2012. január 25. szerda

jan. 25
0:21
A krónikus prosztatagyulladás tünetei és kezelése (WebBeteg)
Ezek sok esetben bizonytalan jellegűek, pontos helyük nehezen meghatározó, sok beteg egyszerűen csak alhasi, keresztcsonti, gáttáji, heretáji diszkomfortról, ide lokalizált fájdalomról számol be.
jan. 25
6:00
Újabb szerről derült ki, hogy hatástalan (Infostart)
A változókori panaszok enyhítőjeként reklámozott gránátalmamag-olaj nem bizonyult hatékonyabbnak egy ausztriai vizsgálatban, mint a napraforgóolajjal töltött placebo kapszulák.
jan. 25
7:42
Antibiotikumok és fogamzásgátlás (WebBeteg)
Amennyiben bármilyen gyógyszert szedünk, annak hatékonyságát alapvetően két tényező határozza meg. Az egyik a gyógyszer felszívódása, a másik pedig annak lebomlása a szervezetben. A felszívódást követően a gyógyszerek többsége a májban bomlik le, és ezen lebomlás során szabadulnak fel azok a vegyületek, amelyek a gyógyszer tulajdonképpeni hatásáért felelősek.
jan. 25
8:27
A régióban elsőként oktatják is Debrecenben az eljárást (Metropol)
A pitvarfibrilláció a leggyakoribb szívritmuszavar, mely Európa-szerte közel ötmillió, míg Magyarországon több százezer beteget érint.
jan. 25
9:48
Téli sport a szabadban - Mikortól veszélyes? (WebBeteg)
"Nulla fok körül még nem rossz futni, de mínusz tíz foknál már azt javaslom pácienseimnek, hogy ne a szabadban sportoljanak" - hívta fel a figyelmet Christian Gäbler osztrák szakember.
jan. 25
9:50
A férfias típusú hajhullás nőknél (WebBeteg)
Férfiaknál a hajhullás leggyakoribb oka öröklött tényezőkben és a hormonokban keresendő. Sokan nem is tudják, de a férfias típusú hajhullás a nőknek is okozhat problémát. A folyamat lefutása azonban eltérő.
jan. 25
10:18
Tévhitek az egészséges táplálkozásról (Édenkert)
Napjainkban egyre többen odafigyelnek az egészségesen táplálkozásra. Sajnos sokszor csak azt hisszük, hogy egészségesen táplálkozunk, valójában gyakran egészségtelen ételeket fogyasztunk, ha nem figyelünk a részletekre. Íme csokorba szedve néhány csapda, amit érdemes elkerülni:
jan. 25
12:57
Híres fogyókúrák és fogyókúrázó hírességek (WebBeteg)
A szigorú étrendet követő sztárok korántsem számítanak új keletű jelenségnek. Az önsanyargató hírességek egyik első mintapéldánya Lord Byron (1788-1824) volt.
jan. 25
14:00
Hasznos tanácsok COPD, asztma és alvási apnoé ellen (WebBeteg)
A légzőszervi betegségek kialakulásában egyrészt a környezeti tényezőknek, másrészt a szervezet érzékenységének, a családi hajlamnak van kiemelkedő szerepe. Mit tegyünk egészségünk megőrzése és a betegségek leküzdésének érdekében?
jan. 25
16:06
Ingyenes méhnyakrák elleni védőoltás rászorulóknak (WebBeteg)
Száz nehéz körülmények között élő lánygyermek és száz édesanya kap ingyen méhnyakrák elleni védőoltást a VI. Európai Méhnyakrák-megelőzési Hét kampányához kapcsolódva.
jan. 25
17:24
Magyarországon még nem terjed az influenza (Infostart)
Az elmúlt héten egy beteg szervezetében azonosították az influenza vírusát, és az influenzagyanús esetek száma is csak alig emelkedett - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentésében.
jan. 25
17:27
A gyomorfájás kiküszöbölhető (Metropol)
A statisztikák szerint minden negyedik, ötödik ember rendszeresen küzd emésztési zavarokkal. Segítenek a természetes hatóanyagok.
jan. 25
17:45
Jó hozamok érhetők el az ingatlanbefektetéssel (Metropol)
A Global Property Guide ingatlanszakmai honlap táblázata szerint egész Európában nálunk éri meg a legjobban most lakást venni.
jan. 25
18:12
Az elhízás szerepe a rák kialakulásában (WebBeteg)
Brit kutatók keresték a túlsúly és a leggyakoribb rákos megbetegedések közötti statisztikailag is kimutatható kapcsolatot. Az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a túlsúly megléte jelentősen növelheti a férfiak és nők daganatos megbetegedéseinek kockázatát.
jan. 25
19:30
Mostantól még több információt gyűjt rólunk a Google (Infostart)
Új adatvédelmi szabályozást jelentett be a Google vállalat, amelynek keretében nyomon fogja követni felhasználóinak tevékenységét szinte valamennyi felületen, beleértve a YouTube videómegosztót, a Gmail levelezőprogramot és a vezető keresőoldalakat - adta hírül a The Washington Post című amerikai napilap hírportálja.
jan. 25
19:48
Szeretik az arab turisták Ausztriát (Infostart)
Rohamosan növekszik az arab országokból Ausztriába látogató turisták száma.
jan. 25
20:06
Eredményesebb kezelés - kevesebb súlyos szövődmény (Infostart)
Drámai mértékben csökkent a cukorbetegség következtében elkerülhetetlen végtag-amputációk száma, valószínűleg a kezelés eredményesebbé válása miatt - derült ki egy amerikai kormányzati felmérésből.
jan. 25
20:18
A depresszió alternatív kezelési lehetőségei (WebBeteg)
Az alternatív gyógyászati termékekkel kapcsolatban általános szabály, hogy a gyógyszerekkel történő lehetséges kölcsönhatásuk miatt használat előtt tájékoztassa orvosát!
jan. 25
21:54
Ezt is rosszul tudtuk az egészséges táplálkozásról (Infostart)
Mégsem károsak az egészségre az olajban sült ételek, de csakis akkor, ha olíva- vagy napraforgóolajban készültek - állítják spanyol kutatók 40 ezer főre kiterjedő vizsgálatuk alapján.
jan. 25
23:45
Pszichoonkológia: A rák és a lélek csatája (WebBeteg)
A daganatos megbetegedés nemcsak a test számára jelent óriási megterhelést, hanem a léleknek is. Ha a betegség kezelése alatt a páciens érzései és gondolatai is kitüntetett figyelmet kapnak, az nagymértékben javíthatja a gyógyulás esélyeit.

Keresés