2012. január 25. szerda

jan. 25
4:54
Ilyen is van? Többet adózik az átlagnál a kőgazdag politikus (ATV)
Az elmúlt két év alatt bruttó 42,7 millió dollár (vagyis csaknem 10 milliárd forint) jövedelemre tett szert, amelyből 6,2 millió dollár, vagyis mintegy 14 százalék szövetségi adót fizetett.
jan. 25
5:27
Négyszázezren önként és dalolva? (Alternatív Energia)
Bár a jobboldal és a kormányzati nyilatkozatok is igyekeznek felfújni a szombaton mintegy százezer embert az utcára vivő kormány melletti szimpátiatüntetés létszámát, felmerül a kérdés, hogy a résztvevők mekkora hányada állt a menetbe önszántából, és hányan voltak azok, akiket "vittek". A Milla a közigazgatási tárca és a főváros területfoglalása ellenére március 15-én az utcára vonul.
jan. 25
5:29
Nyugdíjkatasztrófa felé kormányoznak (Alternatív Energia)
Noha nyárra már új nyugdíjrendszert dolgozhat ki a kormány - legalábbis ezt állította Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője - egyelőre inkább a káosz, mint a biztos irány rajzolódik ki. A gazdasági tárca, origo.hu birtokába került anyaga szerint felgyorsítanák a korhatáremelést, a mostani féléves helyett - amelynek révén a 62 éves határ 2014 és 2021 között emelkedne 65-re - évenkénti ugrást…
jan. 25
5:30
„Hajrá MSZP” Provokálták Gyurcsányt? (ATV)
Az együttélési problémákkal és a szegénységgel ismerkedik Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Miskolcon, az avasi lakótelepen. Egy ottani család hívta meg magához. Vendégeskedése közben a volt miniszterelnök arról beszélt: újra kell gondolni azt a liberálisnak tekintett felfogást, hogy a magántulajdon szent és sérthetetlen. Gyurcsányhoz hasonlóan a Demokratikus Koalíció több tagja is…
jan. 25
5:31
Tarlós kibújna a 300 milliárdos felelősség alól (Alternatív Energia)
Sem a főpolgármester, sem más nem írta alá a főváros részéről azt az átadás-átvételi megállapodást, amely az önkormányzat egészségügyi intézményeinek állami tulajdonba adásához kellett volna - üzente lapunknak Tarlós István. A főpolgármester vélhetően így kívánja elkerülni, hogy számon lehessen kérni rajta korábbi ígéretét, miszerint "nem ír alá semmilyen megállapodást, ami Budapestnek…
jan. 25
5:33
Elkezdték a perbeszédet (Alternatív Energia)
Csattanós ügyészi felütéssel kezdődtek a perbeszédek az erzsébetvárosi ingatlanügy büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyész csütörtökön és pénteken folytatja a vádbeszédet, majd a jövő héten következnek a védőbeszédek, februárban pedig elsőfokú ítéletet hozhat a bíróság Hunvald György volt MSZP-s polgármester és társai ügyében.
jan. 25
5:35
Ajánlott alkotmány (Alternatív Energia)
Hatalmas az érdeklődés a közigazgatási tárca egyik háttérintézményénél az új alaptörvény iránt: két nap alatt az ott dolgozók fele igényelt ingyenes példányt. Ebben közrejátszhatott, hogy a művet főigazgatójuk - Hidas János volt fideszes megyei alelnök - ajánlotta a figyelmükbe, továbbá az, hogy beazonosíthatók azok, akik nem tartják fontosnak megismerni az "alaptalan rágalmakkal" támadott…
jan. 25
5:45
Beszámítható volt a pécsi ámokfutó (Alternatív Energia)
A perbeszédek után várhatóan ma hoz ítéletet a bíróság a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés ügyében. A vád szerint a 25 éves Gere Ákos gyógyszerészhallgató az egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egyik csoporttársát, további három embert pedig súlyosan megsebesített.
jan. 25
5:47
Nem enged az ellenzék március 15-ből (Alternatív Energia)
Felfüggeszthetné a fővárosi közterület-foglalási albizottság március 15-ére vonatkozó korábbi területi döntéseit Tarlós István, ugyanis az önkormányzati törvény szerint csak neki van joga ehhez. Ugyanakkor, ha közlései ellenére ezt nem teszi meg, az MSZP indítványt nyújt be a mai közgyűlésen, amelyben kezdeményezik: vonják el ezt a hatáskört az albizottságtól, és a közgyűlés maga döntsön a…
jan. 25
5:49
Az avasi lakótelepre költöztek Gyurcsányék (Alternatív Energia)
Fogalmuk sincs a politikusoknak arról, hogyan élnek az emberek Miskolcon, az Avas lakótelepen - írta az egyik ottani panellakás tulajdonosa Gyurcsány Ferencnek. A család azt javasolta a volt miniszterelnöknek, költözzön hozzájuk néhány napra, hogy megtudja, mit is jelent ez. Végül a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Vadai Ágnessel, Molnár Csabával és Varjú Lászlóval beköltözött egy-egy családhoz a…
jan. 25
6:18
A BKV finanszírozásáról dönthet a Fővárosi Közgyűlés (Infostart)
A BKV-nak nyújtandó tulajdonosi hitelről, valamint a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztásról is döntés születhet a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.
jan. 25
6:24
Obama: aki szerint Amerika hanyatlik, az nem tudja, mit beszél (ATV)
Obama ország-értékelő beszédében kiemelt helyen foglalkozott az amerikai termelőkapacitások hazatérésének ösztönzésével, az amerikai szellemi termékek védelmével, az oktatás-képzés, az innováció és a tiszta energiaforrások fejlesztésével.
jan. 25
6:26
Orbán-Barroso találkozó: „visszadobták a magyaroknak a labdát” (ATV)
A londoni piacról "valamelyest csalódást keltőnek" tűnik, hogy Orbán és Barroso találkozóján nem született egyértelmű megállapodás az új EU/IMF-csomag elérésének menetrendjéről. Mindenesetre idei mélypontjára süllyedt a magyar CDS-felár.
jan. 25
6:39
Rászóltak Orbánra: Senkit ne nézzen hülyének (168 Óra Online)
Az Európai Parlament elnöke kedden a hivatalában fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar miniszterelnök „kettős retorikát alkalmaz".
jan. 25
6:42
Klubrádió: Nelie Kroes eddig „lerázta” az NMHH-t (ATV)
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa már kétszer ajánlotta fel együttműködését a digitális és médiaügyekkel foglalkozó EU-biztos munkacsoportjának, ám érdemi választ erre még nem kapott - reagált az NMHH szóvivője arra, hogy a biztos kedden támogatásáról biztosította a Klubrádió vezérigazgatóját. A Médiatanács bízik abban, hogy a munkacsoport a magyar hatóság álláspontját is…
jan. 25
6:44
Tovább drágulhatnak a tejtermékek a következő hónapokban (ATV)
A feldolgozók veszteséges működésének elkerülésére az átadási ár nagyjából ötszázalékos emelésére lehet szükség a piacon.
jan. 25
6:46
Kórházszövetség: ha valaki fizet, annak ne kelljen várnia a műtétre (ATV)
A Kórházszövetség azt javasolja, hogy a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál is legyen lehetőség a fizetős betegek soron kívüli ellátására a várólistás műtétek, diagnosztikai eljárások esetében. A bevételből meggyorsíthatnák a nem fizetőképes betegek ellátását, és az orvosok, nővérek is többletjövedelemhez jutnának – írja szerdai számában a Világgazdaság.
jan. 25
6:48
5 forinttal csökkent a gázolaj ára, a benziné változatlan (ATV)
A csökkentéssel a gázolaj átlagára 444 forintra mérséklődött, a benziné 426-428 forint maradt.
jan. 25
6:50
Megszűnik a négyórás közmunka (ATV)
2012-től csak hat és nyolc órában lehet majd közmunkát vállalni. A 132 milliárdos keretből 206 ezren dolgozhatnak, a foglalkoztatásért felelős államtitkár szerint nem ez javítja majd a statisztikát, hanem a versenyszféra dolgozói létszáma.
jan. 25
6:52
Az Arab Liga megfigyelői egy hónappal tovább maradhatnak Szíriában (ATV)
Damaszkusz hozzájárult ahhoz, hogy az Arab Liga megfigyelői egy hónappal meghosszabbítsák missziójukat Szíriában - jelentette kedd este a SANA hivatalos hírügynökség a külügyminisztériumra hivatkozva.
jan. 25
6:54
A NATO nem tervez katonai beavatkozást Szíriában és Iránban (ATV)
A NATO nem tervez semmiféle katonai beavatkozást sem Szíriában, sem Iránban – mondta az atlanti szövetség európai főparancsnoka kedden újságíróknak. James Stavridis szerint Szíriával kapcsolatban a NATO-n belül semmiféle tervezés nem folyik, nem készülnek részletes tanulmányok, hanem egyszerűen csak figyelik a helyzet alakulását. Irán esetében az észak-atlanti szövetség "abszolút nem összpontosít”…
jan. 25
7:00
Kézilabda Eb: kikaptunk Szlovéniától, ugrott az elődöntő (ATV)
A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-30-ra kikapott kedden a középdöntőben a szlovénoktól, és már biztosan nem juthat az elődöntőbe a szerbiai Európa-bajnokságon.
jan. 25
7:36
Mi szóltunk: kisebb bolygónyi protonfelhő közelít a Föld felé (ATV)
A műholdak meghibásodását, ezzel együtt pedig a navigációs készülékek és mobiltelefonok pillanatnyi zavarát is okozhatja egy hétfői hatalmas napkitörés. A jelenséget az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA észlelte. A Napból egy kisebb bolygónyi protonfelhő szakadt ki, és a Föld felé közelít. Kínában már okozott is egy kisebb kommunikációs zavart, az általunk megkérdezett szakemberek szerint…
jan. 25
7:38
Repülőgépekről bombázták a menekülttábort (ATV)
Repülőgépek bombáztak egy ötezer fős dél-szudáni menekülttábort - jelentette be kedden az ENSZ menekültügyi főbiztossága. A hétfői támadásban egy fiú megsérült és 14 személy eltűnt a szudáni határtól 10 kilométerre található Elfojban, az ENSZ egyik átmeneti táborában, ahol a bombázás idején ötezren tartózkodtak.
jan. 25
7:48
Új pályázat a Széll Kálmán tér rendezésére - lapszemle (Infostart)
Júniusig le kell bonyolítani a Széll Kálmán tér rendezésére, illetve a budai fonódó villamos új pályaszakaszainak kiépítésére vonatkozó műszaki, építészeti pályázatokat, hogy azok eredményei alapján még az idén lefolytathassák az engedélyezési eljárást és a kivitelezői tendert - írja a Népszabadság.
jan. 25
7:54
297 forint az euró, 246 körül a frank (ATV)
Magyarország javuló piaci megítélésének köszönhetően erősödött szerdára a forint, az eurót szerdán délben 297 forint körül jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a kedd délutáni 301,00 forint után.
jan. 25
8:09
Kegyetlen fagy jön (168 Óra Online)
Észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, már csak a Tiszántúl keleti felén lehetnek tartósabban felhős területek.
jan. 25
8:24
Folytatódik a területfoglalási huzavona (Infostart)
A fővárosi önkormányzat márciusi területfoglalásainak hatályon kívül helyezését kéri az MSZP Tarlós István főpolgármestertől. Eközben az LMP a bírósághoz fordult a gyülekezési jog korlátozása miatt.
jan. 25
8:27
Megtizedelődhet az állomány (Metropol)
A hivatásos vonulós tűzoltók tíz százaléka szerelhet le országszerte – közölte Nagy Gábor, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének alelnöke. Ez 780–800 embert jelent.
jan. 25
8:45
Fizetős operációkkal rövidítenék a várólistákat (Metropol)
A kórházszövetség azt javasolja, hogy a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál is legyen lehetőség a fizetős betegek soron kívüli ellátására a várólistás műtétek, diagnosztikai eljárások esetében; a bevételből meggyorsíthatnák a nem fizetőképes betegek ellátását, és az orvosok, nővérek is többletjövedelemhez jutnának - írta a Világgazdaság szerdán.
jan. 25
9:06
Állati harapás: mentőhelikopter érkezett - videóval (ATV)
Mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni egy férfit Veszprém megyében, mert súlyosan megsebesítette egy ló. Az állat beleharapott a középkorú ember vállába és felkarját is eltörte. A sérültnek azért kellett gyorsan kórházba jutnia, mert különben elvérzett volna.
jan. 25
9:08
Australian Open: Kvitova és Sarapova a női, Murray a férfi elődöntőben (ATV)
A második helyen kiemelt Petra Kvitova az olasz Sara Erranit, a negyedikként rangsorolt, 2008-ban győztes orosz Marija Sarapova teniszező pedig honfitársát, Jekatyerina Makarovát búcsúztatta.
jan. 25
9:10
A válság hatására jelentősen csökkentek a magyarok kiadásai (ATV)
A felnőtt lakosság 95%-a érzékeli a gazdasági válság hatását, többségük (közel 60%) jelentősen, további 35%-uk valamelyest mérsékelte kiadásait.
jan. 25
9:21
Ezúttal ölt a dizájner drog Debrecenben (Metropol)
Egy fiatal férfi meghalt, ketten pedig életveszélyes mérgezéssel kerültek kórházba szerda hajnalban, miután egy debreceni lakásban a GHB, más néven Gina tudatmódosító szerből fogyasztottak. Márciustól ismét változik a drogstratégiában foglalt szerek listája.
jan. 25
9:39
Gyerekekkel gyűjtetik a kukákból az alumíniumot (168 Óra Online)
Egyre többen fosztogatják a szelektív gyűjtőket Szegeden is, megkárosítva a hulladékkezelő céget, áttételesen pedig a szemétdíjfizetőket – írja a Délmagyarország napilap.
jan. 25
9:42
Tovább csökkent Magyarország népessége (ATV)
A születések száma 2011 első tizenegy hónapjában 2,8 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 1,2 százalékos csökkenést jelent a 2010. január-novemberi időszakhoz képest.
jan. 25
9:44
Halálra gázolták a világhírű filmest (ATV)
A 76 éves filmrendezőt kedden délután elütötte egy motoros Athén kikötőjének közelében, amikor át akart menni az úttesten.
jan. 25
9:54
"Papírforma szerint zajlott Orbán brüsszeli találkozója" (Infostart)
A papírforma érvényesült Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli találkozóin - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kumin Ferenc, a Századvég Alapítvány vezető elemzője és Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője.
jan. 25
9:56
KSH: tovább fogy a népesség Magyarországon (Infostart)
Tovább gyorsult a népesség fogyása Magyarországon az elmúlt év első 11 hónapjában - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb felmérésből. A szerdán közzétett előzetes adatok alapján a népesség becsült lélekszáma - a nemzetközi vándorlás figyelembevételével - 26 ezerrel csökkent, így 9 millió 960 ezer fő volt november végén.
jan. 25
10:00
Öttagú bizottság vizsgálja Schmitt dolgozatát, kilétük még nem publikus (ATV)
A Testnevelési és Sporttudományi Kar (TSK) dékánja létrehozta azt a tényfeltáró bizottságot, melynek feladata tanulmányozni Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit.
jan. 25
10:12
Március végén lesz eredmény Schmitt ügyében (Infostart)
A Semmelweis Egyetem közleménye szerint a Testnevelési és Sporttudományi Kar (TSK) dékánja létrehozta azt a tényfeltáró bizottságot, melynek feladata tanulmányozni Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit.
jan. 25
10:15
Orbán semmibe veszi a Békemenet résztvevőinek akaratát (168 Óra Online)
Előbb megköszönte a támogatást azoknak, akik az országot leigázó unió és IMF ellen tüntettek, majd Brüsszelben azt hangoztatta Orbán Viktor, hogy ő itthon is az Európai Unióért dolgozik. Elmondta: „teljes mértékben” tiszteli az Európai Parlamentet, melyet „a demokrácia szívének” tart. Hozzátette: tisztázni kell, hogy a nyitott kérdések hogyan befolyásolják az IMF-tárgyalások megkezdését, "a…
jan. 25
10:18
Medgyessy a kora miatt már nem vállalná a vezető szerepet (ATV)
Medgyessy Péter szerint a változást akaró választók kényszerítik majd együttműködésre az ellenzéki pártokat, a kérdés csak az, lesz-e olyan személyiség, aki köré csoportosulhatnak ezek az erők.
jan. 25
10:20
Monti: a sztrájkolók nem sérthetik meg a törvényt (ATV)
Az olasz kormány fel fog lépni a demonstráló kamionosokkal szemben - ígérte szerdán az olasz miniszterelnök. "Megértjük a tiltakozást, a sztrájkjogot tiszteletben kell tartani, de nem lehet megsérteni a törvényt" – mondta Mario Monti.
jan. 25
10:36
Pécsi lövöldözés: életfogytiglant kapott Gere Ákos (ATV)
Az ügyész életfogytiglani szabadságvesztést kért Gere Ákosra, míg ügyvédje határozott idejű börtönbüntetést indítványozott perbeszédében. A bíróság előbbi mellett döntött.
jan. 25
10:38
Háborog a tenger, leállították az áldozatok keresését (ATV)
A rossz idő miatt átmenetileg leállították szerdán az olasz partoknál szerencsétlenül járt Costa Concordia luxushajón az esetleges újabb halottak keresését. Az erős szél miatt háborgó tengeren egyelőre nem lehet folytatni a kutatást. Közben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csalás kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben.
jan. 25
10:40
Vissza nem térítendő támogatást is kapnak a devizahiteles közszolgák (ATV)
A devizahitellel rendelkező közszférában dolgozók a gyerekszámtól függő kamattámogatáson felül egyszeri, vissza nem térítendő támogatást is kapnak, amennyiben belépnek az árfolyamgát rendszerbe. Akkora összeget kapnak, mintha már február elsejétől a rögzített árfolyam mellett fizettek volna.
jan. 25
10:42
Felmérés: Fico egyedül is kormányozhatna Szlovákiában (ATV)
Egyedül is kormányozhatna Szlovákiában a Robert Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer) párt.
jan. 25
10:48
Nem hozzák nyilvánosságra a Schmitt disszertációját vizsgáló bizottság névsorát (Infostart)
A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja létrehozta a plágiummal vádolt Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori disszertációját tanulmányozó tényfeltáró bizottságot.
jan. 25
11:09
Összeállt a plágiumgyanút vizsgáló bizottság (Metropol)
A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja létrehozta a plágiummal vádolt Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori disszertációját tanulmányozó tényfeltáró bizottságot.

Keresés