2013. január 18. péntek

jan. 18
4:51
Vége, most már biztos: szakított a színészpár - gyerek se lesz (ATV)
Bár nemrég már közös gyerekről szóltak a pletykák, az Alkonyat sztárpárja négy év után végleg búcsút mondott egymásnak.
jan. 18
5:09
Eltűnnek a nyugdíjpénzek (Alternatív Energia)
Egyre nyilvánvalóbb, hogy a kormány a hazugságtól sem riad vissza, hogy végleg eltüntesse, vagyis "beolvassza" a közös kalapba a magánpénztári tagok pénzét. Többször beszéltek a svéd modelles és a virtuális egyéni számla bevezetéséről is, valamint arról, hogy azon jóváírják a korábbi befizetéseket.
jan. 18
5:27
Brutális ponthatárok jönnek? (Alternatív Energia)
Visszatáncolt a kormány attól, hogy a legnépszerűbb felsőoktatási szakokat kizárólag tandíjas formában indítsa, ám lehet, hogy a jövő hétfőn bejelentendő, esetleg irreálisan magas ponthatárokkal lehetetlenítik el a felvételizők többségét. A hallgatói szerződésekről egyelőre nem született egyezség a HÖOK és Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter között, az viszont már biztos, hogy az egyetemek…
jan. 18
5:27
Majdnem baj lett belőle: így mentett a tűzoltó - felvétel (ATV)
Nehéz helyzetbe került mentés közben egy tűzoltó egy legördülő hókupac miatt egy szibériai városban. Egy amerikai településen viszont egy asszony szorult be két, egymástól arasznyira lévő fal közé.
jan. 18
5:29
Szócska mégis számháborúzik (Alternatív Energia)
Összesen mintegy 6500 egészségügyi dolgozónak kell eldönteni idén, hogy a nyugdíjkorhatár után is megtartja-e állását, vagy nyugdíjba vonul - közölte Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár tegnapi, kórházvezetőkkel folytatott tárgyalását követően jutott erre az adatra, kissé értelmezhetetlen módon hozzátéve azt is: a kormány nyugdíjas korú közalkalmazottakat érintő döntése már jelenleg is…
jan. 18
5:29
Kolláth: A Fidesz számára a futball lesz a halál csókja (ATV)
Úgy tűnik, a márciusi magyar-román világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött rendezik meg. Csányi Sándor, az MLSZ főtitkára azt mondta, a labdarúgó szövetség megpróbálja a felelősökön behajtani a szövetséget ért anyagi kárt. Kolláth György ügyvéd, sportjogi elemző szerint a kár elvileg behajtható, gyakorlatilag aligha. Mások óvatosabban fogalmaznak.
jan. 18
5:31
Senki nem nézi a másik származását (Alternatív Energia)
A résztvevők származása nem játszott szerepet a szigethalmi késelésnél - állítja Rózsa Mihály. Az MTK ökölvívó szakosztályának alelnöke szerint "ha a wc-ből egy roma srác jött volna ki, akkor őt szúrják meg". A szilveszter éjszakáján történtek miatt (is) összehívott rendészeti bizottság ülésén nem került szóba a belügyminiszter leváltása, a résztvevők inkább a rendőrség munkáját dicsérték.
jan. 18
5:33
Egyelőre vége a galamus.hu-nak (Alternatív Energia)
Nem lehet mindig arról írni, hogy nagy a baj, nincs pénz, ezért döntött úgy, hogy a Galamus-csoport felfüggeszti vagy befejezi a működését. Ezt mondta lapunknak Mihancsik Zsófia, a galamus.hu felelős szerkesztője, miután az internetes oldalukon is elbúcsúzott az olvasóktól.
jan. 18
5:45
Megállapodás az MSZP és az RMDSZ között (Alternatív Energia)
Együttműködési megállapodást kötött tegnap Kolozsváron az MSZP és az RMDSZ. Ennek értelmében a két párt közös Kárpát-medencei programot dolgoz ki, amelyet közösen is hajtanak majd végre. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség szakpolitikusai a következő időszakban részletesen elemzik az MSZP nemzetpolitikai programját, a két párt képviselői pedig rendszeresen egyeztetnek majd.
jan. 18
5:47
Ismét egy koncepciós ügy (Alternatív Energia)
Bár többször állította a jobboldali sajtó és a Fidesz, hogy a párt tagjai ellen titkos adatgyűjtést folytattak politikai ellenfeleik. Ezek eddig nem igazolódtak be, az ellenkezője azonban igen: éppen a napokban hírbe hozott Laborc Sándor, volt NBH-főigazgatóról kért információkat az UD Zrt.-től a fideszes Demeter Ervin.
jan. 18
6:03
Pénteken írják a felvételit a középfokú iskolákba jelentkezők (Infostart)
A tanév rendje szerint a központi írásbeli vizsgákat a nyolcosztályos és a hat évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők számára január 18-án, a 9. évfolyamra és a hátrányos helyzetű tanulók Arany János tehetséggondozó programjába jelentkezők számára január 19-én kell megszervezni.
jan. 18
6:21
Még nincs vége: megint beteríti az országot a hó (168 Óra Online)
Péntek éjfélig a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön akár 20 centiméternyi hó is hullhat. Két megyében az erős hófúvás miatt piros figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.
jan. 18
6:39
Több megyében piros riasztást adtak ki hófúvás miatt (Infostart)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt péntek hajnalban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t.
jan. 18
6:40
Armstrong: dopping nélkül nem lehet nyerni (ATV)
Lance Armstrong elismerte, hogy a kilencvenes évek közepe óta az EPO, a vérátömlesztés és tesztoszteron "koktéljával" doppingolt.
jan. 18
6:42
„Itt vigyorog az Armani cipőjében” Beszóltak a fideszes politikusnak (ATV)
Polgári peres eljárásban kényszeríti ki az LMP Papcsák Ferenctől, Zugló polgármesterétől az önkormányzat megbízásából készült helyi közvélemény-kutatás eredményét. A párt többször kért adatokat a felmérés költségeiről és elkészültének körülményeiről is, de csak egy sajátos logika alapján készült kivonatot kapott a közvélemény-kutatásból. A zuglói önkormányzat közleménye szerint a felmérés a helyi…
jan. 18
6:44
Kivégezhették a túszokat - még nem ért véget az algér túszdráma (ATV)
A legfrissebb értesülések szerint az algériai túszdráma még nem ért véget, a biztonsági erők állítólag a szaharai földgáztelepnek csak egy részét foglalták vissza a terroristáktól.
jan. 18
6:46
Bengázi merénylet: Líbiában az FBI igazgatója (ATV)
Tripoliban tárgyalt a nap folyamán Robert Mueller, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója - közölték csütörtökön az FBI-ra hivatkozva amerikai sajtóforrások.
jan. 18
6:48
Nem sikerült megbuktatni a cseh kormányt (ATV)
Nem sikerült megbuktatnia csütörtökön a cseh ellenzéknek a Petr Necas vezette jobbközép koalíciós kormányt.
jan. 18
6:50
Kézilabda-vb: végül kikaptak a magyarok Spanyolországtól (ATV)
Az ötven percig jól helytálló magyar válogatott 28-22-re kikapott a házigazda spanyol csapattól a férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki játéknapján, Madridban.
jan. 18
6:52
Moszkvai ingatlan-ügy: a Fővárosi Főügyészség volt szóvivője is gyanúsított (ATV)
A Fővárosi Főügyészség egykori ügyészét, volt szóvivőjét, M. Attilát is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai kereskedelmi kirendeltség 2008-as értékesítése miatt indított eljárásban - írja a Magyar Nemzet pénteken.
jan. 18
6:57
18 település elzárva, piros riasztás - percről percre (ATV)
Öt megyére adtak ki piros, azaz legmagasabb szintű riasztást a hófúvások miatt. Több tucatnyi utat zártak le Nyugat-Magyarországon, ahol két megyében összesen hét települést tart elzárva a hó. Egy baleset miatt lezárták az M6-os autópálya egyik oldalát is.
jan. 18
6:59
25-50 milliót bukott a BKV a hétfői ingyenességen (ATV)
A BKV 25-50 millió forint közötti jegyárbevételtől és pótdíjbevételtől esik el, ha egy napig díjmentesen vehetők igénybe a szolgáltatások - írja a Napi Gazdaság pénteken.
jan. 18
7:15
Senki sehová a Dunántúlon! 26 út járhatatlan (Infostart)
Huszonhat út vált járhatatlanná hóátfúvás miatt a Dunántúlon, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt kéri, hogy az érintett területeken senki ne induljon útnak. Elzárt település nincs az országban.
jan. 18
7:33
Piros riasztás öt megyére (Alternatív Energia)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt péntek hajnalban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.
jan. 18
7:33
Huszonhat út járhatatlan a Dunántúlon (Metropol)
Huszonhat út vált járhatatlanná hóátfúvás miatt a Dunántúlon. Elzárt település nincs az országban.
jan. 18
7:33
Amerika hivatalosan is elismerte Szomália kormányát (ATV)
Az Egyesült Államok hivatalosan elismerte Szomália kormányát. Ezt Hillary Clinton amerikai külügyminiszter erősítette meg Washingtonban, amikor fogadta a kelet-afrikai ország új elnökét, Hasszán Sejk Mohamudot, akivel a nap folyamán Barack Obama is találkozott.
jan. 18
7:35
„Horribilis árak” 525 forintos óránkénti parkolási díj Budapesten (ATV)
Emelkedtek a parkolási díjak Budapesten. Bár az új díjszabás már január 1-től érvényes, erről csak tegnap adtak ki közleményt. Az Emberibb Parkolásért Mozgalom főtitkára szerint a díjak horribilisek, ráadásul azok beszedése és rendszer is áttekinthetetlen.
jan. 18
7:51
A kórházakhoz kerülnek a szakrendelők - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság azt írja, hogy a kórházak közvetlen fennhatósága alá kerülnek a májustól állami kézbe kerülő szakrendelők. A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a Fővárosi Főügyészség egykori ügyészét, volt szóvivőjét, M. Attilát is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai kereskedelmi kirendeltség 2008-as értékesítése miatt indított eljárásban.
jan. 18
7:51
Az államadósság kétszeresét vitték ki az országból (Metropol)
Egy tavalyi becslés szerint 275-320 milliárd forint hagyta el Magyarországot egy év alatt.
jan. 18
7:51
Hoffmann: Vegyen a tanár krétát (168 Óra Online)
A pedagógusok nagyon régóta saját maguk készítenek szemléltető eszközöket óvodától a középiskoláig – mondta az államtitkár asszony, aki szerint sokan nem értik meg az átalakítás lényegét, a felmerülő problémák eltúlzottak.
jan. 18
7:53
Nő a parkolási díj, de lesz, ahol már nem kell fizetni (Metropol)
A Budagyöngye áruház parkolójában a parkolás díjmentes lett.
jan. 18
8:09
Két hetet élt a Fidesz nagy műve (168 Óra Online)
Az MSZP szerint a kormány gazdasági és költségvetési politikája 2013-ban két hét alatt vereséget szenvedett, ezért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek le kellene mondania.
jan. 18
8:09
292 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Erősödött péntek reggelre a forint a bankközi devizakereskedelemben. Az eurót péntek reggel 292,30 forinton jegyezték.
jan. 18
8:11
Navracsics: vannak viták, de jó a kapcsolat Brüsszellel (ATV)
Vannak viták, de folyamatos az egyeztetés, és jó a kapcsolat az Európai Unióval - mondta Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője, miniszterelnök-helyettes a bírói nyugdíjazással kapcsolatban az MTI-nek.
jan. 18
8:27
A pártok állami támogatásának felfüggesztése nincs napirenden (Infostart)
Vannak viták, de folyamatos az egyeztetés, és jó a kapcsolat az Európai Unióval - mondta Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője, miniszterelnök-helyettes a bírói nyugdíjazással kapcsolatban az MTI-nek. Azzal kapcsolatban, hogy tavaly májusban a Fidesz országos választmányi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök a költségvetés nehéz helyzetére hivatkozva…
jan. 18
8:27
Orbán: az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól (Alternatív Energia)
2013-ban Magyarország emelkedni kezd, az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól - jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy "offshore-spekuláns" még egyszer nem lesz jegybankelnök. Felidézte a választási regisztráció ügyét, amelyben - mondta - a józan ész hangja alapján döntött a Fidesz.
jan. 18
8:27
Orbán: "offshore spekuláns" még egyszer nem lesz az MNB-elnök (ATV)
2013-ban Magyarország emelkedni kezd, az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól - jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy "offshore-spekuláns" még egyszer nem lesz jegybankelnök. Felidézte a választási regisztráció ügyét, amelyben - mondta - a józan ész hangja alapján döntött a Fidesz.
jan. 18
8:29
Orbán: "offshore spekuláns" még egyszer nem lesz jegybankelnök (Infostart)
2013-ban Magyarország emelkedni kezd, az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól - jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy "offshore-spekuláns" még egyszer nem lesz jegybankelnök. Felidézte a választási regisztráció ügyét, amelyben - mondta - a józan ész hangja alapján döntött a Fidesz.
jan. 18
8:29
Australian Open: Czink párosban is kiesett (ATV)
Czink Melinda a szerb Bojana Jovanovski oldalán búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság páros küzdelmeitől, miután 6:3, 6:3-ra kikapott a 14. helyen kiemelt Natalie Grandin, Vladimira Uhlirova dél-afrikai, cseh kettőstől a második fordulóban.
jan. 18
8:31
NBA: idegenben verte a Lakerst a Miami (ATV)
A címvédő Miami Heat 99-90-re nyert a Los Angeles Lakers otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján.
jan. 18
8:33
Végh: Algériában kézigránáttal megy a túsztárgyalás (ATV)
Algériában úgy megy a túsztárgyalás, hogy bedobnak a házba egy kézigránátot, megkérdezik, hogy él-e még valaki, ha nem, akkor bemennek – ezt Végh József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy az algériai hadsereg akciójában harmincöt túsz és tizenöt túszejtő is meghalt.
jan. 18
8:35
A Fidesz szerint Magyarországon bűn nem marad büntetlenül (ATV)
A rendőrség kiválóan megoldotta a szigethalmi késelés és az ózdi gyilkosság felderítését – ezt az ORFK vezetője mondta az országgyűlés rendészeti bizottsága előtt. Az ellenzék is elismerte a rendőrség munkáját, de kifogásolták, hogy a közelmúlt emberölései miatt a kormánypártok nem ítélték el egyértelműen a rasszista hangokat. Kocsis Máté a bizottság fideszes elnöke szerint éppen az ellenzék…
jan. 18
9:03
BKK: nem büntettek az ellenőrök az ingyenes napon (Infostart)
Egyetlen estben állítottak ki pótdíjcsekket a jegyellenőrök hétfőn, amikor az erős havazás miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a teljes vonalhálózatán ingyenessé tette a tömegközlekedést, de utólag azt is törölték - reagált a Pest Megyei Békéltető Testülethez (PMBT) érkezett panaszokra a BKK az MTI-nek küldött közleményében pénteken.
jan. 18
9:03
Csend a lelke mindennek? (Metropol)
A turista-csapdákra akartak lecsapni, de a romkocsmák nyitva tartását korlátozták.
jan. 18
9:03
Az UTE-hoz szerződik Kozák Danuta (ATV)
Jövő hét kedden írja alá szerződését az UTE-nál a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta- értesült az atv.hu.
jan. 18
9:05
Fodor: a liberális szavazók képviselet nélkül vannak (ATV)
Most érett meg az idő arra, hogy belevágjunk egy liberális párt megalapításába – ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 18
9:21
Vörös riasztás: erre kell készülni (168 Óra Online)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt péntek hajnalban – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t.
jan. 18
9:21
Elkobozták Váradi András kaszáját, 20 ezerre meg is büntették (ATV)
A 76 éves göbölpusztai juhász "bűne" az volt, hogy lekaszált a polgármester, Mészáros Lőrinc cégéhez tartozó területen négyezer forint értékű lucernát, de azt nem vitte el.
jan. 18
9:23
Tovább csökkent a reálkereset (ATV)
A bruttó átlagkeresetek 4,6 százalékkal, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek pedig 2,0 százalékkal haladták meg a múlt év első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakit - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A legalább 5 embert foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél…
jan. 18
9:39
Monte Carlo Rally (ATV)
A FIA World Rally Bajnokság első fellépése, így az első szakasz jelentős eredményt hozott a Volkswagen-nek, hiszen a márka kiválóan kezdett a Monte Carlo Rallyn a Volkswagen Polo R WRC-vel. Sébastien Ogier és Julien Ingrassia (F/F) a speciális nyitó szakaszt rendkívül nehéz feltételek mellett nyerte meg a többszörös világbajnok Sébastien Loeb és Daniel Elena (Citroen) előtt.

Keresés