2013. december 1. vasárnap

dec. 1
6:09
FT: Gusztustalan fejlemények Magyarországon (168 Óra Online)
A Financial Times két, ellentétes kommentárt jelentetett meg az Andor László keltette nagy-britanniai vita kapcsán.
dec. 1
8:30
Víz, víz - mindenütt: házak dőltek össze a felhőszakadásokban (MaHu)
Az esőzés szombaton is folytatódott, és a nevezetes tengerparti főutat és korzót, a Malecónt is le kellett zárni, mert a tenger hullámai átcsaptak a parti mellvédek fölött, és elárasztották a közeli, mélyebben fekvő utcákat is.
dec. 1
10:00
Koszovóban megkezdődött a második forduló (HVG)
Megkezdődött a koszovói helyhatósági választások második fordulója vasárnap reggel. A voksolásra jogosult több mint 1 millió 371 ezer ember 25 település polgármesteréről dönthet a második körben.
dec. 1
10:36
Neonáci tüntetés Athén központjában (Infostart)
Neonáci tüntetés volt szombat este Athén központjában.
dec. 1
10:54
"Menetrendszerű", súlyos buszbaleset Nepálban (MaHu)
Kicsúszott egy hegyi úton, felborult és legurult a hegyoldalon egy autóbusz Nepál nyugati részén vasárnap. A balesetben 11 ember meghalt, 34 pedig megsérült - közölték a nepáli hatóságok.
dec. 1
10:57
Már megint árusítjuk az állampolgárságot (Kitekintő)
Pénzért árusítaná az állampolgárságot a máltai kormány. Az ellenzéki nacionalisták ellenzik a javaslatot, az EU szerint a kormány megteheti.
dec. 1
10:57
Újra járható az M3-as autópálya bevezető szakasza (Népszava)
dec. 1
11:12
300 métert zuhant a busz (HVG)
Kicsúszott egy hegyi úton, felborult és legurult a hegyoldalon egy autóbusz Nepál nyugati részén vasárnap. Katmanduból a hatóságok azt jelentették, hogy a balesetben 11 ember meghalt, 34 pedig megsérült.
dec. 1
11:15
Economist: Szlovákia a szlovákoké (168 Óra Online)
Kotleba besztercebányai választási győzelme kapcsán a londoni Economist megállapítja, hogy a Néppárt vezére az utóbbi években igyekezett közelebb terelni saját pozícióit a politika fő áramához, ám utóbbi is közelebb került hozzá.
dec. 1
11:30
A házasságról tartanak népszavazást a horvátok (MaHu)
Ha a népszavazáson a többség igennel válaszol, akkor módosítják az alkotmányt, ezzel eleve kizárva az azonos neműek házasságának lehetőségét a jövőben.
dec. 1
11:51
A szlovákot oktassák idegen nyelvként a magyar iskolákban! (Kitekintő)
Érsek Árpád (Híd) parlamenti képviselő levélben fordult az iskolaügyi miniszterhez, amelyben arra kéri, hogy rendelettel biztosítsa a szlovák nyelv idegen nyelvként való oktatását a magyar tannyelvű alap- és középiskolákban.
dec. 1
12:06
Öngyilkos merénylő robbantott egy iraki temetésen (HVG)
Tucatnyian meghaltak vasárnap az iraki fővárostól 80 kilométerre északkeletre, ahol öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy temetésen - közölték kórházi és rendőrségi források.
dec. 1
12:06
Egy hét óta először alkalmaztak erőt a kormányellenes tüntetők ellen (MaHu)
A több mint ezer tüntető kövekkel, műanyag vizespalackokkal és egyéb tárgyakkal dobálta az egyik bejáratot védő rohamrendőröket.
dec. 1
12:09
Hókotrót előző autó ütközött egy másik gépkocsival (Népszava)
dec. 1
12:42
A házasságról népszavaznak a horvátok (HVG)
Arról szavaznak Horvátországban, hogy akarják-e, hogy az alkotmány a házasságot egy férfi és egy nő közötti életközösségként határozza meg. Tegnap Zágrábban a tolerancia melletti demondtráción több mint ezren tüntettek.
dec. 1
12:42
Ismét egy temetés volt az öngyilkos merénylő célpontja (MaHu)
Tucatnyian meghaltak vasárnap az iraki fővárostól 80 kilométerre északkeletre, ahol öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy temetésen - közölték kórházi és rendőrségi források.
dec. 1
13:00
Tízezrek tüntetnek Kijevben az EU-ért és a kormány ellen (HVG)
Az Európai Unió (EU) mellett és Viktor Janukovics elnök ellen tüntetők tízezrei, egyes becslések szerint százezernél is többen vonultak fel vasárnap Kijev központjában, dacára a hatósági tiltásnak.
dec. 1
13:03
Kijev forrong - Janukovics elnök is elítéli a rendőri erőszakot (Népszava)
Az ellenzék bejelentette, hogy országos sztrájkot szervez.
dec. 1
13:36
Leszerelést és békét sürgetett a világban Ferenc pápa (MaHu)
"Milyen szép nap lesz az, amikor a fegyvereket szétszerelik és munkaeszközzé változtatják őket. Bízzunk a béke lehetőségében!" - hangoztatta a mozdulatlanságig megtelt Szent Péter téren.
dec. 1
13:57
Fokozódik a feszültség a kínai és amerikai vadászok között (Kitekintő)
Az amerikai erők a szokásos módon folytatják tevékenységüket annak ellenére, hogy Kína vadászgépeket vezényelt az általa a Kelet-kínai-tenger térségébe.
dec. 1
14:15
Tisztviselők, akik többet keresnek, mint a miniszterelnök (Kitekintő)
A költségvetési csődöt gyakran kerülgető Katalónia vezető tisztségviselőinek bérei magasan verik a központi kormányzatban dolgozó kollégáikat.
dec. 1
14:15
Újabb nagyszabású tüntetés kezdődött vasárnap délben Kijev belvárosában (Népszava)
dec. 1
14:48
Traktorral rontottak a rendőrségi kordonnak Kijevben (HVG)
Traktorral próbálta meg áttörni a rendőrségi kordont az ukrán köztársasági elnöki hivatal közelében az Európai Unió mellett tüntetők egy csoportja vasárnap. Könnygáz, torlaszok.
dec. 1
15:06
Klicsko lemondásra szólította fel Janukovicsot (HVG)
Általános sztrájkra szólította fel az egész országot az ukrán ellenzék, amelynek vezetői és több mint százezer híve Kijev belvárosában tüntetett az Európai Unió mellett, Viktor Janukovics ukrán elnök és a kormány ellenében.
dec. 1
15:06
Hatalmas tömeg tüntet Kijev központi terén az EU-ért és az ukrán elnök ellen (Infostart)
Újabb nagyszabású tüntetés kezdődött vasárnap délben Kijev belvárosában az Európai Unió (EU) mellett, Viktor Janukovics ukrán elnök és a kormány ellen, dacára a hatósági tiltásnak.
dec. 1
15:24
Bevették a tüntetők a kijevi városháza épületét (MaHu)
A Kijevben demonstrálók egy csoportja behatolt vasárnap a fővárost irányító adminisztráció épületébe, és elfoglalta annak első szintjét.
dec. 1
15:27
Kisiklott Bronxban egy elővárosi vonat: négy halott, sok sérült (168 Óra Online)
Kisiklott és felborult New York Bronx kerületében egy elővárosi vonat több vagonja. A balesetben legkevesebb négy ember meghalt.
dec. 1
15:42
Ukrajna - Elfoglalták a tüntetők a kijevi városháza épületét (Infostart)
A Kijevben demonstrálók egy csoportja behatolt vasárnap a fővárost irányító adminisztráció épületébe, és elfoglalta annak első szintjét.
dec. 1
15:42
Brutál vasútbaleset New Yorkban (MaHu)
Hétből öt vasúti kocsi futott le a sínről, többen meghaltak, az utasok bent ragadtak, a kisiklott szerelvény egy része egyenesen a Harlem-folyóba érkezett egyes hírek szerint. VIDEÓ!
dec. 1
15:44
A britek szeretik a legkevésbé az EU-t (Infostart)
Az Európai Unió legnagyobb országai közül Nagy-Britannia lakossága szereti a legkevésbé az uniót: a brit közvéleménynek alig több mint a negyede tartja jó dolognak az EU-t egy új nemzetközi felmérés vasárnap ismertetett adatai szerint.
dec. 1
16:00
Ferenc pápa üzenete advent első vasárnapján (Infostart)
Leszerelést és békét sürgetett a világban Ferenc pápa advent első vasárnapján a római Szent Péter téren mondott beszédében.
dec. 1
16:03
A jegybank rendben találta az államfő lányának hitelszerződését (Kitekintő)
Nem talált kifogásolnivalót Ioana Băsescu hitelszerződésében a Román Nemzeti Bank szóvivője.
dec. 1
16:05
Ferenc pápa a szerzetesek évének hirdette meg 2015-öt (Kitekintő)
Az Istennek szentelt személyek, a szerzetesek éve lesz 2015 Ferenc pápa pénteki bejelentése szerint.
dec. 1
16:18
Súlyos vonatszerencsétlenség: kisiklott egy bronxi személyvonat (HVG)
Vasárnap New York Bronx kerületében kisiklott egy elővárosi vonat több kocsija. A CNN amerikai hírtelevízió azt jelentette, hogy legkevesebb négy ember meghalt.
dec. 1
16:18
Glasgow-i helikopter-baleset: a lehetséges okok (Infostart)
A glasgow-i helikopterbaleset tucatnyi sérültjét ápolták még vasárnap is kórházban. Repülésbiztonsági szakértők egyelőre csak találgatják a szerencsétlenség okait.
dec. 1
16:57
Tömegverekedés tört ki a kijevi főtéren (Kitekintő)
Tömegverekedés tört ki péntek éjjel az EU-párti tüntetésen részt vevők és a rohamrendőrök között Kijev főterén.
dec. 1
16:59
Már megint rezsiprobléma lesz (Kitekintő)
Az energiapolitikának talán még soha nem volt ilyen nagy hatása Európa jólétének alakulására, mint manapság – figyelmeztetett az idei globális energiajelentés brüsszeli bemutatóján a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) vezető közgazdásza. Fatih Birol szerint, még ha az EU makulátlanul el is végezné a házi feladatát, az európai energiaárak akkor is tartósan 2-3-szor magasabbak lesznek, mint az USA-…
dec. 1
17:12
Helikopterbaleset: kutatják az okokat (HVG)
A glasgow-i helikopterbaleset tucatnyi sérültjét ápolták még vasárnap is kórházban. Repülésbiztonsági szakértők egyelőre csak találgatják a szerencsétlenség okait.
dec. 1
18:06
Megünnepelték, hogy 200 éves a királyságuk (HVG)
Hollandiában vasárnap megünnepelték a nemzeti királyság fennállásának 200. évfordulóját. Egészne pontosan azt a napot, amelyen Vilmos Frigyes herceg 18 évig tartó angliai száműzetéséből hazatért.
dec. 1
18:24
Újabb részletek a New York-i vonatbalesetről (MaHu)
Kisiklott vasárnap New York Bronx kerületében egy elővárosi vonat több kocsija. A szerencsétlenség súlyosságát mutatja, hogy a baleset helyszínére ment a kormányzó is. Fotók és videó!
dec. 1
18:42
Több százezren követelik Kijevben Európát (HVG)
Megbénult az ukrán főváros központjának közlekedése vasárnap, miután hatalmas tömeg vonult utcára Ukrajna EU-integrációját és az ország vezetőinek távozását követelve.
dec. 1
18:42
Hatalmas tömeg Kijev központi terén, összecsapások az elnöki hivatalnál (Infostart)
Megbénult az ukrán főváros központjának közlekedése, miután hatalmas tömeg vonult utcára Ukrajna EU-integrációját és az ország vezetőinek távozását követelve. Délutáni becslések már 200 ezer és 700 ezer közé tették a demonstrálók létszámát. Az elnöki hivatalnál az összecsapásokban legalább 53-an megsérültek, közülük 14-en kórházba kerültek.
dec. 1
18:42
Egyiptom még mindig necces: könnygázt vetettek be a rendőrök Kairóban (MaHu)
Több mint kétezer egyetemista vonult fel vasárnap a kairói Tahrír téren, hogy tiltakozzon az iszlamista Mohamed Murszi elnök megbuktatása ellen. Feloszlatásukra könnygázt vetett be az egyiptomi rendőrség.
dec. 1
18:45
Baleset miatt lelassult a forgalom az M3-as autópályán a főváros felé (Népszava)
dec. 1
19:36
Lemondott a kijevi rendőrfőnök (HVG)
Vasárnap este lemondott tisztéségről Valerij Koriak, mert a rohamrendőrség az előző nap "túlzott erőt" vetett be kormányellenes tüntetőkkel szemben - adta hírül a CNN amerikai hírtévé az ukrán rendőrség közlésére hivatkozva.
dec. 1
19:54
Lemondott a kijevi rendőrfőnök (MaHu)
Lemondott vasárnap a kijevi rendőrfőnök, Valerij Koriak, mert a rohamrendőrség az előző nap "túlzott erőt" vetett be kormányellenes tüntetőkkel szemben - adta hírül a CNN amerikai hírtévé az ukrán rendőrség közlésére hivatkozva.
dec. 1
19:56
Megbénult az ukrán főváros (MaHu)
Megbénult az ukrán főváros központjának közlekedése vasárnap, miután hatalmas tömeg vonult utcára Ukrajna EU-integrációját és az ország vezetőinek távozását követelve.
dec. 1
20:30
Kimentették az illegális bevándorlókkal teli hajót a viharos tengerből (HVG)
Bajba került egy mintegy száz illegális bevándorlót szállító hajó Olaszország partjainál, az erős szél és a viharos tenger ellenére a hatóságoknak sikerült az utasokat kimenteniük - közölte vasárnap az olasz parti őrség illetékese.
dec. 1
20:33
Kirúgták a Fradi edzőjét (Népszava)
A következő két meccsen Máté Csaba lesz a vezetőedző.
dec. 1
20:35
Meg kell ismételni az időközi voksolást Fóton (Népszava)

Keresés