2013. január 14. hétfő

jan. 14
4:51
Világsztár érkezett: óriási felhajtás volt a reptéren (ATV)
A Los Angelesbe érkező Adele-t fotósok hada várta a reptéren, hiszen pár hónapja született csemetéjével érkezett.
jan. 14
5:27
Győzelemig gyúrnák a választási szabályokat (Alternatív Energia)
A Fidesz soha nem szerette a kétfordulós választási rendszert, mivel az nem garantálta a győzelmét. Kósa Lajos elismerte, hogy az általuk bevezetett új szabályok alapján az ellenzéknek már nincs esélye a győzelemre. Bár a regisztrációt megsemmisítette az Alkotmánybíróság - hiába védte hevesen a Fidesz -, a többi törvénymódosítás is egy irányba mutat: biztosítani a jelenlegi hatalom túlélését.
jan. 14
5:27
300 milliárdos pluszterhet okozott Orbánék taktikája? (ATV)
A jövő héten Magyarországon tárgyal a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége. A tárgyalások előtt Varga Mihály tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy a mostani kormány helyesen járt el, akkor, amikor bizonyos kérdésekben ragaszkodott álláspontjához a valutaalappal folytatott tárgyalások során. Az MSZP alelnöke, Gúr Nándor szerint viszont a meg nem kötött szerződés, például a magasabb kamatok miatt,…
jan. 14
5:29
A Fidesz nyíltan a rasszisták pártjára állt (Alternatív Energia)
Miután a Fidesz amellett döntött, hogy hivatalosan inkább "elsunnyogja" az érdemi reakciót Bayer Zsolt cigányellenes cikkére, és a publicista pártból való kizárása helyett az ellenzékre mutogat, a demokratikus erők tegnap a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tüntettek a kormánypárti hátszelet kapó gyűlöletbeszéd ellen. A Jobbik, noha szigethalmi tüntetésén ezt nem tette meg, tegnap nyilvánosan…
jan. 14
5:31
A szigor nem segít a hajléktalanokon (Alternatív Energia)
A hajléktalanság problémájára nem a gyors, villámcsapásszerű várospolitikai és hatósági fellépés jelenti a választ - írta Szabó Máté ombudsman az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
jan. 14
5:33
Hetven éve történt a doni katasztrófa (Alternatív Energia)
Máig élnek mítoszok a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájával kapcsolatban, amelyek szemben állnak a történelmi realitással - mondta Ungváry Krisztián történész a "Don - egy tragédia és utóéletei" című tárlat megnyitóján a Nyílt Társadalom Archívumban (OSA)
jan. 14
5:45
Azonnal gúnyt űztek a Fideszből (fotó) (168 Óra Online)
Az MSZP, a DK, a Szolidaritás éa több más szervezet tüntetett vasárnap a Fidesz-székháznál Bayer Zsolt cikke miatt, amelyben a fideszes publicista állatnak nevezte a cigányság jelentős részét.
jan. 14
5:45
Elvette a tüzifát a belügyminiszter (Alternatív Energia)
Késve kapják a rászorulók az ingyenes tüzifát Somogyban, mert a sok eső miatt annyira feláztak az erdei utak, hogy nem tudják kiszállítani a korábban kivágott száraz fát, adta hírül az ATV.hu.
jan. 14
5:47
Központban a család (Alternatív Energia)
A Szülők Háza egy kulturális és mentálhigiénés program, amely abból a célból jött létre, hogy segítse a családdá alakulás nehézségeinek leküzdését, segítsen az elég jó szülővé válás folyamatában, testi-lelki és szellemi értelemben egyaránt. Az alternatív gyermekellátás megoldatlan problémáira hatékony megoldást kidolgozó Szülők Háza Családi Konzultációs központ rangos szakmai elismerést kapott az…
jan. 14
5:49
Még fizetni sem egyszerű (Alternatív Energia)
Ma van az utolsó nap, hogy szankció nélkül befizessék a pályakezdő álláskeresők maguk után az egészségügyi szolgáltatási járulékot - közismert nevén a tb-t. A kötelezettség azokra vonatkozik, akik tavaly tavasszal fejezték be iskolai tanulmányukat és azóta sem sikerült elhelyezkedniük. Számuk sajnos rohamosan emelkedik.
jan. 14
6:03
Egyeztetés a kötelező nyugdíjazásról (Infostart)
A kötelező nyugdíjazás ügyében jövő csütörtökön az intézményvezetőkkel egyeztet az egészségügyi államtitkárság - mondta Szócska Miklós államtitkár vasárnap este a Hír TV Kontraszt című műsorában.
jan. 14
6:39
Sok a baleset, Budapesten a főutak is havasak, nehéz reggelünk lesz! (Infostart)
Az ország nagy részén és Budapesten egész éjszaka intenzíven havazott, az utak nehezen járhatóak. Budapesten a főutak is havasak, ha beindul a reggeli forgalom, nagyon nehéz lesz közlekedni. Az Időkép szerint a hókotrók felvonulása után fél órával a sózott és takarított útfelületeken - így a bevezető főutakon, sztrádákon, sőt, még a belvárosban is legalább 2-3 centiméter vastag, közepesen csúszós…
jan. 14
6:39
Haza és Haladás: a foglalkoztatási költségeket kell csökkenteni (ATV)
Nem a minimálbér összegén változtatna a Haza és Haladás Egyesület. Szigetvári Viktor, az egyesület alelnöke szerint ők sosem mondtak olyat, hogy csökkenteni kellene a legkisebb keresetűek bérét, szerintük a foglalkoztatást terhelő költségek mérséklése lenne indokolt. A Fidesz két napja egy állítólagos javaslatra utalva szólította fel Bajnai Gordont, hogy nyilvánosan mondjon le a minimálbér…
jan. 14
6:41
Kennedy unokaöccse szerint nem magányos merénylő ölte meg az elnököt (ATV)
Unokaöccse szerint nem magányos merénylő gyilkolta meg 50 évvel ezelőtt John F. Kennedy amerikai elnököt - közölte a hét végén a The Dallas Morning News.
jan. 14
6:43
Franciaország megállította a terroristákat Maliban (ATV)
A francia erők megállították Maliban az iszlamista csoportok előrenyomulását dél felé, és jelenleg a terroristák háttérbázisait támadják északon - közölte vasárnap Laurent Fabius francia külügyminiszter.
jan. 14
6:45
Átfogó bevándorlási reform készül Amerikában (ATV)
Olyan átfogó bevándorlási reform előkészítését rendelte el Barack Obama amerikai elnök, amely egyebek között megteremti a lehetőséget az Egyesült Államokban törvénytelenül tartózkodó 11 milliónyi bevándorló többségének állampolgárrá válásához - közölte vasárnap a The New York Times.
jan. 14
6:47
Több kártérítést szeretnének a jogellenesen felmentett bíráknak (ATV)
A Magyar Bírói Egyesület szerint több helyütt is módosításra, kiegészítésre szorul az a törvényjavaslat, amelyet a bírák szolgálati viszonyáról, nyugdíjáról decemberben terjesztett be az igazságügyi tárca az Országgyűlésnek - írja a Magyar Nemzet hétfőn.
jan. 14
6:57
Őrizetbe vették a robbantós férfit (ATV)
A zágrábi robbantások elkövetésének gyanújával a hatóságok őrizetbe vettek egy horvát férfit - jelentette be a rendőrség vasárnap Zágrábban.
jan. 14
6:59
Figyelmeztetés: „aki teheti, ne induljon útnak” - percről percre (ATV)
Már most sok balesetet okozott a vasárnap kezdődött országos havazás. Több megyére riasztást adtak ki, hétfőn akár 20 centi hó is eshet. A fővárosban az utakon többszörösére nőtt a menetidő, jelentős késések vannak a tömegközlekedésben is. A Veszprém megyei Hidegkutat elzárta a hó a külvilágtól.
jan. 14
7:01
Párizs szerint nagyon súlyos a helyzet – a cél: Európa megmentése (ATV)
Nagyon súlyosnak nevezte az észak-afrikai Maliban kialakult helyzetet közös üzenetében a francia elnök és a brit kormányfő. Francois Hollande szerint a katonai beavatkozás célja Európa megmentése. Az iszlamista fegyveres osztagok olyan terrorállamot akarnak létrehozni, amely bázisul szolgálhat az európai célpontok elleni merényletekhez is.
jan. 14
7:03
Nézze meg: ők a Golden Globe díjazottjai (ATV)
Az Argo-akció című filmnek, Daniel Day-Lewisnak és Jessica Chastainnek ítélték oda a legfontosabb kategóriákban a Golden Globe-díjat Los Angelesben, helyi idő szerint vasárnap éjjel.
jan. 14
7:33
Ingyenes a közösségi közlekedés Budapesten! (Infostart)
A Budapesten és környékén jelentősen lelassult forgalomra tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenessé teszi a tömegközlekedést a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és hév-vonalakon). Kérik az autósokat, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. A kötöttpályás…
jan. 14
7:33
Sok baleset történt a havazás miatt (168 Óra Online)
A havazás miatt hétfő kora reggelig több közúti baleset történt az országban, elsősorban a Dunántúlon. Az intenzív havazás miatt több megyében első-, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben.
jan. 14
7:33
Káoszt okozott az első komolyabb havazás (Alternatív Energia)
A vasárnap este kezdődő havazás miatt nem járnak vagy késéssel közlekednek a fővárosi tömegközlekedési eszközök, több vonat is százperces késéssel közlekedik, kamionok akadtak el a havas utakon. Ingyenes a tömegközlekedés ma Budapesten. Nem büntet a belvárosi közterület-felügyelet. Ha van egy jó képe, küldje el az online@nepszava.hu-ra.
jan. 14
8:09
Mi a jogszabályok egyik fő problémája? - lapszemle (Infostart)
Az alapvető jogok biztosa szerint az utólagos alkotmányossági kontrollra küldött jogszabályok egyik legfontosabb problémája, hogy minden átmenet nélkül, felkészülési idő nélkül kívánják életbe léptetni - írja a Népszabadság. A Magyar Bírói Egyesület szerint több helyütt is módosításra, kiegészítésre szorul az a törvényjavaslat, amelyet a bírák szolgálati viszonyáról, nyugdíjáról decemberben…
jan. 14
8:09
Országszerte késések, fennakadások a havazás miatt (Metropol)
Budapesten több felszíni BKV-vonalon nincs közlekedés, a többin 15-30 perces késésekre lehet számítani. Egyre több vonalon késnek a vonatok. Folytatódik a havazás, lesz ónos eső is.
jan. 14
8:27
Fennakadások vannak a fővárosi közösségi közlekedésben (168 Óra Online)
Fennakadásokat okoz a vasárnap este óta tartó havazás a budapesti közösségi közlekedésben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő reggel az MTI-vel.
jan. 14
8:27
Kubában már nem kell kiutazási engedély és meghívó a külföldre utazáshoz (ATV)
Kiutazási engedély és külföldi meghívó levél nélkül utazhatnak külföldre mostantól a kubaiak. Az erről szóló reformtörvény hétfőtől hatályos.
jan. 14
8:45
A kötelező módosítás 600 ezer céget érint (Metropol)
A közzététel ingyenes, az ügyvédi díjat ki kell fizetni.
jan. 14
8:45
Gyengül a forint - Matolcsyék spekulánsokra mutogatnak (ATV)
Az euróval szemben gyengült a forint hétfőn délelőtt, míg a többi devizával szemben alig változott árfolyama. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint nemzetközi spekuláció gyengíti a forintot. Azt is megmondták, ki indította el a lavinát.
jan. 14
8:47
Megszépülhet a Rudas déli épületrésze (Metropol)
A tervek szerint két új medencével, jacuzzikkal, szaunákkal, napozóterasszal bővülne a fürdő.
jan. 14
8:49
Hajrá, magyarok! (Metropol)
„A mérkőzés sorsdöntőnek ígérkezik: a magyar válogatott jelenleg második a csoportjában, ugyanannyi pontunk van, mint a mögöttünk lévő románoknak.”
jan. 14
9:03
Büntethetők a heccelődő internetes kommentelők (Metropol)
Trollkodás: akár egy év börtönt is kaphat a vétkes.
jan. 14
9:21
Két villamosvonalon nincs közlekedés, több busz sem jár Budapesten (168 Óra Online)
A havazás miatt a 17-es és 19-es villamos egyáltalán nem jár, az 1-es pedig rövidített útvonalon közlekedik. Több busz sem jár – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn. A BKK azt kéri: aki a felszíni közlekedést venné igénybe – és megteheti –, egyáltalán ne induljon útnak.
jan. 14
9:22
Szijjártó: a kormány megteremtette a gazdasági növekedés feltételeit (ATV)
Az elmúlt 2-2,5 esztendőben a magyar kormány úgy szervezte át az ország gazdaságát és nagy rendszereit, hogy azok lehetőséget teremtsenek a gazdasági növekedésre - hangsúlyozta Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn telefonon adott interjúban.
jan. 14
9:24
Többször is rálőttek a görög kormánypárt székházára (ATV)
Ismeretlen támadók többször rálőttek hétfőre virradóra a kormányzó Új Demokrácia párt athéni székházára; az incidensben senkinek sem esett baja, de kisebb károk keletkeztek az épületben - közölte a rendőrség.
jan. 14
9:39
Ingyenes a tömegközlekedés hétfőn Budapesten (Metropol)
Csak a hétfői napon minden jegyellenőr, metróellenőr, közterület-felügyelő az utastájékoztatásban vesz részt.
jan. 14
9:39
L. Simon szerint nem kellene pályáztatni (ATV)
A kulturális államtitkár azt javasolja, hogy a jövőben a kiemelt állami intézmények - színházak, múzeumok, levéltárak - eseten ne legyen kötelező a pályáztatás az intézményvezetői posztra.
jan. 14
9:57
Romagyilkosságok - Pénteken folytatódik a büntetőper (Infostart)
Pénteken folytatódik a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken.
jan. 14
9:57
Kemény beszólás Orbánéknak: Én is roma vagyok (168 Óra Online)
Több százan tiltakoztak a Fidesz-székház előtt a pártalapítók közé tartozó Bayer Zsolt rasszista kijelentései ellen – írja a vasárnapi tüntetésről a Der Standard.
jan. 14
9:59
Nincs vége! Újabb havazás, eső, ónos eső is várható (Infostart)
Az éjszakai és reggeli hóesést követő kisebb szünet után hétfőn folytatódik a havazás, de többfelé eső, havas eső, ónos eső formájában várható csapadék - közölte Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Mint kifejtette: hétfőn napközben és az éjszaka folyamán túlnyomóan borult lesz az idő. Az átmeneti szünet után a nyugati megyékben havazásra, keleten szórványosan esőre kell…
jan. 14
10:15
Folytatódik a havazás, de ónos eső is várható (Alternatív Energia)
Az éjszakai és reggeli hóesést követő kisebb szünet után hétfőn folytatódik a havazás, de többfelé eső, havas eső, ónos eső formájában várható csapadék - közölte Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.
jan. 14
10:15
IFFHS: Proenca lett a legjobb játékvezető (ATV)
A 2011-ben a világ legjobbjának választott Kassai Viktor 2012-ben a negyedik lett a játékvezetők rangsorában a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint, melynél a portugál Pedro Proenca végzett az élen.
jan. 14
10:33
Százmillió zarándokot várnak rituális fürdésre (Infostart)
Hozzávetőleg százmillió hindut várnak hétfőtől a Gangeszben való rituális fürdésre Uttar Prades indiai államba, Alláhábádba arra a vallási ünnepre, amelyet 12 évente rendeznek meg a szubkontinensen.
jan. 14
10:33
Ingyenes a tömegközlekedés ma Budapesten (Alternatív Energia)
A havazás miatt hétfőn 24 óráig ingyenes a tömegközlekedés a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.
jan. 14
10:33
"A mi autónk": Mercedes CLA (ATV)
Újabb világszínvonalú Mercedes-Benz személyautó gyártása kezdődik meg Kecskeméten: a világ legjobb légellenállási-együtthatójával (cw 0,22), avantgárd kupé-designnal és kívánságra 4MATIC összkerékhajtással készülő CLA-val a márka új szegmenst alapít. Négyajtós kupéként az új modell a CLS-t megalkotó elképzelésen alapul, ami 2003-as debütálás óta számos követőre talált. Keret nélküli ajtóival a CLA…
jan. 14
10:51
Igazoltnak tekintik a reggeli iskolai hiányzásokat Budapesten (Infostart)
A budapesti iskolák a havazásra tekintettel igazoltnak tekintik a hétfő reggeli késéseket, hiányzásokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.
jan. 14
10:51
Igazoltnak tekintik a reggeli iskolai hiányzásokat Budapesten (Metropol)
Külön igazolásra a BKK-tól ezért nincsen szükség.
jan. 14
10:51
Két Citroen újdonság (ATV)
A CITROËN két újdonságot állít ki a január 11-én megnyílt 91. Brüsszeli Autószalonon. A nagy sikerű DS modellcsalád legújabb tagja, a DS3 Cabrio ugyanúgy 2013 első felében kerül kereskedelmi forgalomba, mint a Berlingo Electric, a népszerű furgon elektromos meghajtású változata.
jan. 14
10:53
Ron Werber készíti fel az MSZP választókerületi felelőseit (Metropol)
Az izraeli-amerikai "kampányguru" a lapértesülés szerint aktív felkészítő munkát végez a pártnál.

Keresés