2012. január 30. hétfő

jan. 30
3:18
A Blikk nagy heti horoszkópja (Blikk)
jan. 30
5:36
Tüdőgyulladás: okok, tünetek, kezelés (WebBeteg)
A tüdőgyulladás a tüdő szöveteinek gyulladása fertőzés, allergia vagy fizikai-kémiai okok következtében. Néhány ipari országban a tüdőgyulladás a leggyakoribb halálok a fertőző betegségek közül.
jan. 30
6:18
Jól halad a Bibliát másoló robot (Infostart)
Túl hamar végezhet munkájával a Bibliát másoló robot a trieri dóm előtt.
jan. 30
7:30
Torokgyulladás - házi praktikák (Édenkert)
A közösségeket látogató emberek gyakran szenvednek felső légutakat érintő betegségektől, amelyeknek az egyik tünete a torok gyulladásos elváltozása. Szövődménymentes esetekben pár nap alatt megszűnik a panasz, de a gyorsabb gyógyulást elősegítheti néhány egyszerű házi praktika is.
jan. 30
7:42
Probiotikumokkal gyorsabban kezelhető a hasmenés (WebBeteg)
A probiotikus baktériumokkal nagyon jól kezelhető a hasmenések többsége. A probléma lényegesen gyorsabban megszűnik, ráadásul mellékhatásokkal sem kell számolni.
jan. 30
10:48
Az elmúlt évek legkeményebb téli hete jön (Infostart)
A Kárpát-medence fölé kelet felől egyre szárazabb levegő áramlik, ezért hétfőn már országszerte napos idő ígérkezik. Kiderül az ég, estére várhatóan már csak a Dunántúl nyugati és déli részén marad a borongós idő. Helyenként hószállingózás, kisebb havazás előfordul. Az Időkép előrejelzése szerint az elmúlt évek legkeményebb téli hete elé nézünk.
jan. 30
11:54
Diabéteszes ketoacidózis - Kómához is vezethet a cukorbaj! (WebBeteg)
A diabétesz rettegett szövődménye a ketoacidózis, illetve ennek legsúlyosabb állapota, a ketoacidotikus kóma.
jan. 30
14:45
A vérnyomást mindkét karon kell mérni (Metropol)
A vérnyomást mindkét oldalon rutinszerűen kell ellenőrizni, mivel a bal és a jobb karon mért értékek közötti különbségek rejtett rizikótényezőkre utalnak.
jan. 30
15:18
Elszállították a Tatabányán talált, második világháborús robbanóeszközt (Infostart)
Két órával annak megtalálása után elszállították a Tatabánya családi házas övezetében hétfőn talált, második világháborús robbanóeszközt a helyszínről - közölte a rendőrség.
jan. 30
18:12
Niacin: B3-vitamin: Miért fontos? (WebBeteg)
A niacinnak, a többi B-vitaminhoz hasonlóan, a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát anyagcserében van szerepe, valamint hozzájárul az energiatermelő folyamatokhoz. A niacin elengedhetetlen a bőr egészségéhez, mivel a vízháztartás szabályozásában is részt vesz, emellett az izmok, az idegek és a DNS regenerációjára is hatással van.
jan. 30
20:06
Jövőre vállalna gyermeket a hercegi pár (Infostart)
Vilmos herceg és hitvese csak jövőre tervezi dédunokával megörvendeztetni a brit uralkodót, mert az idén a felséges nagymama, vagyis II. Erzsébet királynő gyémántjubileumára és a nyári londoni olimpiai játékokra kívánják összpontosítani figyelmüket.
jan. 30
20:36
Nátha: Mi az, amit Ön is megtehet? (WebBeteg)
Az orrunk legjobban a tiszta, viszonylag magas nedvességtartalmú levegőt szereti. Egyéb körülmények között kevésbé ellenálló a kórokozók támadásaival szemben, és könnyen kialakul a nátha, főleg a téli hónapokban az alacsony hőmérséklet miatt, ugyanis a hidegben lehűl a nyálkahártya, és a kórokozók jobban el tudnak szaporodni.
jan. 30
21:54
Átalakítja jótékonysági szervezetét Madonna (Infostart)
Tíz új iskolát épít Malawiban Madonna amerikai énekesnő helyi jótékonysági alapítványa, de ezeket már nem a Rising Malawi fogja működtetni, hanem a helyi közösség.

Keresés