2007. július 1. vasárnap

júl. 1
12:09
Mobiltelefonos közlekedés Pekingben (Metropol)
A pekingi tömegközlekedési eszközökön hamarosan újfajta chipkártyás mobiltelefonnal lehet fizetni a jegyekért - közölték a pekingi közlekedési vállalat illetékesei.

2007. július 3. kedd

júl. 3
12:17
Év végén Magyarországon az iPhone (Metropol)
Év végére, de legkésőbb 2008 elejére Európában, és így Magyarországon is kapható lesz az Apple iPhone mobiltelefonja - mondta az MTI-nek Massimo Emanuele, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója.
júl. 3
12:36
Az Antanna-Hungária és a Vodafone ősszel teszteli a mobiltelevíziót (Metropol)
Az Antenna Hungária és a Vodafone Magyarország várhatóan ősszel megkezdi a a mobiltelevízió szolgáltatás tesztelését az együttműködésnek az alapján - közölte a az Antenna Hungária kedden.
júl. 3
15:21
Mobil Show 2007 kiállítás - újdonságok a mobilkommunikációban (Metropol)
Az idén második alkalommal rendezik meg a mobilkommunikáció újdonságait bemutató Mobil Show 2007 szakmai kiállítást és vásárt Budapesten, az egyik fővédnök a Nemzeti Hírközlési Hatóság lesz.

2007. július 4. szerda

júl. 4
22:18
E-boszorkánykonyha (Metropol)
A Kitchen Buda­pest műhelyben 15-20 fiatal ötletel és dolgozik együtt a mobil technológiák, az új média és a művészetek újszerű alkalmazásán. A műhelyt a Magyar Telekom működteti évi  100 millió fo­rintos költségvetéssel.

2007. július 6. péntek

júl. 6
12:42
Táborozók a múzeumban (Metropol)
Az Országos Műszaki Múzeum tematikus programokat szervez a Budapestre látogató diákcsoportoknak.

2007. július 11. szerda

júl. 11
12:56
Jeladót raknak a britek a gyerekeikre (Metropol)
A britek körében úgy fogy a gyermekekre aggatható jeladó, mint a cukor, miután a közelmúltban Portugáliában és Nigériában történt gyermekrablási esetek alaposan felborzolták a szülők kedélyét.
júl. 11
19:10
Információ-technológia: Amerika a legversenyképesebb, Magyarország térségi első (Metropol)
Az Egyesült Államok információ-technológiai szektora a legversenyképesebb a világon, Magyarország pedig a négy közép-európai EU-gazdaság mezőnyét vezeti az Economist Intelligence Unit (EIU) szerdán Londonban kiadott éves felmérése szerint.
júl. 11
22:16
Robotfoci felsőfokon (Metropol)
Kedden amerikai győzteseket avattak Atlan­tában az idei, a tizedik robotfoci-világbajnokságon. A japánok persze búslakodtak, hiszen ezt a „sportot”  ők találták ki 1997-ben. Arra gondoltak ugyanis, hogy ha szeretnék ismertté tenni robotkutatásaikat, akkor valami népszerű dologgal kell azokat összekapcsolni.

2007. július 16. hétfő

júl. 16
8:25
Mi látható a Street View fotóin? (Metropol)
A Google új szolgáltatása, a Street View ellen lázadnak azok az egyesületek, amelyek a magánélet sérthetetlenségéért harcolnak.

2007. július 17. kedd

júl. 17
17:13
Fej fej mellett az Internet Explorer és a Firefox (Metropol)
Az Internet Explorer internetes böngésző Európa 16 országában vezet, míg alternatív riválisa, a Firefox 14 országban; a Windows Vista új operációs rendszert egyre több embert hódít meg, azon túlmenően, hogy a fölényes piacvezető továbbra is a Windows programcsalád - ismerteti egy új felmérés eredményét a Xiti Monitor francia piackutató cég honlapján (www.xitimonitor.com).
júl. 17
17:15
Amerikaellenes iráni komputerjáték (Metropol)
Egy iráni parancsnok kiszabadítja Irán egyik fő atomtudósát az amerikaiak karmai közül egy új iráni számítógépes játékban.

2007. július 18. szerda

júl. 18
21:19
A netes rablók pandúrként jelentkeznek be (Metropol)
Előretörtek a trójai kémprogramok júniusban – derül ki a Counter­Spy legfrissebb elemzéséből. A júniusi 10-es toplistát a Trojan-Downloader.Zlob.Media-Codec vezeti.

2007. július 19. csütörtök

júl. 19
17:17
A Google nyomkövetői két év után törlődnek (Metropol)
A Google bejelentette, hogy szervere internetes nyomkövetői - cookie-jai - amelyek a felhasználó gépére kerülnek a későbbi azonosíthatóság végett, egyedülálló módon automatikusan törlődnek két év elteltével - olvasható a BBC News honlapján.

2007. július 23. hétfő

júl. 23
14:05
Többmillió "százdolláros" laptop (Metropol)
Októbertől indul a Minden Gyereknek Laptopot (OLPC) program, amelynek keretében a szervezők több millió olcsó laptopot juttatnak a fejlődő országokbeli gyerekeknek.
júl. 23
17:26
A YouTube kérdez az elnökjelölt-aspiránsok tévévitáján (Metropol)
Az amerikai elnökválasztások történetében először az internetre feltöltött videókkal bombázzák élő egyenes tévéadásban az elnökjelöltségre pályázó politikusokat.

2007. július 27. péntek

júl. 27
12:50
GVH vizsgálat a Microsoftnál (Metropol)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Microsoft Magyarország ellen erőfölénnyel való visszaélés miatt: a gyanú szerint a cég olyan feltételeket szab a kereskedők számára, hogy azok ne legyenek érdekeltek más cég szoftvereinek árusításában.
júl. 27
21:08
A pókerezők győztek a számítógép ellen (Metropol)
Az ember - pontosabban két ember - nyert a számítógéppel rendezett első pókerbajnokságon, amely négy partiból állt.

Keresés