2010. január 1. péntek

jan. 1
9:18
4 meglepő ötlet az egészségedért! (NLC)
Néha apróságok is hozzásegíthetnek ahhoz, hogy ne kelljen tartanod a betegségektől. Lássunk négy olyan trükköt, amelyet a mindennapjaidba is beépíthetsz.
jan. 1
10:12
Otthon keleti kényelemben: a marokkói stílus (NLC)
Az arab és azon belül is kiemelten a marokkói stílusjegyek segítségével – legyen otthonunk modern vagy klasszikus – különlegessé és megunhatatlanná varázsolhatjuk belső tereinket.
jan. 1
10:48
Sztárváltó - Benkő kirúgott nője férjet keres (NLC)
A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Horváth Editen a sor, aki lecsúszott Benkő Dánielről, de új lehetőséget kapva tovább keresheti a férjet magának.
jan. 1
12:36
Hétvégi horoszkóp (január 1-3.) (NLC)
Itt az új év! Kezdődhet az új élet? Lássuk, kedvezőek-e a bolygóállások. Mit ígérnek a csillagok?
jan. 1
13:30
Lesz-e világvége 2012. december 21-én? (NLC)
2010-hez közeledve úgy éreztük, nem mindegy, eljön-e a maják által megjósolt világvége két év múlva, vagy érdemes esetleg ennél jóval hosszabb távra is terveznünk, ezért nyomozni kezdtünk az apokalipszis után.
jan. 1
14:24
2010. januári holdnaptár (NLC)
Az év első hónapjában a Mars közel kerül a földhöz, és most lesz egész évben legfényesebb a telihold.
jan. 1
15:00
Januári horoszkóp (NLC)
jan. 1
16:30
Pszichológusok a neten - A virtuális személyiségünket gyógyítják? (NLC)
Lelki tanácsadás olcsón, könnyen elérhető módon, a nap huszonnégy órájában – hangzik a hirdetés szövege. Egyre többen igénylik az interneten rendelő pszichológusok szolgáltatásait, de felmerül a kérdés: milyen valódi eredmény érhető el akkor, ha csupán a virtuális személyiségünket visszük lélekgyógyászhoz?
jan. 1
19:12
Mandula, térd, anyajegy - Műttessük vagy ne? (NLC)
A válasz nem mindig egyértelmű – a műtét mellett és ellen is mindig sok érv szól, ráadásul sok esetben a páciensnek kell kimondania a végső szót. Érdemes hát megismerni a különféle testrészek, elváltozások megtartása és eltávolítása melletti érveket is.
jan. 1
21:00
A világ 10 legdivatosabb partihelyszíne az elmúlt száz évben (NLC)
A mulatni vágyók minden évben különösen szívesen keresnek fel bizonyos városokat, hogy az óévet búcsúztassák. Közülük sokan minden pénzt megfizetnek - és megfizettek -, hogy azokon a helyeken szilveszterezzenek, ahol várhatóan "a világ legnagyobb partijára" számíthattak.

2010. január 2. szombat

jan. 2
5:06
Szirtes András meglepetései (est.hu)
Január 7-én Szirtes András lesz a vendég a Műcsarnok BBS 50 című kiállításán. A december 15-én megnyílt tárlaton - amit a Balázs Béla Stúdió 50 éves fennállásának szentelnek - a Sade márki élete rendezője az elmúlt évekre emlékezik.
jan. 2
5:08
McAvoy lesz Fleming (est.hu)
Egyes értesülések szerint James McAvoy skót színész játszhatja Ian Fleminget, James Bond megalkotóját, a 007-es-történetek szerzőjét egy új filmben. A 2011-ben bemutatandó Ian Fleming című mozi Andrew Lycett életrajzi írásán alapul.
jan. 2
9:00
Van Morrison: nincs is gyerek, feltörték a weboldalt (est.hu)
Van Morrison közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy a hivatalos honlapján megjelent hírekkel ellentétben nem született gyermeke.
jan. 2
9:02
Amerikában a U2 volt a legsikeresebb koncertzenekar (est.hu)
Az ír együttes kaszálta a legtöbbet 2009-ben turnézással Észak-Amerikában, megelőzve Bruce Springsteent, Elton Johnt és Billy Joelt. A U2 tavalyi teljesítményével minden idők ötödik legsikeresebb amerikai turnéját bonyolította.
jan. 2
9:04
Újrakezdi a Soundgarden (est.hu)
Az amerikai zenekar 12 évvel feloszlása után ismét összeáll, a klasszikus felállás tagjai mindannyian úgy döntöttek, van kedvük a folytatáshoz.
jan. 2
9:18
A gyerek életről és halálról kérdez, mit mondjak neki? - Dr. Ranschburg válaszol (NLC)
Minden kisgyereknél eljön az a pillanat, amikor felteszi az elkerülhetetlen kérdéseket születésről és halálról. Vajon mi a jobb, ha őszintén válaszolunk, vagy ha mesékbe csomagoljuk a néha ijesztő valóságot? Dr. Ranschburg Jenő válaszol!
jan. 2
9:20
Búcsúra készül a világhírű díva (NLC)
Méltóképpen szeretne búcsúzni a rajongóitól Liza Minnelli.
jan. 2
12:00
Segítség, betegesen féltékeny vagyok! (NLC)
34 éves nő vagyok. A férjem imádnivaló, hűséges, csak nekem él. Talán ez okozza azt az őrült féltékenységet, amelyre már a kapcsolatunk is rámegy.
jan. 2
12:36
5 fantasztikus téli üdülőhely Svájcban (NLC)
Síelés, snowtubing, izgalmas kalandok az airboarddal, könnyed téli túrázás vagy lovas szános kirándulás a behavazott téli tájon át: Svájcban számtalan aktív kikapcsolódási lehetőség kínálkozik, amellyel kiérdemelhetünk egy ízletes sajtfondüt...
jan. 2
15:18
Karmahoroszkóp (2010. január 2-8.) (NLC)
A Merkúr hátráló mozgása miatt amiről korábban úgy gondoltuk, hogy lezártuk, arról kiderül, hogy mégsem így van.
jan. 2
16:30
Így készítsd fel a tested a síszezonra! - 4 tipp (NLC)
Az immunrendszernek, a tüdőnek, a szívnek egyaránt jót tesz, ha a téli szabadságot hófödte lejtőkön, aktív kikapcsolódással töltöd. De ne felejts el bemelegíteni!
jan. 2
17:06
Karácsony másnapján húsvéti tojás? (NLC)
Még szinte ki sem bontották karácsonyi ajándékaikat a britek - de már vehetik is a húsvéti csokitojásokat, legalábbis a Tesco áruházlánc néhány üzletében.
jan. 2
18:36
A közös házimunka a boldog párkapcsolat titka? (NLC)
Azok a párkapcsolatok a legboldogabbak, ahol a család fönntartásához szükséges minden teendőt sikerül lényegében megfelezni. Nemzetközi társadalomkutatók Kanada 1986-ból, 1992-ből, 1998-ból és 2005-ből.

2010. január 3. vasárnap

jan. 3
11:24
Öt divatkatasztrófa 2009-ből (NLC)
Visszatekintettünk a hollywoodi sztárok 2009-es szereléseire, hogy megmutassuk nektek az év legcsúnyább vagy éppen legelőnytelenebb ruháit!
jan. 3
17:24
A csontritkulás nem csak a nők betegsége (NLC)
A csontritkulást sokáig a menopauzán átesett nők betegségének gondolták, de mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy férfiakat is érinti ez a betegség.

2010. január 4. hétfő

jan. 4
0:36
Ken Loach filmjei az Örökmozgóban (est.hu)
A budapesti Örökmozgó január 6-án, 20.30-kor premier előtt vetíti Ken Loach Barátom, Eric című új filmjét, melyhez kapcsolódóan válogatást mutatnak be a rendező korábbi alkotásaiból. Látható lesz a Még egy csók és a Nevem Joe is.
jan. 4
0:40
Csődbe viszi a Nine Weinsteinéket? (est.hu)
Nem festenek túl jól a Weinsteinék által gyártott Nine mutatói. Habár karácsony és újév között rekordot döntött az amerikai mozik jegybevétele (egy hét alatt a nézők 500 millió dollárért moziztak), a musical ebből nem sokat profitált.
jan. 4
2:06
Rekordot döntött az Avatar (est.hu)
James Cameron sci-fije érte el leghamarabb az egymilliárd dolláros bevételt világszerte. Az Avatar rekorderedménye az Egyesült Államok mozijaiban keresett 350 millió és a világ többi országában termelt 670 millió dollárból áll össze.
jan. 4
6:36
Új évi fogyókúra önsanyargatás nélkül - 5 betartható tipp (NLC)
Biztosan te is megfogadtad már, hogy az új évben elkezdesz sportolni, és leadsz pár kilót. De mire is vársz, ha fogyni szeretnél? Tippjeinkkel garantált a siker, és ígérjük, hogy sanyargatnod sem kell magad!
jan. 4
9:00
The Who: Pete Townshend ellen tüntet egy gyerekjogi szervezet (est.hu)
A gyerekbántalmazás ellen harcoló szervezet szerint Pete Townshendnek nincs helye egy olyan fontos eseményen, mint az amerikafoci-bajnokság döntője.
jan. 4
9:18
Erős Antónia a családjának él (NLC)
A híradósnak most a gyerekei az elsők, és még nem is fontolgatja a visszatérést.
jan. 4
9:54
Kígyóhal-akció (est.hu)
Míg a Fishing & Hunting csatorna dokumentációi szerint a horgászok jó kedélyű, egészséges emberek, más csatornákon ők vezetik a halálozási statisztikákat. Teszik ezt általában egy génkezelt halfaj és egy kokainista forgatókönyvíró jóvoltából.
jan. 4
9:56
Bűnös ellenségek (est.hu)
A filmes szakmában adódhat olyan helyzet, hogy Michael Dudikoff és Steven Seagal épp plasztikai sebészi úton kezelteti ki arcizom-paralízisét, Dolph Lundgrent pedig agyoncsapja egy hanyagul összetákolt Ikeás könyvespolc.
jan. 4
10:12
Mit üzennek a drágakövek? - 5+1 csillogó kő (NLC)
A gyémánt a nők legjobb barátja, de azért nem vetnénk meg a smaragdot, a rubint vagy a zafírt sem, ha éppen úgy hozná a sors. A drágakövek nemcsak szépek, de számtalan más erényük is van. Kultúrkörtől és tradícióktól függően szerencsét hozó, energetizáló vagy mágikus hatást tulajdonítanak nekik.
jan. 4
10:30
Kassák és Kassák (est.hu)
Kassák Lajos életének utolsó évtizedében "egy másik Kassákká" változott: időskori grafikusi tevékenysége 1957 táján fordulatot vett, s ismét nonfiguratív művek kerültek ki műhelyéből.
jan. 4
10:32
Megérzés (est.hu)
Nem győzöm hangoztatni abbéli véleményemet, hogy Sandra Bullockot egy életre el kellene tiltani a vígjátékoktól, ugyanakkor minél több drámai és thriller szereppel illenék elhalmozni őt. Ez a film sem támaszt alá mást.
jan. 4
10:34
Schmidt története (est.hu)
Ugyan ki ne verné csipkésre egy olyan programigazgató nyelőcsövét, aki főműsoridőben génkezelt macskacápákat úsztat a képernyőn, míg a hasonszőrű remekműveket hajlamos akár délután kettőkor, akár éjnek évadján leadatni?
jan. 4
10:36
SOS Mallorca (est.hu)
Míg a kilencvenes években minden napra kijutott egy természeti katasztrófát feldolgozó trash filmből, addig a műfaj - hála az égnek - hiánycikk lett manapság. Bár a címről kivételesen erre asszociálnánk, szó sincs cunamiról vagy tornádóról.
jan. 4
10:38
A felkelés (est.hu)
Akinek már volt szerencséje bollywoodi filmhez, tisztában lehet vele, miféle kiapadhatatlan humorforrás lakozhat egy-egy produkcióban. Főleg ha egy-egy amerikai alapmű indiai kópiáját vesszük például, mondjuk a Rambo ultravicces átiratát.
jan. 4
10:40
Trója - Az elveszett város nyomában (est.hu)
A szóban forgó film még véletlenül sem összetévesztendő a bakivadászatra specializálódott mozirajongók kedvenc filmjével. Ezúttal ugyanis egy kalóriaszegény Indiana Jones sztorival van dolgunk, mely unaloműzőnek némi szódával megteszi.
jan. 4
10:42
John Q - Végszükség (est.hu)
A korházas-túszejtős filmekről önkéntelenül is a Michael Keaton-féle Gyilkos donor ugrik be, már csak azért is, mert a kereskedelmi tévék félóránként műsorra tűzik. A helyzet ezúttal is majdnem ugyanaz, csak éppen a jófiú kezd el követelőzni.
jan. 4
10:48
2562 a Merlinben (est.hu)
Elkezdődött az az év, aminek az utolsó két számjegye, pont az első kettőnek a fele. Így nem véletlen talán, hogy a Lick the Click! is a számjegyekre fogékonyan indítja az évet a 2562 művésznéven működő Dave Huismans dubstepjével.
jan. 4
10:50
Stratovarius a PeCsában (est.hu)
Közhely, de a finnek vagy mobilt gyártanak, vagy metálbandát alapítanak. A nyolcvanas évek elejéről ránk testált Stratovarius több év kihagyás után ismét a deszkákon tép.
jan. 4
11:06
Palya Bea lemezbemutat a Művészetek Palotájában (est.hu)
Hamarosan megjelenő lemezének örömére koncertezik Palya Bea a korábban az Amorf Ördögök által is beépített Honvéd Férfikar, valamint kisebb hadseregnyi zenész társaságában. Az Én leszek a játékszered régi idők dalait kelti új életre.
jan. 4
11:06
Burgonyás pogácsa lépésről lépésre (NLC)
Ez az egyik legkiválóbb pogácsarecept, amellyel valaha dolgoztam. Ha kellő odafigyeléssel készítjük el, egészen biztosan nem okoz csalódást a végeredmény.
jan. 4
11:08
Bizzy B az A38-on (est.hu)
Valamikor a kilencessel kezdődő évtized első felében, amikor a szigetországban még csak kezdteleges hajtások voltak a később terebélyes fákkal sűrű dzsungel helyén, kezdett el működni a mára élő klasszikussá vált Bizzy B és kiadója, a Brain.
jan. 4
11:24
Rafael Marín: Sherlock Holmes és az Einstein-gyár (est.hu)
Izgalmas irodalmi tisztelgés a huszadik század hajnalának legérdekesebb valós és kitalált figurái előtt, rengeteg burleszkszerű kalanddal.
jan. 4
11:26
Hosszú hétvégék Európában (est.hu)
Speciális útikönyv, mely még az utazásunk megkezdése előtt nyújt segítséget abban, hogy hogyan válasszuk ki a lehetséges úti célunkat következő szabad - és jó esetben hosszú - hétvégénkre.
jan. 4
12:00
Vékony Fanni iparművész kedvenc könyve (est.hu)
- Van kedvenc könyved? - Borzasztóan sok van, mivel szenvedélyesen imádok olvasni. Általában az történik, hogy különböző kultúrák könyveit olvasom, legutóbb az északi szegletből leltem rá több remek íróra és könyvre.
jan. 4
13:30
Villanyautót kapott a brit miniszterelnök (NLC)
Elektromos MINI-t kapott a brit kormány. A jármű mellett további negyven villanyautót ad át civil tesztelőknek a márka, hogy információkat gyűjtsön a jövőbeli fejlesztéskehez.

Keresés