinika.hu.

Keresés