2009. március 1. vasárnap

márc. 1
0:09
Újabb tatárszentgyörgyi tűz: Egyelőre nincs bizonyíték gyújtogatásra (168 Óra Online)
Egyelőre nincs bizonyíték a gyújtogatásra, kutyák átvizsgálták a tatárszentgyörgyi romokat és nem találtak szénhidrogén-származékot - mondta el Zoltán Ferenc Pest megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-nek szombat késő este.
márc. 1
4:21
Rémület Tatárszentgyörgyön: újabb koktélos támadás (168 Óra Online)
Molotov-koktélt dobtak arra a családi házra, amely szombat este gyulladt ki Tatárszentgyörgyön, nem mesze a hétfői tragédia helyszínétől - mondta el a helyszínen tartózkodó Raffael Gyula, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) Pest megyei elnöke az MTI-nek, hozzátéve, hogy a rendőrség lezárta a környéket.
márc. 1
5:33
Csendes együttlét elborzadóknak (168 Óra Online)
A Magyarországi Evangélikus Egyház keddre - a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatainak temetése napjára - csendes együttlétre hívja azokat az embereket, akiket elborzasztanak az elmúlt hetek, hónapok erőszakos cselekményei - olvasható az egyház MTI-hez eljuttatott hírlevelében.
márc. 1
5:51
Tatárszentgyörgy: nem gyújtogatás (168 Óra Online)
Minden valószínűség szerint nincs összefüggés a közelmúltbeli és a szombat este történt tűzeset között a tatárszentgyörgyi cigánysoron. Utóbbit a vizsgálatok eddigi állása alapján nem szándékos gyújtogatás okozta - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet vasárnapra virradóra tartott a helyszínen a megyei katasztrófavédelmi és a bűnügyi igazgató.
márc. 1
9:09
Nem gyújtogatás okozta az újabb tatárszentgyörgyi tüzet - képek (Infostart)
Kizárható az eddigi vizsgálatok alapján, hogy gyújtogatás történt szombat este Tatárszentgyörgyön - közölte a a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A Molotov-koktélos támadás lehetőségét alaptalannak nevezte a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója is.
márc. 1
9:09
Törvény születik a lakáshiteleseknek nyújtott állami garanciáról (Metropol)
A munkájukat elvesztők lakáscélú hitelére vonatkozó állami készfizető kezességről dönt hétfőn, jövő heti kétnapos ülésének első napján az Országgyűlés.
márc. 1
10:03
Meghalt egy rendőr Dombrádon (Metropol)
Életét vesztette egy szolgálaton kívüli rendőr szombat este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon, halálát feltehetően saját fegyvere okozta.
márc. 1
10:21
Saját fegyverével végzett magával egy rendőr (Metropol)
Saját lőfegyvere okozta sérülés következtében életét vesztette egy 24 éves rendőr dombrádi otthonában - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság.
márc. 1
11:15
Hűtőkamionban csempészett törököket fogtak (Infostart)
Húsz török állampolgárt találtak egy hűtőkamionban a magyar és román határőrök szombaton a gyulai átkelőhelyen - közölte a rendőrség
márc. 1
11:33
Gyurcsány pénzt biztosít az országnak (168 Óra Online)
Négyféle teendőt foglal magában az a Közép-Európának szóló, 180 milliárd euró értékű stabilizációs és integrációs program, amelyet Magyarország kezdeményezett a gazdasági válság leküzdésére, jelentette be vasárnapi brüsszeli sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
márc. 1
12:27
Új vasfüggönytől tart Gyurcsány Ferenc (Infostart)
Négyféle teendőt foglal magában az a Közép-Európának szóló, 180 milliárd euró értékű stabilizációs és integrációs program, amelyet Magyarország kezdeményezett a gazdasági válság leküzdésére, jelentette be vasárnapi brüsszeli sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
márc. 1
12:27
Orbán parlamentfóbiás (168 Óra Online)
A szocialista párt szerint itt lenne az ideje, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke fenyegetőzések és egymással ellentétes kiszivárogtatások helyett álljon a nyilvánosság elé, és ossza meg a közvéleménnyel pártja programját.
márc. 1
12:29
Előzetes letartóztatásban a pécsi kézigránátos gyilkosság gyanúsítottjai (Infostart)
Előzetes letartóztatásba helyezte harminc napra a két halálos áldozatot követelő tavaly novemberi pécsi kézigránátos gyilkosság gyanúsítottjait a Pécsi Városi Bíróság vasárnap.
márc. 1
12:45
Tatárszentgyörgyi gyilkosság: kizárható a gyújtogatás (Infostart)
A Pest megyei katasztrófavédelmi igazgató szerint kizárható a szándékos gyújtogatás, az egy héttel ezelőtt történt tatárszentgyörgyi háztűz esetében. Zoltán Ferenc az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, a tűzfészket megtalálták, és a jelenlegi adatok alapján valószínűsíthető, hogy elektromos meghibásodás okozta a tüzet.
márc. 1
12:46
Előzetesben a pécsi kézigránátos gyilkosság gyanúsítottjai (Metropol)
Előzetes letartóztatásba helyezte harminc napra a két halálos áldozatot követelő tavaly novemberi pécsi kézigránátos gyilkosság gyanúsítottjait a Pécsi Városi Bíróság vasárnap.
márc. 1
13:39
Magyarország szigorú megfigyelés alatt (Infostart)
A webkamerák egy ideje behálózzák Magyarországot. Az inforadio.hu körülnézett, hogy az első tavaszi napon mivel foglalatoskodik az ország népe. Sokan a sípályákat rohamozzák, mások a városi főtereken sütkéreznek. A Balatonnál még nagy a csönd, de létezik webkamerás Best of Balaton német szörfözőknek Tihanyból, igen erős világzenei aláfestéssel - biztos dobogó a "turisztikai nem semmi"…
márc. 1
14:15
Mi lett Bálint gazdával? (168 Óra Online)
Hazánk legismertebb gazdája díjat kapott A Hajléktalan Emberért Közalapítványtól. Abban segédkezett, hogy Tarnabodon otthonra leltek, s ne jussanak ismét az utcára, ha már egyszer fedél kerülhetett a fejük fölé. És ahhoz ad jó tanácsokat immár negyedik esztendeje az idén kilencvenéves Bálint György, miként műveljék kertecskéiket. Így találkozott vele BÁNYAI GYÖRGY.
márc. 1
14:15
"Legvidámabb barakk"-ból "legszomorúbb bevásárlóközpont" (Metropol)
Magyarország volt a téma vasárnap délelőtt az ORF2 osztrák közszolgálati televízió Europastudio című politikai vitaműsorában.
márc. 1
15:09
Apu dobd el a cigit, megbüntetnek! (168 Óra Online)
Tilos a dohányzás Szolnok összes játszóterén egy március elsején hatályba lépett helyi önkormányzati rendelet értelmében; aki ezt megszegi, szabálysértést követ el, és 30 ezer forintos összeghatárig büntethető - tájékoztatta Pókász Endre, a polgármesteri hivatal sajtóreferense vasárnap az MTI-t.
márc. 1
15:27
A Sunday Times szerint cigányok elleni gyűlölethadjárat folyik Magyarországon (Infostart)
A tatárszentgyörgyi brutális kettős gyilkosság olyan félelmeket szít, hogy "jobboldali gyűlölethadjárat" folyik a magyar romakisebbség ellen - írta terjedelmes beszámolójában a The Sunday Times.
márc. 1
15:27
Gyűlölethadjárat a magyar cigányok ellen (168 Óra Online)
A tatárszentgyörgyi brutális kettős gyilkosság olyan félelmeket szít, hogy "jobboldali gyűlölethadjárat" folyik a magyar roma kisebbség ellen - írta terjedelmes beszámolójában a The Sunday Times.
márc. 1
15:45
A brit sajtó szerint "gyűlölethadjárat" folyik a cigányok ellen Magyarországon (Metropol)
A tatárszentgyörgyi brutális kettős gyilkosság olyan félelmeket szít, hogy "jobboldali gyűlölethadjárat" folyik a magyar roma kisebbség ellen - írta terjedelmes beszámolójában a The Sunday Times.
márc. 1
16:39
Holttestet találtak a Balatonban (Metropol)
Holttestet találtak a Balatonban Szigligetnél, a vízimentők gyanúja szerint a decemberben halászni indult, napokig hiába keresett két szigligeti fiatalember egyikét vethette ki a víz.
márc. 1
16:57
Holttestet találtak a Balatonban (Infostart)
A vízimentők gyanúja szerint a decemberben halászni indult, napokig hiába keresett két szigligeti fiatalember egyikét vethette ki a víz - tájékoztatott Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője
márc. 1
17:15
A hatoslottó nyerőszámai és a nyeremények (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott hatoslottó sorolás nyerőszámai a következőek: 7, 12, 20, 32,38, 43
márc. 1
17:17
Angela Merkel elvetette a kelet- és közép-európai régió külön támogatását (Infostart)
Elvetette Angela Merkel a brüsszeli EU-csúcson azt a felvetést, hogy nagyszabású külön támogatással siessen az Európai Unió a nehezebb helyzetbe került közép- és kelet-európai tagországok segítségére.
márc. 1
17:51
Így fegyverkezik most a magyar - videóval (Infostart)
A gázpisztoly-vásárlási őrület egyre fokozódik Magyarországon, és az egyik ezzel foglalkozó internetes fórumon megállapították: az igazi roham még csak most várható. Az inforadio.hu annak járt utána, melyek a legkelendőbb modellek, és hogy mire is használható egy gázpisztoly? A fegyverdivat éppen olyan, mint a többi: vannak trendek és megmondóemberek, szakírók és tesztek. A török gyártmányú…
márc. 1
17:51
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták: 7, 12, 20, 32, 38, 43
márc. 1
17:53
Az egyik szigligeti horgász holttestét találták meg a Balatonban (Metropol)
Holttestet találtak a Balatonban Szigligetnél vasárnap délután, a rendőrségi helyszínelés során kiderült, hogy a decemberben halászni indult, napokig hiába keresett két szigligeti fiatalember egyikét vetette ki a víz.
márc. 1
18:27
Életveszélyes állapotban van az erkélyéről kiesett asszony (Infostart)
Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 68 éves makói asszony, aki vasárnap kiesett második emeleti lakásának erkélyéről
márc. 1
19:03
Tizenegyesekkel a Man United nyerte meg az angol Ligakupa-döntőt (Infostart)
Százhúsz perces, fordulatos csata után a Manchester United nyerte meg a londoni Wembleyben az angol Ligakupát.
márc. 1
19:03
Bajnai szerint manipulálták a piacot októberben (Metropol)
Az októberi nagy árfolyamesés idején manipulálhatták a piacot Magyarország ellen, mondta egy vasárnapi brit lapnak Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter.
márc. 1
19:57
Kiépülhet a ritka betegségek ellátásának hálózata (Metropol)
Magyarországon mintegy 800 ezren szenvednek valamilyen "ritka" kórban. Ellátásukat nehezíti, hogy sok helyen hiányoznak a betegséget felismerő szakemberek és a megfelelő intézményhálózat.
márc. 1
21:45
Egyedi döntések alapján támogatja az Unió a rászoruló országokat (Infostart)
Brüsszelben elfogadták az Unió állam-, és kormányfői az állami támogatásokra vonatkozó kezdeményezést, de elvetették a közép-európai pénzügyi csomag létrehozását. Az eddigi vizsgálatok alapján nem gyújtogatás okozta az újabb tüzet Tatárszentgyörgyön. Olasz tudósok szerint Leonardo da Vinci egy fiatalkori önarcképét találták meg a mester egyik vázlatkönyvében. A nap hírösszefoglalója.

2009. március 2. hétfő

márc. 2
5:33
Bokros és Habsburg az MDF-listán? Nő a feszültség... (168 Óra Online)
Bokros Lajos és Habsburg György EP-jelölése kapcsán egyre nagyobb az értetlenség és a felháborodás az MDF-en belül; Katona Kálmán parlamenti és fővárosi képviselő után Porkoláb Mátyás, a párt budapesti elnöke is élesen bírálta Dávid Ibolya pártelnök önkényes bejelentését - olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.
márc. 2
7:21
A 4-es metró ebben a ciklusban évi 7-8, 2013-ban 70 milliárdba kerül (Infostart)
Tarlós István tiszteli Demszky Gábort, de barátságuk már sosem lesz a régi. Tízmilliárdokkal növekelte az önkormányzatok terheit az árfolyamveszteség. Felháborodás az MDF-ben. Lapszemle.
márc. 2
7:23
Fideszes győzelem a XVII. kerületben (Infostart)
A szavazatok 69 százalékát megszerezve a Fidesz jelöltje nyerte a főváros XVII. kerületében tartott időközi önkormányzati választást.
márc. 2
7:39
Faller Jenő lesz az új külügyminiszter? (168 Óra Online)
Faller Jenő külügyi szakállamtitkár pályázik a legjobb eséllyel a külügyminiszteri posztra - írta a Népszabadság külügyi forrásokra hivatkozva.
márc. 2
7:39
Uszodát lízingel Kecskemét (Metropol)
Az új versenyuszodát és élményfürdőt 20 évre, nettó 11 milliárd forintért lízingeli Kecskemét a közbeszerzésen nyertes konzorciumtól - az eredményhirdetés a Közbeszerzési Értesítő legújabb számában jelent meg.
márc. 2
8:15
"Elmaradt a katarzis a rendszerváltás után" (Infostart)
A politikában és az irodalomban is elmaradt az a katarzis, amelynek a rendszerváltást kellett volna követnie - mondta az InfoRádióban Pécsi Györgyi. Az irodalomkritikus szerint Magyarország húsz évvel a rendszerváltás után ismét abba a helyzetbe jutott, hogy meg kell szólalniuk az íróknak, és állást kell foglalniuk alapvető erkölcsi kérdésekben.
márc. 2
8:15
Gyurcsány: egy társadalmi csoport sem lehet bűnbak (Metropol)
Alkotmánymódosítást kezdeményez a kormány a szólásszabadság korlátozására. Az MDF és az SZDSZ kivár, a Fidesz inkább a büntetési tételeket szigorítaná.
márc. 2
8:51
Miért kell leereszteni a Balatont? (Infostart)
Az elmúlt hetekben jelentős mennyiségű csapadék hullott a Zala vízgyűjtőjén, emiatt előbb megtelt a tavaszra tartogatott hely a Balatonban, és szükségessé vált a tó leeresztése - tájékoztatta az InfoRádiót a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője. Csonki István szerint nagyon figyelmesen kell eljárniuk a leeresztéskor, hiszen szárazabb idő esetén sem csökkenhet a tó…
márc. 2
8:53
Túl fideszes a médiatörvény az MSZP-nek (Infostart)
Az MSZP-frakciója és elnöksége nem támogatja ebben a formájában az új médiatörvény-javaslat harmadik változatát - írja a Népszava hétfői számában.
márc. 2
9:09
Gyurcsány betiltaná a "cigánybűnözést" (Infostart)
Rendesen nekiment a Fidesznek és vezetőjének Gyurcsány Ferenc a Hírszerzőnek adott interjújában, reformellenességgel, semmittevéssel vádolva meg az ellenzéki pártot, és megengedhetetlen, felháborító kijelentésnek nevezve Orbán Viktor cigányokkal kapcsolatos kijelentéseit. A miniszterelnök továbbra is be szeretné tiltani a "gyűlöletbeszédet", akár alkotmánymódosítás árán is. Emellett igyekezett…
márc. 2
9:27
Gyurcsányiabban hazudik, plusz IMF-gyarmat lettünk... (168 Óra Online)
„Mi olyan sajtót akarunk létrehozni, melyet olvasva, nézve a magyar értelmiség csettint: ez igen.” Így összegezte terveit Széles Gábor médiacézár, egy „új szellemiségű sajtóbirodalom” atyja. Nemrég a Kossuth téren demonstráltak lapjának hívei „a kormány szóbeli bojkottfelhívása ellen”. Széles szerint ugyanis veszély fenyegeti a sajtószabadságot. De vajon mi is van veszélyben? BUJÁK ATTILA egy…
márc. 2
9:45
Áfát kell fizetni az adományok után, csökkennek a civilek bevételei (Infostart)
Sok vállalatnak nem éri meg adománnyal segíteni a civil szervezeteket, leginkább a felajánlásokra tavaly óta rárakódó áfa miatt - véli a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány igazgatója. Ráadásul a válságot a civilek is érzik, több terület hatalmas forráshiánnyal küzd.
márc. 2
9:45
A szlovákoknak megéri nálunk venni a benzint (Metropol)
Virágkorát éli a benzinturizmus: egy szlovákiai autós ma 60 forintot nyer a benzin literjén, ha Magyarországon tankol.
márc. 2
10:21
Mozgást is érzékelhet a mobiltelefon (Metropol)
Berke Andrást, a MobilNet pályázat egyik nyertesét faggattuk a riasztóként vagy babafigyelőként is használható mobilról.
márc. 2
10:23
Háromszázmilliós gyermekotthon épült (Metropol)
A kispesti intézményben összesen 36 gyermeket és fiatal felnőttet tudnak fogadni.
márc. 2
10:57
Még idén újra lesz euró-céldátumunk? (Infostart)
Veres János szerint az év közepén ki lehet jelölni az ország eurócsatlakozási céldátumát. A pénzügyminiszter azt mondta, növelhetné az eurózóna stabilitását Magyarország csatlakozása.

Keresés