2012. február 14. kedd

febr. 14
4:54
A padlón aludt és nyomorban élt milliók kedvence (ATV)
"Hatéves voltam, amikor elhatároztam, hogy semmi mást nem akarok csinálni, csak játszani."
febr. 14
5:12
Csak a főváros izzad vért (Alternatív Energia)
Ha vért izzadva is, de teljesíti a főváros a kormány kéréseit a BKV finanszírozásával kapcsolatban - mondta Tarlós István. A főpolgármester kiosztott néhány kokit és sallert a témában aktív Lázár-Rogán duónak, és közölte, akkor sem mond le, ha bedől a cég. Tarlós a kerületek és az agglomeráció polgármestereivel is tárgyal, de pénzügyi segítségre nem számít tőlük.
febr. 14
5:12
11 milliárd a tét: tízezrek futhatnak a pénzük után, hiába (ATV)
Több tízezer, de akár százezer Malév-jegytulajdonos is hiába fut a pénze után - ez derült ki a fogyasztóvédelmi bizottság hétfői ülésén. A mintegy 220 ezer magyar károsult felét a nemzetközi légügyi szervezet kártalanítja, a jegyvásárlók bankkártyával vásárló harmadának pedig a bankjuk fizeti vissza a pénzét. A többiek azonban bukhatják a jegyárat. 11 milliárd forint sorsa a tét - hangzott el az…
febr. 14
5:14
Hatvanhét egyház nem felelt meg a Fidesznek (Alternatív Energia)
Lapzártánk után vélhetően elfogadta az Országgyűlés az egyházügyi törvény módosítását, amely szerint újabb 17 egyház került a tavaly elfogadott jogszabály által már korábban elismert 14 felekezet közé. A parlamenti vita este kilenc óra után kezdődött, de már napirend előtt is szóba került a törvény.
febr. 14
5:30
Kirúgnák a mankót a betegek karja alól (Alternatív Energia)
Még a mankók is drágábbak lehetnek március 1-től, miután a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási (tb) támogatásának drasztikus csökkentését javasolja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).
febr. 14
5:32
Tasnádit hét év börtönre ítélte a Kúria (Alternatív Energia)
Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a Kúria - korábbi nevén Legfelsőbb Bíróság - tegnap Tasnádi Pétert, többek között emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.
febr. 14
5:34
Erzsébetváros: milliók a jobboldalra (Alternatív Energia)
Miközben a fideszes Vattamány Zsolt irányította erzsébetvárosi önkormányzat saját fenntartású televíziója a helyi ellenzék képviselőinek véleménye szerint súlyosan elfogult és nem felel meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeinek, a városrész vezetése milliókat költ el a jobboldalhoz köthető sajtótermékekben, hogy azokban öregbítse a kerület jó hírét.
febr. 14
6:24
200 kilométerről, reszkető térddel hozta az üzenetet Orbánéknak (ATV)
A Miskolcról vonuló éhségmenet résztvevői 200 kilométert gyalogoltak azért, hogy felhívják a kormány és a képviselők figyelmét a hátrányos helyzetű településeken élők gondjaira és a munkanélküliségre. Mindannyian a megélhetéshez méltó bért szeretnének. A „Munkát, kenyeret” elnevezésű akcióhoz csak Budapesten több százan csatlakoztak.
febr. 14
7:15
Az egyházügyi törvény módosítása az Országgyűlés mai napirendjén (Infostart)
Az Országgyűlés mai napirendjén egyebek mellett az egyházügyi törvény részletes vitája és az új hulladékgazdálkodási szabályozás szerepel.
febr. 14
7:36
Engedély nélküli abortusz: gyanúsítottak lettek a várpalotai nők (ATV)
A gyanú szerint az orvos több mint száz esetben végzett magzatelhajtást, amelyekért alkalmanként 60 ezer forint körüli összeget kért.
febr. 14
7:38
Parlament: fegyvertartásról, EU-paktumról és egyházak elismeréséről tárgyalnak ma (ATV)
A fegyvertartás szabályain lazító, illetve az új hulladéktörvényről rendelkező kormányzati javaslatokról kezdődik vita az Országgyűlés mai ülésén. A képviselők emellett folytathatják az európai fiskális paktumhoz csatlakozás, valamint egyes vallási közösségek egyházként történő elismerésének tárgyalását.
febr. 14
7:40
Amerikai diplomatákat fogad Észak-Korea (ATV)
Az Egyesült Államok és Észak-Korea képviselői a jövő héten Pekingben találkoznak - jelentette be hétfőn az amerikai külügyminisztérium.
febr. 14
7:42
Gyógyszerek és alkohol kombinációja okozta Whitney Houston halálát (ATV)
Receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg Whitney Houston amerikai énekesnő. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a sztár holttestét kiadják a családnak.
febr. 14
7:44
A külügy nem javasolja autósoknak, hogy Romániába menjenek (ATV)
A havazás miatt a román határrendészet az ártándi határátkelőnél is leállította a 7,5 tonnánál nagyobb járművek belépését az országba, a korlátozást este 7 órától kiterjesztették az élő állatot, illetve a veszélyes árut szállító járművekre - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.
febr. 14
7:46
Kiengedték a börtönből az al-Kaida európai vezetőjét (ATV)
Kiengedték a nyugat-angliai Long Lartin börtönből hétfőn késő este Abu Katadát, az al-Kaida terroristahálózat európai szellemi vezetőjének tartott jordániai-palesztin szélsőségest. A muszlim hitszónok ugyanakkor házi őrizetben marad.
febr. 14
7:48
Gyengülő európai kilátások: kilenc EU-tagállamot minősített le a Moody’s (ATV)
Ausztria, Franciaország és Nagy-Britannia besorolásainak kilátását stabilról negatívra rontották, míg Olaszország, Málta, Portugália, Szlovákia, Szlovénia és Spanyolország adósosztályzatait visszaminősítették.
febr. 14
7:54
Csődbiztosítást kért a Rangers (ATV)
A fő probléma az, hogy a brit adóhivatal komoly törlesztésre szólította fel a Rangerst, az összeg akár 49 millió fontra is rúghat.
febr. 14
7:56
ENSZ: 300 áldozat csak Homszban (ATV)
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa hétfőn úgy vélte, hogy a szíriai erők "valószínűleg" emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el a megtorló hadjárat során, és "megbízható információkra" hivatkozva úgy becsülte, hogy több mint 300 embert öltek meg a Homsz városa elleni ostrom alatt.
febr. 14
7:58
Gyengült a forint: 292 körül az euró (ATV)
A kilenc uniós tagállamot, köztük nyolc euróövezeti országot érintő Moody's leminősítés, illetve elsőrendű besorolások kilátásának rontása rányomta a bélyegét a devizapiacokra is.
febr. 14
8:09
Mráz Ágoston Sámuel: A Fidesz veszítette el a legkevesebb szavazót (Infostart)
A választások közötti időszakban készített közvélemény-kutatások párttámogatottságra vonatkozó eredményeit mindig inkább becslésnek kell tekinteni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Intézet vezető elemzője beszélt arról is, hogy a miniszterelnök retorikájában megjelenő középosztály kifejezés tulajdonképpen az emberek összességét jelenti.
febr. 14
8:12
Másra hárítja a felelősséget a Fidesz (Metropol)
A Jobbik szerint a lakossági devizaeladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslat "nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen megpróbálja az MSZP felelősségét kizárólagossá tenni és eltüntetni a Fidesz felelősségét".
febr. 14
8:12
Oroszlán járt a legkisebbeknél (ATV)
Évente mintegy 3000 újszülött és koraszülött vérvizsgálata válik biztonságosabbá annak a laboratóriumi centrifugának a segítségével, amelyet a Peugeot ajánlott fel a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív és Újszülött Osztályának.
febr. 14
8:14
MSZP: mi is kiállunk a nemzeti érdek mellett (Metropol)
Az MSZP európai parlamenti delegációja hétfői nyilatkozatában határozottan visszautasította Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyűlés aznapi ülésén tett kijelentését, amely szerint a magyar szocialista EP-képviselők nem állnak ki a magyar nemzeti érdekek mellett.
febr. 14
8:30
Éhségmenet után lázadás? (Alternatív Energia)
Figyelmeztették Orbán Viktort és a távozását követelték tegnap azok vele és gazdaságpolitikájával elégedetlen "túrázók", akik egy hete indultak Miskolcról Budapestre - hóban-fagyban gyalogolva. "Munkát, kenyeret" jelszóval vonult köztük munkanélküli olvasztár, vegyész, polgármester és MSZP-s parlamenti képviselő is. A résztvevők "összedobtak" 47 ezer forintot Matolcsy Györgynek, hogy abból éljen…
febr. 14
8:45
Áldozatul esik az IMF-nek az egykulcsos adórendszer? - Lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint egyre biztosabb, hogy a hiteltárgyalások áldozatául esik az egykulcsos jövedelemadó-rendszer. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Oszkó Péter akadályozta annak idején a Malév visszavásárlását.
febr. 14
8:47
Navracsics: A bírák nyugdíjazása ügyében tér el a leginkább a kormány és az EU véleménye (Infostart)
A bírák nyugdíjazásának ügyében van a legnagyobb véleményeltérés a magyar kormány és az Európai Bizottság között azon három kérdés közül, amellyel kapcsolatban januárban kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen - közölte Navracsics Tibor kedden az m1 Ma reggel című műsorában.
febr. 14
8:48
Navracsics: a bírák ügyében van a legnagyobb véleménykülönbség az EU-val (ATV)
A bírák nyugdíjazásának ügyében van a legnagyobb véleményeltérés a magyar kormány és az Európai Bizottság között azon három kérdés közül, amellyel kapcsolatban januárban kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen - közölte Navracsics Tibor kedden az m1 Ma reggel című műsorában.
febr. 14
8:50
Magyarország felkerült az uniós feketelistára (ATV)
Azon országokat gyűjtötték össze, ahol a legjobban bomlott meg a gazdasági egyensúly és ezért minél hamarabb be kell avatkozni.
febr. 14
9:06
Hárommillió forint gyűlt össze a Süti Napon (Metropol)
Több mint hárommillió forint gyűlt össze az Önkéntes Süti Napon, melyhez lapunk is csatlakozott.
febr. 14
9:06
Itt vette kezdetét Whitney Houston karrierje - videóval (ATV)
Whitney Houstonra emlékeztek vasárnap abban a new jersey-i baptista gyülekezetben, ahol a világhírű énekesnő karrierje kezdetét vette. Az egykori dívát a Dél-afrikai-Köztársaságban is sokan gyászolják.
febr. 14
9:24
Paulo Sousa: Egervári rendre hátba támadott (ATV)
A Videoton vezetőedzője csalódott Egerváriban, indokolta Sousa, hogy miért maradt el a kézfogás közte és a válogatott szövetségi kapitánya között.
febr. 14
10:15
A felsőoktatási törvényt bírálta az ellenzék a napirend előtti felszólalásokban (Infostart)
A romániai magyarság, a felsőoktatási törvény és a Valentin-nap - a többi között ezek a témák kerültek szóba az Országgyűlésben, a napirend előtti felszólalások között. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár azt mondta: a kormány megteremti a jogi és a pénzügyi lehetőségét, hogy az állam visszatérítse a diákhitel összegét azoknak a fiataloknak, akik önköltséggel szereznek jogi vagy…
febr. 14
10:18
Hideg idő: már 35 ember halt meg (Metropol)
Másfél hét alatt 35 ember halálát okozta a kihűlés - tájékoztatott a február 3-ától összesített országos adatokról az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel. Garamvölgyi László hozzátette, hogy a rendőrség 856 embert mentett meg a kihűléstől.
febr. 14
10:18
Scheppele: a magyarok elvesztették az alkotmányos demokrácia talaját (ATV)
Alkotmányellenes alkotmány – újévi cikkében immár másodszor kritizálta Magyarországot a New York Times hasábjain, Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász blogjában Kim Lane Scheppele, akit Magyarországon ezt megelőzően kevesek ismertek – de egyből az alkotmányos viták egyik karakteres véleményformálójává lépett elő. Szerinte január elsejétől a magyarok olyan új közjogi rendben élnek, amelyben minden…
febr. 14
10:36
Az RTL Klub még nem, de a Nemzeti visszavárja Stohlt (Alternatív Energia)
Mint ahogy azt korábban lapunk megírta, Stohl András áprilisban ismét a Nemzeti színpadán állhat. A színész azonban nem kapott szerepet az RTL Klub egyetlen tavaszi produkciójában sem - írja a mai Blikk- annak ellenére, hogy március 5-én már szabadul a tíz hónapos börtönbüntetéséből.
febr. 14
10:36
Meggyilkolták a főszerkesztőt, mert korrupciós ügyekről írt (ATV)
Meggyilkolták egy brazil lap főszerkesztőjét, aki az ország délnyugati, Paraguayjal határos térségében zajló korrupciós ügyekkel foglalkozott írásaiban; négy nap leforgása alatt ő a második újságíró, akit megöltek a dél-amerikai országban.
febr. 14
10:38
5,5 százalékos volt az infláció (ATV)
Januárban a fogyasztói árak 5,5 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban; a növekedésben szerepet játszottak egyes adó intézkedések, valamint a forint árfolyamának alakulása is. Az előző havinál nagyobb mértékben emelkedett az üzemanyagok, a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára, a tartós fogyasztási és a ruházkodási cikkekért viszont kevesebbet kellett fizetni -…
febr. 14
11:12
Országszerte javult a levegő minősége (Metropol)
Országszerte némileg javult a levegő minősége kedden az előző naphoz képest; három településen minősítették veszélyesnek, öt településen pedig egészségtelennek a levegő minőségét a szálló por magas koncentrációja miatt.
febr. 14
11:12
Felrobbantották az izraeli anyuka autóját - a májában is repesz volt (ATV)
Simon Peresz izraeli elnök szerint Irán, a terrorizmus legnagyobb exportőre áll a hétfői merényletek hátterében. „Továbbra is meg fogjuk védeni állampolgárainkat bárhol a világon. Ezek a terrorcselekmények nem rettentenek el bennünket!”
febr. 14
11:14
Az ombudsmanhoz fordul az LMP (Metropol)
A kaposvári Toldi lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium megszüntetése ellen tiltakozó LMP, Szabó Máté ombudsmanhoz fordul az ügyben - jelentette be keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.
febr. 14
11:30
Gyermekbarát meghallgatószoba a VII. kerületi kapitányságon (Metropol)
Adományokból kialakított gyermekbarát meghallgatószobát adtak át a főváros VII. kerületi rendőrkapitányságán kedden.
febr. 14
11:48
Kegyelmet kérnek az elítélt szülésznőnek (Metropol)
Kereszténydemokrata politikusok az államfőhöz fordultak, és elnöki kegyelmet kérnek Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak, akit a Fővárosi Ítélőtábla pénteken jogerősen is két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt.
febr. 14
11:48
Várpalotai abortuszügy: nyomozás, kihallgatás, félelem a kórházban (ATV)
A százas nagyságrendű illegális abortuszügy az elmúlt hat évben zajlott, így a várpalotai kórház dolgozóinak nem tűnt fel semmi. A nyomozók a dolgozókat is kihallgatták szeptember óta, amikor fény derült a történtekre. A lapunknak nyilatkozó munkatársak szerint nehéz lesz bizonyítani a törvénytelen beavatkozásokat.
febr. 14
11:50
Női kézilabda KEK: nehéz ellenfeleket kaptak a magyarok (ATV)
Nehéz ellenfeleket kaptak a női kézilabda KEK negyeddöntőjében érdekelt magyar csapatok: a címvédő Ferencváros az orosz Zvezda Zvenyigoroddal, a Debrecen pedig a dán Viborggal találkozik.
febr. 14
11:52
Lövöldözés a gyöngyöspatai önkormányzatban (ATV)
Tíztől 12 óráig lezárták az épületet, mert a rendőrök megpróbálják rekonstruálni azt az állítólagos közelmúltbeli eseményt, amikor állítólag ismeretlenek állítólag rálőttek a jobbikos polgármesterre.
febr. 14
11:54
Semmisnek nyilvánították a pécsi buszok eladását (ATV)
A jó erkölcsbe ütközőnek, ezért semmisnek nyilvánította a Zalaegerszegi Törvényszék kedden azt a szerződést, amelynek révén 2009-ben a Pécsi Buszközlekedési Zrt. (PK) eladta autóbuszait a PK Busrent Kft.-nek, majd attól visszabérelte a járműveket.
febr. 14
12:06
Megtiltanák Iránban a halálra kövezést (ATV)
Az iráni média jelentése szerint Irán büntetőtörvénykönyvének reformját tervezi, amely megtiltaná a halálra kövezést és a kiskorúak büntetését - írja internetes oldalán a Telegraph.
febr. 14
12:24
Igenis meg lehet élni 47 ezer forintból - állítja a fideszes politikus (Alternatív Energia)
Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból - mondta Zsiga Marcell Borsod megyei fideszes politikus tegnap az RTL Klub esti híradójában.
febr. 14
12:24
Videó: Világhíradó délben (ATV)
Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.
febr. 14
12:26
Kuncze visszatér a politikába (ATV)
E hét elejére megújult az SZDSZ egykori elitjét tömörítő Szabadelvű Polgári Egyesület honlapja, ahol a szervezet új elnökeként Kuncze Gábort tüntetik fel. A visszatérés hírét az ATV-nek Kuncze Gábor környezete is megerősítette. A politikus kedd este Kálmán Olga vendége lesz az ATV Egyenes Beszédben.

Keresés