2007. április 23. hétfő

ápr. 23
20:42
Nemzeti gyásznap Oroszországban Borisz Jelcin halála alkalmából (Infostart)
Nemzeti gyásznapot hirdetett szerdára Vlagyimir Putyin orosz elnök, elődje Borisz Jelcin temetése napjára. Oroszország első választott elnöke 76 éves korában, hétfőn halt meg szív- és keringési elégtelenség következtében.
ápr. 23
21:38
Milliókat kapott, mert elbotlott a vécében (Infostart)
Peren kívül egyezett meg a liverpooli városi tanács azzal a tanárnővel, aki kificamította a csípőjét, amikor elbotlott az egyik gyerekvécében.
ápr. 23
21:43
Romantikus küldetésre indult a tigris Afrikába (Infostart)
Párosodni küldtek Afrikába egy négyéves dél-kínai tigrist. "327"-nek más feladata is lesz: meg kell tanulnia, hogyan maradhat életben a vadonban.

2007. április 24. kedd

ápr. 24
5:22
Kilenc amerikai katona halt meg egy öngyilkos merényletben Irakban (Infostart)
Kilenc amerikai katona meghalt, további húsz megsebesült Irakban egy öngyilkos merényletben az arab országba vezényelt amerikai haderő tájékoztatása szerint.
ápr. 24
5:54
A muzulmánok már nem segítenek a szocialista jelöltnek (Infostart)
Nehéz dolga van a francia elnökválasztás szocialista jelöltjének, Ségolene Royalnak - mondta az InfoRádióban Márton Dávid külpolitikai szakértő. Szerinte a szimbolikus csatában nagy különbség van a szocialista jelölt, valamint a jobboldali Nicolas Sarkozy között.
ápr. 24
6:36
Autóbalesetben meghalt David Halberstam (Infostart)
Autóbalesetben meghalt David Halberstam Pulitzer-díjas amerikai újságíró, a vietnami háború krónikása. A 73 éves publicista halálát egy frontális ütközés okozta.
ápr. 24
6:45
A magyarországi környezetet is óvná Norvégia? (Infostart)
Norvégia nullára csökkentené az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 2050-ig. A skandináv ország - csakúgy, mint más gazdag államok - elsősorban a szén-dioxid kvóták felvásárlásával és környezetvédő beruházásokkal érné el a kitűzött célt.
ápr. 24
8:06
A kínai pártvezetésnek nem tetszenek a dekadens tartalmak (Infostart)
Kínában civilizáltabb és kevésbé dekadens internetet szeretnének a kommunista párt vezetői.
ápr. 24
8:49
Kihalás fenyegeti a koalákat (Infostart)
Kihalás fenyegeti a koalákat - jelentette be az Ausztrál Koala Alapítvány elnöke. Az ausztrál lapok arról cikkeznek, hogy az országban száz éve pusztított ekkora szárazság, mint a mostani, és rontják a koalák túlélési esélyeit a bozóttüzek, az útépítések és a beltenyészet is.
ápr. 24
9:02
Óvatosan az országutakon, mert a szlovákok bekeményítenek (Infostart)
Megszigorítaná jövőre a szlovák rendőrség a közlekedési szabályok megszegőire kiróható bírságokat: ha egy gépkocsivezető két év alatt két közlekedési baleset okoz, oda a jogosítványa.
ápr. 24
9:27
A kamionosok nem vigyáznak a kerékpárosokra (Infostart)
A kerékpárosok halálos baleseteinek több mint feléért a teherautók a felelősök - állapítja meg egy brit tanulmány.
ápr. 24
9:57
Újabb terrorellenes akciók Nagy-Britanniában (Infostart)
Nagy-Britanniában hat embert vettek őrizetbe a terrorellenes egységek - közölte a Scotland Yard.
ápr. 24
10:13
Csehország nem akarja az amerikai radart (Infostart)
Amennyiben Prága nem adná áldását az amerikai radarállomás telepítésére Csehországban, akkor Washington más régióbeli ország területén építi fel a katonai berendezést - közölte Prágában Henry Obering tábornok, az Egyesült Államok Rakétavédelmi Ügynökségének igazgatója.
ápr. 24
11:02
Összetekeredő színes spagettik az új térképen (Infostart)
Átrajzolták Madrid közlekedési térképét, ugyanis a metróhálózat többszöri meghosszabbítása miatti folyamatos hozzátoldások áttekinthetetlenné tették az eredetit. Az újítást a spanyol főváros lakói nem fogadták kitörő örömmel.
ápr. 24
14:03
A pápa fogadta a palesztin elnököt (Infostart)
Fogadta a Vatikánban a palesztin elnököt a pápa. XVI. Benedek közölte: nagyra értékeli Mahmúd Abbász erofeszítéseit a béketárgyalások felújítására Izraellel.
ápr. 24
15:06
Kilenc kínai halott az etiópiai olajmezőn végrehajtott vérengzésben (Infostart)
Ismeretlen fegyveresek nyitottak tüzet egy etiópiai olajmezőn dolgozókra. Kilenc kínai olajmunkás van a 74 halálos áldozat között.
ápr. 24
16:08
Közös energiapolitikát sürget Gyurcsány Ferenc (Infostart)
A közös európai energiapolitika szükségességét hangsúlyozta az olasz és a magyar miniszterelnök Rómában.
ápr. 24
17:40
Alapkamat-csökkentés Szlovákiában (Infostart)
A szlovák jegybank ma 0,25 százalékponttal csökkentette az alapkamatot. Az intézkedésre a vártnál alacsonyabb infláció miatt került sor - olvasható az indoklásban.
ápr. 24
18:27
Oroszország búcsúzik első elnökétől (Infostart)
Orosz polgárok ezrei búcsúztak a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban első elnöküktől. Borisz Jelcin ravatala előtt kedden este fél kilométeresre nyúlt a sor.
ápr. 24
19:27
Elrabolták a "kísértetjacht" legénységét? (Infostart)
Már csak abban bízhatnak az Ausztrália partjainál a múlt héten felfedezett "kísértetjacht" legénységének rokonai, hogy a három férfi emberrablók fogságába esett.
ápr. 24
21:40
Liba miatt késtek a vonatok (Infostart)
Egy liba szaladt ki egy forgalmas vasútvonalra hétfőn, és akadályozta a közlekedést.
ápr. 24
23:39
Átgázoltak a szárnyashajón (Blikk)
A 150 utast szállító gyors járatú átkelőhajóba a kikötő bejáratánál nekiütközött egy teherhajó.
ápr. 24
23:39
Büntetés a kövér ebért (Blikk)
Állatkínzás miatt hároméves felfüggesztett büntetést kapott az a két brit férfi, akik engedték, hogy 77 kilósra hízzon Rusty nevű kutyájuk, akit visszakaptak, miután állatvédők 20 kilót lefogyasztottak róla.
ápr. 24
23:39
Felgyújtotta magát a szerelmes tűzoltó (Blikk)
Szívettépő tragédiának lehettek szemtanúi az egyik brit tűzoltóállomás alkalmazottai. Egyik nagy tiszteletben álló alkalmazottjuk, Tim Tasane (†46) a szemük láttára gyújtotta fel magát, és égett halálra. A kollégák legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták megmenteni az életét.
ápr. 24
23:39
Haldoklik Tony Curtis (Blikk)
Egy Las Vegas-i kórházban küzd az életéért Tony Curtis (71) - állítja az amerikai National Enquirer magazin.
ápr. 24
23:39
Az Irakba készülő Harry herceg így búcsúzott barátnőjétől (Blikk)
A páros két éjszakát bulizott végig, csak vasárnap nyolc embernek elegendő vodkakoktélt gurítottak le a torkukon.
ápr. 24
23:39
Anya lett a világ első lombikbébije (Blikk)
A huszonnyolc évvel ezelőtt, a földkerekségen első ízben mesterséges megtermékenyítéssel fogant lány a napokban anya lett, előző nap viszont elvesztette imádott édesapját.
ápr. 24
23:39
Aggódnak Kylie-ért (Blikk)
Félbe kellett szakítani Kylie Minogue (38) manchesteri koncertjét, mert az énekesnő négy dal után rosszul lett, és nem tudta folytatni a show-t. Kylie influenzára hivatkozott, de rajongói szerint nagyobb a baj.
ápr. 24
23:39
Elfogták az amerikai gyerekrablót (Blikk)
Leszálltunk Bennel az iskolabuszról, ő másfelé ment, és nemsoká abból az irányból jött egy fehér furgon” - emlékezett a 13 éves Ben Ownby osztálytársa, és ez a vallomás vezette nyomra a missouribeli város rendőrségét.
ápr. 24
23:39
Barátaim, a Pingvinek (Blikk)
Nigel Marven hét hetet töltött a pingvinek szigetén, és ez idő alatt rádöbbent arra, hogy a totyogó kis madarak világa pont olyan, mint a miénk. Szerintem ez a titkuk.
ápr. 24
23:39
Lebuktak a kaszinókat fosztogatók (Blikk)
London - Hollywoodi filmekből ellesett trükkökkel fosztogatta a londoni és Las Vegas-i kaszinókat egy nemrég lebukott kínai trió.
ápr. 24
23:39
Cicimustra: Mindent kiraktak a sztárok a Golden Globe-on (Blikk)
Néhány rejtélyre máig nem derült fény, mint páldául arra, hogy Courteney Coxnak mitől lett ekkora a melle, vagy hogy Ashley Olsen hova tette a sajátját?
ápr. 24
23:39
Amputálták egy baba karját az ittas orvosok miatt (Blikk)
Orvosi műhiba miatt amputálni kellett egy kéthónapos orosz csecsemő jobb karját, mert a kicsivel foglalkozó, nyilvánvalóan ittas doktorok az infúzió bekötésekor összetévesztették egy vénát egy artériával.
ápr. 24
23:39
Az internet javítja a szexet a nőknél (Blikk)
Zágráb - Az internet javítja a nemi életet, de főképp szélesíti - legalábbis a horvátok szerint.
ápr. 24
23:39
Felakasztotta magát két kisfiú (Blikk)
Felakasztotta magát a hétvégén két kisfiú Azerbajdzsánban, a hatóságok szerint feltehetően Szaddám Huszein volt iraki elnök kivégzésének hatására.
ápr. 24
23:39
Natascha újra tanulni kezdett (Blikk)
Túl van szabadulása utáni első tanóráján a nyolc és fél évig egy pincében fogva tartott lány.

2007. április 25. szerda

ápr. 25
2:33
Nem tudnak sms-t küldeni a tanárok, megúszták a diákok (Infostart)
Nem tudják azonnal értesíteni a szülőket Kölnben arról, ha lóg a gyerek az iskolából. Kiderült ugyanis, hogy a legtöbb pedagógus nem tud sms-t küldeni.
ápr. 25
4:21
Plymouth a legrosszabbul öltözők városa (Infostart)
Hivatalosan is Plymouth lett a legrosszabbul öltözők városa. Az ott lakók 44 százaléka állítja, hogy egyáltalán nem érdekli a divat.
ápr. 25
4:31
Eddie Murphy nevét viseli Mel B kislánya (Infostart)
Bár Eddie Murphy nem ismeri el, hogy ő lenne az egykori spice girl újszülött gyermekének apja, Mel B úgy döntött: az amerikai filmsztár nevét is viselni fogja a kislány.
ápr. 25
8:11
Újra vízen az abortuszhajó (Infostart)
Ismét vízre helyezi az abortuszhajót eg civil szervezet, miután a holland kormány feloldotta tiltó rendelkezését.
ápr. 25
9:58
Jelcin temetése megtöri a kremli hagyományt (Infostart)
Moszkvában megkezdődött Borisz Jelcin néhai elnök temetési szertartása. Az első demokratikusan megválasztott államfőt a korábbi, szovjet hagyományokkal ellentétben nem a Kreml fala előtt, hanem az egyik híres kolostor temetőjében helyezik örök nyugalomra. Jelcin ravatala előtt többezren rótták le kegyeletüket.
ápr. 25
10:03
Videó a vonatokról, amelyektől mindenki rettegett (Infostart)
"A pénz nem számít, csak legyen minél pusztítóbb" - ha világuralomról van szó, a politikusok és tábornokok gyakran gondolkodnak így. Ez jellemezte a hidegháborút is, amelynek még utolsó időszakában és a leszerelési tárgyalások közepette is olyan fegyverrendszereket fejlesztettek és állítottak hadrendbe, amelyekkel a Szovjetunió és az Egyesült Államok kölcsönösen sakkban tarthatta egymást.
ápr. 25
10:17
Csendben rúgták ki a főcenzort (Infostart)
Feltűnés nélkül távolították el a kínai főcenzort, akinek egy közelmúltbeli döntése nagy felháborodást váltott ki az ország internetes közösségében. Megfigyelők szerint a lépés illeszkedik az új kormányzati törekvésbe, amely a nagyobb átláthatósággal igyekszik harcolni a korrupció és más hatalmi visszaélések ellen, egyben javítaná az országról külföldön kialakult képet.
ápr. 25
10:43
Megszorítások jöhetnek a klímaváltozás miatt (Infostart)
Riadót fújt a berlini meteorológiai intézet a klímaváltozás várható hatásai miatt. Elsősorban a mezőgazdaságnak kell megrázkódtatásokkal számolnia, de az Alpok magaslati üdülőhelyeire is ínséges idők várnak.
ápr. 25
11:15
Nem tartható meg az előrehozott ukrán választás (Infostart)
Az ukrán alkotmánybíróság úgy döntött, hogy nem tarthatók meg a Viktor Juscsenko elnök által május 27-re kiírt előre hozott választások - jelentette be Olekszandr Lavrinovics igazságügy-miniszter.
ápr. 25
13:11
Meghalt a futó, mert túl sok vizet ivott (Infostart)
Azért vesztette életét az a 22 éves férfi, aki vasárnap teljesítette a londoni maratont, mert túl sok vizet ivott a viadal során.
ápr. 25
14:25
Eltemették Borisz Jelcint (Infostart)
Örök nyugalomra helyezték Borisz Jelcint a moszkvai Novogyevicsi temetőben szerda délután.
ápr. 25
15:59
Az időjárást is uralni akarják a kínaiak az olimpia alatt (Infostart)
A kínai meteorológiai szolgálat azt reméli, hogy egy modern technikai eszköz segítségével manipulálni tudja az időjárást a jövő évi pekingi olimpia idején. A meteorológiai szolgálat vezetője bejelentette, hogy szükség esetén repülőgépekkel és rakétákkal fogják szétoszlatni az esőfelhőket a főváros fölött. A magyar meteorológiai szolgálat munkatársa szkeptikus a kísérletet illetően.
ápr. 25
16:16
Csökken a különbség a francia elnökjelöltek között (Infostart)
A legutóbbi felmérések szerint csökkent a különbség a francia elnökválasztás második fordulójába jutott két jelölt támogatottsága között. Az első forduló centrista szavazóinak többsége ma Ségolene Royalra, a szocialista jelöltre adná le a voksát.
ápr. 25
16:48
Politikai menedékjogot kért egy orosz újságíró Nagy-Britanniában (Infostart)
Politikai menedékjogot kért Nagy-Britanniában Jelena Tregubova orosz újságírónő, egy Kreml-bíráló könyv szerzője, aki szerdán Londonból telefonon azt mondta az egyik orosz rádiónak, hogy az életét félti, s visszatérése Oroszországba "az öngyilkossággal lenne egyenlő".

Keresés