2013. január 31. csütörtök

jan. 31
0:39
Ígéretek 9 - vers- és novellapályázat (Pályázatfigyelő)
A kiírók irodalmi pályázatot hirdetnek az Ígéretek antológia 9. kötetének kiadásához.
jan. 31
0:43
Mert ő is a mi családunk tagja! - fotópályázat (Pályázatfigyelő)
Fotópályázat, a kiíró szeretné megmutatni a MI VILÁGUNKAT, a fajok közötti megértést, szeretetet, azt, mit képes adni ÁLLAT és EMBER egymásnak: ÁLLAT és EMBER szavak nélkül is bensőséges kapcsolatát.
jan. 31
0:47
Farsangi vigasságok képekben - fotópályázat - PIER-00020 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja, hogy farsangi hangulatot teremtsen pályázói körében. Egyaránt örömét lelheti ebben a pályázatban az, aki részt vesz egy vigasságon és megörökíti azt, valamint az aki majd eredményhirdetés után nézegeti a http://www.pier.hu honlapon megjelenő galériában publikálásra kerülő képeket.
jan. 31
0:51
Télűző farsangi írások / PIER-00019 (Pályázatfigyelő)
A meghirdetett pályázat célja, hogy farsangi hangulatot teremtsen pályázói körében. Egyaránt örömét lelheti ebben a pályázatban az, aki alkotni szeretne és az is, aki majd eredményhirdetés után a http://www.pier.hu honlapon csak olvasója lesz a pályaműveknek.
jan. 31
0:55
Lőrincze Lajos III. iskolai könyvtárbővítés (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot ír ki iskolai könyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes áron.
jan. 31
0:59
Közösségek más szemmel (Pályázatfigyelő)
Bodrogi Tibor hon- és népismereti verseny.
jan. 31
1:03
MESÉLŐ pályázat (Pályázatfigyelő)
A kiíró mesélőket keres Budapesten és országszerte!
jan. 31
5:09
Időjárás: közeledik a tavasz (HVG)
Akár 12 fokra is felmelegedhet csütörtökön a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.
jan. 31
5:09
Újra manipulált a Fidesz (Népszava)
Minden félreértést tisztázni lehetne, ha a kormány nyilvánossá tenné azt a levelet, amelyet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a napokban írt médiaügyben Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának. Szabó Vilmos, az ET magyar delegációjának szocialista tagja szerint ugyanis így kiderülne, pontosan milyen átalakítást vállalt a kormány a magyar szabályozásban.
jan. 31
5:09
Íme a mém-focista: ő lehet a közelgő választások sztárja? (ATV)
Legalábbis ezt latolgatják az olasz lapok, akik többnyire a volt miniszterelnök kampányfogásának tartják a csatár leigazolását. A kiszámíthatatlan cseleiről és botrányairól is híres csatár 23 millió euróért érkezik Angliából Olaszországba.
jan. 31
5:11
Foghíjas a kerekasztal (Népszava)
Nem vehet részt sem a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ), sem a Hallgatói Hálózat (HaHa) a ma kezdődő Felsőoktatási Kerekasztalon, ott lehet viszont a kormánnyal már részmegállapodást kötött Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), valamint a lojális Iparkamara is. Emiatt a szegedi HaHa szakított a helyi hallgatói önkormányzattal, a Magyar Nemzet után pedig a Fidelitas is…
jan. 31
5:27
Vége a "láthatatlan alkotmánynak" (Népszava)
Abszurdnak és jogkorlátozónak nevezte az Alkotmánybíróság (Ab) hatáskörének tervezett módosítását Fleck Zoltán. Mint arról az origo.hu hírt adott, az alaptörvény tavaszi módosításakor bekerülhet az új alkotmányba, hogy jövendő döntéseinél az Ab nem hivatkozhat majd az elmúlt 20 év alkotmánybírósági gyakorlatára, kizárólag a 2012 januárjában hatályba lépett alaptörvényt vehetné alapul a…
jan. 31
5:29
Kevés az esély a közös LMP-frakcióra (Népszava)
Noha az LMP-frakcióban maradók és az onnan távozni kívánó platformisták is próbálják egyben tartani a 15 fős ökopárti képviselőcsoportot, ennek maguk sem adnak sok esélyt, miközben a szakadás már most gondot okoz az ökopárt fővárosi frakciójában. Nemcsak az LMP-n belüli változások befolyásolhatják a parlamenti patkó képét: ettől függetlenül is jelentős volt a mozgás a frakciók között ebben a…
jan. 31
5:31
A pánik miatt halnak meg a legtöbben (Népszava)
A hétvégén egy dél-brazil diszkótűzben több mint kétszázan haltak meg, és száznál is többen szenvedtek sérüléseket. Hasonló tömegpánik tört ki 2011-ben a West-Balkán nevű budapesti szórakozóhelyen, ami három fiatal lány tragikus halálához vezetett. 2009. január elsején Bangkokban a szilveszteri mulatság torkolott tragédiába, az áldozatok száma 59. A tömeg és a gondtalan szórakozás jelentősen…
jan. 31
5:33
Csepeli gyilkosságok: mégis előbb kezdik (Népszava)
Kedden még a Fővárosi Ítélőtábla sem cáfolta a Csepel.info értesülését, miszerint a csepeli kettős gyilkosság másodfokú tárgyalása decemberben kezdődhet, ám tegnap az ítélőtábla már azt közölte: az eljárás már az "első félévben" indulhat.
jan. 31
5:35
Jogsértő adatkezelés Tatabányán (Népszava)
Törvénytelenül gyűjtötte a helyi nyugdíjasklubok tagjainak személyes adatait a tatabányai önkormányzat, a jogsértést az adatvédelmi hatóság is megállapította - közölte Lukács Zoltán MSZP-s képviselő. Ismertetése szerint tavaly a fideszes irányítású önkormányzat - a korábbi évektől eltérően - ahhoz kötötte a nyugdíjasklubok anyagi támogatását, hogy a tagok adják meg személyes adataikat.
jan. 31
5:37
Nyilvánosság kellene az ügynökkérdésben (Népszava)
Nyilvánosságra hozná az ügynökiratokat az Együtt 2014. A tegnap bemutatott javaslat értelmében a titkosítások felülvizsgálata után az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába helyeznék át a nemzetbiztonsági szolgálatoknál maradt iratokat, és bűncselekménnyé nyilvánítanák, ha valaki az egykor kilopott dokumentumokat nem szolgáltatja be. Csak azok az adatok maradhatnának titokban, amelyek…
jan. 31
5:45
Perdöntő videó készült a hummeres rendőrgázolóról (HVG)
A Blikk információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség lefoglalta egy olyan biztonsági kamera felvételét, amelyen a korábbiakhoz képest eltérő szögből is látható, ahogyan a hummeres osztrák gázoló áthajt Kenéz Imre rendőrjárőrön. A bűneset tavaly októberben történt Apátfalván, a magyar rendőr a helyszínen meghalt.
jan. 31
5:45
Fegyverrel mennek bulizni a fiatalok (Népszava)
Minden ötödik fiatal felfegyverkezve indul mulatni éjjelente az Országos Kriminológiai Intézet fővárosi éjszakai szórakozóhelyekről készült tanulmánya szerint, amelyet a Blikk.hu ismertetett.
jan. 31
5:47
Kordonbontás a vérlázítóan üldözött hajléktalanokért (Népszava)
Civil aktivisták egy csoportja lebontotta több fővárosi aluljáróban másfél hete felállított kordonokat kedd éjszaka. A szalagokat állítólag "nagytakarítás" miatt feszítették ki, gyakorlatilag azonban azt a célt szolgálták, hogy a hajléktalanok ne alhassanak a falak mellett. Tarlós István főpolgármester "anarchista" akcióként értékelte a történteket, és fokozott ellenőrzést ígért az aluljárókban.
jan. 31
6:03
Navracsics szerint Amerika lemarad a magyar jó hírekről (HVG)
Nem a Fidesztől kell félteni a demokráciát - jelentette ki a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter Washington vonzáskörzetében élő magyarokkal találkozva az amerikai fővárosban működő nagykövetségen, helyi idő szerint szerda este.
jan. 31
6:03
Navracsics: A demokráciát nem a Fidesztől kell félteni (Infostart)
Nem a Fidesztől kell félteni a demokráciát - jelentette ki a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter Washington vonzáskörzetében élő magyarokkal találkozva az amerikai fővárosban működő nagykövetségen, helyi idő szerint szerda este.
jan. 31
6:21
Terroristának nyilvánítaná a kábeltolvajokat egy fideszes (HVG)
Legyen terrorista bűncselekmény a fémtolvajlás legveszélyesebb "műfaja", azaz a közüzemi kábellopás – egyebek mellett ezt kezdeményezi a Fidesz jövő heti parlamenti frakcióülésén Boldog István országgyűlési képviselő - számol be róla a csütörtöki Magyar Nemzet.
jan. 31
6:39
Anyázik, hezitál, tárgyal: így válik az LMP (HVG)
Némi adok-kapok a közösségi oldalakon, egy kis odamondogatás a másik félnek a sajtóban, átálló, maradó, hezitáló tagok és képviselők, miközben csütörtökön délelőtt megkezdődnek az egyeztető tárgyalások a kulturált szétválásról - zavartalanul zajlik az LMP szakadása. Hogy miként fognak együtt dolgozni februártól a közös parlamenti frakcióban, arról senkinek nincs konkrét ötlete.
jan. 31
6:39
„Többszörös jogsértés” Törvénytelen adatgyűjtés Magyarországon? (ATV)
Törvénytelenül gyűjtött adatokat a tatabányai nyugdíjasokról a helyi önkormányzat, 2012-ben többszörös jogsértés történt az itt élők adataival - ezt állapította meg az Adatvédelmi Hatóság. Tíz év után tavaly először történt meg, hogy a nyugdíjas klubok tagjai közül csak az kapott támogatást, aki a nevét, címét és az aláírását is kiadta a helyi önkormányzatnak.
jan. 31
6:39
Országos összesítő (ORFK) (Police)
jan. 31
6:57
Varga cigányzenészeket rendelt az IMF-küldöttségnek (HVG)
Fotókat közölt Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter arról, ahogyan ő és az IMF-küldöttség együtt vacsoráznak, miközben cigányzenészek veszik körbe őket. Az IMF és az Európai Bizottság közös delegációja január 16. és 28. között tartózkodott Magyarországon, hogy hagyományos országjelentését elvégezze.
jan. 31
6:57
Moszkvába látogat ma Orbán Viktor (Infostart)
Egynapos munkalátogatásra Moszkvába utazik ma Orbán Viktor kormányfő, és tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
jan. 31
7:33
Mesterházy: Orbán mintha másik országban élne (Népszava)
Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor miniszterelnök úgy beszélt Brüsszelben, mintha nem Magyarországon, hanem egy másik országban élne. Az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán azt mondta: szerinte a kormányfő osztogatásba kezd, ha megszűnik az ország elleni túlzottdeficit-eljárás.
jan. 31
7:33
Világgazdaság: tovább csökkent a magyar gazdaság teljesítménye (ATV)
Zsugorodott a magyar gazdaság januárban a Világgazdaság mutatószáma szerint.
jan. 31
7:35
Matolcsy: a jövőben abszolút független jegybank kell (ATV)
A Magyar Nemzeti Banknak van manőverezési lehetősége a gazdasági növekedés ösztönzésére, de a banknak rendkívül óvatosan kell lépnie, tekintve az ország nagy devizaadósságát és a pénzpiacok bizonytalan állapotát – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Wall Street Journalnak adott interjújában.
jan. 31
7:37
Egyetemes értékek mellett állt ki Clinton a búcsúbeszédében (ATV)
Az egyetemes értékek és az amerikai érdekek védelmét, a biztonság növelését nevezte az amerikai diplomácia főbb hosszú távú céljainak Hillary Clinton leköszönő külügyminiszter munkatársai előtt szerdán elmondott búcsúbeszédében. Ide sorolta azt is, hogy "minél több embernek segítsenek a világ minél több részén", hogy "istenadta" lehetőségeiket teljes egészében kihasználva tudjanak élni.
jan. 31
7:39
„Hájas és lúdtalpas?” Hoffmann válaszolt az ATV-nek (ATV)
Ombudsmanhoz fordult a Pedagógusok Szakszervezete, mert sértheti az alaptörvényt, hogy választásra kényszerítik a közszférában azokat, akik nyugdíj mellett dolgoznak. Közben az oktatási államtitkár egyeztetett azokkal a szakszervezetekkel, amelyek aláírták a kormánnyal a megállapodást. Az iskolák állami fenntartásba vételét elsősorban helyben „monitoringozzák,” mert a felmerült problémákat ott…
jan. 31
7:41
Navracsics Washingtonban: „a demokráciát nem a Fidesztől kell félteni” (ATV)
Nem a Fidesztől kell félteni a demokráciát - jelentette ki a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter Washington vonzáskörzetében élő magyarokkal találkozva az amerikai fővárosban működő nagykövetségen, helyi idő szerint szerda este.
jan. 31
7:43
Folynak a tárgyalások az E.ON gázüzletágának megvételéről (ATV)
Folynak a tárgyalások az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek átruházásáról az MVM-re - válaszolta a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI kérdésére.
jan. 31
7:45
3-4 évet adna vödörlopásért a fideszes honatya (ATV)
Legyen terrorista bűncselekmény a fémtolvajlás legveszélyesebb "műfaja", azaz a közüzemi kábellopás – egyebek mellett ezt kezdeményezi a Fidesz jövő heti parlamenti frakcióülésén Boldog István országgyűlési képviselő - számol be róla a csütörtöki Magyar Nemzet.
jan. 31
7:47
Moszkvába utazik és Putyinnal tárgyal ma Orbán (ATV)
Egynapos munkalátogatásra Moszkvába utazik ma Orbán Viktor kormányfő, és tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
jan. 31
7:49
Szíriában sújtott le Izrael: íme a részletek, megszólalt a NATO is (ATV)
Izrael megerősítette, hogy légicsapást hajtott végre Szíriában, amelyről előzetesen tájékoztatta az Egyesült Államokat. Oroszország, Basár el-Asszad egyik legszorosabb szövetségese, kiakadt. Sajtóértesülések szerint orosz gyártmányú légvédelmi rakétákat igyekezett a szíriai rezsim a Hezbollahnak leszállítani.
jan. 31
7:51
Tarlósnak mindenkihez van egy meleg szava a Heti Válaszban (HVG)
Szabó Máté ombudsmannak azzal kéne foglalkoznia, hogy életszerű megoldásokat javasoljon a város problémáira, a Város Mindenkiért csoportot Város a Hajléktalanokért csoportnak kellene nevezni és azért vannak antiszociális elemek az utcákon, mert az előző kormány alatt bezárták a Lipótot és kiengedték a betegeket - Tarlós István interjút adott a Heti Válasznak.
jan. 31
7:51
A rezsicsökkentés miatt bírósághoz fordultak az energetikai cégek - lapszemle (Infostart)
Közigazgatási bírósághoz fordultak az energiaszolgáltatók a januári energiaár-döntés miatt - tudta meg a Népszabadság. A múlt év végén tizenötezren hagyták el az evát - írja a Magyar Nemzet.
jan. 31
7:51
Gyerekcipőben az erőszak megoldása (Népszava)
Nem igaz, hogy elkészült a családon belüli erőszakról szóló törvénymódosítási javaslat, ez a tegnapi egyeztetésen egyértelműen kiderült - jelentette ki lapunknak Kincses István ügyvéd, a kapcsolati erőszak büntetőjogi meghatározásával foglalkozó munkacsoport egyik civil képviselője. Azt már korábban is jelezte, meglepte, amikor Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter január elején bejelentette az…
jan. 31
8:09
Viharos szél: citromsárga riasztást adtak ki több helyen - fotó (HVG)
Citromsárga riasztást adott ki csütörtök éjfélig több helyre az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt.
jan. 31
8:09
Navracsics Washingtonban: a demokráciát nem a Fidesztől kell félteni (MaHu)
Nem a Fidesztől kell félteni a demokráciát - jelentette ki a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter Washington vonzáskörzetében élő magyarokkal találkozva az amerikai fővárosban működő nagykövetségen, helyi idő szerint szerda este.
jan. 31
8:09
Két éve forrong Egyiptom - nem hozott demokráciát az arab tavasz (ATV)
Két éve, január 25-én buktatták meg Hoszni Mubarak elnök uralmát Egyiptomban, bár sokan azt várták, hogy a Közel-Keleti ország a demokrácia felé fog haladni, az elmúlt két év eseményei nem ezt támasztották alá. Idővonal.
jan. 31
8:11
Négyen sérültek meg egy szabolcsi balesetben (HVG)
Négyen megsérültek, amikor két személygépkocsi összeütközött csütörtök reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Buj és Kótaj közötti úton - közölte a nyírségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.
jan. 31
8:11
292 forint az euró árfolyama (ATV)
Csütörtökön délelőttre még reggeli árfolyamához képest is jelentősen erősödni tudott a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben. Kereskedők szerint 290 forintos eurónál lehet a következő "megálló".
jan. 31
8:27
Február elsejével sokminden változik a büntető törvénykönyvben (HVG)
Február 1-jével számos ponton kissé változik a büntető törvénykönyv (Btk.) és a szabálysértésekről szóló törvény; tucatnyi tényállás kikerül a Btk.-ból, néhány módosul és életbe lép néhány új szabálysértési tényállás, például a hamis statisztikai adatszolgáltatás, a közérdekű bejelentő üldözése és a sajtórendészeti szabálysértés.
jan. 31
8:27
Döntetlen az első idei El Clásicón (ATV)
Egy-egyes döntetlen született a Real Madrid-Barcelona labdarúgó Spanyol Király Kupa elődöntőjének első felvonásán.
jan. 31
8:29
Nem járt a 2-es metró (HVG)
Üzemzavar miatt nem járt az M2-es metró, helyette pótlóbuszok közlekedtek - közölte a BKK.
jan. 31
8:29
Emberéleteket követeltek a heves viharok Amerikában (ATV)
Heves viharok és tornádók sújtották szerdán az Egyesült Államok délkeleti részét: emberéleteket követeltek, és jelentős anyagi károkat is okoztak.

Keresés