2010. január 4. hétfő

jan. 4
0:36
Ken Loach filmjei az Örökmozgóban (est.hu)
A budapesti Örökmozgó január 6-án, 20.30-kor premier előtt vetíti Ken Loach Barátom, Eric című új filmjét, melyhez kapcsolódóan válogatást mutatnak be a rendező korábbi alkotásaiból. Látható lesz a Még egy csók és a Nevem Joe is.
jan. 4
0:40
Csődbe viszi a Nine Weinsteinéket? (est.hu)
Nem festenek túl jól a Weinsteinék által gyártott Nine mutatói. Habár karácsony és újév között rekordot döntött az amerikai mozik jegybevétele (egy hét alatt a nézők 500 millió dollárért moziztak), a musical ebből nem sokat profitált.
jan. 4
2:06
Rekordot döntött az Avatar (est.hu)
James Cameron sci-fije érte el leghamarabb az egymilliárd dolláros bevételt világszerte. Az Avatar rekorderedménye az Egyesült Államok mozijaiban keresett 350 millió és a világ többi országában termelt 670 millió dollárból áll össze.
jan. 4
6:36
Új évi fogyókúra önsanyargatás nélkül - 5 betartható tipp (NLCafé)
Biztosan te is megfogadtad már, hogy az új évben elkezdesz sportolni, és leadsz pár kilót. De mire is vársz, ha fogyni szeretnél? Tippjeinkkel garantált a siker, és ígérjük, hogy sanyargatnod sem kell magad!
jan. 4
9:00
The Who: Pete Townshend ellen tüntet egy gyerekjogi szervezet (est.hu)
A gyerekbántalmazás ellen harcoló szervezet szerint Pete Townshendnek nincs helye egy olyan fontos eseményen, mint az amerikafoci-bajnokság döntője.
jan. 4
9:18
Erős Antónia a családjának él (NLCafé)
A híradósnak most a gyerekei az elsők, és még nem is fontolgatja a visszatérést.
jan. 4
9:54
Kígyóhal-akció (est.hu)
Míg a Fishing & Hunting csatorna dokumentációi szerint a horgászok jó kedélyű, egészséges emberek, más csatornákon ők vezetik a halálozási statisztikákat. Teszik ezt általában egy génkezelt halfaj és egy kokainista forgatókönyvíró jóvoltából.
jan. 4
9:56
Bűnös ellenségek (est.hu)
A filmes szakmában adódhat olyan helyzet, hogy Michael Dudikoff és Steven Seagal épp plasztikai sebészi úton kezelteti ki arcizom-paralízisét, Dolph Lundgrent pedig agyoncsapja egy hanyagul összetákolt Ikeás könyvespolc.
jan. 4
10:12
Mit üzennek a drágakövek? - 5+1 csillogó kő (NLCafé)
A gyémánt a nők legjobb barátja, de azért nem vetnénk meg a smaragdot, a rubint vagy a zafírt sem, ha éppen úgy hozná a sors. A drágakövek nemcsak szépek, de számtalan más erényük is van. Kultúrkörtől és tradícióktól függően szerencsét hozó, energetizáló vagy mágikus hatást tulajdonítanak nekik.
jan. 4
10:30
Kassák és Kassák (est.hu)
Kassák Lajos életének utolsó évtizedében "egy másik Kassákká" változott: időskori grafikusi tevékenysége 1957 táján fordulatot vett, s ismét nonfiguratív művek kerültek ki műhelyéből.
jan. 4
10:32
Megérzés (est.hu)
Nem győzöm hangoztatni abbéli véleményemet, hogy Sandra Bullockot egy életre el kellene tiltani a vígjátékoktól, ugyanakkor minél több drámai és thriller szereppel illenék elhalmozni őt. Ez a film sem támaszt alá mást.
jan. 4
10:34
Schmidt története (est.hu)
Ugyan ki ne verné csipkésre egy olyan programigazgató nyelőcsövét, aki főműsoridőben génkezelt macskacápákat úsztat a képernyőn, míg a hasonszőrű remekműveket hajlamos akár délután kettőkor, akár éjnek évadján leadatni?
jan. 4
10:36
SOS Mallorca (est.hu)
Míg a kilencvenes években minden napra kijutott egy természeti katasztrófát feldolgozó trash filmből, addig a műfaj - hála az égnek - hiánycikk lett manapság. Bár a címről kivételesen erre asszociálnánk, szó sincs cunamiról vagy tornádóról.
jan. 4
10:38
A felkelés (est.hu)
Akinek már volt szerencséje bollywoodi filmhez, tisztában lehet vele, miféle kiapadhatatlan humorforrás lakozhat egy-egy produkcióban. Főleg ha egy-egy amerikai alapmű indiai kópiáját vesszük például, mondjuk a Rambo ultravicces átiratát.
jan. 4
10:40
Trója - Az elveszett város nyomában (est.hu)
A szóban forgó film még véletlenül sem összetévesztendő a bakivadászatra specializálódott mozirajongók kedvenc filmjével. Ezúttal ugyanis egy kalóriaszegény Indiana Jones sztorival van dolgunk, mely unaloműzőnek némi szódával megteszi.
jan. 4
10:42
John Q - Végszükség (est.hu)
A korházas-túszejtős filmekről önkéntelenül is a Michael Keaton-féle Gyilkos donor ugrik be, már csak azért is, mert a kereskedelmi tévék félóránként műsorra tűzik. A helyzet ezúttal is majdnem ugyanaz, csak éppen a jófiú kezd el követelőzni.
jan. 4
10:48
2562 a Merlinben (est.hu)
Elkezdődött az az év, aminek az utolsó két számjegye, pont az első kettőnek a fele. Így nem véletlen talán, hogy a Lick the Click! is a számjegyekre fogékonyan indítja az évet a 2562 művésznéven működő Dave Huismans dubstepjével.
jan. 4
10:50
Stratovarius a PeCsában (est.hu)
Közhely, de a finnek vagy mobilt gyártanak, vagy metálbandát alapítanak. A nyolcvanas évek elejéről ránk testált Stratovarius több év kihagyás után ismét a deszkákon tép.
jan. 4
11:06
Palya Bea lemezbemutat a Művészetek Palotájában (est.hu)
Hamarosan megjelenő lemezének örömére koncertezik Palya Bea a korábban az Amorf Ördögök által is beépített Honvéd Férfikar, valamint kisebb hadseregnyi zenész társaságában. Az Én leszek a játékszered régi idők dalait kelti új életre.
jan. 4
11:06
Burgonyás pogácsa lépésről lépésre (NLCafé)
Ez az egyik legkiválóbb pogácsarecept, amellyel valaha dolgoztam. Ha kellő odafigyeléssel készítjük el, egészen biztosan nem okoz csalódást a végeredmény.
jan. 4
11:08
Bizzy B az A38-on (est.hu)
Valamikor a kilencessel kezdődő évtized első felében, amikor a szigetországban még csak kezdteleges hajtások voltak a később terebélyes fákkal sűrű dzsungel helyén, kezdett el működni a mára élő klasszikussá vált Bizzy B és kiadója, a Brain.
jan. 4
11:24
Rafael Marín: Sherlock Holmes és az Einstein-gyár (est.hu)
Izgalmas irodalmi tisztelgés a huszadik század hajnalának legérdekesebb valós és kitalált figurái előtt, rengeteg burleszkszerű kalanddal.
jan. 4
11:26
Hosszú hétvégék Európában (est.hu)
Speciális útikönyv, mely még az utazásunk megkezdése előtt nyújt segítséget abban, hogy hogyan válasszuk ki a lehetséges úti célunkat következő szabad - és jó esetben hosszú - hétvégénkre.
jan. 4
12:00
Vékony Fanni iparművész kedvenc könyve (est.hu)
- Van kedvenc könyved? - Borzasztóan sok van, mivel szenvedélyesen imádok olvasni. Általában az történik, hogy különböző kultúrák könyveit olvasom, legutóbb az északi szegletből leltem rá több remek íróra és könyvre.
jan. 4
13:30
Villanyautót kapott a brit miniszterelnök (NLCafé)
Elektromos MINI-t kapott a brit kormány. A jármű mellett további negyven villanyautót ad át civil tesztelőknek a márka, hogy információkat gyűjtsön a jövőbeli fejlesztéskehez.
jan. 4
13:32
Önrész nélkül nem lesz autóhitel (NLCafé)
Utolsó ülésén a kormány módosította a lakossági hitelezés feltételeit. Többek között változtak a gépjárművekre vonatkozó szabályok is. A jövőben önrész nélkül nem lehet autót vásárolni hitelre.
jan. 4
13:34
Halállal kezdődött a Dakar (NLCafé)
A 2010-es Dakar-rali első versenynapján rögtön halálos baleset történt. Az időjárás sem állt a résztvevők mellé, az eredménytáblán pedig meglepetés született.
jan. 4
13:36
Civilek perelik a parkolócéget (NLCafé)
Ügyészségi feljelentést tett a hatodik kerület parkolási szerződése ügyében egy civil szervezet. Szerintük szabálytalan a szerződés.
jan. 4
13:38
Kibővül az M0 régi szakasza (NLCafé)
2012-ig kétszer háromsávossá alakítják át az M0-s körgyűrű déli szakaszát az M5-ös autópálya közelében. Az Európai Unió biztosítja a költségek fedezetének 85 százalékát.
jan. 4
13:40
Német lány lett 2009-ben a modellek modellje (NLCafé)
A 22 éves Katrin Thormannt választották meg az év modelljének.
jan. 4
13:48
Sylvain Cambreling (est.hu)
Ligeti, Liszt, Berlioz és Haydn műveit tűzte műsorára Sylvain Cambreling francia karmester, aki a Budapesti Fesztiválzenekart dirigálja januári vendégszereplése alkalmával. Sokszínű és igen gazdag repertoárja hetven operát és négyszáz zenekari művet ölel fel.
jan. 4
13:50
Le Peuple De L'Herbe: Tilt (est.hu)
A DJ Pee és DJ Stani alapította zenekar nem csak a flipperrel bánik kemény kézzel új lemezén. A rockdob és a húsevők fogsorán élezett basszusok fölé büntetni rendelt vokálokat illesztettek, vonósokat, fúvósokat és billentyűket taszítottak a kétségbeesés közelébe.
jan. 4
14:06
Ákos: 40+ (est.hu)
Ákos negyvenedik évét igényes turnéval ünnepelte. A koncertfelvételekből összeállított, harminc dalt tartalmazó DVD intim és felforrósodott hangulatokat, érdekes feldolgozásokat, pár humoros sztorit és egy kevés extrát kínál.
jan. 4
15:00
Te hogy mutatsz a fotókon? (NLCafé)
A világ egyik vezető fényképezőgép-márkája megbízásából készült felmérés szerint az amerikaiak jelentős része nem tartja magát fotogénnek, elégedetlen azzal, ahogy a fényképeken mutat, és ha tehetné, újra elkészíttetné például az érettségi, esküvői, születésnapi portrékat...
jan. 4
17:24
Férfival élek, de a női test izgat - leszbikus vagyok? (NLCafé)
Mindig férfiakba voltam szerelmes, most is egy férfival élek együtt, de szexuálisan a női test látványa sokkal jobban izgat. Akkor én most hetero- vagy biszexuális vagyok, de az is lehet, hogy leszbikus?
jan. 4
17:26
A 10 legnépszerűbb újévi fogadalom (NLCafé)
Te is hajlamos vagy megfogadni, hogy az új év első napjától kezdve minden másképp lesz? Nem vagy egyedül! Megmutatjuk a 10 legnépszerűbb fogadalmat.
jan. 4
18:18
A brit miniszterelnök a legrosszabul öltözött férfi (NLCafé)
Az év legrosszabbul öltözött férfijának választották meg Gordon Brownt.
jan. 4
19:12
Elégedettek a spanyol szeretők (NLCafé)
A spanyolok több mint 80 százaléka elégedett a szexuális életével - ez derül ki a helyi egészségügyi minisztérium nemrég elvégzett felméréséből.
jan. 4
20:42
Papa, egy kicsit nagyobb lett a telefonszámla! (NLCafé)
Egy amerikai tizenéves alighogy megkapta a mobiltelefonját, közel 22 000 dolláros telefonszámlával lepte meg az édesapját. A kirívóan magas összeget mobilinternetezéssel sikerült elköltenie.

Keresés