2010. január 4. hétfő

jan. 4
1:33
"Megvette" a posztját az új amerikai nagykövet? (168 Óra Online)
A jövő héten várhatóan elfoglalja budapesti állomáshelyét az új amerikai nagykövet - közölte a hétvégén a washingtoni magyar nagykövetség.
jan. 4
3:57
Változtat-e még Bajnai a kormányán? (168 Óra Online)
Bajnai Gordon szerint a kormány eddigi tevékenységének köszönhetően január 1-jétől az élet számos területén alapvető változások történtek Magyarországon.
jan. 4
4:51
Ismét támadhat az influenza, újranyitnak a oltópontok (168 Óra Online)
A január első két hetében regisztrált megbetegedések ismeretében lehet majd eldönteni, hogy túl vagyunk-e a járvány első hullámának a csúcsán Magyarországon - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos vasárnap az MTI-nek.
jan. 4
5:18
A parlamenti választás első fordulóját április 11-én, a másodikat április 25-én tarthatják meg (Népszava)
Várhatóan január 28-án tűzi ki a tavaszi országgyűlési választások időpontját Sólyom László köztársasági elnök. A voksolás dátumát ugyanis az alkotmány szerint az államfő választja ki, az időpontban pedig a választási eljárásról szóló törvény igazíthat el. Eszerint "a választást legkésőbb 72 nappal a szavazás napja előtt kell kitűzni". Ugyan Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök 2002-ben több…
jan. 4
5:24
Rosszul lett, elájult! Kivizsgálták a magyar énekest (ATV)
Laci élete szerelmének tartja kedvesét, aki – immár – közös otthonukban ápolja.
jan. 4
5:26
Havazás, hófúvás várható a napsütés mellett + videó (ATV)
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn +1 és -3 fok között várható.
jan. 4
5:36
Jobbik - A párt 10-15 százalékos támogatottsága jelentheti a csúcsot, látványos erősödés nem várható (Népszava)
Ha a politikai pártok közül meg lehetne nevezni az elmúlt év győztesét, valószínűleg a Jobbik lenne az. A szélsőjobboldali párt az elmúlt egy évben megsokszorozta támogatottságát, bejutott az Európai Parlamentbe, s paramilitáris szervezetét, a Magyar Gárdát - amelynek támogatása egy részét bizonyosan köszönheti - is életben tartja a jogerős bírósági ítélet ellenére. Idén várhatóan bejutnak az…
jan. 4
5:54
Twenty Years After - Rendhagyó recenzió Vágvölgyi B. András most megjelent, a rendszerváltás idejéről szóló nagyregényéről (Népszava)
Karácsonyra jelent meg Vágvölgyi B. András: 1989 című történelmi nagyregénye. Jó könyv, élvezet olvasni, s közben, ha úgy adódik, húsz évet visszalépni az időben - írja róla a következő, mindenképpen rendhagyó recenzióban Tardos János. Akinek nem csupán a regényben szereplő korról vannak személyes emlékei, hanem a könyv szerzőjéről is. Mindezeket pedig egyáltalán nem rejti véka alá.
jan. 4
6:18
Lányi András: Védjük meg a saját végvárainkat! (Infostart)
Széleskörű társadalmi támogatottságra lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország akár önállóan is elindulhasson a fenntartható fejlődés útján, mondta Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja. Hozzátette, a támogatottság eléréséhez jó alap lehet a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa által kezdeményezett társadalmi párbeszéd.
jan. 4
6:21
Vagyonadó: készül a rendelet (168 Óra Online)
Az Alkotmánybíróság (Ab) január 11-én kezdi meg munkáját, és már ezen a napon tárgyalni kezdik a vagyonadóval kapcsolatos beadványokat - mondta a Független Hírügynökségnek a testület szóvivője vasárnap.
jan. 4
6:39
Ilyen évünk lesz - neves szakemberek 2010-ről (HVG)
Bizonytalanság még mindig bőven van a gazdasági előrejelzésekben, a válságnak sincs még vége, és az is valószínű, hogy ez az év sem lesz sokkal könnyebb az előzőnél, de talán a tavalyinál valamivel nyugodtabb körülmények között vághatunk neki. Mit gondolnak erről neves szakemberek? Cikkünkben Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke, Mihályi Péter közgazdász, Raskó György agrárközgazdász…
jan. 4
6:54
Falus Ferenc: Még nem tudni, valóban lecsengőben van-e a járvány (Infostart)
Az országos tiszti főorvos szerint a január első két hetében regisztrált új influenzás megbetegedések száma alapján már eldönthető lesz, hogy véget ért-e a járvány első hulláma Magyarországon.
jan. 4
6:56
Szezonális influenzában halt meg egy nő (Infostart)
Valószínűleg a szezonális influenza miatt halt meg egy asszony Nagykanizsán - közölte az országos tisztifőorvos. Falus Ferenc hozzátette: ebben az esetben ő az influenzajárvány első áldozata.
jan. 4
6:58
Február második felében kezdődik az MSZP választási kampánya (Infostart)
Február második felében kezdődik az MSZP választási kampánya.
jan. 4
7:06
Mesterházy az MSZP sztárja - Ütős kampányra készülnek a szocialisták (Népszava)
Rövid, de intenzív kampányra készülnek a szocialisták, a központi reklámhadjárat február második felében indul, központi arca Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt lesz, aki megtartja frakcióvezetői posztját is a hátralévő időben - írja a Népszabadság hétfői számában.
jan. 4
7:12
Az idén több pénz jut sztráda- és vasúthálózat-fejlesztésre (Infostart)
Az idén több pénz jut sztráda- és vasúthálózat-fejlesztésre.
jan. 4
7:12
Lelépnek az árusok, mielőtt visszavinnék a petárdát + videó (ATV)
Sokan eleve nem is akarják visszavinni a pirotechnikai eszközöket.
jan. 4
7:14
Kiderült! 70 ezret fizettek az RTL Klub-osnak! Mi lett vele? (ATV)
Ennyiért adott interjút.
jan. 4
7:30
Külföldi diákok menthetik meg a vidéki főiskolákat (Infostart)
Nagyon sok ügyben nyomoznak. A külföldi diákokban bíznak a vidéki főiskolák. Üzent a legfőbb gyanúsított. Nem talál magára az autópiac. Árváltozások a gyógyszerpiacon. 2010 sem lesz jobb? Jöhet még sokkterápia! Lapszenmle.
jan. 4
7:30
Kedd éjfélig kell visszavinni a nem használt pirotechnikai kütyüket (MaHu)
A szilveszterre vásárolt és fel nem használt pirotechnikai termékeket kedden éjfélig kell visszavinni a vásárlás helyére.
jan. 4
7:32
Ellentmondás: pénzt kapnak a fizetős bölcsik, az államitól pénzt vonnak el (MaHu)
Miközben januártól gyermekenként csaknem százezer forinttal csökken a bölcsődék állami támogatása, a fizetős családi napközik és a januártól induló otthoni gyermekmegőrzők több pénzt kapnak - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.
jan. 4
7:48
Autósok, figyelem! Fontos változások léptek érvénybe + videó (ATV)
Nincs többé például zöldkártya.
jan. 4
7:50
Al-Kaida-veszély Jemenben + videó (ATV)
Washington nem teszi kockára a követségi munkatársak életét.
jan. 4
8:06
Tovább esnek az ingatlanárak, több ezer üres lakás Budapesten + videó (ATV)
Fellendülést vár idén az ingatlanpiacon a magyar ingatlanszövetség elnöke.
jan. 4
8:09
Kedd éjfélig kell visszavinni a megmaradt szilveszteri tűzijátékokat (HVG)
A szilveszterre vásárolt és fel nem használt pirotechnikai termékeket kedden éjfélig kell visszavinni a vásárlás helyére.
jan. 4
8:09
Rövid, de intenzív: Mesterházy a központi arc (168 Óra Online)
Rövid, de intenzív kampányra készülnek a szocialisták, a központi reklámhadjárat február második felében indul, központi arca Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt lesz, aki megtartja frakcióvezetői posztját is a hátralévő időben - írja a Népszabadság hétfői számában. A lapot az MTI szemlézte.
jan. 4
8:11
Gázolt a 3-as metró (HVG)
Elütött egy embert a 3-as metró hétfő reggel a Ferenc körúti állomásnál; buszokkal pótolják a baleset miatt nem közlekedő metrót - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere az MTI-vel. A mentők elmondták, hogy egy nő halt meg a balesetben.
jan. 4
8:27
Késnek a BKV-buszok a hideg miatt (HVG)
Késve közlekednek a BKV buszjáratai a hideg időjárás miatt - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere hétfő reggel.
jan. 4
8:42
Február második felében rajtol az MSZP-kampány (MaHu)
Rövid, de intenzív kampányra készülnek a szocialisták, a központi reklámhadjárat február második felében indul, központi arca Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt lesz, aki megtartja frakcióvezetői posztját is a hátralévő időben - írja a Népszabadság hétfői számában.
jan. 4
8:45
Halálos gázolás a 3-as metrón: buszok járnak Ferenc körút és a Nagyvárad tér között (168 Óra Online)
Elütött egy embert a 3-as metró hétfő reggel a Ferenc körúti állomásnál; buszokkal pótolják a baleset miatt nem közlekedő metrót - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.
jan. 4
9:00
MSZP-kampány, választások kiírása és nyomozás a lapszemlében (orientpress)
Rövid, de intenzív kampányra készülnek a szocialisták, a központi reklámhadjárat február második felében indul - tudta meg a Népszabadság. Várhatóan január 28-án tűzi ki a tavaszi országgyűlési választások időpontját Sólyom László köztársasági elnök - írja a Népszava. A Magyar Nemzet arról ír, hogy jóval több ügyben folyik jelenleg nyomozás, mint ami a sajtóban megjelent - jelentette ki…
jan. 4
9:00
Több száz BKV-járművet nem helyeztek üzembe, borulhatnak a menetrendek is (MaHu)
Több száz járművet nem tudott a BKV üzembe állítani hétfő reggel, a problémát az okozza, hogy január elsejétől a cég a munka törvénykönyve szerint működik - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-vel.
jan. 4
9:00
Erősödött a helyi rádiók piaci helyzete (ATV)
Meg tudták őrizni stabilitásukat a gazdasági válság ellenére is a helyi rádiók 2009-ben.
jan. 4
9:02
Egy fiatal nő meghalt a Ferenc körúti állomáson (ATV)
A metró állt, pótlóbuszok nem igazán voltak.
jan. 4
9:03
Baleset miatt félpályás lezárás a 4519-es úton (HVG)
Összeütközött a helyközi autóbuszjárattal egy személygépkocsi Csongrád külterületén a 4519-es úton hétfőn reggel - jelentette a helyszínről az MTI munkatársa.
jan. 4
9:04
Söröztek, kártyáztak: napokra a kocsmában ragadtak a szilveszterezők (ATV)
A mulatozásra érkezők nagyon rendesek voltak, be is segítettek a főzésbe, takarításba.
jan. 4
9:36
Miért nem indultak reggel a BKV-buszok? (orientpress)
Nemcsak a hideg miatt nem indulnak a BKV buszok - mondta a Klubrádióban Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke azután, hogy hétfőn reggel ismét mintegy 150 BKV járművel voltak problémák a reggeli műszakban.
jan. 4
9:39
K. Árpád tagadja, hogy rasszista lenne (HVG)
Lövész alapkiképzést kapott, és sorkatonaként szolgált 1989-ben K. Árpád, a romagyilkosságok elsőrendű gyanúsítottja, aki tagadja, hogy rasszista nézeteket vallana - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.
jan. 4
9:39
Bujtatott BKV-sztrájk? Miért nem járnak valójában a buszok? (168 Óra Online)
A hétfő reggeli hideg és a szakszervezetek alapossága kifogott a BKV több buszán, amik nem tudtak elindulni a garázsból. A társaság fődiszpécsere szerint emiatt késésekre kell számítani, és a BKV nem tudja tartani a menetrendet - írja az Origo.
jan. 4
9:41
Adathalászok vadásznak a CIB Bank ügyfeleire (HVG)
Csalók elektronikus levélben kérik a CIB Bank ügyfeleit, hogy adják meg hitelkártyaszámukat, a hozzá tartozó jelszót és a kártya lejáratának dátumát. Senki ne dőljön be a trükknek!
jan. 4
9:54
Meghosszabbítják az amerikai és a brit nagykövetség bezárását Jemenben (Infostart)
Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia hétfőn is zárva tartja jemeni nagykövetségét, mert továbbra is terrorista támadástól tartanak - közölték diplomaták.
jan. 4
9:54
Dunába fagyott holttestet vágtak ki a tűzoltók (ATV)
A rendőrség megkezdte a haláleset körülményeinek tisztázását.
jan. 4
9:57
Hatszázmilliós bukás Nagykanizsán (HVG)
Hatszázmillió forintos támogatástól esett el Nagykanizsa, mert a város nem nyújtott be határidőre néhány dokumentumot; a polgármester felszólította a jegyzőt, vizsgálja meg, ki a felelős a történtekért – írja a Népszabadság hétfői számában.
jan. 4
10:12
A Tisztelet Társasága kimarad most a nagypolitikából? (orientpress)
Olyanfajta együttműködés, mint ami a 2005-2006-ban az MDF-fel volt, a jelenlegi választásokra nem köt a Tisztelet Társasága - jelentette ki a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában Schmuck Andor, a szervezet vezetője.
jan. 4
10:12
Tovább áradnak a Kőrösök (ATV)
Körülbelül 5000 hektárral nőtt az elöntött terület, most 15420 hektáron van belvíz.
jan. 4
10:15
Halálos baleset Nyergesújfalunál (HVG)
Meghalt egy 51 éves szlovák állampolgár hétfő reggel Nyergesújfalu közelében közúti balesetben - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.
jan. 4
10:15
Rákot okozhat a mobil: így előzd meg! (168 Óra Online)
Úgy tűnik, még a tudósok sem tudják eldönteni, ártalmas-e a mobiltelefon használata az emberi szervezetre. Hol riogató, hol megnyugtató hírek röppennek fel, így ment ez az utóbbi pár hétben is.
jan. 4
10:17
A Dunába fagyva találtak egy férfit Budapesten (HVG)
A Dunába fagyva találtak rá egy budapesti férfi holttestére hétfőn - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
jan. 4
10:19
MSZP-kampány: rövid, de intenzív (HVG)
Rövid, de intenzív kampányra készülnek a szocialisták, a központi reklámhadjárat február második felében indul, központi arca Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt lesz, aki megtartja frakcióvezetői posztját is a hátralévő időben - írja a Népszabadság hétfői számában.
jan. 4
10:30
Felakasztotta magát a tehetségkutató 11 éves sztárja (ATV)
A szobáját magára zárva, a saját dupattájával, azaz kendőjével felakasztotta magát.

Keresés