2009. január 1. csütörtök

jan. 1
0:18
Küldje be legjobb szilveszteri bulifotóját! A legjobbat díjazzuk! (teol)
Emlékezetesre sikeredett az óév búcsúztatása és az újév köszöntése? Nagy buli volt? És esetleg fotója is van róla? Ha igen, ne habozzon, küldje be szerkesztőségünk címére. A legjobbat különdíjban részesítjük.
jan. 1
8:24
Boldog új évet kívánunk! (HVG)
A hvg.hu minden olvasójának eredményekben gazdag, boldog, békés és szerencsés új esztendőt kívánunk!
jan. 1
8:24
Hol mérnek ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében? (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kíváncsi Ön arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mely útjain számíthat az év első napján traffipaxra? Hol mérnek ma a rendőrök? A Szabolcs Online elárulja!
jan. 1
9:00
Szilveszterhez képest nem volt több munkájuk a mentőknek (boon)
Szilveszterhez képest átlagos éjszakájuk volt a mentőknek országszerte. Több kisebb közúti balesethez is vonulniuk kellett, de voltak súlyosabb petárdabalesetek és szénmonoxid mérgezéssel is többeket vittek kórházba - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Országos Mentőszolgálat ügyelete.
jan. 1
9:02
Januári változások - Jogszabályok, bérezések, juttatások (boon)
Számos jogszabályi változás lép életbe január elsejétől. Egyebek mellett egyszerűbb lesz az SZJA kedvezmények kiszámítása, megszűnik az örökösödési illeték és 71 ezer 500 forintra nő a minimálbér összege.
jan. 1
9:04
Dráguló közszolgáltatások országszerte (boon)
A legtöbb hazai nagyvárosban az inflációt meghaladó mértékben emelkednek a közüzemi díjak 2009-ben, néhány helyen a drágulás többszöröse a várható inflációnak.
jan. 1
9:18
Drágul a posta (boon)
Január elsejétől drágulnak a postai szolgáltatások. A szabványlevél és a képeslap feladása, valamint a tértivevényes különszolgáltatás is 5 forinttal nő, az ajánlott levelek postázásáért pedig 10 forinttal kell majd többet fizetni.
jan. 1
9:18
1950 Nyíregyháza: Hol járunk? (szon)
Chrenkó István régi fotók játékunkra érkezett felvételén egy 1950-es május elsejei felvonulást láthatunk. De hol vonul a zenekar? Eddig érkezett képek:
jan. 1
9:18
A tavalyinál is ínségesebb év vár rájuk 2009-ben (teol)
Kemény évet tudhatnak maguk mögött a dombóvári kistérség önkormányzatai, és valószínű, hogy 2009-ben legalább ugyanennyi nehézség vár a településekre. Egyre megterhelőbb - különösen a kisfalvakban - fenntartani az iskolát, óvodát, ha egyáltalán még van.
jan. 1
9:24
Kevesebb a szemét Pesten (Zoom)
Megkezdték a szilveszteri szemét feltakarítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai Újév reggelén; a hideg miatt a korábbi éveknél kevesebb hulladékra számítanak, várhatóan mintegy 250 köbmétert kell összegyűjteni...
jan. 1
9:36
Takarítják a szilveszteri szemetet a fővárosban (ma.hu)
Megkezdték a szilveszteri szemét feltakarítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai Újév reggelén; a hideg miatt a korábbi éveknél kevesebb hulladékra számítanak, várhatóan mintegy 250 köbmétert kell összegyűjteni és elszállítani - mondta a vállalat szóvivője csütörtök reggel.
jan. 1
9:36
Szilágyi Nóra, az újév első nap szépe (szon)
Fergeteges bulival ünnepelte meg a szilvesztert az ibrányi Szilágyi Nóra.
jan. 1
9:36
Változások a Vám- és pénzügyőrség területén - több árut lehet behozni adómentesen (boon)
Több árut lehet kézipoggyászban adómentesen behozni Magyarországra már decemberben, de az értékhatárok január elsejétől is változnak majd.
jan. 1
9:38
Három kihűlés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (boon)
Az elsődleges orvosi szakvélemények szerint kihűlés okozta három idős férfi halálát, a holttesteket szerdán napközben találták meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye különböző pontjain.
jan. 1
9:54
Égett egy nádtetős ház Pákozdon és egy társasház tetőszerkezete Székesfehérváron (ma.hu)
Pákozdon egy nádtetős lakóháznak, Székesfehérváron pedig egy társasháznak a tetőszerkezete égett az újév első napján; a tüzeket eloltották, az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t csütörtökön.
jan. 1
9:54
Három kihűlés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (szon)
Az elsődleges orvosi szakvélemények szerint kihűlés okozta három idős férfi halálát, a holttesteket szerdán napközben találták meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye különböző pontjain.
jan. 1
10:12
Átszakította a híd korlátját egy BKV-busz (Inforádió)
Budapesten egy ember súlyosan és hárman könnyebben megsérültek, amikor egy BKV-busszal ütközött egy autó a XIV. kerületben.
jan. 1
10:30
Meghalt a férfi, akit fejen talált egy petárda (Inforádió)
Az átlagosnál négyszer több riasztást kaptak a mentők szilveszter éjjelén. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban azt mondta: főként a nagyvárosokban volt jellemző a sok hívás, és a hideg miatt különösen nagy volt a kihűlés veszélye.
jan. 1
10:30
Halálos tűzijáték-baleset Győr-Moson-Sopron megyében (ma.hu)
Halálos tűzijáték-baleset történt csütörtökön éjfél után nem sokkal a Győr-Moson-Sopron megyei Kisfalud településen - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 1
10:30
Ünnepi ügyeletek (szon)
A baj nincs tekintettel az ünnepekre. Összegyűjtöttük, mikor hová fordulhatunk, ha mi vagy esetleg háziállataink betegednének meg január első napjaiban.
jan. 1
10:30
2008-ban történt: Romák elleni támadások (boon)
November elején Molotov-koktélt dobtak két roma család házára Nagycsécsen - Egy év alatt több mint ötven esetben támadtak romákra. Összefoglalónk.
jan. 1
10:31
Sokat tettek a városért - fotókkal! (teol)
Az önkormányzat hagyományaihoz hűen értékeléssel és köszönettel zárta az évet Bátaszéken. Azokat ismerték el, akik ténykedésükkel öregbítették a város hírnevét, elősegítették a fejlődését.
jan. 1
10:32
Sok volt a közlekedési baleset, kihűlés, rosszullét szilveszter éjjelén (ma.hu)
Feltűnően sok közlekedési balesethez, utcai kihűléshez, rosszulléthez hívták a mentőket és történt egy halálos petárda baleset is szilveszterkor - mondta a mentők szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
jan. 1
10:36
Halálos tűzijáték-baleset (Zoom)
Halálos tűzijáték-baleset történt csütörtökön éjfél után nem sokkal a Győr-Moson-Sopron megyei Kisfalud településen. Az áldozat egy 40 év körüli helybéli férfi, aki az eddigi adatok szerint egy gépkocsi-parkolóban felállított...
jan. 1
10:48
Nehéz éjszaka a mentőknél (HVG)
Feltűnően sok közlekedési balesethez, utcai kihűléshez, rosszulléthez hívták a mentőket és történt egy halálos petárda baleset is szilveszterkor.
jan. 1
10:48
Oroszország elzárta a gázcsapot - Magyarországra még jön a gáz Ukrajnából (boon)
Oroszország elzárta a gázcsapot az Ukrajnába irányuló vezetéken - nyilatkozata a Gazprom szóvivője csütörtök délelőtt. A magyarországi gázszállítás egyelőre zavartalan - adta közzé a a Földgázszállító Zrt (FGSZ Zrt.) szóvivője.
jan. 1
11:06
Már takarítják a fővárost (Inforádió)
Budapesten megkezdte szilveszteri szemét takarítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A hideg miatt a korábbi éveknél kevesebb hulladékra számítanak, várhatóan mintegy 250 köbmétert kell összegyűjteni és elszállítani.
jan. 1
11:06
Az újévi macskajajj ellen (szon)
Nyíregyháza – Szilveszter éjjelén nem csak a nagy elhatározásokra vagyunk hajlamosak, hanem az alkoholtűrő-képességet is szívesen feszegetjük, anélkül, hogy eszünkbe jutna: holnap jön a fejfájós, émelygős, mindenhol fáj érzéssel járó másnaposság.
jan. 1
11:06
Az újévi macskajajj ellen (boon)
Nyíregyháza – Szilveszter éjjelén nem csak a nagy elhatározásokra vagyunk hajlamosak, hanem az alkoholtűrő-képességet is szívesen feszegetjük, anélkül, hogy eszünkbe jutna: holnap jön a fejfájós, émelygős, mindenhol fáj érzéssel járó másnaposság.
jan. 1
11:08
Drágul a BKV-bérlet (Inforádió)
Kilencezer forintot kell fizetni egy felnőtt BKV-bérletért január közepétől, egy vonaljegy pedig 290 forintba kerül. Az emelésből befolyt összeget a közlekedési vállalat adósságcsökkentésre, illetve új buszok beszerzésére fordítja - mondta az InfoRádiónak a BKV Zrt. szóvivője.
jan. 1
11:08
Halálos tűzijáték baleset Kisfaludon (boon)
Egy vascsőbe helyezett tűzijátéktól halt meg egy férfi csütörtök hajnalban a Győr-Moson-Sopron megyei Kisfaludon. A szerkezet idő előtt felrobbant és eltalálta a férfi arcát, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.
jan. 1
11:42
Képriport a buszbalesetről (Inforádió)
Budapesten egy ember súlyosan és hárman könnyebben megsérültek, amikor egy BKV-busszal ütközött egy autó a XIV. kerületben.
jan. 1
11:42
Szervezeti változások a Vám- és Pénzügyőrségnél (szon)
2009. január 1-jétől változik a Vám- és Pénzügyőrség alsó fokú szerveinek elnevezése.
jan. 1
11:42
A szekszárdi borok felveszik a versenyt a világ legjobbjaival (teol)
Több, mint húsz üveg különféle külföldi bort mustráltak a szekszárdi borászok a Vesztergombi pincében. A város ismert borásza vendégül látja minden év végén kollégáit, akik egy-egy üveg külföldi nedűvel készülnek a kóstolásra.
jan. 1
11:44
Sólyom László: Válságos év előtt állunk (Inforádió)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra.
jan. 1
11:48
Sólyom: A tisztesség hosszú távon megéri (Zoom)
Takarékosságra intett újévi beszédében a köztársasági elnök. Íme a teljes szöveg.
jan. 1
12:00
Sólyom: "A tisztesség hosszú távon megéri" (HVG)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra.
jan. 1
12:00
És Te hol szilvesztereztél? (szon)
Hatalmas buliban voltál, vagy kevésbé hatalmasban, de jó volt a hangulat? Oszd meg velünk és a Szabolcs Online látogatóival fórumunkon, hogy milyen volt a szilveszteri parti, és küldj képet a szerk@szon.hu-ra!
jan. 1
12:00
Sólyom László: Bizonytalan és válságos év előtt áll az ország (boon)
Felelősséget, takarékoskodást, öntudatosságot, emberséget és szolidaritást kért újévi beszédében Sólyom László, köztársaság elnök minden magyartól.
jan. 1
12:18
Képriport a cserbenhagyásos gázolásról (Inforádió)
Két gyalogost gázolt el szerda este egy gépkocsi a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében, és az autó vezetője ezt követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.
jan. 1
12:18
Sólyom László: válság idején ne féljünk elővenni a meghitt, régi szavakat (ma.hu)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra.
jan. 1
12:24
Sólyom László tanácsai 2009-re (Zoom)
A gazdasági válság az államfő újévi köszöntőjére is rányomta bélyegét. Sólyom László előre felvett televíziós beszédét azzal kezdte, hogy bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor, bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani.
jan. 1
12:36
Januárban folytatódhat a vasutassztrájk (Inforádió)
Újra sztrájkolhatnak januárban a vasutasok. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke elmondta: a kollektív szerződést aláírták a MÁV vezetőivel, de a bérfejlesztésről és a sztrájkolók követelésiről továbbra sem tudtak megállapodást kötni.
jan. 1
12:36
Sólyom László: most nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani (Népszava)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra. Már nem lehet a régi módon kialakítani magunk és családunk számára "a felszínen maradás" stratégiáját,…
jan. 1
12:38
Higgyen a saját szemének! Sólyom László csorbítatlan újévi beszéde (Népszava)
Sólyom László köztársasági elnök szokásos újévi köszöntőjében elsősorban a gazdasági válságtól sújtott ország népéhez szólt. Alább teljes terjedelmében idézzük beszédét:
jan. 1
12:42
Még egy hétig jó a BKV bérlet (Zoom)
A január 5-ei első munkanapra tekintettel a – január 1. és 6. között – lejáró bérletek érvényességét a BKV 2009. január 7-én 24 óráig meghosszabbította. Ez az intézkedés a változatlan árú környéki és HÉV bérletekre nem vonatkozik. A...
jan. 1
12:54
Hárman kihűltek Szabolcsban (ma.hu)
Az elsődleges orvosi szakvélemények szerint kihűlés okozta három idős férfi halálát, a holttesteket Szilveszter napján találták meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye különböző pontjain.
jan. 1
12:56
A hónap közepéig marad a hideg, fagyos idő (ma.hu)
Újév napján erősen ködfelhős, borult időre számíthatunk, csupán az északnyugati országrészben bukkanhat elő a nap a délutáni óráktól. Szórványosan, délnyugaton többfelé várható kisebb havazás, hószállingózás. Megélénkül az északnyugati szél. Front nem lesz hatással szervezetünkre.
jan. 1
13:12
Az újév első gyermeke (Inforádió)
Bartek Milánnak hívják az újév első újszülöttjét, aki éjfél után 1 perccel Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban jött világra. A kisfiú - szülei első gyermeke, édesanyjával együtt jól érzik magukat.
jan. 1
13:12
Tilos a dohányzás Pécs közterületein (boon)
Pécs - Január elsejétől Pécsett is tilos a dohányzás a közterületeken. Aki megteszi akár 30 ezer forintra is büntethetik.

Keresés