2013. január 31. csütörtök

jan. 31
5:09
Újra manipulált a Fidesz (Alternatív Energia)
Minden félreértést tisztázni lehetne, ha a kormány nyilvánossá tenné azt a levelet, amelyet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a napokban írt médiaügyben Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának. Szabó Vilmos, az ET magyar delegációjának szocialista tagja szerint ugyanis így kiderülne, pontosan milyen átalakítást vállalt a kormány a magyar szabályozásban.
jan. 31
5:09
Íme a mém-focista: ő lehet a közelgő választások sztárja? (ATV)
Legalábbis ezt latolgatják az olasz lapok, akik többnyire a volt miniszterelnök kampányfogásának tartják a csatár leigazolását. A kiszámíthatatlan cseleiről és botrányairól is híres csatár 23 millió euróért érkezik Angliából Olaszországba.
jan. 31
5:11
Foghíjas a kerekasztal (Alternatív Energia)
Nem vehet részt sem a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ), sem a Hallgatói Hálózat (HaHa) a ma kezdődő Felsőoktatási Kerekasztalon, ott lehet viszont a kormánnyal már részmegállapodást kötött Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), valamint a lojális Iparkamara is. Emiatt a szegedi HaHa szakított a helyi hallgatói önkormányzattal, a Magyar Nemzet után pedig a Fidelitas is…
jan. 31
5:27
Vége a "láthatatlan alkotmánynak" (Alternatív Energia)
Abszurdnak és jogkorlátozónak nevezte az Alkotmánybíróság (Ab) hatáskörének tervezett módosítását Fleck Zoltán. Mint arról az origo.hu hírt adott, az alaptörvény tavaszi módosításakor bekerülhet az új alkotmányba, hogy jövendő döntéseinél az Ab nem hivatkozhat majd az elmúlt 20 év alkotmánybírósági gyakorlatára, kizárólag a 2012 januárjában hatályba lépett alaptörvényt vehetné alapul a…
jan. 31
5:29
Kevés az esély a közös LMP-frakcióra (Alternatív Energia)
Noha az LMP-frakcióban maradók és az onnan távozni kívánó platformisták is próbálják egyben tartani a 15 fős ökopárti képviselőcsoportot, ennek maguk sem adnak sok esélyt, miközben a szakadás már most gondot okoz az ökopárt fővárosi frakciójában. Nemcsak az LMP-n belüli változások befolyásolhatják a parlamenti patkó képét: ettől függetlenül is jelentős volt a mozgás a frakciók között ebben a…
jan. 31
5:31
A pánik miatt halnak meg a legtöbben (Alternatív Energia)
A hétvégén egy dél-brazil diszkótűzben több mint kétszázan haltak meg, és száznál is többen szenvedtek sérüléseket. Hasonló tömegpánik tört ki 2011-ben a West-Balkán nevű budapesti szórakozóhelyen, ami három fiatal lány tragikus halálához vezetett. 2009. január elsején Bangkokban a szilveszteri mulatság torkolott tragédiába, az áldozatok száma 59. A tömeg és a gondtalan szórakozás jelentősen…
jan. 31
5:33
Csepeli gyilkosságok: mégis előbb kezdik (Alternatív Energia)
Kedden még a Fővárosi Ítélőtábla sem cáfolta a Csepel.info értesülését, miszerint a csepeli kettős gyilkosság másodfokú tárgyalása decemberben kezdődhet, ám tegnap az ítélőtábla már azt közölte: az eljárás már az "első félévben" indulhat.
jan. 31
5:35
Jogsértő adatkezelés Tatabányán (Alternatív Energia)
Törvénytelenül gyűjtötte a helyi nyugdíjasklubok tagjainak személyes adatait a tatabányai önkormányzat, a jogsértést az adatvédelmi hatóság is megállapította - közölte Lukács Zoltán MSZP-s képviselő. Ismertetése szerint tavaly a fideszes irányítású önkormányzat - a korábbi évektől eltérően - ahhoz kötötte a nyugdíjasklubok anyagi támogatását, hogy a tagok adják meg személyes adataikat.
jan. 31
5:37
Nyilvánosság kellene az ügynökkérdésben (Alternatív Energia)
Nyilvánosságra hozná az ügynökiratokat az Együtt 2014. A tegnap bemutatott javaslat értelmében a titkosítások felülvizsgálata után az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába helyeznék át a nemzetbiztonsági szolgálatoknál maradt iratokat, és bűncselekménnyé nyilvánítanák, ha valaki az egykor kilopott dokumentumokat nem szolgáltatja be. Csak azok az adatok maradhatnának titokban, amelyek…
jan. 31
5:45
Fegyverrel mennek bulizni a fiatalok (Alternatív Energia)
Minden ötödik fiatal felfegyverkezve indul mulatni éjjelente az Országos Kriminológiai Intézet fővárosi éjszakai szórakozóhelyekről készült tanulmánya szerint, amelyet a Blikk.hu ismertetett.
jan. 31
5:47
Kordonbontás a vérlázítóan üldözött hajléktalanokért (Alternatív Energia)
Civil aktivisták egy csoportja lebontotta több fővárosi aluljáróban másfél hete felállított kordonokat kedd éjszaka. A szalagokat állítólag "nagytakarítás" miatt feszítették ki, gyakorlatilag azonban azt a célt szolgálták, hogy a hajléktalanok ne alhassanak a falak mellett. Tarlós István főpolgármester "anarchista" akcióként értékelte a történteket, és fokozott ellenőrzést ígért az aluljárókban.
jan. 31
6:03
Navracsics: A demokráciát nem a Fidesztől kell félteni (Infostart)
Nem a Fidesztől kell félteni a demokráciát - jelentette ki a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter Washington vonzáskörzetében élő magyarokkal találkozva az amerikai fővárosban működő nagykövetségen, helyi idő szerint szerda este.
jan. 31
6:39
„Többszörös jogsértés” Törvénytelen adatgyűjtés Magyarországon? (ATV)
Törvénytelenül gyűjtött adatokat a tatabányai nyugdíjasokról a helyi önkormányzat, 2012-ben többszörös jogsértés történt az itt élők adataival - ezt állapította meg az Adatvédelmi Hatóság. Tíz év után tavaly először történt meg, hogy a nyugdíjas klubok tagjai közül csak az kapott támogatást, aki a nevét, címét és az aláírását is kiadta a helyi önkormányzatnak.
jan. 31
6:57
Moszkvába látogat ma Orbán Viktor (Infostart)
Egynapos munkalátogatásra Moszkvába utazik ma Orbán Viktor kormányfő, és tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
jan. 31
7:15
Navracsics nem a Fidesztől félti a demokráciát (Metropol)
Ezt az igazságügyi miniszter a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Washington vonzáskörzetében élő magyaroknak mondta.
jan. 31
7:33
Az online aukciók után is gondolni kell az adózásra (Metropol)
Van, aki csak nem tájékozódik eléggé, de a szándékos adócsalás is gyakori: mindenki számolhat a büntetéssel.
jan. 31
7:33
Mesterházy: Orbán mintha másik országban élne (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor miniszterelnök úgy beszélt Brüsszelben, mintha nem Magyarországon, hanem egy másik országban élne. Az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán azt mondta: szerinte a kormányfő osztogatásba kezd, ha megszűnik az ország elleni túlzottdeficit-eljárás.
jan. 31
7:33
Világgazdaság: tovább csökkent a magyar gazdaság teljesítménye (ATV)
Zsugorodott a magyar gazdaság januárban a Világgazdaság mutatószáma szerint.
jan. 31
7:35
Matolcsy: a jövőben abszolút független jegybank kell (ATV)
A Magyar Nemzeti Banknak van manőverezési lehetősége a gazdasági növekedés ösztönzésére, de a banknak rendkívül óvatosan kell lépnie, tekintve az ország nagy devizaadósságát és a pénzpiacok bizonytalan állapotát – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Wall Street Journalnak adott interjújában.
jan. 31
7:37
Egyetemes értékek mellett állt ki Clinton a búcsúbeszédében (ATV)
Az egyetemes értékek és az amerikai érdekek védelmét, a biztonság növelését nevezte az amerikai diplomácia főbb hosszú távú céljainak Hillary Clinton leköszönő külügyminiszter munkatársai előtt szerdán elmondott búcsúbeszédében. Ide sorolta azt is, hogy "minél több embernek segítsenek a világ minél több részén", hogy "istenadta" lehetőségeiket teljes egészében kihasználva tudjanak élni.
jan. 31
7:39
„Hájas és lúdtalpas?” Hoffmann válaszolt az ATV-nek (ATV)
Ombudsmanhoz fordult a Pedagógusok Szakszervezete, mert sértheti az alaptörvényt, hogy választásra kényszerítik a közszférában azokat, akik nyugdíj mellett dolgoznak. Közben az oktatási államtitkár egyeztetett azokkal a szakszervezetekkel, amelyek aláírták a kormánnyal a megállapodást. Az iskolák állami fenntartásba vételét elsősorban helyben „monitoringozzák,” mert a felmerült problémákat ott…
jan. 31
7:41
Navracsics Washingtonban: „a demokráciát nem a Fidesztől kell félteni” (ATV)
Nem a Fidesztől kell félteni a demokráciát - jelentette ki a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter Washington vonzáskörzetében élő magyarokkal találkozva az amerikai fővárosban működő nagykövetségen, helyi idő szerint szerda este.
jan. 31
7:43
Folynak a tárgyalások az E.ON gázüzletágának megvételéről (ATV)
Folynak a tárgyalások az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek átruházásáról az MVM-re - válaszolta a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI kérdésére.
jan. 31
7:45
3-4 évet adna vödörlopásért a fideszes honatya (ATV)
Legyen terrorista bűncselekmény a fémtolvajlás legveszélyesebb "műfaja", azaz a közüzemi kábellopás – egyebek mellett ezt kezdeményezi a Fidesz jövő heti parlamenti frakcióülésén Boldog István országgyűlési képviselő - számol be róla a csütörtöki Magyar Nemzet.
jan. 31
7:47
Moszkvába utazik és Putyinnal tárgyal ma Orbán (ATV)
Egynapos munkalátogatásra Moszkvába utazik ma Orbán Viktor kormányfő, és tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
jan. 31
7:49
Szíriában sújtott le Izrael: íme a részletek, megszólalt a NATO is (ATV)
Izrael megerősítette, hogy légicsapást hajtott végre Szíriában, amelyről előzetesen tájékoztatta az Egyesült Államokat. Oroszország, Basár el-Asszad egyik legszorosabb szövetségese, kiakadt. Sajtóértesülések szerint orosz gyártmányú légvédelmi rakétákat igyekezett a szíriai rezsim a Hezbollahnak leszállítani.
jan. 31
7:51
A rezsicsökkentés miatt bírósághoz fordultak az energetikai cégek - lapszemle (Infostart)
Közigazgatási bírósághoz fordultak az energiaszolgáltatók a januári energiaár-döntés miatt - tudta meg a Népszabadság. A múlt év végén tizenötezren hagyták el az evát - írja a Magyar Nemzet.
jan. 31
7:51
Kötelező lesz a szelektív gyűjtés (Metropol)
A következő évek során várhatóan Magyarországon kiépül a házhoz menő szelektív gyűjtési rendszer.
jan. 31
7:51
Gyerekcipőben az erőszak megoldása (Alternatív Energia)
Nem igaz, hogy elkészült a családon belüli erőszakról szóló törvénymódosítási javaslat, ez a tegnapi egyeztetésen egyértelműen kiderült - jelentette ki lapunknak Kincses István ügyvéd, a kapcsolati erőszak büntetőjogi meghatározásával foglalkozó munkacsoport egyik civil képviselője. Azt már korábban is jelezte, meglepte, amikor Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter január elején bejelentette az…
jan. 31
8:09
„Sokat tanulhatnánk egymástól” (Metropol)
Svédország magyarországi nagykövete az okos megoldásokról, a svéd projektek magyar hasznosításáról és az állam szerepéről beszélt.
jan. 31
8:09
Két éve forrong Egyiptom - nem hozott demokráciát az arab tavasz (ATV)
Két éve, január 25-én buktatták meg Hoszni Mubarak elnök uralmát Egyiptomban, bár sokan azt várták, hogy a Közel-Keleti ország a demokrácia felé fog haladni, az elmúlt két év eseményei nem ezt támasztották alá. Idővonal.
jan. 31
8:11
292 forint az euró árfolyama (ATV)
Csütörtökön délelőttre még reggeli árfolyamához képest is jelentősen erősödni tudott a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben. Kereskedők szerint 290 forintos eurónál lehet a következő "megálló".
jan. 31
8:27
Nosztalgiavonat jár a gödöllői HÉV vonalán (Metropol)
Februárban szombatonként nosztalgiavonatként közlekedik a H8-as (gödöllői) HÉV vonalán az M VIII-as sorozatú, 251-es pályaszámú motorkocsi.
jan. 31
8:27
Döntetlen az első idei El Clásicón (ATV)
Egy-egyes döntetlen született a Real Madrid-Barcelona labdarúgó Spanyol Király Kupa elődöntőjének első felvonásán.
jan. 31
8:29
Emberéleteket követeltek a heves viharok Amerikában (ATV)
Heves viharok és tornádók sújtották szerdán az Egyesült Államok délkeleti részét: emberéleteket követeltek, és jelentős anyagi károkat is okoztak.
jan. 31
8:31
Füstszagot éreztek - egyáltalán nem járt a 2-es metró (ATV)
Üzemzavar miatt a teljes vonalon nem járt a 2-es metró csütörtök reggel, a tűzoltókat füstszag miatt hívták ki a Deák Ferenc téri megállóhoz.
jan. 31
8:45
Mesterházy: Nem követem el elődeim hibáit (Infostart)
Évekig nem lenne lehetőség ÁFA- és járulékcsökkentésre az MSZP elnöke szerint egy esetleges kormányváltás után. Mesterházy Attila azt mondja: az IMF-megállapodás hiánya százmilliárdokat húz ki az emberek zsebéből.
jan. 31
8:45
Nem jár az M2-es metró (168 Óra Online)
A Deák Ferenc térnél történt üzemzavar miatt az M2-es metró teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek, a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.
jan. 31
8:45
Üzemzavar miatt nem jár a 2-es metró (Metropol)
A Deák Ferenc térnél történt üzemzavar miatt a 2-es metró teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek.
jan. 31
8:45
Számos törvény változik holnaptól (ATV)
Február 1-jével számos ponton kissé változik a Büntető törvénykönyv (Btk.) és a szabálysértésekről szóló törvény; tucatnyi tényállás kikerül a Btk.-ból, néhány módosul és életbe lép néhány új szabálysértési tényállás, például a hamis statisztikai adatszolgáltatás, a közérdekű bejelentő üldözése és a sajtórendészeti szabálysértés.
jan. 31
8:47
2-es metró: újraindult a forgalom (Metropol)
A Deák Ferenc térnél történt üzemzavar miatt egy ideig nem járt a 2-es metró.
jan. 31
9:03
Megint jár a 2-es metró (168 Óra Online)
Újraindult a forgalom az M2-es vonal teljes hosszán – tette közzé Facebook-oldalán a BKK.
jan. 31
9:03
Kolláth: közjogi vendetta, amit az Alkotmánybírósággal terveznek (ATV)
Ez közjogi vendetta, bosszú, amit nem lehet, nem szabad megcsinálni - mondta Kolláth György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a kormány tervével kapcsolatban, amely új törvénnyel rendszabályozná meg a többször is ellene döntő Alkotmánybíróságot. A testület csak az új alaptörvény szellemiségét vehetné figyelembe döntései meghozatalakor.
jan. 31
9:05
Az óceán túloldalára is követi barátnőjét a színész (ATV)
Mila Kunis és Ashton Kutcher románcának még a közeli ismerősök sem ¬jósoltak hosszú időt, hiszen Kutcher nagy nőcsábász hírében áll, ám a férfi még az óceán túloldalára is követi barátnőjét.
jan. 31
9:21
Félmillió magyar dolgozik külföldön (Alternatív Energia)
Matolcsy György elszólta magát. A miniszter elárulta félmillió hazánkfia dolgozik külföldön. Ez sajnos a legpesszimistább feltételezéseket igazolja: az emberek menekülnek Magyarországról! - írja közleményében Winkfein Csaba.
jan. 31
9:21
Barcza: az IMF-képviselők elmondták, sose fogják megdicsérni Magyarországot (ATV)
Azok az országok kaphatnak rugalmas hitelkeretet, amelyeknek rendben vannak a mutatóik, de kisebb problémák még jelentkeznek és nincs szükségük hitelre, csak egy védőhálóra - mondta Barcza György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 31
9:23
15 ezren hagyták ott az evát (ATV)
A múlt év végén tizenötezren hagyták el az egyszerűsített vállalkozói adót (eva), a kilépők meghatározó része az új adózási lehetőségekhez pártolt át - írja a Magyar Nemzet.
jan. 31
9:39
Viharos szél, záporok országszerte (Alternatív Energia)
Éjjel gyenge hidegfront vonult át felettünk, többfelé okozva újabb csapadékot, délelőtt viszont többfelé kisüt a Nap. Később ismét megnövekszik a felhőzet, estétől újabb esőre, záporokra kell készülni. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, délután 4-12°C várható.
jan. 31
9:57
Matolcsy a WSJ-ben: beigazolódnak a félelmeink (168 Óra Online)
Két írásában is Magyarországgal foglalkozik a Wall Street Journal. A tekintélyes gazdasági napilap idézi az Európia Bizottság elnökét, aki szerint az unió „nem pécézte ki Magyarországot”. Emellett nyilatkozott a WSJ-nek Matolcsy György, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Bank új vezetése és az Orbán-kormány között „szövetségre” van szükség.
jan. 31
9:57
Döntetlen az Arsenal-Liverpool rangadón (ATV)
Nem bírt egymással az Arsenal és a vendég Liverpool az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szerdai játéknapján.

Keresés