2007. március 1. csütörtök

márc. 1
13:12
Lavender Diamond: Imagine Our Love (est.hu)
(Rough Trade / CLS)A Lavender Diamond nevű Los Angeles-i kamara-folk együttes – melynek énekesnője, Becky Stark 2003-ban szólóban is készített már egy albumot Artefacts Of The Winged címmel – néhány magánkiadású kislemez után 2005-ben jelentette meg első komolyabb EP-jét, a Cavalry Of Light-ot, ami annyira megtetszett az irányzat koronásainak, a Decemberists tagjainak, hogy The Crane…

2007. március 31. szombat

márc. 31
19:25
The Cinematic Orchestra: Ma Fleur (est.hu)
(Ninja Tune / Neon Music)Jason Swinscoe és csapata, a Cinematic Orchestra négy évvel ezelőtt jelentkezett utoljára nagylemezzel. Akkor az Ember a felvevőgéppel című klasszikus Dziga Vertov-némafilmhez készített kísérőzenéjüket adták ki (Man With A Movie Camera), amivel körbeturnézták a fontosabb filmfesztiválokat, nagy és megérdemelt sikert aratva. Úgy tűnik, hogy az új albummal is ezt a sémát…

2007. április 19. csütörtök

ápr. 19
14:21
A spirál (est.hu)
Yamamura Sadako, a gyilkos videókazetta létrehozója megpróbálja elcsábítani a patológus Dr. Andót, de a szabadidejében genetikailag módosított, világító patkányokat kreáló dokit zavarja, hogy a lány már harminc éve nem mosott fogat, és inkább nemrég elhalálozott barátja barátnőjére hajt. Sadakót azonban nem könnyű lerázni.
ápr. 19
21:23
Beperelték a bollywoodi sztárral csókolózó Richard Gere-t (est.hu)
Richard Gere és Shilpa Shetty – a nemrégiben rasszista botrányokkal véget ért brit Celebrity Big Brother indiai győztese – az elmúlt hét végén okozott botrányt az indiaiak szerint szabados viselkedésével. Néhányaknak a két színész közt lezajlott forró jelenet annyira nem tetszett, hogy Indiában jogi lépéseket kezdeményeztek ellenük.
ápr. 19
21:29
19 év után ismét magyar versenyfilm Cannes-ban (est.hu)
Tarr Béla A londoni férfi című, nemzetközi koprodukcióban (és igen kalandosan) készült filmje is szerepel a május 16. és 27. között megrendezésre kerülõ 60. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.
ápr. 19
23:53
Sharon Osbourne átkokat szórt kritikusára (est.hu)
Josh Homme kritizálta az Ozzfestet, Sharon Osbourne szifiliszt kívánt neki.
ápr. 19
23:55
Szerb állatvédők a Stones-koncert ellen (est.hu)
A belgrádi Rolling Stones-fellépést 300 lónak is végig kell szenvednie.

2007. április 20. péntek

ápr. 20
8:59
Gothica 6.66 Fesztivál (est.hu)
Több mint 40 zenekar fog játszani idén a Gothic-án (black metal, dark rock és gothic stílusokban), három színpadon a Pecsában.
ápr. 20
12:52
Üsd, vágd, focizzál! (est.hu)
Sem a Shaolin kung-fu, sem a foci nem érdekel igazán, valahogy mégis rávettem magam, hogy megnézzem ezt a filmet. Mivel nem vártam el tőle semmi különöset, nem is csalódtam, sőt időnként hangosan felröhögtem. Vasárnap délutánra tökéletes.
ápr. 20
19:34
Megsérült McClane hadnagy (est.hu)
A producerek azt ígérik, McClane hadnagy elképesztő látvány kíséretében tér vissza a vászonra. A Die Hard-sorozat negyedik része, a Legdrágább az életed (Die Hard 4.0, hazai bemutató: június 27.) alaposan megdolgoztatta az akciójelenet-rendezőket és a kaszkadőröket.
ápr. 20
19:43
Kézdi-Kovács Zsolt filmjei Genfben (est.hu)
Április 19-én Kézdi-Kovács Zsolt filmrendező munkásságának szentelt retrospektív vetítéssorozat kezdődött a genfi CAC Voltaire filmművészeti központban.

2007. április 21. szombat

ápr. 21
0:09
Morrissey nem közösködik volt zenekarával (est.hu)
Az énekes még a Rock and Roll Hírességek Csarnoka kedvéért sem hajlandó a Smithsben szerepelni.
ápr. 21
0:11
Nem lesz több Gorillaz-lemez (est.hu)
A rajzfilmzenekar utolsó szereplése egy filmben valósul meg.
ápr. 21
9:19
A Twister visszavág (est.hu)
Szerencsére minden hétre jut egy katasztrófás, amiben az a jó, hogy természete miatt nem is kell ismerni a címben jegyzett szélspirált, aki nem látta, az is tudja nagyjából, mire számíthat.
ápr. 21
9:25
Az összeesküvés (est.hu)
Manapság a holokauszt évforduló-sávjában járunk, nagyon jól van ez így, bár én azt szeretném, hogy ne csak ilyenkor emlékezzünk eme rettenetes dologra, a műsorpolitikába beleszólni nem tudok, ezért csak örülök az előkapott filmeknek.
ápr. 21
9:29
Testőrpárbaj (est.hu)
Zagarino bácsi megbízható B-kategóriás, én nem is emlékszem akciómentes filmjére, pedig láttam már párszor.
ápr. 21
10:44
Öregen - szükségszerűen betegen? (est.hu)
A társadalom elöregedésének problémája évtizedek óta okoz álmatlan éjszakákat a fejlett országok társadalomtudósainak és közgazdászainak. Mi lesz a munkaerőpiaccal, a nyugdíjrendszerrel, az egészségüggyel, ha egyre nő az idősek aránya a társadalmon belül?

2007. április 22. vasárnap

ápr. 22
0:25
Elrabolva (est.hu)
Arie Posin bemutatkozó nagyjátékfilmje népes és neves szereplőgárda közreműködésével megvalósított fekete komédia, ami azonban sajnos sem nem elég fekete, sem nem elég komikus.
ápr. 22
23:45
Két és fél millió dollárt gyűjtött össze a U2 gitárosa (est.hu)
The Edge a Music Rising elnevezésű alapítványnak adja az árverésből befolyt összeget.

2007. április 23. hétfő

ápr. 23
0:03
Stones-koncert: a lovakat belövik, ugye? (est.hu)
Bármennyire is tiltakoznak az állatvédők, a belgrádi Rolling Stones-koncert a hippodrómban lesz megtartva.
ápr. 23
0:39
Karambolozott Eric Bana (est.hu)
A filmcsillag egyenesen a fák közé vezette autóját egy ausztrál ralin, de a balesetet szerencsére sértetlenül megúszta ő és navigátora is.
ápr. 23
0:45
Inforg-filmek Syracuse-ban (est.hu)
Halász Péter és Szaladják István alkotását vetítette a Syracuse-i Nemzetközi Filmfesztivál Amerikában.
ápr. 23
7:33
Noisettes: What's The Time Mr. Wolf? (est.hu)
(Universal)A londoni Noisettes nem kifejezetten trendlovagló formáció – éppen ezért érdemes megismerkedni vele. A trió What's The Time Mr. Wolf? című bemutatkozó albuma hol széttorzított punkos dalokat, hol akusztikus gitáros érzelemkitöréseket, hol bluesos garázs-rock számokat tartalmaz, a fekete basszusgitáros-énekesnő, Shingai Shoniwa pedig gondoskodik róla, hogy az előadás végig…
ápr. 23
8:55
Újabb fotó Lia nyomulásáról (est.hu)
Elsőként a Színes Bulvár Lap számolt be arról, hogy Majkát és a fotómodell Kustánczi Liát lencsevégre kapták. Ezzel ugye még semmi gond nem lenne, csakhogy a fotó ékes bizonyítékul szolgált: Lia rápörgött a rádiós műsorvezetőre. Olyannyira, hogy ha teheti, hozzá is ér Majka testéhez.
ápr. 23
9:18
Nyakunkon a nyár! (est.hu)
Mire jó a nyár? Meg lehet sülni. Feküdni kell a vízparton és aludni. Lángost enni. Nézni a fürdőruhás napfürdőzőket. El vagyunk hízva! Senki sem mozog, mindenki nyaral.
ápr. 23
9:32
Poroszlai Eszter kiállítása (est.hu)
Poroszlai Eszter festményei üde színfoltok a Kiadó Kávézó falain. Ha a vendéget nem téveszti meg az intézmény elnevezése - ugyanis nem lehet kibérelni; ez a becses neve -, és betér egy kávéra, körülnézve különös világba csöppen.
ápr. 23
9:38
Free Style Chamber Orchestra (est.hu)
A Free Style Chamber Orchestra három évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a klasszikus zene, a jazz és a népzene iránt egyaránt érdeklődő ifjú muzsikusok műhelymunkájának eredményeként újfajta, különleges zenei világot teremtsen.
ápr. 23
9:59
A víz jótékony hatásai (est.hu)
Mindannyian tudjuk, hogy a víz az élet elengedhetetlen feltétele. Legtöbbünk azonban nincs tudatában annak, hogy a víz gyakorlatilag testünk minden szervében és működésében döntő szerepet játszik.
ápr. 23
10:00
Emlékező macskakövek (est.hu)
Holokauszt. Bennem, bennünk, akik nem éltük meg e tragikus időket, nem kavar, nem kavarhat fel olyan érzelmeket ez a szó, mint a holokauszt túlélőit - bár mindannyian tisztában vagyunk a szomorú történelemmel.
ápr. 23
10:05
Tánc a táncért - A tánc világnapja (est.hu)
Izmaid megfeszülnek, testetek összefonódik, és a nyakadon érzed a lélegzetét. Szeretnéd? Vagy jobb lenne egyedül? Ringatni magad, érezni a zenét, és nem törődni semmivel?
ápr. 23
10:23
RepMajális 2007 (est.hu)
Hol vannak már a május 1-jei felvonulások, a kakasos nyalóka, a sör-virsli menü, az ünnepi Önök kérték a tévében? Helyette Gödöllőn például az eget pásztázhatják majd a majálisozók.
ápr. 23
10:30
Lewis Carroll: Alice Csodaországban (est.hu)
Carroll megelőzte korát, a mai animációs filmekhez hasonlóan nemcsak a gyerekeket akarta szórakoztatni Alice történeteivel, hanem a viktoriánus Anglia kor- és gúnyrajzát belecsempészve, a szüleiket is. Bejött a számítása, hiszen 1865 óta töretlen a csodaországi kalandozás népszerűsége.
ápr. 23
13:51
Harry Potter és a bölcsek köve (est.hu)
A HP sorozat első részéből kiderül, hogy a Roxfort varázslóiskola vezetője, Albus Dumbledore professzor jobban kedveli a fülzsír-ízű csokoládét, mint a hányás-ízűt. Persze lehet, hogy csak azért, mert az orrváladék-ízűt még nem próbálta.
ápr. 23
14:16
A propagandafilm a XX. században (est.hu)
A Centrális Galéria 2007. tavaszán induló vetítéssorozata a propagandafilm műfajának legérdekesebb, ám ritkán látható darabjait mutaja be. Náci, szovjet, magyar és amerikai katonai és oktatófilmek, dokumentum- és játékfilmek, valamint híradófilmek alkotják az április-májusi program kínálatát.
ápr. 23
14:30
Bikinivadászok (est.hu)
Itt egy újabb filmtörténeti érdekesség, a Depp fiú húsz évvel ezelőtt. Nemrég Pittet csodálhattuk meg gimnazista valójában, és az is eléggé gáz film volt, ahogyan ez is annak ígérkezik, tartva így a 80-as évek jellemző hangulatát.
ápr. 23
14:35
Pánik a fedélzeten (est.hu)
Aidan Quinnt csak azért jegyeztem meg, mert furcsa feje van, majd meglátjátok. Ott, a szemei környékén. Nem kifejezetten akcióhős, amolyan mindenevő, láttam én már kosztümös, meg női filmben is.
ápr. 23
14:38
Az őserdő hőse (est.hu)
Gyakorlatilag egy Tarzán mozit láthatunk itt, nem is értem, miért nem Tarzan visszatér a címe, tudjátok, amikor New Yorkból mégis inkább hazamegy.
ápr. 23
14:41
Halálosztó harcos (est.hu)
Kihagytam volna szívesen ezt a filmet az ajánlókból, de Bolo Yeung olyan ritkán kerül a reflektorpászma közelébe, hogy főszerepéről csak kell írni egy pár sort, úgy érzem.
ápr. 23
14:44
Filmhu Filmklub: Az álom tudománya (est.hu)
A 11. Francia Filmnapokon is vetített, a magyar mozikba hivatalosan e hét csütörtöktől bekerülő új Michel Gondry-filmet április 25-én, 18 órai kezdettel az Odeon-Lloyd moziban beszélgetéssel egybekötve nézhetjük meg.
ápr. 23
19:33
Meghalt Jean-Pierre Cassel (est.hu)
A neves francia színész-énekes-táncos, Vincent Cassel édesapja és Monica Bellucci apósa 74 éves korában, párizsi otthonában hunyt el hosszú rákbetegséget követően.
ápr. 23
19:49
Filmdíj Syracuse-ból (est.hu)
Halász Péter Herminamező című alkotása a legjobb kísérleti film díját nyerte el a Syracuse-i Nemzetközi Filmfesztiválon Amerikában.
ápr. 23
23:08
Kovács Róbert és az Ewald Kvintett koncertje (est.hu)
Kovács Róbert 2006-ban – elsőként a magyarok közül – megnyerte a nagy múltú Haarlemi Nemzetközi Improvizációs Orgonaversenyt. Az ausztriai St. Florian-i apátság orgonistája, aki rendszeresen szerepel a bécsi Augustinerkirche és a Stephansdom vendégorgonistájaként, ezúttal a szintén számos sikert jegyző Ewald Rézfúvós Kvintettel együtt lép fel.

2007. április 24. kedd

ápr. 24
0:03
Bonóék írják a Pókember-musical zenéjét (est.hu)
Első alkalommal készítenek Broadway-színdarabot Marvel-képregényhős főszereplésével.
ápr. 24
0:05
Neil Young a felesége lemezén zenél (est.hu)
Pegi Young debütáló korongja júniusban jelenik meg.
ápr. 24
2:19
Hóbortos szerelem (est.hu)
Petter Næss norvég rendező első amerikai munkájában két autista fiatal (Josh Hartnett és Radha Mithcell!) egymásra találását követhetjük megismerkedésüktől kezdve a szokásos hullámhegyeken és hullámvölgyeken keresztül egészen a nem olyan megszokott végkifejletig.
ápr. 24
9:06
Videojátékok: A modern szórakozás (est.hu)
A Discovery Channel hamarosan bemutatja a Videojátékok: A modern szórakozás című sorozatát, amely megismerteti a nézőket a játékok történetével és művészetével. A május 16-án induló sorozat minden szerdán 23 órakor kerül a képernyőre.
ápr. 24
10:29
Mozihősök vándorlása: vászonról a kijelzőre (est.hu)
És megint itt van. Pókember (miután túltette magát az előző film kasszasikere okozta sokkon) ismét bevette magát a város toronyházai közé, hogy felvegye a harcot a rosszfiúkkal. A harmadik részben az alkotók tényleg mindent bevetettek: akció és kaland mellett a 120 percbe némi romantikát is belepréseltek, így a film hivatalosan is felkerült a randiképes mozik listájára. Srácok, a siker garantált!
ápr. 24
10:48
WAMP (est.hu)
Most őszintén, kinek van szüksége szkafanderes gumikacsára, biciklicsavarból tekert karperecre, zipzárból varrt oldaltáskára? Megannyi unpraktikus holmi, s mégis, egyre többen vásárolnak ilyesmit. A modern design és annak új ága, a re-design lassan-lassan életünk része lesz.
ápr. 24
13:42
Kenyeret és show-t! (est.hu)
Arról már szinte említést sem kell tennünk, hogy a Barátok közt, és az utána következő Hírek mindent ver, a teljes lakosság körében a nézettségi lista első tíz helyén e két műsor váltogatja egymást. A sorrend; Hírek (2 043 744 néző), Barátok (2 039 256 néző), Barátok (2 003 994 néző).
ápr. 24
15:43
Vanília égbolt (est.hu)
"A Vanília égbolt számunkra olyan, mint megcsinálni egy nagyszerű dal feldolgozását. Tisztelettel adózunk a filmnek (Nyisd ki a szemed), ám egyben azt is reméljük, hogy saját árnyalatokkal és értelmezésekkel gazdagíthatjuk." (Paula Wagner, a film producere)

Keresés