2007. április 24. kedd

ápr. 24
5:50
Egy következménye mégiscsak van az őszödi beszédnek (Infostart)
Felesleges ingatlanjai hasznosításával, létszámcsökkentéssel és külső források bevonásával enyhítene pénzügyi gondjain a MÁV. A társaság fejlesztéseinek finanszírozására százmilliárd forint értékben bocsátana ki kötvényt.
ápr. 24
5:56
Negyedével csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma (Infostart)
Műszaki és informatikai szakokra többen, gazdasági, bölcsész, társadalomtudományi és jogi pályára viszont kevesebben jelentkeztek 2007-ben - derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ adataiból. Idén 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly.
ápr. 24
8:45
Megbetegedtek a tököli rabok (Infostart)
Enyhe gyomor- és bélrendszeri panaszokkal járó betegség támadta meg a tököli fiatalkorúak fegyintézetének rabjait.
ápr. 24
9:25
Persányival együtt távozik az államtitkára is (Infostart)
Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter távozásával egy időben távozik posztjáról a vízügyi szakállamtitkár, Varga Miklós is.
ápr. 24
10:15
Már 22 méteres lyukat ásott a pajzs (Infostart)
Eddig 22 métert halad előre a négyes metró fúrópajzsa, az építők szóvivője szerint ez a terveknek megfelelő.
ápr. 24
10:35
ÁSZ: erősíteni kell a pénzügyi kormányzat hitelességét (Infostart)
A pénzügyi kormányzat hitelességének megerősítéséről és a tervezés javításáról beszélt az Országgyűlésben az Állami Számvevőszék elnöke. Kovács Árpád a szervezet tavalyi munkájáról készített beszámolót ismertette.
ápr. 24
11:09
Gyurcsány: "Volt időszak, amikor a rendőrtől félni kellett" (Infostart)
Közleményben köszöntötte a miniszterelnök a rendőrnap alkalmából a rendőröket. A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek fogalma sincs a jogállamiságról.
ápr. 24
12:02
Gyurcsány: "A gyerek egyik osztálytársa zsidózik, cigányozik" (Infostart)
"Sokszor kérdezik tőlünk, hogyan tudjuk a gyerekeknek elmondani, mi történik körülöttük. Hogyan vagyunk képesek megóvni őket attól, ami időnként egy felnőttnek is sok, nemhogy egy gyereknek. Azt szoktam rá válaszolni, hogy nagyon sok beszélgetéssel, magyarázattal" - kezdődik a miniszterelnök legfrissebb internetes naplóbejegyzése.
ápr. 24
12:03
Siralmas az egyetemisták egészségügyi ellátása (Infostart)
Magyarországon az egyetemista korosztály egészségügyi ellátása siralmas - fogalmazott az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főosztályvezetője.
ápr. 24
12:22
Demszky saját szomszédját nevezi ki a DBR Metró egyik vezetőjének (Infostart)
Hat fővárosi tulajdonú cég vezetőjét váltják le május végén - jelentette be a főpolgármester.
ápr. 24
12:43
Mi a teendő, ha levél jön az egészségbiztosítótól (Infostart)
Csaknem egymillió olyan ember van Magyarországon, aki nem szerepel az egészségbiztosító nyilvántartásában. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs biztosítási jogviszonyuk. Az is lehet, hogy a munkaadóik nem adták le megfelelően az adataikat.
ápr. 24
13:33
Hatalmas fagyiskanállal ültetik át a fákat - képekkel (Infostart)
Megkezdődött a fák átültetése a Köztársaság téren, a Népszínház utcai majdani metrómegállónál. A fákat különleges technikával ültetik át, amelyet korábban a Margitszigeten is alkalmaztak.
ápr. 24
14:19
Kinek kell a több biztosító? (Infostart)
Az MSZP csak az egészségügyi kiegészítő biztosítások területére engedné be a magánbiztosítókat, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke szerint az SZDSZ most javasolt kompromisszumos modellje nem működne jól. A Gazdaságkutató Intézet Egészségügykutató Intézetének szakértője úgy véli: a szolgáltatók versenyét kell megteremteni, és csak másodlagos kérdés, hogy egy-vagy több biztosítóval.
ápr. 24
14:34
Elhunyt Madaras József színművész (Infostart)
Elhunyt Madaras József, Kossuth-díjas színmuvész. Emlékezetes filmje volt A ménesgazda, a 80 huszár és a Kántor című televíziós sorozat.
ápr. 24
15:27
Május hetedikéig érvényesek az áprilisi MÁV-bérletek (Infostart)
Május hetedikéig érvényesek az áprilisi MÁV-bérletek. Ez után - amennyiben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kihirdeti a változó tarifákat - már az új áron lehet vonatbérletet váltani.
ápr. 24
15:43
Beszakadt a födém, négy sebesült Budapesten (Infostart)
A fővárosban négy ember megsérült, amikor egy építkezésen beszakadt a födém, és összeomlott a külső állványzat egy része a XVIII. kerületben, az Üllői úton.
ápr. 24
16:23
KDNP-javaslat a családi adózásról (Infostart)
A Kereszténydemokrata Néppárt benyújtotta a családi adózásról szóló törvényjavaslatát az Országgyűlésnek.
ápr. 24
17:37
Kóka: Megújulásra szorul a koalíció (Infostart)
Koalíciós egyeztetést kezdeményez Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, a szocialisták elnökével az SZDSZ elnöke.
ápr. 24
18:06
Saját biztosítási javaslaton dolgozik a Fidesz (Infostart)
A legnagyobb ellenzéki párt hamarosan törvényjavaslatban kezdeményezi egy önálló, parlamenti felügyelet alatt álló nemzeti egészségbiztosító létrehozását. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke azt mondta: a több-biztosítós egészségügyi rendszer létrehozása az 1500 milliárd forintos pénzalap fölötti befolyás megszerzését jelenti.
ápr. 24
18:28
Eltűnt egy horgász, mikor beszakadt a bányató (Infostart)
Beszakadt egy bányató vasárnap a Veszprém megyei Nagytárkánypuszta közelében. Egy horgászt, akit délelőtt még több szemtanú látott a tó partján, azóta is keresnek a hatóságok.
ápr. 24
23:39
Fidel Castrón három operáció sem segített (Blikk)
Rendkívül súlyos Fidel Castro (80) kubai elnök állapota, miután komplikációk léptek fel nála.
ápr. 24
23:39
Bush: Elég az irániak akcióiból (Blikk)
George Bush adott utasítást az Irakban tevékenykedő iráni ügynökök hálózata elleni fellépésre, nyilatkozta Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter.
ápr. 24
23:39
Fidesz kontra Gönczöl (Blikk)
A Fidesz a tavaly október 23-i eseményekkel kapcsolatban semmilyen törvénymódosítást nem támogat, amíg egy független tényfeltáró vizsgálat nem tisztázza a történteket - jelentette ki Balog Zoltán.
ápr. 24
23:39
Francia elnök lehet a magyar nőcsábász fia (Blikk)
Várhatóan mától hivatalosan is köztársaságielnök-jelöltként beszélhetnek a franciák Nicolas Sarkozyről, a magyar származású politikusról.
ápr. 24
23:39
Zuschlag tegnap ügyvezető lett (Blikk)
Zuschlag Jánost az MSZP Bács-Kiskun megyei szervezetének ügyvezető elnökévé választották a küldöttek tegnap.
ápr. 24
23:39
Műholdfotókkal harcolnak a brit katonák ellen Irakban (Blikk)
Az Irakot megszállók, valamint a kormány ellen küzdő lázadók az internet segítségével jelölik ki harci céljaikat; a Google internetes kereső világszerte népszerű műholdas szolgáltatását, a Google Eartht használják.
ápr. 24
23:39
Erőt gyűjt a politika két nagyágyúja (Blikk)
A magyar politkai közéletet két politikus harca határozza meg: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor, az ellenzék vezetője.
ápr. 24
23:39
Kiállt az SZDSZ Molnár mellett (Blikk)
Az SZDSZ országos tanácsa egyhangúlag, fenntartások nélkül támogatta az egészségügyi reformot szombati ülésén - közölte az egészségügyi miniszter.
ápr. 24
23:39
Blikk-kommentár: Modern kalózok (Blikk)
Miről lehet felismerni a kalózokat? A XVII- XVIII. században főleg a tengeren jártak, hajójukon fekete, halálfejes zászló lobogott. Kapitányuk falábon is bámulatos szökdeléseket tudott bemutatni, ördögien bánt a karddal, kampóskeze életveszélyes volt, fél szemével pedig úgy látott, mint a sas.
ápr. 24
23:39
Orbán ellen Schmidt Mária? (Blikk)
Budapest - Új jobboldali párt alapítására készül Schmidt Mária - számolt be értesüléseiről tegnap a Magyar Nemzet.
ápr. 24
23:39
Leszakadt akasztáskor a Szaddám-testvér feje (Blikk)
E véres részletnek azért van jelentősége, mert a halottal való bánásmód kényes dolog a muzulmán világban.
ápr. 24
23:39
Mától nincs ingyengyógyszer! (Blikk)
Hosszú sor állt hétfőn sok gyógyszertárban, aki tehette, "feltankolta” készletét. Így még a keddtől életbe lépő, 300 forintos dobozdíjat is megspórolták.
ápr. 24
23:39
Felakasztották Szaddám Huszein féltestvérét is (Blikk)
Bagdad - Még virradat előtt a kivégzett Szaddám Huszein volt iraki elnök emberiesség elleni bűnök miatt ugyancsak halálra ítélt vádlott-társait, Barzán at-Tikrítit és Avad al-Bandart - jelentette be Munkisz al-Farún iraki ügyész.
ápr. 24
23:39
Kész a miniszteri vagyonvizsgálat (Blikk)
Az adóhatóság egy kormánytagnál sem állapított meg az elmúlt öt évben jogosulatlan vagy megalapozatlan vagyonnövekedést - értesült az MTI.
ápr. 24
23:39
Februártól drágulhat a villanyáram (Blikk)
A GKM a hírek szerint el akarja venni a villamosenergia-iparban dolgozók eddigi áramárkedvezményét.

2007. április 25. szerda

ápr. 25
5:45
Demszky elismerte, hogy nem tudni, mennyibe kerül a metró (Infostart)
Pontosan még nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni a 4-es metró építése - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a főpolgármester. Demszky Gábor kiemelte, fontosnak tartja az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítását, valamint a szerelvények lecserélését is.
ápr. 25
6:32
Kormányzati negyed Gyurcsány nélkül (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy legyen az bármilyen építészeti csoda, a miniszterelnök nem költözik az új kormányzati negyedbe. A jövő építészeti arculatát tükröző modern irodaépület helyett a földművelésügyi tárca jelenlegi patinás ingatlanát választja székhelyül.
ápr. 25
6:50
Medián: a fideszesek továbbra is borúlátók (Infostart)
A Medián kutatása szerint a lakosság továbbra is pesszimistán ítéli meg a gazdaság állapotát, mégis nagyon sokan készülnek jelentős vásárlásra és hitel felvételére. Karácsony Gergely kutatásvezető az InfoRádiónak elmondta: az ellentmondásra a politikai közbeszédben található magyarázat.
ápr. 25
10:26
Megnyitja az autósok előtt benzinkútjait a BKV (Infostart)
A BKV megnyitja öt budapesti benzinkútját a közforgalom előtt, és céges autók szerződéssel olcsóbban tankolhatnak a társaságnál gázolajat - mondta Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója. A társaság nagyfogyasztóként engedménnyel kapja az üzemanyagot, ezért a kiskereskedelmi árnál olcsóbban tovább tudja adni azt a részét, amelyre nincs szüksége.
ápr. 25
10:49
Mourinho megint belekötött a Liverpool edzőjébe (Infostart)
Mourinho és Benitez külön háborúja is egyben a Bajnokok Ligája második elődöntője. A portugál edző az utóbbi napokban többször is belekötött spanyol kollégájába - a mérkőzés előtti napon pedig azt mondta: ha neki olyan szerény eredményei lennének, mint amilyeneket Rafa Benítez a Liverpoollal elért, már rég kirúgták volna a Chelsea-től.
ápr. 25
11:01
Emelkednek a magyarországi termőföldárak (Infostart)
Hosszú ideig tartó stagnálás után emelkednek a magyarországi termőföldárak. A tendencia mégsem sarkallja tömeges vásárlásra a hazai befektetőket, noha érdemes megvásárolnia a 10 aranykoronánál értékesebb földeket - mondta az InfoRádiónak Fűr Zoltán, a Földbróker.hu ügyvezetője.
ápr. 25
11:40
Fidesz: a szegények kiszorulnak az ellátásból (Infostart)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a törvényi előírások ellenére a több-biztosítós modell bevezetése esetén a szegények kiszorulnak az egészségügyi ellátórendszerből. Kökény Mihály szocialista politikus közölte: a kormány olyan biztosítási reformot vezet majd be, amely a betegek megnyugtató ellátását szolgálja.
ápr. 25
11:48
A bizottság támogatta Fodor kinevezését (Infostart)
Támogatta Fodor Gábor kinevezését a környezetvédelmi és vízügyi tárca élére az Országgyűlés illetékes bizottsága. A testületben 12-en szavaztak igennel, 7-en pedig tartózkodtak.
ápr. 25
11:58
Mégsem csökkentik a lombikbébi program támogatott beavatkozásait (Infostart)
Hat hormonkészítmény lett olcsóbb, vagyis az a meddő nő, aki nem ezek valamelyikét használja, továbbra is ugyanannyit fizet a kezelésért, mint eddig - mondta az InfoRádiónak a lombikbébiprogramban résztvevők érdekeit képviselő alapítvány kuratóriumi alelnöke. Laborczy Éva is megerősítette az InfoRádiónak azt az értesülését, hogy az Egészségügyi Minisztérium egyelőre nem csökkenti a…
ápr. 25
12:44
"A kullancsokat nem lehet kiirtani" (Infostart)
Magyarországon minden évben tízezren fertőződnek meg a kullancsok által terjesztett Lyme-betegség kórokozójával - mondta az InfoRádiónak a Kullancsbetegségek Ambulanciájának vezetője. Lakos András szerint nem az a legnagyobb probléma, hogy jogszabály nem teszi kötelezővé a kullancsirtást, hanem az, hogy a kullancsok által terjesztett veszélyes betegségek kimutatására használt orvosi tesztek…
ápr. 25
13:58
Bővült a mobiltelefonos autópálya matrica vásárlási lehetőség (Infostart)
Egynapos, négynapos, heti és havi autópálya matricát is lehet vásárolni mobil telefonon szerdától - jelentették be az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. sajtótájékoztatóján.
ápr. 25
14:02
A fideszes alpolgámester diplomáját vizsgálják Salgótarjánban (Infostart)
A fideszes alpolgármester diplomáját és doktori címét vizsgálják Salgótarjánban; a kérdés napokon belül az ügyészség asztalára kerül.
ápr. 25
14:18
Óriási meglepetéssel készülnek a rendőrök (Infostart)
Különös meglepetésre számíthatnak csütörtökön az autósok a reggeli csúcsforgalomban: óriáskerekű rendőrautót kísér majd át Budapesten két egyenruhás motoros.
ápr. 25
14:21
Döntöttek a digitális átállás szabályairól (Infostart)
Elfogadta a kormány a rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény jogharmonizációs célú módosítását, valamint a műsorterjesztés és digitális átállás szabályairól szóló törvényjavaslatokat; a digitális átállás sikeres lebonyolítása érdekében parlamenti eseti bizottság alakul - közölte a kormányszóvivői iroda.
ápr. 25
14:46
Tarlós: Demszky kinevezései banánköztársaságra jellemzőek (Infostart)
Az ellenzéki képviselők nem szavazzák meg a fővárosi közszolgáltató cégek új vezetőit, mert szerintük a posztok várományosait önkényesen, pályáztatás nélkül jelölte a főpolgármester és köre. Demszky Gábor kedden jelentette be, hogy hat fővárosi tulajdonú cég vezetőjét váltják le, május végén.

Keresés