2009. január 9. péntek

jan. 9
5:06
A Fidesz hazugsággal kampányol - Az SZDSZ a szélsőjobb előretörésétől tart (Népszava)
Az előrejelzések szerint az első fordulóban még nem dől el, ki lesz a ferencvárosi időközi országgyűlési választás győztese, az alacsony részvétel miatt várhatóan szükség lesz második fordulóra. Vasárnap hat jelöltre lehet voksolni. A pártok nyilatkozatai tegnap már a választási küzdelem végét jelezté; a Fidesz hazugsággal kampányol, az MSZP a sorozatos botrányok miatt a választási törvény…
jan. 9
5:08
Nem először beszélt fegyverekről a gárda (Népszava)
Még mindig nem érkeztek meg a Fővárosi Ítélőtáblára a Magyar Gárda Egyesület periratai a Fővárosi Bíróságtól (FB) - értesült lapunk. Az első fokon eljáró FB, mint ismert, december 16-án oszlatta fel a gárdát. Az egyesület ügyében így már több, mint egy év után sincs jogerős ítélet, amit korábban több jogász is elfogadhatlannak nevezett lapunknak. Miközben az első fokú ítélet ellen fellebbező…
jan. 9
5:10
A Fidesz már 2006-ban megmondta, s lám, mi lett! (Népszava)
A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint az elmúlt héten a gázkrízis kitörése óta a kormányzati passzivitás és zűrzavar jellemezte a diplomáciát. Vajh, mit tehetett volna még a kabinet azonkívül, hogy a miniszterelnök elsőként fordult levélben az orosz, az ukrán elnökhöz, valamint az unió soros elnöki tisztét betöltő Csehország miniszterelnökéhez, hogy talán mégsem az uniós…
jan. 9
5:15
Rendes ember a hideg templomban imádkozik a gázért! (168 Óra Online)
Zárjanak be a plázák vasárnap a gázválságra való tekintettel, így ugyanis 14 százalékkal lehetne heti gázfogyasztásukat csökkenteni - áll a Kereszténydemokrata Néppárt közleményében.
jan. 9
5:42
Egyelőre nem nyitja meg a gázcsapot a Gazprom (Népszava)
Feloldották a kettes számú gázkorlátozást Magyarországon, a gáztartalékok jelentősek, a kormányfő szerint nem kell félnie a lakosságnak az elkövetkező két hétben akkor sem, ha csak saját magunkra vagyunk utalva. Bár tegnap többször úgy tűnt, hogy sikerül megállapodásra bírni Oroszországot és Ukrajnát – ennek érdekében Brüsszelben, Pozsonyban és Prágában is tárgyalások folytak az unió…
jan. 9
6:00
Székely: amire jutott pénz tavaly, arra idén is van fedezet (Népszava)
A tavalyinál nagyobb költségvetésből gazdálkodhatnak az egészségügyi intézmények, csaknem 15 milliárddal nőtt ugyanis az ágazat költésgvetése. Emellett több milliárd forintot biztosít a kormány a bérkiegészítésre, de további plusz pénzekre is számíthatnak az egészségügyi intézmények, mivel az idén is közöttük osztják szét az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) megtakarítását.
jan. 9
6:27
A francia ügyészség is rátenné a kezét a lányra (168 Óra Online)
A párizsi ügyészség december végén hivatalosan kérte a magyar igazságügyi hatóságok együttműködését a Budapesten eltűnt francia diáklány ügyében - közölték igazságügyi források a francia fővárosban. A francia hatóság december 31-én terjesztette elő nemzetközi bűnügyi jogsegélyre irányuló megkeresését, ugyanazon a napon, amikor Ophélie Bretnacher szülei feljelentést tettek a Fővárosi Főügyészségen…
jan. 9
6:45
Sérthetetlen képviselők (HVG)
Az országgyűlési képviselők törvény szabta sérthetetlensége örök vita tárgya, olykor maguk a kedvezményezettek is méltatlan vagy indokolatlan kiváltságnak tartják. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy egy-egy kétes ügy tisztázása érdekében önként mondanak le róla. Összegyűjtöttük az elmúlt év fontosabb eseteit.
jan. 9
6:54
A zöldtárca javasolja, hogy a lakók távollétükben kapcsolják le a termosztátot (Népszava)
Akár 7 százalékkal csökkentheti a fűtés számlát és napi 1 millió köbméter gáz megtakarítását jelentheti országos szinten, ha a lakossági felhasználók otthonukban 1 Celsius fokkal csökkentik a hőmérsékletet - egyebek mellett ez olvasható a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) energiatakarékossági ajánlásait tartalmazó ajánlásában.
jan. 9
7:21
Bármi történik, a fogyatékkal élők itt fürdeni fognak! (168 Óra Online)
A tamási termálfürdő területét érintő jogvitától függetlenül elkezdi a fogyatékkal élők által is használható, úgynevezett ability-fürdő beruházását a város önkormányzata; ezt Tamási polgármestere közölte csütörtökön az MTI-vel.
jan. 9
7:39
Botrányos tanácsadói szerződéseket köt a kormány (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint a kormány súlyos milliókat költött el tanácsadói szerződésekre 2008-ban, amelyeknek kedvezményezettjei nem egy esetben politikusok voltak. Ez a kormány válaszaiból derül ki, amelyeket az ellenzék 1300 kérdésére adott.
jan. 9
7:51
Megemlékezés a Malenkij Robotra (PestMost.hu)
Ebben az évben is koszorúzással egybekötött emlékünnepséget tartanak a Malenkij Robotra elhurcoltak emlékére Nagymaroson. A program január 10-én, szombaton a helyi temetőben található emlékhelynél kezdődik délután fél 4-kor, koszorúzással és gyertyagyújtással. Ezt követően, 16 órától koszorúzás lesz a Király utcai emléktáblánál.
jan. 9
7:53
Rock ‘n Roll Swindle a Wigwamban (PestMost.hu)
A Zorall együttes Rock’n Roll Swindle néven is bemutatkozik január 10-én a WigWam Rockclubban, ahol saját, azaz a zenészek előző együtteseinek dalait játsszák majd. Mindenkit szeretettel várnak, aki a 90-es évek hazai rock klasszikusait kicsit átpofozva szeretné hallani.
jan. 9
7:55
Zajlik a regisztráció a Torkos Csütörtökre (PestMost.hu)
Idén is lesz Torkos Csütörtök. A nagysikerű rendezvényt, melyen minden résztvevő étterem “a la carte” kínálatát féláron zabálhatja fel a nagyérdemű, idén február 26-án tartják. Az éttermek ma délig jelezhetik a promócióban való részvételi szándékukat a menjunkenni.hu honlapon.
jan. 9
7:57
Így kell boldogulni a mai világban! Csak el ne kapjanak! (168 Óra Online)
Elfogták azt a lopott szlovén útlevéllel évek óta Trampus Andrej néven élő B. Zsoltot, aki ellen gazdasági jellegű bűncselekmények miatt kilenc elfogatóparancs volt érvényben, és akit újabb bűncselekményekkel, köztük egy 1,1 milliárd forintos sikkasztással gyanúsít a rendőrség - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Nyomozó Iroda Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársa, az ügy előadója.
jan. 9
8:15
Titkos kommandósakció a terroristák ellen (168 Óra Online)
Megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet pakisztáni műveleti parancsnokát és jobbkezét - közölte a terrorizmusellenes küzdelem egyik magas rangú amerikai vezetője csütörtökön. A névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő annyit mondott, hogy Oszama al-Kínit és segédjét, Sejk Ahmed Szalim Szvedant Dél-Vazirisztánban, Pakisztánnak az Afganisztánnal határos térségében ölték meg, "miközben…
jan. 9
8:17
Miskolcon valami van a levegőben (168 Óra Online)
Lényegében szennyezetté vált Miskolc levegője, a mérőállomások határérték fölött regisztrálták a szálló port a borsodi megyeszékhelyen csütörtökön - tájékoztatta Veres László, a miskolci városháza szóvivője csütörtökön az MTI-t.
jan. 9
8:33
Könnyebb lesz befizetni a csekkeket a postán (Infostart)
A sárga csekkek kezelésére is alkalmas készpénz-automaták felállítását tervezi a Magyar Posta Zrt., hogy megkönnyítsék a számlák befizetését - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a társaság vezérigazgatója. Szűts Ildikó szólt arról is, hogy a cég ügyfélhívó rendszerek bevezetésével igyekszik enyhíteni a postai sorban állás által okozta kellemetlenségeket.
jan. 9
8:33
Ennyiből nagyjából megúsztuk a válságot? (168 Óra Online)
A legnagyobb munkaadók alig terveznek leépítést 2009-ben, a karcsúsítások java részét már a tavalyi utolsó negyedévben végrehajtották - írja a Világgazdaság a Szociális és Munkaügyi Minisztérium felkérése alapján a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített felmérésre hivatkozva.
jan. 9
8:51
A csepeli gyilkos nem volt biztonsági őr (HVG)
A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szerint a csepeli iskolai kettős gyilkossággal vádolt, hol "gondnoknak", hol "biztonsági őrnek" nevezett férfi nem volt vagyonőr.
jan. 9
9:09
Valószínűleg hatalmas társadalmi hisztéria robban ki (168 Óra Online)
A történészprofesszor beszél a diktatúra fellazulásának időszakáról, a rendszerváltásról, hamis illúziókról és a mai közéleti hisztériáról. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.
jan. 9
9:27
Egy fokkal kevesebb - egymillió köbméter gáz (HVG)
Akár 7 százalékkal csökkentheti a fűtésszámlát és napi 1 millió köbméter gáz megtakarítását jelentheti országos szinten, ha a lakossági felhasználók otthonukban 1 Celsius fokkal csökkentik a hőmérsékletet - egyebek mellett ez olvasható a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) energiatakarékossági javaslatait tartalmazó ajánlásában.
jan. 9
9:29
Obama áprilisban küld új nagykövetet Budapestre (HVG)
Barack Obama megválasztott elnök átmeneti stábja április 7-ig meghosszabbította April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének budapesti diplomáciai megbízását - közölte a nagykövetség.
jan. 9
9:36
Szálasi Ferenc idézeteit tartalmazó röplapokat osztogattak Szegeden (Népszava)
Zsidónia, zsidó Isten, vásárhelyi haszid zsidó lakópark, avagy demonstrált a szegedi Jobbik. A párt szónokai elítélték az izraeli támadást és szimpátiájukat fejezték ki a gázai palesztinok felé - adja hírül a delmagyar.hu internetes portál.
jan. 9
9:54
"A magyar lakosság nyugodtan hátradőlhet" (Népszava)
Podolák György az MSZP parlamenti képviselője a Nap-kelte című reggeli műsorban elmondta, hogy a magyar lakosság megnyugodhat, ugyanis van elég gáztartaéka hazánknak.
jan. 9
10:03
Öt autó összeütközött, aztán még három rohant beléjük (168 Óra Online)
Előbb öt autó ütközött össze, majd a baleset után három jármű belerohant az álló gépkocsikba a Borsod megyei Tiszaújvárosnál a péntek reggeli ködös időben; egy ember könnyebben megsérült - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
jan. 9
10:21
Elbontják a pécsi belvárosi diszkót (HVG)
Idén lebontják a Boccaccio nevű pécsi belvárosi diszkót, amely az elmúlt öt évben kétszer is kigyulladt, jelenleg üresen áll és a város egyik szégyenfoltjának számít -írja az Új Dunántúli Napló.
jan. 9
10:39
Szobájában fagyott meg a sajópetri asszony (HVG)
Újabb két kihűléses haláleset történt Borsod-Abaúj-Zemplénben. Egy idős miskolci nőre az udvarán, egy sajópetri asszonyra fűtetlen lakásában találtak rá. Már tizenhárman haltak meg a megyében a hideg miatt - közölte a rendőrség.
jan. 9
10:57
Sorra fagyunk meg - szó szerint (168 Óra Online)
Újabb két kihűléses haláleset történt Borsod-Abaúj-Zemplénben: egy idős miskolci nőre az udvarán, egy sajópetri asszonyra fűtetlen lakásában találtak rá; már tizenhárman haltak meg a megyében a hideg miatt - mondta a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa pénteken az MTI-nek.
jan. 9
11:15
Gázkorlátozás: a kormány kiegészítette a rendeletet (HVG)
A kormány a III. gázkorlátozási kategóriát két alponttal egészítette ki, továbbá lehetővé tette a korlátozásban hátrább sorolt fogyasztók ellátásának korlátozását akkor is, ha az előttük lévő csoport fogyasztásának korlátozása nem teljes körű - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg.
jan. 9
11:33
A francia diáklány és a modell ügyében hanyag lenne a rendőrség? (HVG)
Hanyagsággal vádolja a csaknem négy hónapja eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák állampolgárságú testvére a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget, és nővére ügyét párhuzamba állítja az ugyancsak Magyarországon nyoma veszett francia diáklányéval, Ophélie Bretnacheréval.
jan. 9
11:42
Nem lesz minden településen polgármesteri hivatal? (Népszava)
Átfogó reformra van szükség az önkormányzatok területén - mondta Gy. Németh Erzsébet (MSZP) országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 9
11:44
Gázhiány miatt szünet az iskolákban? (Népszava)
A megyei fenntartású középiskoláknak kell eldönteniük lesz-e náluk hétfőn tanítás - mondta a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) elnöke az MTI-nek.
jan. 9
11:46
Már a Tesco-t is utolérte a gázhiány (Népszava)
A Tesco-Globál Áruházak Zrt. a gáz-krízis megnyugtató rendeződéséig fenntartja önkorlátozó intézkedéseit, amelyek alapján azokban az áruházakban, ahol ez megoldható volt, villamos áramra állította át fűtését és valamennyi üzletében több fokkal mérsékelte a belső hőmérsékletet - közölte az áruházlánc pénteken az MTI-vel.
jan. 9
11:51
Csepeli kettős gyilkosság: nem vall a gyanúsított (HVG)
Megtagadta a vallomástételt az a biztonsági őr, aki a gyanú szerint szerdán egy csepeli iskolában lelőtte az intézmény igazgatóját és annak helyettesét. Tettestársát, a gazdasági igazgatót a nyomozók többször kihallgatták - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Az őrizetbe vett két férfi előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.
jan. 9
11:51
Csepeli kettős gyilkosság: megtagadta a vallomástételt az őr (Infostart)
Megtagadta a vallomástételt az a biztonsági őr, aki a gyanú szerint szerdán egy csepeli iskolában lelőtte az intézmény igazgatóját és annak helyettesét; tettestársát, a gazdasági igazgatót a nyomozók többször kihallgatták - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. A bíróság nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte szökés, elrejtőzés és a bizonyítékok…
jan. 9
12:09
A kormányszóvivő szerint nincs szükség tanítási szünetre (Infostart)
Minden oktatási intézményben biztosítható a gázellátás, ezért nincs szükség rendkívüli szünet elrendelésére a megyei fenntartású intézményekben - jelentette ki Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken.
jan. 9
12:09
Majtényi: törvénysértő az ORTT döntése a rádiós pályázatokról (HVG)
Elhalasztotta a két országos kereskedelmi rádió - a Sláger és a Danubius - idén novemberben lejáró koncessziójának megpályáztatását a médiahatóság - értesült az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtöki ülése után az egyik tagtól az MTI. Az ORTT elnöke szerint törvénytelen döntés született.
jan. 9
12:11
Hétfőig zárva a vérfürdő színhelye, a csepeli iskola (HVG)
Hétfőn kezdődik meg a tanítás a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában, ahol szerdán brutális kettős gyilkosság történt, lelőtték az intézmény igazgatóját és helyettesét.
jan. 9
12:18
Szijjártó: a kormány a saját haverjait támogatta (Népszava)
A Fidesz-KDNP írásbeli kérdéseire adott kormányzati válaszokból kiderült, hogy a kabinet több tíz- vagy akár százmillió forintot arra szórt el, hogy saját holdudvarát, a haverokat, üzlet-, politikustársait jól kistafírozza - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.
jan. 9
12:20
A gázkorlátozás miatt 30 óvodást küldtek haza Jákóban (Népszava)
Leálltak a gázkazánok a Somogy megyei Jákóban, emiatt több család nem tudott fűteni, főzni, az óvodából pedig a dolgozók kérésére a szülők hazavitték a gyerekeket, mivel az intézményben péntek reggel csak 14 fok volt a hőmérséklet - közölte a mintegy 700 lakosú falu polgármestere az MTI-vel.
jan. 9
12:27
Haverok, pénzszórás, önsztárolás - ez a mi kormányunk? (168 Óra Online)
A Fidesz-KDNP írásbeli kérdéseire adott kormányzati válaszokból kiderült, hogy a kabinet több tíz- vagy akár százmillió forintot arra szórt el, hogy saját holdudvarát, a haverokat, üzlet-, politikustársait jól kistafírozza - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
jan. 9
12:36
Zalában döntöttek: nem lesz szünet a középiskolákban (Népszava)
Mégsem lesz tanítási szünet hétfőtől Zalában, a megyei önkormányzat által működtetett középfokú oktatási intézményekben - tájékoztatta az MTI-t pénteken a megyei közgyűlés elnöke.
jan. 9
12:45
Januártól 3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak (Infostart)
Januártól 3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak - jelentette be Barát Gábor, az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság főigazgatója.
jan. 9
12:45
Széles Gábor menti meg a Krónikát? (HVG)
Széles Gábor nagyvállalkozó, a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta azt az információt, hogy már hónapok óta érdeklődik a Krónika című kolozsvári napilap iránt, és ő tekinthető a lap új befektetőjének - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.
jan. 9
12:47
Így spórolhat a fűtésszámlán (Infostart)
Éjszaka bőven elég 17-18 fokra fűteni a lakást, hiszen ez nemcsak a pénztárcánknak, hanem az egészségünknek is jót tesz. Szellőztetni a nagy hidegben inkább gyakrabban, de rövid ideig érdemes - csak néhány tipp azok közül, hogyan spórolhatunk a gázzal most, hogy kevés van belőle, pedig a hideg miatt nagy szükség lenne rá.
jan. 9
13:03
Fidesz: a kormány milliókkal támogatta saját holdudvarát (Infostart)
A Fidesz-KDNP írásbeli kérdéseire adott kormányzati válaszokból kiderült, hogy a kabinet több tíz- vagy akár százmillió forintot arra szórt el, hogy saját holdudvarát, a haverokat, üzlet-, politikustársait jól kistafírozza - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
jan. 9
13:03
Kutya hideg lesz hajnalban (HVG)
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -11, -16 fok között, de a havas északkeleti tájakon -20 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2, -7 fok között várható.
jan. 9
13:12
3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak januártól (Népszava)
Januártól 3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak - jelentette be Barát Gábor, az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság főigazgatója pénteken sajtótájékoztatón. A 13. havi nyugdíj intézménye megmarad. Ezt az Országgyűlés határozata alapján a 62. életévüket betöltött nyugdíjasok kaphatják, kivéve a rokkantsági és a hozzátartozói ellátásban részesülőket, akiknél nincs korhatár.
jan. 9
13:21
Hol, mennyiért és mikor korcsolyázhat a Balatonon? (HVG)
A Balatonon az alábbi településeken jelöltek ki sportolásra, szórakozásra alkalmas területeket - tájékoztat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Hírszolgálata.

Keresés