2013. január 10. csütörtök

jan. 10
4:51
A Lovag, a Professzor vagy a combos baloldal? (ATV)
Miután Mario Monti szakértői válságkezelő kormánya december 21-én visszaadta mandátumát, Olaszország február végén az urnákhoz járul. A hatalomért három erőcsoport verseng: a nagy visszatérő Berlusconi nevével fémjelzett PdL és Északi Liga pártszövetség, a Monti vezette jobbközép koalíció, valamint a Pier Luigi Bersani vezette PD körül csoportosuló baloldali szövetség.
jan. 10
5:09
Ónos eső kavarhat be csütörtökön (HVG)
Felhős, csapadékos időjárásra számíthatunk csütörtökön, napközben már nem süllyed fagypont alá a hőmérséklet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.
jan. 10
5:09
Lapít Orbán a rasszizmus árnyékában (Népszava)
Továbbra sem határolódik el hivatalosan Bayer Zsolt cigányellenes kijelentéseitől sem a miniszterelnök, sem a Fidesz - az ellenzék azonban egységesen vonul utcára, ha péntek délig ez nem történik meg. Miközben külföldön is egyre nagyobb az ügy visszhangja, a hazai jobboldalon nem őszinte a bocsánatkérés: a Magyar Hírlap tegnap ismét a baloldalt okolta a botrányért, és a publicista, sőt, a kormány…
jan. 10
5:11
Az MSZP szerint Tarlós egy csődgondnok (Népszava)
Ma csődgondnoka és nem főpolgármestere van Budapestnek - mondta tegnap a Hét Olajfa rendezvényén Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője. Indoklásként hozzátette, hogy Tarlós István nem megvédte azt, ami a fővárosiaké, hanem ellenkezőleg: 650 milliárd forintnyi vagyonról mondott le az állam javára.
jan. 10
5:27
Megindult a Horthy-éra relativizálása (Népszava)
A Horthy-korszakban a zsidónak tartott magyar állampolgárokat megbélyegző állami politika zajlott. Ez aztán 1944-ben zökkenőmentes csatlakozást tett lehetővé a nem magyarok által kezdeményezett holokauszthoz. Gerő András, a CEU professzora szerint ezért sem bocsánatos bűn az antiszemitizmus.
jan. 10
5:27
"Aggasztó probléma" Mészárlásra készülnek északon: vér fog folyni (ATV)
Nagyjából háromezer rénszarvast készülnek kilőni egy, a Déli-sark közelében fekvő szigeten, hogy véget vessenek az állatok környezeti pusztításának.
jan. 10
5:29
"Lesöpörték a padlást" a kémek a Diagonnál (Népszava)
A Fővárosi Ítélőtábla kitűzte a nagy port kavart ipari kémkedési ügy másodfokú tárgyalását. Amint arról a Népszava elsőként beszámolt, a magyar Diagon Kft. két korábbi vezető munkatársa a cégtől ellopott tízezernyi adatfájlt, dokumentációt kísérelt meg Moszkvába csempészni, de Ferihegyen elfogták őket.
jan. 10
5:29
Íme: erre áldozna 450 milliárdot a Fidesz – miből? (ATV)
Csökkenhetnek a munkaadók terhei, ha fiatalokat foglalkoztatnak: a 25 évesnél fiatalabbak kiemelten szerepelnek a kormány munkahelyvédelmi akciótervében. Idén összesen 450 milliárd forintot fordítanak bérkompenzációra, a foglalkoztatás bővítésére. Az MSZP azonban nem látja, honnan lesz ennyi pénz munkahelyvédelmi akciótervre, amellyel a Fidesz a kudarcát szeretné feledtetni, azt, hogy nem jön…
jan. 10
5:31
Újraszabályoznák a sztrájkjogot is (Népszava)
Alkotmányban kell rögzíteni, hogy mindenkinek joga van az "emberi lét alapvető feltételeihez" - mondták ki azok a demokratikus ellenzéki pártok és szervezetek, amelyek az MSZP kezdeményezésére immár másodszor közjogi kérdésekről egyeztettek. A tegnapi megbeszélés után az elnöklő Együtt 2014 küldöttségvezetője, Bárándy Péter bejelentette: a résztvevők megállapodtak, hogy az alkotmányos…
jan. 10
5:45
Vágó: Jó hír, most már biztos a Fidesz-bukta (168 Óra Online)
„A 13. havi nyugdíj ötlete hozta el Orbán rendszerépítési álmainak a végét” – írja blogján Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője, aki ennek okaként azt látja, hogy „2012-13 telén a nyugdíjas jóléttel legitimizált autokrácia látszik felül kerekedni a jól képzett fiatalok munkájára alapuló demokrácia elképzelésén”.
jan. 10
5:45
Öregebbnek kell lenni a jogosítványhoz (Népszava)
Szigorodnak a jogosítványszerzés feltételei a jövő héttől, 16 éves kor alatt már senki nem ülhet motorkerékpárra, de változnak az életkorra vonatkozó szabályok a nagyteherautók, buszok és a nagymotorok esetében is. Ugyanakkor átneveznek több kategóriát, megszűnik a "A korlátozott" és az "M" motorjogosítvány, az érvényben levő engedélyek cseréjére azonban nem lesz szükség.
jan. 10
5:47
Minden rendőr kapott mobiltelefont (Népszava)
Hétfőn több órára megbénult a segélynyújtó szervezetek belső kommunikációs rendszere - adta hírül a Népszava. Tegnap azt is közöltük, hogy információink szerint a rendőrség több szolgálati helyén a saját mobiltelefonok használatát is elrendelték az üzemzavar miatt.
jan. 10
5:49
Lehet, hogy így történt, vagy másképpen (Népszava)
A hatóságok a nyomozás érdekeire tekintettel egyelőre nem közölnek részleteket a vasárnap Karcagnál történt, öt halálos áldozatot követelő autóbaleset körülményeiről.
jan. 10
6:03
Blikk: kétezer forintért verték agyon az ózdi bácsit (HVG)
Két fiatal férfi támadt rá Ózdon arra az idős testvérpárra, akik közül az egyiket olyan súlyosan bántalmaztak, hogy életét vesztette - írja a Blikk csütörtöki száma.
jan. 10
6:03
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 10
6:21
Fenyő-gyilkosság: a gyilkos lelepleződhet, a felbujtó nem (HVG)
Az ügyészség közölte, hogy megérkezett hozzájuk a vádemelési javaslat Fenyő-ügyben. Felbujtással egyelőre senkit nem gyanúsítanak.
jan. 10
6:39
Zűrzavart okozott Bajnaiék mozgalmában az ellenzéki átrendeződés (HVG)
Zűrzavart okozott az Együtt 2014-ben az LMP-től kapott kosár és az MSZP által kezdeményezett ellenzéki tárgyalássorozat. Bár Bajnai kedden időszerűtlen "koalíciós" egyeztetésnek nevezte a tárgyalásokat, ezzel indokolva az Együtt 2014 távolmaradását a további szakpolitikai egyeztetésekről, a mozgalom tárgyalója mégis megjelent az egy nappal később tartott közjogi beszélgetésen. Szintén…
jan. 10
6:40
Tátrai: hazugságon és manipuláción alapul a vád (ATV)
Hazugságon és manipuláción alapul az ügyészség vádja - jelentette ki a Sukoró-per mai tárgyalásán az elsőrendű vádlott Tátrai Miklós. A Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója több órán keresztül tételesen cáfolta az ügyészség vádpontjait így a hűtlen kezelés kísérletét is. Tátrai Miklós azt mondta, hogy egyik vádlott sem követett el bűncselekményt, mindenki tisztességesen, a lehető legnagyobb…
jan. 10
6:57
Mezey Barna: Csak egy homályos ígéretünk van Matolcsy úrtól (Infostart)
Az egyetemek még mindig nem tudják, hogy a kormány által bejelentett 55 ezres hallgatói létszám mellé milyen finanszírozás társul. Ez a bizonytalanság ellehetetlenít mindenféle tervezést.
jan. 10
6:57
Ha félnek Werbertől, már megérte (HVG)
Ron Werber politikai kampánytanácsadóról közölt cikket a Heti Válasz, amelyhez kapcsolódva Braun Róbert MSZP-s politikus és a Bajnai Gordonnal dolgozó Szigetvári Viktor is megszólalt. Braun szerint az MSZP már kampánygurukkal is tárgyal, Szigetvári pedig azt mondta, nem Werber fújta fel a "köteles beszédet" 2002-ben.
jan. 10
6:57
Elárasztották Izraelt a kampányfilmek (ATV)
Botrányt okozott egy izraeli kampányvideó. Az ultraortodox Sasz párt klipjét az orosz ajkú bevándorlók sérelmezték leginkább, de a többi izraeli kisebbség és a centrista pártok is tiltakoztak a klip ellen. A választási kampány finisében gyengült Benjamin Netanjahu miniszterelnök és pártja támogatottsága, de a balközép pártok viszálya miatt továbbra is a kormányfő a január 22-ei voksolás esélyese.
jan. 10
7:15
Vád: 700 milliót ügyeskedett össze a volt katolikus vagyonkezelő (ATV)
Tagadja az ellene felhozott vádakat a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője. W. Gyulát hűtlen kezeléssel, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, adócsalással, a számviteli fegyelem megsértésével vádolják. A gazdasági vezető mintegy 700 milliót ügyeskedett össze, egy részét közpénzből - áll a vádiratban. Tettéért akár 8 évet is kaphat a lelkészből lett egyházi vagyonkezelő.
jan. 10
7:17
Több mint ötvenen megsérültek egy New York-i kompbalesetben (ATV)
Legkevesebb ötvenheten megsérültek szerda reggel, amikor egy komp balesetet szenvedett a dél-manhattani révkikötőben. Két sérült állapota válságos, kilencé súlyos.v
jan. 10
7:19
Obama rendeleteket hozhat a fegyveres erőszak visszaszorítására (ATV)
Barack Obama elnök azt mérlegeli, hogy rendeletekkel segítsen véget vetni a lőfegyverekkel elkövetett tömeges gyilkosságoknak – jelentette ki szerdán Washingtonban Joe Biden amerikai alelnök.
jan. 10
7:33
Pluszpénzt kaphatnak a nyugdíjasok - lapszemle (Infostart)
Egyszeri kompenzációt kaphatnak év végén a nyugdíjasok - írja a Magyar Nemzet. A Nészabadság szerint milliárdokat buktak a cigarettagyártók a dohányzástilalommal.
jan. 10
7:33
PDSZ: a kormány fejezze be az erőpolitizálást! (Népszava)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elvárja az oktatáspolitika irányításáért felelősöktől, hogy fejezzék be az erőpolitizálást, emeljék ki fejüket a homokból, s vegyék végre figyelembe a diákok, szülők, a pedagógusok, a szakma nyilvánosan vállalt álláspontját az oktatás valódi értékek melletti átalakítása érdekében.
jan. 10
7:33
Viki, csütörtök szépe (szon)
Nyíregyháza - Viki nyíregyházi főiskolás, szabadidejének nagy részét barátaival tölti, az iskola befejezte után szeretne külföldön továbbtanulni és dolgozni.
jan. 10
7:33
Eurovíziós Dalfesztivál – Három műsorvezető a magyar válogatón (boon)
Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - Három műsorvezető közreműködésével zajlik le az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatója, A Dal című műsor a köztelevízióban: Gundel Takács Gábor mellé Novodomszky Éva és Buda Márton csatlakozott.
jan. 10
7:33
Előbb lesz meg a Fenyő-gyilkosság tettese, mint annak felbújtója? (ATV)
Az ügyészség közölte, hogy megérkezett hozzájuk a vádemelési javaslat Fenyő-ügyben. Felbujtással egyelőre senkit nem gyanúsítanak.
jan. 10
7:35
Navracsics: Más karakterű polgármesteri munkára lesz szükség (Infostart)
A járások létrejöttével a jövőben más karakterű polgármesteri és megyei közgyűlési elnöki munkára lesz szükség Navracsics Tibor szerint. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a Közszolgálat című lap csütörtökön megjelenő számában elképzelhetőnek nevezte, hogy minisztériuma egy idő után megállapodjon a kerületi polgármesterekkel arról, hogy mégis az eredetileg tervezett hét járási központ legyen…
jan. 10
7:35
Téli védekezés, útállapotok megyénkben (szon)
Tájékoztatás 2013. január 10-én 05:00 órakor a megyében az elmúlt 24 órában történt téli védekezésről, útállapotokról.
jan. 10
7:35
A tervezettnél kevesebbe került a kistelepülések adósságrendezése (ATV)
A korábbi tervekhez képest végül kevesebbe, 74 milliárd forintba kerül az államnak az 5000 fő alatti települések adósságának konszolidációja, amely 1710 önkormányzatot érintett - írja a csütörtöki Világgazdaság.
jan. 10
7:37
290 forint alatt az euró árfolyama (ATV)
Alig mozdult el a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb devizákkal szemben kora reggelhez képest.
jan. 10
7:51
Kutyájával együtt gyújtotta fel magát a budapesti férfi (HVG)
A Blikk információi szerint a Százhalombatta külterületén talált kiégett autóban egy XXII. kerületben élő idős férfi ült, aki kilátástalannak látta életét, súlyos depresszióba esett, és már hetek óta tervezte az öngyilkosságot.
jan. 10
7:51
Bajnai: ősz elejére meg kell állapodni az ellenzéki oldalon (Népszava)
Bajnai Gordon szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek 6-8 hónappal a parlamenti választás előtt, azaz ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az MTI-nek adott interjúban elmondta: szervezetépítésbe kezdenek, hogy minél nagyobb súllyal vehessenek részt az ellenzéki együttműködésben, az Együtt…
jan. 10
7:51
Ellenzéki egyeztetés – Fidesz: az emberek többségének “görcsbe ugrik a gyomra” (boon)
Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - A Fidesz szerint a magyar emberek többségének "görcsbe ugrik a gyomra", amikor azt hallja, hogy "együtt álmodja meg" az ország új közjogi rendszerét Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, továbbá szövetségeseik, például "a könnyűdrogok liberalizálásáért küzdő" Juhász Péter és "bukott SZDSZ-esek".
jan. 10
7:51
Tetőtűz Kéken (szon)
Kék - A tető cserepei alól szivárgó füstöt vették észre Kéken szerda este egy családi házban, majd riasztották a tűzoltókat.
jan. 10
7:51
Bajnai: az Együtt 2014 a következő hónapokban párttá alakul (ATV)
Bajnai Gordon szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek hat-nyolc hónappal a parlamenti választás előtt, azaz ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az MTI-nek adott interjúban elmondta: szervezetépítésbe kezdenek, hogy minél nagyobb súllyal vehessenek részt az ellenzéki együttműködésben, az…
jan. 10
8:09
"Csak egy homályos ígéretünk van" - nem tudnak tervezni az egyetemek (HVG)
Az egyetemek még mindig nem tudják, hogy a kormány által bejelentett 55 ezres hallgatói létszám mellé milyen finanszírozás társul. Ez a bizonytalanság ellehetetlenít mindenféle tervezést. Az InfoRádiónak Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia elnöke nyilatkozott.
jan. 10
8:09
Sukoró-per: Tátrai Miklós védekezik és támad (MaHu)
Csaknem öt órán át folytatta vallomástételét tegnap Tátrai Miklós elsőrendű vádlott a Sukoró-per szolnoki tárgyalásán.
jan. 10
8:09
Ha csődbe ment a család (szon)
Debrecen - A KDNP az év elején benyújtja a magáncsőd intézményéről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.
jan. 10
8:09
Magyar iskolák mellett kampányolnak civilek a Felvidéken (boon)
Pozsony/Somorja, 2013. január 9., szerda (MTI) - Óriásplakátokkal kampányol az anyanyelvi oktatás és a gyerekek magyar tannyelvű oktatási intézménybe való beíratása mellett felvidéki magyar civilek egy csoportja Somorján.
jan. 10
8:09
Távozik az amerikai munkaügyi miniszter (ATV)
Távozik hivatalából Hilda Solis amerikai munkaügyi miniszter - közölte szerdán a Fehér Ház.
jan. 10
8:11
Horvátország további dokumentumokat kér Magyarországtól a Cacic-ügyben (boon)
Zágráb, 2013. január 9., szerda (MTI) - Horvátország további dokumentumokat kér Magyarországtól a halálos közúti baleset okozása miatt Kaposvárott jogerősen elítélt Radimir Cacic volt horvát miniszterelnök-helyettes ügyében - jelentette a helyi tömegtájékoztatás szerdán.
jan. 10
8:11
Ismeretlen szerkezet robbantotta fel a zágrábi vonatot (ATV)
Ismeretlen robbanószerkezet lépett működésbe a vasúti síneken Zágrábban a szerda hajnali órákban - közölte honlapján a rendőrségre hivatkozva a horvát rádió és televízió (HRT) szerdán este.
jan. 10
8:13
Ha csődbe ment a család (boon)
Debrecen - A KDNP az év elején benyújtja a magáncsőd intézményéről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.
jan. 10
8:15
Elkészült a NATO-radartorony Medinán (boon)
Szekszárd, 2013. január 9., szerda (MTI) - Elkészült a NATO-radarállomás 28 méter magas betontornya a Tolna megyei Medinán, a radarberendezést a tervek szerint augusztusban helyezik el a létesítményben - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
jan. 10
8:17
NFM: vizsgálják egy egységes energetikai hatóság létrehozásának lehetőségét (boon)
Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vizsgálja egy egységes energetikai hatóság létrehozásának lehetőségét, amely a Magyar Energia Hivatal, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal és az Országos Atomenergia Hivatal összeolvadásával jönne létre.
jan. 10
8:27
A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet (Infostart)
A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet, mivel kevesebb járművet tud forgalomba állítani a tervezettnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.
jan. 10
8:27
Navracsics: lehet még hét járás Budapesten (HVG)
A járások létrejöttével a jövőben más karakterű polgármesteri és megyei közgyűlési elnöki munkára lesz szükség Navracsics Tibor szerint. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a Közszolgálat című lap csütörtökön megjelenő számában elképzelhetőnek nevezte, hogy minisztériuma egy idő után megállapodjon a kerületi polgármesterekkel arról, hogy mégis az eredetileg tervezett hét járási központ legyen…

Keresés