2010. november 1. hétfő

nov. 1
5:30
Egymásnak esett az X-Faktor két mentora (ATV)
Csak úgy csapkodnak a villámok a zsűriasztal körül.
nov. 1
5:32
Több tízezer embert bocsátanak el a közszférából + videó (ATV)
Matolcsy György szerint a létszám kétharmadát nyugdíjazások adják.
nov. 1
7:18
Hétfői közlekedési információk (Police)
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 141 közúti közlekedési baleset történt . Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 12 súlyos , 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 96 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
nov. 1
7:54
Nagy forgalomra kell számítani a temetőknél (Népszava)
Mindenszentek napja miatt nagy forgalom várható ma a temetőknél országszerte, a fővárosi sírkertek reggel 7-től este 8 óráig tartanak nyitva. A BKV sűríti járatait, és rendkívüli járatokat indít.
nov. 1
8:12
Kihátrál a Fidesz Lázár javaslata mögül? (Népszava)
A Fidesz reakciója az alkotmánybírósági döntésre az alkotmányosság és a demokratikus jogállamiság eszméjének legelemibb alapjait hágja át - nyilatkozta lapunknak Gyömöre Máté a Magyar Progresszív Intézet elemzője. Szerinte ennek ellenére nem valószínű, hogy ez a döntés nagyban csökkentheti a párt népszerűségét.
nov. 1
8:12
Eltiltás után ismét találkozhat lányával Komár László (ATV)
Végre sikerült megegyeznie feleségével.
nov. 1
8:30
Vértes: Bújtatott megszorításokkal finanszírozza költekezését a kormány (ATV)
A Gazdaságkutató Zrt. vezetője szerint az egyensúlyt és a növekedést egyelőre semmi nem szolgálja.
nov. 1
8:32
Túszdráma a bagdadi katolikus templomban: legalább 30 halott (ATV)
Legalább 30 halottja van az iraki fővárosban vasárnap történt túszdrámának - jelentették a helyi biztonsági erők. Fegyveresek megtámadták a tőzsde épületét, majd a szomszédságában álló katolikus templomban túszokat ejtettek.
nov. 1
8:45
Hétfő estére kitakarítják Devecsert (HVG)
Már csak utómunkálatokat végeznek a nap folyamán a vörösiszappal elöntött Devecser közvetlen lakókörnyezetében, és vegyszeres oldattal mossák le a házfalakról és az utakról a szennyeződést - tájékoztatta a kárhelyszíni parancsnokhelyettes a hétfő reggeli eligazítás után.
nov. 1
9:03
141 közúti baleset, egy halálos áldozat vasárnap (HVG)
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 141 közúti közlekedési baleset történt. Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 12 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 96 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
nov. 1
9:03
Hogy jut haza a gyerek, ha elhagyta a diákigazolványát? (Infostart)
Nem vásárolhatott kedvezményes menetjegyet az a diák, aki elveszítette a diákigazolványát, és nem volt nála elég pénz arra, hogy kifizesse a teljes viteldíjat - panaszkodott egy hallgatónk. Az InfoRádió az esettel kapcsolatban megkereste a Volánbusz Zrt. értékesítési irodájának vezetőjét, aki elmondta: a vállalat elsődleges feladata, hogy betartsa a jogszabályokat.
nov. 1
9:24
Iszapömlés: hétfő estére kitakarítják Devecsert (ATV)
700-an nem tudtak még hazatérni.
nov. 1
9:39
Késnek a vonatok a Budapest-Szeged vonalon (HVG)
Kábellopás miatt késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon, 15-20 perces késésekre kell számítani - közölte a Mávinform sajtóügyeletese hétfőn.
nov. 1
9:42
Új szelek fújnak: Plusz 200 voksot „lapátolt be” a szoci jelölt (168 Óra Online)
Ismét – ám ezúttal jóval nagyobb előnnyel – nyert a szocialista jelölt a megismételt önkormányzati választásokon a budapesti XIX. kerületben.
nov. 1
9:57
Fegyveres rablás Balatonlellén (Infostart)
Kiraboltak egy benzinkutat Balatonlellén hétfő hajnalban - közölte a rendőrség.
nov. 1
10:00
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 43. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
nov. 1
10:15
Fegyveres rablás Balatonlellén (HVG)
A rendőrség közlése szerint kiraboltak egy benzinkutat Balatonlellén hétfő hajnalban.
nov. 1
10:15
Az elmúlt 24 órában 141 közlekedési baleset történt (Infostart)
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 141 közúti közlekedési baleset történt. Ebből egy közlekedési baleset egy halálos áldozatot követelt, 12 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 96 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
nov. 1
10:33
Kitakarították Devecsert (Infostart)
Már csak utómunkálatokat végeznek a nap folyamán a vörösiszappal elöntött Devecser közvetlen lakókörnyezetében, és vegyszeres oldattal mossák le a házfalakról és az utakról a szennyeződést - tájékoztatta az MTI tudósítóját a kárhelyszíni parancsnokhelyettes a hétfő reggeli eligazítás után.
nov. 1
10:36
Hőkamerával és éjjellátó távcsővel őrzik a szegedi temetőket (ATV)
Halottak napján megszaporodnak a temetői lopások.
nov. 1
10:51
Üdülőparkot akartak kialakítani a Farkasréti temető területén (Infostart)
Buda legnagyobb kiterjedésű és legszebb fekvésű temetőjének megnyitására 1894-ben került sor. A Széchenyi-hegy lankás lejtőjén fekvő Farkasréti temető helyének kiválasztása annak idején sok vitát kavart. Gyönyörű fekvése egyszerre vált előnyére és hátrányára: sokan inkább üdülőterületnek, mintsem temetőnek kívánták volna hasznosítani. Mára a Farkasréti temető csaknem teljesen betelt, további…
nov. 1
10:54
Harminc százalékkal is csökkenhet a kötelező biztosítás díja (Népszava)
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás éves átlagdíja a 2010-es 25 ezer forintról jövőre 17 ezer forint alá esik az ügyfelek első díjszámításai alapján, az árcsökkenés tehát meghaladja a 30 százalékot - közölte a netrisk.hu inernetes alkusz a nála elvégzett valós kalkulációk alapján.
nov. 1
10:54
"Teljesen összetörtem lelkileg" Öngyilkos akart lenni a tehetségkutató győztese (ATV)
Ma már csak egy párra vár.
nov. 1
11:30
Génmódosított űrhajósokkal gyarmatosítana a NASA (ATV)
Ray Bradbury regényébe illő megoldással rukkolt elő az amerikai űrügynökség.
nov. 1
11:45
Duna-menti médiahálózat, magyar részvétellel (HVG)
Megalakult a vajdasági Újvidéken a Dunai Médiahálózat. Az új szervezetben az Európai országok képviseltetik magukat így Magyarország is. Az alakuló konferenciát október 28. és 29-én rendezték melyen a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke is részt vett.
nov. 1
11:45
Megkezdődhet Kolontárnál az új védőgát építése - hírösszefoglaló (Infostart)
Véget ért a sanghaji világkiállítás. Megrekedtek a tárgyalások Románia és a Nemzetközi Valutaalap között.
nov. 1
12:03
Lakástűz Debrecenben, egy idős nő meghalt (HVG)
Lakástűzben meghalt egy idős asszony hétfő reggel Debrecenben - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.
nov. 1
12:03
Estére kitakarítják Devecsert (MaHu)
Már csak utómunkálatokat végeznek a nap folyamán a vörösiszappal elöntött Devecser közvetlen lakókörnyezetében, és vegyszeres oldattal mossák le a házfalakról és az utakról a szennyeződést.
nov. 1
12:06
Orbán belenyúlt a nyugdíjunkba, de nem tud biztosat ígérni (168 Óra Online)
Bár a magánnyugdíjpénztárak működése korántsem tökéletes, csupán a hiperaktív kormányzati kommunikátorok sugallatára és félinformációk birtokában állítható az, hogy kaszinóznak a tagok befizetéseivel. A kasszákról szóló pró és kontra érveket KRUG EMÍLIA vetette össze.
nov. 1
12:24
Déli News: gazdagoknak nem jár családi pótlék, ivással gyászolnak + videó (ATV)
12 hír 12-ig. Itt az atv.hu híradó!
nov. 1
12:57
Röszke: kilenc határsértő két nap alatt (HVG)
ilenc határsértőt fogtak el a hétvégén Röszke közelében, közül nyolcat a hőkamera segítségével vettek észre - adta hírül a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn.
nov. 1
12:59
Orbán károsnak tartja az alkotmányt és az Alkotmánybíróságot (HVG)
A kormányfő káros monstrumnak tartja az alkotmányt és szószólóját, az Alkotmánybíróságot, amelytől igyekszik megszabadulni. A küzdelem eldőlni látszik, de még alakíthatják váratlan fordulatok - olvasható a Szuverén.hu oldalon.
nov. 1
13:15
Bezárták a látogatókat a temetőbe Nyíregyházán (Infostart)
Több mint száz ember rekedt benn kis időre vasárnap a nyíregyházi köztemetőben, mert lelakatolták a temető egyik kapuját - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.
nov. 1
13:17
Kilenc határsértő két nap alatt Röszkénél (Infostart)
Kilenc határsértőt fogtak el a hétvégén Röszke közelében, közül nyolcat a hőkamera segítségével vettek észre - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.
nov. 1
13:18
Vezető nélküli karaván gurult végig a Selyemúton (ATV)
A július 20-án elinduló kisteherautók sofőr nélkül tették meg a Milánótól Sanghajig vezető 13 000 kilométeres utat, és október 10-én érkeztek meg a világkiállításra. Közben egyikük majdnem a világ első megbírságolt vezető nélküli járműve is lett.
nov. 1
13:19
Fordulat várható az Egyesült Államokban (Infostart)
Az ellenzéki republikánusok az előrejelzések szerint el fogják hódítani a képviselőházat, a demokratáknak pedig a szenátusban nagyon meg kell harcolniuk azért, hogy megőrizhessék fölényüket a keddi amerikai félidős választásokon.
nov. 1
13:20
Gyurcsány: cinikus, Orbánhoz méltatlan magatartás + videó (ATV)
A volt miniszterelnök exkluzív interjút adott az ATV Egyenes Beszéd című műsorának.
nov. 1
13:33
Szerdára felszámolják az devecseri átmeneti szállást (HVG)
A szerda estét már nem kell közösségi szálláson töltenie annak a három devecseri családnak, amely négy hete a zeneiskola tantermeiben kénytelen aludni; egy segélyszervezet kifizeti az albérletet nekik, így átmenetileg oda költözhetnek.
nov. 1
13:36
Iszapömlés - Újabb falmozgást mértek a megsérült tározón (Népszava)
Újabb, néhány centiméteres mozgást észleltek a szakemberek a négy héttel ezelőtt megsérült ajaki vörösiszap-tározó X. számú kazettájának északi falán, de a környező települések nincsenek veszélyben -tájékoztatta az MTI tudósítóját az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn.
nov. 1
13:36
Frei Tamás beszól: Franciaországban hetvennel több ötlet jut eszembe, mint itthon (ATV)
A riporter új regényéről és a magyar beltenyészetről. A HETEK interjúja.
nov. 1
13:51
Rendőröknek kellett levágni a temetői bejárat láncát (HVG)
Több mint száz ember rekedt benn kis időre vasárnap a nyíregyházi köztemetőben, mert lelakatolták a temető egyik kapuját.
nov. 1
13:51
Újra mozog a vörösiszap-tározó megsérült fala (Infostart)
Újabb, néhány centiméteres mozgást észleltek a szakemberek a négy héttel ezelőtt megsérült ajaki vörösiszap-tározó X. számú kazettájának északi falán, de a környező települések nincsenek veszélyben -tájékoztatta az MTI tudósítóját az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn.
nov. 1
13:54
Határon túliak szavazati joga: a Jobbik lehet a végső győztes? (Népszava)
Négy év után fordulat állt be a Fidesz politikájában. A kormányzópárt ugyanis a választási törvény módosítását tervezi annak érdekében, hogy a kettős állampolgársággal rendelkező határon túli magyarok szavazati jogot is kaphassanak. Markó Béla szerint elsősorban a romániai eseményekről kell dönteni, Bugár Béla pedig világossá tette: elítéli a kezdeményezést. Politológusok szerint nem feltétlenül a…
nov. 1
14:09
Újabb falmozgás a sérült vörösiszap-tározón (HVG)
Újabb, néhány centiméteres mozgást észleltek a szakemberek a négy héttel ezelőtt megsérült ajkai vörösiszap-tározó X. számú kazettájának északi falán, de a környező települések nincsenek veszélyben – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn.
nov. 1
14:09
Meddig marad a jó idő? (Infostart)
Hétfőn folytatódik a napos, kellemes időjárás, keddtől azonban esők várhatók a Dunántúlon.
nov. 1
14:12
Bennrekedtek a temetőben az emlékezők (Népszava)
Több mint száz ember rekedt benn kis időre vasárnap a nyíregyházi köztemetőben, mert lelakatolták a temető egyik kapuját - közölte a rendőrség.
nov. 1
14:27
Vajdaság: 1944 áldozataira emlékeztek (HVG)
Az 1944-es vajdasági magyarellenes szerb megtorlás áldozataira emlékeztek Csúrogon (Curug) a vajdasági magyarok - írta a szerbiai magyar sajtó.
nov. 1
14:30
Bod Péter Ákos: "Az Alkotmánybíróság státusza nagyon nagy ügy" (ATV)
Reméli, alszanak rá.
nov. 1
14:45
Nyugaton eső, keleten napsütés - a várható időjárás (HVG)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-jelentése Európában és Magyarországon.
nov. 1
14:48
Vérfürdő a bazilikában: kereszténymentes állam a cél (ATV)
Legkevesebb 37 túsz halt meg a központi bagdadi keresztény templom elleni túszejtő akcióban.

Keresés