2012. január 1. vasárnap

jan. 1
0:09
13+1 tipp elhízás ellen (HáziPatika)
A fogyásnál már csak egy nehezebb dolog van: megelőzni az elhízást. Vajon mi lehet az egészséges súly megőrzésének titka? Cikkünk segítségével hasznos tippeket kap, hogy ne kelljen szégyenkezve állnia a mérlegre!
jan. 1
9:18
Szeretne vacsorázni a Ferrari főhadiszállásán? (Infostart)
Munkaértekezletre és vacsorára is bérbe vehető a Ferrari egykori központja és az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, mely egykor Enzo Ferrarié volt.
jan. 1
11:21
Épületkülönlegesség Portugáliából (lakaskinalat.hu)
A képsorozatunkon látható épület komplexumot Alcácer do Sal városában építették meg 2008 és 2010 között.
jan. 1
11:54
Luxus nappalik a francia Ligne Roset-től (lakaskinalat.hu)
Az alábbi képsorokon egy luxus nappali helyiség elrendezését és berendezését láthatjuk a díjnyertes Ligne Roset 2011-es kollekciójából.
jan. 1
11:56
Yosuke Ichii "HI" háza (lakaskinalat.hu)
A következő képeken látható aprócska lakást Yosuke Ichii japán tervező munkái közül válogattuk. Az épület a "HI" nevet kapta és Yao városában található meg.
jan. 1
13:12
Mozgalmasan telt a mentősök szilvesztere (WebBeteg)
A fővárosban és a nagyvárosokban a szokásosnál kétszer több esetben riasztották a mentőket szilveszter éjszaka - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
jan. 1
13:14
Szinte minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás (WebBeteg)
Mától lényegében minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni. Ezzel együtt pénteken enyhítettek a jogszabályon, így a játékkaszinókban rá lehet majd gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.
jan. 1
13:30
Halottjai is vannak az olaszországi szilveszterezésnek (Infostart)
Két halálos áldozata van a szilveszteri dáridózásnak Olaszországban, s csaknem hatszázan sérültek meg - közölte vasárnap az olasz sajtó.
jan. 1
15:18
A fővárosi toxikológiára folyamatosan szállították az ittas fiatalokat (Infostart)
A Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára szilveszter este hét órától reggel fél kilencig szinte folyamatosan szállították a mentősök a többségében részeg fiatalokat - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője.
jan. 1
17:24
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 10, 15, 19, 22, 35, 37.
jan. 1
17:24
Fokozott szilveszteri forgalom a toxikológián (WebBeteg)
Szinte folyamatosan szállították a mentősök a többségében részeg fiatalokat szilveszter este hét órától reggel fél kilencig a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára- mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője.
jan. 1
19:12
A Blikk nagy éves horoszkópja (Blikk)
Az új évben sem szűnik meg a gazdasági élet válsága, a természeti, a nukleáris katasztrófák veszélye és a szociális bizonytalanság.
jan. 1
19:30
Az ünnepi ételek refluxos tüneteket okozhatnak (WebBeteg)
Az ünnepi ételek GERD tüneteket okozhatnak, de számos dolgot tehet, mellyel tünetmentesen átvészelheti ezt az időszakot.

2012. január 2. hétfő

jan. 2
0:18
Újév, új kezdet: tervezzük meg pénzügyeinket! (HáziPatika)
Pénzügyi helyzetünk alakulását egyszerűen nyomon követhetjük, és könnyebben kézben tarthatjuk, ha "házi" költségvetést állítunk össze. Az év elején érdemes a tervezést éves időtávon is elvégezni.
jan. 2
0:22
Kétnapos diétával a mellrák ellen (HáziPatika)
A kétnapos életmentő diéta 40 százalékkal csökkentheti nőkben az emlőrák kockázatát - állítják brit kutatók.
jan. 2
6:00
Csontritkulás (oszteoporózis) (WebBeteg)
Az oszteoporózis alattomos betegség, kezdetben semmilyen klinikai tünetet nem okoz. Első jele egy kisebb baleset, például egyszerű elesés miatti csonttörés lehet, előrehaladott formájában azonban már a mindennapi élet biztonságát is veszélyezteti.
jan. 2
6:54
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták: 19, 32, 36, 52, 76.
jan. 2
8:06
Tompábbak lehetnek a reflexeink az év első munkanapján (HVG)
Bár fronthatással is kell számolni 2012 első munkanapján, a napos órák csökkentik ezek szervezetre gyakorolt kellemetlen befolyását - írja a Meteoklinika.
jan. 2
9:18
Hétszer nagyobb a szakadás esélye a PIP-mellimplantátumoknál (HVG)
A kozmetikai műtéteket végző legnagyobb brit hálózat adatai szerint a hibás francia gyártmányú PIP-implantátumoknál hétszer nagyobb a szakadás kockázata az eddig véltnél.
jan. 2
9:36
Felosztották az országot: kiderült, hová mehetünk orvoshoz (HVG)
Több hónapos halogatás után kiderült: melyik egészségszervezési nagytérséghez tartoznak majd az egyes települések - írja a Medicalonline.hu egészségügyi szakportál. A fővárost három részre „szabdalták”, és bár erősen tiltakoztak, nem jártak jobban a Szolnok megyeiek sem.
jan. 2
10:27
Téli piknik (Lakáskultúra)
Lakoma a pázsitasztalon
jan. 2
10:30
Rugalmassá teszi a szívet a kék tabletta (HVG)
A bochumi RUB Intézet (Németország) és rochesteri Mayo Klinika (Minnesota, Egyesült Államok) munkatársai szerint a népszerű kék tabletta hatóanyaga, a szildenafil képes ismét rugalmassá alakítani az elmerevedett szívizom falát.
jan. 2
10:48
A devecseri szűrőközpont nem talált maradandó egészségkárosodást (HVG)
Megszűnt a Devecserben 2010 őszén felálllított egészségügyi szűrőközpont, az elvégzett vizsgálatok nem mutattak ki a vörösiszap-katasztrófával összefüggő, hosszan ható egészségi problémákat.
jan. 2
10:50
Új felfedezést közölt a Nature a spermiumokról (HVG)
A Kaliforniai Egyetem (San Francisco) munkatársai regisztrálták azt az elektromos aktivitást, mely a spermiumokat szabályozza. A felfedezés nem csupán a meddő párok kezelésében segíthet, de egy napon hozzájárulhat a férfiak fogamzásgátló tablettájának kifejlesztéséhez is.
jan. 2
11:42
Így nem lesz felesleges az újévi fogadalom! (astronet.hu)
Azon dolgozz, hogy minél kevesebb negatív megjegyzést tegyél magadról.
jan. 2
12:33
Biztonságos kényelem (Lakáskultúra)
Bútorként újjászületve
jan. 2
14:24
A zsír módosítja az agyműködést (HVG)
Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.
jan. 2
16:12
Átalakuló egészségügy: mi változott eddig, és mi fog ezután? (HVG)
Nyolc részre osztották az országot, fővárosi és megyei kórházak kerülnek állami tulajdonba, három hónapig várhatóan nem mondanak fel a rezidensek, az egészségügyi törvény módosításával pedig ellehetetlenítették az esetleges orvossztrájkot. Összegyűjtöttük, milyen fontosabb változások történtek az egészségügyben az elmúlt egy évben, illetve azt is, mi érvényes erre az évre.
jan. 2
17:06
Tíz tuti tipp a spóroláshoz (Blikk)
Megfogadtad, hogy 2012-ben jobban odafigyelsz a pénzedre? Íme a Blikk Nők tippjei
jan. 2
17:33
Ha túl sok a gyomorsav (WebBeteg)
A gyomorsav rendkívül erős sav, feladata az ételek emésztése, és az étellel a tápcsatornába került kórokozók ártalmatlanítása. A gyomorfal védőrétege megvédi a gyomrot a gyomorsavtól.
jan. 2
18:36
Hogyan spórolhatunk idén? (Infostart)
Idén is drágul az életünk: többet fizetünk a fűtésért, a vízért, a villanyért, a boltban, a benzinkúton, és drágul az autópálya-használat is. A Pénzcentrum.hu 12 spórolási tippet ad 2012-re, amelyeket akár már ma is elkezdhetünk használni.
jan. 2
19:30
Kiderült, mi van a rákot okozó szilikonbetétben (Infostart)
A francia mellimplantátumokat gyártó PIP cég bevizsgálatlan üzemanyag-adalékot használt fel a mára betiltott, világméretű riadalmat kiváltott szilikonbetétekben - közölte a francia RTL rádióállomás.
jan. 2
20:42
Egymillió dolláros bankjeggyel akart fizetni (Infostart)
"Vissza tud adni egymilliódollárosból?" - kérdezte egy férfi egy észak-karolinai Wal-Mart áruházban.
jan. 2
20:42
Tiltakoznak a lengyel orvosok az új gyógyszertérítési szabályok ellen (HVG)
Tiltakoznak az orvosok Lengyelországban a január elsejétől hatályos gyógyszertérítési rendelet ellen, amelynek értelmében a betegbiztosítási pénztárról rájuk hárult a térítés mértékének pontos meghatározása, az adminisztrációs tévedések pedig komoly pénzügyi bírságokkal járnak.
jan. 2
20:42
Milyen fogtömést válasszunk? (WebBeteg)
Arany, kerámia, amalgám, műanyag. Ma már számos lehetőség közül választhat a fogorvoshoz forduló páciens. Az egyik szempont lehet az ár, de ennél sokkal fontosabb a tartósság, azaz hogy a tetszőleges fogtömést választva mikor lesz szükség újabb fogászati beavatkozásra.
jan. 2
21:54
Rekordszámú fegyver fogyott karácsonykor (Infostart)
Jelentősen megnőtt a fegyverek iránti kereslet az Egyesült Államokban a karácsonyi ajándékvásárlók körében, az utóbbi egy hónapban ugyanis rekordszámú lőfegyver kelt el - írta hétfőn a The Telegraph című brit hírportál.
jan. 2
22:48
A hátfájdalom legyőzhető - Egy speciális mozgásforma segíthet (WebBeteg)
Létezik-e hatásos mozgásforma a krónikus hátfájdalom ellen, vagy csakis a mozgásszegény életmódba menekülhetnek a fájdalommal élők? Ezekre a kérdésekre reagált dr. Dobos Márta, holisztikus szemléletű ortopéd szakorvos.

2012. január 3. kedd

jan. 3
0:21
Kis kellemetlenséggel gyorsabban gyógyulhatunk (HáziPatika)
A most kezdődő nátha- és influenzaszezonban érdemes kétszer is meggondolni, mikor veszünk be valamilyen gyógyszert lázcsillapításra. A megemelkedett testhőmérséklet serkenti bizonyos fajta immunsejtek működését - ezt bizonyították...
jan. 3
0:25
Bűnök, amelyeket a leggyakrabban követünk el a bőrünk ellen (HáziPatika)
Az ép, egészséges bőr nemcsak öröklött adomány, hanem elérhető, fenntartható érték is, különösen, ha igyekszünk elkerülni azokat a hatásokat, amelyek ártanak neki. Sok olyan irritáció van, amelytől egy kis odafigyeléssel...
jan. 3
5:42
Hatékony és kímélő a műtét nélküli szívbillentyű-csere (HVG)
Műtét nélkül cserélték ki a szívbillentyűt több hazai beavatkozás során, amelyek összességében hatékonyabbak a hagyományos szívműtétnél - írja a Népszabadság. Az eljárás lényege, hogy egy ceruzavastagságú csövet, szívkatétert vezetnek be a comb verőerén át a szívbe.
jan. 3
6:00
Kiderült, miért nehéz tartani a súlyt fogyás után (Infostart)
Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - állapították meg amerikai kutatók.
jan. 3
6:09
Szorongásoldók, nyugtatók és altatók - Működésük és veszélyeik (WebBeteg)
A mai túlhajszolt világban sokan érzik úgy, hogy az idegeskedés kihat a mindennapjaikra, a stressz miatt nem tudják normálisan végezni a munkájukat, a családjukkal szemben is ingerlékenyebbek, és az alvással is problémáik vannak.
jan. 3
8:15
Fájdalom mandulaműtét után: Mi a teendő? (WebBeteg)
A mandulaműtét után jelentkező fájdalom távolról sem olyan rossz dolog, mint mindaz, amit egy meglévő begyulladt mandula okozhat. Mindemellett az operációt követő esetleges fájdalom enyhítésére is megvan a lehetőség.
jan. 3
8:24
Jót tehet a paradicsomlé a daganatos betegeknek (HVG)
A rosszindulatú daganatok kezelésének a röntgenbesugárzás egyik fontos módszere, melynek mellékhatásait amerikai kutatók szerint enyhítheti a paradicsomlé.
jan. 3
9:18
Beteg államtitkár: újra megjelent a rejtélyes baktérium (HVG)
Több helyen is a légiósbetegséget okozó baktériumra bukkantak a hongkongi kormány 670 millió dollárból megépített vadonatúj épületegyüttesében - közölték a helyi hatóságok.
jan. 3
9:33
A tél pompája (lakaskinalat.hu)
A hideg idő beálltával sem kell a gyönyörűségesen pompázó virágokról lemondanunk.
jan. 3
9:36
Ötezren betegedtek meg itthon egy hét alatt (HVG)
Az ünnepek alatt kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű panaszokkal. Az országos jelentés szerint leginkább a fiatal felnőtteket fertőzik most meg a vírusok, amelyek között azonban nem mutattak ki influenzavírust.
jan. 3
9:57
Napelemes tetőcserép magyar feltalálótól (Lakáskultúra)
Heteken belül gyártani kezdik
jan. 3
10:12
Sok lány azt hiszi, óvszer sem kell a HPV-oltás után (HVG)
A méhnyakrák megelőzésére HPV-vakcinát kapott kamaszlányok egy része abban a tévhitben van, hogy a továbbiakban nem szükséges a biztonságos szexre figyelnie - közölték hétfőn amerikai kutatók.
jan. 3
10:21
Fülzúgás - Bele kell törődnöm? (WebBeteg)
Az én koromban bele kell törődnöm a helyzetembe, vagy esetleg van lehetőség a fülzúgás megszüntetésére? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Keresés