2007. június 1. péntek

jún. 1
0:32
Megússza a beépítést Csepel zöld területe? (orientpress)
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója támogatja a csepeli lakók követelését, hogy megóvják Csepel egyetlen összefüggő vízparti zöld övezetét a beépítéstől. A Kis-Duna part maradjon a pihenésre, sportolásra, kikapcsolódásra vágyó csepelieké, és az ott őshonos állat- és növényvilágé!
jún. 1
1:05
Halálból kampány (168 Óra Online)
Nem az egészségügyi reform áldoza- ta volt, saját felelőtlensége miatt halt meg az a férfi, akiről a kuruc.info azt írta - és Mikola István azt mondta -, csak 2008-ra kapott műtéti időpontot. [Dátum: 2007. 06. 01. 00:57]
jún. 1
1:09
Ez így nem megy! (168 Óra Online)
Lassan nincs olyan bűncselekmény a Btk.-ban, amelyet rendőrök ne valósítottak volna meg - állítja a büntetőjogász. [Dátum: 2007. 06. 06. 00:57]
jún. 1
4:55
Vizsgálatokat indítanak a sátoraljaújhelyi kórház ellen (Népszava)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet és az országos tiszti főorvos is vizsgálódik a Sátoraljaújhelyen történt eset miatt, amiről lapunk tegnap számolt be. Egy idős asszony szemműtétjét ugyanis az orvos nem végezte el és erre politikai indokokat mondott. Az orvos tegnap lapunknak elismerte, hogy "bizonyos kérdésekben hibázott", de határozottan cáfolta, hogy politikai okfejtéssel terhelte volna…
jún. 1
5:39
Egyelőre főkapitány nélkül marad a BRFK (Népszava)
Gergényi Péter bűnügyi helyettese, a nemrég dandártábornokká kinevezett Tóth Gábor irányította volna mától (átmenetileg) a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Legalábbis így tudták a Teve utcai központban tegnap késő délutánig. Lapzártánkkor kiderült, hogy még megbízottként sem neveznek ki új főkapitányt; így a budapesti állomány várhatóan jövő hétfőig főkapitány nélkül marad. Egyelőre teljes a…
jún. 1
6:01
Nem alkotmányellenes a várólista (Népszava)
A várólista léte önmagában nem vet fel alkotmányossági aggályokat, az azonban igen, ha állami intézményekben a várakozás pénzért lerövidíthető. Információink szerint, ha megvalósul a több biztosítós rendszer, a magáncégek egyik ügyfélcsalogató szolgáltatása éppen a várólisták megkerülését célzó csomag lehet. Listák nem csak Magyarországon, a legtöbb Nyugat-Európai országban is léteznek.
jún. 1
6:19
Személycserék lefejezés után (Infostart)
Június elsejétől új vezetője van az igazságügyi és rendészeti minisztériumnak és az országos rendőr-főkapitányságnak is. A tárcát Takács Albert leköszönő ombudsman, a rendőrséget pedig Bencze József vezeti majd.
jún. 1
6:34
Fáklyás demonstrációt tartanak a rendvédelmi dolgozók (Népszava)
Fáklyás demonstrációt tartanak ma a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, hogy így hívják fel a figyelmet alacsony bérükre és nehéz munkakörülményeikre; a demonstrálók az érintett minisztériumok elől indulnak és a Parlament előtt, a Kossuth szobor lábánál találkoznak este kilenc órakor. A demonstrációt a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) szervezi. A rendezvényen…
jún. 1
7:01
Szilvásy lemond? (Népszava)
Találgatásnak minősítette Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, hogy még az idén átvenné a Miniszterelnöki Hivatal vezetését. Az InfoRádiónak adott interjúban a felvetés kapcsán azt mondta: előbb el kell jutni a hídhoz, hogy átmenjünk rajta. A Magyar Nemzet szocialista forrásból úgy értesült: Szilvásy György már egy ideje fontolgatja, hogy lemond a kancellária éléről.
jún. 1
7:08
Szörnyű diáktragédia -átesett az üvegajtón és belehalt sérüléseibe egy nyíregyházi diák (MaHu)
Halálos balesetet szenvedett egy 17 éves diák az egyik nyíregyházi szakközépiskolában csütörtökön - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jún. 1
7:24
Az Il Ferro után itt az Antiferro (Infostart)
Alap létrehozását kezdeményezte egy Antiferro nevű szervezet annak érdekében, hogy felkutathassák az autóreklámos Il Ferro cég mostani és előző tulajdonosát.
jún. 1
7:24
Villanófény-emlékei vannak Zsanettnek az erőszakról - beszámolója nem értékelhető élményszerűnek (MaHu)
A Múzeum körúti erőszak ügyében végzett pszichológusi szakvélemény szerint a sértett által elmondottak nem értékelhetőek élményszerűnek - derül ki az MTI birtokába csütörtökön került részleges szakvéleményből.
jún. 1
7:29
Drámaian romlott a rendőrség megítélése (HVG)
Nem változott az internetes közhangulat az elmúlt egy hónapban, a hvg.hu NetHangulat index május végén ugyanúgy 28-as értéket vett fel, mint áprilisban – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A friss vizsgálat legszembeötlőbb eredménye, hogy – az elmúlt hetek botrányainak hatására – jelentősen romlott a rendőrség megítélése.
jún. 1
7:35
Miért keresik a rendőrök a puha célpontot? (Infostart)
A rendőrök kiképzésének hiányosságaira hívta fel a figyelmet Finszter Géza kriminológus az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakember szerint a hozzáértés hiánya miatt nem vállalja a rendőrök egy része a nagyobb konfliktusokat.
jún. 1
7:40
Ma is többször elázhatunk, ha nem viszünk magunkkal esernyőt (MaHu)
Bár a nappali hőmérsékletek folyamatosan emelkednek, a több-kevesebb napsütés mellett gyakran felhősödik be az ég.
jún. 1
8:11
Tűz ütött ki Budapesten egy raktárépületben, ketten megsérültek (MaHu)
Tűz ütött ki csütörtökön késő este Budapesten egy raktárépületben a IX. kerületben az Illatos úton, ketten megsérültek - közölte az MTI-vel a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
jún. 1
8:28
Fidesz-KDNP: Szörényi Levente méltatlanul kimaradt (orientpress)
Szörényi Leventét nem választotta díszpolgárrá a XIII. kerület. A Fidesz-KDNP kerületi frakciói tiltakozó akciót szerveznek a szerintük méltánytalan mellőzés ellen.
jún. 1
8:39
Százezrek vannak kórházban, "fölöslegesen" - milliárdos a TB vesztesége (MaHu)
Magyarországon az orvosok az esetek alig több mint tíz százalékában döntenek az egynapos műtét mellett.
jún. 1
8:52
Dávid Orbán ellen és a tőke mellett (HVG)
Nem lehet kapitalistaellenes jobboldali, konzervatív politikát meghirdetni – mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
jún. 1
8:56
Vége! Bontják a budai turult (MaHu)
A fővárosi közgyűlés csütörtöki ülésén határozott a sokat vitatott turul-szobor ügyében: a világháborús emlékműnek repülnie kell a Böszörményi útról.
jún. 1
9:06
Halálos baleset az M5-ös autópályán - képpel (Infostart)
Halálos baleset történt csütörtök éjjel az M5-ös autópályán a Budapest felé vezető oldalon.
jún. 1
9:08
Miniszter és... kapitány (HVG)
jún. 1
9:10
MDF: nem lehet kapitalistaellenes jobboldali politikát hirdetni (Népszava)
Nem lehet kapitalistaellenes jobboldali, konzervatív politikát meghirdetni - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. "Meggyőződésem, hogy a konzervatív, jobbközép pártok gazdaságpolitikájában a verseny, a magántulajdon tisztelete, a tőke tisztelete a meghatározó. Ezek Európában és a világban bevett követelmények, és nem lehet olyan…
jún. 1
9:15
Ki követi Gergényit? (Napi)
jún. 1
9:22
Dávid Ibolya: nem lehet kapitalistaellenes jobboldali politikát hirdetni (MaHu)
Nem lehet kapitalistaellenes jobboldali, konzervatív politikát meghirdetni - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke péntek reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
jún. 1
9:43
Százmilliárddal javult a mérleg (Napi)
jún. 1
10:10
Megálljt kiállt az MSZP? A lélektani határ környékén járnak (MaHu)
Amíg a két nagy párt közötti különbség nem éri el a lélektani határt, addig az eredmény visszafordítható - jelentette ki az MSZP elnökhelyettese.
jún. 1
10:22
Ki lesz Gergényi utódja? (orientpress)
Csütörtökön lejárt Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány megbízatása. A sajtóban megjelent értesülések szerint posztját átmenetileg Tóth Gábor veszi majd át. Még nem tudni, Takács Albert leendő igazságügyi és rendészeti miniszter, illetve Bencze József új országos főkapitány véglegesen megegyezett- e a budapesti rendőrvezető személyét illetően. Ugyancsak lapértesülések szerint Vízvári György…
jún. 1
10:38
A híd túl messze van? Szilvásy megy vagy marad? (MaHu)
Találgatásnak minősítette Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, hogy még az idén átvenné a Miniszterelnöki Hivatal vezetését.
jún. 1
10:40
Az MSZP-nek is jól jönne egy előrehozott választás? (MaHu)
Stumpf István, a Fidesz-kormány kancelláriaminisztere, a Századvég Alapítvány vezetője szerint az MSZP számára is hasznos lenne egy előrehozott választás, mert Horn Gyula nagy mutatványát nem tudják megismételni.
jún. 1
10:45
Gyurcsány: fejfájásra gyógyszert találni (HVG)
A Görögországban és Magyarországon folyó politikai, társadalmi és gazdasági változások között vont párhuzamot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Athénban a görög gazdasági, üzleti élet meghatározó személyiségeivel találkozva.
jún. 1
11:12
Tóth Gábor váltja Gergényit - egyelőre (MaHu)
Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt átmenetileg bűnügyi helyettese, Tóth Gábor követi a posztján.
jún. 1
11:22
Ismét uránt bányászhatnak a Mecsekben (MaHu)
Egy évtizednyi szünet után 2-3 éven belül újraindulhat az uránkitermelés a Mecsekben.
jún. 1
11:24
A százéves mérnök szerint lesz nagymarosi duzzasztó (HVG)
A bős-nagymarosi vízlépcső egyik tervezője szerint a magyarok egyszer úgyis felépítik a nagymarosi duzzasztógátat.
jún. 1
11:33
Szándékosan nem ad tippeket a Fővinform (Infostart)
Huszonöt éves a Fővinform, a fővárosi önkormányzat közlekedési információs szolgálata. Rosta Mariann, a szolgálat vezetője elmondta: egyre többször alakul ki dugó Budapesten, de szándékosan nem mondják be a kerülőutakat, mert akkor ott alakulna ki torlódás.
jún. 1
11:54
Rosszul kommunikál, de jól halad: Draskovics a kormányt értékelte (MaHu)
Az Államreform Bizottság elnöke szerint a kevésbé látványos átalakítások jól zajlanak, a tartalmak kifejezetten jók megvalósításuk néha lehetne jobb, a kommunikáció viszont katasztrofális. Gyurcsány szerint a kommunikáció is politika.
jún. 1
11:59
A KDNP szerint szükség lenne a Honi Gárdára (Népszava)
Simicskó István (KDNP) ötpárti egyeztetést kezdeményez a Honi Gárdáról: az önkéntes, tartalékos, területvédelmi erő Magyarország biztonságát erősítené - jelentette be a politikus. Simicskó István közölte, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága ezen a héten egyhangúan tárgysorozatba vette Honi Gárdáról szóló határozati javaslatát, azonban általános vitára nem találta alkalmasnak.…
jún. 1
12:08
Törvénnyel enyhítené a fagykárt a Fidesz (HVG)
Törvényjavaslatot nyújtanak be a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselői a fagykár-enyhítési anomáliák végleges rendezésére – közölte Fülöp István és Mádi László Nyíregyházán.
jún. 1
12:10
Köszönetképp tüntetnek pedagógusnapkor: 15 ezer tanári állás szűnik meg (MaHu)
A Pedagógusok Szakszervezete tüntet a tanárok napja alkalmából. A fizetések 8-10 százalékkal csökkentek, a tanév végével 15 ezer álláshely tűnik meg. Emellett hiányzik a visszajelzés és a továbbképzés.
jún. 1
12:10
Női vezetők a békéért (orientpress)
A héten Bécsben került sor arra a kerekasztal konferenciára, melyen a nőké volt a főszerep. Az eseményen Gönz Kinga külügyminiszter is részt vett. A tanácskozás legfontosabb témája a közel-keleti béke volt, de szó esett arról is, hogy a női szerepvállalásnak egyre szélesebb körben kellene teret engedni.
jún. 1
12:34
Kell-e adózni a 2006 előtti befektetések hozama után? (HVG)
Milyen járulékfizetési kötelezettsége van nyugdíjasnak, ha alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatják? Kinek kötelező adatot szolgáltatnia az adóhatóságnak? Adóköteles-e a 2006 előtti befektetések hozama és hol kell bevallani? Milyen adóvonzata van a küföldi kiküldetésnek? Az Adózóna olvasói kérdéseire az adóhatóság válaszolt.
jún. 1
12:38
Civil kontroll, biztos életpálya: rendvédelmi javaslatot mutatott be az MDF (MaHu)
Hárompontos rendvédelmi javaslatot mutatott be az MDF pénteken. Dávid Ibolya, a párt elnöke szerint tarthatatlan a rendőrség helyzete. A párt továbbra is önálló tárcához rendelné a rendőrséget.
jún. 1
12:38
Dávid: Tarthatatlan a rendőrség helyzete (Infostart)
Hárompontos rendvédelmi javaslatot dolgozott ki a Magyar Demokrata Fórum, mert a párt megítélése szerint tarthatatlan a rendőrség helyzete.
jún. 1
12:38
A Fidesz elutasítja az ingatlanadót (orientpress)
A Fidesz teljes mértékben elutasítja az ingatlanadót - szögezte le végül Tállai András fideszes országgyűlési képviselő, aki arra kérte Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost, hogy ne hergelje a társadalmat egy új adónem bevezetésével. Az ellenzéki párt szerint semmi sem indokolja az új, minden magyar háztartásra nehezedő sarc bevezetését.
jún. 1
12:43
"Hétfelé kellene darabolni az egészségbiztosítót" (Infostart)
Hét regionális biztosítóra darabolná szét az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat Somody Imre. Az irányított betegellátási modell veresegyházi megalkotója az InfoRádiónak azt mondta: országosan 2012-től lehetne megnyitni a piacot az üzleti biztosítók előtt.
jún. 1
12:59
A Fidesz az ingatlanadó ellen (Infostart)
Az ingatlanadó bevezetésének elvetését követeli a kormánytól a Fidesz, mert az szerinte előkészítetlen és társadalmilag elutasított.
jún. 1
12:59
Kód Piackutató Intézet: egyértelmű a több-biztosítós modell elutasítottsága (orientpress)
A többség új politika meghonosítását, a kölcsönös felelősségvállalás elvét és a kiváltságok eltörlését támogatná – ez derül ki a Kód Piackutató Intézet legfrissebb felméréséből. A Fidesz által meghirdetett jelszavak mellett, az emberek 94 százaléka nem támogatná a magánbiztosítós egészségügyi rendszer bevezetését.
jún. 1
12:59
Századvég: Gyurcsány felélte politikai erőforrásait (Népszava)
Őszöd árnyékában címmel tette közzé a Századvég Alapítvány a második Gyurcsány-kormány első évéről szóló értékelését, amelyben arról is írnak, hogy a miniszterelnök a választások óta felélte politikai erőforrásait. Erről Stumpf István, a Századvég elnöke beszélt a kötet pénteki bemutatóján.
jún. 1
13:01
Rendőrkézre kerültek a szolnoki radiátorosok (HVG)
Betöréses lopások három elkövetőjét és egy további gyanúsítottat vett őrizetbe a Szolnoki Rendőrkapitányság, a lopási kár értéke 18 millió forint – mondta Katona Mihály rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető.
jún. 1
13:01
Hárompontos rendvédelmi javaslat az MDF-től (Népszava)
Hárompontos rendvédelmi javaslatot mutatott be az MDF pénteken. Dávid Ibolya, a párt elnöke szerint tarthatatlan a rendőrség helyzete. A javaslatcsomag szerint vissza kellene állítani a belügyminisztériumot, vagy önálló rendészeti tárcát kellene létrehozni; aktuálpolitikától mentes működést kell biztosítani, civil kontrollal, az egyenruhás hivatásnak pedig biztos egzisztenciát jelentő életpályává…

Keresés