2013. szeptember 1. vasárnap

szept. 1
7:36
Szíriai beavatkozás - Obama benyújtotta a kongresszusnak a tervezetet (MaHu)
Az amerikai katonai válasz célja az lenne, hogy "elrettentse, csorbítsa, megelőzze és leépítse" a szír rezsim képességét vegyi fegyverek alkalmazására. A szíriai válságra ugyanakkor csak politikai úton lehet megoldást találni.
szept. 1
7:39
Ferenc pápa véget vetett a Bertone-korszaknak (Kitekintő)
A szentszéki államtitkárságot hét éve vezető Tarcisio Bertone bíboros leváltásáról írt pénteken a Corriere della Sera olasz konzervatív napilap. Az Adnkronos hírügynökség is úgy tudja, hogy Bertone leváltását a Vatikán szombaton jelenti be.
szept. 1
8:12
Szíria: a jövő utáni héten támadhat Amerika (HVG)
Az amerikai képviselőház republikánus elnöke üdvözölte Barack Obama elnök bejelentését, hogy a kongresszus felhatalmazását kéri a Szíria elleni támadáshoz, és közölte, hogy a szövetségi törvényhozás a szeptember 9-én kezdődő héten dönthet az ügyben.
szept. 1
8:12
Csoportos indiai erőszak: három évre ítélték a tavalyi fiatalkorú elkövetőt (MaHu)
A mostani volt az első ítélet a tavaly december 16-án Újdelhiben elkövetett - nemzetközi felháborodást kiváltó - bűnügyben.
szept. 1
8:30
Terrortámadást akadályoztak meg a Szuezi-csatornán (MaHu)
A merényletet - amelynek során egyes beszámolók szerint két robbanás is történt - a közlemény szerint a fegyveres hatóságok hiúsították meg. A hajó és szállítmánya sértetlen maradt, a forgalom zavartalan.
szept. 1
8:32
Vegyi fegyverek: nem két, hanem három hétig tart a minták elemzése (MaHu)
Az OIAC egyik szóvivője azt mondta, hogy a mintákat világszerte legalább féltucat laboratóriumba küldik szét elemzésre, olyan országokba, amelyek politikailag nem érintettek a csatározásokban.
szept. 1
8:48
Akár ma kezdődhetnek a légicsapások (Népszava)
Kimaradnak a britek a Szíriai elleni katonai akcióból, miután a londoni parlament elutasította a kormány javaslatát. David Cameron miniszterelnök azonban jelezte, ez nem jelenti azt, hogy Nagy-Britannia visszavonulna a nemzetközi színtérről. Barack Obama amerikai elnök hamarosan meghozza a döntést a légicsapásról, amely a tegnap esti washingtoni külügyminiszteri bejelentés után egyre…
szept. 1
9:06
Amerikai módra vitázik a tévében ma este Merkel és Steinbrück (HVG)
Televíziós vitán mérkőzik meg vasárnap este Angela Merkel német kancellár és szociáldemokrata kihívója, Peer Steinbrück.
szept. 1
9:06
Elmenekültek Ukrajnából a félmeztelenül tiltakozó szervezet alapítói (MaHu)
A szervezet honlapján megjelent közlemény szerint Olekszandra Sevcsenko, Anna Gucol és Jana Zsdanova azért hagyták el az országot, mert féltik az életüket és a szabadságukat.
szept. 1
9:45
Fordulatot remélnek a szocdemek a Merkel-Steinbrück tv-vitától (Kitekintő)
Fordulatot remél a népszerűségi mutatók alakulásában a német ellenzéki szociáldemokrata párt (SPD) a kancellárjelölt Peer Steinbrück és Angela Merkel hivatalban lévő kancellár vasárnapi televíziós vitájától.
szept. 1
10:00
Negyven éve eltűnt hegymászó holtteste került elő (HVG)
A csaknem negyven éve eltűnt kiváló horvát hegymászó, Nenad Culic holtteste került elő a Kaukázus grúziai vidékén.
szept. 1
10:00
Két napra Európa legnagyobb bolhapiaca lett Lille-ből - VIDEÓKKAL! (MaHu)
A szombaton megnyílt és vasárnap záruló piacon több mint tízezren árulják portékáikat, a standok több száz kilométeren húzódnak a település utcáin és terein. A városvezetés előzetesen több mint kétmillió érdeklődőre számított.
szept. 1
10:03
Rekordbüntetést róttak ki egy brókercégre (Kitekintő)
Kína egyik legnagyobb brókercégét, a sanghaji Everbright Securities-t 523 millió jüanra (19,5 milliárd forint) büntették pénteken, volt vezérigazgatóját pedig egy életre eltiltották az szakmától - jelentette a kínai média.
szept. 1
10:18
Elmenekültek Ukrajnából a félmeztelen feministák (HVG)
A hatóságok megtorló akcióitól tartva elmenekült Ukrajnából a félmeztelen tüntetéseiről ismert Femen szervezet három alapító tagja.
szept. 1
10:54
Újabb öt "nyolcezrest" nyit meg a hegymászók előtt Nepál (MaHu)
A "szabaddá tett" csúcsok között van két csúcs a Lhocén és három a Kancsendzöngán (a nyugati, a központi és a déli). Mind az öt 8400 méter feletti. Nepálban összességében több mint háromszáz csúcsra engednek fel hegymászókat.
szept. 1
10:57
Újabb város megy neki a hajléktalanoknak (Kitekintő)
Columbia, Dél-Karolina fővárosának belvárosából kitiltanák a hajléktalanokat.
szept. 1
11:12
Rövidebb lett a kijárási tilalom Egyiptomban (MaHu)
Rövidítette az éjszakai kijárási tilalmat az egyiptomi kormányzat a hétvégétől az állami média beszámolója szerint.
szept. 1
11:30
Twitteren üzent Cameron: "megértem és támogatom Obamát" (HVG)
Megérti és támogatja az amerikai elnök Szíriával kapcsolatos döntését a brit miniszterelnök. Franciaország nem lép fel egyedül Szíriával szemben, hanem megvárja az amerikai kongresszus döntését az esetleges katonai támadással kapcsolatban.
szept. 1
11:30
Japánban több mint egymillió ember vett részt egy katasztrófavédelmi gyakorlaton (Infostart)
Japánban több mint egymillió ember vett részt egy katasztrófavédelmi gyakorlaton, amelyen feltételezett földrengés utáni helyzetet modelleztek.
szept. 1
11:32
Újabb gondok Fukusimában (Infostart)
Tizennyolcszorosára emelkedett a radioaktivitás szintje egy sugárszennyezett vizet tartalmazó fukusimai víztárolóban. Ezt a létesítményt üzemeltető vállalat jelentette.
szept. 1
11:33
Cohn-Bendit: A németeknek is be kell avatkozniuk Szíriában (Kitekintő)
Az Európai Zöldek társelnöke csütörtökön a Spiegellel készített interjúban kijelentette: Németországnak is részt kell vennie a Bassár el-Aszad elleni készülőben lévő nyugati intervencióban. Daniel Cohn-Bendit szerint az Egyesült Államok egyedüli fellépése „végzetes” lehet.
szept. 1
11:48
Izraelben nem örülnek Obama döntésének (HVG)
Jeruzsálemben csalódást keltett, hogy Barack Obama amerikai elnök a kongresszus felhatalmazását kérte a Szíria elleni katonai fellépéshez.
szept. 1
11:48
Teheránban pezsgőt bontottak Obama szombati bejelentése után? (MaHu)
Megérti és támogatja az amerikai elnök Szíriával kapcsolatos döntését a brit miniszterelnök, Jeruzsálemben ugyanakkor csalódást keltett, hogy az amerikai elnök a kongresszus felhatalmazását kérte a katonai fellépéshez.
szept. 1
13:00
Válságos az állapota, de hazamehet a kórházból Mandela (HVG)
Bár állapota még mindig válságos, vasárnap hazaengedték a kórházból a 95 éves Nelson Mandelát, Dél-Afrika korábbi elnökét, hogy johannesburgi otthonában kezeljék, ahol felkészültek intenzív ápolására - közölte az elnöki hivatal.
szept. 1
13:00
Mandelát hazaengedték a kórházból (Infostart)
Bár állapota még mindig válságos, vasárnap hazaengedték a kórházból a 95 éves Nelson Mandelát, Dél-Afrika korábbi elnökét, hogy johannesburgi otthonában kezeljék, ahol felkészültek intenzív ápolására - közölte az elnöki hivatal.
szept. 1
13:02
Még mindig lángol a Yosemite, füstben a turisták (HVG)
Újabb területek váltak a lángok martalékává szombaton a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park körül, ahol most már a turisták által látogatott területeket is ellepte a sűrű füst.
szept. 1
13:02
Mit szólnak az oroszok, a britek, az izraeliek és a franciák Obama döntéséhez? (Infostart)
Megérti és támogatja az amerikai elnök Szíriával kapcsolatos döntését a brit miniszterelnök. Barack Obama amerikai elnök szombaton jelentette be, hogy a kongresszus felhatalmazását kéri a Szíria elleni, általa már elvileg jóváhagyott katonai fellépéshez. David Cameron késő esti Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy megérti és támogatja Obama álláspontját.
szept. 1
13:03
Teljesen más kampányt ígérnek 2014-re (Kitekintő)
Másfajta európai választási kampányra kell felkészülni 2014-ben, mint a korábban.
szept. 1
13:36
Mandelát hazaengedték a kórházból (MaHu)
Bár állapota még mindig válságos, vasárnap hazaengedték a kórházból a 95 éves Nelson Mandelát, Dél-Afrika korábbi elnökét, hogy johannesburgi otthonában kezeljék, ahol felkészültek intenzív ápolására.
szept. 1
13:54
Spiegel: az NSA a francia diplomáciát és az al-Dzsazírát is megfigyelte (HVG)
A francia diplomácia és az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió belső kommunikációját is megfigyelte az elektronikus hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írja a Der Spiegel.
szept. 1
13:57
Szövetségest kaphat Orbán Brüsszellel szemben (Kitekintő)
Angela Merkel augusztus 13-án azt nyilatkozta, hogy Európában jelen pillanatban a versenyképesség szorosabb koordinációja a legfontosabb. Emellett azonban azt is megjegyezte, hogy a németeknek nem szükséges mindent Brüsszelben intézniük.
szept. 1
14:12
Szíriai kormánylap: "az amerikai elnök megriadt" (HVG)
Az Egyesült Államok "történelmi visszakozásának kezdeteként" értékelte egy szíriai kormánylap vasárnap, hogy Barack Obama elnök a kongresszus előzetes felhatalmazását kérte az általa elvileg már jóváhagyott katonai fellépéshez.
szept. 1
14:12
A szíriai ellenzék csalódott Obama döntése miatt (Infostart)
A szíriai ellenzék csalódottságának adott hangot amiatt, hogy Barack Obama amerikai elnök úgy döntött, a kongresszus felhatalmazását kéri a szíriai kormányerők ellen tervezett katonai csapáshoz.
szept. 1
14:30
Azonnali csapásra számított a szíriai ellenzék (HVG)
A szíriai ellenzék csalódottságának adott hangot amiatt, hogy Barack Obama amerikai elnök úgy döntött, a kongresszus felhatalmazását kéri a szíriai kormányerők ellen tervezett katonai csapáshoz. A Szíriai Nemzeti Koalíció arra kérte az amerikai törvényhozást, hogy hagyja jóvá a katonai beavatkozás.
szept. 1
14:51
Gašparovič a revíziótól tart (Kitekintő)
Újra erősödik a revizionizmus, a raszszizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus, állapította meg tegnap Ivan Gašparovič. A szlovák államfő a szlovák nemzeti felkelés 69. évfordulója alkalmából mondott beszédet Besztercebányán. A megemlékezésen részt vett Traian Basescu román államfő és Szergej Nariskin, az orosz parlament, a Duma elnöke is.
szept. 1
15:06
Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a szíriai békéért (168 Óra Online)
Szeptember 7-re nemzetközi böjt- és imanapot hirdetett meg Ferenc pápa a szíriai béke érdekében.
szept. 1
15:24
Ferenc pápa imanapot hirdetett Szíria miatt (HVG)
Szeptember 7-re nemzetközi böjt- és imanapot hirdetett meg Ferenc pápa a szíriai béke érdekében.
szept. 1
15:42
Szívrohamot kapott és meghalt a világhírű brit újságíró (HVG)
Hetvennégy éves korában meghalt David Frost brit újságíró, illetve televíziós műsor vezető, aki a hírhedt Watergate-ügyben az akkor már lemondott Richard Nixon amerikai elnökkel 1977-ben emlékezetes interjúkat készített.
szept. 1
15:42
Kötelező formaruháról is rendelkezik az új orosz oktatási törvény (Infostart)
Új oktatási törvény lépett hatályba vasárnap Oroszországban: ez szentesíti a felsőoktatás átalakítását, de megerősíti az ingyenes nevelést és az oktatást az óvodákban, valamint az általános- és középiskolákban. A jogszabály rendelkezik a pedagógusok béréről is.
szept. 1
15:42
Most már biztos: G-típusú ideggázt vetettek be Szíriában - VIDEÓ! (MaHu)
John Kerry amerikai külügyminiszter vasárnapi bejelentése szerint a friss laborjelentések azt mutatják, hogy szarin ideggáz ölt meg 1429 embert Szíriában.
szept. 1
15:45
Barroso szerint Szíria szégyenfolt a világ lelkiismeretén (Kitekintő)
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerint Szíria szégyenfolt a világ lelkiismeretén. Heinz Fischer osztrák köztársasági elnök nem hisz a szíriai válság katonai megoldásában.
szept. 1
16:00
Kerry: szarint vetettek be Szíriában (HVG)
Emberi szövetminták vizsgálatának eredménye szerint szarint vetettek be augusztus 21-én a Damaszkusz környéki vegyifegyver-támadásban - jelentette ki vasárnap John Kerry amerikai külügyminiszter. Bassár el- Aszad szíriai elnök eközben kijelentette: országa képes szembeszállni bármilyen külföldi agresszióval.
szept. 1
16:39
A miniszterelnök szeretőjének munkakörét titkolják (Kitekintő)
A szlovák kormányhivatal nem válaszol a szlovákiai lapok kérdéseire arra vonatkozólag, hogy mi a munkaköre Jana Halászovának, akit lesifotósok rajtakaptak, amint a nős miniszterelnök hosszan megcsókolja egy közösen eltöltött romantikus nap végeztével.
szept. 1
16:54
Német, francia, brit reakciók Obama Szíria-döntésére (HVG)
Németország a diplomáciai megoldás esélyeként értékeli Obama döntését, a brit kormány nem tervez újabb alsóházi szavazást a katonai beavatkozásról. Francia politikusok saját országukban is parlamenti jóváhagyást szorgalmaznak.
szept. 1
16:54
Kerry: szarint vetettek be a szíriai vegyifegyver-támadásban (Infostart)
A helyszínen vett emberi szövetminták vizsgálata kimutatta, hogy szarint vetettek be augusztus 21-én a Damaszkusz környéki vegyifegyver-támadásban - jelentette ki vasárnap John Kerry amerikai külügyminiszter.
szept. 1
16:54
A szíriai ellenzék csalódott - azonnali és gyors csapást várt Obamától (MaHu)
A szíriai ellenzék csalódottságának adott hangot amiatt, hogy Barack Obama amerikai elnök úgy döntött, a kongresszus felhatalmazását kéri a szíriai kormányerők ellen tervezett katonai csapáshoz.
szept. 1
16:56
Spiegel: az NSA a francia diplomáciát és az al-Dzsazírát is megfigyelte (MaHu)
A francia diplomácia és az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió belső kommunikációját is megfigyelte az elektronikus hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írja a Der Spiegel.
szept. 1
16:58
Hazaúton elcsíptek egy gólyát - kémkedésért - KÉPEK! (MaHu)
Befogták és egy ketrecben tartják az egyiptomi hatóságok azt a fehér gólyát, amelyet augusztus elején láttak el jeladóval a Nógrád megyei Pöstyénpusztán: az eddigi információk szerint a madár hátára erősített GPS-jeladót kémkedésre használható eszköznek vélték.
szept. 1
17:12
Magyarok és szlovákok együtt demonstráltak Kassán (HVG)
Magyarok és szlovákok demonstráltak vasárnap Kassán a szlovák alkotmánybíróság székháza előtt, miután a taláros testület immár két éve halogatja a döntést a szlovák parlament több mint 40 képviselője által aláírt állampolgársági beadvány ügyében.
szept. 1
17:12
Magyarok és szlovákok demonstráltak Kassán (Infostart)
Magyarok és szlovákok demonstráltak vasárnap Kassán a szlovák alkotmánybíróság székháza előtt, miután a taláros testület immár két éve halogatja a döntést a szlovák parlament több mint 40 képviselője által aláírt állampolgársági beadvány ügyében.

Keresés