2009. január 21. szerda

jan. 21
4:54
"A magas tisztség betöltése a politika fogságába esett" (Népszava)
A korábbitól eltérő munkát végez most Solt Pál (71), a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke: az 55 szobás szállóval, étteremmel rendelkező Magyar Bíróképző Akadémiát igazgatja. De ez majdnem törvényszerű: a művészi hajlamokkal megáldott bíró jó pár helyen kipróbálta magát. Karrierjével tökéletesen elégedett. Úgy érzi, szerencsés ember, soha egyetlen állásáért sem kellett kilincselnie. Munkáját…
jan. 21
5:12
Politikai bosszú lenne a terézvárosi ingatlan botrány mögött? Itt kiderül,hogy... (Népszava)
A Fidesz–KDNP politikai bosszúját gyanítja Terézváros polgármestere amiatt, hogy az előző ciklus képviselő-testületének MSZP-s és SZDSZ-es tagjait – köztük őt és több jelenleg is aktív kerületi politikust – gyanúsítottként idézte be a rendőrség ügyészségi utasításra. A BRFK egy VI. kerületi ingatlanértékesítés ügyében folytat eljárást hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. Verók István…
jan. 21
5:30
Vajon mit gondol Sólyom, ami először nem ment másodjára fog? (Népszava)
Ismét Havasiné Orbán Máriát jelölte a köztársasági elnök a Legfelsőbb Bíróság (LB) élére, bár decemberben nem kapta meg a kellő számú szavazatot. Erősen kérdéses, hogy a parlament ezúttal más döntést hoz-e, mint másfél hónapja.
jan. 21
5:32
Európai Neutronkutató Központ lesz hazánkban? (Népszava)
Ha szerencsénk van és az Európai Unió Tudományos Tanácsának elnöksége is alkalmasnak tartja hazánkat, áprilisban megszülethet a döntés az Európai Neutronkutató Központ (European Spallation Source – ESS) magyarországi megvalósításáról. Az ESS magyarországi felépítésével a hazai kutatók mellett 4-5000 vendégtudós dolgozhat majd a neutronkutatás debreceni fellegvárában, amely több mint 200 milliárd…
jan. 21
5:48
Bajnai: Nem feltétlenül kell új költségvetést elfogadni (Infostart)
A gazdasági miniszter szerint az idei év első felében döntés születhet a munkát terhelő adók és járulékok csökkentéséről. Bajnai Gordon az InfoRádiónak azt mondta: nemcsak az áfa emeléséből, hanem más forrásból is megteremthető ennek a fedezete. Több átcsoportosítást a kormány saját hatáskörben megtehet, de parlamenti jóváhagyásra is szükség lesz.
jan. 21
5:48
Gyurcsány ötmilliárdot ad az övéinek? (168 Óra Online)
- Csaknem ötmilliárd forintnyi támogatást adott a Gyurcsány-kabinet a múlt év végén kormánypárti és papíron független vidéki településeknek. A helyi ellenzék szerint a támogatást gyakorlatilag minden előzmény nélkül ítélték oda - ismerteti a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 21
5:48
Marad a reszketés - A gárdán nem fog a jog? (Népszava)
Bár a bíróság decemberben – első fokon – feloszlatta a Magyar Gárdát, a szervezethez kötődő mozgalom, a „fekete sereg” tovább menetel. Legutóbb a Parlament előtt demonstráltak, amit a rendőrség tudomásul vett, s – úgy tűnik – ezt a hatályos törvények sem tiltják. A jogszociológus szerint törvénymódosítással lenne megállítható a menetelés, hiszen a feloszlatás nem lehetetlenítette el…
jan. 21
6:24
Orbán lecsekkolja, kire számíthat (168 Óra Online)
- A Fidesz átvilágítja a választókerületeket: megnézik, hol mennyire hadrafoghatóak, képernyőképesek az ott dolgozók - értesült a szerdai Népszava.
jan. 21
6:42
Felfüggesztették a ferihegyi sztrájkot (Infostart)
Felfüggesztették a sztrájkot szerda reggel 6 órától a szakszervezetek Ferihegyen - mondta el Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. A szakszervezetek szakaszos munkabeszüntetéssel, a sztrájkfenyegetés fenntartásával kívánnak nyomást gyakorolni a munkáltatóra - indokolta a sztrájk reggeli felfüggesztésést Csorba Attila, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) elnöke.
jan. 21
6:42
Szili Katalin Algériában! Mit csinál ott? (Népszava)
Az algériai látogatáson tartózkodó Szili Katalin parlamenti elnök szerdán folytatja előző nap megkezdett megbeszéléseit az észak-afrikai arab ország vezetőivel.
jan. 21
6:44
Gyurcsány Ferenc kormányfő Ománban, miért? (Népszava)
Az ománi szultán fogadja szerdán Gyurcsány Ferenc kormányfőt, aki előző este kezdte meg tárgyalásait az Öböl menti arab országban. Este a miniszterelnök tovább utazik Katarba.
jan. 21
6:46
Vasutassztrájk a láthatáron? (Népszava)
Folytatódik ma az egyeztetés a MÁV társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet képviselői között a szakszervezeti sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról a kollektív munkaügyi vita keretében.
jan. 21
6:48
Ítélet születhet Toller László ügyében (Népszava)
Várhatóan ítéletet hirdet ma a Szigetvári Városi Bíróság első fokon a három évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László parlamenti képviselő gondnokság alá helyezésének ügyében.
jan. 21
7:00
Vonatok késése többé nem marad titokban (Infostart)
Az utastájékoztatásban műholdra vált a MÁV - írja a Népszabadság. Késés ezentúl nem marad titokban: otthonról internetes térképen követhetik az utasok a vonatok mozgását, de lesz mobiltelefonos változat is. A Vonatinfó-szolgáltatás várhatóan március végére készül el. A beruházás körülbelül 2,5 milliárd forintba kerül.
jan. 21
7:00
A Magyar Gárda tagja harckocsit lopott, mit kaphat? (Népszava)
Várhatóan ma hirdeti ki elsőfokú ítéletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság a tankelkötőként ismertté vált férfi ügyében. H. Györgyöt közúti veszélyeztetés bűntettével, rongálás bűntettével és jármű önkényes elvételének bűntettével vádolják.
jan. 21
7:02
Göncz Kinga cáfol (Népszava)
Nincs alapja az EP-jelöltségéről szóló sajtóhíreknek - mondta Göncz Kinga külügyminiszter az MTI-nek.
jan. 21
7:18
Göncz: Alaptalan sajtóhír! (168 Óra Online)
- Nincs alapja az EP-jelöltségéről szóló sajtóhíreknek - mondta Göncz Kinga külügyminiszter az MTI-nek.
jan. 21
7:18
Vége a sztrájknak a reptéren? Ennyi volt? (Népszava)
Felfüggesztették a sztrájkot szerda reggel 6 órától a szakszervezetek Ferihegyen - mondta el Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek. Hozzátette: a reggeli órákban ennek ellenére zárva tart az 1-es terminál, a járatok a 2-es terminálról közlekednek. A járatok menetrend szerint, várhatóan késések nélkül közlekednek. A BA délelőtt dönt arról, hogy mikor nyitja meg az 1-es és a 2A…
jan. 21
7:36
Ismét emelkedett az üzemanyagok ára (Infostart)
Emelte bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a MOL Nyrt. Az emeléssel a benzin átlagára 240 forint körülire, a gázolajé 250 forintra nőtt.
jan. 21
7:54
Nincs vége! Szakaszos sztrájkra készülnek a szakszervezetek (Népszava)
Szakaszos munkabeszüntetéssel, a sztrájkfenyegetés fenntartásával kívánnak nyomást gyakorolni a munkáltatóra szakszervezetek - indokolta a sztrájk reggeli felfüggesztésést Csorba Attila, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) elnöke az MTI-nek. A munkáltató szerinti alacsony sztrájk támogatottságot illetően hangsúlyozta: nem kívánnak számháborúban részt venni, a BA-nak pedig tudomásul…
jan. 21
8:12
Ha sokat keresünk az a baj, ha keveset az a baj! Bérstop! (Népszava)
Gulyás József az SZDSZ parlamenti képviselője a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy a most felmerülő költségvetési hiányt bérstoppal lehetne pótolni.
jan. 21
8:30
Nincs sztrájk Ferihegyen (HVG)
Felfüggesztették a sztrájkot szerda reggel 6 órától a szakszervezetek Ferihegyen - mondta el Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője.
jan. 21
8:30
Tarlós: "várjuk a szocialisták reakcióját" (Népszava)
Tarlós István a Fővárosi közgyűlés Fideszes frakcióvezetője A Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy több javaslatot is vizsgálnak Budapest közigazgatásának átszervezésének kérdésében.
jan. 21
9:06
Adót kéne fizetnie, lemondott a díszpolgárságról (HVG)
Visszaadta díszpolgári címét Pados László, a Vas megyei Sajtoskál egykori polgármestere, mert méltánytalannak érzi, hogy olyan földterület után fizettetnének vele telekadót, amit ő a faluszépítés érdekében tett rendbe - írja a Vas Népe.
jan. 21
9:06
Becsapósak az ingyenesként reklámozott hirdetési weboldalak (Infostart)
Nemcsak a pénzügyi vagy telekommunikációs szolgáltatásoknál érdemes elolvasni a szerződési feltételeket, hanem minden esetben - figyelmeztet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, amelyhez sorban érkeznek panaszok az ingyenesként reklámozott, ám valójában később váratlanul fizetőssé váló internetes hirdetési oldalakkal összefüggésben.
jan. 21
9:24
Obama Budapesten, pezsgőt bontottak - videó (HVG)
A magyar Humanista Párt a budapesti amerikai követség előtt bontott pezsgőt. Ők abban bíznak, hogy Barack Obama reményt adhat a békének, az emberi jogoknak és a klímavédelemnek. A főváros amerikai kolóniája eközben a Becketts ír kocsában ünnepelte új elnökét.
jan. 21
9:24
A Fidesz sorsdöntő győzelemre készül (Népszava)
Orbán Viktor szerint a következő parlamenti választásokig elhallatszó "hangos szó" lehet a fideszes jelölt győzelme IX. kerületi időközi parlamenti választáson - a Fidesz elnöke erről a párt honlapján megjelent üzenetében írt.
jan. 21
9:42
Főbírójelöltje azonosul Sólyommal (HVG)
Ismét vállalja a köztársasági elnök jelölését a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztére Havasiné Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke - írja a Kisalföld.
jan. 21
9:42
Már csak 82 ezer aláírás és számláznak a politikusok? (Népszava)
Jelenállás szerint nem egészen 118 ezer aláírás gyűlt össze ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, mely a politikusok számla nélküli költségtérítését szűntetné meg. Egy győri szignóvadász, Németh Zsolt gyűjtette eddig a legtöbb aláírást az egész országban. Szerinte még semmi nincs veszve, s a héten lesz újabb gyűjtés is a győri sétálóutcán - adja hírül a kisalfold.hu internetes portál.
jan. 21
9:44
Bebetonozta agyonvert áldozatát a pécsi adós (HVG)
Egy adós gyilkolta meg annak a hitelintézetnek a fél évvel ezelőtt eltűnt alkalmazottját, akinek holttestét kedden Pécsett, az elkövető kertjében elásva, betonba öntve találta meg a rendőrség - közölte Baranya rendőrfőkapitánya Pécsett.
jan. 21
9:44
Gaskó: ne "packázzanak" velünk (Népszava)
A Budapest Airportnál délelőtt döntenek arról, hogy mikor nyithat meg az 1-es terminál Ferihegyen, az sem kizárt, hogy erre a korábban becsültnél hamarabb sor kerülhet, akár már szerdán.
jan. 21
9:46
Egyszer megbukott most nekifut mégegyszer (Népszava)
Ismét vállalja a köztársasági elnök jelölését Havasiné Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztére
jan. 21
10:18
Halálos gázolás Szarvasnál (HVG)
A kórházba szállítást követően meghalt az a gyalogos, akit kedden este ütöttek el a 44-es számú főútvonalon Szarvas és Csabacsűd között.
jan. 21
10:18
Durva! Kinyírta, betonba öntötte a pénzbeszedőt (168 Óra Online)
Egy adós gyilkolta meg annak a hitelintézetnek a fél évvel ezelőtt eltűnt alkalmazottját, akinek holttestét kedden Pécsett, az elkövető kertjében elásva, betonba öntve találta meg a rendőrség - közölte Baranya rendőrfőkapitánya. Dakos József beszámolt arról, hogy a 21 éves munkanélküli fiatalember beismerő vallomást tett, emberöléssel gyanúsítják, őrizetbe vették és a bíróságnál kezdeményezték az…
jan. 21
10:18
Látták ki rongálta meg a Fidesz irodát (Népszava)
Kővel bedobták a kőszegi Fidesz-iroda ajtajának üvegtábláit, a Fidesz feljelentést tett az ügyben - közölte az ellenzéki párt szerdán az MTI-vel.
jan. 21
10:20
Gyalogost gázoltak halálra (168 Óra Online)
A kórházba szállítást követően meghalt az a gyalogos, akit kedden este ütöttek el a 44-es számú főútvonalon Szarvas és Csabacsűd között - közölte a rendőrség.
jan. 21
10:20
Adócsökkentés Hatvanban (Népszava)
Az iparűzési adó megfelezését tervezi Hatvan városa a gazdasági krízisre tekintettel 2010-től - tájékoztatta szerdán az MTI-t a település polgármestere.
jan. 21
10:36
Gergényi tagadta bűnösségét (Népszava)
Gergényi Péter volt budapesti főkapitány tagadta bűnösségét abban a Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán megkezdődött perben, melyben egy magánszemély pótmagánvádlóként hivatali visszaéléssel vádolta meg a tábornokot a Kossuth tér 2006. évi lezárása miatt.
jan. 21
10:54
Ember az Erzsébet híd tetején, áll a forgalom! (168 Óra Online)
Egy eddig azonosítatlan személyt tartanak szemmel a a rendőrök, aki az Erzsébet híd kábelein imbolyog.
jan. 21
10:54
Gyurcsány: "Olajért, gázért élelmiszert program" (Népszava)
"Olajért, gázért élelmiszert program" lehetőségeit vizsgáljuk - mondta szerdán az ománi látogatáson tartózkodó Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Magyarország és a Perzsa(Arab)-öböl menti országok gazdasági, kereskedelmi együttműködésének távlatairól.
jan. 21
11:12
Kimondta a bíróság, hogy Toller László cselekvőképtelen (Infostart)
Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte a három évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselőt a Szigetvári Városi Bíróság szerdán hozott elsőfokú, nem jogerős határozatában.
jan. 21
11:12
Gyurcsány: "Ománból jelentkezem" (Népszava)
Az alábbiakban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök blogjegyzetét olvashatják.
jan. 21
11:30
Előrehozott választás lehet Baranyában (Népszava)
A Szigetvári bíróság kimondta Toller lászló cselekvőképtelenségét, előrehozott választás lehet
jan. 21
11:48
Toller gondnokság alatt (168 Óra Online)
A bíróság kimondta a parlamenti képviselő cselekvőképtelenségét.
jan. 21
12:06
Feljelentés a bábolnai privatizációs ügyben (Infostart)
A Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Medgyasszay László országgyűlési képviselő és Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szerdán a bábolnai privatizáció ügyében, hivatali visszaélés gyanúja miatt, a feljelentést a főügyész vette át.
jan. 21
12:06
Újabb kihüléses halál, egy nő az áldozat (HVG)
Kihűlés miatt életét vesztette egy 54 éves újfehértói nő - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 21
12:08
MSZP és a büdzsé: nincs tabu, de a hiánycél marad (HVG)
Nincs tabutéma a költségvetési kiadáscsökkentés tekintetében, az idei évre tervezett 2,6 százalékos hiány pedig sarokkőnek tekinthető - mondta Molnár Albert, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI kérdésére válaszolva szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 21
12:24
Eurobarometer: a magyarok kevesebb, mint fele elégedett az életével (Infostart)
A magyarok mindössze 46 százaléka elégedett az életével, amellyel, hasonlóan a fél évvel korábbi helyzethez, ismét csak Bulgáriát előzzük meg az Európai Unió tagállamai közül - derült ki az Eurobarometer legfrissebb felméréséből.
jan. 21
12:24
MSZP: 2,6 százalékos hiány! (Népszava)
Nincs tabutéma a költségvetési kiadáscsökkentés tekintetében, az idei évre tervezett 2,6 százalékos hiány pedig sarokkőnek tekinthető - mondta Molnár Albert, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI kérdésére válaszolva szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 21
12:26
Bíróság: Toller László cselekvőképtelen (Népszava)
Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte a három évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselőt a Szigetvári Városi Bíróság szerdán hozott elsőfokú, nem jogerős határozatában. Az ügyben eljáró Lotz Zsuzsanna bíró zárt tárgyalást követően, főként a politikus állapotáról készült orvos szakértői vélemény alapján hozta meg döntését. Indoklása…

Keresés