2013. január 18. péntek

jan. 18
5:27
Algériai túszejtés: még mindig nem tudni, mi történt a mentőakcióban (HVG)
Péntekre virradó éjjel még teljes homály fedte, hogy milyen eredménnyel zárult az algériai hadsereg előző napi túszmentő akciója.
jan. 18
6:03
Itt van Lance Armstrong vallomása a doppingolásról (HVG)
Lance Armstrong elismerte, hogy a kilencvenes évek közepe óta az EPO, a vérátömlesztés és tesztoszteron "koktéljával" doppingolt. Az Egyesült Államokban magyar idő szerint csütörtök éjjel sugározták az első részét annak az interjúnak, amelyet Oprah Winfreynek adott a kerékpáros. Armstrong sokak szerint a sportág legnagyobb doppingbotrányának főszereplője.
jan. 18
6:03
Szigorítanák a fegyvertartást (Népszava)
Barack Obama a newtowni iskolai mészárlást követően megígérte, hogy még januárban lépéseket tesz a fegyveres erőszakcselekmények visszaszorítására. Az amerikai elnök tegnap a Fehér Házban jelentette be átfogó tervezetét. Javaslatai egy részéhez kongresszusi jóváhagyást kell kérnie, de bejelentette, 23 kérdésben elnöki rendeletet adott ki. Máris támadják, hogy meg akarja kerülni a törvényhozást.
jan. 18
6:05
Túszdráma Algériában (Népszava)
Elfoglalta az algériai hadsereg azt a földgázkitermelő telepet, amelyet szerdán iszlamista fegyveresek rohantak le, túszul ejtve több száz algériai munkást és 11 állam 41 állampolgárát. A hadsereg beavatkozása révén több túsz életét vesztette, a hírek ellentmondásosak. Az Európai Unió külügyminiszterei rendkívüli tanácskozást tartottak.
jan. 18
6:07
Pácban az elnök (Népszava)
Ivan Gasparovic megtagadta a parlament által megválasztott főügyész kinevezését, ezért tegnap az ellenzék feljelentette a köztársasági elnököt. A beadvány sikeréhez azonban szükség lenne Robert Fico kormányfő pártjának támogatására is, amelyre viszont sok esély nincs. Bugár Béla hatalmi arroganciáról beszél.
jan. 18
6:09
Vegyi fegyvert vetettek be Szíriában? (Népszava)
Az Egyesült Államok isztambuli főkonzulátusának jelentése aggasztja Washingtont. A külképviselet egy titkos jelentése szerint ugyanis december 23-án Homszban Agent 15 típusú ideggázt vetettek be a kormányerők a lázadókkal szemben - adta hírül a Foreign Policy című lap blogján. A washingtoni kormányzat elhatárolódott a jelentéstől. Barack Obama elnök korábban kijelentette, ha Damaszkusz vegyi…
jan. 18
6:11
Menekülnek a gazdagok Kínából (Népszava)
Minden második tehetős kínai el akarja hagyni szülőhazáját, mert úgy véli, külföldön nagyobb biztonságban van pénze, s sokkal jobbak a befektetési lehetőségek is. Csak 2011 folyamán a kínai polgárok összesen 470 milliárd dollárt vittek ki az országból, ami nagyjából megfelel éves gazdasági növekedésének - derül ki a Global Financial Integrity kutatóintézet felméréséből.
jan. 18
6:21
Cameron: reformok nélkül távozhatnak a britek az EU-ból (HVG)
A brit miniszterelnök szerint Nagy-Britannia kiválhat az Európai Unióból, ha az unión belül nem hajtják végre a szerintük szükséges reformokat. Londoni értesülések szerint ez lett volna a fő gondolata annak a beszédnek, amelyet David Cameron miniszterelnök pénteken Hollandiában mondott volna el. A látogatást és a beszédet is elhalasztották azonban az algériai túszdráma miatt.
jan. 18
6:23
Állítólag tart még az algériai túszdráma (HVG)
A legfrissebb értesülések szerint az algériai túszdráma még nem ért véget, a biztonsági erők állítólag a szaharai földgáztelepnek csak egy részét foglalták vissza a terroristáktól.
jan. 18
6:25
Kolerajárvány fenyegeti Kubát a turistaszezon közepén (HVG)
A kubai hatóságok nem nagyon hangoztatták, de kolerajárvány veszélye fenyegeti Kubát. Eddig több, mint ötven megbetegedést és egy halálesetet regisztráltak. Kubában épp most van a turistaszezon, és a kubaiak is könnyebben utazhatnak külföldre.
jan. 18
6:39
Korrupció miatt vesztíheti el mentelmi jogát a volt görög pénzügyminiszter (HVG)
Vizsgálóbizottságot hoznak létre a görög parlamentben Jéórjiosz Papakonsztantinu volt pénzügyminiszter ügyében. A testület arról dönt majd, megfosszák-e mentelmi jogától a politikust egy korrupciós botrány miatt.
jan. 18
7:33
Nagy-Britannia hadüzenetet tervez? (Infostart)
A brit miniszterelnök szerint Nagy-Britannia kiválhat az Európai Unióból, ha az unión belül nem hajtják végre az általa szükségesnek vélt reformokat. Londoni értesülések szerint ez lett volna a fő gondolata annak a beszédnek, amelyet David Cameron miniszterelnök pénteken Hollandiában mondott volna el, a látogatást - és így a beszédet is - az algériai túszdráma miatt azonban elhalasztották.
jan. 18
7:33
Horvátországba már csak hólánccal lehet menni (HVG)
A Somogy megyei határátkelőhelyeken nem engedik be Horvátországba a nagyobb teherautókat, a személykocsik közlekedését pedig csak hólánccal engedélyezik.
jan. 18
7:33
Csúnya háborúba avatkozik bele az ország (Kitekintő)
A mali helyzet fokozódik, a francia csapatok létszámát csaknem megduplázták. Mi az ex-gyarmattartó szerepe a konfliktusban?
jan. 18
8:09
Algériai - a túszdráma állítólag még nem ért véget (MaHu)
A legfrissebb értesülések szerint az algériai túszdráma még nem ért véget, a biztonsági erők állítólag a szaharai földgáztelepnek csak egy részét foglalták vissza a terroristáktól.
jan. 18
8:09
Magyarország is részt vehet a mali katonai akcióban (Kitekintő)
A Maliban zajló katonai akcióban és a februárban elinduló uniós kiképzői misszióban is hajlandó részt venni Magyarország – jelentette be az uniós külügyminiszterek csütörtöki rendkívüli ülése után a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
jan. 18
8:11
Indonéziában több ezren váltak hajléktalanná (MaHu)
Indonéziában tizenegyen meghaltak és 18 ezren hajléktalanná váltak az ország történetének egyik legsúlyosabb árvízében, amelyben a főváros, Jakarta egy része is több napja víz alatt áll - vált ismertté pénteken hivatalos forrásból.
jan. 18
8:27
Kínaiak kaptak oklevelet Szegeden (Kitekintő)
Nyolc sanghaji fiatal vehetett át hétfőn oklevelet, miután befejezték féléves csereprogramjukat a Szegedi Tudományi Egyetemen.
jan. 18
8:45
Árvíz Indonéziában: már 11 halott, rengeteg a hajléktalan (HVG)
Indonéziában tizenegyen meghaltak és 18 ezren hajléktalanná váltak az ország történetének egyik legsúlyosabb árvízében, amelyben a főváros, Jakarta egy része is több napja víz alatt áll – közölték hivatalos forrásból pénteken.
jan. 18
9:03
Havazás - Schwechat újra fogad és indít járatokat (MaHu)
Péntek reggel óta ismét fogad és indít járatokat a Bécs melletti schwechati repülőtéren a légikikötő tájékoztatása szerint.
jan. 18
9:03
Folytatódik a vita a keretköltségvetésről (Kitekintő)
Február 7-én tesznek újabb kísérletet az EU-tagállamok vezetői a következő hétéves pénzügyi keret elfogadására – erősítették meg csütörtök délelőtt tanácsi források.
jan. 18
9:21
Havazás: újra működik a schwechati repülőtér (Kitekintő)
Péntek reggel óta ismét fogad és indít járatokat a Bécs melletti schwechati repülőtéren a légikikötő tájékoztatása szerint.
jan. 18
9:39
Tádzsik terrorista csoportot számoltak fel (MaHu)
Egy terroristát megöltek, kilencet pedig elfogtak rendőrkommandósok Tádzsikisztán északi részén - tájékoztatott a tádzsik belügyminiszter.
jan. 18
9:39
Navracsics Tibor: vannak viták, de jó a kapcsolat az unióval (Kitekintő)
Vannak viták, de folyamatos az egyeztetés, és jó a kapcsolat az Európai Unióval - mondta Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője, miniszterelnök-helyettes a bírói nyugdíjazással kapcsolatban az MTI-nek.
jan. 18
9:57
Csak hólánccal engednek be Horvátországba (Kitekintő)
A Somogy megyei határátkelőhelyeken nem engedik be Horvátországba a nagyobb teherautókat, a személykocsik közlekedését pedig csak hólánccal engedélyezik.
jan. 18
10:15
Algériai túszdráma: kiszabadult egy norvég, tíz britről nincs hír (HVG)
Egy norvég állampolgár kiszabadult Algériában a túszejtők fogságából - közölte pénteken a Statoil norvég cég. A Sky News brit hírtelevízió szerint tíz brit állampolgár sorsáról, akik a túszok között voltak, egyelőre semmit sem tudni.
jan. 18
10:33
Vámbevételekről állapodott meg Koszovó és Szerbia (HVG)
Ideiglenes megállapodás kötött Ivica Dacic szerb és Hashim Thaci koszovói miniszterelnök a szerb-koszovói határátkelőknél keletkező vámbevételekről - közölték szerb részről péntek reggel Brüsszelben, miután a két kormányfő az éjjel öt órán át tárgyalt egymással Catherine Ashton uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kezdeményezésére.
jan. 18
10:33
Izraeli választások - csökken a jobboldal előnye (MaHu)
Négy nappal az izraeli választások előtt a napilapok közvélemény-kutatásai egyöntetűen jobb- és baloldal közötti különbség csökkenését jelzik.
jan. 18
10:33
Nagy pofont kapott az ország (Kitekintő)
A múlt heti kiszabadítási akció sikertelenségét követően újabb pofont kapott Franciaország, az al-Shabaab kivégezte a túszul ejtett francia ügynököt.
jan. 18
10:51
Feloldották a forgalomzárat a pozsonyi vasúti pályaudvaron (HVG)
A pozsonyi vasúti főpályaudvaron pénteken késő délelőtt feloldották a reggel elrendelt forgalomzárat, a forgalom folyamatosan stabilizálódik, a késések nem haladják meg az egy órát - tájékoztatta az MTI pozsonyi irodáját a Szlovák Vasúti Társaság (ZSSK) szóvivője pénteken.
jan. 18
10:51
Zsarolással vádolják Dzurinda kormányát (Kitekintő)
Az előző szlovák kormány idején, a pozsonyi repülőtér tervezett privatizációjával kapcsolatban politikai szinten történt zsarolás, mégpedig a kormány részéről.
jan. 18
10:53
Blikk: Nemzetközi maffia dolgozhat a thaiföldi magyar gyilkos kezére (HVG)
Kontinenseken átívelő bűnözői csoport dolgozhat az itthon már hatszor büntetett N. Gábor (38) kezére – tudta meg a Blikk. N-t jelenleg R. Péter megölésével gyanúsítják, ám köze lehet Cs. László (42) két évvel ezelőtti eltüntetéséhez is.
jan. 18
10:55
Lelőttek egy újságírót Szíriában (HVG)
Halálos lövés ért egy belga újságírót Szíriában - közölték pénteken a szíriai felkelők.
jan. 18
10:57
Majdnem 46 fok: megdőlt a melegrekord Sydneyben (HVG)
Rekord meleget mértek Sydneyben: a hőmérő higanyszála helyi idő szerint péntek délután háromkor 45,8 fokig kúszott fel a város központjában, az Observatory Hillen. Az előző csúcsot még 1939-ben jegyezték fel, akkor 45,3 fokos volt a hőség.
jan. 18
11:09
Kiszabadult egy norvég túsz, tíz britről semmit sem tudni (MaHu)
Egy norvég állampolgár kiszabadult Algériában a túszejtők fogságából - közölte pénteken a Statoil norvég cég.
jan. 18
11:11
Lelőttek egy belga újságírót Aleppóban (MaHu)
Halálos lövés ért egy belga újságírót Szíriában - közölték pénteken a szíriai felkelők.
jan. 18
11:27
Rekordmeleget mértek Sydneyben (Kitekintő)
Rekordmeleget mértek Sydneyben: a hőmérő higanyszála helyi idő szerint péntek délután háromkor 45,8 Celsius-fokig kúszott fel a város központjában, az Observatory Hillen.
jan. 18
11:45
Oroszország - tíz év börtönt kaphat az ellenzéki blogger (MaHu)
Az orosz szövetségi nyomozó hivatal végleges formába öntötte és pénteken átadta az egyik vádiratot Alekszej Navalnijnak, az ellenzék egyik vezető alakjának, akit ez alapján akár tíz évig terjedő fegyházbüntetésre és egymillió rubeles pénzbírságra is ítélhetnek.
jan. 18
11:45
Jogszerűnek tartják a magyar agrártámogatást (Kitekintő)
Az Európai Bíróság főtanácsnoka csütörtökön azt javasolta, hogy a testület utasítsa el a magyarországi földvásárláshoz nyújtott állami támogatások igénybevételének lehetőségét 2013. december 31-ig meghosszabbító tanácsi határozat ellen benyújtott bizottsági keresetet.
jan. 18
12:03
Lezárták a pozsonyi vasúti pályaudvart (Kitekintő)
Nem indít és nem fogad vonatokat a pozsonyi főpályaudvar péntek reggeltől, mert az erős szél hótorlaszokat emelt a sínpárokon - közölte pénteken a Szlovák Államvasutak (ZSR) szóvivője, aki szerint az időjárás alakulásától függ, mikor oldják fel a zárlatot.
jan. 18
12:21
Magyarnak hazudják magukat a szlovák nők (HVG)
Ismét fellángolt a vita Szlovákiában a női nevek "ová" végződésének elhagyása körül. A belügyminisztérium és a kulturális minisztérium 20 éve vitázik a kérdésen. Közben a szlovák nők más nemzetiségűnek hazudják magukat, hogy "ovátlaníthassák" nevüket.
jan. 18
12:39
A bizonytalan szavazókra hajt Mario Monti (HVG)
A bizonytalan vagy választani nem akaró szavazókat szólította voksolni Mario Monti ügyvezető olasz miniszterelnök csütörtökön indított Facebook-oldalán, amelyen miniszterelnök-jelöltként tüntette fel magát. "Azt szeretném, ha a februári választásokon a politikában csalatkozó olaszok nem úgy reagálnának, hogy nem mennek el szavazni, vagy tiltakozásból, haragból voksolnak. Menjetek el szavazni és…
jan. 18
12:39
Örkény István napjai Voronyezsben (Kitekintő)
Örkény István napjai címmel irodalmi-történelmi megemlékezéseket tartanak pénteken és szombaton az oroszországi Voronyezsben.
jan. 18
12:57
7 kilométert futott a vonat után papucsban, -40 fokban (HVG)
Kiesett a vonatból egy férfi Oroszországban, majd futva vette üldözőbe a szerelvényt, nehogy megfagyjon.
jan. 18
12:57
Ideiglenes szerb-koszovói megállapodás született a vámbevételekről (Kitekintő)
Ideiglenes megállapodás született Ivica Dacic szerb és Hashim Thaci koszovói miniszterelnök között a szerb-koszovói határátkelőknél keletkező vámbevételekről - közölték szerb részről péntek reggel Brüsszelben, miután a két kormányfő az éjjel öt órán át tárgyalt egymással Catherine Ashton uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kezdeményezésére.
jan. 18
13:15
AFP: még mindig tart az algériai túszdráma (HVG)
Még tart az algériai különleges erők hadművelete az iszlamista túszejtők ellen a sivatagi földgáztelepen - tudta meg az AFP pénteken déltájban algériai biztonsági forrásból. "Egy csoport elsáncolta magát" az Ain Amenász-i üzemben - mondta a nyilatkozó, hozzátéve: nehéz úgy tájékoztatást adni, hogy közben zajlik az akció.
jan. 18
13:15
Igazat mondott a miniszterelnök? (Kitekintő)
Némi mosolyszünet után Belgrádban találkozott a horvát és a szerb kormányfő. A tárgyalásokat követően a miniszterelnökök egyöntetűen állították; közeledtek az álláspontok. Lehet, hogy mégsem?
jan. 18
13:33
Nyíltan elítélte a Benes-dekrétumokat a cseh elnökjelölt (HVG)
Az emberi jogok megsértésének minősíthető mai szempontok szerint a németek második világháború utáni kitelepítése Csehszlovákiából - jelentette ki Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter, államfőjelölt a két állam-aspiráns csütörtök esti vitájában a közszolgálati televízióban.
jan. 18
13:35
Járatokat kellett törölni a londoni és müncheni reptéren (HVG)
Számos járatot töröltek pénteken az erős havazás miatt a müncheni repülőtéren, Nagy-Britanniában is kaotikus állapotok alakultak ki a repülőtereken.
jan. 18
13:51
A hadsereg visszafoglalta Konnát Maliban (HVG)
A mali hadsereg csapatai erőteljes francia támogatással mind nagyobb nyomást gyakorolnak az iszlamista lázadókra, s 42 órás harc után csütörtök éjjel visszafoglalták Konna városát Mali középső részén - közölte Dider Dakouo parancsnok az állami televízióban.

Keresés