2009. november 1. vasárnap

nov. 1
5:33
Közeledik a tél - Csíráztassunk magvakat! (Édenkert)
Tél közeledtével az emberi szervezetnek szüksége van vitaminokra: ezeket csíranövényekből fedezhetjük. Garantáltan vegyszermentes, gyors és vitamindús és pár nap alatt "szüretképes" a magvakból csíráztatott zöldünk. És még pár nedves papírzsebkendő is elegendő ahhoz, hogy finom kiegészítőt nyerjünk a salátákhoz, húsokhoz! Nem hiszi? próbálja ki velünk!
nov. 1
6:57
A legegyszerűbb csíráztatási mód (Édenkert)
Tél közeledtével az emberi szervezetnek szüksége van vitaminokra: ezeket csíranövényekből fedezhetjük. Garantáltan vegyszermentes, gyors és vitamindús és pár nap alatt "szüretképes" a magvakból csíráztatott zöldünk. És még pár nedves papírzsebkendő is elegendő ahhoz, hogy finom kiegészítőt nyerjünk a salátákhoz, húsokhoz! Nem hiszi? próbálja ki velünk!
nov. 1
7:30
Már az óvodákban el kell kezdeni a dohányzásellenes kampányt (WebBeteg)
A Help-kampánnyal az óvodákba megelőző játékprogramokat visznek, többi között bemutatják a gyerekeknek Csukás István egyik meséjét, amely a füstmentes erdő létrehozásáról szól.
nov. 1
8:33
Ahány fej, annyi fejfájás - A fejfájás típusai (WebBeteg)
A krónikus fejfájástól szenvedők gyakran esnek a fájdalomcsillapítók átmeneti enyhülést kínáló csapdájába, mely több szempontból is veszélyes lehet.
nov. 1
9:12
A Facebook 711 millió dolláros kártérítésre számíthat (Infostart)
Hatalmas, 711 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy kaliforniai bíróság a kéretlen internetes reklámok, a spamek miatt a Facebook közösségi oldal számára. A Facebook Sanford Wallace internetes marketinggel foglalkozó férfit fogta perbe, amiért cége engedély nélkül fért hozzá a felhasználók profiljához.
nov. 1
10:27
Borral készült ételek - Borleves (Édenkert)
Borral rengeteg finomság készíthető. Használjuk pácoláshoz, főzéshez, desszertek készítéséhez. És a koktélokat még nem is említettük, mert sorozatunkban a legnépszerűbb és legfinomabb borral készült étkeket vesszük sorra. Kedvcsinálónak a kulináris élvezetekhez Woody Allen megjegyzése: "Szeretek borral főzni. Néha az ételbe is teszek..."
nov. 1
10:39
Embrionális őssejtből pete vagy ondó elősejtet? (WebBeteg)
Laboratóriumban kidolgoztak egy módszert arra, hogyan jelölhetik meg zöld fluoreszcens fehérjével azokat a sejteket, melyek az embrionális őssejtből kiindulva később ivarsejtté alakulnak át.
nov. 1
10:48
Kedvenc boraink - Borajánló (Édenkert)
Szeretnénk a figyelmébe ajánlani azokat a borokat, amiket újonnan fedeztünk fel és megnyerték tetszésünket, vagy legutóbbi kóstoláskor olyan jó formában voltak, hogy lenyűgöztek bennünket a bennük rejlő zamatgazdagságukkal.
nov. 1
10:50
Gyógyteák rossz időkre (Édenkert)
Az utóbbi napokban hamisítatlan hűvös idő járta! Hideg, szél, napfényszegénység, szürkeség, ami nemcsak a közérzetünkre, de a hangulatunkra is rányomta a bélyegét. Az utcán, a boltokban, a villamoson gyakran látok már most meghűlt, köhögő, tüsszögő, krákogó embereket. Hiába ez a nátha, a meghűlés időszaka, amikor teli vannak az orvosi rendelők.
nov. 1
11:42
Az abnormális gyász (WebBeteg)
A gyász egészen ellentmondásos folyamat. Ha a létező legrosszabbul érzi magát, az azt jelenti, hogy jól van. Ha azonban a közérzete egészen jónak mondható, az annak a jele, hogy gyászát elnyomja, és valamikor később, egy sokkal erősebb formában fog a felszínre törni.
nov. 1
12:45
Izomártalmak és munkavégzés - Kutatás (WebBeteg)
A felmérésben 3710 francia dolgozó vett részt, akik közül 472-nél legalább egyfajta, a felsőtestet érintő izom- és vázrendszeri elváltozást találtak, olyan állapotot, mely a kéz, a kar vagy a váll izmait, ízületeit, idegeit vagy csontjait befolyásolja.
nov. 1
14:51
Falus: Magyarország nem használta ki az időjárásból eredő haladékot (WebBeteg)
Falus Ferenc elmondta, hogy az átoltási arány jelenleg 3 százalékos, a hatékony megelőzéshez azonban 60 százalék lenne az optimális. A védekezést - akárcsak másutt Európában - antivakcinációs kampány gátolja, amely Falus Ferenc szerint jórészt tévhitekre és a bizalmatlanságra épít.
nov. 1
15:54
A bor és fogak egészsége - A rizling a legveszélyesebb (WebBeteg)
Mainz városában a Johannes Gutenberg Egyetem felnőtt emberek kihúzott fogait különböző borokban fürdették 24 órán át, majd mikroszkóppal tanulmányozták azok felszínét, hogy a zománcréteg milyen módon és mértékben változott.
nov. 1
19:03
Hat halálos veszély a férfiakra nézve (WebBeteg)
Minden évben több lánygyermek születik, mint fiú, s a születéstől az öregkorig, a nők egészségesebbek, mint a férfiak. A halálozási listákat vezető betegségekben elhunytak között is mindig nagyobb a férfiak aránya, mint a nőké, egyetlen kivételt az Alzheimer- kór képez, melynek kialakulásához a legtöbb férfi nem él elég sokáig.
nov. 1
19:06
Megkezdődött a végkiárusítás a Quellénél (Infostart)
Megpecsételődött Németország és egyben Európa egyik legtekintélyesebb áruházláncának, a Quellének a sorsa, vasárnap megkezdődött a végkiárusítás a 82 éves múltra visszatekintő, és mindenekelőtt katalógusáról nemzetközi hírnévre szert tett csomagküldő vállalatnál, amelyre a csődbiztos még október második felében mondta ki a "halálos ítéletet".
nov. 1
21:09
Járvány Ukrajnában - Rejtélyes hírek a tüdőgyulladást okozó vírusról (WebBeteg)
A súlyos, rendkívül gyors lefolyású kétoldali tüdőgyulladásban elhunyt 53 beteg között legalább két gyerek és egy terhes nő van. A legutóbbi áldozat egy 41 éves nő, aki vasárnapra virradóra hunyt el tüdőgyulladásban Odessza megyében.

2009. november 2. hétfő

nov. 2
3:27
Hatásos és egyszerű módszerek a cukorbetegség ellen (WebBeteg)
Az amerikai orvosok 3 ezer túlsúlyos emberrel előbb elvégeztettek egy hároméves diabéteszmegelőzési programot, majd 7 éven át kísértek figyelemmel az egészségük alakulását.
nov. 2
5:33
H1N1 oltás: keresik a felelőst (WebBeteg)
Tovább folytatódik a „pandémia polémia”, az oltóorvosok körében egyre nagyobb a bizonytalanság amiatt, hogy mindmáig nem tudni, ki tehető felelőssé a H1N1 elleni vakcina esetleges későbbi szövődményeiért.
nov. 2
7:39
A csontritkulás megelőzése, rizikófaktorai és kezelése (WebBeteg)
Az osteoporosis tulajdonképpen a csont anyagcseréjének betegsége, aminek következtében csökken a csont tömege, de ezzel párhuzamosan a csont szerkezetében (minőségében) is átalakulás megy végbe, a csontgerendák elvékonyodnak, ami miatt a csont törékennyé válik.
nov. 2
7:42
Vírusellenes "svédasztal" Kárpátalján (Infostart)
A népi gyógyászatban alkalmazott vírusellenes és magas vitamintartalmú zöldségekkel megterített svédasztalt állított fel éttermében az egyik ungvári szálloda, hogy így óvja vendégei egészségét az influenzafertőzéstől.
nov. 2
8:18
A világ első tigriscsúcsa (Infostart)
A Katmanduban zajló globális tigrisszeminárium résztvevőit Oroszország hivatalosan meghívta egy 2010-ben tartandó tigris-csúcsértekezletre.
nov. 2
8:20
Hazatalált az emlékezetét vesztett kazah (Infostart)
Hazatalált Szergej Liszenko kazah állampolgár, aki korábban Oroszországban, egy erdőben ébredt fel úgy, hogy teljesen elvesztette emlékezetét.
nov. 2
8:36
Majdnem tönkrement az óriáshajó (Infostart)
"Csaknem" lehidalt a világ legnagyobb hajója, mely a Titanic ötszöröse Dániában, amikor át(cs)úszott egy híd alatt.
nov. 2
8:54
Tonnás tiramisu (Infostart)
A világ eddigi legnagyobb tiramisu tortáját készítették el Franciaországban a hét végén, bő egy tonnás édességet.
nov. 2
9:30
"Saluta saláta": ízetlen az űrzöldség (Infostart)
Csak alattomban kóstolhatta meg a Nemzetközi Űrállomás legénysége kóstolhatta meg saját termesztésű salátáját, ám a gusztusos külcsínű, friss zöldségben nagyot csalódott: nincs semmi íze.
nov. 2
9:45
H1N1 - Fidel Castro szerint az USA a felelős (WebBeteg)
A 83 éves Fidel Castro felhívja a figyelmet arra, hogy amikor Barack Obama amerikai elnök feloldotta a kubai származású amerikaiak kubai látogatására vonatkozó tilalmat, az Egyesült Államok több államában elterjedt a H1N1 vírus okozta betegség.
nov. 2
9:48
Két súlyos sérültje van a ferihegyi karambolnak (Infostart)
A Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton a Billentyű utca magasságában két autó frontálisan ütközött vasárnap délután.
nov. 2
9:50
Beperelte a kozmetikai céget, mert nem hódított (Infostart)
Sikertelen nőhódításai miatt beperelt egy kozmetikai céget egy indiai férfi.
nov. 2
11:18
Kedvenc boraink - Borajánló válogatás (Édenkert)
Szeretnénk a figyelmébe ajánlani azokat a borokat, amiket újonnan fedeztünk fel és megnyerték tetszésünket, vagy legutóbbi kóstoláskor olyan jó formában voltak, hogy lenyűgöztek bennünket a bennük rejlő zamatgazdagságukkal.
nov. 2
11:51
Budapest: nem sikerült az újjáélesztési kísérlet (WebBeteg)
Minden jel szerint nem sikerült a szocialista városvezetésnek a fővárosi kórházak újjáélesztési kísérlete. A koalíciós szakítás következtében biztosra vehető, hogy véglegesen lekerül a Közgyűlés napirendjéről a Budapesti Egészségügyi Modell ügye.
nov. 2
11:54
Kényeztesd, hogy élvezzetek! - szextippek csajoknak (Blikk)
Csak azért, mert te szereted, ha a combod belsejét csókolgatják, vagy hogy a mellbimbódat nyalogatják, az nem jelenti azt, hogy a pasid is ugyanígy élvezné mindezt. Segítségképpen összegyűjtöttük, mi az, amire minden pasi vágyik, és amitől biztosan rád veti magát.
nov. 2
12:30
Allergiás reakciót vált ki a feleség (Infostart)
Egy brit férfi azt állítja, hogy rosszul lesz, amint közel megy a feleségéhez. Különös allergiájának oka egy, a legtöbb testápolóban található anyag.
nov. 2
12:54
H1N1 - Ukrajna segítséget kért (WebBeteg)
Juscsenko nemzetbiztonsági veszélynek minősítette a járványt. "A veszély az ukrán nemzetbiztonságot fenyegeti, és nem tudjuk egyedül legyőzni, ezért kényszerülök sürgős segítséget kérni barátainktól és stratégiai partnereinktől" - áll az ukrán államfő levelében.
nov. 2
15:00
Most a Lokin a világ szeme - A sportorvos szemszögéből (WebBeteg)
Kisebb sérülés szinte minden élsportoló életében előfordul, de sajnos az is benne van a pakliban, hogy tragikusan ér véget a pályafutás. A sportsérülésekről Dr. Varga Lehelt, a DVSC-TEVA csapatorvosát kérdeztük.
nov. 2
15:09
A Bazsalikom (Occimum basalicum L.) (Édenkert)
Az egykori, falusi parasztkertekből soha sem hiányozhatott egy csinos bokrocskát nevelő, illatos lombozatú, egynyári növény, a bazsalikom (Occimum basilicum L.) A hagyományokat híven őrző falvakban a lányok és a fiatal asszonyok (a menyecskék) ünnepnapokon egy szál bazsalikomot fogtak az imakönyv és a fehér keszkenő közé, és így indultak szép, suhogóra keményített öltözékükben, fonatba fűzött,…
nov. 2
15:30
Hogyan termesszünk bodzát? (Édenkert)
A bodzát az északi tájakon és közép-Európában termesztik ipari célültetvényekben. Virágai gyógyhatásúak, termései nagyon sötét színű élelmiszerfestéket adnak. Jelenleg a kézi szedés az egyetlen gyakorlati módszer.
nov. 2
16:03
A szomszédban már tombol a járvány: 67 halott Ukrajnában (WebBeteg)
Az ukrán egészségügyi hatóságok csak annyit adnak meg ezekről a halálos tüdőgyulladásokról, hogy vírus okozza őket, de azt nem közlik, hogy influenzavírusról, a világjárványos influenzáról van-e szó vagy más vírusról.
nov. 2
16:42
Újinfluenza: Egyéves kortól adható a védőoltás (Infostart)
Már egyéves kortól beadható az új influenzavírus elleni védőoltás - jelentette be az egészségügyi miniszter hétfőn Budapesten.
nov. 2
17:18
Megszületett Wayne Rooney kisfia (Infostart)
Kisfia született Wayne Rooney-nak; a Manchester United sztárjának felesége az ősi ellenség fészkében, egy liverpooli kórházban hozta világra a babát.
nov. 2
18:27
"Szőrtüszőgyulladás a szeméremajkon?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Észrevettem egy borsó alakú kitüremkedést a nagy szeméremajkam belsején. Azóta viszketni is kezdett, de egyben fáj is. Körülötte a bőr egészen piros. Szőrtüszőgyulladás lehet? Valóban erre utalnak a jelek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
nov. 2
20:33
Új influenza: nem a védőoltás az egyetlen megoldás (WebBeteg)
Miközben egyre élesebb vita bontakozott ki a H1N1 elleni oltások kapcsán, a vírus ellen bizonyítottan hatásos és – általában – jóval kevesebb kockázattal járó antivirális készítményekről csak ritkán és keveset hallani. A Webbeteg mindkét, jelenleg elérhető orvosság gyártóját megkereste.
nov. 2
22:39
H1N1 - Hogyan kerül a vakcina a patikákba? Van elég hűtőkocsi? (WebBeteg)
Kárpáti Zsuzsa elmondta: rendkívül nagy a patikák érdeklődése a H1N1 vírus elleni vakcina iránt. Rengeteg megrendelést kapnak, de sok gyógyszertár csak egy dobozzal rendel - egy dobozban 20 adag oltóanyag van -, amelyet Budapestről, hűtőautóval kell leszállítani sokszor a határ melletti megrendelő gyógyszertárba.

2009. november 3. kedd

nov. 3
1:06
Az ismert fajok harmadát fenyegeti kihalás (Infostart)
Az ismert állat- és növényfajok több mint harmadát fenyegeti a kihalás veszélye, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kiadott "vörös listája" szerint a kétéltűeket a leginkább.
nov. 3
2:51
Újraélesztés a temetőben - A férfi a klinikai halál állapotában volt (WebBeteg)
Egy fekvő emberre figyeltek fel a sírok között, odamentek hozzá és megállapították, hogy nincs keringése és nem lélegzik. Rögtön megkezdte a házaspár az újraélesztést. Mindkettejük egészségügyi dolgozó.
nov. 3
4:57
Rohamosan terjed a járvány Ukrajnában - Mi a helyzet a határ mellett élőkkel? (WebBeteg)
A záhonyi Forrás Gyógyszertár vezetője Gere Sándor a Független Hírügynökségnek elmondta: pénteken még visszafogott volt a patika forgalma, de hétfőn reggel már "felbolydult méhkassá" vált a gyógyszertár.
nov. 3
5:09
LAKÓTÉRBŐVÍTÉS TÉLIKERTRENDSZERREL (Édenkert)
Nyugat-Európában már közel három évtizede, Magyarországon pedig három éve kapható az Ultraframe télikertrendszer, mely segítségével bármely lakóépület különleges hangulatú, az épületet egyedi megjelenésűvé varázsoló helyiséggel bővíthető.
nov. 3
5:54
Hivatalba és áruházba csak maszkban lehet belépni (Infostart)
Ungváron csak az egészségügyi maszkot viselők léphetnek be hétfőtől a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal épületébe, a város polgármesteri hivatalába és több nagyáruházba.
nov. 3
7:24
A leggyorsabb ember örökbe fogadta a leggyorsabb állatot - videóval (Infostart)
Usain Bolt, a jamaicaiak háromszoros olimpiai bajnok, világcsúcstartó sprintere örökbe fogadott egy gepárdkölyköt Kenyában.
nov. 3
8:06
Elhízás és magas vérnyomás - Mennyivel növeli 10 kiló túlsúly a betegségek kockázatát? (WebBeteg)
Az elhízás korunk járványszerűen terjedő betegsége, mely az egész világon rohamosan terjed mind a felnőtt, mind a gyermek korosztályban. Az elhízás nemcsak esztétikailag nem kívánatos jelenség, hanem számos betegség előidézője is, mint például a magas vérnyomásé.
nov. 3
8:36
Héthónapos a baba, de már olvas (Infostart)
Hét hónaposan már képesek olvasni a gyermekek - állítják azok a szülők, akik megvettek egy, a gyermekek olvasási képességeit fejlesztő programot. Ausztráliában egyre népszerűbb az eljárás, amely már csecsemőkortól olvasni tanítja a kicsiket.

Keresés