2012. január 1. vasárnap

jan. 1
0:09
13+1 tipp elhízás ellen (HáziPatika)
A fogyásnál már csak egy nehezebb dolog van: megelőzni az elhízást. Vajon mi lehet az egészséges súly megőrzésének titka? Cikkünk segítségével hasznos tippeket kap, hogy ne kelljen szégyenkezve állnia a mérlegre!
jan. 1
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 1
9:18
Szeretne vacsorázni a Ferrari főhadiszállásán? (Infostart)
Munkaértekezletre és vacsorára is bérbe vehető a Ferrari egykori központja és az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, mely egykor Enzo Ferrarié volt.
jan. 1
9:18
A Bak ma fáradt, de lelkes (Borsa)
Napi horoszkóp, vasárnap
jan. 1
9:36
Lényegében minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás (MaHu)
Lényegében minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni.
jan. 1
10:21
A divat őrültségei 2011-ben (Borsa)
A 2011-es év a divatban az őrültségekről és a szokatlan alapanyagokról szólt. A jak és tehén mellbimbókból készült ruha az egész világ gyomrát felforgatta.
jan. 1
10:30
Állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei kórházak (MaHu)
Január 1-jével, vagyis a mai nappal állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények, majd az év folyamán a teljes egészségügyi ellátórendszer átalakul.
jan. 1
11:06
Mit viselj és mit ne, ha vékony vagy? (kamaszpanasz)
Sokat lehet olvasni arról, hogyan öltözködj, hogy vékonyabbnak tűnj. De mi van azokkal a nőkkel, akik a sovány kategóriába tartoznak? Íme, néhány ötlet, hogy jól álljon, amit felveszel.
jan. 1
11:21
Épületkülönlegesség Portugáliából (lakaskinalat.hu)
A képsorozatunkon látható épület komplexumot Alcácer do Sal városában építették meg 2008 és 2010 között.
jan. 1
11:24
Biztos van otthon: ezekkel az ételekkel legjobb a zsírégetés! (MaHu)
A fokozatos fogyás legjobb eszköze, ha naponta olyan ételeket eszünk, amelyek harcolnak a zsír ellen, és hosszabb időre telítenek.
jan. 1
11:54
Luxus nappalik a francia Ligne Roset-től (lakaskinalat.hu)
Az alábbi képsorokon egy luxus nappali helyiség elrendezését és berendezését láthatjuk a díjnyertes Ligne Roset 2011-es kollekciójából.
jan. 1
11:56
Yosuke Ichii "HI" háza (lakaskinalat.hu)
A következő képeken látható aprócska lakást Yosuke Ichii japán tervező munkái közül válogattuk. Az épület a "HI" nevet kapta és Yao városában található meg.
jan. 1
13:12
Mozgalmasan telt a mentősök szilvesztere (WebBeteg)
A fővárosban és a nagyvárosokban a szokásosnál kétszer több esetben riasztották a mentőket szilveszter éjszaka - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
jan. 1
13:14
Szinte minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás (WebBeteg)
Mától lényegében minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni. Ezzel együtt pénteken enyhítettek a jogszabályon, így a játékkaszinókban rá lehet majd gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.
jan. 1
13:30
Halottjai is vannak az olaszországi szilveszterezésnek (Infostart)
Két halálos áldozata van a szilveszteri dáridózásnak Olaszországban, s csaknem hatszázan sérültek meg - közölte vasárnap az olasz sajtó.
jan. 1
15:00
10 jel, hogy nem vagy éppen alfahím... (MaHu)
Az "alfahím" kifejezést általában azokra a pasikra használják, akik ha belépnek egy helyiségbe, őket mindenki észreveszi. Vagányak és megbecsültek, mások tisztelik őket. No, de milyen az éppen ellenkezője?
jan. 1
15:18
A fővárosi toxikológiára folyamatosan szállították az ittas fiatalokat (Infostart)
A Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára szilveszter este hét órától reggel fél kilencig szinte folyamatosan szállították a mentősök a többségében részeg fiatalokat - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője.
jan. 1
15:30
Deformálódott gerinc: mi a teendő? Szakértő Válaszol (kamaszpanasz)
Tisztelt szakértő! Tavaly télen nagyon fájt a derekam, elmentem a háziorvosomhoz. Elmondtam a panaszaimat neki, hogy ha lehajolok, nehezen egyenesedek fel, illetve ha megterhelő mozgást végzek, nagyon fáj. Volt, hogy csak sétáltam a buszhoz és időnként, mikor a lábaimra léptem, erős fájdalom hasított a derekamba.
jan. 1
17:24
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 10, 15, 19, 22, 35, 37.
jan. 1
17:24
Fokozott szilveszteri forgalom a toxikológián (WebBeteg)
Szinte folyamatosan szállították a mentősök a többségében részeg fiatalokat szilveszter este hét órától reggel fél kilencig a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára- mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője.
jan. 1
19:12
A Blikk nagy éves horoszkópja (Blikk)
Az új évben sem szűnik meg a gazdasági élet válsága, a természeti, a nukleáris katasztrófák veszélye és a szociális bizonytalanság.
jan. 1
19:21
Az uniós gyerekek 20 százaléka kövér (kamaszpanasz)
Az Európai Unióban élő gyermekek mintegy 20 százaléka kövér, vagy elhízott. Ez súlyos egészségügyi veszélyt jelent: korán megjelenő cukorbetegséget, magas vérnyomást, az ízületek fejlődésének zavarait. Ráadásul a túlsúlyos gyerekből sokkal gyakrabban lesz kövér felnőtt, mint a súlytöbblet nélkül növekedőből.
jan. 1
19:30
Az ünnepi ételek refluxos tüneteket okozhatnak (WebBeteg)
Az ünnepi ételek GERD tüneteket okozhatnak, de számos dolgot tehet, mellyel tünetmentesen átvészelheti ezt az időszakot.

2012. január 2. hétfő

jan. 2
0:18
Újév, új kezdet: tervezzük meg pénzügyeinket! (HáziPatika)
Pénzügyi helyzetünk alakulását egyszerűen nyomon követhetjük, és könnyebben kézben tarthatjuk, ha "házi" költségvetést állítunk össze. Az év elején érdemes a tervezést éves időtávon is elvégezni.
jan. 2
0:22
Kétnapos diétával a mellrák ellen (HáziPatika)
A kétnapos életmentő diéta 40 százalékkal csökkentheti nőkben az emlőrák kockázatát - állítják brit kutatók.
jan. 2
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 2
6:00
Csontritkulás (oszteoporózis) (WebBeteg)
Az oszteoporózis alattomos betegség, kezdetben semmilyen klinikai tünetet nem okoz. Első jele egy kisebb baleset, például egyszerű elesés miatti csonttörés lehet, előrehaladott formájában azonban már a mindennapi élet biztonságát is veszélyezteti.
jan. 2
6:54
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták: 19, 32, 36, 52, 76.
jan. 2
8:06
Tompábbak lehetnek a reflexeink az év első munkanapján (HVG)
Bár fronthatással is kell számolni 2012 első munkanapján, a napos órák csökkentik ezek szervezetre gyakorolt kellemetlen befolyását - írja a Meteoklinika.
jan. 2
8:33
A diabetikus ketoacidózis tünetei és kezelése (kamaszpanasz)
Amikor a test számára nincs elegendő inzulin, a glükóz a vérben marad, és nem tud eljutni a sejtekhez, hogy ott energiaként használódjon fel. Ez megtörténhet például akkor, ha valaki kihagyja az inzulinadagját, vagy amikor az inzulinszükséglet hirtelen megnövekszik.
jan. 2
8:42
A halál nem érdekes, ha barna leszel? (MaHu)
A leggyakoribb bőrrákos esetek negyede megelőzhető lenne, ha betiltanák a szoláriumot - használata ugyanis a 40 év alattiaknál nagymértékben növeli a betegség esélyét.
jan. 2
9:06
Mobiltelefon és szocializáció (kamaszpanasz)
A szülők számára igen sok aggodalmat tud okozni a mai gyerekek technikához való hozzáállása, annak esetleges helytelen használata: mennyire veszélyezteti a gyerekeket az online zaklatás? Milyen más veszélynek teszik ki magukat a neten? Mennyire befolyásolja tanulmányi előrehaladásukat az intenzív üzenetküldözgetés, netes ismerkedés? Vajon szextingelnek is?
jan. 2
9:18
Hétszer nagyobb a szakadás esélye a PIP-mellimplantátumoknál (HVG)
A kozmetikai műtéteket végző legnagyobb brit hálózat adatai szerint a hibás francia gyártmányú PIP-implantátumoknál hétszer nagyobb a szakadás kockázata az eddig véltnél.
jan. 2
9:36
Felosztották az országot: kiderült, hová mehetünk orvoshoz (HVG)
Több hónapos halogatás után kiderült: melyik egészségszervezési nagytérséghez tartoznak majd az egyes települések - írja a Medicalonline.hu egészségügyi szakportál. A fővárost három részre „szabdalták”, és bár erősen tiltakoztak, nem jártak jobban a Szolnok megyeiek sem.
jan. 2
10:09
A Vízöntő lassítson kicsit (Borsa)
Napi horoszkóp, hétfő
jan. 2
10:27
Téli piknik (Lakáskultúra)
Lakoma a pázsitasztalon
jan. 2
10:30
Rugalmassá teszi a szívet a kék tabletta (HVG)
A bochumi RUB Intézet (Németország) és rochesteri Mayo Klinika (Minnesota, Egyesült Államok) munkatársai szerint a népszerű kék tabletta hatóanyaga, a szildenafil képes ismét rugalmassá alakítani az elmerevedett szívizom falát.
jan. 2
10:30
A lista megmondja, rossz nőt választottál-e! (MaHu)
Sok férfi számára lehet ismerős a szituáció: először azt hiszi, szerelmes, majd amikor már ágynak döntötte a hölgyeményt, kiderül, valójában csak a vágy vezérelte. Hogy ne kövessük el a hibát?
jan. 2
10:30
Az új csodaszer becsapja a testünket (Borsa)
A bőrünk feszességének kulcsa a cukor, jöttek rá a L'Oreal kutatói. Az új csodaszer képes elhitetni a testünkkel, hogy fiatalabb.
jan. 2
10:48
A devecseri szűrőközpont nem talált maradandó egészségkárosodást (HVG)
Megszűnt a Devecserben 2010 őszén felálllított egészségügyi szűrőközpont, az elvégzett vizsgálatok nem mutattak ki a vörösiszap-katasztrófával összefüggő, hosszan ható egészségi problémákat.
jan. 2
10:50
Új felfedezést közölt a Nature a spermiumokról (HVG)
A Kaliforniai Egyetem (San Francisco) munkatársai regisztrálták azt az elektromos aktivitást, mely a spermiumokat szabályozza. A felfedezés nem csupán a meddő párok kezelésében segíthet, de egy napon hozzájárulhat a férfiak fogamzásgátló tablettájának kifejlesztéséhez is.
jan. 2
11:12
A Skorpió kapcsolata a héten ideálisnak mondható (Borsa)
Heti horoszkóp, 1. hét
jan. 2
11:42
Így nem lesz felesleges az újévi fogadalom! (astronet.hu)
Azon dolgozz, hogy minél kevesebb negatív megjegyzést tegyél magadról.
jan. 2
12:33
Biztonságos kényelem (Lakáskultúra)
Bútorként újjászületve
jan. 2
13:12
Sokan retteghetnek, hogy szétszakad a mellükben (MaHu)
A kozmetikai műtéteket végző legnagyobb brit hálózat adatai szerint a hibás francia gyártmányú PIP-implantátumoknál hétszer nagyobb a szakadás kockázata az eddig véltnél.
jan. 2
14:03
Élet kevesebb műanyaggal (kamaszpanasz)
Belegondoltál már valaha, hogy mindösszesen egyetlen nap alatt mennyi műanyaggal találkozol? Nos, ha nem, akkor mi egy picit segítünk, pontosabban Susan Freinkel, aki ténylegesen meg is számolta. Az eredeti terve az volt, hogy megpróbál leélni egy napot úgy, hogy nem ér semmihez, ami műanyagból készült.
jan. 2
14:24
A zsír módosítja az agyműködést (HVG)
Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.
jan. 2
14:42
Előbb lesz öngyilkos, aki ezzel lövi magát (MaHu)
A drogot használók körében az öngyilkosságot elkövetők száma azok között a legnagyobb, akik injekció formájában metamfetamint juttatnak a szervezetükbe.
jan. 2
15:24
Amikor elég a saját barátainkból is (Borsa)
A jó barátság a legjobb mankó az életben. Ettől függetlenül vannak periódusok, amikor kicsit sok a jóból, és torkig vagyunk a barátainkkal.
jan. 2
16:12
Átalakuló egészségügy: mi változott eddig, és mi fog ezután? (HVG)
Nyolc részre osztották az országot, fővárosi és megyei kórházak kerülnek állami tulajdonba, három hónapig várhatóan nem mondanak fel a rezidensek, az egészségügyi törvény módosításával pedig ellehetetlenítették az esetleges orvossztrájkot. Összegyűjtöttük, milyen fontosabb változások történtek az egészségügyben az elmúlt egy évben, illetve azt is, mi érvényes erre az évre.

Keresés