2007. augusztus 2. csütörtök

aug. 2
22:39
Százdolláros 176-ért (Metropol)
A százdolláros laptop azért született meg, hogy segítségével eljusson az informatika olyan vidékekre is, ahol még áram sincs, nemhogy internet. Az már nem a tervezők hibája, hogy mégis az elkényeztetett, gigabitekkel és WiFi hálózatokkal álmodó nyugati világ húzhat hasznot a projektből.

2007. augusztus 4. szombat

aug. 4
14:19
Romániában is terjeszkedik az iWiW közösségi portál (Metropol)
Romániában is terjeszkedik az iWiW közösségi portál, amely hétfőtől indítja be szolgáltatását a román nyelvű felhasználók számára.

2007. augusztus 7. kedd

aug. 7
8:40
Nem kell fizetnie a Microsoftnak (Metropol)
Egy amerikai bíró hétfőn megsemmisítette a Microsoft kárára februárban kimondott ítéletet, amely 1,5 milliárd dolláros rekordösszegű bírság megfizetésére kötelezte az amerikai számítástechnikai óriáscéget az Alcatel-Lucent francia távközlési vállalat MP3 technológiát alkalmazó két szabadalmának megsértése címén.
aug. 7
8:56
Személyes adatokra specializálódott keresőprogram (Metropol)
A Föld 6 milliárd lakóját készül lajstromba venni egy amerikai cég egy új keresőprogram segítségével - ez a legújabb, a magánélet kisajátításának kockázatával járó internetes kísérlet.
aug. 7
16:08
Pályázat szélessávú internet kiépítésére (Metropol)
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) ősszel hirdeti meg Magyarország szélessávú internet-infrastruktúrával még nem rendelkező településeit fejlesztő pályázatát - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t kedden.

2007. augusztus 15. szerda

aug. 15
15:38
Adathalász-támadás az MKB ellen (Metropol)
Internetes adathalász-támadás érte szerdán az MKB-t - közölte a bank. A közlemény szerint ismeretlen csalók elektronikus levelet küldtek az MKB Bank nevében, aminek segítségével egy hamis, a banki honlapra hasonlító oldalon az ügyfelek internet banking azonosítóit próbálták megszerezni.

2007. augusztus 22. szerda

aug. 22
20:02
Mégis lesznek reklámok a YouTube-on (Metropol)
A Google szerdától reklámokat helyez el a YouTube videocserélő portálon, amelyet tavaly novemberben vásárolt meg 1,65 milliárd dollárért.
aug. 22
21:57
Mutánsok újdonságai (Metropol)
Ez a játék már bejelentése óta az érdeklődés középpontjában áll, már é­vek óta várnak rá a lövöldözős játékok szerelmesei. Nos, a várakozásnak ezennel vége: már nálunk is elérhető a rengeteg újdonságot magában hordozó Bioshock.

2007. augusztus 23. csütörtök

aug. 23
8:36
Csalás reklámlevélben (Metropol)
A levélszemét egyik legnépszerűbb formája az „üdvözlőlap spam”, amelyben arról értesülünk, hogy valaki ilyen kártyával gondolt ránk, amely a megadott linken nézhető meg. Ha rákattintunk, megnézhetjük – magunkat. Júliusban világszerte mintegy 250 millió ilyen „üdvözlőlapot” dobtak be az elektronikus postaládákba.

2007. augusztus 24. péntek

aug. 24
17:06
Jogsegély-kérelem miatt egyelőre áll a rendőrségi eljárás a kuruc.info-ügyben (Metropol)
Még nem teljesítették a jogsegély-kérelmet az amerikai hatóságok Schmidt Mária mobiltelefonjának állítólagos híváslistája ügyében, amely januárban került fel a kuruc.info internetes portálra - tudta meg pénteken az MTI az ügyet jól ismerő hivatalnoktól.
aug. 24
21:04
Albacomp - csökkenő PC-piacon növekvő eladások (Metropol)
Miközben a számítógép-piacon az asztali gépek rovására nő a laptopok iránti kereslet, az Albacomp Zrt. mindkét részpiacon jelentősen növelni tudja értékesítését - hangzott el a cég pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

2007. augusztus 27. hétfő

aug. 27
7:32
A nyitott ajtó kockázat (Metropol)
Az ország nagyobb városainak utcáit járva sokfelé találunk olyan nyitott, jelszóval nem vé­dett, vezeték nélküli internetes hozzáférést, amelyhez akadálytalanul csatlakozhatunk: letölthetjük e-mailjeinket, vagy böngészhetjük a világhálót. Mindezt persze más költségén, más előfizetését kihasználva.

2007. augusztus 29. szerda

aug. 29
13:47
A 18. század legnagyobb lexikonja a világhálón (Metropol)
Az interneten mostantól hozzáférhető a 18. század legnagyobb tudástára, a Zedler német lexikon.
aug. 29
18:46
Virtuális „rendőrök” ügyelnek a kínai internetezőkre (Metropol)
A pekingi rendőrség virtuális járőrök segítségével akarja felhívni a netezők figyelmét arra, hogy tartózkodjanak az illegális, elsősorban pornográf oldalaktól.
aug. 29
22:01
Lipcse: a legjobb show (Metropol)
Látványosabb, csillogóbb, villogóbb volt a hét végén zárult idei lipcsei számítógépes játékkiállítás, a Games Convention, mint a nyár elején rendezett – elég harmatos – Los Angeles-i E3.

2007. augusztus 31. péntek

aug. 31
8:59
Csaknem 150 ezer ember adatait lopták el egy amerikai kormányzati portálról (Metropol)
Hackerek hatoltak be a csaknem kétmillió felhasználó által látogatott USAjobs.gov nevű portálra és 146 ezer ember személyes adatait lopták el, neveket, postacímeket, telefonszámokat és e-mail címeket. A titkosított társadalombiztosítási számok nem sérültek.

Keresés