2013. január 14. hétfő

jan. 14
4:51
Világsztár érkezett: óriási felhajtás volt a reptéren (ATV)
A Los Angelesbe érkező Adele-t fotósok hada várta a reptéren, hiszen pár hónapja született csemetéjével érkezett.
jan. 14
5:09
Riasztás több megyében: itt a hófúvás (HVG)
Hétfő hajnalban az ország több déli, illetve középső részén fekvő megyére tartott érvényben elsőfokú, citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a hófúvás és a várható ónos eső miatt. Az országban ma még további 15-20 centi hó is eshet.
jan. 14
5:27
Győzelemig gyúrnák a választási szabályokat (Népszava)
A Fidesz soha nem szerette a kétfordulós választási rendszert, mivel az nem garantálta a győzelmét. Kósa Lajos elismerte, hogy az általuk bevezetett új szabályok alapján az ellenzéknek már nincs esélye a győzelemre. Bár a regisztrációt megsemmisítette az Alkotmánybíróság - hiába védte hevesen a Fidesz -, a többi törvénymódosítás is egy irányba mutat: biztosítani a jelenlegi hatalom túlélését.
jan. 14
5:27
300 milliárdos pluszterhet okozott Orbánék taktikája? (ATV)
A jövő héten Magyarországon tárgyal a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége. A tárgyalások előtt Varga Mihály tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy a mostani kormány helyesen járt el, akkor, amikor bizonyos kérdésekben ragaszkodott álláspontjához a valutaalappal folytatott tárgyalások során. Az MSZP alelnöke, Gúr Nándor szerint viszont a meg nem kötött szerződés, például a magasabb kamatok miatt,…
jan. 14
5:29
A Fidesz nyíltan a rasszisták pártjára állt (Népszava)
Miután a Fidesz amellett döntött, hogy hivatalosan inkább "elsunnyogja" az érdemi reakciót Bayer Zsolt cigányellenes cikkére, és a publicista pártból való kizárása helyett az ellenzékre mutogat, a demokratikus erők tegnap a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tüntettek a kormánypárti hátszelet kapó gyűlöletbeszéd ellen. A Jobbik, noha szigethalmi tüntetésén ezt nem tette meg, tegnap nyilvánosan…
jan. 14
5:31
A szigor nem segít a hajléktalanokon (Népszava)
A hajléktalanság problémájára nem a gyors, villámcsapásszerű várospolitikai és hatósági fellépés jelenti a választ - írta Szabó Máté ombudsman az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
jan. 14
5:33
Hetven éve történt a doni katasztrófa (Népszava)
Máig élnek mítoszok a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájával kapcsolatban, amelyek szemben állnak a történelmi realitással - mondta Ungváry Krisztián történész a "Don - egy tragédia és utóéletei" című tárlat megnyitóján a Nyílt Társadalom Archívumban (OSA)
jan. 14
5:45
Nem vágják ki a Pesti Broadway platánfáit (HVG)
Felfüggesztette a fakivágási engedélyek végrehajthatóságát a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a budapesti Nagymező utcai platánsor ügyében - írja a Magyar Hírlap.
jan. 14
5:45
Azonnal gúnyt űztek a Fideszből (fotó) (168 Óra Online)
Az MSZP, a DK, a Szolidaritás éa több más szervezet tüntetett vasárnap a Fidesz-székháznál Bayer Zsolt cikke miatt, amelyben a fideszes publicista állatnak nevezte a cigányság jelentős részét.
jan. 14
5:45
Elvette a tüzifát a belügyminiszter (Népszava)
Késve kapják a rászorulók az ingyenes tüzifát Somogyban, mert a sok eső miatt annyira feláztak az erdei utak, hogy nem tudják kiszállítani a korábban kivágott száraz fát, adta hírül az ATV.hu.
jan. 14
5:47
Központban a család (Népszava)
A Szülők Háza egy kulturális és mentálhigiénés program, amely abból a célból jött létre, hogy segítse a családdá alakulás nehézségeinek leküzdését, segítsen az elég jó szülővé válás folyamatában, testi-lelki és szellemi értelemben egyaránt. Az alternatív gyermekellátás megoldatlan problémáira hatékony megoldást kidolgozó Szülők Háza Családi Konzultációs központ rangos szakmai elismerést kapott az…
jan. 14
5:49
Még fizetni sem egyszerű (Népszava)
Ma van az utolsó nap, hogy szankció nélkül befizessék a pályakezdő álláskeresők maguk után az egészségügyi szolgáltatási járulékot - közismert nevén a tb-t. A kötelezettség azokra vonatkozik, akik tavaly tavasszal fejezték be iskolai tanulmányukat és azóta sem sikerült elhelyezkedniük. Számuk sajnos rohamosan emelkedik.
jan. 14
6:03
Egyeztetés a kötelező nyugdíjazásról (Infostart)
A kötelező nyugdíjazás ügyében jövő csütörtökön az intézményvezetőkkel egyeztet az egészségügyi államtitkárság - mondta Szócska Miklós államtitkár vasárnap este a Hír TV Kontraszt című műsorában.
jan. 14
6:21
Több kártérítést kérnek a jogellenesen felmentett bíráknak (HVG)
A Magyar Bírói Egyesület szerint több helyütt is módosításra, kiegészítésre szorul az a törvényjavaslat, amelyet a bírák szolgálati viszonyáról, nyugdíjáról decemberben terjesztett be az igazságügyi tárca az Országgyűlésnek - írja a Magyar Nemzet hétfőn.
jan. 14
6:39
Sok a baleset, Budapesten a főutak is havasak, nehéz reggelünk lesz! (Infostart)
Az ország nagy részén és Budapesten egész éjszaka intenzíven havazott, az utak nehezen járhatóak. Budapesten a főutak is havasak, ha beindul a reggeli forgalom, nagyon nehéz lesz közlekedni. Az Időkép szerint a hókotrók felvonulása után fél órával a sózott és takarított útfelületeken - így a bevezető főutakon, sztrádákon, sőt, még a belvárosban is legalább 2-3 centiméter vastag, közepesen csúszós…
jan. 14
6:39
Súlyos járványt kockáztatva hanyagolja a kormány a drogprogramot (HVG)
Hónapokig állnak, bezárnak vagy félgőzzel működnek az országban a kábítószereseket kiszolgáló, a fertőzéseket, betegségeket megelőzni akaró tűcsereprogramok. A pályázati pénzek csúsznak, ahogy a nemzeti drogstratégia is, amit a kormány két éve ígérget. Pedig ha valamikor, most nagy szükség lenne a tűcserére, a heroinnal ellentétben ugyanis az egyre népszerűbb dizájnerdrogokat sokkal gyakrabban…
jan. 14
6:39
Haza és Haladás: a foglalkoztatási költségeket kell csökkenteni (ATV)
Nem a minimálbér összegén változtatna a Haza és Haladás Egyesület. Szigetvári Viktor, az egyesület alelnöke szerint ők sosem mondtak olyat, hogy csökkenteni kellene a legkisebb keresetűek bérét, szerintük a foglalkoztatást terhelő költségek mérséklése lenne indokolt. A Fidesz két napja egy állítólagos javaslatra utalva szólította fel Bajnai Gordont, hogy nyilvánosan mondjon le a minimálbér…
jan. 14
6:39
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 14
6:41
Kennedy unokaöccse szerint nem magányos merénylő ölte meg az elnököt (ATV)
Unokaöccse szerint nem magányos merénylő gyilkolta meg 50 évvel ezelőtt John F. Kennedy amerikai elnököt - közölte a hét végén a The Dallas Morning News.
jan. 14
6:43
Franciaország megállította a terroristákat Maliban (ATV)
A francia erők megállították Maliban az iszlamista csoportok előrenyomulását dél felé, és jelenleg a terroristák háttérbázisait támadják északon - közölte vasárnap Laurent Fabius francia külügyminiszter.
jan. 14
6:45
Átfogó bevándorlási reform készül Amerikában (ATV)
Olyan átfogó bevándorlási reform előkészítését rendelte el Barack Obama amerikai elnök, amely egyebek között megteremti a lehetőséget az Egyesült Államokban törvénytelenül tartózkodó 11 milliónyi bevándorló többségének állampolgárrá válásához - közölte vasárnap a The New York Times.
jan. 14
6:47
Több kártérítést szeretnének a jogellenesen felmentett bíráknak (ATV)
A Magyar Bírói Egyesület szerint több helyütt is módosításra, kiegészítésre szorul az a törvényjavaslat, amelyet a bírák szolgálati viszonyáról, nyugdíjáról decemberben terjesztett be az igazságügyi tárca az Országgyűlésnek - írja a Magyar Nemzet hétfőn.
jan. 14
6:57
Áder emberei százezres jutalmat kaptak (HVG)
Átlagosan egyhavi illetménynek megfelelő jutalomban részesültek a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársai - írja a Blikk hétfőn, a hivatal tájékoztatására hivatkozva.
jan. 14
6:57
Őrizetbe vették a robbantós férfit (ATV)
A zágrábi robbantások elkövetésének gyanújával a hatóságok őrizetbe vettek egy horvát férfit - jelentette be a rendőrség vasárnap Zágrábban.
jan. 14
6:57
Hétvégi országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 14
6:59
Négyszáz normakontroll-beadványt kapott az ombudsman (HVG)
Az alapvető jogok biztosa szerint az utólagos alkotmányossági kontrollra küldött jogszabályok egyik legfontosabb problémája, hogy minden átmenet nélkül, felkészülési idő nélkül kívánják életbe léptetni - írja a Népszabadság.
jan. 14
6:59
Figyelmeztetés: „aki teheti, ne induljon útnak” - percről percre (ATV)
Már most sok balesetet okozott a vasárnap kezdődött országos havazás. Több megyére riasztást adtak ki, hétfőn akár 20 centi hó is eshet. A fővárosban az utakon többszörösére nőtt a menetidő, jelentős késések vannak a tömegközlekedésben is. A Veszprém megyei Hidegkutat elzárta a hó a külvilágtól.
jan. 14
7:01
Párizs szerint nagyon súlyos a helyzet – a cél: Európa megmentése (ATV)
Nagyon súlyosnak nevezte az észak-afrikai Maliban kialakult helyzetet közös üzenetében a francia elnök és a brit kormányfő. Francois Hollande szerint a katonai beavatkozás célja Európa megmentése. Az iszlamista fegyveres osztagok olyan terrorállamot akarnak létrehozni, amely bázisul szolgálhat az európai célpontok elleni merényletekhez is.
jan. 14
7:03
Nézze meg: ők a Golden Globe díjazottjai (ATV)
Az Argo-akció című filmnek, Daniel Day-Lewisnak és Jessica Chastainnek ítélték oda a legfontosabb kategóriákban a Golden Globe-díjat Los Angelesben, helyi idő szerint vasárnap éjjel.
jan. 14
7:15
Szakad a hó: sok baleset, elakadások az országban (HVG)
A havazás miatt hétfő kora reggelig több közúti baleset történt az országban, elsősorban a Dunántúlon. Az intenzív havazás miatt több megyében első-, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Pest megyében a főváros kapujában és a hegyi utakon nehéz a helyzet, Zalában kamionok akadtak el az utakon, a Veszprém megyei Hidegkutat elzárta a külvilágtól a havazás.
jan. 14
7:17
Havazás Budapesten: szenvednek a BKV-járatok (HVG)
Fennakadásokat okoz a havazás a fővárosi tömegközlekedésben, 15-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.
jan. 14
7:33
Ingyenes a közösségi közlekedés Budapesten! (Infostart)
A Budapesten és környékén jelentősen lelassult forgalomra tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenessé teszi a tömegközlekedést a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és hév-vonalakon). Kérik az autósokat, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. A kötöttpályás…
jan. 14
7:33
Tilosban parkoltak a közterület-felügyelők (HVG)
Tilosban parkoló közterület-felügyelőket fotózott le a belvárosban a Blikk egyik olvasója.
jan. 14
7:33
Sok baleset történt a havazás miatt (168 Óra Online)
A havazás miatt hétfő kora reggelig több közúti baleset történt az országban, elsősorban a Dunántúlon. Az intenzív havazás miatt több megyében első-, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben.
jan. 14
7:33
Káoszt okozott az első komolyabb havazás (Népszava)
A vasárnap este kezdődő havazás miatt nem járnak vagy késéssel közlekednek a fővárosi tömegközlekedési eszközök, több vonat is százperces késéssel közlekedik, kamionok akadtak el a havas utakon. Ingyenes a tömegközlekedés ma Budapesten. Nem büntet a belvárosi közterület-felügyelet. Ha van egy jó képe, küldje el az online@nepszava.hu-ra.
jan. 14
7:33
Jegyzet – Köztünk marad? (boon)
Megsúgom a döntésem: lesz asszisztensem. Megvallom őszintén, az ötletet az országgyűlési képviselőktől vettem. Mint a napokban olvastam, pár hónapja megszavazták maguknak azt a lehetőséget, hogy növelhessék asszisztenseik számát és azok fizetését – mindezt persze az adófizetők pénzéből. Magyar László jegyzete.
jan. 14
7:35
Összeharapdálták egy 18 éves lányt a diszkóban (HVG)
A füléből kiharaptak egy darabot, amit plasztikázni kellett, a vádliját többszöri harapás érte, az ujját is súlyosan megharapták, amit varrni kellett annak a 18 éves lánynak, aki a szilvesztert egy diszkóban töltötte a 41-es főút mellett.
jan. 14
7:51
Bénul a BKV: a metró, a HÉV és a villamosok járnak (HVG)
A havazás miatt a BKK felszíni járatai 15-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek és arra kérik a felszíni közlekedőket, hogy lehetőleg ne is induljanak útnak. A metrók, a HÉV és a villamosok rendben közlekednek. A BKK weboldala nem érhető el.
jan. 14
7:51
Havazás - első-, illetve másodfokú figyelmeztetés (MaHu)
A havazás miatt hétfő kora reggelig több közúti baleset történt az országban, elsősorban a Dunántúlon. Az intenzív havazás miatt több megyében első-, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben.
jan. 14
7:51
Felborult a traktorral és meghalt egy férfi Karancskesziben (boon)
Salgótarján, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Fakitermelés közben felborult egy traktorral és meghalt egy férfi a Nógrád megyei Karancskesziben vasárnap - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 14
7:53
Népszabadság: Titkolják az őszi zuglói közvélemény-kutatást (HVG)
Csak Papcsák Ferenc polgármester és bizalmi köre ismerhette meg annak a közvélemény-kutatásnak az eredményét, amelyet közpénzből, tavaly ősszel készítettek el Zuglóban - írja a Népszabadság hétfői száma.
jan. 14
8:09
Mindenfelé késnek a vonatok (HVG)
A havazás miatt egyre több vonalon késnek a vonatok váltóállítási gondok miatt.
jan. 14
8:09
Mi a jogszabályok egyik fő problémája? - lapszemle (Infostart)
Az alapvető jogok biztosa szerint az utólagos alkotmányossági kontrollra küldött jogszabályok egyik legfontosabb problémája, hogy minden átmenet nélkül, felkészülési idő nélkül kívánják életbe léptetni - írja a Népszabadság. A Magyar Bírói Egyesület szerint több helyütt is módosításra, kiegészítésre szorul az a törvényjavaslat, amelyet a bírák szolgálati viszonyáról, nyugdíjáról decemberben…
jan. 14
8:09
Két felnőttet és három gyereket szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt (boon)
Kaposvár, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Egy kaposfüredi családi házból két felnőttet és három fiatalkorút szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt vasárnap - tájékoztatta Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
jan. 14
8:11
Beteg kutyát dobott az utcára a gazdája Szegeden (HVG)
Beteg kuytáját dobta utcára egy ismeretlen Szeged kertvárosi részén.
jan. 14
8:13
Egyházat alapított a győri fémmaffia feje (HVG)
A múlt hét elején felszámolt győri fémhulladék-kereskedő, adócsaló bűnszervezet feje roma keresztény egyházat alapított. Harrach Péter szerint az új egyházügyi törvény majd leválasztja a "bizniszegyházakat".
jan. 14
8:27
Fennakadások vannak a fővárosi közösségi közlekedésben (168 Óra Online)
Fennakadásokat okoz a vasárnap este óta tartó havazás a budapesti közösségi közlekedésben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő reggel az MTI-vel.
jan. 14
8:27
Doni megemlékezések – Hende Csaba: szembe kell szállni a gyűlölettel (boon)
Budapest, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Szembe kell szállni a gyűlölettel és a kirekesztéssel, ezért minden áron védeni kell a jogállamot - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap a budapesti Holokauszt Emlékközpontban, a doni áttörés 70. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.
jan. 14
8:27
Kubában már nem kell kiutazási engedély és meghívó a külföldre utazáshoz (ATV)
Kiutazási engedély és külföldi meghívó levél nélkül utazhatnak külföldre mostantól a kubaiak. Az erről szóló reformtörvény hétfőtől hatályos.
jan. 14
8:29
Érdekességek a mai napról (boon)
850 éve ezen a napon 32 éves korában - valószínűleg mérgezés következtében - meghalt II. László magyar király.

Keresés