2007. április 21. szombat

ápr. 21
10:47
Jön a Rolls Royce kisautója? (Napi)

2007. április 23. hétfő

ápr. 23
14:53
Hatalmas baleset és Audi-győzelem a DTM nyitányán - videókkal (HVG)
A hockenheimi dupla győzelmével sikeresen kezdte a 2007-es DTM-sorozatot az Audi. Az Audi A4 DTM a leggyorsabb autó volt a verseny mindhárom napján, pedig a hockenheimi pálya a Mercedesek kedvence.
ápr. 23
16:15
Kormánypárti jelölt nyerte a zavaros nigériai elnökválasztást (HVG)
A kormánypárt jelöltje, Umaru Yar'Adua kapta a legtöbb szavazatot a hét végi nigériai elnökválasztáson - jelentette be hétfőn a választási bizottság. Az EU megfigyelői szerint a nigériai választások messze nem ütötték meg a nemzetközi mércét, az eredmények nem hitelt érdemlőek, ráadásul a halálos áldozatok ténye elfogadhatatlan.
ápr. 23
17:00
A francia nők többsége nem Ségolene Royalt támogatta (HVG)
Hiába szólította meg külön is nőtársait az elnökválasztási kampányban Ségolene Royal szocialista jelölt, a francia hölgyek nem őt részesítették előnyben az első fordulóban - derül ki az Ipsos/Dell közvélemény-kutatóintézet hétfőn közzétett felméréséből.
ápr. 23
17:45
Irak: ma 46 áldozat a merényletekben (HVG)
Legkevesebb 46 halottja és több mint kilencven sebesültje volt összesen hétfőn Irakban négy öngyilkos merényleteknek.
ápr. 23
18:01
Iráni külügyminiszter Havannában (HVG)
Hivatalos "testvéri" látogatáson Havannában tárgyalt hétfőn Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter a kubai állami média jelentése szerint.
ápr. 23
18:08
Jelcin bocsánatkérését méltatta Sólyom és Gyurcsány is (HVG)
Gyurcsány Ferenc közleményt adott ki, Sólyom László részvéttárviratot küldött Boprisz Jelcin halála miatt. Mindketten kiemelték Jelcin bocsánatkérését, amellyel a Szovjetunió nevében hivatalosan is megkövette Magyarországot és a magyar nemzetet 1956 vérbefojtásáért.
ápr. 23
19:05
Súlyos börtön Castróval szembeni tiszteletlenségért (HVG)
Titkos eljárás keretében tizenkét évre ítélt egy havannai bíróság egy kubai ügyvédet, akit Fidel Castro elnökkel szembeni "tiszteletlenség" vádjában találtak bűnösnek - közölte hétfőn a kubai belső ellenzék egyik csoportja, az illegálisan működő Emberi Jogok és Nemzeti Megbékélés Kubai Bizottsága (CCDHRN). Jelenleg Kubában 270 politikai fogoly van börtönben.
ápr. 23
20:42
Nemzeti gyásznap Oroszországban Borisz Jelcin halála alkalmából (Infostart)
Nemzeti gyásznapot hirdetett szerdára Vlagyimir Putyin orosz elnök, elődje Borisz Jelcin temetése napjára. Oroszország első választott elnöke 76 éves korában, hétfőn halt meg szív- és keringési elégtelenség következtében.
ápr. 23
21:38
Milliókat kapott, mert elbotlott a vécében (Infostart)
Peren kívül egyezett meg a liverpooli városi tanács azzal a tanárnővel, aki kificamította a csípőjét, amikor elbotlott az egyik gyerekvécében.
ápr. 23
21:43
Romantikus küldetésre indult a tigris Afrikába (Infostart)
Párosodni küldtek Afrikába egy négyéves dél-kínai tigrist. "327"-nek más feladata is lesz: meg kell tanulnia, hogyan maradhat életben a vadonban.

2007. április 24. kedd

ápr. 24
5:22
Kilenc amerikai katona halt meg egy öngyilkos merényletben Irakban (Infostart)
Kilenc amerikai katona meghalt, további húsz megsebesült Irakban egy öngyilkos merényletben az arab országba vezényelt amerikai haderő tájékoztatása szerint.
ápr. 24
5:54
A muzulmánok már nem segítenek a szocialista jelöltnek (Infostart)
Nehéz dolga van a francia elnökválasztás szocialista jelöltjének, Ségolene Royalnak - mondta az InfoRádióban Márton Dávid külpolitikai szakértő. Szerinte a szimbolikus csatában nagy különbség van a szocialista jelölt, valamint a jobboldali Nicolas Sarkozy között.
ápr. 24
6:36
Autóbalesetben meghalt David Halberstam (Infostart)
Autóbalesetben meghalt David Halberstam Pulitzer-díjas amerikai újságíró, a vietnami háború krónikása. A 73 éves publicista halálát egy frontális ütközés okozta.
ápr. 24
6:45
A magyarországi környezetet is óvná Norvégia? (Infostart)
Norvégia nullára csökkentené az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 2050-ig. A skandináv ország - csakúgy, mint más gazdag államok - elsősorban a szén-dioxid kvóták felvásárlásával és környezetvédő beruházásokkal érné el a kitűzött célt.
ápr. 24
7:12
Hamász-rakétatámadás Izrael ellen (HVG)
Rakétatámadást indított kedden hajnalban a Gázai övezetből Izrael ellen a Hamász szélsőséges palesztin szervezet katonai szárnya.
ápr. 24
7:27
Az amerikai kormány bírálja Ausztriát gázügyletei miatt (HVG)
Az amerikai kormányt aggasztja az osztrák olaj- és gázipari konszern, az OMV és az iráni nemzeti kőolajipari vállalat között tervezett együttműködés - közölte hétfőn Washingtonban az amerikai külügyminisztérium szóvivője.
ápr. 24
7:33
Három tonna kokaint foglaltak le Costa Ricában (HVG)
A kábítószerfogással összefüggésben a közép-amerikai országban letartóztattak öt kolumbiai állampolgárt, akik egy olyan banda tagjai voltak, amelyik a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) marxista gerillaszervezetnek szánt fegyverekért cserébe csempészett kábítószert külföldre.
ápr. 24
7:34
Van, akit hizlal a joghurt (Napi)
ápr. 24
8:06
A kínai pártvezetésnek nem tetszenek a dekadens tartalmak (Infostart)
Kínában civilizáltabb és kevésbé dekadens internetet szeretnének a kommunista párt vezetői.
ápr. 24
8:32
RAF-gyilkosság felülvizsgálatát rendelte el a német kancellár (HVG)
Az egykori Vörös Hadsereg Frakció (RAF) terroristái által 1977 áprilisában elkövetett gyilkosság felülvizsgálatát rendelte el a német kancellár.
ápr. 24
8:49
Kihalás fenyegeti a koalákat (Infostart)
Kihalás fenyegeti a koalákat - jelentette be az Ausztrál Koala Alapítvány elnöke. Az ausztrál lapok arról cikkeznek, hogy az országban száz éve pusztított ekkora szárazság, mint a mostani, és rontják a koalák túlélési esélyeit a bozóttüzek, az útépítések és a beltenyészet is.
ápr. 24
9:02
Óvatosan az országutakon, mert a szlovákok bekeményítenek (Infostart)
Megszigorítaná jövőre a szlovák rendőrség a közlekedési szabályok megszegőire kiróható bírságokat: ha egy gépkocsivezető két év alatt két közlekedési baleset okoz, oda a jogosítványa.
ápr. 24
9:10
A Milan revansot venne a Rómáért (HVG)
Az AC Milan azzal a céllal utazik Manchesterbe a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonására, hogy helyreállítsa az olaszok renoméját az Old Traffordon, miután az előző körben a helyi United 7-1-gyel gázolt át az AS Román.
ápr. 24
9:27
A kamionosok nem vigyáznak a kerékpárosokra (Infostart)
A kerékpárosok halálos baleseteinek több mint feléért a teherautók a felelősök - állapítja meg egy brit tanulmány.
ápr. 24
9:30
Emberi ételbe kerülhetett a mérgező állateledel? (Napi)
ápr. 24
9:31
Újabb vérveszteség az újságoknál (Napi)
ápr. 24
9:50
Elhalasztották Putyin éves parlamenti beszédét (HVG)
Csütörtökre halasztották az orosz elnök hagyományos éves parlamenti beszédét Borisz Jelcin volt államfő gyászszertartása miatt.
ápr. 24
9:57
Újabb terrorellenes akciók Nagy-Britanniában (Infostart)
Nagy-Britanniában hat embert vettek őrizetbe a terrorellenes egységek - közölte a Scotland Yard.
ápr. 24
10:13
Csehország nem akarja az amerikai radart (Infostart)
Amennyiben Prága nem adná áldását az amerikai radarállomás telepítésére Csehországban, akkor Washington más régióbeli ország területén építi fel a katonai berendezést - közölte Prágában Henry Obering tábornok, az Egyesült Államok Rakétavédelmi Ügynökségének igazgatója.
ápr. 24
10:29
Gül a török kormánypárt elnökjelöltje (HVG)
A török miniszterelnök kedden megerősítette, hogy Abdullah Gül külügyminiszter lesz a kormánypárt jelöltje az elnökválasztáson.
ápr. 24
10:30
Meghalt David Halberstam (HVG)
Autóbaleset következtében hétfőn Kalifornában meghalt David Halberstam Pulitzer-díjas amerikai újságíró, a vietnami háború krónikása.
ápr. 24
11:02
Összetekeredő színes spagettik az új térképen (Infostart)
Átrajzolták Madrid közlekedési térképét, ugyanis a metróhálózat többszöri meghosszabbítása miatti folyamatos hozzátoldások áttekinthetetlenné tették az eredetit. Az újítást a spanyol főváros lakói nem fogadták kitörő örömmel.
ápr. 24
11:23
Tyitov szerint a BT-ben elbukik Ahtisaari Koszovó-terve (HVG)
Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint nem fog átmenni az ENSZ Biztonsági Tanácsán a Koszovónak függetlenséget ígérő Ahtisaari-terv. Nyugati hírügynökségek Vlagyimir Tyitov keddi kijelentését úgy értékelték, mint az eddigi legvilágosabb célzást arra, hogy Oroszország vétót fog emelni a BT-ben a finn diplomata elképzelése ellen. A testület a jövő hónapban kezdi meg az Ahtisaari-terv…
ápr. 24
13:04
Prodival ebédel Gyurcsány, az energiáról tárgyalnak (HVG)
Magyar-olasz miniszterelnöki találkozó kezdődött kedden kora délután Rómában; Gyurcsány Ferenc egyebek között az Európai Unió több nyitott kérdéséről, az európai közös energiapolitikáról tárgyal vendéglátójával, Romano Prodival.
ápr. 24
13:43
Terrorizmusnak nevezte az abortuszt a Vatikán (HVG)
Emberarcú terrorizmusnak nevezte az abortuszt Angelo Amato érsek, a Vatikán hittani kongregációjának titkára.
ápr. 24
14:03
A pápa fogadta a palesztin elnököt (Infostart)
Fogadta a Vatikánban a palesztin elnököt a pápa. XVI. Benedek közölte: nagyra értékeli Mahmúd Abbász erofeszítéseit a béketárgyalások felújítására Izraellel.
ápr. 24
14:20
Megtámadtak egy olajmezőt, hatvanöt etiópot és kilenc kínait megöltek (HVG)
Hatvanöt etiópiai és kilenc kínai olajmunkás életét vesztette kedden ismeretlen fegyveresek támadása következtében egy kínai vállalat által kiaknázott kelet-etiópiai olajmezőn. Hét kínait elraboltak.
ápr. 24
15:06
Kilenc kínai halott az etiópiai olajmezőn végrehajtott vérengzésben (Infostart)
Ismeretlen fegyveresek nyitottak tüzet egy etiópiai olajmezőn dolgozókra. Kilenc kínai olajmunkás van a 74 halálos áldozat között.
ápr. 24
16:08
Közös energiapolitikát sürget Gyurcsány Ferenc (Infostart)
A közös európai energiapolitika szükségességét hangsúlyozta az olasz és a magyar miniszterelnök Rómában.
ápr. 24
17:40
Alapkamat-csökkentés Szlovákiában (Infostart)
A szlovák jegybank ma 0,25 százalékponttal csökkentette az alapkamatot. Az intézkedésre a vártnál alacsonyabb infláció miatt került sor - olvasható az indoklásban.
ápr. 24
18:27
Oroszország búcsúzik első elnökétől (Infostart)
Orosz polgárok ezrei búcsúztak a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban első elnöküktől. Borisz Jelcin ravatala előtt kedden este fél kilométeresre nyúlt a sor.
ápr. 24
18:57
Rekord tengeri kokainfogás, 17 tonna drog (HVG)
Az Egyesült Államok tengerészeti történetének legnagyobb, több mint 17 tonnás kokainzsákmányát rakodta ki kedden az amerikai parti őrség egy kaliforniai kikötőben.
ápr. 24
19:27
Elrabolták a "kísértetjacht" legénységét? (Infostart)
Már csak abban bízhatnak az Ausztrália partjainál a múlt héten felfedezett "kísértetjacht" legénységének rokonai, hogy a három férfi emberrablók fogságába esett.
ápr. 24
21:40
Liba miatt késtek a vonatok (Infostart)
Egy liba szaladt ki egy forgalmas vasútvonalra hétfőn, és akadályozta a közlekedést.
ápr. 24
23:39
Átgázoltak a szárnyashajón (Blikk)
A 150 utast szállító gyors járatú átkelőhajóba a kikötő bejáratánál nekiütközött egy teherhajó.
ápr. 24
23:39
Büntetés a kövér ebért (Blikk)
Állatkínzás miatt hároméves felfüggesztett büntetést kapott az a két brit férfi, akik engedték, hogy 77 kilósra hízzon Rusty nevű kutyájuk, akit visszakaptak, miután állatvédők 20 kilót lefogyasztottak róla.
ápr. 24
23:39
Felgyújtotta magát a szerelmes tűzoltó (Blikk)
Szívettépő tragédiának lehettek szemtanúi az egyik brit tűzoltóállomás alkalmazottai. Egyik nagy tiszteletben álló alkalmazottjuk, Tim Tasane (†46) a szemük láttára gyújtotta fel magát, és égett halálra. A kollégák legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták megmenteni az életét.
ápr. 24
23:39
Haldoklik Tony Curtis (Blikk)
Egy Las Vegas-i kórházban küzd az életéért Tony Curtis (71) - állítja az amerikai National Enquirer magazin.
ápr. 24
23:39
Az Irakba készülő Harry herceg így búcsúzott barátnőjétől (Blikk)
A páros két éjszakát bulizott végig, csak vasárnap nyolc embernek elegendő vodkakoktélt gurítottak le a torkukon.

Keresés