2010. június 1. kedd

jún. 1
5:18
Itt az ítéletidő: tornádók fenyegetik Magyarországot (168 Óra Online)
A klímaváltozás egyik markáns jeleként tornádók és hurikánszerű jelenségek fenyegetnek a következő hetekben, hónapokban Magyarországon.
jún. 1
5:18
„Mi vagyunk a szent család” Vallott a feleségét elhagyó magyar énekes (ATV)
Néhány hónapja még úgy tűnt, hogy mindennek vége közöttük.
jún. 1
5:20
„Az utcán lehetett horgászni” Kiöntött egy budai patak + videó (ATV)
Több száz milliós kár keletkezett csak az egyik utcában.
jún. 1
6:00
Filipsz László: Szigorúbb földtörvény kell a spekulánsok ellen (Infostart)
Külföldiek, akár spekulánsok is termőföldhöz juthatnak Magyarországon a magyar állampolgárság megszerzésével - hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége. A szervezet titkára szerint mihamarabb szigorítani kell a földtörvényt.
jún. 1
6:12
A Fidesz ezt is megmenti, csak nem tudni, miből (Népszava)
Támogatják a kormányprogramban megfogalmazott egészségügyi célkitűzéseket a Népszava Online által megkérdezett szakértők, szerintük ugyanis ebben a ciklusban el lehetne kezdeni a szektor teljes megújítását. Rácz Jenő emellett hangsúlyozta azt is, hogy csak az a program érhet valamit, amit meg is tudnak valósítani. A célok tehát egyértelműek, a finanszírozás viszont egyelőre kérdéses. A Népszava…
jún. 1
6:18
Stumpf: Orbán elsődleges feladata, hogy lezárja az átmenet korszakát (Infostart)
A Fidesz-kormány elsődleges feladata egy új alkotmány létrehozása - mondta Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf István szerint Orbán Viktor kormányfő prioritása az lesz, hogy lezárja az átmenet és az átmeneti alkotmány korszakát.
jún. 1
6:30
Magyar egyházak: ez a titok már nem maradhat házon belül (168 Óra Online)
A választások után más országban ébredünk. Ezt ígérte a voksolás előtt néhány nappal Orbán Viktor. Vajon milyen lesz az állam viszonya az egyházakhoz Másországban? Milyen következtetéseket lehet levonni a polgári törvénykönyv módosításával kapcsolatos javaslatokból, illetve a közelmúlt más fideszes, KDNP-s indítványaiból? Tomka Miklós vallásszociológust, a SOTE tanárát és Wildmann János…
jún. 1
6:36
Ma dönthet a parlament a parkolás új szabályairól (Infostart)
A közterületi parkolás jogi feltételeit megteremtő törvénymódosításokról szavaz ma az Országgyűlés, amely várhatóan módosítja a 2011-es népszámlálásról szóló jogszabályt is.
jún. 1
6:48
Navracsics Tibor: még nem estek ki csontvázak a szekrényből (Népszava)
Duplájára emelték az árvízkárosultakat segítő alapot, valamint újra felkérték a Vékás professzor által vezetett stábot, hogy dolgozzanak ki egy szakma által is elfogadható Ptk.-t - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő, az új kormány első sajtótájékoztatóján.
jún. 1
6:48
LMP: a Fidesz utólagos kampányt folytat + videó (ATV)
Schiffer szerint nem beszélnek az igazán égető kérdésekről.
jún. 1
6:50
BKV: három szignó hiányzik (Népszava)
A BKV-nál működő 26 szakszervezet közül tegnap, az idei bérmegállapodás aláírásakor csak 23 érdekképviselet látta el kézjegyével a dokumentumot, így a 2010-es bérfejlesztés csak ma léphet érvénybe, amikor a hiányzó három aláírás is rákerül a megállapodásra.
jún. 1
6:52
Zavaros védekezés az ipari kémkedés ügyében (Népszava)
A vádirat ismertetésével, és a vádlottak meghallgatásával kezdődött meg tegnap a Fővárosi Bíróságon a négymilliárdos ipari kémkedési ügy tárgyalása. Hétfőn az első és másodrendű vádlott tett vallomást, mindketten tagadták a bűncselekmény elkövetését. Péntek László tanácsa azonban még nem szembesítette őket a bizonyítékokkal.
jún. 1
6:54
Offshore közeli a leendő államtitkár (Népszava)
Strómanokon keresztül köthető Gál András Levente ügyvédi irodájához több külföldön, a többi közt a Seychelles szigeteken bejegyzett offshore tulajdonú cég - állítja a hireszerzo.hu. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium leendő államtitkára korábban vádaskodásnak minősítette az ilyen jellegű feltételezéseket. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője nemrég azt mondta: rendszerszintű…
jún. 1
6:54
Lakóparktelek legelőáron (HVG)
Cserépfalu egy kis borsodi település a Bükki Nemzeti park szomszédságában. Az ott tervezett lakópark miatt élénk vita alakult ki arról, mennyiért érdemes értékesíteni a falu földterületét, s milyen beruházás válhat a község javára.
jún. 1
6:56
Demszky: a Fidesznek ellenségképre van szüksége (Népszava)
A Fidesz szimbolikus politizálással, ellenségképek megrajzolásával próbálja áthidalni az ígéretei és a tényleges kormányzati mozgástér közötti távolságot - jelentette ki lapunknak Demszky Gábor.
jún. 1
7:24
Vérig sértették a magyar énekest, mégis igent mondott az RTL Klubnak (ATV)
Méltatlannak tartotta, hogy bizonyítania kell.
jún. 1
7:42
Szombathely: „rendszeresen csomagolgatta” a fiatal lány hulláját + videó (ATV)
Egyedül nem tudta elvinni a padlásról.
jún. 1
7:48
Demszky Kósának: Budapest mindenben jobban áll Debrecennél (HVG)
A Fidesz szimbolikus politizálással, ellenségképek megrajzolásával próbálja áthidalni az ígéretei és a tényleges kormányzati mozgástér közötti távolságot - nyilatkozta a Népszava keddi számában Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, aki szerint Debrecen fejlesztéseit éppen a budapestiek jövedelemadó-befizetéseiből finanszírozzák..
jún. 1
7:48
Váltás jöhet a Szerencsejáték Zrt. élén (Infostart)
Új vezérigazgató kerülhet a Szerencsejáték Zrt. élére - írja a Népszabadság. A lap szerint a jelenlegi vezérigazgatót, Székely Gábort Szentpétery Kálmán váltja, aki pillanatnyilag a BÁV Zrt.-t vezeti. Nyilatkozni egyikük sem kívánt, de az utód fontosnak tartotta rögzíteni kívülállását a politikától.
jún. 1
7:48
Demszky szerint a Fidesznek ellenségképre van szüksége (MaHu)
A Fidesz szimbolikus politizálással, ellenségképek megrajzolásával próbálja áthidalni az ígéretei és a tényleges kormányzati mozgástér közötti távolságot - nyilatkozta a Népszava keddi számában Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere.
jún. 1
8:00
Kínai trükk a BKV-nál: és mégis mozog... (168 Óra Online)
A Kínában gyártott mozgólépcsőket átcímkézték és az Otis Felvonó Kft. termékeként került a BKV-hoz - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a szerkesztőséghez eljuttatott dokumentumra hivatkozva.
jún. 1
8:06
További viharok jönnek, marad a piros riasztás (HVG)
Kedden is piros riasztás van érvényben éjfélig az ország északi, középső és délnyugati részein a viharok miatt; hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait - olvasható az OMSZ honlapján.
jún. 1
8:06
Víz alá kerülhet több Balaton-parti településrész (Infostart)
Elönthet a víz több dél-balatoni településrészt, főleg Balatonfenyves környékén, mert a tó magas vízállása mellett 6-8 centi eső eshet a térségben a következő két napon, ráadásul erős szélre lehet számítani - mondta az InfoRádiónak a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.
jún. 1
8:18
Mától indul Orbánék városi forradalma (168 Óra Online)
A közterületi parkolás jogi feltételeit megteremtő törvénymódosításokról szavaz ma az Országgyűlés.
jún. 1
8:18
Több vonalon is késnek a vonatok (Népszava)
Késésekre kell számítani a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan vasútvonalon, a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek - közölte a MÁV.
jún. 1
8:18
Megölték az al-Kaida harmadik számú vezetőjét (ATV)
Először történt meg, hogy a terrorszervezet is megerősítette a hírt.
jún. 1
8:20
Ma is piros riasztás (Népszava)
Kedden is piros riasztás van érvényben éjfélig az ország északi, középső és délnyugati részein a viharok miatt; hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait - olvasható az OMSZ honlapján.
jún. 1
8:20
Három csapás: Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP + videó (ATV)
Bárándy szerint a törvény csorbítja a bírói önállóságot.
jún. 1
8:24
Százmilliós terepjárók az afganisztáni missziónak (HVG)
Az afganisztáni katonai misszió számára 2009-ben beszerzett öt Mercedes katonai terepjáró 600 millió forintos vételárát csökkenteni lehetett volna, ha olyan járműveket vett volna a Honvédelmi Minisztérium, amelyek eleve ballisztikai védelemmel ellátott fegyverállványokkal vannak felszerelve - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.
jún. 1
8:24
Kínai mozgólépcső német termékként került a BKV-hoz (MaHu)
A Kínában gyártott mozgólépcsőket átcímkézték és az Otis Felvonó Kft. termékeként került a BKV-hoz - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a szerkesztőséghez eljuttatott dokumentumra hivatkozva.
jún. 1
8:24
Újabb kínos BKV-ügy (orientpress)
Lapértesülés szerint Kínában gyártott, tengeren utaztatott és Németországban átcímkézett mozgólépcsőket épített be 2004-ben a Deák téren az Otis Felvonó Kft., amely a munkát nyílt nemzetközi tenderen nyerte el a BKV-tól. A csaknem 1,4 millió eurós beruházás során a kivitelező cég több jogsértést is elkövethetett, mivel a közlekedési vállalattal kötött szerződés szerint a mozgólépcsőket a…
jún. 1
8:26
Kínai mozgólépcső német termékként került a BKV-hoz (HVG)
Kínában gyártott mozgólépcsőket átcímkézték és az Otis Felvonó Kft. termékeként került a BKV-hoz - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a szerkesztőséghez eljuttatott dokumentumra hivatkozva.
jún. 1
8:36
Izrael: 480 palesztint, illetve szimpatizánst őrizetbe vettek (ATV)
Ashdod börtönébe vitték őket.
jún. 1
8:42
130 milliós terepjárók a honvédségnél (orientpress)
Öt katonai terepjárót szerzett be tavaly az afganisztáni missziónak a Honvédelmi Minisztérium 660 millió forintért. A járművek azért kerültek több mint 130 millió forintba darabonként, mert különleges, ballisztikai védelemmel ellátott fegyverállványokkal vannak felszerelve. Sajtóinformációk szerint olcsóbban is hozzájuthattak volna.
jún. 1
8:42
Csúnya magánéleti titkok? - Zsarolják és fenyegetik Stohl Andrást (MaHu)
Sokan haszonszerzés céljából keresik meg a hetekkel ezelőtt súlyos balesetet okozott színészt - Stohl Andrást többek között olyanokkal zaklatják, hogy nem túl hízelgő magánéleti titkokat is kifecsegnek róla, ha nem fizet.
jún. 1
8:54
A 17 éves világsztár úgy érzi, már nincs szüksége iskolára (ATV)
Fiatal kora ellenére milliárdos lett.
jún. 1
9:00
Demszky szerint a Fidesznek ellenségképre van szüksége (HVG)
A Fidesz szimbolikus politizálással, ellenségképek megrajzolásával próbálja áthidalni az ígéretei és a tényleges kormányzati mozgástér közötti távolságot - nyilatkozta a Népszava keddi számában Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere.
jún. 1
9:00
Több vonalon is késnek a vonatok az országban (Infostart)
Késésekre kell számítani a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan vasútvonalon, a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek - közölte a MÁV.
jún. 1
9:00
Marad a piros riasztás, 103 helyre riasztották a katasztrófavédelmet (MaHu)
Kedden is piros riasztás van érvényben éjfélig az ország északi, középső és délnyugati részein a viharok miatt; hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait - olvasható az OMSZ honlapján.
jún. 1
9:02
Diósdi gyilkosság: különösen szigorú intézkedések az ítélethirdetés helyszínén (HVG)
Különösen szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be a diósdi maffiaper ítélethirdetésének helyszínén, a Legfelsőbb Bíróságon és annak környékén - tapasztalta a helyszínen a tárgyalást megelőzően, kedden reggel az MTI tudósítója.
jún. 1
9:12
Németh Krisztián bordazúzódást szenvedett (ATV)
Ennek ellenére ott lehet Hollandiában.
jún. 1
9:36
Több vonalon is késnek a vonatok az országban (MaHu)
Késésekre kell számítani a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan vasútvonalon, a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.
jún. 1
9:48
A Fidesz semmit nem tanácsol a szlovákiai magyaroknak (ATV)
Az ellenzéki pártok közül az MSZP és az LMP is úgy véli: szerencsésebb lett volna, ha a magyar parlament megvárja a szlovákiai választások végét, mielőtt elfogadják a kettős állampolgársági törvényt. A Jobbik szerint ha kivárják, akkor másba kötöttek volna bele Robert Ficoék. Abban viszont mind a három párt egyetért: a szlovákiai magyarok egyelőre várjanak és mérlegeljenek, módosító javaslatokra…
jún. 1
9:50
Gašparovič: Szlovákia számára Trianon történelmi jelentőségű (ATV)
Az elnök szerint a szerződés a Szlovák Köztársaság egyik legjelentősebb pillére.
jún. 1
9:54
Baleset miatt nagy a torlódás az M3-as autópályán (HVG)
Baleset miatt csak egy sávon haladhat a forgalom az M3-as autópályán Miskolc felé kedden délelőtt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel.
jún. 1
9:54
Demszky elismeri a politikai felelősségét Hagyó ügyében (Infostart)
Demszky Gábor arra számít, hogy a rendőrség nem gyanúsítottként, csak tanúként hallgatja ki a BKV-ügyekben. A főpolgármester az Indexnek adott interjúban azt mondta: politikai felelőssége abban áll, hogy Hagyó Miklós ügyében nem lépett már 2007-2008-ban.
jún. 1
9:54
Demszky nem számít arra, hogy meggyanúsítják (orientpress)
Demszky Gábor nem számít rá, hogy a rendőrség gyanúsítottként hallgatná ki BKV-ügyben, azt ugyanakkor valószínűsíti, hogy tanúként hamarosan beidézik. A főpolgármester az Index.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy leköszönése után egyszerű nyugdíjas lesz, aki 'nem sok' nyugdíjából fog élni és könyvet ír majd.
jún. 1
10:06
Kétharmados gőggel vádolja a Jobbik a Fideszt (168 Óra Online)
A Jobbik értetlenségének ad hangot, amiért a Fidesz-KDNP elutasította a Btk. módosítása kapcsán tett indítványát az alkotmányügyi bizottságban.
jún. 1
10:06
Demszky elismerte politikai felelősségét a Hagyó-ügyben (Népszava)
Demszky Gábor elismerte politikai felelősségét a Hagyó-ügyben az Indexnek, de nem számít arra, hogy gyanúsított lesz, arról pedig nincs tudomása, hogy a Városházáról finanszíroztak pártokat.
jún. 1
10:06
Nagy torlódás az M3-ason Miskolc felé (ATV)
A balesetben senki nem sérült meg.

Keresés