2010. augusztus 1. vasárnap

aug. 1
5:24
Legrosszabb esetben 10 évet kaphat a két magyar rádiós haverja (ATV)
A polgármester magyar politikus lányának vett közpénzen ajándékot, miközben a közalkalmazottak nem kaptak fizetést.
aug. 1
5:26
A szesz és örökség országa leszünk + videó (ATV)
Beindult az Orbán-program.
aug. 1
6:18
Egy ellenzéki javaslat sem csúszott át a fideszes többségen (168 Óra Online)
Az új parlament május 14-i alakuló ülése óta – az országgyűlési statisztikák szerint – benyújtott száz törvényjavaslatból összesen 26-ot jegyez a három ellenzéki párt, ezek közül azonban egyet sem fogadott el a Fidesz-KDNP-többség. A Jobbik 12, az MSZP és az LMP 7-7 javaslattal kísérletezett, és csak egy LMP-s, a kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba vételét támogatta a Ház.…
aug. 1
7:12
Évek alatt egyszer jutott el fodrászhoz a magyar sztármodell (ATV)
És nem holdkóros, hogy a cipőket meg ilyesmiket imádja.
aug. 1
7:30
Előfordulhat, hogy 2015-re sem lesz metró + videó (ATV)
Akkor pedig több százmilliárdnyi uniós támogatást kell visszafizetni.
aug. 1
8:06
Horn a miniszterelnöki jóslatról: „Attól mentsen meg az Isten!” (168 Óra Online)
Pécs legnagyobb szállodáinak vezetőjeként hat évig dolgozott a város turizmusának fellendítésén. Közvetve: az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program sikerén. Rangos szakmai elismerését is ennek köszönheti. S bár közben visszatért a fővárosba, a legnagyobb hazai szálloda élére, ma is rendszeresen feltűnik Pécsett – legutóbb a színháztalálkozón –, s érdeklődéssel figyeli az EKF-programot. SZTANKAY…
aug. 1
8:06
Pálinka a konyhából: ijesztő dolgok is megtörténhetnek (Népszava)
Már február óta borzolja az ország idegeit a legális házi pálinka főzés kérdése. A változtatásokra vonatkozó találgatások után végre kitisztult a kép az új elfogadott törvényjavaslattal. A magyar gazdák érdeklődését az is bizonyítja, hogy már külföldön is felvásárolták a pálinkafőző készleteket.
aug. 1
8:06
Vasárnapi közlekedési információk (ORFK) (Police)
Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy az elmúlt 24 órában összesen 138 közúti közlekedési baleset történt . Ebből 1 halálos kimenetelű volt , 18 súlyos , 38 pedig könnyű sérüléssel végződött. Fentieken túl, 81 személyi sérülés nélküli anyagi káros baleset történt.
aug. 1
8:39
Telibe trafálták a Jokert az ötösön (MaHu)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták:
aug. 1
8:41
Tavasszal lehet új alkotmányunk (MaHu)
A következő egy hónapban kell véleményt mondaniuk a felkért szervezeteknek arról, hogy miben változzon a jelenlegi alkotmány. A pártok maguk dönthettek arról, kit kérdeznek meg. Legkorábban késő tavasszal fogadhatják el az új alkotmányt.
aug. 1
9:15
Megcsúszott Szolnoknál a Tisza fővédvonala egy szakaszon (MaHu)
Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Köti-kövízig) a Tisza szolnoki fővédvonalának egy szakaszán, ahol a napokban a töltés megcsúszását észlelték a szakemberek.
aug. 1
9:18
MÁV-igazgató: a gyanú 40 milliós károkozás, a fizetés havi másfél millió + videó (ATV)
Csak jogerős döntés után lehet egy állami cégvezető fizetését befagyasztani.
aug. 1
9:36
Én is a földön feküdtem ájultan – hajszálon múlott, hogy túlélte a duisburgi tragédiát + videó (ATV)
A város polgármestere nem mert elmenni az áldozatokra emlékező ceremóniára.
aug. 1
9:54
Már nem kell mindenkinek diploma (Népszava)
Egyre ismertebb és népszerűbb a fiatalok körében a felsőfokú szakképzés, évről-évre többen jelentkeznek és kerülnek be ilyen képzési formákra - olvasható a felvi.hu elemzésében.
aug. 1
10:09
Nem szigorodik a szabályozás (orientpress)
Nem lép életbe az az előző kormány által hozott rendelet, amely értelmében augusztus elsejétől szigorodott volna a vezetői engedélyekhez előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat.
aug. 1
10:12
Dugó lehet a határon (Népszava)
Erős forgalomra lehet számítani vasárnap az ország több útvonalán és határátkelőhelyén, így az M3-as autópályán a Formula-1 verseny miatt, a nyaralóhelyek környékén, a záhonyi és a röszkei határnál - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája az MTI-vel.
aug. 1
10:27
Óriási területeket perzsel a tűz Oroszországban (Infostart)
Az oroszországi erdőtüzek a hét végére elharapództak az orosz Távol-Kelet térségében, ahol csaknem 100 ezer hektárnyi tajgát perzselnek a lángok - közölte a helyi erdőgazdálkodási szakszolgálat.
aug. 1
10:27
Megcsúszott Szolnoknál a Tisza fővédvonala (MaHu)
Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Köti-kövízig) a Tisza szolnoki fővédvonalának egy szakaszán, ahol a napokban a töltés megcsúszását észlelték a szakemberek.
aug. 1
10:30
Jobbik-fórum után estek egymásnak a gárdisták és a cigányok (168 Óra Online)
Sajóbábonyban 2009. november 14-én, szombaton lakossági fórumot tartott a Jobbik, ezt követően vasárnap elszabadultak az indulatok a feloszlatott magyar gárda egyenruhájába öltözött csoport és a roma lakosság között. Az MTI birtokába került dokumentumban Kállai Ernő kisebbségi ombudsman úgy fogalmazott: a Miskolctól körülbelül 15 kilométerre lévő településen történtekről megjelent tudósítások…
aug. 1
10:30
Kényszerleszállás Zalában (Népszava)
Kényszerleszállást hajtott végre két vitorlázó repülőgép szombat este az M70-es autóút mellett, Murarátka közelében - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete vasárnap az MTI-t.
aug. 1
10:30
Irán: 166 gramm heroinért akasztottak (ATV)
Idén már 99 embert végeztek ki.
aug. 1
10:32
Az MSZP megnevezte az alkotmány-előkészítést segítő civil jelöltjeit (Népszava)
Az MSZP a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségét, a Nyugdíjasok Országos Szövetségét, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségét, a Társadalmi Uniót és a Magyar Természetvédők Szövetségét jelölte meg olyan civil szervezetként, amelytől az alkotmány előkészítő eseti bizottság elnöke véleményt kérhet - közölte az MSZP az MTI-vel szombaton.
aug. 1
10:45
Újra lehet szóbeli felvételi az egyetemeken (Infostart)
Várhatóan egy-két hónapon belül dolgozzák ki az egyetemi és főiskolai szóbeli vizsgák visszaállításának részleteit - mondta Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár.
aug. 1
10:48
Romagyilkosságok: "egyes bizonyítékok megszerzése, nem biztos, hogy a törvényesen történt" (ATV)
A bíróságnak 35 ezer oldalnyi nyomozati iratot kell előtte áttekintenie.
aug. 1
11:03
Két vitorlázógép kényszerleszállása Zalában (HVG)
Kényszerleszállást hajtott végre két vitorlázó repülőgép szombat este az M70-es autóút mellett, Murarátka közelében - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete vasárnap az MTI-t.
aug. 1
11:06
Véres fotó: 26 éves munkás zuhant a mélybe Szombathelyen (168 Óra Online)
Szombaton, délután kettő óra körül leesett egy 26 éves vaskúti férfi a szombathelyi Savaria Mozi járda feletti tetőeleméről.
aug. 1
11:21
Kigyulladt egy dízelmozdony (HVG)
Vontatás közben kigyulladt egy dízelmozdony motortere vasárnap reggel a Hajdú-Bihar megyei Ohat-Pusztakócs vasútállomáson; személyi sérülés nem történt és a vonatforgalom is zavartalan - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.
aug. 1
11:21
Összekapcsolná a kormány a lakástámogatásokat a gyermekvállalással is (Infostart)
Összekapcsolná a kormány a lakástámogatásokat a gyermekvállalással, a jövedelemadózással, az energiahatékonysággal, a minőségi és legális építéssel - derül ki az Új Széchenyi Terv vitairatából. A munkaanyag a devizahitelezés helyett a forint jelzáloghitelezést részesíti előnyben. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján is olvasható 200 oldalas dokumentum szerint a lakásügyeknek évente 375…
aug. 1
11:24
Pedofil rajztanár: 6 és 7 éves kislányokat molesztált a 45 éves férfi (168 Óra Online)
Többségében hat-, hétéves lányok ellen követett el szemérem elleni erőszakot, az a mohácsi pedagógus, akinek perében szeptember 30-ra tűztek ki újabb tárgyalási napot – írta a megyei hírportál.
aug. 1
11:24
Férjhez ment Clinton lánya - itt vannak az esküvői fotók (ATV)
Egy rabbi és egy lelkész celebrálta a szertartást.
aug. 1
11:42
Felemásra sikerül a balatoni turista-szezon (ATV)
Az idén május végéig a balatoni szálláshelyek 294 ezer vendéget fogadtak, 1,5 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb Statisztikai Tükör című kiadványában.
aug. 1
11:57
Más távlatokat nyithat az Új Széchenyi Terv - gyermek, lakás, adózás? (orientpress)
A legfrissebb tervek szerint arra készül a kormányzat, hogy összekapcsolja a lakástámogatásokat a gyermekvállalással, a jövedelemadózással, az energiahatékonysággal, valamint a minőségi és legális építéssel, mindezt az Új Széchenyi Terv keretében.
aug. 1
12:00
Autóval ütközött a motoros, teljes útzár a 65-ösön (ATV)
A 64 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett.
aug. 1
12:15
Erős forgalom több úton és határátkelőhelyen (HVG)
Erős forgalomra lehet számítani vasárnap az ország több útvonalán és határátkelőhelyén, így az M3-as autópályán a Formula-1 verseny miatt, a nyaralóhelyek környékén, a záhonyi és a röszkei határnál - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája az MTI-vel.
aug. 1
12:15
Kisebbségi szavazók a fővárosban (Infostart)
A fővárosban várhatóan a VIII. és a XVIII. kerületben szavaz majd a legtöbb kisebbségi választó az október 3-ai kisebbségi voksoláson.
aug. 1
12:18
Sikeres volt a műtét, már nincs életveszélyben a magyar származású híresség (ATV)
Tréfálkozik a nővérekkel, de levertnek látszik.
aug. 1
12:33
Józsefvárosban szavazhat a legtöbb kisebbségi választó (HVG)
Az október 3-ai kisebbségi választáson Budapesten várhatóan a VIII. és a XVIII. kerületben szavaz majd a legtöbb kisebbségi választó, míg a legkevesebben az I. és a XII. kerületben jelentkeztek a jegyzékbe - derül ki az Országos Választási Iroda világhálós oldalán közzétett adatokból.
aug. 1
12:36
Elszabták: nem a józan ész vezeti a narancsszínű ollót (168 Óra Online)
Az új békéscsabai választókerületi körzethatárok kialakítása során nem a józan ész, hanem a politikai megfontolások kerekedtek felül – állítja a helyi MSZP-szervezet.
aug. 1
12:36
Utcáról a lakóházba: már ehhez is lusták vagyunk? (Népszava)
Egyre több helyen a közterekről a társasházakba költöztették a szelektív hulladékgyűjtő konténereket, ugyanis így sokkal hatékonyabban lehet szétválogatni a háztartási hulladékot. A köztéri szelektív hulladékgyűjtés hátránya, hogy a gondosan kiválogatott szemét sokszor a lakóház aljában lévő kukába kerül, mert nincs a közelben megfelelő tároló.
aug. 1
12:36
Tovább tombolnak az erdőtüzek Oroszországban, már 30 halott (ATV)
Rohamsebességgel terjednek a lángok.
aug. 1
12:54
Új Széchenyi Terv: ilyen lesz az új lakástámogatási rendszer (ATV)
Csak a gazdaságilag megtérülő felújításokat célszerű támogatni.
aug. 1
13:27
Elmerült és meghalt egy fiú a Lónyay-főcsatornában (HVG)
Búvárok segítségével keresték azt a 15 éves fiút, aki vasárnap nem sokkal dél előtt merült el a Lónyay-főcsatornában Nyírbogdánynál - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete az MTI-vel. Később megtalálták a holttestet.
aug. 1
13:45
Napos idő lesz (HVG)
Vasárnap az ország nagy részén alapvetően napos idő ígérkezik, keleten lesz erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, ott helyenként kialakul zápor, illetve átmeneti szélerősödéssel kísért zivatar.
aug. 1
13:48
Orbánék új terve: kapsz pénzt, ha gyereket vállalsz (168 Óra Online)
Összekapcsolná a kormány a lakástámogatásokat a gyermekvállalással, a jövedelemadózással, az energiahatékonysággal, a minőségi és legális építéssel – derül ki az Új Széchenyi Terv vitairatából. A vitairat a devizahitelezés helyett a forint jelzáloghitelezést részesíti előnyben. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján is olvasható kétszáz oldalas dokumentum "Otthonteremtés és lakásprogram" című…
aug. 1
14:03
Meghalt a Hőgyészen elgázolt motoros (HVG)
Kórházba szállítás után meghalt az a férfi, aki vasárnap délelőtt segédmotor-kerékpárral szenvedett balesetet Hőgyészen - közölte a rendőrség az MTI-vel.
aug. 1
14:06
Napsütés, meleg, záporok: ilyen idő lesz (ATV)
33 foknál nem lesz melegebb.
aug. 1
14:24
Baleset a 65-ösön, teljes útzár! (Népszava)
Súlyosan megsérült egy motoros vasárnap délelőtt a 65-ös úton, Hőgyészen, amikor személygépkocsival ütközött - közölte a rendőrség az MTI-vel.
aug. 1
14:24
Felbolydult a spanyol kisváros: itt nyaral az amerika first lady, 60 szobát foglalt le (ATV)
Obama felbukkanására is számítanak.
aug. 1
14:57
Lezuhant az építkezésről egy munkás Szombathelyen (HVG)
Lezuhant egy 26 éves férfi egy szombathelyi építkezésről, állapota súlyos, életveszélyes - közölte a Markusovszky Kórház ügyelete vasárnap az MTI-vel.
aug. 1
14:59
Megtalálták a Lónyay-főcsatornában eltűnt fiú holttestét (HVG)
Megtalálták a búvárok annak a 15 éves fiúnak a holttestét, aki vasárnap délben merült el fürdőzés közben a Lónyay-főcsatornában Nyírbogdánynál - közölte a Kelet-magyarországi Speciális Mentőegyesület vezetője az MTI-vel.

Keresés