2012. augusztus 1. szerda

aug. 1
4:54
Váratlan fordulat? Egy férfi társaságában látták a színésznőt (ATV)
A színésznőnek azonban egyelőre nem nagyon van ideje randizni, kizárólag a kislányára, és a hivatására koncentrál.
aug. 1
5:12
20 év után derült ki, hogy a halott él (ATV)
Saját halotti bizonyítványának megsemmisítését kérvényezte egy román férfi, miután kiderült, évek óta halottnak nyilvánították, miközben ő élt.
aug. 1
5:14
„3 millió ember pénzét vették el” Átverték a jövő nyugdíjasait? (ATV)
Nem lesz egyéni nyugdíjszámla, mert már van – ezt mondta az ATV Híradónak a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár. A szakminisztérium szerint a mostani rendszer jó, azon nem akarnak változtatni. Két évvel ezelőtt azonban Selmeczi Gabriella még azt mondta, lesz egyéni nyugdíjszámla, amin követhető lesz a nyugdíjbefizetés, és amit örökölni is lehet. Csakhogy a mostani rendszer ezt nem…
aug. 1
5:24
Háromszoros létszám és dupla bér (Alternatív Energia)
Bár a teljes közszférát létszámstop, bérbefagyasztás és leépítési hullám sújtja, Orbán Viktor hivatala ehelyett tovább "hízik": csak idén a háromszorosára duzzadt a Miniszterelnökség dolgozóinak létszáma, jövőre pedig csaknem kétszer annyi pénzt szánna a kormány a hivatal működésére.
aug. 1
5:26
Magyarország egy sorban diktatúrákkal (Alternatív Energia)
A fehéroroszországi és közép-ázsiai diktatúrákkal egy sorban említette Magyarországot Suzan Johnson Cook, az USA különleges megbízatású nagykövete azzal kapcsolatban, hogy Washingtonban ismertették az amerikai külügyminisztérium vallásszabadsággal foglalkozó 2011-es világjelentését.
aug. 1
5:28
Kötelező lesz a chip beültetése (Alternatív Energia)
Jövőre már minden négyhónaposnál idősebb kutya csak csippel ellátva tartható - így rendelkezik az állattartásról szóló kormányrendelet, amely augusztus elsejétől lép életbe. Ettől az időponttól a gazdi kötelessége, hogy az állatorvosnál kezdeményezze kutyája megjelölését, illetve a regisztrációját. Az új rendelet emeli a büntetési tételeket és kedvezőbb körülményeket varázsol az állatoknak.
aug. 1
5:30
Leadta szelvényeit az MSZP-s jelölt (Alternatív Energia)
Napok alatt összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket az MSZP hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltje. Kis Andrea lapunknak elmondta, maga is meglepődött, hány olyan ember tisztelte meg a bizalmával, aki korábban szocialista politikussal talán szóba sem állt volna.
aug. 1
5:42
Káosz a nyugdíjak körül (Alternatív Energia)
Már gondoskodtak arról, hogy egyénileg vezethetők legyenek a nyugdíjbiztosítással kapcsolatos adatok - közölte tegnap az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Mindössze egyetlen nap telt el a pálfordulásig, hétfőn ugyanis még azt írták, nem változik a nyugdíjrendszer, a nyugdíj-jogosultsági és kiszámítási szabályok is a jelenlegiek maradnak. Közben szocialista kezdeményezésre Alkotmánybírósághoz…
aug. 1
5:44
"Demokrácialeckét" adott Navracsics (Alternatív Energia)
A demokrácia és a joguralom lényege épp az, hogy bármi megtehető, amit a jogszabály nem tilt - ezzel válaszolt Navracsics Tibor igazságügyi miniszter a nemzeti konzultáció folyamatát, menetét, illetve jogi alapjait firtató ellenzéki írásbeli kérdésre.
aug. 1
6:24
50 év után is magyar a világbajnok: Nádas Tamás (ATV)
50 év után ismét magyar világbajnoka van a műrepülés szabad kategóriájának. Nádas Tamás a hazai légtér előnyét élvezve győzött a Nyíregyházi Világversenyen, orosz és francia pilótát megelőzve. Ilyen sikert a magyar műrepülés utoljára 1962-ben, Budaörsön könyvelhetett el.
aug. 1
6:26
"Regisztrálni? Szólj a Viktornak, hogy minden pénteken mondja be" (ATV)
Az ATV Híradó által megkérdezett választási szakértők szerint nem egyértelmű, hogy az előzetes választói regisztráció megakadályozhatja-e a most kormányzó koalíció leváltását. Az atv.hu által megkérdezett állampolgárok véleménye is megoszlik a kérdésben.
aug. 1
6:42
Újabb kihallgatás: Csatáry mindent tagadott (ATV)
Az antiszemitizmus gyanúját, gettóparancsnoki ténykedését, a terhére rótt kegyetlenkedéseket és a kassai zsidók deportálásban játszott szerepét is tagadta keddi, újabb kihallgatásán Csatáry László. Az ellene szóló tanúvallomásokra az ügyvédje azt mondta: elképzelhető, hogy védencét összetéveszthették valakivel.
aug. 1
6:44
Heves harcok törtek ki Damaszkuszban (ATV)
Heves harcok törtek ki szerda hajnalban a szíriai fővárosban, bombarobbanások zaja hallatszott a város két keresztény negyedének közeléből - jelentette az AFP. Kedden Aleppóban folytak a komolyabb harcok, a hadsereg tüzérsége, helikopterei és egy vadászgépe a felkelők negyedeit támadta. A lázadók szerint Bassár el-Asszad elnök erőit sikerült visszavonulásra kényszeríteni.
aug. 1
6:46
Bándy-gyilkosság: két hét múlva lesz szakvélemény P. László elmeállapotáról (ATV)
Várhatóan két hét múlva készül el a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával gyanúsított P. László elmeállapotáról szóló szakvélemény - értesült az MTI Hírcentrum.
aug. 1
6:48
Újabb szankciók: Amerika szerint Irán a terrorizmus fő támogatója (ATV)
Újabb szankciókat rendelt el az iráni olaj- és petrolkémiai szektor ellen és az azt segítő bankok ellen Barack Obama amerikai elnök annak érdekében, hogy az iszlám köztársaságot visszatérítse nemzetközi kötelezettségeinek teljesítéséhez - közölte kedden a Fehér Ház sajtóirodája. Közben az amerikai külügyminisztérium a terrorizmust vizsgáló, 2011-re vonatkozó jelentésében kijelentették, hogy Irán…
aug. 1
6:50
Nem változtak az üzemanyagárak (ATV)
A héten nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt.
aug. 1
6:52
Amerika: féléves költségvetésben állapodtak meg (ATV)
Az amerikai kongresszus vezetői helyi idő szerint kedden bejelentették, hogy megállapodtak egy hat hónapos költségvetésben. Ezáltal elhárult annak a veszélye, hogy a kormányzat a választások előtt fizetésképtelenné váljon.
aug. 1
6:54
VW Touareg-kalandtúra új világrekordra törve (ATV)
Rainer Zietlow és csapata új rekordkísérletre indult: a hosszú kalandok specialistája ez alkalommal Melbourne-ből Szentpétervárig mintegy 23 ezer kilométert tervez autózni, mégpedig egy szériamotorral hajtott Volkswagen Touareg modellel. Zietlow a Föld legdélebbi egymillió lakos feletti városából kevesebb, mint három hét alatt szeretne a hasonló paraméterű, ám legészakibb nagyvárosba jutni.
aug. 1
7:00
4,5 millió dollárért gyógyíttatták magukat magyar menekültek Kanadában (ATV)
A mexikói, a kolumbiai, az amerikai és a magyar menedékkérők éltek tavaly a leggyakrabban a kanadai egészségügy ingyenes szolgáltatásaival - közölte helyi idő szerint kedden hivatalos adatokra hivatkozva a montreali The Gazette.
aug. 1
7:02
Kiszivárgott Radnai Portik elleni vallomása: belső vizsgálat az NNI-nél (ATV)
Kedden belső vizsgálat indult a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) annak kiderítésére, hogy ki vagy kik juttatták el egy internetes portálhoz Radnai László Portik Tamás ellen tett rendőrségi vallomását - írja a szerdai Népszabadság.
aug. 1
7:04
Gyurta Dániel olimpiai bajnok világcsúccsal! - percről percre (ATV)
Imre Géza megnyerte első mérkőzését férfi párbajtőrben, azonban a nyolcaddöntőben norvég ellenfele búcsúztatta. Cseh László, Balog Gábor és Dara Eszter megnyerték saját selejtezőfutamukat 200 vegyesen, 200 háton, illetve 100 gyorson, igaz, utóbbi versenyző ideje nem volt elég a továbbjutáshoz. Cseh a legjobb idővel továbbjutott az elődöntőbe, csakúgy, mint Balog (5. idővel) és Bernek (9.).…
aug. 1
7:30
Állati jogok - Szigorúbbak lettek a feltételek (Alternatív Energia)
Mától szigorodnak az állattartási szabályok, az állatvédelmi bírság alapösszege ötezer forintról tizenötezerre nő, de többszöri jogsértés esetén akár több százezer forintos bírságot is ki lehet majd szabni.
aug. 1
7:36
Keddi nyilatkozatok – értékelnek a magyarok (ATV)
Gyurta Dániel az utolsó 20 méteren már kiengedett, úgyhogy maradt még benne tartalék, Jakabos élete második legjobb idejét úszta, Mocsai szerint óriási küzdelemben nyertek.
aug. 1
7:38
Sarkadi-Szabó: nem oldódott meg a válság, beavatkozást várnak az EKB-tól (ATV)
A pénzügyi elemző szerint, ha az Európai Központi Bank most dönt, annak reálgazdasági hatása 2012 végén, 2013 elején jelentkezhet.
aug. 1
7:54
281 forint az euró árfolyama (ATV)
A szerda reggeli szintekhez képest erősödött kissé a forint: az eurót délelőtt tíz órakor 281,10 forinton jegyezték, szemben a reggeli 281,70 forinttal.
aug. 1
7:56
Honda Civic Sport 1.8 - teszt (ATV)
Nagy áttörés volt a korábbi szolidabb kivitelű szériák után a Honda Civic most kifutó generációja. Formaterve mindenképp megragadó, újszerű és érdekes módon mégis sok praktikus részletet rejtő alkotás volt.
aug. 1
7:58
Itt az új Peugeot 301 (ATV)
Az új Peugeot 301-et olyan országok vevőinek szánja a márka, ahol nagyra értékelik a tágas utasteret és időnként nehéz menetkörülményekkel kell számolni. A fejlesztés során a tervezők leginkább erre a két szempontra fókuszáltak, céljuk az volt, hogy a tágasság és a tartósság tekintetében a 301 mérce legyen a kategóriában.
aug. 1
8:00
Korózs: elvesztek a magánnyugdíj-pénztárakban gyűjtött összegek (ATV)
Nincs egyéni számla, de egyéni nyilvántartás van, az mindig is volt – mondta az ATV Egyenes Beszédben Korózs Lajos. Az MSZP elnökségi tagja szerint azok az összegek, amelyeket az állampolgárok a magánnyugdíj-pénztári befizetésekkel összegyűjtöttek, elvesztek. Azok, akik visszaléptek az állami pillérbe, csak annyit kaptak, amit eleve kaptak volna, hogy megkapják a teljes összegű öregségi nyugdíjat.
aug. 1
8:15
Egy éven belül kész lesz a Baross tér - lapszemle (Infostart)
Egy éven belül elkészülhet a Baross tér felszíni rendezése - tudta meg a Magyar Nemzet. A Népszabadság azt írja: belső vizsgálat indult a Nemzeti Nyomozó Irodánál.
aug. 1
8:30
Phelps lett minden idők legeredményesebb olimpikonja (ATV)
Minden idők legeredményesebb olimpikonjává lépett elő kedd este Michael Phelps, az amerikaiak úszósztárja.
aug. 1
8:33
Németh: Lehet az erdélyi magyarság ellen kormányozni, csak nem érdemes (Infostart)
Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint nem tekinthető beavatkozásnak a román belpolitikába az, hogy Orbán Viktor Tusnádfürdőn azt mondta, jó döntés, ha az emberek nem vesznek részt a Traian Basescu államelnök leváltásáról szóló népszavazáson. Németh Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a válságkezelés egyik kockázata az eurózóna esetleges bezárulása lehet.
aug. 1
8:48
Gyorshír: elhunyt Gore Vidal (ATV)
Nyolcvanhat éves korában kedden elhunyt Gore Vidal amerikai regényíró - jelentette a The Los Angeles Times.
aug. 1
8:50
Policy Solutions: a legjelentősebb átalakulás Nyíregyháza 2-es körzetében volt (ATV)
Ez a körzet korábban baloldali volt, az új egyéni választókörzetek kialakítása miatt azonban a helyzet megváltozott.
aug. 1
8:51
Figyelem: mától szigorodnak az állattartási szabályok (Infostart)
Mától szigorodnak az állattartási szabályok, az állatvédelmi bírság alapösszege ötezer forintról tizenötezerre nő, de többszöri jogsértés esetén akár több százezer forintos bírságot is ki lehet majd szabni.
aug. 1
9:06
Róna: a kormány fiskális politikája a szakszerűtlenség kétségbeejtő példája (ATV)
„A baj lényege az, hogy az ország hatalmi szerkezete és a hatalmi szerkezetet támogató „mindennapi erkölcs” elfojtja, illetve kiűzi az országból a társadalom alkotóképességét”.
aug. 1
9:24
"Parlamenti diktatúra van" Élő adásban bírálta Orbánékat (ATV)
Magyarországon parlamenti diktatúra van – mondta Tóth Zoltán az Egyenes Beszédben. A választási szakértő szerint politikai haszonszerzés miatt szükséges az előzetes választási regisztráció, azért, hogy a Fidesz egy harmadik ciklust is tudjon kormányozni, így a feliratkozás a kormány önérdekét szolgáló lépés.
aug. 1
9:26
Tovább stagnál a magyar gazdaság (ATV)
A Policy Agenda Gazdasági Fejlődés Index (GFI) 2012. II. negyedévi értéke 1,09. Ez az előző negyedévhez (1,07) viszonyított minimális mértékű változás a következő féléves időszakra a folyamatok összességét tekintve változatlanul stagnálást jelez. Ugyanakkor a vállalati gazdálkodás rész-indikátorai esetében egyértelmű visszaesés tapasztalható.
aug. 1
9:27
Szoptatás: intim kapocs és vitatéma (Metropol)
A mai szoptatás világnapja kapcsán kismamákat és védőnőt kérdeztünk a témáról.
aug. 1
9:42
Jött a sárlavina - 16 halott (ATV)
Tizenhat holttestet találtak meg egy északnyugat-kínai sárlavina halálos áldozatai közül, 12 embert még mindig keresnek – jelentette a kínai média szerdán.
aug. 1
10:00
Hasba rúgni a zsidót - fiatal jobbikosok Magyarország-képe (ATV)
Az alábbi fotót a Kettős mérce blog tette közzé, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának Facebook-oldalán jelent meg.
aug. 1
10:02
Megállapodott a Veszprém és a Barcelona: Nagy László Magyarországon folytatja (ATV)
Eldőlt, hogy a magyar bajnok MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Nagy László, a válogatott világklasszis átlövője.
aug. 1
10:18
Hvg.hu: hónapokon át fizették Novákot Szegedi Csanád EU-s pénzeiből (ATV)
Hónapokon át kapott fizetést Brüsszelből a márciusban EU-zászlót égető Novák Előd, s hozzá hasonlóan azok is, akiknek a nevét korábban hírbe hozták a kuruc.infó nevű szélsőséges portállal – írja a hvg.hu. A lap által megszerzett hivatalos kimutatások szerint ezeket az uniós pénzeket Szegedi Csanád pénzügyi keretéből utalták ki. Az atv.hu úgy tudja, hogy csak a képviselő mellett dolgozó titkár…
aug. 1
10:36
Románia: a végeredmény szerint sem volt érvényes a népszavazás (ATV)
A román központi választási iroda (BEC) szerdán közzétette a felfüggesztett államfő leváltása ügyében vasárnap rendezett népszavazás hivatalos végeredményét.
aug. 1
10:54
Kuncze: szakterületeken csúfosan megbukott a kormány (ATV)
Orbán Viktor érzi a vesztét, és mindent megtesz, hogy elkerülje a választási bukást, erről szól az előzetes választási regisztráció – mondta Kuncze Gábor az Egyenes Beszédben. A volt szabaddemokrata politikus szerint ellenzéki összefogásra van szükség, és azt állította, ha sokan úgy gondolják, nem zárkózik el attól, hogy esetlegesen valamilyen politikai szerepet vállaljon a jövőben.
aug. 1
10:56
Bombera: ahol elég a választások napján regisztrálni, ott sokkal többen szavaznak (ATV)
Gyakran hivatkoznak arra, hogy az Egyesült Államokban is bevett gyakorlat a választói regisztráció. Ott, ha az ember nem költözik el másik államba, csak egyszer kell regisztrálni. A részletekről Bombera Krisztina, az ATV New York-i tudósítója számolt be.
aug. 1
10:58
Felrobbant az autójuk: egy halott, két sérült (ATV)
Több incidensre is sor került a Gázai-övezetben szerda hajnalban: egy palesztin szélsőségeseket szállító autó felrobbant, egy izraeli tankra pedig rakétagránáttal nyitottak tüzet az övezetből.
aug. 1
11:12
Küldött „békeüzenetet” az egyiptomi elnök Izraelnek, vagy nem? (ATV)
Hírügynökségi értékelések szerint határozott "békeüzenet" küldött Izraelnek az új egyiptomi elnök. A levélről az izraeli elnöki hivatal számolt be kedden este, nem sokkal később azonban Kairóban cáfolták azt.
aug. 1
11:30
12 milliónyit bírságolt a NAV a Hungaroringen (ATV)
Összesen 12 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a Hungaroringen, a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.
aug. 1
11:33
Több gyógyszer olcsóbb lett (Metropol)
Augusztus elsejével 25 gyógyszer kerül kevesebbe.
aug. 1
11:42
Új bíró tárgyalja a mészárlásra készülő joghallgató ügyét (Alternatív Energia)
Új bíróhoz került a 22 rendbeli emberölés előkészületével vádolt Somogyi Ábel elsőfokú büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken - közölte Futó Barnabás ügyvéd.

Keresés