2013. január 10. csütörtök

jan. 10
4:51
A Lovag, a Professzor vagy a combos baloldal? (ATV)
Miután Mario Monti szakértői válságkezelő kormánya december 21-én visszaadta mandátumát, Olaszország február végén az urnákhoz járul. A hatalomért három erőcsoport verseng: a nagy visszatérő Berlusconi nevével fémjelzett PdL és Északi Liga pártszövetség, a Monti vezette jobbközép koalíció, valamint a Pier Luigi Bersani vezette PD körül csoportosuló baloldali szövetség.
jan. 10
5:09
Lapít Orbán a rasszizmus árnyékában (Alternatív Energia)
Továbbra sem határolódik el hivatalosan Bayer Zsolt cigányellenes kijelentéseitől sem a miniszterelnök, sem a Fidesz - az ellenzék azonban egységesen vonul utcára, ha péntek délig ez nem történik meg. Miközben külföldön is egyre nagyobb az ügy visszhangja, a hazai jobboldalon nem őszinte a bocsánatkérés: a Magyar Hírlap tegnap ismét a baloldalt okolta a botrányért, és a publicista, sőt, a kormány…
jan. 10
5:11
Az MSZP szerint Tarlós egy csődgondnok (Alternatív Energia)
Ma csődgondnoka és nem főpolgármestere van Budapestnek - mondta tegnap a Hét Olajfa rendezvényén Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője. Indoklásként hozzátette, hogy Tarlós István nem megvédte azt, ami a fővárosiaké, hanem ellenkezőleg: 650 milliárd forintnyi vagyonról mondott le az állam javára.
jan. 10
5:27
Megindult a Horthy-éra relativizálása (Alternatív Energia)
A Horthy-korszakban a zsidónak tartott magyar állampolgárokat megbélyegző állami politika zajlott. Ez aztán 1944-ben zökkenőmentes csatlakozást tett lehetővé a nem magyarok által kezdeményezett holokauszthoz. Gerő András, a CEU professzora szerint ezért sem bocsánatos bűn az antiszemitizmus.
jan. 10
5:27
"Aggasztó probléma" Mészárlásra készülnek északon: vér fog folyni (ATV)
Nagyjából háromezer rénszarvast készülnek kilőni egy, a Déli-sark közelében fekvő szigeten, hogy véget vessenek az állatok környezeti pusztításának.
jan. 10
5:29
"Lesöpörték a padlást" a kémek a Diagonnál (Alternatív Energia)
A Fővárosi Ítélőtábla kitűzte a nagy port kavart ipari kémkedési ügy másodfokú tárgyalását. Amint arról a Népszava elsőként beszámolt, a magyar Diagon Kft. két korábbi vezető munkatársa a cégtől ellopott tízezernyi adatfájlt, dokumentációt kísérelt meg Moszkvába csempészni, de Ferihegyen elfogták őket.
jan. 10
5:29
Íme: erre áldozna 450 milliárdot a Fidesz – miből? (ATV)
Csökkenhetnek a munkaadók terhei, ha fiatalokat foglalkoztatnak: a 25 évesnél fiatalabbak kiemelten szerepelnek a kormány munkahelyvédelmi akciótervében. Idén összesen 450 milliárd forintot fordítanak bérkompenzációra, a foglalkoztatás bővítésére. Az MSZP azonban nem látja, honnan lesz ennyi pénz munkahelyvédelmi akciótervre, amellyel a Fidesz a kudarcát szeretné feledtetni, azt, hogy nem jön…
jan. 10
5:31
Újraszabályoznák a sztrájkjogot is (Alternatív Energia)
Alkotmányban kell rögzíteni, hogy mindenkinek joga van az "emberi lét alapvető feltételeihez" - mondták ki azok a demokratikus ellenzéki pártok és szervezetek, amelyek az MSZP kezdeményezésére immár másodszor közjogi kérdésekről egyeztettek. A tegnapi megbeszélés után az elnöklő Együtt 2014 küldöttségvezetője, Bárándy Péter bejelentette: a résztvevők megállapodtak, hogy az alkotmányos…
jan. 10
5:45
Vágó: Jó hír, most már biztos a Fidesz-bukta (168 Óra Online)
„A 13. havi nyugdíj ötlete hozta el Orbán rendszerépítési álmainak a végét” – írja blogján Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője, aki ennek okaként azt látja, hogy „2012-13 telén a nyugdíjas jóléttel legitimizált autokrácia látszik felül kerekedni a jól képzett fiatalok munkájára alapuló demokrácia elképzelésén”.
jan. 10
5:45
Öregebbnek kell lenni a jogosítványhoz (Alternatív Energia)
Szigorodnak a jogosítványszerzés feltételei a jövő héttől, 16 éves kor alatt már senki nem ülhet motorkerékpárra, de változnak az életkorra vonatkozó szabályok a nagyteherautók, buszok és a nagymotorok esetében is. Ugyanakkor átneveznek több kategóriát, megszűnik a "A korlátozott" és az "M" motorjogosítvány, az érvényben levő engedélyek cseréjére azonban nem lesz szükség.
jan. 10
5:47
Minden rendőr kapott mobiltelefont (Alternatív Energia)
Hétfőn több órára megbénult a segélynyújtó szervezetek belső kommunikációs rendszere - adta hírül a Népszava. Tegnap azt is közöltük, hogy információink szerint a rendőrség több szolgálati helyén a saját mobiltelefonok használatát is elrendelték az üzemzavar miatt.
jan. 10
5:49
Lehet, hogy így történt, vagy másképpen (Alternatív Energia)
A hatóságok a nyomozás érdekeire tekintettel egyelőre nem közölnek részleteket a vasárnap Karcagnál történt, öt halálos áldozatot követelő autóbaleset körülményeiről.
jan. 10
6:40
Tátrai: hazugságon és manipuláción alapul a vád (ATV)
Hazugságon és manipuláción alapul az ügyészség vádja - jelentette ki a Sukoró-per mai tárgyalásán az elsőrendű vádlott Tátrai Miklós. A Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója több órán keresztül tételesen cáfolta az ügyészség vádpontjait így a hűtlen kezelés kísérletét is. Tátrai Miklós azt mondta, hogy egyik vádlott sem követett el bűncselekményt, mindenki tisztességesen, a lehető legnagyobb…
jan. 10
6:57
Mezey Barna: Csak egy homályos ígéretünk van Matolcsy úrtól (Infostart)
Az egyetemek még mindig nem tudják, hogy a kormány által bejelentett 55 ezres hallgatói létszám mellé milyen finanszírozás társul. Ez a bizonytalanság ellehetetlenít mindenféle tervezést.
jan. 10
6:57
Elárasztották Izraelt a kampányfilmek (ATV)
Botrányt okozott egy izraeli kampányvideó. Az ultraortodox Sasz párt klipjét az orosz ajkú bevándorlók sérelmezték leginkább, de a többi izraeli kisebbség és a centrista pártok is tiltakoztak a klip ellen. A választási kampány finisében gyengült Benjamin Netanjahu miniszterelnök és pártja támogatottsága, de a balközép pártok viszálya miatt továbbra is a kormányfő a január 22-ei voksolás esélyese.
jan. 10
7:15
Vád: 700 milliót ügyeskedett össze a volt katolikus vagyonkezelő (ATV)
Tagadja az ellene felhozott vádakat a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője. W. Gyulát hűtlen kezeléssel, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, adócsalással, a számviteli fegyelem megsértésével vádolják. A gazdasági vezető mintegy 700 milliót ügyeskedett össze, egy részét közpénzből - áll a vádiratban. Tettéért akár 8 évet is kaphat a lelkészből lett egyházi vagyonkezelő.
jan. 10
7:17
Több mint ötvenen megsérültek egy New York-i kompbalesetben (ATV)
Legkevesebb ötvenheten megsérültek szerda reggel, amikor egy komp balesetet szenvedett a dél-manhattani révkikötőben. Két sérült állapota válságos, kilencé súlyos.v
jan. 10
7:19
Obama rendeleteket hozhat a fegyveres erőszak visszaszorítására (ATV)
Barack Obama elnök azt mérlegeli, hogy rendeletekkel segítsen véget vetni a lőfegyverekkel elkövetett tömeges gyilkosságoknak – jelentette ki szerdán Washingtonban Joe Biden amerikai alelnök.
jan. 10
7:33
Pluszpénzt kaphatnak a nyugdíjasok - lapszemle (Infostart)
Egyszeri kompenzációt kaphatnak év végén a nyugdíjasok - írja a Magyar Nemzet. A Nészabadság szerint milliárdokat buktak a cigarettagyártók a dohányzástilalommal.
jan. 10
7:33
PDSZ: a kormány fejezze be az erőpolitizálást! (Alternatív Energia)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elvárja az oktatáspolitika irányításáért felelősöktől, hogy fejezzék be az erőpolitizálást, emeljék ki fejüket a homokból, s vegyék végre figyelembe a diákok, szülők, a pedagógusok, a szakma nyilvánosan vállalt álláspontját az oktatás valódi értékek melletti átalakítása érdekében.
jan. 10
7:33
Előbb lesz meg a Fenyő-gyilkosság tettese, mint annak felbújtója? (ATV)
Az ügyészség közölte, hogy megérkezett hozzájuk a vádemelési javaslat Fenyő-ügyben. Felbujtással egyelőre senkit nem gyanúsítanak.
jan. 10
7:35
Navracsics: Más karakterű polgármesteri munkára lesz szükség (Infostart)
A járások létrejöttével a jövőben más karakterű polgármesteri és megyei közgyűlési elnöki munkára lesz szükség Navracsics Tibor szerint. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a Közszolgálat című lap csütörtökön megjelenő számában elképzelhetőnek nevezte, hogy minisztériuma egy idő után megállapodjon a kerületi polgármesterekkel arról, hogy mégis az eredetileg tervezett hét járási központ legyen…
jan. 10
7:35
A tervezettnél kevesebbe került a kistelepülések adósságrendezése (ATV)
A korábbi tervekhez képest végül kevesebbe, 74 milliárd forintba kerül az államnak az 5000 fő alatti települések adósságának konszolidációja, amely 1710 önkormányzatot érintett - írja a csütörtöki Világgazdaság.
jan. 10
7:37
290 forint alatt az euró árfolyama (ATV)
Alig mozdult el a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb devizákkal szemben kora reggelhez képest.
jan. 10
7:51
11 fontos hazai esemény idén (Metropol)
Az idei is „sűrű” év, kezdve azzal, hogy januártól felállt a járások rendszere. Néhány fontos 2013-as eseményt összegyűjtöttünk.
jan. 10
7:51
Bajnai: ősz elejére meg kell állapodni az ellenzéki oldalon (Alternatív Energia)
Bajnai Gordon szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek 6-8 hónappal a parlamenti választás előtt, azaz ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az MTI-nek adott interjúban elmondta: szervezetépítésbe kezdenek, hogy minél nagyobb súllyal vehessenek részt az ellenzéki együttműködésben, az Együtt…
jan. 10
7:51
Bajnai: az Együtt 2014 a következő hónapokban párttá alakul (ATV)
Bajnai Gordon szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek hat-nyolc hónappal a parlamenti választás előtt, azaz ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az MTI-nek adott interjúban elmondta: szervezetépítésbe kezdenek, hogy minél nagyobb súllyal vehessenek részt az ellenzéki együttműködésben, az…
jan. 10
8:09
Távozik az amerikai munkaügyi miniszter (ATV)
Távozik hivatalából Hilda Solis amerikai munkaügyi miniszter - közölte szerdán a Fehér Ház.
jan. 10
8:11
Ismeretlen szerkezet robbantotta fel a zágrábi vonatot (ATV)
Ismeretlen robbanószerkezet lépett működésbe a vasúti síneken Zágrábban a szerda hajnali órákban - közölte honlapján a rendőrségre hivatkozva a horvát rádió és televízió (HRT) szerdán este.
jan. 10
8:27
A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet (Infostart)
A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet, mivel kevesebb járművet tud forgalomba állítani a tervezettnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.
jan. 10
8:27
Már büntethetnek a chip nélküli kutyákért (Metropol)
Legkésőbb a veszettség elleni oltással együtt meg kell jelölni az ebeket.
jan. 10
8:27
Nem engedték be a rádióba Dés Lászlót (Alternatív Energia)
A Blikk információi szerint, amelyet utóbb Dés is megerősített - a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, dzsesszzenész-zeneszerzőt nem engedték be a rádió székházába. A sajtóosztály illetékese azonban állítja: szó sincs kitiltásról, csupán bonyodalom volt az adminisztrációval.
jan. 10
8:28
Australian Open: Arn simán továbbjutott (ATV)
Arn Gréta két sima szettben legyőzte a japán Omae Akikót csütörtökön az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.
jan. 10
8:29
BKK: a BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet (Alternatív Energia)
A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet, mivel kevesebb járművet tud forgalomba állítani a tervezettnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.
jan. 10
8:30
Az elmúlt 20 év legnagyobb hóvihara megbénította Izraelt (ATV)
Az utóbbi húsz év legnagyobb hóvihara zúdult Jeruzsálemre és Izrael északi területeire csütörtökre virradó éjjel.
jan. 10
8:45
Támad a pénzügyi ezotéria (Infostart)
A Portfolio.hu írása a pénzügyi jogok biztosának eddigi tevékenységét elemzi.
jan. 10
8:45
Bayer Zsolt kezdhet aggódni (168 Óra Online)
Börtönbüntetésre ítélték uszítás miatt Tomcatet. A PKKB Balla Judit vezette tanácsa 1 év 2 hónap öt évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki rá – tette közzé a Facebookon a .
jan. 10
8:46
Japán figyelmeztető lövésekkel tartaná távol a kínai repülőgépeket (ATV)
A japán védelmi minisztérium adott esetben figyelmeztető lövésekkel riasztaná el a vitatott hovatartozású tengeri területek légterébe betérő kínai repülőgépeket – derült ki japán sajtóértesülésekből.
jan. 10
8:48
A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet (ATV)
A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet, mivel kevesebb járművet tud forgalomba állítani a tervezettnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.
jan. 10
9:03
Futour: kiállítás a jövő közlekedéséről (Metropol)
Hogyan képzelik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai a jövő közlekedését. ​A kiállítás február 3-ig látható a Deák téri Földalatti Vasút Múzeumban.
jan. 10
9:03
Fiatal lány halt meg szénmonoxid-mérgezésben (Alternatív Energia)
A helyszínen életét vesztette az a 19 éves lány, aki barátjával együtt szénmonoxid-mérgezést szenvedett, szerdán este, Győrben - értesült a HavariaPress.
jan. 10
9:21
Kivégeztek három kurd nőt Párizsban (ATV)
Holtan találtak három kurd nőt csütörtökre virradó éjjel Párizs keleti részén, a kurd intézetben, mindhármukat a fejükön érte a halálos lövés - közölte egy rendőrségi forrás.
jan. 10
9:23
Lendvai a lemondásról: ha valaki utasít, kikaparom a szemét (ATV)
Magam hoztam meg a döntésemet, az MSZP-ből senki sem utasított, hogy 2014-től ne legyek parlamenti képviselő, ha így lett volna, annak kikaparom a szemét – ezt Lendvai Ildikó mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 10
9:39
Baleset az M3-ason - egy súlyos sérült (Alternatív Energia)
Egy ember súlyosan megsérült csütörtökön, amikor furgonja felborult az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Gyöngyös közelében - tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
jan. 10
9:39
NBA: zsinórban ötödik vereségét szenvedte el a Lakers (ATV)
Folytatódik a Los Angeles Lakers vesszőfutása az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA), az előzőleg a bajnoki címre is esélyesnek tartott kaliforniai csapat csütörtökön már sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, ezúttal San Antonióban.
jan. 10
9:41
Intenzív havazás: több baleset az M3-ason (ATV)
Egy ember súlyosan megsérült csütörtökön, amikor furgonja felborult az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Gyöngyös közelében - tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
jan. 10
9:43
Január közepéig lehet választani a kivát (ATV)
Január 15-éig lehet bejelentkezni a kisvállalati adó, a kiva hatálya alá. A határidő jogvesztő, a késedelem még igazolási kérelemmel sem menthető ki - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.
jan. 10
9:57
Fiatal lány halt meg Győrött (Metropol)
Egy 18 éves lány halt meg szerda este Győrött szén-monoxid-mérgezésben.
jan. 10
10:15
Nem bízik az Orbán körüli nacionalista-konzervatív bagázsban (168 Óra Online)
„Hát, idejutottunk!“ – sóhajt Esterházy Péter a Süddeutsche Zeitung vonatkozó cikkének címében, éspedig arra utalva, hogy a közrádióban nemrégiben cenzúrázták műsorajánlóját.
jan. 10
10:15
Dakar: Hornékat kizárták (ATV)
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettőshöz hasonlóan a másik két magyar autós egység is sikeresen teljesítette a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali szerdai, ötödik szakaszát, az Andrej Cserednyikov, Horn Albert kazah, magyar duót ugyanakkor kizárták.

Keresés