2007. június 1. péntek

jún. 1
1:05
Halálból kampány (168 Óra Online)
Nem az egészségügyi reform áldoza- ta volt, saját felelőtlensége miatt halt meg az a férfi, akiről a kuruc.info azt írta - és Mikola István azt mondta -, csak 2008-ra kapott műtéti időpontot. [Dátum: 2007. 06. 01. 00:57]
jún. 1
1:09
Ez így nem megy! (168 Óra Online)
Lassan nincs olyan bűncselekmény a Btk.-ban, amelyet rendőrök ne valósítottak volna meg - állítja a büntetőjogász. [Dátum: 2007. 06. 06. 00:57]
jún. 1
4:55
Vizsgálatokat indítanak a sátoraljaújhelyi kórház ellen (Népszava)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet és az országos tiszti főorvos is vizsgálódik a Sátoraljaújhelyen történt eset miatt, amiről lapunk tegnap számolt be. Egy idős asszony szemműtétjét ugyanis az orvos nem végezte el és erre politikai indokokat mondott. Az orvos tegnap lapunknak elismerte, hogy "bizonyos kérdésekben hibázott", de határozottan cáfolta, hogy politikai okfejtéssel terhelte volna…
jún. 1
5:39
Egyelőre főkapitány nélkül marad a BRFK (Népszava)
Gergényi Péter bűnügyi helyettese, a nemrég dandártábornokká kinevezett Tóth Gábor irányította volna mától (átmenetileg) a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Legalábbis így tudták a Teve utcai központban tegnap késő délutánig. Lapzártánkkor kiderült, hogy még megbízottként sem neveznek ki új főkapitányt; így a budapesti állomány várhatóan jövő hétfőig főkapitány nélkül marad. Egyelőre teljes a…
jún. 1
6:01
Nem alkotmányellenes a várólista (Népszava)
A várólista léte önmagában nem vet fel alkotmányossági aggályokat, az azonban igen, ha állami intézményekben a várakozás pénzért lerövidíthető. Információink szerint, ha megvalósul a több biztosítós rendszer, a magáncégek egyik ügyfélcsalogató szolgáltatása éppen a várólisták megkerülését célzó csomag lehet. Listák nem csak Magyarországon, a legtöbb Nyugat-Európai országban is léteznek.
jún. 1
6:19
Személycserék lefejezés után (Infostart)
Június elsejétől új vezetője van az igazságügyi és rendészeti minisztériumnak és az országos rendőr-főkapitányságnak is. A tárcát Takács Albert leköszönő ombudsman, a rendőrséget pedig Bencze József vezeti majd.
jún. 1
6:34
Fáklyás demonstrációt tartanak a rendvédelmi dolgozók (Népszava)
Fáklyás demonstrációt tartanak ma a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, hogy így hívják fel a figyelmet alacsony bérükre és nehéz munkakörülményeikre; a demonstrálók az érintett minisztériumok elől indulnak és a Parlament előtt, a Kossuth szobor lábánál találkoznak este kilenc órakor. A demonstrációt a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) szervezi. A rendezvényen…
jún. 1
7:01
Szilvásy lemond? (Népszava)
Találgatásnak minősítette Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, hogy még az idén átvenné a Miniszterelnöki Hivatal vezetését. Az InfoRádiónak adott interjúban a felvetés kapcsán azt mondta: előbb el kell jutni a hídhoz, hogy átmenjünk rajta. A Magyar Nemzet szocialista forrásból úgy értesült: Szilvásy György már egy ideje fontolgatja, hogy lemond a kancellária éléről.
jún. 1
7:24
Az Il Ferro után itt az Antiferro (Infostart)
Alap létrehozását kezdeményezte egy Antiferro nevű szervezet annak érdekében, hogy felkutathassák az autóreklámos Il Ferro cég mostani és előző tulajdonosát.
jún. 1
7:29
Drámaian romlott a rendőrség megítélése (HVG)
Nem változott az internetes közhangulat az elmúlt egy hónapban, a hvg.hu NetHangulat index május végén ugyanúgy 28-as értéket vett fel, mint áprilisban – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A friss vizsgálat legszembeötlőbb eredménye, hogy – az elmúlt hetek botrányainak hatására – jelentősen romlott a rendőrség megítélése.
jún. 1
7:35
Miért keresik a rendőrök a puha célpontot? (Infostart)
A rendőrök kiképzésének hiányosságaira hívta fel a figyelmet Finszter Géza kriminológus az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakember szerint a hozzáértés hiánya miatt nem vállalja a rendőrök egy része a nagyobb konfliktusokat.
jún. 1
8:52
Dávid Orbán ellen és a tőke mellett (HVG)
Nem lehet kapitalistaellenes jobboldali, konzervatív politikát meghirdetni – mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
jún. 1
9:06
Halálos baleset az M5-ös autópályán - képpel (Infostart)
Halálos baleset történt csütörtök éjjel az M5-ös autópályán a Budapest felé vezető oldalon.
jún. 1
9:08
Miniszter és... kapitány (HVG)
jún. 1
9:10
MDF: nem lehet kapitalistaellenes jobboldali politikát hirdetni (Népszava)
Nem lehet kapitalistaellenes jobboldali, konzervatív politikát meghirdetni - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. "Meggyőződésem, hogy a konzervatív, jobbközép pártok gazdaságpolitikájában a verseny, a magántulajdon tisztelete, a tőke tisztelete a meghatározó. Ezek Európában és a világban bevett követelmények, és nem lehet olyan…
jún. 1
9:15
Ki követi Gergényit? (Napi)
jún. 1
9:43
Százmilliárddal javult a mérleg (Napi)
jún. 1
10:45
Gyurcsány: fejfájásra gyógyszert találni (HVG)
A Görögországban és Magyarországon folyó politikai, társadalmi és gazdasági változások között vont párhuzamot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Athénban a görög gazdasági, üzleti élet meghatározó személyiségeivel találkozva.
jún. 1
11:24
A százéves mérnök szerint lesz nagymarosi duzzasztó (HVG)
A bős-nagymarosi vízlépcső egyik tervezője szerint a magyarok egyszer úgyis felépítik a nagymarosi duzzasztógátat.
jún. 1
11:33
Szándékosan nem ad tippeket a Fővinform (Infostart)
Huszonöt éves a Fővinform, a fővárosi önkormányzat közlekedési információs szolgálata. Rosta Mariann, a szolgálat vezetője elmondta: egyre többször alakul ki dugó Budapesten, de szándékosan nem mondják be a kerülőutakat, mert akkor ott alakulna ki torlódás.
jún. 1
11:59
A KDNP szerint szükség lenne a Honi Gárdára (Népszava)
Simicskó István (KDNP) ötpárti egyeztetést kezdeményez a Honi Gárdáról: az önkéntes, tartalékos, területvédelmi erő Magyarország biztonságát erősítené - jelentette be a politikus. Simicskó István közölte, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága ezen a héten egyhangúan tárgysorozatba vette Honi Gárdáról szóló határozati javaslatát, azonban általános vitára nem találta alkalmasnak.…
jún. 1
12:08
Törvénnyel enyhítené a fagykárt a Fidesz (HVG)
Törvényjavaslatot nyújtanak be a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselői a fagykár-enyhítési anomáliák végleges rendezésére – közölte Fülöp István és Mádi László Nyíregyházán.
jún. 1
12:34
Kell-e adózni a 2006 előtti befektetések hozama után? (HVG)
Milyen járulékfizetési kötelezettsége van nyugdíjasnak, ha alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatják? Kinek kötelező adatot szolgáltatnia az adóhatóságnak? Adóköteles-e a 2006 előtti befektetések hozama és hol kell bevallani? Milyen adóvonzata van a küföldi kiküldetésnek? Az Adózóna olvasói kérdéseire az adóhatóság válaszolt.
jún. 1
12:38
Dávid: Tarthatatlan a rendőrség helyzete (Infostart)
Hárompontos rendvédelmi javaslatot dolgozott ki a Magyar Demokrata Fórum, mert a párt megítélése szerint tarthatatlan a rendőrség helyzete.
jún. 1
12:43
"Hétfelé kellene darabolni az egészségbiztosítót" (Infostart)
Hét regionális biztosítóra darabolná szét az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat Somody Imre. Az irányított betegellátási modell veresegyházi megalkotója az InfoRádiónak azt mondta: országosan 2012-től lehetne megnyitni a piacot az üzleti biztosítók előtt.
jún. 1
12:59
A Fidesz az ingatlanadó ellen (Infostart)
Az ingatlanadó bevezetésének elvetését követeli a kormánytól a Fidesz, mert az szerinte előkészítetlen és társadalmilag elutasított.
jún. 1
12:59
Századvég: Gyurcsány felélte politikai erőforrásait (Népszava)
Őszöd árnyékában címmel tette közzé a Századvég Alapítvány a második Gyurcsány-kormány első évéről szóló értékelését, amelyben arról is írnak, hogy a miniszterelnök a választások óta felélte politikai erőforrásait. Erről Stumpf István, a Századvég elnöke beszélt a kötet pénteki bemutatóján.
jún. 1
13:01
Rendőrkézre kerültek a szolnoki radiátorosok (HVG)
Betöréses lopások három elkövetőjét és egy további gyanúsítottat vett őrizetbe a Szolnoki Rendőrkapitányság, a lopási kár értéke 18 millió forint – mondta Katona Mihály rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető.
jún. 1
13:01
Hárompontos rendvédelmi javaslat az MDF-től (Népszava)
Hárompontos rendvédelmi javaslatot mutatott be az MDF pénteken. Dávid Ibolya, a párt elnöke szerint tarthatatlan a rendőrség helyzete. A javaslatcsomag szerint vissza kellene állítani a belügyminisztériumot, vagy önálló rendészeti tárcát kellene létrehozni; aktuálpolitikától mentes működést kell biztosítani, civil kontrollal, az egyenruhás hivatásnak pedig biztos egzisztenciát jelentő életpályává…
jún. 1
13:03
Fidesz: a kormány vesse el az ingatlanadó bevezetését (Népszava)
A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vesse el az ingatlanadó bevezetését, illetve az MSZP országgyűlési frakcióját, hogy nyilvánítsa ki: szakmai előkészítetlensége és társadalmi elutasítása miatt nem lehet bevezetni ezt az adónemet.
jún. 1
13:05
Hiller a pedagógusok mellett (Népszava)
A pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülését hangsúlyozta a pedagógusnap alkalmából Hiller István szakminiszter a fővárosban rendezett ünnepségen. A tanítókat, tanárokat Demszky Gábor főpolgármester is köszöntötte. Hiller István elmondta, hogy egymilliárd forintot különítettek el pályázati forrásként a kiemelkedő pedagógusi munka díjazására. Az oktatási és kulturális tárca vezetője az egész…
jún. 1
13:14
Pedagógusnap: ünnepelnek és tüntetnek (Infostart)
Egymilliárd forintot különített el az oktatási és kulturális minisztérium pályázati forrásként a kiemelkedő pedagógusi munka díjazására - jelentette be a tárcavezető. Közben a Pedagógusok Szakszervezete az Akadémia épülete előtt tüntet a problémák miatt.
jún. 1
13:26
Kossuth tér: milliárdos munkálatok a tüntetők hűlt helyén - képgaléria (Infostart)
Kivirágzott a Kossuth tér, a napokban fejezték be a Parlament előtti parkrész beültetését. A tér teljes rendezése a 2-es villamos pályája mentén futó díszkerítéssel együtt 1,3 milliárd forintba kerül, a rendezésre vonatkozó pályázat eredményét augusztusban hirdetik ki.
jún. 1
13:39
Akár 20 ezer forintba is kerülhet a bliccelés a BKV-n (HVG)
Hatályba lépett pénteken az a fővárosi rendelet, amellyel a BKV kérésére, a bliccelők visszaszorítására drasztikusan megemelték a jegy nélkül utazók büntetését.
jún. 1
14:24
Cser: a kormány több tízmilliárd forintnyi adósságot halmozott fel (Népszava)
Felszólítja a miniszterelnököt az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ), hogy 30 napon belül tegye meg ajánlatát az egészségügyi dolgozók által az uniós csatlakozás, azaz 2004 május 1 óta teljesített ügyeleti díjának kifizetésére - közölte Cser Ágnes elnök. Elmondta, hogy 2003-ban a szociális partnerek tiltakozása ellenére az uniós joggal ellentétesen…
jún. 1
14:25
Stumpf: Gyurcsány felélte politikai erőforrásait (Infostart)
Gyurcsány Ferenc kormányfő és az MSZP nem tudta megtartani az országgyűlési választások során megszerzett politikai tőkét - olvasható a Századvég Alapítvány értékelésében, amely a második Gyurcsány-kormány első évét összegzi kutatások, tanulmányok, szakértői anyagok alapján. Stumpf István, az Őszöd árnyékában című könyv egyik szerzője azt mondta: a miniszterelnök az elmúlt egy évben felélte…
jún. 1
14:35
Távozik posztjáról az OEP főigazgató-helyettese (Népszava)
Távozik posztjáról Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egészségügyi ellátási főigazgató-helyettese június 1-jével - közölte az OEP. A tájékoztatás szerint "más fontos megbízatása miatt" távozik közös megegyezéssel posztjáról a főigazgató-helyettes. "Az OEP vezetése nagyra értékeli Székely Tamás professzionális szakmai munkáját, és azt a magas színvonalú tevékenységét,…
jún. 1
14:56
Stumpf: Gyurcsány megy, vagy átalakítja a kormányt (HVG)
Akár a kormány és ellenzék közötti, szakpolitikai témákat átfogó párbeszéd alapja is lehet a Századvég Kiadó gondozásában „Őszöd árnyékában- A 2. Gyurcsány-kormány első éve” címmel most megjelent kötet. Mindvégig bíráló stílusban, sorra veszi az állam kompetenciájába tartozó területeket, és elemzi a kormány, illetve személy szerint a „menedzser-fejedelem”, a „dramaturg”, azaz Gyurcsány Ferenc…
jún. 1
15:08
PDSZ: nincs ok az ünneplésre (Népszava)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint nincs ok ünneplésre pedagógusnapon, a kormány ugyanis több tízmilliárd forintot von ki a közoktatásból, s a pedagógusok számát tíz-húszezerrel akarja csökkenteni - közölte Kerpen Gábor elnök. A PDSZ álláspontja szerint a mostani finanszírozási rend intézménybezárásokhoz, összevonásokhoz vezet, amely a kötelezően ellátandó feladatok területén…
jún. 1
15:09
Az államfő hisz abban, hogy megválasztják jelöltjét (Infostart)
Péntektől Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman helyettesíti az állampolgári jogok országgyűlési biztosát és helyettesét. Az államfő Majtényi Lászlót jelölte az állampolgári jogok szószólójának, de az eddigi nyilatkozatok alapján személyében nincs teljes egyetértés a pártok között.
jún. 1
15:12
Öten pályáznak az MSZP-székház értékesítésére (HVG)
A jelentkező öt pályázó mindegyikével megkezdődik az MSZP Köztársaság téri székházának értékesítéséről a tárgyalás - közölte az eladással megbízott ingatlaniroda vezetője.
jún. 1
16:07
Elhunyt Sarlós Zsuzsa újságíró (Népszava)
Nyolcvanéves korában elhunyt Sarlós Zsuzsa a Világgazdaság alapító tagja, aki 1985-ig vezette a lap árupiaci rovatát.
jún. 1
16:12
Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet Magyarország külkapcsolati stratégiája (Népszava)
Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet Magyarország külkapcsolati stratégiája, az összefoglaló tanulmány napokon belül kész lehet - mondta Göncz Kinga külügyminiszter azt követően, hogy beszámolót tartott az MSZP Nemzetpolitikai Tagozatának ülésén Budapesten. Nyolc részösszefoglaló tanulmány már elkészült, amelynek összeállításában több százan vettek részt - mondta a magyar diplomácia vezetője. Göncz…
jún. 1
16:41
Gyurcsány felélte politikai erőforrásait (Napi)
jún. 1
16:50
Reformkényszer a nyugdíjasokra? (Népszava)
Az Európai Unióban, s így Magyarországon is nagyon nagy mértékben megnő majd a következő években a nyugdíjasoknak az aktív korosztályokhoz viszonyított aránya, s ez minden nemzeti nyugdíjrendszerrel szemben reformkényszert jelent - erről beszélt Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter pénteken Luxemburgban egy nemzetközi konferencián.
jún. 1
16:55
MSZP: a Fidesz kommunikációja "az ocsmányság végállomása" (Népszava)
Az MSZP szerint a Fidesz politikai kommunikációja elérkezett "az ocsmányság végállomására" - mondta Nyakó István, a párt szóvivője, Szilvásy György kancelláriaminiszter testvérének ügye kapcsán. A szocialista politikus azt tudakolta: az MSZP számíthat-e bocsánatkérésre ebben az ügyben.
jún. 1
17:01
Fagylaltkiállítás nyílt Budapesten (HVG)
Hideg nyalat és spanyol tekercs címmel fagylalt, parfé és jégkrém történeti, időszaki kiállítás nyílt pénteken a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
jún. 1
17:01
Végehajtót kérnek a visszahelyezéshez (Népszava)
Tüntetésre készül a Liga szakszervezeti tömörülés az esztergomi Magyar Suzuki Zrt-hez a dolgozókat - az érdekvédelem tisztségviselőit halmozottan - hátrányosan érintő intézkedései ellen.
jún. 1
17:12
Június-júliusban érkeznek az új trolik a BKV-hoz (HVG)
A Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. júniusban és júliusban leszállítja a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt-nek a 10 darab új Trollino trolibuszokat - közölte Zdenek Mayer, a Ganz-Skoda vezérigazgatója pénteken Budapesten annak kapcsán, hogy Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes megtekintette az első legyártott öt járművet.
jún. 1
17:34
Kóka: megtört a reformok lendülete (Népszava)
A liberális várakozásokhoz képest megtört a reformok lendülete - jelentette ki Kóka János szombaton Egerben. Ebben a helyzetben az SZDSZ arra törekszik, hogy a koalíciós partnerrel összefogva még a nyár előtt felpörgessék a megtört lendületet és szeptemberre az Országgyűlés elé kerülhessenek a változtatásokhoz szükséges jogszabályok - közölte a liberális pártelnök, az SZDSZ parlamenti frakciójának…

Keresés