2007. június 4. hétfő

jún. 4
12:53
Új internetes hírportál indult Békésben (Metropol)
Hír6 néven új internetes hírportál indult Békés megyében - jelentette be a kiadó Hír6 Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón hétfőn, Békéscsabán.

2007. június 5. kedd

jún. 5
12:00
Pocsékoljuk az energiát (Metropol)
Magyarországon általános az a nézet, miszerint a legmodernebb informatikai rendszerek környezetvédelmi szempontból is megfelelnek az elvárásoknak, s ezért a környezettudatos magatartás csak a leselejtezett eszközök megfelelő kezelésében és a legújabb eszközök beszerzésében nyilvánul meg, s figyelmen kívül hagyják például az áramfogyasztást.
jún. 5
16:22
122 millió európai az interneten (Metropol)
Naponta 122 millió ember internetezik Európában, az átlagos európai felhasználó pedig havonta 16-17 napon összesen 24 órát tölt az interneten és 2662 weboldalt keres fel a comScore elnevezésű amerikai piackutató vállalat legfrissebb felmérése szerint.

2007. június 7. csütörtök

jún. 7
18:53
Az észtek szerint az internetes támadást is terrorcselekménynek kellene tekinteni (Metropol)
Észtország azt fogja javasolni az Európai Unió igazságügyi minisztereinek jövő heti ülésén, hogy a kibernetikai térben - vagyis lényegében az interneten - elkövetett támadást is tekintsék terrorcselekménynek.
jún. 7
18:55
Spam-törvény készül – nálunk az emailek 30%-a kéretlen (Metropol)
Az Országgyűlés hamarosan dönt a gazdasági tárca spam-ellenes törvényjavaslatáról, amelynek kettős célja van: csökkenti az e-boltok működtetésének terheit és hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a spamek, a kéretlen reklámlevelek ellen.
jún. 7
19:09
Elsodorhat minket az adatok áradata (Metropol)
Újabb információs robbanás vár a világra a következő három évben – jósolja az IDC-EMC kutatása. A vezető információtechnológiai elemzőcég a digitális univerzum roppant kitágulását jelzi.
jún. 7
19:11
PC-n is tarolhat a Halo (Metropol)
A covenant nevű idegen lényekről két dolgot kell tudni: makacs túlélők és nagyon nem szeretnek minket… Hiába tűnt úgy, hogy a főszereplő Master Chief már elintézte őket a Halo játék első részében, mégis visszatérnek. Két és fél év után végre PC-re is megjelent az Xbox klasszikus Halo 2…

2007. június 8. péntek

jún. 8
14:22
Rangos nemzetközi elismerést kapott a Sulinet Digitális Tudásbázis (Metropol)
Rangos nemzetközi elismerést kapott a Sulinet Digitális tudásbázis, az 1995-ben alapított Comenius EduMedia-díj ma már az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás termékek piacán - közölte az oktatási tárca sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2007. június 10. vasárnap

jún. 10
17:46
Az olcsó patron drágább is lehet (Metropol)
Sokan használnak utángyártott tintatpatront nyomtatójukba, fő indokként azért, mert ezek akár 20-25-%-al is olcsóbbak lehetnek, mint egy eredeti tintapatron. Majoros Miklós a Hewlett Packard kellékanyag üzletág igazgatója megosztotta velünk, ők mit tapasztalnak az utángyártott patronokkal kapcsolatban.

2007. június 12. kedd

jún. 12
13:48
Megjelent az új Apple webböngésző (Metropol)
Megjelent a Safari 3, a Windows operációs rendszeren is futtatható ingyenes Apple-böngésző tesztverziója. Az amerikai informatikai óriáscég szerint az új Safari minden eddigi webböngészőnél gyorsabb.
jún. 12
16:11
Nyári internet oktatás időseknek (Metropol)
Hetente - 2-2 órán keresztül várja Internet tanfolyamra a 60 éven felülieket az egri főiskola által működtetett Városi Információs portál (VIP) - tájékoztatta kedden az MTI-t a főiskola sajtószóvivője.

2007. június 14. csütörtök

jún. 14
12:14
Internet - Horvát belpolitikai adok-kapok a YouTube-on (Metropol)
A You Tube videómegosztó portálon melegít a választási kampányra a jobbközép kormánypárt és az ellenzéki szociáldemokrata párt Horvátországban.

2007. június 15. péntek

jún. 15
19:19
Súlyos lehet a hiba a Nemzetközi Űrállomáson, orosz közlés (Metropol)
Súlyos, az űrben kijavíthatatlan hiba miatt romolhattak el a számítógépek a Nemzetközi Űrállomás orosz részlegében - tudta meg az ABC amerikai televízió pénteken az orosz állami űrhatóság vezetőitől.

2007. június 17. vasárnap

jún. 17
12:15
Helyreállt a navigáció is a Nemzetközi Űrállomáson (Metropol)
Ismét működik valamennyi számítógép a Nemzetközi Űrállomás orosz szegmensében: Fjodor Jurcsihin és Oleg Kotov orosz űrhajósoknak szombaton sikerült újraindítani a navigációt irányító és ellenőrző két számítógépet.

2007. június 18. hétfő

jún. 18
10:30
Internetes támadás német tanárok ellen (Metropol)
Németországban a tartományi kulturális miniszterek konferenciája is foglalkozik azzal, hogy a világhálón egyre durvább támadások érik a tanárokat.

2007. június 19. kedd

jún. 19
17:01
Regionális központot nyit Debrecenben a BT - Kóka János (Metropol)
Regionális központot nyit Debrecenben a British Telecom (BT), a világ egyik legnagyobb telekommunikációs és hálózati IT szolgáltatója.

2007. június 20. szerda

jún. 20
10:54
A YouTube helyi verzióval áll elő kilenc országban (Metropol)
A YouTube amerikai videocserélő portál bejelentette, hogy anyacége, a Google nyomdokában több külföldi országban is - főként Európában - helyi verzióval jelenik meg a piacon.
jún. 20
11:08
Amerika üzenete Kínának: mi nyerjük meg a cyber-háborút (Metropol)
Az Egyesült Államok megerősíti informatikai hálózatainak védelmét, miután egy jelentés szerint Kína informatikai hadviselésre alkalmas egységeket fejleszt.
jún. 20
20:24
Videojáték betiltása Nagy-Britanniában és Írországban (Metropol)
Betiltották a Manhunt 2 videojátékot Nagy-Britanniában és Írországban, mivel túl erőszakos, így káros lehet felnőttekre és gyermekekre nézve egyaránt. Nagy-Britanniában tíz éve nem tiltottak be videojátékot, Írországban pedig még soha.
jún. 20
22:00
Hárommillió kimarad (Metropol)
Mindnyájan tudjuk, hogy a számító­gép és az internet hasz­nálata, a digitális írástudás alapfeltétel a mun­kához jutás, az abban meg­maradás, a kapcsolattartás, az olcsó informálódás és ügyintézés szem­pont­jából.

2007. június 21. csütörtök

jún. 21
10:28
Starcraft II: már jön a folytatás (Metropol)
A Blizzard bejelentette, hogy közepes konfiguráción, tehát 1, 6 GHz, 512 Mb Ramon is fut majd új szuperjátéka a StarCraft II. Ráadásul készül belőle Macintosh-verzió is...
jún. 21
13:51
Kínában is szolgáltathat tartalmat a Google (Metropol)
A Google megkapta az előzetes jóváhagyást Pekingtől, amellyel a keresőportáljáról híressé vált óriáscég megkezdheti a tartalomszolgáltatást a világ második legnagyobb internet piacán.
jún. 21
16:18
Több száz hacker tört be az amerikai belbiztonsági tárca hálózatába (Metropol)
Több mint 800 hackerbetörést, vírustámadást és egyéb súlyos biztonsági problémát észleltek az utóbbi két évben az Egyesült Államokban a terrorizmus elleni belföldi erőfeszítéseket irányító, az internetes fenyegetéseket is elhárítani hivatott belbiztonsági minisztérium számítógépes hálózataiban.

2007. június 26. kedd

jún. 26
13:07
A WTC-ikertornyok összeomlásának komputeres modellezése (Metropol)
A Világkereskedelmi Központ összeomlását minden korábbinál részletesebben modellező amerikai számítógépes vizsgálat eredményei megerősítették: az eltérített repülőgépek által megsérült New York-i ikertornyok saját súlyuk alatt rogytak össze.

2007. június 27. szerda

jún. 27
15:20
Aláírták a Vodafone-beruházás szerződését (Metropol)
A magyar kormány és a Vodafone csoport elnöke szerdán Budapesten aláírta a távközlési társaság nemzetközi pénzügyi központjának megvalósításáról szóló szerződést - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
jún. 27
17:27
Súlyos szakmai tévedés (Metropol)
Fontos feladata az államnak, hogy elősegítse annak az 5 millió magyarnak a bekapcsolódását a PC használatba, aki még nem ismerte fel, hogy ez neki lenne jó.
jún. 27
18:13
Távközlés - három milliárd mobilos (Metropol)
Heteken belül túllépi a 3 milliárdot a mobiltelefonnal rendelkezők száma földünkön és az év végére várható, hogy csaknem minden második embernek - a 6,6-6,7 milliárdból - lesz már mobiltelefonja - közölte jelentésében a brit The Mobile World elemzéseket végző szakvállalat.

2007. június 29. péntek

jún. 29
15:58
Fizetett sorban állók várják az iPhone-t (Metropol)
Fizetett sorban állók várják az amerikai nagyvárosokban a péntek reggel 6 órát, amikor megjelenik az iPhone, az Apple informatikai óriáscég első mobiltelefon-modellje.
jún. 29
18:59
Porsche-mobillal válaszol Európa az iPhone-ra (Metropol)
Mobiltelefon készül a Porsche autógyár designműhelyében, és a Der Spiegel német hírmagazin szerint az ősszel debütáló luxusmobil lehet Európa válasza az Apple-féle iPhone csodatelefonra.

Keresés