2012. április 1. vasárnap

ápr. 1
6:00
A rákos Michael Douglas állapota rosszabbodott? (ATV)
Aggódnak ismerősei a hatvanhét éves Michael Douglasért. A rákból gyógyult színész ugyanis a jelek szerint túlvállalta magát.
ápr. 1
6:18
Előzetesbe került a két lányt bódult állapotban megerőszakoló férfi (ATV)
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a tanzániai férfit, aki a gyanú szerint egy hete egy budapesti szállodában társával együtt morfiummal elkábított és megerőszakolt két tizenhét éves lányt – értesült az MTI Hírcentrum szombaton.
ápr. 1
6:36
Így lehetne megint doktor Schmitt Pál (ATV)
Az államfő az MTV-nek adott interjújában azt mondta: elég erőt érez magában ahhoz, hogy hetvenévesen újra doktoráljon. Ehhez minimum három, maximum hat évre lesz szüksége. Kérhet ugyan egyéni kutatási engedélyt, de a kreditpontokat akkor is meg kell szereznie. Ha a doktori képzést ki akarja hagyni, akkor minősített kutatási feltételek vonatkoznak rá, legalább hat önálló publikációt kell…
ápr. 1
7:48
Az ellenzék egységesen Schmitt Pál távozását követeli (ATV)
Az MSZP szerint nem kellene Schmitt Pálnak azzal terhelnie az embereket, hogy PhD fokozatot szerez – mondta Tóbiás József, a párt képviselője. A szocialisták egyébként készek arra, hogy parlamenti keretek között elmozdítsák a köztársasági elnököt. Az LMP és a Jobbik szerint következmények nélküli országban élünk, a Fidesz pedig még mindig tartja magát ahhoz, hogy az államfő személye sérthetetlen.
ápr. 1
8:15
Schmitt Pál: Kiállok az igazamért (Infostart)
Nincs szándékomban lemondani, tiszta a lelkiismeretem - ismételte meg pénteki álláspontját Schmitt Pál köztársasági elnök, ezúttal a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában.
ápr. 1
8:18
Navracsicséknak forró időszak következik (Alternatív Energia)
A kormány az év elején azt ígérte, hogy konszolidációs időszak jön a törvényhozásban is. Az első negyedévben kidolgozott, elfogadott jogszabályok száma azt jelzi, hogy valóban takaréklángon van a közigazgatás. A Policy Agenda heti elemzésében a Politikai Hatás Index (PHa-index) segítségével vizsgálta meg, hogy mire lehet számítani a következő negyedévben a törvényhozásban.
ápr. 1
8:20
Schmitt Pál: nincs szándékomban lemondani (Alternatív Energia)
"Nincs szándékomban lemondani, mert a lelkiismeretem tiszta" - jelentette ki Schmitt Pál köztársasági elnök az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a plágiumügyével összefüggésben. Az államfő az interjúban azt mondta: kisdoktori címét a jelenlegi szabályok szerint csak bíróság vonhatta volna vissza.
ápr. 1
8:42
Róna: a világ azt várja, vessünk véget a Schmitt-ügynek (ATV)
Azt várja el tőlünk a világ, hogy vessünk véget a köztársasági elnök körül kialakult helyzetnek, ha ez nem történik meg, akkor annak hosszú távú következményei is lehetnek – ezt Róna Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
ápr. 1
9:00
A NOB kirúgja Schmitt Pált? Kifilézi az elnököt a nemzetközi sajtó (ATV)
Gyenge, hiú és csaló elnökként írnak Schmitt Pálról külföldi lapok miután kiderült, hogy az elnök nem mond le posztjáról. A Chicago Tribune szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vizsgálja Schmitt ügyét. A szervezetnek Schmitt 1983 óta a tagja, és azóta volt is rá példa, hogy valakinek azért kellett mennie, mert kiderült róla, hogy csalt.
ápr. 1
9:02
Több ezer gyógyszer ára változik mától (ATV)
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az MTI megkeresésére azt közölte: április elsejével ismét csökken összesen 1099 gyógyszer ára, átlagosan 18 százalékkal.
ápr. 1
9:04
Életbe lépett a dohányzási tilalom: 2,5 millió is lehet a bírság (ATV)
Lejárt a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idő. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már ma több helyen ellenőrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.
ápr. 1
9:18
Jávor: Schmitt két lábon járó közjogi méltatlanság (ATV)
Operett országgá vált Magyarország - mondta az LMP frakcióvezetője.
ápr. 1
9:20
A diákoknak kötelező lesz banki alapismereteket tanulniuk (ATV)
Az Országgyűlés jövő heti kétnapos ülésén fogadhatja el azt a törvénymódosító javaslatot, amellyel a kormány az adatvédelmi hatóság függetlenségét erősítené az Európai Bizottság aggályaira reagálva. A képviselők emellett elfogadhatják az új hungarikumtörvényt, továbbá a helyi adózásra vonatkozó rendelkezések megváltoztatásával egymilliárdos összegű telekadó fizetésére kötelezhetik a Liszt Ferenc-…
ápr. 1
9:22
Száz cég adócsalásához asszisztált egy ismert vállalkozó (ATV)
Vádemelési javaslattal fejezte be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a napokban azt a nyomozását, amelyet bűnszervezetben elkövetett több mint 240 millió forint adócsalás és 162 millió forint értékű pénzmosás, továbbá más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indított. A hatóság szerint a bűnszervezet vezetője egy közismert kiskunfélegyházi vállalkozó volt, aki mintegy száz cég adócsalásához…
ápr. 1
9:36
Újabb tüntetés Moszkvában - 60 embert vitt el a rendőrség (ATV)
Moszkvában mintegy kétszázan gyűltek össze a központi Triumfalnaja téren szombaton. Az engedély nélküli tüntetést a hagyományoknak megfelelően március 31-re időzítették, hogy követeljék az alkotmány - gyülekezési szabadságot garantáló - 31. cikkelyének tiszteletben tartását.
ápr. 1
9:38
Cseh egy századdal kikapott 200 m pillangón (ATV)
A szám olimpiai ezüstérmese, Cseh László egyetlen századmásodperccel kikapott Biczó Bencétől 200 m pillangón a debreceni úszó országos bajnokság szombati versenynapján.
ápr. 1
9:54
Enyhült a fukusimai szigor (ATV)
Első ízben lazított vasárnap a japán kormány a fukusimai atomerőmű körüli húsz kilométeres tilalmi övezetre vonatkozó korlátozáson: két település lakói térhetnek vissza otthonaikba.
ápr. 1
9:56
Obamát is meggyilkolta volna Breivik (ATV)
A kihallgatási jegyzőkönyvek szerint Anders Behring Breivik bevallotta, hogy 2009-ben autóba rejtett pokolgéppel akarta megölni az amerikai elnököt.
ápr. 1
9:58
Milliós leütések, szolid licitekkel (ATV)
Többnyire a kikiáltási árak körüli leütésekkel vitték el a Belvedere Galéria szombati árverésén a klasszikus, modern és kortárs művészek munkáit felsorakoztató anyag kétharmadát. Néhány tételt visszavontak, így 149 műtárgyat – festményt, grafikát, plasztikát – aukcionáltak. Harminc alkalommal regisztráltak egymillió forint feletti leütést, egy ízben nyolcjegyű összegen koppant a kalapács.
ápr. 1
10:21
Nem csak a hatóanyagot, a gyógyszer nevét is felírhatja az orvos (Infostart)
Ahogy azt az Inforadio.hu is megírta, április elsejétől a koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek esetében megkezdődik a hatóanyag-alapú felírás. Az orvos azonban továbbra is feltüntetheti a recepten, hogy melyik gyógyszert javasolja.
ápr. 1
10:30
149 új bíró áll munkába (ATV)
Összesen 149 új bíró áll munkába április elsejével, a többségük korábban bírósági titkárként dolgozott.
ápr. 1
10:32
Erzsébet-utalványban fizetnék a családi pótlékot (ATV)
Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás, így például a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély - a kormány erről szóló döntése a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
ápr. 1
10:39
Mesterházy Attila maradt az MSZP elnöke - a nap hírei (Infostart)
Mesterházy Attila maradt az MSZP elnöke. Továbbra is az államfő lemondását követelik az ellenzéki pártok. Lapinformáció szerint 10-15 milliárd eurós hitelkeretet biztosítana a Valutaalap Magyarországnak két évig.
ápr. 1
10:41
Erzsébet-utalványban fizetnék ki a családi pótlékot? (Infostart)
Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás, így például a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély - a kormány erről szóló döntése a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
ápr. 1
10:43
Schmitt-ügy: újabb két tüntető ellen indult szabálysértési eljárás (Infostart)
Újabb két embert azonosított a rendőrség a pénteken a Szabadság hídon tüntetők közül, ellenük is szabálysértési eljárás indult.
ápr. 1
10:48
Botránykönyv: francia szakácsnő a brit királynő nagymamája (ATV)
Lehetséges, hogy egy francia szakácsnő a nagymamája a brit uralkodónak - legalábbis ha hinni lehet egy megjelenés előtt álló botránygyanús életrajzi kötet szerzőjének, akinek elméletét máris komoly bírálatok érik.
ápr. 1
11:24
Hosszú Katinka első 200 m pillangón (ATV)
A 400 m vegyes megnyerése után Hosszú Katinka 200 m pillangón is a leggyorsabbnak bizonyult az indianapolisi Grand Prix-versenyen - adta hírül a swimnews.com internetes szaklap.
ápr. 1
11:36
Hatóanyag alapján írnak fel gyógyszereket (Metropol)
Április elsejétől a koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek esetében megkezdődik a hatóanyag-alapú felírás, de az orvos továbbra is feltüntetheti a recepten, hogy melyik gyógyszert javasolja.
ápr. 1
11:38
Pénz helyett utalvány (Metropol)
„Célhoz kötött felhasználásuk érdekében” inkább nem pénzben fizetnének többek között családi pótlékot és lakásfenntartási támogatást.
ápr. 1
11:42
Hat fiatal halt meg az újvidéki diszkótűzben (ATV)
A szórakozóhelyen mintegy 300-350-en tartózkodtak, amikor elterjedtek a lángok. A B92 rádió-televízió szerint a halálos áldozatok - három fiú és három lány, mind a hatan 18 év körüliek - valószínűleg füstmérgezésben haltak meg: a mosdóban kerestek menedéket, s ottrekedtek. A szórakozóhelyen kitört pánikban és lökdösődésben ketten megsérültek, de állapotuk nem életveszélyes.
ápr. 1
11:54
Mától gyógyszerárváltozás és hatóanyag alapú gyógyszerfelírás (Metropol)
Több mint ezer gyógyszerért kevesebbet, több százért viszont többet kell fizetni.
ápr. 1
12:00
Az USA szerint Irán kifuthat a békés megoldások idejéből (ATV)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter az Öböl menti országok, valamint a szaúdi diplomácia fejével tárgyalt az iráni nukleáris programról. Clinton szerint egyre kevesebb ideje van Teheránnak a békés megoldásra, a lehetőség a tárgyalásokra ugyanis nem fog örökké tartani.
ápr. 1
12:02
Fordulat: mégis indulnak az iszlamisták az egyiptomi elnökségért (ATV)
Az egyiptomi Muzulmán Testvériség iszlamista szervezet nyilvánosságra hozta, kit indít az elnöki székért: a szerencsés kiválasztott Khairat al-Shatir, a szervezet elnökhelyettese. Korábban azt ígérték, hogy távol maradnak az államfői versengéstől.
ápr. 1
12:09
A nők munkaerő-piaci helyzetének javítására nevezett ki miniszteri biztost Matolcsy (Infostart)
Miniszteri biztost nevezett ki vasárnapi hatállyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására.
ápr. 1
12:12
Schmitt Pál: egész életemben a feddhetetlenségre törekedtem (Metropol)
"Nincs szándékomban lemondani, mert a lelkiismeretem tiszta" - jelentette ki Schmitt Pál köztársasági elnök az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a plágiumügyével összefüggésben. A Jobbik és az LMP forgalomlassító akcióval próbálja elérni a köztársasági elnök lemondását.
ápr. 1
12:14
Újabb két tüntető ellen indult szabálysértési eljárás (Metropol)
Újabb két embert azonosított a rendőrség a pénteken a Szabadság hídon tüntetők közül, ellenük is szabálysértési eljárás indult.
ápr. 1
12:30
Miniszteri biztos segíti a nők elhelyezkedését (Metropol)
Miniszteri biztost nevezett ki vasárnapi hatállyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására.
ápr. 1
12:45
"Magyar politikus soha nem mond le" - a külföldi sajtó Magyarországról (Infostart)
A brit The Economist blogrovatában foglalkozott Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumügyével; lengyel lapok a két ország közötti szolidaritásról írtak.
ápr. 1
13:06
Jogellenes volt a "hídfoglalók" előállítása (Metropol)
A Magyar Helsinki Bizottság szerint jogellenesen állította elő a rendőrség a Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását a hídon ülve követelőket pénteken, különösen miután engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, és elhagyták az úttestet.
ápr. 1
13:12
Arany Alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház (ATV)
1200-1300 nyugdíjas pénze és sorsa forog kockán az úgynevezett Arany Alkony-ügyben, amely tavaly nyáron, az egyházügyi törvény átírása nyomán vált egyre élesedő problémahalmazzá. A módosítás nyomán ugyanis az addigi egyházi fenntartó elveszítette egyházi státuszát és az azzal együtt járó, többmilliárdos kiegészítő normatívát.
ápr. 1
13:14
A Fidesz mégsem menti meg a vidéket? (ATV)
Ángyán József nemcsak a földosztás körüli anomáliákon, hanem a „hamis” magyar élelmiszertermékeken is „kiakadt” – tudta meg a Hetek. Az oligarchákat, zsákmányszerző gazdasági csoportokat és maffiacsaládokat emlegető volt agrárállamtitkár ugyanis belső fórumokon konfliktusba került többek között egy nagy magyar húsipari cégcsoporttal, mert azok állítólag génkezelt szójával etetett, lengyel…
ápr. 1
13:24
A csalót védelmezi Tarlós az MSZP szerint (Metropol)
Az MSZP fővárosi frakciójának vezetője arra szólítja fel a főpolgármestert, hogy vonja vissza azt az állítását, amely szerint az országnak okozott igazi kárt a plágiumügy kirobbantója.
ápr. 1
13:30
Fővárosi MSZP: Tarlós vonja vissza a plágiumügyben tett nyilatkozatát! (ATV)
Az MSZP fővárosi frakciójának vezetője arra szólítja fel a főpolgármestert, hogy vonja vissza azt az állítását, amely szerint az országnak okozott igazi kárt a plágiumügy kirobbantója. Horváth Csaba úgy látja, ha Tarlós István ezt nem teszi meg, és nem kér bocsánatot a budapestiektől, haladéktalanul le kell mondania posztjáról.
ápr. 1
13:32
Helsinki-bizottság: jogellenes volt a "hídfoglalók" előállítása (ATV)
A Magyar Helsinki Bizottság szerint jogellenesen, a személyes szabadsághoz való jogot megsértve állította elő a rendőrség pénteken azokat, akik budapesti hidakon Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását követelték.
ápr. 1
13:42
Nyíregyháza a Föld órájának magyarországi fővárosa (Metropol)
Globálisan és Magyarországon is rekordrészvétellel zárult a Föld órája mozgalom 2012. évi rendezvénysorozata: a világ 150 országából 6494 város, hazánkból 93 település csatlakozott a nemzetközi szervezetek, élükön a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) felhívásához, és kapcsolta ki egy órára az elektromos berendezéseket.
ápr. 1
13:48
DK: Orbán Viktornak kell megoldania a Schmitt-ügyet (ATV)
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor személyes felelőssége, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök lett, így álláspontjuk szerint a jelenlegi helyzetet is neki kell megoldania.
ápr. 1
15:12
Eloltották a tüzet a faipari üzemben (Metropol)
Ötórás munkával sikerült megfékezniük a lángokat a tűzoltóknak vasárnap a székesfehérvári faipari üzemben, ahol a porkamra gyulladt ki - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
ápr. 1
15:30
Orbán és a Fidesz: az államfő sérthetetlen (Metropol)
Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt napokban többször is világossá tette, hogy az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök személye sérthetetlen; "ő és a Fidesz ehhez tartja magát, ezt tartjuk helyesnek" - írta a kormányfő szóvivője reagálva a Demokratikus Koalíció álláspontjára.
ápr. 1
15:36
A DK az MSZP önkritikáját kritizálta (ATV)
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke gratulált a megválasztott tisztségviselőknek, de bírálja az elhatárolódást a korábbi kormányzati politikától.
ápr. 1
15:54
Szijjártó: Orbán ahhoz tartja magát, hogy az államfő sérthetetlen (ATV)
Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt napokban többször is világossá tette, hogy az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök személye sérthetetlen; „ő és a Fidesz ehhez tartja magát, ezt tartjuk helyesnek” – írta a kormányfő szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, reagálva a Demokratikus Koalíció álláspontjára, amely szerint Orbán Viktornak kell megoldania az államfő…

Keresés