2013. január 1. kedd

jan. 1
5:51
Megviselte a válás: vonattal utazott a milliárdos (ATV)
Földhöz vágta válópere a világ egyik leggazdagabb emberét, Silvio Berlusconit. Legalábbis ezt igyekszik mutatni a volt olasz miniszterelnök, mert az egyik kampánymegbeszélésére vonattal utazott Rómából Milánóba. Berlusconinak két okból is jól jön a „spórolás" – írja a Blikk.
jan. 1
6:27
Az LMP nélkül tárgyaltak az ellenzékiek (ATV)
A 4K! egyelőre kivár, és nem csatlakozik az ellenzéki egyeztetési folyamathoz, az LMP pedig csak azután dönt róla, hogy országos választmánya megvitatta a kérdést. A tárgyalások technikai előkészítését tegnap tartotta az MSZP, az Együtt 2014 Mozgalom és a Demokratikus Koalíció.
jan. 1
7:33
Áder: "Sohase adjuk föl álmainkat!" (Alternatív Energia)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt.
jan. 1
8:09
Horthy, balta, ingyenkonyha - Orbán arcélei (Alternatív Energia)
Bárki bármit mond, Orbán Viktor nem részre hajló magyar múzsa - nem csak saját híveit, de kritikusait is menetrendszerűen homlokon csókolja. És a miniszterelnöki "cuppanósok" nyomán szárba szökken az internet közönségének művészete, a világhálót elárasztják az Orbán-mémek. Ezekből - a zömmel botrányokhoz kapcsolódó alkotásokból - szedtünk össze egy csokorra valót, a teljesség igénye nélkül. (A…
jan. 1
8:24
Áder: "Mindennél nagyobb erő lakozik az egymás iránt érzett szeretetben és jóakaratban" (Infostart)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpra állás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a siket és nagyothalló…
jan. 1
8:27
Létrejött az Országgyűlési Őrség (Alternatív Energia)
A parlament munkáját érintő több változás is hatályos az új év első napjától: létrejött az Országgyűlési Őrség, hivatalba lépett Mátrai Márta háznagy, Such György főigazgató, és szigorúbb fegyelmezési jogkört kap a plenáris ülést vezető elnök.
jan. 1
8:33
Bata Éva kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt (ATV)
Bata Éva kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. Erről titkos szavazással döntöttek a Vígszínház művészei. A díjat minden évben az a színész kapja, aki az újonnan bemutatott darabokban a legemlékezetesebb alakítást nyújtja. Most 25. alakalommal szavazott a társulat. Az emlékgyűrűt, amelyre Ruttkai Éva aláírását gravírozták, a művésznő lánya, a díj alapítója Gábor Júlia, a tegnap esti előadás után…
jan. 1
8:45
Állami kézben a köznevelés (Alternatív Energia)
Állami fenntartásba kerültek január 1-jével az eddig önkormányzati köznevelési intézmények, amelyek ezzel beolvadtak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba.
jan. 1
9:21
A fővárosban éjfél után 2 perccel jött világra az első újszülött (Metropol)
Az Anna nevű kislány és édesanyja is jól van.
jan. 1
9:21
Átrendezték az igazságszolgáltatást (Alternatív Energia)
A január 1-jétől életbe lépő új jogszabályok folytán számos változás lesz a bíróságokon: létrejönnek a járásbíróságok, az új közigazgatási és munkaügyi bíróságok, illetve működésbe lép az e-bíróság.
jan. 1
9:39
Áder: "Sohase adjuk föl álmainkat!" (Metropol)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a talpraállás fontosságáról beszélt a köztársasági elnök újévi köszöntőjében.
jan. 1
9:45
Tekintetes képviselők és képviselőnők: soha nem látott felvételek (ATV)
Az ATV Híradó mindeddig soha nem látott felvételekből készített összeállítást az újév alkalmából. A főbb szerepekben Áder János, Budai Gyula, Gyurcsány Ferenc, Tarlós István, Havas Szófia és mások.
jan. 1
9:57
Országszerte okoztak tüzeket a pirotechnikai eszközök (Metropol)
Országszerte okoztak tüzeket pirotechnikai eszközök szilveszter éjjelén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden.
jan. 1
10:39
Áder: „Sohase adjuk föl álmainkat!” (ATV)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a süket és nagyothalló nézők…
jan. 1
10:57
Nőnek a leggazdagabbak adóterhei az Egyesült Államokban (ATV)
Az Egyesült Államok kikerülheti a költségvetési szakadékot, de a szavazást az utolsó pillanat utánra, keddre halasztották. A republikánusok és a demokraták egyezsége értelmében a gazdagok megadóztatávásal növelik a bevételeket.
jan. 1
11:24
Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon (Infostart)
Bár némileg csökkent Miskolcon a légszennyezettség mértéke, a szálló por magas koncentrációja miatt a város polgármestere kedden elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - tájékoztatta a polgármesteri hivatal szóvivője.
jan. 1
11:26
Erős nap a fővárosi toxikológián (Infostart)
A Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán szokásos erős szilveszteri forgalom volt. Az idén is sok fiatal vitte túlzásba a bulizást - mondta Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetője kedden.
jan. 1
11:33
1600 millió embert képvisel az iszlám csúcsszervezet (ATV)
Nincs a világon még egy olyan hatalmas és befolyásos nemzetközi szervezet, amiről még a hírszerzéssel és nemzetvédelemmel foglalkozó szakemberek is ilyen keveset tudnának, mint az OIC. Hogy micsoda? A Hetek cikke.
jan. 1
11:45
Szmogriadó van Miskolcon (Alternatív Energia)
Bár némileg csökkent Miskolcon a légszennyezettség mértéke, a szálló por magas koncentrációja miatt a város polgármestere kedden elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
jan. 1
12:00
Így harcolta végig az éjszakát a mentőszolgálat (Infostart)
Az Országos Mentőszolgálat dolgozói idén is végigküzdötték a szilveszter éjszakát. Országszerte 2800, ebből a fővárosban 641 riasztást kaptak - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője kedden.
jan. 1
12:03
A mentők idén is végigküzdötték a szilveszter éjszakát (Metropol)
Az Országos Mentőszolgálat dolgozói idén is végigküzdötték a szilveszter éjszakát. Országszerte 2800, ebből a fővárosban 641 riasztást kaptak - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője kedden.
jan. 1
12:05
Nyíregyházán született az első vidéki baba (Metropol)
A nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban éjfél után nem sokkal született az új esztendő első babája - közölte a gyógyintézet szülészeti osztálya.
jan. 1
12:45
Egyesült Államok: nehezen, de megállapodtak a költségvetésről (ATV)
Hétfő éjszaka elvi megállapodás született a „költségvetési szakadék” elkerüléséről a Fehér Ház és a törvényhozás között, melyet időközben a Szenátus jóvá is hagyott. Azóta ismét megszólalt Obama is.
jan. 1
13:03
A fővárosi toxikológián szokásos erős szilveszteri forgalom volt (ATV)
A Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályán szokásos erős szilveszteri forgalom volt. Az idén is sok fiatal vitte túlzásba a bulizást – mondta Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetője kedden az MTI-nek.
jan. 1
13:12
A 2013-as változások - összefoglaló (Infostart)
Számos változás lép életbe január elsején. Csökken a lakosság számára a távhő, a villamos energia és a földgáz ára. A lakásvásárláshoz, -építéshez járó kamattámogatás öt évig teljes mértékben jár, és használt lakásra 50, újra pedig 70 százalék lesz. Emellett emelkednek a támogatott kölcsönösszegek, és használt lakásnál a vételár is. A kedvezőbb feltételek visszamenőleges hatályúak. Januártól 75…
jan. 1
13:39
Miskolcon elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát (ATV)
Bár némileg csökkent Miskolcon a légszennyezettség mértéke, a szálló por magas koncentrációja miatt a város polgármestere kedden elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát – tájékoztatta a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t.
jan. 1
13:51
Már elérhető az új felsőoktatási felvételi tájékoztató (Alternatív Energia)
Az Felvin (www.felvi.hu) már elérhetők a felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatók.
jan. 1
13:57
Az interneten már elérhető az új felsőoktatási felvételi tájékoztató (ATV)
Az interneten már elérhetők a felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatók.
jan. 1
14:06
Itt láthatók az új felsőoktatási felvételi tájékoztató információi (Infostart)
Az Felvin (www.felvi.hu) már elérhetők a felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatók.
jan. 1
14:51
Legalább hatvan halott az újévi tömegben (ATV)
Az alábbi videón az látható, hogy miképp ünnepelték az emberek világszerte az újévet. Az ünneplés azonban több helyen is tragédiába torkollott. Legalább hatvanan haltak meg a hatalmas tömegben Elefántcsontparton, a Fülöp-szigeteken pedig lelőttek egy kisfiút.
jan. 1
15:03
Borult, ködös idő lesz holnap (Alternatív Energia)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
jan. 1
15:18
A rendőrség is aktív volt szilveszterkor (Infostart)
Az év utolsó napján országszerte 206 embert állítottak elő a rendőrök, közülük 65-öt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.
jan. 1
15:39
Több mint kétszáz előállítás az év utolsó napján (Metropol)
Országszerte 206 embert állítottak elő a rendőrök, közülük 65-öt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.
jan. 1
15:45
Hideg téli idő várható szerdán; ónos eső is lehet (ATV)
Egy front éri el szerdán a Kárpát-medencét, de csak kevés helyen okoz majd csapadékot.
jan. 1
16:33
A közmunkaprogram megváltoztatását követeli az MSZP (Alternatív Energia)
A közmunkaprogram megalázó, ezért az ombudsman által is jelzett emberi jogokat sértő rendelkezéseinek eltörlését követeli a kormánytól az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet - hangoztatta a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 1
16:39
Gerevich Aladár világrekordjára tör Mark Todd új-zélandi lovas (ATV)
A riói olimpián is szeretne elindulni Mark Todd új-zélandi lovas, aki már az 1984-es Los Angeles-i játékokon aranyérmes volt.
jan. 1
16:48
A közmunkaprogram megváltoztatását sürgeti az MSZP (Infostart)
A közmunkaprogram megalázó, ezért az ombudsman által is jelzett emberi jogokat sértő rendelkezéseinek eltörlését követeli a kormánytól az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet - hangoztatta a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 1
17:09
Baleset az M3-as bevezetőn (Metropol)
Négy ember megsérült egy busz és egy autó karamboljában.
jan. 1
17:11
Megfürödtek a jeges Balatonban (Metropol)
Az újévi csobbanás legfiatalabb résztvevője hét, míg a legidősebb 67 éves volt.
jan. 1
17:15
BKV-busz karambolozott a fővárosban (ATV)
Négy ember megsérült, amikor egy holland rendszámú autó és egy BKV-busz összeütközött kedden Budapesten, az M3-as autópálya bevezető szakaszán – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel.
jan. 1
17:33
Tömegverekedés gyilkossági kísérlettel Szigethalmon (ATV)
Több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki egy szigethalmi szórakozóhely előtt szilveszter éjjelén. Egy fiatalt emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.
jan. 1
17:42
Kétszázan fürödtek a jeges Balatonban (Infostart)
Az új év első napján csaknem kétszázan mártóztak meg orvosi felügyelet mellett a jeges Balatonban Szigligeten: a második újévi csobbanás legfiatalabb résztvevője hét, míg a legidősebb 67 éves volt - tájékoztatta Balló Piroska, a rendezvény főszervezője az MTI-t kedden.
jan. 1
17:51
Cseh és szlovák vezetők Csehszlovákia húszéves szétválásáról (ATV)
Csehszlovákia kettéosztása 1992-ben szükségszerű volt, mert az akkori szövetségi államban felgyülemlett belpolitikai feszültség tovább már tarthatatlanná vált – állapította meg a cseh és a szlovák miniszterelnök, akik a közös csehszlovák állam felbomlásának, s az önálló Csehország és Szlovákia megalakulásának 20. évfordulója alkalmával Brünnben a cseh közszolgálati televízió rendkívüli újévi…
jan. 1
18:45
A SZEMA-Liberális Párt csatlakozna az ellenzéki pártok tárgyalásához (ATV)
A liberális párt vasárnapi közleménye szerint „az Orbán-kormányt csak széleskörű ellenzéki összefogással lehet leváltani”.
jan. 1
18:57
Egy 17 éves fiatalt gázolt el a vonat (Metropol)
A Kőbányán elgázolt fiú valószínűleg baleset áldozata lett.
jan. 1
19:21
A közmunkaprogram megváltoztatását követeli az MSZP (ATV)
A közmunkaprogram megalázó, ezért az ombudsman által is jelzett emberi jogokat sértő rendelkezéseinek eltörlését követeli a kormánytól az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet – hangoztatta a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 1
20:09
Szilveszter - Nagyüzem a mentőknél (Alternatív Energia)
Az Országos Mentőszolgálat dolgozói most is végigküzdötték a szilveszter éjszakát. Országszerte 2800, ebből a fővárosban 641 riasztást kaptak - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője.
jan. 1
21:03
Figyelmeztetés a tartós köd miatt (Metropol)
Az egész ország területén lehet sűrű, hat óránál tovább tartó ködre számítani.
jan. 1
21:09
Tartós köd: szerdára az egész országra figyelmeztetést adtak ki (ATV)
A várható tartós köd miatt szerdára az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 1
21:18
Újabb figyelmeztetés! (Infostart)
A várható tartós köd miatt szerdára az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Keresés