2010. június 1. kedd

jún. 1
5:18
Itt az ítéletidő: tornádók fenyegetik Magyarországot (168 Óra Online)
A klímaváltozás egyik markáns jeleként tornádók és hurikánszerű jelenségek fenyegetnek a következő hetekben, hónapokban Magyarországon.
jún. 1
5:18
„Mi vagyunk a szent család” Vallott a feleségét elhagyó magyar énekes (ATV)
Néhány hónapja még úgy tűnt, hogy mindennek vége közöttük.
jún. 1
5:20
„Az utcán lehetett horgászni” Kiöntött egy budai patak + videó (ATV)
Több száz milliós kár keletkezett csak az egyik utcában.
jún. 1
6:00
Filipsz László: Szigorúbb földtörvény kell a spekulánsok ellen (Infostart)
Külföldiek, akár spekulánsok is termőföldhöz juthatnak Magyarországon a magyar állampolgárság megszerzésével - hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége. A szervezet titkára szerint mihamarabb szigorítani kell a földtörvényt.
jún. 1
6:12
A Fidesz ezt is megmenti, csak nem tudni, miből (Alternatív Energia)
Támogatják a kormányprogramban megfogalmazott egészségügyi célkitűzéseket a Népszava Online által megkérdezett szakértők, szerintük ugyanis ebben a ciklusban el lehetne kezdeni a szektor teljes megújítását. Rácz Jenő emellett hangsúlyozta azt is, hogy csak az a program érhet valamit, amit meg is tudnak valósítani. A célok tehát egyértelműek, a finanszírozás viszont egyelőre kérdéses. A Népszava…
jún. 1
6:18
Stumpf: Orbán elsődleges feladata, hogy lezárja az átmenet korszakát (Infostart)
A Fidesz-kormány elsődleges feladata egy új alkotmány létrehozása - mondta Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf István szerint Orbán Viktor kormányfő prioritása az lesz, hogy lezárja az átmenet és az átmeneti alkotmány korszakát.
jún. 1
6:30
Magyar egyházak: ez a titok már nem maradhat házon belül (168 Óra Online)
A választások után más országban ébredünk. Ezt ígérte a voksolás előtt néhány nappal Orbán Viktor. Vajon milyen lesz az állam viszonya az egyházakhoz Másországban? Milyen következtetéseket lehet levonni a polgári törvénykönyv módosításával kapcsolatos javaslatokból, illetve a közelmúlt más fideszes, KDNP-s indítványaiból? Tomka Miklós vallásszociológust, a SOTE tanárát és Wildmann János…
jún. 1
6:36
Ma dönthet a parlament a parkolás új szabályairól (Infostart)
A közterületi parkolás jogi feltételeit megteremtő törvénymódosításokról szavaz ma az Országgyűlés, amely várhatóan módosítja a 2011-es népszámlálásról szóló jogszabályt is.
jún. 1
6:48
Navracsics Tibor: még nem estek ki csontvázak a szekrényből (Alternatív Energia)
Duplájára emelték az árvízkárosultakat segítő alapot, valamint újra felkérték a Vékás professzor által vezetett stábot, hogy dolgozzanak ki egy szakma által is elfogadható Ptk.-t - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő, az új kormány első sajtótájékoztatóján.
jún. 1
6:48
LMP: a Fidesz utólagos kampányt folytat + videó (ATV)
Schiffer szerint nem beszélnek az igazán égető kérdésekről.
jún. 1
6:50
BKV: három szignó hiányzik (Alternatív Energia)
A BKV-nál működő 26 szakszervezet közül tegnap, az idei bérmegállapodás aláírásakor csak 23 érdekképviselet látta el kézjegyével a dokumentumot, így a 2010-es bérfejlesztés csak ma léphet érvénybe, amikor a hiányzó három aláírás is rákerül a megállapodásra.
jún. 1
6:52
Zavaros védekezés az ipari kémkedés ügyében (Alternatív Energia)
A vádirat ismertetésével, és a vádlottak meghallgatásával kezdődött meg tegnap a Fővárosi Bíróságon a négymilliárdos ipari kémkedési ügy tárgyalása. Hétfőn az első és másodrendű vádlott tett vallomást, mindketten tagadták a bűncselekmény elkövetését. Péntek László tanácsa azonban még nem szembesítette őket a bizonyítékokkal.
jún. 1
6:54
Offshore közeli a leendő államtitkár (Alternatív Energia)
Strómanokon keresztül köthető Gál András Levente ügyvédi irodájához több külföldön, a többi közt a Seychelles szigeteken bejegyzett offshore tulajdonú cég - állítja a hireszerzo.hu. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium leendő államtitkára korábban vádaskodásnak minősítette az ilyen jellegű feltételezéseket. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője nemrég azt mondta: rendszerszintű…
jún. 1
6:56
Demszky: a Fidesznek ellenségképre van szüksége (Alternatív Energia)
A Fidesz szimbolikus politizálással, ellenségképek megrajzolásával próbálja áthidalni az ígéretei és a tényleges kormányzati mozgástér közötti távolságot - jelentette ki lapunknak Demszky Gábor.
jún. 1
7:24
Vérig sértették a magyar énekest, mégis igent mondott az RTL Klubnak (ATV)
Méltatlannak tartotta, hogy bizonyítania kell.
jún. 1
7:42
Szombathely: „rendszeresen csomagolgatta” a fiatal lány hulláját + videó (ATV)
Egyedül nem tudta elvinni a padlásról.
jún. 1
7:48
Váltás jöhet a Szerencsejáték Zrt. élén (Infostart)
Új vezérigazgató kerülhet a Szerencsejáték Zrt. élére - írja a Népszabadság. A lap szerint a jelenlegi vezérigazgatót, Székely Gábort Szentpétery Kálmán váltja, aki pillanatnyilag a BÁV Zrt.-t vezeti. Nyilatkozni egyikük sem kívánt, de az utód fontosnak tartotta rögzíteni kívülállását a politikától.
jún. 1
8:00
Kínai trükk a BKV-nál: és mégis mozog... (168 Óra Online)
A Kínában gyártott mozgólépcsőket átcímkézték és az Otis Felvonó Kft. termékeként került a BKV-hoz - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a szerkesztőséghez eljuttatott dokumentumra hivatkozva.
jún. 1
8:06
Víz alá kerülhet több Balaton-parti településrész (Infostart)
Elönthet a víz több dél-balatoni településrészt, főleg Balatonfenyves környékén, mert a tó magas vízállása mellett 6-8 centi eső eshet a térségben a következő két napon, ráadásul erős szélre lehet számítani - mondta az InfoRádiónak a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.
jún. 1
8:18
Mától indul Orbánék városi forradalma (168 Óra Online)
A közterületi parkolás jogi feltételeit megteremtő törvénymódosításokról szavaz ma az Országgyűlés.
jún. 1
8:18
Marad a piros riasztás mára (Metropol)
Hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait. Árhullám alakult ki a Körösökön. Életveszélyesek a mecseki parkerdők. Lezárt település Fejérben. Borsodban a kispatakok is gondot okoznak. Másfél napja tetőzik a Tisza Tiszafürednél. Lakóházakat veszélyeztet a víz Tolnában.
jún. 1
8:18
Több vonalon is késnek a vonatok (Alternatív Energia)
Késésekre kell számítani a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan vasútvonalon, a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek - közölte a MÁV.
jún. 1
8:18
Megölték az al-Kaida harmadik számú vezetőjét (ATV)
Először történt meg, hogy a terrorszervezet is megerősítette a hírt.
jún. 1
8:20
Ma is piros riasztás (Alternatív Energia)
Kedden is piros riasztás van érvényben éjfélig az ország északi, középső és délnyugati részein a viharok miatt; hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait - olvasható az OMSZ honlapján.
jún. 1
8:20
Három csapás: Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP + videó (ATV)
Bárándy szerint a törvény csorbítja a bírói önállóságot.
jún. 1
8:36
Izrael: 480 palesztint, illetve szimpatizánst őrizetbe vettek (ATV)
Ashdod börtönébe vitték őket.
jún. 1
8:54
A 17 éves világsztár úgy érzi, már nincs szüksége iskolára (ATV)
Fiatal kora ellenére milliárdos lett.
jún. 1
9:00
Több vonalon is késnek a vonatok az országban (Infostart)
Késésekre kell számítani a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan vasútvonalon, a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek - közölte a MÁV.
jún. 1
9:12
Németh Krisztián bordazúzódást szenvedett (ATV)
Ennek ellenére ott lehet Hollandiában.
jún. 1
9:48
A Fidesz semmit nem tanácsol a szlovákiai magyaroknak (ATV)
Az ellenzéki pártok közül az MSZP és az LMP is úgy véli: szerencsésebb lett volna, ha a magyar parlament megvárja a szlovákiai választások végét, mielőtt elfogadják a kettős állampolgársági törvényt. A Jobbik szerint ha kivárják, akkor másba kötöttek volna bele Robert Ficoék. Abban viszont mind a három párt egyetért: a szlovákiai magyarok egyelőre várjanak és mérlegeljenek, módosító javaslatokra…
jún. 1
9:50
Gašparovič: Szlovákia számára Trianon történelmi jelentőségű (ATV)
Az elnök szerint a szerződés a Szlovák Köztársaság egyik legjelentősebb pillére.
jún. 1
9:54
Demszky elismeri a politikai felelősségét Hagyó ügyében (Infostart)
Demszky Gábor arra számít, hogy a rendőrség nem gyanúsítottként, csak tanúként hallgatja ki a BKV-ügyekben. A főpolgármester az Indexnek adott interjúban azt mondta: politikai felelőssége abban áll, hogy Hagyó Miklós ügyében nem lépett már 2007-2008-ban.
jún. 1
10:06
Kétharmados gőggel vádolja a Jobbik a Fideszt (168 Óra Online)
A Jobbik értetlenségének ad hangot, amiért a Fidesz-KDNP elutasította a Btk. módosítása kapcsán tett indítványát az alkotmányügyi bizottságban.
jún. 1
10:06
Torlódás az M3-as autópályán (Metropol)
Baleset miatt csak egy sávon haladhat a forgalom az M3-as autópályán Miskolc felé kedden délelőtt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyele.
jún. 1
10:06
Demszky elismerte politikai felelősségét a Hagyó-ügyben (Alternatív Energia)
Demszky Gábor elismerte politikai felelősségét a Hagyó-ügyben az Indexnek, de nem számít arra, hogy gyanúsított lesz, arról pedig nincs tudomása, hogy a Városházáról finanszíroztak pártokat.
jún. 1
10:06
Nagy torlódás az M3-ason Miskolc felé (ATV)
A balesetben senki nem sérült meg.
jún. 1
10:08
Futni hagyta a berlini rendőrség a Hitler-pólós férfit (ATV)
Hiába rendelkezik a törvény másképp.
jún. 1
10:24
Riasztás! Újabb áradások jöhetnek! 100-120 km/h-s szélre figyelmeztetnek (ATV)
Hétvégétől várható az igazi nyári időjárás.
jún. 1
10:26
Fenyegetések, zsarolások: bajban az RTL Klub műsorvezetője? (ATV)
Nincs nyugta a baleset óta.
jún. 1
10:42
Átfogó vizsgálat az M6-os burkolatának beszakadása miatt (Alternatív Energia)
Vizsgálják az M6-os autópálya burkolatának beszakadása okait, ezzel együtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkezdi a köz- és magánszféra partnersége (PPP) szerződések teljes átvilágítását, mert azok az állam számára előnytelenek - közölte a minisztérium.
jún. 1
10:42
Ítélet a százhalombattai olajlopás és a diósdi kettősgyilkosság ügyében (ATV)
Négy vádlottat felmentettek.
jún. 1
10:48
Észak-Magyarországon mintegy 430 kilométeren van árvízvédelmi készültség (Infostart)
Észak-Magyarországon mintegy 430 kilométeren van árvízvédelmi készültség - tájékoztatta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályvezetője.
jún. 1
11:00
Diósdi maffiaper - életfogytiglant is kiszabtak első fokon (Alternatív Energia)
A diósdi maffiaper 41 vádlottja közül mintegy 30-at ítélt letöltendő szabadságvesztésre kedden hozott elsőfokú ítéletében a Pest Megyei Bíróság; egy ember kapott életfogytiglant.
jún. 1
11:00
Hagyó-ügy: Demszky elismerte politikai felelősségét (ATV)
Nem számít arra, hogy gyanúsított lesz.
jún. 1
11:06
Kósa szerint a fővárosban még jelen van a gyurcsányizmus (Infostart)
Az erdélyi Krónika keddi számában interjút közölt Kósa Lajossal, a Fidesz ügyvezető alelnökével.
jún. 1
11:18
A világ legidősebb fociedzője 93 évesen visszavonul (ATV)
9000 játékost készített fel Ivor Powell.
jún. 1
11:20
Nem kell terrorcselekménytől tartani a foci VB alatt + videó (ATV)
Az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke szerint a dél-afrikai kormány és a FIFA is jól döntött a futball világbajnokság szervezését illetően.
jún. 1
11:36
Tizenhárom embert költöztettek ki Baranyában (Metropol)
Komlón és Pécsett 13 embert kellett kiköltöztetni a heves esőzések okozta veszélyek miatt.
jún. 1
11:36
Felkészült az internet válságára? Már csak 18 hónapja van rá! (ATV)
A CNN értesülése szerint az internet növekedése leáll.
jún. 1
11:38
Lezárták az 1-es utat Tatabányán (Metropol)
Teljes szélességében lezárták az 1-es utat burkolatsüllyedés miatt Tatabánya belterületén, Felsőgalla térségében, a forgalmat mellékutakra terelik.

Keresés