2012. február 1. szerda

febr. 1
4:57
Kórházba került a magyar színész (ATV)
Rossz gyógyszereket szedett, valamint az idegeskedés és a dohányzás, illetve a „negyven évi stressz” is közrejátszhatott az esetben.
febr. 1
5:12
Elvetették az útdíjat (Alternatív Energia)
Bár a főpolgármester egyelőre bizakodó, a BKV sorsa nem dőlt el. Úgy tűnik, Tarlós István meg tudta győzni a kormányt az igazságtalan útdíj lefújásáról, ám még mindig nem tudni, ki és miből állja a fővárosi közösségi közlekedés fenntartásához hiányzó tízmilliárdokat. Tarlós kitart amellett, hogy az útdíj Rogán Antal ötlete volt.
febr. 1
5:14
Fizetni kell 62 év alatt (Alternatív Energia)
A BKV mellett a MÁV és a Volán járatain sem utazhatnak majd kedvezménnyel a korhatár, azaz a 62 év alatti, illetve a rokkantsággal élő nyugdíjasok: egyes társaságok már most sem fogadják el az olcsóbb utazásra jogosító igazolványokat. A mozgássérültek érdekvédelmi szervezete hazai és nemzetközi fórumokon is jogorvoslatot kért a szerintük igazságtalan döntés miatt.
febr. 1
5:15
"Ennyi volt, vége" Nem fizetne többet a 120 fős magyar falu (ATV)
A mindössze 120 lakosú Olmódnak elege lett belőle, hogy a kistérségi társulásban olyan szolgáltatások után is fizetnie kell, amelyeket nem is vesz igénybe. A Vas megyei település önkormányzata ezért azt kérte a kistérség vezetőitől, hogy nekik ne kelljen fizetniük az idősek otthona, valamint a hajléktalan szálló működtetéséért. A kistérség elnöke szerint azonban eddig sem kellett fizetnie annak a…
febr. 1
5:16
Az ítélőtábla kezében a Klubrádió sorsa (Alternatív Energia)
A Fővárosi Ítélőtábla február 6-i döntésén sok múlik: ha igazat ad a Klubrádiónak, az adó tovább szólhat a 95.3-as budapesti frekvencián, ha megerősíti a médiatanács döntését, akkor bezárult a kör. Az ítélőtábla határozatával szemben ugyanis "fellebbezésnek, perújításnak, felülvizsgálati kérelemnek nincs helye".
febr. 1
5:30
Koporsótender testre szabva (Alternatív Energia)
Rendkívüli ülésen tárgyalta tegnap a Budapesti Temetkezési Intézet felügyelő bizottsága a lapunkban feltárt ügyeket. A különös luxuskiadásokra és furcsa beszerzésekre a cég vezetése igyekezett magyarázatot adni, de alapjaiban nem cáfolták meg írásunkat. Időközben kiderült, a koporsóbeszerzések körül sem tiszta minden.
febr. 1
5:32
Konferencia köszönti a 90 éves Göncz Árpádot (Alternatív Energia)
Egész napos gyorskonferenciát szervez Göncz Árpád, a harmadik Magyar Köztársaság első elnökének 90. születésnapja alkalmából az OSA Archívum 2012. február 10-én.
febr. 1
5:34
Visszamenőleg indul ma a Start munkaprogram (Alternatív Energia)
Egyetlen napot adott a Start munkaprogramban résztvevő önkormányzatok polgármestereinek a Veszprém megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja arra, hogy szervezzék meg településenként akár több száz ember foglalkoztatását - hivatalos utasítás, szerződések és fedezet nélkül.
febr. 1
5:36
Egyszer már életben maradtál... (Alternatív Energia)
A múlt héten, az Oltalom Sportnapon hajléktalanok versenyeztek, pingpongoztak, sakkoztak, s a ringben bokszoltak. A Fűtött Utcában - ahol immár tizedik éve kétszáz-kétszázötven, hidegebb napokon kétszázhetven hajléktalan talál menedékre - hátrányos helyzetű kisgyerekek buzdították a hátrányos helyzetű felnőtteket.
febr. 1
6:27
Romney esélyt sem adott Floridában Gingrichnek (ATV)
A szavazatok közel felét kapta a volt massachusettsi kormányzó a floridai előválasztáson. Gingrich nem gratulált ellenfelének, közölte, hogy végül úgyis ő lesz a republikánusok elnökjelöltje. Rick Santorum és Ron Paul is folytatja a küzdelmet.
febr. 1
6:29
Scheppele: alkotmányellenes az új magyar alaptörvény (ATV)
Alkotmányellenesnek nevezte az új magyar alaptörvényt Kim Lane Scheppele, az amerikai Princeton Egyetem jogászprofesszora a budapesti Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott keddi előadásában.
febr. 1
6:45
Csökkent az üzemanyagok ára (ATV)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 1
6:47
Könyvtár, erdő, szántó, Harley Davidson – politikusaink vagyoni helyzete (ATV)
Jelentős mértékben nem változott a vezető politikusok vagyoni helyzete, derül ki a frissen közzétett, 2011-es évet bemutató vagyonnyilatkozatokból. Többen kifizették hiteleiket, de van, akinek sok millióval nőttek tartozásai.
febr. 1
7:03
Alig van olyan orosz, aki szerint nem Putyin nyeri az elnökválasztást (ATV)
Az oroszok döntő többsége, csaknem háromnegyede biztos Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök elnökválasztási győzelmében, de kisebbség vár becsületes voksolást a Levada közvélemény-kutató intézet felmérése szerint, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra Moszkvában.
febr. 1
7:05
Kínai munkásokat ejtettek túszul beduin fegyveresek (ATV)
25 kínai munkást raboltak el beduin fegyveresek az Egyiptomhoz tartozó Sínai-félszigeten. A túszokat egy sátorban tartják fogva, a környező utakat pedig eltorlaszolták. Az emberrablók öt bebörtönzött rokonuk szabadon bocsátását követelik, akiket egy 2004-es merénylettel kapcsolatban vettek őrizetbe. Közben biztonságba került 17 kínai munkás, akiket a hétvégén raboltak el Szudánban. 29 társukat…
febr. 1
7:07
Nem látogattak meg iráni atomlétesítményt az ENSZ nukleáris szakértői (ATV)
Egyetlen atomlétesítményt sem látogattak meg az ENSZ nukleáris szakértői legutóbbi látogatásuk alatt - közölte kedden a hivatalos iráni hírügynökség.
febr. 1
7:09
Tálibokkal végzett a pakisztáni hadsereg (ATV)
Legalább húsz tálibot ölt meg a pakisztáni hadsereg, amikor szerdán csapásokat mért az északnyugat-pakisztáni törzsi területekre, az iszlamista lázadók és az al-Kaida terrorszervezet legfőbb hátországára - közölték katonai források.
febr. 1
7:11
Folytatódik a romagyilkosságokkal vádolt férfiak pere (ATV)
Ma folytatódik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol a legutóbbi, december 9-i tárgyaláson tanúmeghallgatást tartottak; a bíróság tájékoztatása szerint ezúttal is tanúkat hallgatnak meg.
febr. 1
7:13
Obama elkérte Jennifer Wedel férjének önéletrajzát (ATV)
Tánctudását ugyan nem kívánta demonstrálni, de 45 percen át a felhasználók számos kérdésére válaszolt hétfőn Barack Obama amerikai elnök a Google+ Hangout élő videochat-szobájában.
febr. 1
7:33
Megtudhatjuk, mennyivel olcsóbban kaphatnánk gyógyszert (Infostart)
A gyógyszertárban kapott blokkra szerdától azt is ráírják, hogy a kiváltott készítménynél lett volna olcsóbb, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
febr. 1
7:36
Vagyonnyilatkozatok: nézze meg, mennyit keresett Orbán Viktor! (Alternatív Energia)
Nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben Orbán Viktor kormányfő vagyoni helyzete; egyedül a könyvkiadásból származó eseti jövedelme változott, amely viszont nagy mértékben csökkent - derül ki a miniszterelnöknek a tavalyi évet tükröző vagyonnyilatkozatából, amelyet keddről szerdára virradó éjszaka tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
7:39
Görög adósságleírás: 70 százalék fölött lehet a magánbefektetők vesztesége (ATV)
A korábban tervezettnél nagyobb mértékű lehet, akár a 70 százalékot is meghaladhatja a magánbefektetők vesztesége az önkéntes adósságleírás során - mondta Evangelosz Venizelosz görög pénzügyminiszter kedden.
febr. 1
7:41
Továbbra is tartja 294 forintos árfolyamát az euró (ATV)
A forint szerda reggel jól tartotta magát az ismét bizakodó tőkepiaci hangulat támogatásával.
febr. 1
7:51
Kimerítettük Bissau Guinea eurótartalékait - lapszemle (Infostart)
Magyarok fosztották ki Bissau Guinea eurókészletét - írja az Index. A Napi Gazdaság cikkéből kiderül: tavaly 2,5 milliárd forint volt a lefülelt internetes kalózkodás értéke.
febr. 1
7:54
Segítség az otthontalanoknak (Metropol)
A nagy hidegre tekintettel Tarlós István főpolgármester megnyittatta a 150 férőhelyes, átadás előtt lévő, Aszódi úti éjjeli menedékhelyet. Az új, négyágyas szobákkal rendelkező épület tegnap estétől már fogadja a beköltözni szándékozó, fedél nélküli nőket, férfiakat és párokat.
febr. 1
7:57
Kadhafi lánya információkat adna át, hogy megvédje testvérét (ATV)
Aisa Kadhafi a líbiai főügyész-helyettessel folytatott két telefonbeszélgetését is átadná a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságnak, hogy megvédje az emberiesség elleni bűnökkel vádolt testvérét.
febr. 1
7:59
Jóval drágább lehet mától egy doboz cigaretta ára (ATV)
Idén a kétlépcsős jövedékiadó-emelés miatt összesen akár száz forinttal is emelkedhet egy doboz cigaretta ára - írja a Magyar Nemzet.
febr. 1
8:09
Gyurcsány: Szerencséje az ellenzéknek, hogy 2014 előtt nem lesz választás (Infostart)
Jelen állás szerint nemcsak elképzelhető, hanem szükséges is, hogy 2014-re választási együttműködést kössön a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint korai volt az LMP elzárkózása az együttműködés elől. Beszélt arról is, hogy a DK-nak olyan centrista balközép pártnak kell lennie, amely…
febr. 1
8:12
Leálltak a kompok a Tisza borsodi szakaszán (Alternatív Energia)
Jégzajlás miatt nem közlekednek a kompok a Tisza Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán.
febr. 1
8:27
Ekkora vagyonnal rendelkeznek a pártelnökök és frakcióvezetők (Infostart)
A parlamenti pártok elnökeinek és frakcióvezetőinek vagyoni helyzete nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben - derül ki a vagyonnyilatkozatokból, amelyeket kedden éjjel tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
8:30
Orbán: váltás zajlik az EU-ban (Metropol)
Az Európai Unióban gazdaságpolitikai váltás figyelhető meg, és ennek jegyében előtérbe kerül a növekedés ösztönzése, a munkahelyteremtés – állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este Brüsszelben, az EU-országok csúcsvezetőinek értekezletét követő sajtótájékoztatóján.
febr. 1
8:45
Ekkora vagyonnal rendelkeznek a képviselő kormánytagok (Infostart)
Ugyanannyi ingatlanjuk van az országgyűlési képviselő kormánytagoknak, mint egy évvel ezelőtt - derül ki a szerdára virradó éjszaka közzétett, a 2011-es évet bemutató vagyonnyilatkozatokból. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tavaly növelni tudta takarékban elhelyezett megtakarítását, Navracsics Tibor pedig összességében csökkentette tartozásait. A miniszterelnök-helyettesnek és Matolcsy…
febr. 1
8:51
PA: tovább lassul a gazdaság a következő félévben (ATV)
A Policy Agenda Gazdasági Fejlődés Index (GFI) értéke 2011. utolsó (IV.) negyedévében 1,04 volt, ami a harmadik negyedéves értékhez képest 0,3 tizedes csökkenést jelent. A cég a háztartások pénzügyi helyzete, a vállalkozói szféra gazdálkodása és a magyar gazdaság monetáris és fiskális helyzete alapján azt vizionálja, hogy a következő hónapokban tovább fog romlani a gazdaság helyzete. Egyelőre ez…
febr. 1
9:03
Megtartotta ingatlanjait és Harley Davidsonját Schmitt Pál (Infostart)
Schmitt Pál államfő nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján. A dokumentumból kiderül, nem változott jelentősen a köztársasági elnök vagyoni helyzete, megválasztása óta is ugyanabban az öt ingatlanban van részesedése, emellett megtartotta Harley Davidson motorját is.
febr. 1
9:09
Kínzás Kaposváron: bevarrta a száját és a húsából akart enni (ATV)
Brutális kínzás történt a kaposvári börtönben: egy férfi cellatársa száját bevarrta, megverte és egy borotvapengével a Barcs és a Márk szavakat karcolta a hátába. Az ügyben egyelőre több részlet homályos. Nem tudni például, hogy miért támadt társára a brutális rab. Ezt a kaposvári ügyészség próbálja kideríteni, és a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága is részletes vizsgálatot követel.
febr. 1
9:11
Botka: nem vagyok Mesterházy embere (ATV)
Szeged polgármestere szerint esély van arra, hogy az MSZP magasabb fordulatra kapcsolva, új baloldali alternatívát nyújtva szerezze meg a választók bizalmát.
febr. 1
9:13
Sólyom szlovákiai látogatása: Szlovákia nem sértette meg az uniós jogot (ATV)
A magyar fél szerint a minden uniós polgárt megillető szabad mozgás elve, a szlovák kormány álláspontja szerint viszont a diplomáciai kapcsolattartás nemzetközi jogi szabályai alapján kell elbírálni azt a jogvitát, amely Sólyom László 2009. augusztus 21-re tervezett révkomáromi látogatásának szlovák részről történt meghiúsítása miatt keletkezett.
febr. 1
9:24
Mégsem mondott igent az EU-csúcson Orbán Viktor? (Alternatív Energia)
Az informális EU-csúcson Orbán Viktor miniszterelnök világossá tette, nincs változás abban, hogy az Országgyűlésnek kell majd jóváhagynia Magyarország uniós pénzügyi szerződéshez való csatlakozását - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán az m1 Ma reggel című műsorában.
febr. 1
9:42
Megtartotta Harley-ját Schmitt, Orbánnak kevesebb a mellékese (Metropol)
Vagyonnyilatkozatot kellett tenniük keddig az országgyűlési képviselőknek, a nem képviselő kormánytagoknak, valamint egyes tisztségviselőknek (például az MNB, a GVH, az ÁSZ és a Kúria elnökének) is.
febr. 1
9:45
Még a héten válaszol a kormány az Európai Bizottság kritikáira (ATV)
Az informális EU-csúcson Orbán Viktor miniszterelnök világossá tette, nincs változás abban, hogy az Országgyűlésnek kell majd jóváhagynia Magyarország uniós pénzügyi szerződéshez való csatlakozását - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán az m1 Ma reggel című műsorában.
febr. 1
9:47
Hazaszállították az etiópiai merénylet áldozatainak holttestét (ATV)
Szerda reggel hazaszállították az etiópiai merénylet magyar halottait - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.
febr. 1
9:49
Barcelona: Cuenca hosszabbított, Hleb szerződését felbontották (ATV)
Három és fél évig még a Barcelonában tervezheti futballpályafutását Isaac Cuenca, miután szerződését 2015 nyaráig meghosszabbították.
febr. 1
10:18
Kisiklott egy villamos (Metropol)
A 3-as villamos épp a forgalomból állt ki.
febr. 1
10:20
Hazahozták az etiópiai merénylet magyar halottait (Metropol)
Szerda reggel hazaszállították az etiópiai merénylet magyar halottait - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.
febr. 1
10:36
Gyurcsányék teát osztanak a hajléktalanoknak (Alternatív Energia)
A Demokratikus Koalíció forró teát oszt és takarókat, téli ruhákat gyűjt a szegények és hajléktalanok javára - tudatta a párt a lapunkhoz eljuttatott közleményében.
febr. 1
10:39
Dermesztő hidegre készülnek a britek, 40-en fagytak halálra Ukrajnában (ATV)
Angol meteorológusok figyelmeztetnek: nem valószínű, hogy a következő napokban átlagosan fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet a fővárosban. Közben Ukrajnában már negyvenen fagytak halálra a rendkívül hideg időjárás miatt. Lengyelországban húsz fölé emelkedett az áldozatok száma, míg Boszniában mínusz 31 fokot mértek.
febr. 1
10:41
Szadista gyermekgyilkost magasztal a televízió (ATV)
Majdnem egy év telt el azóta, hogy palesztin terroristák hatoltak be Itamar faluba és brutálisan meggyilkolták a Fogel család öt tagját: köztük egy 3 hónapos csecsemőt. A Fatah által fenntartott palesztin televízióban azonban a brutális gyilkosság elkövetőjét magasztalják, hősnek nevezve őt és terrorista társait.
febr. 1
10:43
A WikiLeaks alapítójának kiadatásáról dönt a Legfelsőbb Bíróság (ATV)
Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságához fellebbezett Julian Assange, a Wikileaks alapítója, hogy ne adják ki Svédországnak. Az ügy kiemelkedő fontossága miatt a beadványt hét bíró tárgyalja, a tárgyalás két napig tart.
febr. 1
10:45
Az újautó-piac kezd kilábalni a válságból? (ATV)
Az idén januárban 4.934 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 43,9 százalékkal többet mint 2011 azonos hónapjában - közölte a Datahouse autópiaci adatszolgáltató cég szerdán az MTI-vel.
febr. 1
10:57
Kapnak fizetést a magyar focisták, majd mehetnek Amerikába (ATV)
A tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt. - a múlt csütörtöki bejelentésének megfelelően - 20 millió forintot bocsát a Vasas Futballklub rendelkezésére, azaz a játékosok a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés után megkapják fizetésüket, s így utazhatnak el csütörtök hajnalban az Egyesült Államokba, ahol négycsapatos tornán vesznek részt.

Keresés