2010. július 1. csütörtök

júl. 1
5:03
Rendeződik holnaptól a káosz Budapesten (Népszava)
Holnaptól lépnek életbe az új parkolási szabályok, amelyek már a vonaljegy árához igazítják a parkolási díjat. Pótdíjat akkor kell majd fizetni, ha valaki öt perccel - egy óránál hosszabb várakozás esetén tizenöt perccel - túllépi a kifizetett várakozási időt, késedelmi kamat viszont nem számítható fel. A Fidesz ebben is ígért: ha ősszel nyernek az önkormányzati választásokon, csökkentik a BKV-…
júl. 1
5:21
MSZP: Mesterházyt elnöknek! (Népszava)
Egyedüli jelöltként Mesterházy Attila frakcióvezetőt javasolja az MSZP új elnökének a párt jelölőbizottsága a júliusi rendkívüli tisztújító kongresszusnak. Balogh András, a szocialisták volt államfőjelöltje pedig alelnök vagy akár elnökhelyettes is lehet.
júl. 1
5:21
Gyámság alá helyezhetik a magyar megasztárt, embercsempészet a háttérben (ATV)
Előfordulhat, hogy magára marad.
júl. 1
5:23
Álvita és "holokauszt-kártya" a T. Házban (Népszava)
Az elszámoltatásról, illetve a holokausztról szóló vitába torkollott tegnap a parlamenti ülés, amelyen a Biszku Béláról szóló dokumentumfilm volt napirenden.
júl. 1
5:23
Váltás az MTI-nél is: megvan a jelölt! (ATV)
Vince Mátyás helyére Belénessy Csaba kerülhet - tudta meg az atv.hu.
júl. 1
5:25
Többen beleírnának a médiatörvénybe (Népszava)
Újabb szervezet, a Magyar Média Kerekasztal csatlakozott azok népes táborához, akik szeretnének beleszólni, hogyan alakul a sajtó élete a jövőben. A több szakmai szervezetet és médiumot tömörítő csoport jelezte: ha már hétfőn elhalasztották a csomag egyes részeiről szóló szavazást, adjanak helyt a szakmai egyeztetésnek. Szalai Annamária, az ORTT Fidesz által delegált tagja jelezte: ősszel jön a…
júl. 1
5:27
Bakondi lesz a katasztrófavédelmi főigazgató (Népszava)
Ma több személycserét is bejelent Pintér Sándor belügyminiszter azon az állománygyűlésen, melyen a miniszterelnök is felszólal.
júl. 1
5:29
Magára szavazott Schmitt Pál? (Népszava)
"A nemzet és az ország vezetése nem önzőségről szól" - idézte Szent Istvánt kedden Schmitt Pál, miután kihirdették a titkos szavazás eredményét, mellyel az Országgyűlés őt választotta államfőnek.
júl. 1
5:39
Olcsóbb áram, drágább távhő - mi változik július 1-én? (Infostart)
Nő a távhő díja, de csökken az áram és a roaming ára július 1-én.
júl. 1
5:39
Forradalom: újraindulnak a magyar szellemvonatok (168 Óra Online)
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerint teljesen komolyan kell venni azokat az ígéreteket, amely szerint a kormány lehetőség szerint visszaállítja a forgalmat a megszüntetésre ítélt vasútvonalakon. Békés megyei példák mutatják, hogy ezt az érintettek sem kérik feltétlenül, másrészt van szellemvonat utas nélkül.
júl. 1
6:51
Afganisztán: megtámadták a NATO-támaszpontot, de visszaverték a tálibokat + videó (ATV)
Reggel kezdték a támadást a tálibok.
júl. 1
7:09
Csalódást okozhat a budapestieknek a parkolási szabályozás - lapszemle (Infostart)
Nem teremt "paradicsomi állapotokat" a ma életbe lépő az új fizetőparkolási rendszer Budapesten - írja a Népszabadság.
júl. 1
7:09
„A korrupció időnként a kisebbik rossz” (HVG)
„Magyarországon a korrupció nem a politikusok huncutsága, áthatja mindannyiunk életét” – állítja Szalai Ákos közgazdász. Ebből következik, hogy szerinte „néha jobb a korrupciót eltűrni, mint megszenvedni a korrupcióellenes harcban kitalált eszközöket”.
júl. 1
7:09
MSZP: követhetetlenné tenné a Fidesz javaslata a költségvetést + videó (ATV)
Csak 600 milliárd eltérés esetén kellene pótköltségvetést készíteni.
júl. 1
7:27
Jó hír: szigorodik a jogosítvány megszerzése (168 Óra Online)
Alapfokú iskolai végzettség nélkül nem adnak jogosítványt ezentúl.
júl. 1
7:27
Egy hónap alatt kell csúcsformába jönnie az RTL Klub új sztárjának (ATV)
Személyi trénert is kapott segítség gyanánt.
júl. 1
7:45
Ikvai-Szabó: Budapest gazdálkodása stabil és átlátható (Infostart)
Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes szerint Budapest gazdálkodása stabil, hitelképessége jó, költségvetési politikája átlátható, eladósodottságának mértéke pedig elmarad a vidéki nagyvárosokra jellemző szinttől.
júl. 1
7:45
Emelkedik a távhődíj (Népszava)
A földgázárak emelkedése miatt július 1-jén átlagosan 6,7 százalékkal emelkedik a budapesti távfűtéses lakások éves távhőköltsége - közölte a Főtáv Zrt., amely már áprilisban nyilvánosságra hozta az emelés mértékét.
júl. 1
7:45
Tarlós megválasztása esetén megtartaná Demszkyt + videó (ATV)
Már tudja, milyen feladatot adna neki.
júl. 1
8:21
Bizonytalan Kövér házelnöki posztja? (orientpress)
A parlamentnek házelnököt kell választania a nyári szünet előtti utolsó ülésén, július 19-én, mert az Országgyűlés mostani elnöke, az államfővé választott Schmitt Pál a Sándor palotába költözik augusztus 6-án. A Népszabadság úgy tudja, mivel Kövér László összekülönbözött Orbán Viktorral Schmitt államfővé választása kapcsán, egyáltalán nem biztos, hogy ő lesz a házelnök.
júl. 1
8:21
Főpolgármester-helyettes: Budapest gazdálkodása stabil és átlátható (MaHu)
Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes szerint Budapest gazdálkodása stabil, hitelképessége jó, költségvetési politikája átlátható, eladósodottságának mértéke pedig elmarad a vidéki nagyvárosokra jellemző szinttől.
júl. 1
8:21
Schmitt Három héttel ezelőtt mondta Orbán Viktor, hogy így készüljek... (168 Óra Online)
"Három héttel ezelőtt mondta Orbán Viktor, hogy úgy készüljek, én leszek a Fidesz elnökjelöltje" - nyilatkozott kiválasztása körülményeiről Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság kedden megválasztott új elnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című reggeli műsorában. Az augusztus első hetében hivatalba lépő új államfő az elnöki periódusa prioritásairól is nyilatkozott.
júl. 1
8:21
Kövér szerint nem volt megfelelő jelölt Schmitt + videó (ATV)
Nem áll egyedül véleményével a Fidesz egyik meghatározó politikusa.
júl. 1
8:39
Gázolás miatt késnek a vonatok (HVG)
Hatvan-hetven perces késésre kell számítani a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon csütörtökön várhatóan reggel 8 óráig – közölte a MÁV sajtóügyeletese.
júl. 1
8:39
Férfiből nő, autóval utazó maratoni futó, évtizedeket letagadó focisták (ATV)
Összeállítás a sporttörténelem vaskos csalásaiból.
júl. 1
8:57
Pintér több mint féltucat vezetőt lecserél (HVG)
A csütörtök reggeli állománygyűlésen jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter az ORFK vezérkarának leváltását. Mindezt azzal indokolta, hogy szemléletváltásra van szükség a rendőrség munkájában.
júl. 1
8:57
Tóth Tamás lett a budapesti, Hatala József az országos rendőrfőkapitány (Infostart)
Hatala Józsefet nevezte ki július 1-jei hatállyal országos rendőrfőkapitánynak a miniszterelnök; a budapesti rendőrpalotában tartott feladatmeghatározó állománygyűlésen számos változást jelentettek be, gyakorlatilag az ORFK összes legfőbb vezetői posztján csere történt.
júl. 1
8:57
Bizonytalan Kövér házelnöksége (MaHu)
A parlamentnek házelnököt kell választania a nyári szünet előtti utolsó ülésén, július 19-én, mert az Országgyűlés mostani elnöke, az államfővé választott Schmitt Pál a Sándor palotába költözik augusztus 6-án.
júl. 1
8:57
„Igazi férfiak nem vesznek lányokat” Soha nem volt idegen nővel a brazil sztár (ATV)
Komolyan veszi a házasságot.
júl. 1
8:57
Közlemény (ORFK) (Police)
júl. 1
9:15
Komolyan átvizsgálják az OCÖ-t (orientpress)
Miközben folyamatban van Kolompárék büntetőpere, állami számvevőszéki vizsgálatot, egyúttal törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményezett Szászfalvi László nemzetiségi államtitkár az Országos Cigány Önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban. Egyúttal levélben szólította fel Kolompár Orbán OCÖ-elnököt, hogy további kifizetéseket ne tegyen.
júl. 1
9:15
Önállósodik Szili Katalin mozgalma? (MaHu)
Automatikusan megszűnik az MSZP azon tagjainak párttagsága, akik a párttal szemben indulnak - nyilatkozta a pártvezető. Laphír szerint szinte kizárt, hogy Szili Katalin mozgalma a fővárosban a szocialista párttal közösen induljon.
júl. 1
9:15
Véleménykorlátozás (168 Óra Online)
Múlt héten az Európai Újságíró Szövetség és az EBESZ sajtószabadság-biztosa közleményben szólította fel a magyar kormányt: vonja vissza médiatörvény-tervezetét. Lapunk több nemzetközi szervezetet is megkeresett, véleményt kért tőlük. Abban mindannyian egyetértettek: a Fidesz sajtótervezete antidemokratikus. HERSKOVITS ESZTER írása.
júl. 1
9:15
Wartburgja van a milliárdos miniszternek + videó (ATV)
Legalábbis saját tulajdonában.
júl. 1
9:33
Ikvai: Budapest gazdálkodása stabil és átlátható (Népszava)
Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes szerint Budapest gazdálkodása stabil, hitelképessége jó, költségvetési politikája átlátható, eladósodottságának mértéke pedig elmarad a vidéki nagyvárosokra jellemző szinttől.
júl. 1
9:33
Izraeli légicsapás egy terrorista bázisra (ATV)
A Hamász idén eddig 90 rakétát lőtt lőtt ki zsidó településekre.
júl. 1
9:51
Razzia – Rátörték az ajtót az illegális üzemre Józsefvárosban (168 Óra Online)
A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának munkatársai ellenőrzést tartottak egy Józsefvárosi piachoz közel eső telepen. Az épület belülről bezárt ajtaját a pénzügyőrök többszöri felszólítása ellenére sem nyitották ki a bent tartózkodók, így azt felfeszítették.
júl. 1
9:51
Fél évet késett a pajzs, de megérkezett (Népszava)
A 4-es metró északi alagútépítő pajzsa is műszaki nehézségek nélkül érte el a Baross téri megállót, ezzel lezárult a pajzsos alagútépítés az új vonal első szakaszán.
júl. 1
9:51
MSZP-beszámoló: a korrupció okozta a legnagyobb kárt a pártnak (ATV)
Az MSZP történetének "legviharosabb korszakán" van túl Gyurcsány Ferenc tavaly márciusi lemondása óta - ezt állapítja meg a szocialista párt júliusi tisztújító kongresszusára készült beszámoló.
júl. 1
9:53
Múltja miatt zsarolják az RTL Klub sztárját (ATV)
Ezért is van szüksége testőrökre.
júl. 1
10:09
Krizsó Szilvia lekerül a képernyőről – KDNP-s pártszóvivő jön helyette? (168 Óra Online)
A Kreatív Online információi szerint a nyári szünet után az MTV nem folytatja a Szólás szabadsága című műsort, így Krizsó Szilvia is lekerül a képernyőről.
júl. 1
10:09
Az oligarchák kormánya (Népszava)
Legalább egy milliárdos és két, több százmillió forintos vagyonú tagja is van az Orbán-kormánynak, derült ki a négy nem képviselő miniszter vagyonnyilatkozatából. Emlékezetes, Orbán Viktor többször bankár-kormánynak nevezte az előző kabinetet, a választási győzelme után pedig arról regélt: a magyarok megbuktatták az oligarchák rendszerét.
júl. 1
10:27
Hatala József az ORFK, Tóth Tamás a BRFK élén (orientpress)
Hatala József altábornagyot az Országos Rendőr-főkapitányság, az V. kerületi rendőrkapitány Tóth Tamást pedig Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) élére nevezte ki csütörtök reggel Pintér Sándor. A belügyminiszter ugyanakkor több rendőri vezetőt leváltott, és bejelentette a Terrorelhárítási Központ létrejöttét is.
júl. 1
10:27
Áremelkedés és változások mától (MaHu)
Átlagosan 5 százalékkal csökken az áram ára, drágul viszont a távhő egyes településeken és több pótdíjat kell fizetniük a Volánbusz járatain szabálytalanul utazóknak július 1-től. Mostantól bírságot szabhatnak ki, ha egy terület gazdája nem végezte el a kötelező parlagfű-irtást. Életbe lépnek az új parkolási szabályok, olcsóbban lehet telefonálni az Unión belül és csökken a diákhitel kamata.
júl. 1
10:27
Még semmit nem kaptak a felsőzsolcaiak a nekik összegyűjtött adományokból + videó (ATV)
Csak ma alakult meg az adományozó munkacsoport.
júl. 1
10:45
Új elnök a Magyar Rektori Konferencia élén (HVG)
Új elnök áll csütörtöktől a Magyar Rektori Konferencia élén Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora személyében, aki egy évig tölti be tisztséget – közölte a konferencia.
júl. 1
10:45
Navracsics: Elképzelhető, hogy nem lesz létszámcsökkenés a közigazgatásban (Infostart)
Navracsics Tibor jelenleg nem tartja kizártnak, hogy nem lesz létszámcsökkenés a közigazgatásban, átcsoportosítás azonban elképzelhető. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt azután mondta, hogy csütörtökön, a köztisztviselők napján három önkormányzati szövetség és nyolc, a közszolgálatban érintett szakszervezet képviselőjével találkozott.
júl. 1
10:45
Távozik a rektor, beolvaszthatják a Zrínyit (orientpress)
Menesztette a honvédelmi miniszter Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) rektorát; Hende Csaba a leváltással együtt jelentette be, hogy ezentúl Deák János nyugalmazott vezérezredes lesz az intézmény miniszteri biztosa. A tárcavezető beszélt az egyetem lehetséges integrálásáról is - a Zrínyi így egy közszolgálati egyetem részét képezné.
júl. 1
10:45
Agyonverték a magyar színésznő barátnőjét, nem tudja túltenni magát rajta (ATV)
A férj volt a gyilkos.
júl. 1
10:47
Távozik Kaltenbach Jenő (HVG)
Július 1-jei hatállyal beadta lemondását Kaltenbach Jenő, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke - írja a csütörtöki Népszabadság.

Keresés