2009. január 1. csütörtök

jan. 1
8:24
Boldog új évet kívánunk! (HVG)
A hvg.hu minden olvasójának eredményekben gazdag, boldog, békés és szerencsés új esztendőt kívánunk!
jan. 1
9:36
Takarítják a szilveszteri szemetet a fővárosban (MaHu)
Megkezdték a szilveszteri szemét feltakarítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai Újév reggelén; a hideg miatt a korábbi éveknél kevesebb hulladékra számítanak, várhatóan mintegy 250 köbmétert kell összegyűjteni és elszállítani - mondta a vállalat szóvivője csütörtök reggel.
jan. 1
9:54
Égett egy nádtetős ház Pákozdon és egy társasház tetőszerkezete Székesfehérváron (MaHu)
Pákozdon egy nádtetős lakóháznak, Székesfehérváron pedig egy társasháznak a tetőszerkezete égett az újév első napján; a tüzeket eloltották, az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t csütörtökön.
jan. 1
10:12
Átszakította a híd korlátját egy BKV-busz (Infostart)
Budapesten egy ember súlyosan és hárman könnyebben megsérültek, amikor egy BKV-busszal ütközött egy autó a XIV. kerületben.
jan. 1
10:30
Meghalt a férfi, akit fejen talált egy petárda (Infostart)
Az átlagosnál négyszer több riasztást kaptak a mentők szilveszter éjjelén. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban azt mondta: főként a nagyvárosokban volt jellemző a sok hívás, és a hideg miatt különösen nagy volt a kihűlés veszélye.
jan. 1
10:30
Halálos tűzijáték-baleset Győr-Moson-Sopron megyében (MaHu)
Halálos tűzijáték-baleset történt csütörtökön éjfél után nem sokkal a Győr-Moson-Sopron megyei Kisfalud településen - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 1
10:32
Sok volt a közlekedési baleset, kihűlés, rosszullét szilveszter éjjelén (MaHu)
Feltűnően sok közlekedési balesethez, utcai kihűléshez, rosszulléthez hívták a mentőket és történt egy halálos petárda baleset is szilveszterkor - mondta a mentők szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
jan. 1
10:48
Nehéz éjszaka a mentőknél (HVG)
Feltűnően sok közlekedési balesethez, utcai kihűléshez, rosszulléthez hívták a mentőket és történt egy halálos petárda baleset is szilveszterkor.
jan. 1
11:06
Már takarítják a fővárost (Infostart)
Budapesten megkezdte szilveszteri szemét takarítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A hideg miatt a korábbi éveknél kevesebb hulladékra számítanak, várhatóan mintegy 250 köbmétert kell összegyűjteni és elszállítani.
jan. 1
11:08
Drágul a BKV-bérlet (Infostart)
Kilencezer forintot kell fizetni egy felnőtt BKV-bérletért január közepétől, egy vonaljegy pedig 290 forintba kerül. Az emelésből befolyt összeget a közlekedési vállalat adósságcsökkentésre, illetve új buszok beszerzésére fordítja - mondta az InfoRádiónak a BKV Zrt. szóvivője.
jan. 1
11:42
Képriport a buszbalesetről (Infostart)
Budapesten egy ember súlyosan és hárman könnyebben megsérültek, amikor egy BKV-busszal ütközött egy autó a XIV. kerületben.
jan. 1
11:44
Sólyom László: Válságos év előtt állunk (Infostart)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra.
jan. 1
12:00
Sólyom: "A tisztesség hosszú távon megéri" (HVG)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra.
jan. 1
12:18
Képriport a cserbenhagyásos gázolásról (Infostart)
Két gyalogost gázolt el szerda este egy gépkocsi a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében, és az autó vezetője ezt követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.
jan. 1
12:18
Sólyom László: válság idején ne féljünk elővenni a meghitt, régi szavakat (MaHu)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra.
jan. 1
12:36
Januárban folytatódhat a vasutassztrájk (Infostart)
Újra sztrájkolhatnak januárban a vasutasok. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke elmondta: a kollektív szerződést aláírták a MÁV vezetőivel, de a bérfejlesztésről és a sztrájkolók követelésiről továbbra sem tudtak megállapodást kötni.
jan. 1
12:36
Sólyom László: most nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani (Népszava)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra. Már nem lehet a régi módon kialakítani magunk és családunk számára "a felszínen maradás" stratégiáját,…
jan. 1
12:38
Higgyen a saját szemének! Sólyom László csorbítatlan újévi beszéde (Népszava)
Sólyom László köztársasági elnök szokásos újévi köszöntőjében elsősorban a gazdasági válságtól sújtott ország népéhez szólt. Alább teljes terjedelmében idézzük beszédét:
jan. 1
12:54
Hárman kihűltek Szabolcsban (MaHu)
Az elsődleges orvosi szakvélemények szerint kihűlés okozta három idős férfi halálát, a holttesteket Szilveszter napján találták meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye különböző pontjain.
jan. 1
12:56
A hónap közepéig marad a hideg, fagyos idő (MaHu)
Újév napján erősen ködfelhős, borult időre számíthatunk, csupán az északnyugati országrészben bukkanhat elő a nap a délutáni óráktól. Szórványosan, délnyugaton többfelé várható kisebb havazás, hószállingózás. Megélénkül az északnyugati szél. Front nem lesz hatással szervezetünkre.
jan. 1
13:12
Az újév első gyermeke (Infostart)
Bartek Milánnak hívják az újév első újszülöttjét, aki éjfél után 1 perccel Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban jött világra. A kisfiú - szülei első gyermeke, édesanyjával együtt jól érzik magukat.
jan. 1
14:42
Levetkőzött a Ferences-templomban, kórházba vitték (HVG)
Kórházba szállítottak egy nőt, aki levetkőzött a Ferences templomban, Zalaegerszegen, újév reggelén a szertartás alatt - mondták el a szentmisén résztvevő hívek az MTI-nek.
jan. 1
14:42
Meztelenül futkározott a templomban egy nő Zalaegerszegen (Infostart)
Kórházba szállítottak egy nőt, aki levetkőzött a Ferences templomban újév reggelén a szertartás alatt - mondták el a szentmisén résztvevő hívek.
jan. 1
14:42
Kórházba szállítottak egy nőt, aki levetkőzött a Ferences templomban Zalaegerszegen (MaHu)
Kórházba szállítottak egy nőt, aki levetkőzött a Ferences templomban újév reggelén a szertartás alatt - mondták el a szentmisén résztvevő hívek az MTI-nek.
jan. 1
15:18
Bölcskei: Krisztusnak növekednie kell, nekünk kisebbnek lenni (Népszava)
Krisztusnak növekednie kell, nekünk kisebbnek lenni - üzente Keresztelő Jánost idézve 2009-re Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a debreceni Református Nagytemplomban tartott újévi istentiszteleten csütörtökön.
jan. 1
16:48
Pályázat nyári tábor támogatására 2009 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: nyári tábor költségeinek csökkentése.
jan. 1
16:50
Búvárfotós OB kiírás X. (Pályázatfigyelő)
Pályázat a X. Búvárfotós Országos Bajnokságon való részvételért.
jan. 1
16:52
Az ember és a bor (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium XVIII. Szimpóziumának plakáttervéhez a fő motívum kiválasztása, mely "IN VINO CULTURA” címmel kerül megrendezésre 2009. március 27-28-án.
jan. 1
17:06
Most megtudhatja, mi lesz a miniszterelnök ajándékaival (Infostart)
Házi készítésű csipkebogyólekvár, hímzett terítő, bélyeggyűjtemény, mellszobor, egyiptomi dombormű, falióra - csak néhány ajándék azok közül, amelyeket Gyurcsány Ferenc kapott ajándékba 2008-ban.
jan. 1
17:42
Nincs vészhelyzet a magyar gázellátásban (HVG)
Az, hogy a Gazprom beszüntette Ukrajnának a gázszállítást, egyelőre nem okozott változást az Európába irányuló gázmennyiségben, de a kormány felkészült a krízishelyzetre - jelentette be Molnár Csaba energiaügyi miniszter a siófoki FGSZ Földgázszállító Zrt.-nél tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 1
18:00
Molnár Csaba: a gázellátásban nincs krízishelyzet, de a kormány felkészült rá (MaHu)
Csütörtök reggel 8 órakor a Gazprom beszüntette Ukrajnának a gázszállítást, ami egyelőre nem okozott változást az Európába irányuló gázmennyiségben, de a kormány felkészült a krízishelyzetre - jelentette be Molnár Csaba energiaügyi miniszter a siófoki FGSZ Földgázszállító Zrt.-nél tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 1
18:18
A wifi mindent visz (Infostart)
Internetezni a saját laptopunkon egy kávézóban - sokak szerint ez az wifi legnagyobb előnye. Az élmény olyannyira meghatározó, hogy a vezeték nélküli internetet az elmúlt évtized legjobb technológiai újításnak választották meg egy szavazáson.
jan. 1
18:36
Ukrajna csökkenti az európai gázszállításokat (HVG)
Ukrajna napi 21 millió köbméterrel csökkenti az Európába irányuló orosz földgázszállításokat, jelentette be az ukrán NAK Naftogas vezetője csütörtökön este. Ez részben érintheti a magyar szállításokat is - tájékoztatta Molnár Csaba energia ügyekért felelős miniszter az MTI-t.
jan. 1
19:30
Meghosszabította a bérletek érvényességét január 7-ig a BKV (MaHu)
Meghosszabbította a január 1. és 6. között lejáró bérletek érvényességét a BKV január 7-én 24 óráig, ez nem vonatkozik a változatlan árú környéki és HÉV bérletekre.
jan. 1
19:32
Megfagyott nő holttestét találták meg Budapesten a Várban (MaHu)
Megfagyott középkorú nő holttestét találták meg csütörtökön délelőtt Budapesten a Várban egy hotel mögött - közölte a rendőrség.

2009. január 2. péntek

jan. 2
5:24
Gyurcsány: "bízom abban, hogy lesz elég hit, nyitottság és összefogás" (Népszava)
Pénz, idő, egészség - a saját erőforrásaink bölcsebb beosztása - ez a kulcsa Sólyom László szerint a pénzügyi-gazdasági válságon való túljutásnak. A köztársasági elnök újévi szózatában úgy vélte, az embereknek saját maguknak is fel kell tenniük a kérdést, mi az, ami a polgárokon és mi az, ami a politikusokon múlik, illetve ki, milyen válaszokat tud adni a jelenlegi, nehéz helyzetben felmerülő…
jan. 2
5:42
Mérnökként a legkönnyebb elhelyezkedni (Népszava)
Magyarországon megéri egyetemre, főiskolára járni. Nemcsak azért, mert a diplomásoknak 120 százalékos jövedelmi előnyük van az érettségizettekkel szemben, de azért is, mert 83 százalékuk állást is talál magának, szemben az érettségizettek 70 százalékával. Persze, nem mindegy, milyen diplomával jelentkezik valaki munkára. Legkönnyebben a gépész-, villamos-, vegyész- és környezetmérnökök…
jan. 2
5:44
Jön a negyedik mobilszolgáltató (Népszava)
Öt éve alakult a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A szervezet napokban újabb öt évre kinevezett elnöke Pataki Dániel azt kívánta elérni, hogy az NHH az időszak végére a közép-európai régió meghatározó szabályozó hatóságává váljon. Ez sikerült is, hiszen tavaly az NHH az európai hírközlési-, idén pedig a frekvenciaszabályozó hatóságainak csoportját vezeti.
jan. 2
6:00
Sok esetben a "mellényomó" fideszes képviselők is hozzájárultak a parlamenti többség kialakításához (Népszava)
Kisebbségben kormányzó, de a parlamenti szavazásoknál nagyrészt sikeres szocialisták; viszonylag nagy többséggel elfogadott költségvetés; csaknem két tucat leszavazott interpelláció és folytatódó ellenzéki kivonulás - ezek jellemezték a parlament december közepén zárult őszi ülésszakát. A Szili Katalin által rendhagyónak nevezett ülésszakon azért a politikai vitákból, a durva stílusból és a…
jan. 2
8:24
Az MSZP volt kampányigazgatójának cégét is megbízta a kancellária (MaHu)
Több mint kétmillió forintot kapott egy szakértői anyag elkészítéséért Szigetvári Viktor cége, amelyet az MSZP korábbi kampányigazgatója 2007-ben alapított a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet két vezetőjével.
jan. 2
8:42
Gaskó István állítja, nem készül politikai, kormányzati szerepre (MaHu)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre; a szakszervezeti vezető egyes vélekedések szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára.
jan. 2
9:00
Gaskó István nem készül politikai szerepre (Infostart)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre. A szakszervezeti vezető a Népszabadságnak arra a felvetésére mondta ezt, mely szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a Fidesz választási listáján.
jan. 2
9:00
Jégzajlás miatt leálltak a tiszai kompok (MaHu)
Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották - tájékoztatta Foczkó Tamás, a Magyar Közút Kht. régiós diszpécsere az MTI-t.
jan. 2
9:02
A világörökség listájára kerülne Hévíz és a Balaton-felvidék egy része (MaHu)
Megalakult az a bizottság, amely a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) keretein belül megkezdi Hévíz, a Tihanyi-félsziget és a Tapolcai-medence vulkanikus tanúhegyei világörökségi listára szóló pályázatának előkészítését - tájékoztatta az MTI-t a bizottságot vezető Mohácsi József (MSZP).
jan. 2
9:18
A hétvégén -15 fokos minimumok is lehetnek (MaHu)
Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, elszórtan hószállingózás is kialakulhat. Az északnyugati szél főleg eleinte élénkülhet meg. A hőmérséklet reggel -7, a délutáni órákban -3 fok körül alakul.
jan. 2
9:37
Nem fizettek bérleti díjat a költségvetési intézmények? (Népszava)
A várhatóan 84 milliárd forintos bevételt elkönyvelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) az év végére készíti el az állami vagyon kataszterét, a költségvetési intézményeknek azonban csak 2010-től kell bérleti díjat fizetniük az általuk használt ingatlanokért.
jan. 2
9:54
Fogyó gáz, szomorú szilveszter - lapszemle (orientpress)
Ukrajna naponta 21 millió köbméterrel kevesebb orosz gázt enged Európába - írja ukrán tájékoztatásra hivatkozva a Magyar Nemzet. A Népszabadság a köztársasági elnök és a kormányfő újévi beszédét idézi, míg a Népszava szilveszteri balesetekről és tragédiákról számol be pénteki számában.
jan. 2
10:30
Már működik az állami fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat (HVG)
Bár a törvény 2009. január 1-től írja elő az állami fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat működtetésének kötelezettségét, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) már tavaly augusztustól működteti azt - mondta Kathi Attila szóvivő.
jan. 2
10:30
Hazudott a meglőtt rendőr? (MaHu)
Felmerült a gyanú, hogy a hétfőn meglőtt Somogy megyei rendőrt saját társa véletlen sebesítette meg. A rendőröket azonnali hatállyal felmentették, valamint büntetőeljárás megindítását kezdeményezték ellenük az ügyészségnél.
jan. 2
10:32
Az MSZP volt kampányigazgatójának cégét is megbízta a kancellária (HVG)
Több mint kétmillió forintot kapott egy szakértői anyag elkészítéséért Szigetvári Viktor cége, amelyet az MSZP korábbi kampányigazgatója 2007-ben alapított a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet két vezetőjével - tudta meg a Magyar Nemzet.

Keresés