2007. július 1. vasárnap

júl. 1
0:47
Már 36 ezer szélessávú-előfizető a GTS-Datanetnél (terminal)
GTS-Datanet az elmúlt hónapokban jelentősen növelte széles sávú internet-hozzáférést rendelő előfizetői számát, így a cég ADSL-ügyfeleinek száma mára elérte a 36 ezret.
júl. 1
0:51
Az IVSZ idén is felméri a hazai informatikai piac helyzetét (terminal)
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 2007-ben immár második alkalommal készíti el a hazai informatikai iparágról szóló felmérését. A kutatás újszerű struktúrájának köszönhetően a magyar it-piac legátfogóbb tanulmánya van készülőben. A szállítói piac szegmensein, a főbb szereplőkön, a piac méretén és jellemzőin túl a hazai informatikai szektor SWOT analízisével is részletesen…
júl. 1
3:17
Universe at War - cross-platform játék XP-n? (Gamekapocs)
A Star Wars: Empire at War-t is jegyző Petroglyph Studios bejelentette, hogy a készülőben levő új RTS-ük cross-platform lehetőségei Win XP-n is elérhetőek lesznek.
júl. 1
3:31
Még nincs vele az Erő... (PC Guru)
Rájár a rúd mostanság szegény játékos lelkületű Star Wars fanokra, ugyanis az egyik legjobban várt játékcím a körükben jelenleg a Knights of the Force névre hallgató modifikáció, amit szinte már hisztérikusan követel több ezer rajongó...
júl. 1
3:33
Elindult a Crysis honlapja (Gamekapocs)
Az EA Games ma éjjel fellőtte a várva-várt Crysis hivatalos honlapját az internetre. Az arra látogatókat információkkal, képekkel, hátterekkel, és videókkal várják.
júl. 1
4:13
Új Call of Duty 4 videó érkezett (Gamekapocs)
A legfrissebb Call of Duty 4 videóban az Infinity Ward egy újabb multiplayer fícsőrről rántotta le a leplet, mely a Deep Impact nevet viseli.
júl. 1
4:17
Megnyitotta kapuit a Crysis honlapja (Gamekapocs)
Az EA Games ma éjjel fellőtte a várva-várt Crysis hivatalos honlapját az internetre. Az arra látogatókat információkkal, képekkel, hátterekkel, és videókkal várják.
júl. 1
9:54
Kormányzati számítógépek segítségével lopott adatokat (prohardver)
A Linkin Park rajongója munkahelyi rendszere segítségével szerezte meg kedvence bizalmas adatait.
júl. 1
9:54
Piacon az Apple iPhone (prim)
Az Apple az eredeti menetrendnek megfelelően helyi idő szerint péntek este 6 órakor piacra dobta Amerikában minden idők legnagyobb hírveréssel beharangozott elektronikus készülékét, az iPhone zenelejátszós okostelefont.
júl. 1
9:58
Axel Foley bekeményít (sg)
A Beverly Hills-i zsaru 4 producere, Lorenzo Di Bonaventura elárulta, hogy Axel Foley visszatér a gyökerekhez és a könnyed harmadik rész után az új epizód kizárólag felnőtteknek szól majd.
júl. 1
9:59
Valódi Térhatás az Elte Vizualizációs Centrumában (Agent Portal)
Az oktatásban, az alap- és az alkalmazott kutatásokban egyaránt hasznosítható, valódi három dimenziós térhatást biztosító sztereoszkópikus berendezést mutattak be az ELTE Vizualizációs Centrumában.
júl. 1
10:00
Crysis - mindenre fény derült (sg)
Szinte biztos a szeptemberi megjelenés, és a hivatalos oldal is felkerült az információs sztrádára.
júl. 1
10:01
Órák alatt elkapkodták az elsőként piacra dobott iPhone-okat (sg)
A hatalmas vásárlói érdeklődést tükrözve órák alatt elkapkodták az Egyesült Államokban az Apple informatikai óriáscég mobiltelefon-modellje, az iPhone elsőként piacra dobott példányait.
júl. 1
10:02
Árcsökkenés várható a PC-piacon (sg)
Az Albacomp szerint az elkövetkező időszakban jelentősen növekedhet az Intel Core 2 Quad processzorral felvértezett csúcskategóriás PC-k forgalma.
júl. 1
10:06
Belső 3G/HSDPA modem notebookokhoz (prim)
A 3.6 Mb/s letöltési sebességű integrált Mini-PCI belső HSDPA modem lehetővé teszi a szolgáltatófüggetlen mobil szélessávot. Ezentúl az ügyfél maga választhat szolgáltatót, sőt akár egy notebook-ban több szolgáltató SIM kártyáját is használhatja.
júl. 1
10:09
A Google fizet a gadgetek fejlesztéséért (prohardver)
Az apró kütyük javítására ösztöndíjakat ajánl fel a Google.
júl. 1
10:14
Percek alatt elkapkodták az első iPhone-okat (MaHu)
Rekordot döntött az Apple régen ígért és várt nagy dobása, az iPhone: soha technikai terméket nem övezett ekkora várakozás. Az első adag néhány óra alatt elfogyott.
júl. 1
10:55
Aktuális trendek a kockázatkezelési piacon (prim)
A SAS és a kockázatkezelési technológiák világpiacát elemző Chartis Research közös tanulmányában pénzügyi szolgáltató cégek 410 vezetőjét kérdezte meg saját vállalatuk kockázatkezelési eljárásairól. A felmérés szerint továbbra is az adatintegráció jelenti a kockázatkezelő megoldások számára a legfőbb kihívást. A kutatás eredményeit a stockholmi SAS Forum 2007 rendezvényen, a felsővezetők és…
júl. 1
11:15
Honnan volt ilyen jólértesült? A rendőrség előtt tudott a sztár haláláról a wikipedista (MaHu)
Egy internetes enciklopédia-szerző hamarabb értesült Chris Benoit birkózóbajnok feleségének haláláról, mint a rendőrség. A kíváncsi hatóságok még nem tudták kideríteni, honnan szerezte információit.
júl. 1
11:55
'Napot (GameStar)
Elérkezett végre a július elseje, s ezzel együtt a hét hetedik napja, a vasárnap. Ilyenkor kell kábán ébredni, azt sem tudni, hol vagyunk, és kis híján 'Reggeltet írni 'Napot helyett :) Mindenesetre ne aggódjunk, a napi híradag ma is meglesz, és lehet olvasgatni, már ha nem strandolással és egyéb felesleges kültéri tevékenységgel foglalkoztok :) Tehát jó napot mindenkinek!
júl. 1
11:57
Megnyílt a Crysis honlapja (GameStar)
A Crysis-nak eddig is voltak többé kevésbé hiteles hírekkel szolgáló fan oldalai, de most megnyílt a hivatalos oldal is.
júl. 1
11:57
Xerox: új szoftverek irodai multifunkciós rendszerekhez (prim)
A Xerox három üzleti partnerével a képalkotási iparág egyik meghatározó eseményén, a bostoni AIIM/On Demand konferencián és kiállításon mutatta be új szoftvermegoldásait. A Xerox Extensible Interface Platformjára (EIP) épülő alkalmazások a vállalat irodai multifunkciós berendezéseihez biztosítanak jobb testre szabási lehetőségeket, biztonságosabb adatkezelést, valamint egyszerűbb és gyorsabb…
júl. 1
11:59
Augusztusi SPI DVD-k (PC Dome)
Jön az Átok 2 és a T4XI.
júl. 1
12:08
Lefagy a Forza 2 = kitörlik a topicjait (GameStar)
A Forza: Motorsport 2-ben bizony csúnya bugok is vannak, melyek következtében néha kifagy tőle az Xbox360. Természetesen nagy a felháborodás emiatt, a hivatalos fórumokon is. A Microsoft mégis kitöröltette az ehhez kapcsolódó topicokat.
júl. 1
12:53
Quake Wars beta frissítés közeleg (GameStar)
Hamarosan pozitív módosítások és újdonságok változatják meg a Quake Wars bétáját, a legeslegfontosabb újdonság mindenképpen a botok megjelenése lesz.
júl. 1
12:55
rEVOL Express: modulokból összeállítható dobozos ügyviteli programcsalád (prim)
Új struktúrában, új funkciókkal és új néven jelent meg a rEVOLUTION Iroda Sorozat dobozos ügyviteli szoftvercsalád. A rEVOL Express újdonsága, hogy a kisvállalati felhasználók a számukra hasznos funkciókat tartalmazó modulokból állíthatják össze a működésüknek legmegfelelőbb ügyviteli szoftvert.
júl. 1
12:55
A Jericho újabb hattyúdala (sg)
Immáron nem csak Amerikában, hanem Magyarországon is befejeződött a posztapokaliptikus, kisvárosi viszonyokról szóló sorozat, a Jericho, így a hazai nézők is minden bizonnyal kíváncsiak a hogyan továbbra.
júl. 1
12:55
EA Playground: nyitva a játszótér (wii,nds) (Gamer365)
Játszótér az Electronic Arts-tól, Wii-re és Nintendo DS-re: a sportos minijáték-kollekció családbarát szórakozást, és könnyen elsajátítható irányítást kínál. Friss screenshotok érkeztek.
júl. 1
12:55
[KéPZ] Clive Barker's Jericho: szörnyek nagy menyiségben (GameStar)
Clive Barker játéka, a Jerico, nem éppen a Sims-en nevelkedett játékosnak ajánlott. Most pár új, vérfagyasztó kép érkezett a programból.
júl. 1
12:57
Napozók, óvakodjatok az UVA-tól! (sg)
Ha eddig azt hittük, hogy a napvédő szerek megóvnak a bőrráktól, akkor ideje átértékelni ezt a képet - a legveszélyesebb sugarak ellen vajmi kevés védelmet adnak.
júl. 1
13:51
A GTA IV eufórikus állapotban (GameStar)
A Rockstar nemrég vette meg a NaturalMotion Euphoria nevű technológiáját, az igazán jó hír pedig az, hogy a GTA IV-hez már ezt is fogják használni.
júl. 1
13:53
Japán konzol eladási statisztikák (Gamekapocs)
Megérkezett a legfrissebb japán konzol eladási statisztika: mint az várható volt, a Nintendo DS toronymagasan vezet a Wii-vel egyetemben.
júl. 1
13:55
Rainbow Six: Vegas - multiplayer tartalom ingyen! (Gamekapocs)
Az Ubisoft ma bejelentette, hogy az előző héten Xbox Live-on megjelent X360 multiplayer tartalom újra elérhető, ráadásul már ingyenesen letölthető.
júl. 1
13:55
Túl az egymilliomodik négymagoson az Intel (sg)
Az Intel beváltotta ígéretét és sikeresen leszállította az első egymillió négymagos chipet még azelőtt, hogy az AMD piacra dobta volna saját megoldását. A Barcelona processzorok ugyanis csak augusztusban érkeznek.
júl. 1
13:56
Heavenly Sword: mennyei képek (ps3) (Gamer365)
A PlayStation 3 idei kínálatának egyik ékköve a Heavenly Sword: a Ninja Theory kaszabolós akciójátékából kiragadott új képek minőségi, és roppant látványos kalandot ígérnek.
júl. 1
13:56
Szandálfilm-paródia készülőben (sg)
A National Lampoon megkezdte a National Lampoon's 301: The Legend of Awesomest Maximus Wallace Leonidas előkészületeit. A készítők a kosztümös-szandálos filmek elé tartanak majd görbe tükröt.
júl. 1
13:57
Operációs rendszert várnak a Google-tól (sg)
Egyesek szerint a keresőcég internetes irodai csomagjának kibővítése után a következő lépés már egy önálló operációs rendszer piacra dobása lesz. Ez azonban rögtön számos kérdést vetne fel.
júl. 1
13:58
A jövő heti játékmegjelenések (Gamekapocs)
A múltheti játéközön után meglehetősen megcsappant a jövő hétre jutó éppen boltokba kerülő játékok száma - uborkaszezon: ez van, ezt kell szeretni!
júl. 1
15:07
Aktív otthoni internetezők száma tíz országban, 2007 március és április (onlinemedia.blog.hu)
A legutóbbi emelkedéshez képest kisebb visszaesés történt, gyakorlatilag minden országban. Hullámvölgy volt ez, meglátjuk majd, emelkedés követi-e, vagy esünk még kicsit tovább.[...] Bővebben!
júl. 1
15:12
Online reklámköltés, USA, 2007. április (onlinemedia.blog.hu)
Az USA legnagyobb online hirdetői a költések alapján, 2007. április. Az adatok a TNS Media Intelligence-től származnak.[...] Bővebben!
júl. 1
16:08
Az Intel felfedte a Larrabee teraflop processzor néhány részletét (prim)
Az Intel kibocsátotta a Larrabee kódnevű projekt néhány részletét. Korábbi hírek szerint ez a projekt nincs közvetlen kapcsolatban az Intel GPU (graphics processing unit = grafikus feldolgozóegység) fejlesztéssel, hanem az Intel Tera-Scale kezdeményezés része, amelynek keretében a vállalat - különleges alkalmazásokhoz - sokmagos lapkákat fejleszt.
júl. 1
17:46
MMO ingyen, dobozban (GameStar)
Az Acclaim az utóbbi időkben olyan ingyenes MMO-kat adott ki, mint a 2Moons, a Bots vagy a 9Dragons. Ezen játékok ingyenessége továbbra is megmarad, de mostantól aki arra vágyik, hogy ezen játékok dobozai ott virítsanak a polcukon, annak már semmi akadálya.
júl. 1
18:04
Új Age of Conan: Hyborian Adventures kedvcsináló (Gamekapocs)
Új videó érkezett a Funcom a legújabb masszívan online játszható szerepjátékáról, az Age of Conan: Hyborian Adventures-ről. Érdemes meglesni!
júl. 1
18:44
Ingyen HD-filmek a Sonytól (PCWorld)
A HD-DVD és a Blu-ray lemezek harca tovább folytatódik, ráadásul a Sony újabb nagyágyút vetett be a vásárlók megszerzéséért.
júl. 1
18:46
Wii Star Wars-játék fénykard-funkcióval (prim)
A LucasArts nagy valószínűséggel olyan speciális Csillagok Háborúja játékot tervez kiadni a Nintendo Wii-hez, amelyben a fénykardot a konzol erre rendkívül alkalmas újszerű távvezérlőjével lehet majd virtuálisan forgatni.
júl. 1
18:46
Vízálló MP3-lejátszó merüléshez (PCWorld)
Miért is kellene nélkülöznünk kedvenc zenéinket a víz alatt?
júl. 1
18:48
GFI a GC 2007-en (PC Dome)
A GFI is tiszteletét teszi a lipcsei kiállításon.
júl. 1
19:41
[KéPZ] Fallout 3 képecskék (GameStar)
Megérkeztek az első in-game képek a Bethesda Fallout 3-jából.
júl. 1
19:43
Megjelent a szabad szoftverek új licence (prohardver)
16 évvel a GPLv2 után kibocsátották a GPL hármas verzióját.
júl. 1
20:39
iVírus (onlinemedia.blog.hu)
Kb. mindenki tudja, aki csak kicsit is tech-buzi, hogy pénteken megjelent az Apple telefonja, az iPhone. Sok adat, sok elgondolkoztató növekedési előrejelzés és rengetek információ - ez jellemzi azt a hype-ot, ami most ért a tetőpontjára.Ami számomra érdekes volt, az a bevezetés módja. Olvasom egyes helyeken, hogy úgy lett népszerű és ismert az iPhone, hogy az Apple "nem is reklámozta". A fenéket…

Keresés