2009. március 1. vasárnap

márc. 1
0:27
Rambután: a szappanfa gyümölcse (HáziPatika)
Kalandkedvelőknek ajánlom: nézzenek egyszer be egy gazdagabb termékválasztékú zöldséges boltba, és vásároljanak egy-két szem trópusi gyümölcsöt, például rambutánt. Olyan lesz, mintha egzotikus kirándulást tennének.
márc. 1
4:39
Darált hús a gépen (Blikk)
Amióta 1978. május 3-án elküldték az első spamet (a szó egyébként löncshúst jelent) – egy DEC számítógépet reklámoztak az e-mailben –, elszabadult a pokol.
márc. 1
4:43
Vízzel gyógyít a spa (Blikk)
Vajon ki ne tudná, mekkora kincset jelentenek a magyarországi termálvízforrások, hogy a gyógyhatású kezelések nem csupán az itthoniakat, hanem a külföldieket is vonzza.
márc. 1
4:47
Kezelje a stresszt! (Blikk)
Egyre többen fordulnak orvoshoz olyan tünetekkel, amelyek eddig nem voltak jellemzőek rájuk.
márc. 1
7:57
Papagájok segítettek, hogy a tűzoltó újra megszólalhasson (Infostart)
Papagájok tanítják beszélni azt az amerikai tűzoltót, aki tizennégy éve történt autóbalesete óta képtelen megszólalni. Az orvosok lemondtak róla, a madarak azonban segítettek rajta.
márc. 1
8:15
Éljen 140/90 alatt! - A "Törődés napján" is! (Életforma)
A Magyar Hypertonia Társaság a Magyar Kardiológusok Társaságával együttműködve, a "Törődés Napja" című kezdeményezéssel folytatja immár négy éves mozgalmát a szív- és érrendszeri halálozás csökkentéséért. Idén a magasvérnyomás-betegség kockázatának és szövődményeinek csökkentésére helyezik a hangsúlyt.
márc. 1
8:33
Egyre többen lesznek öngyilkosok Ázsiában (Infostart)
A kormányok forródrótokat és tanácsadó központokat állítottak fel azok számára, akiket a leginkább sújt a pénzügyi válság és a gazdasági visszaesés Ázsiában.
márc. 1
10:21
Saját lőfegyvere okozta sérülés következtében halt meg egy fiatal rendőr (Infostart)
Saját lőfegyvere okozta sérülés következtében életét vesztette egy 24 éves rendőr dombrádi otthonában - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.
márc. 1
10:21
Vitaminokat szedj mindenre! (Életforma)
"A szépség belülről is fakad,"- vélik a bölcsek. A baj ezért szemmel látható.... Ahhoz, hogy "belülről" is rend legyen, ahhoz nem elég semmilyen kozmetikai csoda krém!
márc. 1
10:21
Kertápolás márciusban - tanácsok Bálint Gazdától (Édenkert)
A szőlőtőkék metszésével még várhatunk néhány hétig, de a ribiszke és a köszméte bokrok metszése nem tűr halasztást.
márc. 1
12:46
Javítja az SM páciensek járását az új szer (WebBeteg)
A klinikai kipróbálás alatt álló, fampridine nevű szer javította egyes szklerózis multiplexes páciensek járóképességét - közölték tanulmányuk eredményét amerikai kutatók a Lancet című orvosi folyóiratban.
márc. 1
13:21
Új hepatológiai centrum nyílt Budapesten! (Életforma)
Új hepatológiai centrum nyílt Budapesten, melynek létrejötte a Májbetegekért Alapítvány közreműködésének köszönhető. A centrum éves szinten akár 1000-2000 beteg szűrését és kezelését teszi lehetővé.
márc. 1
14:33
Ne temessetek! (Életforma)
Aki beteg az nem egészséges. Egész-séges. A nyelv, s különösen a magyar nyelv szinte kulcsrakész megoldásokat kínál, hogy merre induljunk, ha eltévedtünk a Sötét Erdőben.
márc. 1
15:27
Közelebb visz a szívrohamhoz háziállatod? (Életforma)
Számos kutatás bizonyítja, hogy az állattartás a gazdi jólétét eredményezi, vérnyomása csökken, depresszióra kevésbé lesz hajlamos. Valószínű azonban, hogy ezeket a kutatásokat angyali háziállatok asszisztálásával végezték, mert bizony néha sokkal inkább az ellenkező hatásokat váltják ki kedvenceink és nagyon is felmegy a pumpa!
márc. 1
15:54
Piros folt a lábamon, Lyme kóros lennék? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
A Lyme-kórral kapcsolatos problémám van. Egy kullancsot szedtek ki a lábamból, a lábamon egy hónap múlva jelentkezett a piros folt, valamint furcsa idegesség is úrrá lett rajtam. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 1
16:57
Német a "Millennium Bora" (Infostart)
Németországi bor nyerte a Millennium Bora címet a Pest megyei Önkormányzat borversenyén, amelyre 41 termelő 81 féle borral nevezett be.
márc. 1
21:45
Javítja a szklerózis multiplexes páciensek járását az új szer (Infostart)
A klinikai kipróbálás alatt álló, fampridine nevű szer javította egyes szklerózis multiplexes páciensek járóképességét - közölték tanulmányuk eredményét amerikai kutatók a Lancet című orvosi folyóiratban.
márc. 1
22:03
Ikreket szült a kétméhű nő (Infostart)
Ikrei születtek az amerikai Michigan államban egy nő, akinek ritka rendellenességként két méhe (Uterus didephalys) van.

2009. március 2. hétfő

márc. 2
0:33
Miért nehezebb a nőknek a diéta? (HáziPatika)
Dr. Gene-Jack Wang legfrissebb cikkéből kiderül, hogy a nők számára - valószínűleg hormonális és evolúciós okok miatt - nehezebb ellenállni kedvenc ételüknek, még ha ez nem is tudatosul bennük.
márc. 2
0:37
Hatásos hajerősítő módszer (HáziPatika)
Egyre többen számolnak be rendkívüli eredményekről, melyeket az általam javasolt módszer segítségével értek el. Még azok is látványos javulást tapasztaltak, akiknek eddig semmi nem segített. Gyulai Anikó mesterfodrász írása.
márc. 2
0:41
Hasznos tanácsok - mikor és hogyan fogyasszunk probiotikumokat? (HáziPatika)
Napjainkban az egészségtudatos táplálkozással kapcsolatban közkedvelt és gyakran használt szó a probiotikum. Az alábbiakban hasznos tanácsokat szeretnénk adni ezeknek a jótékony baktériumoknak a megfelelő alkalmazásáról.
márc. 2
0:45
Doktor úr, fog tudni újra beszélni? (HáziPatika)
Több ezer ember él közöttünk, akiket betegségük egyfajta némaságra ítél, jóllehet értelmük, intelligenciájuk a régi, nem tudják kifejezni gondolataikat. Ha nem kapnak időben segítséget, végleg egyedül maradnak gondolataikkal, nem...
márc. 2
6:09
Sellővé változtatták a rokkant nőt (Infostart)
A Gyűrűk ura című film speciális effektekért felelős csapata sellővé változtatott egy új-zélandi nőt, akinek gyerekkorában le kellett amputálni mindkét lábát.
márc. 2
6:09
Tavaszi virághoroszkóp (Blikk)
Százszorszép a Rákoknak, szegfű a Szüzeknek, orchidea a Skorpióknak
márc. 2
7:21
Tavaszváró márciusi horoszkóp - Ébredj fel! (Életforma)
A naptár szerint már eltemettük a telet, most már jogosan várjuk a napsütést és a meleget. Vajon a csillagok is kedvező változást jeleznek? Nézzük!
márc. 2
7:39
Mi okozhat véres köpetet? (WebBeteg)
A véres köpet láttán mindenki megijed és először rosszindulatú tüdődaganatra gondol, és általában azonnal felkeresi orvosát. Pedig a véres köpet hátterében számos más, nem csak tüdőbetegség állhat.
márc. 2
8:33
Mire pörögnek fel a gyerekeink? (Életforma)
Azok a tinédzserek, akik lebecsmérlő szexuális utalásokkal teli zeneszámokat hallgatnak, valószínűbb, hogy testi kapcsolatot létesítenek, vagy szexuális játékokat játszanak - állítják a kutatók az American Journal of Preventive Medicine egyik cikkében.
márc. 2
9:09
Mutasd a számítógépedet, megmondom, ki vagy! (Infostart)
Személyiségünk fontos jegyeiről árulkodhat az, hogyan teszünk sajátunkká egy számítógépet, és hogyan néz ki a képernyőnk - derül ki egy kutatásból.
márc. 2
9:27
Tudni szeretné, mi a hosszú házasság titka? (Infostart)
Egy brit házasságszervező internetes oldal kutatásából pontosan kiderül, hogy hányszor csókoljuk és öleljük meg párunkat ahhoz, hogy sokáig életben tartsuk az együttélés varázsát.
márc. 2
9:45
Potenciazavar: legális és illegális gyógyszerek, alternatív gyógymódok (WebBeteg)
A merevedési zavarok háttere, a társuló betegségek, az erektilis diszfunkció társadalmi hatásai ismertek. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően terápiás lehetőségek széles tárháza áll az arra szorulók rendelkezésére.
márc. 2
9:51
Vízágyúval mentek a védett varjak ellen Kecskeméten (Édenkert)
A kecskeméti Széchenyi-városi varjútelep múlt csütörtöki vízágyúzása nagy vihart kavart a természetbarát emberek körében. A sajtóhírekre érkező reakciók nagy többsége elítéli a beavatkozást. Ugyanakkor érthető, hogy a lakosság közvetlenül érintett része mielőbbi beavatkozást sürgetett.
márc. 2
10:03
Tizenöt év és egymilliárd dollár egy új gyógyszer ára (Metropol)
Gyógyító hatású molekulák fölfedezése és állatkísérletes vizsgálata is éveket igényel, de az első, emberen történő megfigyelésektől a forgalomba kerülés engedélyének megadásával az új készítmény átlag további kilenc év múlva jelenhet meg a patikában.
márc. 2
11:15
Ronda és szőrös - ki az? (Életforma)
Bea asszony ordibál, Nick Árpi szőrös, Katus Attila jó barátokat választ, Peller Mariann színészkedik, Tahi Tóth László műanyag sütit készít - celebek a konyhában.
márc. 2
11:33
Kezeld a stresszt! (Blikk)
Egyre többen fordulnak orvoshoz olyan tünetekkel, amelyek eddig nem voltak jellemzőek rájuk.
márc. 2
11:51
Még csókolózni sem tudok (Blikk)
„Nem voltam még soha nővel, de nem is mernék belefogni, mert félelmeim vannak a méretemmel kapcsolatban. El sem tudom képzelni, hogy valakinek megfelelne a 13 cm. Ráadásul képtelen vagyok még csókolózni is. Van két bátyám, nekik minden könnyen megy, szerintük az én hibám, hogy ilyen helyzetben vagyok. Túl szeretnék jutni a problémáimon, de úgy érzem, egyedül nem sikerülhet. Nagyon szépen kérem,…
márc. 2
11:51
Az új gyógyszerek lassan és drágán jönnek (WebBeteg)
Gyógyító hatású molekulák fölfedezése és állatkísérletes vizsgálata is éveket igényel, de az első, emberen történő megfigyelésektől a forgalomba kerülés engedélyének megadásával az új készítmény átlag további kilenc év múlva jelenhet meg a patikában. Egy, a gyógyszerfejlesztéseket kutató amerikai intézet Outlook 2009 című tanulmánya most jelent meg.
márc. 2
12:54
Kinek és mikor érdemes allergiatesztet végeztetni? (WebBeteg)
Napjainkban folyamatosan emelkedik az allergiás betegek száma. Márciustól már megjelennek az első pollenek a levegőben, így adódik a kérdés, kinek és mikor érdemes allergia tesztet végeztetnie.
márc. 2
13:21
Szuper finom zöldségtorta - Süsd meg! (Életforma)
Unja már a húsféléket? Szeretne egy finom és egészséges vacsorát? Segítünk egy szuper finom zöldségtorta recepttel...
márc. 2
13:45
Eredményesebb slaggal füvet vetni? (Édenkert)
Igen, a hidrovetés egy új, amerikai, környezetbarát technológia, amellyel egyszerre lehet összekeverni a többféle fűmagot, trágyát, talajtakaró és erózió elleni anyagot, valamint a vizet és mindezt kilocsolva kész van a füvezés. Az eredmény gyors, a gyep minősége garantált.
márc. 2
13:57
Inkább a halál, mint a szex (Metropol)
Inkább a halálról beszélgetnek, mint a szexről a németek - derítette ki egy német felmérés.
márc. 2
13:58
Hogyan működik a kórházi szuperbaktérium? (WebBeteg)
Amerikai tudósok felfedték az egyik legrettegettebb kórházi szuperbaktérium működésének lényegét. Ezzel megnyílt az út a kórokozó elleni gyógyszer vagy oltás kidolgozása felé. Erről a Nature című természettudományi folyóirat közölt cikket a hétvégén.
márc. 2
14:33
"E"-vitamin, még a légszennyezettségtől is óv! (Életforma)
Az E-vitamin (vagy tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához. Mennyi a szükséges mennyiség?
márc. 2
15:27
Halálos is lehet a kagylófogyasztás? (Életforma)
A tengeri biotoxinok a planktonokkal táplálkozó tengeri puhatestű élőlényekben felhalmozódó mérgező anyagok. A toxinok nagy részét algák vagy fitoplanktonok termelik. A fogyasztásukat követően kialakuló betegségek tünetei széles skálán mozoghatnak, a fejfájástól, a hányáson és hasmenésen át egészen az idegrendszeri tünetekig, sőt, akár halállal is végződhetnek.
márc. 2
16:04
Mik a rózsahámlás tünetei? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
A kérdésem az lenne hogy mik a rózsahámlás (pityriasis rosea) tünetei, arcon megjelenhet-e és hogyan gyógyítható? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 2
16:21
"Mindannyian vendégek vagyunk ebben a világban..." (Életforma)
Pannonhalma monostora- lehetőségei szerint- szívesen látja a zarándokokat, a csendre vágyókat, és azokat a turistákat is, akik a múlt tükrébe pillantva szeretnék jobban megérteni a jelent.
márc. 2
17:06
B12 vitaminnal súlyos születési rendellenességek előzhetők meg (WebBeteg)
Teherbe esésük előtt a folsavon kívül elegendő B12 vitamint is kellene kapniuk a nőknek, hogy csökkentsék egy súlyos fejlődési rendellenesség, az idegcsőzáródási zavar kockázatát - közölték írországi vizsgálatuk eredményét kutatók a Pediatrics című szaklap hétfői számában.
márc. 2
18:10
Nem jó, ha nagy a baba (WebBeteg)
Manapság nem csak a babák nagyobbak, súlyosabbak, mint korábban, hanem a kisgyermekek, tinik és felnőttek is. Ezt a trendet az orvosok egyre aggasztóbbnak ítélik, hiszen a korai elhízás következményeként egyre korábban jelentkeznek a szív-és érrendszeri megbetegedések is.
márc. 2
18:27
"Én hormonálisan falom a férfiakat!" (Életforma)
A magas ösztrogénszintű nők nem csak csinosabbak, és magabiztosabbak, de még ki is használhatják ezt, miközben egymás után falják a férfiakat - jelentették amerikai kutatók kedden.
márc. 2
20:33
Rendőrök itták meg a talált üdítőt - 70 milliót költöttek a nyomozásra (Infostart)
A brit közlekedési rendőrség 200 ezer fontot (70 millió forintot) költött arra, hogy kinyomozza: rendőrei miért "loptak el" öt üveg üdítőt.
márc. 2
20:51
Amstetteni rém: 1984-ben beszívott valami tisztítószert, bezártam (Infostart)
Josef Fritzl, aki 24 éven keresztül tartotta fogva saját házában kialakított pincében lányát, azt állította, hogy a szomszédai soha nem kérdezősködtek, miért viselkedik olyan furcsán. Az amstetteni rém azt is elárulta, miért döntött úgy, hogy elzárja 18 éves lányát a külvilágtól.

Keresés