2007. augusztus 1. szerda

aug. 1
8:43
Ősszel parlamenti választásokat tarthatnak Nagy-Britanniában (Infostart)
Lehetséges, hogy már ősszel parlamenti választásokat tartanak Nagy-Britanniában - értesült a The Times brit napilap.
aug. 1
8:45
Videofelvételt mutattak be az Afganisztánban elrabolt német férfiról (Infostart)
A fogságban készült videofelvételt mutatott be az al-Dzsazíra arab hírtévé kedden az Afganisztánban tálibok által elhurcolt német állampolgárról.
aug. 1
9:08
A proli Prága (168 Óra Online)
Az ismeretlen Prágába kalauzoljuk olvasóinkat. Ez a turisták számára ismeretlen negyed tán az igazibb Prága. Nem olyan fényes, de mindenképp eredeti. [Dátum: 2007. 07. 31. 00:00]
aug. 1
10:41
"Káros lenne az amerikaiak gyors távozása Irakból" (Infostart)
Káros következményekkel járna egy Irakból való amerikai távozás - figyelmeztetett szerdán John Negroponte amerikai külügyminiszter-helyettes egy Fülöp-szigeteki tv-csatornának adott nyilatkozatában.
aug. 1
10:43
Négy afgán bíró holttestére bukkantak Gázni tartományban (Infostart)
Négy afgán bíró holttestére bukkantak szerdán az ország déli részén fekvő Gázni tartományban a helyi rendőrök. Közben lázas tárgyalások folynak a dél-koreai túszok kiszabadításáért.
aug. 1
10:52
Hamász-küldöttséget hívtak meg Moszkvába (Infostart)
Oroszország egy Hamász-küldöttséget hívott meg Moszkvába a közeli napokban - közölte szerdán az iszlamista palesztin szervezet egyik parlamenti képviselője egy nappal azt követően, hogy az orosz vezetés egyértelműen Mahmúd Abbász palesztin elnök pártjára állt.
aug. 1
11:06
Kéksapkások védik a civileket és a segélyszállítmányt Darfúrban (Infostart)
A világ legnagyobb létszámú békefenntartó erejének létrehozásáról döntött az ENSZ. A Biztonsági Tanács szavazásán jóváhagyták 26 ezer békefenntartó katona és rendőr kivezénylését Szudán polgárháború sújtotta Darfúr tartományába.
aug. 1
12:51
Vádalkut köthet az ügyészség a megvert nyitrai diáklánnyal (Infostart)
A nyitrai járási ügyészség szerint akár vádalku vagy az eljárás ideiglenes felfüggesztése is elképzelhető Malina Hedvig ügyében.
aug. 1
13:04
Berlin Washingtont bírálja a közel-keleti fegyvereladás miatt (Infostart)
Berlinben aggodalmat keltett a Közel-Keletre irányuló amerikai fegyverszállítás terve. Előbb a kormány szóvivője, majd a külügyi államminiszter is hangsúlyozta, hogy Berlinben kizárólag tárgyalások útján tartják megoldhatónak a térségbeli feszültséget.
aug. 1
13:21
Elveszettnek hitt felvételek leplezik le a terroristákat (Infostart)
A Spiegel hamburgi hírmagazin főszerkesztőjének sikerült felkutatni azokat a hangszalagokat, amelyek több mint 30 évvel ezelőtt a stuttgarti bíróság zárt tárgyalásán készültek a Vörös Hadsereg Frakció nevű szélsőbaloldali terrorcsoport vezetői elleni per során. A hangfelvételeket felhasználják a szeptember elejére tervezett tévés dokumentumfilmben.
aug. 1
14:21
A Tesco nyert a rossz időn - mit veszünk, ha olvad az aszfalt? (Napi)
aug. 1
14:23
Metro: az a drága Wal-Mart ne lett volna (Napi)
aug. 1
14:32
Rekordméretű bírság a brit légitársaságnak (Napi)
aug. 1
14:48
Vendégmunkások alkalmazását támogatja a szlovák kormány (Infostart)
Egyre nagyobb feszültségek mutatkoznak a szlovák munkaerőpiacon. Miközben az országban viszonylag magas a munkanélküliség, bizonyos ágazatok komoly munkaerőhiánnyal küszködnek, ezért vendégmunkásokat alkalmaznak.
aug. 1
16:06
Elkelt a zenebirodalom (Napi)
aug. 1
16:06
Nem marasztalja el a rendőri vezetőt a jelentés (Infostart)
Brit sajtóhírek szerint nem marasztalja el a Scotland Yard vezetőjét az a csütörtökön nyilvánosságra kerülő jelentés, amit egy független rendőrségi vizsgálóbizottság készített a 2005. júliusi londoni merényletek után tévedésből lelőtt férfi ügyében.
aug. 1
16:47
Katonai akcióval akarják kiszabadítani a dél-koreai túszokat (Infostart)
Afganisztánban katonai akció indult a tálib fegyveresek által fogva tartott dél-koreaiak kiszabadítására. Az akció kockázatos, mert a túszokat kisebb csoportokban őrzik.
aug. 1
17:51
Nagy baj lehet a Garda-tónál (Infostart)
Vészesen apad a Garda-tó, Olaszország legnagyobb tava. A szárazság és a hőség miatt másfél hónap alatt közel 40 centivel lett alacsonyabb a tó vízszintje.
aug. 1
18:03
Kétségbeesett segélykiáltás: "Vernek és gyógyszereket kényszerítenek belém" (Infostart)
Egy orosz ellenzéki aktivista azt állítja, hogy erővel egy pszichitáriai klinikára szállították, ahol rendszeresen verik és gyógyszerekkel tömik tele. Larissza Arap esetét a világsajtó is felkapta, az orosz emberjogi ombudsman azt ígéri: kivizsgálja az ügyet.
aug. 1
19:53
Békefenntartókat telepítenek Dárfúrba (Infostart)
Szudán elfogadja, hogy békefenntartókat telepítsenek Dárfúrba - jelentette be az afrikai ország külügyminisztere. Az afrikai térségben 2003 óta tart a polgárháború, aminek következtében eddig 200 ezren haltak meg.
aug. 1
22:00
Meghalt a pápa elleni merényletben bűnrészességgel vádolt Antonov (Metropol)
Meghalt Szófiában Szergej Antonov, aki azzal vádoltak, hogy részt vett a II. János Pál pápa elleni 1981-es merényletben - közölte szerdán a bolgár belügyminisztérium. Antonov természetes halállal hunyt el.
aug. 1
22:12
Drámai történet: "Nem akarok meghalni!" (Infostart)
Minden idők egyik legnagyobb árvize sújtotta Anglia egyes részeit az elmúlt két hétben. A katasztrófában 15 ezer ház rongálódott meg, tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Sajnos az árvíznek voltak halálos áldozatai is: egy apa és fia akkor veszítette életét, amikor egy pincéből próbálták egy benzines szivattyú segítségével kiszivattyúzni a vizet és a gázoktól megfulladtak. Egy 19 éves…
aug. 1
23:42
Mégsem indult afgán katonai akció a dél-koreai túszok kiszabadítására (Infostart)
Afganisztánban a korábbi hírekkel ellentétben mégsem indult katonai akció a tálib fegyveresek által fogva tartott dél-koreaiak kiszabadítására. Az afgán hatóságok azt közölték: tárgyalások útján szeretnék rendezni a kérdést.

2007. augusztus 2. csütörtök

aug. 2
7:52
"Kizárt, hogy erővel szabadítsuk ki a túszokat!" (Infostart)
A dél-koreai külügyminiszter és John Negroponte amerikai külügyminiszter-helyettes csütörtökön kizárták azt az eshetőséget, hogy erővel kíséreljék meg kiszabadítani az Afganisztánban tálibok fogságába esett dél-koreai túszokat.
aug. 2
9:23
Olmert: a Hamászt továbbra is ki kell hagyni a játékból (Infostart)
Továbbra is ki kell hagyni a játékból a Hamász iszlamista palesztin szervezetet - jelentette ki Ehud Olmert izraeli kormányfő szerdán Condoleezza Rice amerikai külügyminisztert fogadva Jeruzsálemben.
aug. 2
9:41
Milliónyi veszélyes játék került a gyerekekhez (Napi)
aug. 2
11:32
Nem kerül NATO-ellenőrzés alá a csehországi radar (Infostart)
Soha nem lesz a NATO teljes ellenőrzése alatt a Csehországba tervezett amerikai radarállomás, mert Washington megtartja magának a végső szó jogát a döntéshozatalban - jelentette ki Jirí Sedivy volt cseh védelmi miniszter.
aug. 2
11:32
Egy nyolcéves tortúra vége (168 Óra Online)
A világ döbbenten szemlélte, miképp lehet komédiát csinálni az igazságszolgáltatásból, líbiai mezben, politikai célok szolgálatában. [Dátum: 2007. 08. 02. 07:57]
aug. 2
13:03
Meglepetésszerű mutatvány a Unilevertől (Napi)
aug. 2
13:03
Kétes hírű ügyész képviseli a Malina Hedvig elleni vádat (Infostart)
Új összefüggésekre mutat rá a mai pozsonyi Új Szó Malina Hedvig ügyében. A diáklány ellen ugyanaz képviseli a vádat, aki a 90-es évek derekán az akkori államfő fia elrablásának ügyében is kétes döntéseket hozott.
aug. 2
13:05
Washington teljes támogatásáról biztosította a palesztin kormányt (Infostart)
Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter találkozott csütörtökön a ciszjordániai Rámalláhban a teljes palesztin szükségkormánnyal, amivel jelezni akarta, hogy Washington támogatja a mérsékelt tagokból álló kabinetet, szemben a radikális Hamász uralta korábbi kormánnyal.
aug. 2
13:08
A Total a nyerő - a legkisebb veszteséggel (Napi)
aug. 2
13:17
Elérték az Északi-sarkot az orosz mini-tengeralattjárók (Infostart)
Egy orosz kutatóexpedíció - két mélytengeri mini-tengeralattjárón - elérte csütörtökön a tengerfeneket pontosan az Északi Sark alatt.
aug. 2
13:18
Gondok a Nők Lapja anyacégénél - baj van a könyvekkel (Napi)
aug. 2
13:47
Merényletet hiúsított meg a pakisztáni rendőrség egy rendőriskola ellen (Infostart)
Öngyilkos robbantásos merényletet hiúsítottak meg csütörtökön a pakisztáni biztonságiak egy rendőri kiképzőiskola diákjai ellen, a támadó és a rendőrök tűzharcának két halálos áldozata volt.
aug. 2
14:48
Mi a baj a budapesti hotelekkel? (Napi)
aug. 2
14:50
A melegben is jól fogy a kávé (Napi)
aug. 2
16:41
Melyik a legrosszabb európai légitársaság? (Napi)
aug. 2
16:41
Hivatalosan négy áldozata van eddig az amerikai hídkatasztrófának (Infostart)
Az Egyesült Államokban négy ember halálát erősítette meg a rendőrség, miután az este leszakadt egy autópályahíd Minneapolisban. Korábban a hatóságok még arról számoltak be, hogy legkevesebb kilencen haltak meg a katasztrófában. A sérültek száma a legutóbbi közlések szerint 60, közülük hat állapota válságos.
aug. 2
16:43
Állja a sarat a brit bankóriás (Napi)
aug. 2
16:43
Szokatlan rendőri brutalitás, végzetes hiba - de jó munkát végeztek (Infostart)
2005. július 22.-én fegyveres rendőrök üldözőbe vettek egy fiatalembert, aki leszaladt a londoni Stockwell állomás mozgólépcsőjén és beugrott egy metró szerelvény kocsijába. A rendőrök az utasok szemeláttára leteperték és agyonlőtték.
aug. 2
16:45
Rakétával lőttek egy erőművet Libanonban (Infostart)
Libanon északi részén öt rakétalövedék csapódott be a Nahr el-Bared palesztin menekülttábor mellett egy erőműbe.
aug. 2
16:55
A roma holokauszt áldozatairól emlékeztek meg az egykori auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban (Metropol)
Szerte Európából romák százai, köztük túlélők és az áldozatok leszármazottai, valamint kormányok magas rangú képviselői vettek részt a roma holokauszt emléknapjának rendezvényén.
aug. 2
17:09
Bulgária 56 millió dollárnyi adósságot engedett el Líbiának (Infostart)
Bulgária egy Líbiát segélyező nemzetközi humanitárius szervezet javára lemondott a Tripolival szembeni követeléséről, és ezzel gyakorlatilag elengedte az észak-afrikai állam szovjet időkre visszanyúló 56 millió dolláros adósságát.
aug. 2
17:12
Fehéroroszország mégis fizet a Gazpromnak (Infostart)
Fehéroroszország kész rendezni tartozását az orosz Gazprommal. Alekszandr Lukasenko államfő közölte: utasította a kormányt, hogy fizesse ki azt a 456 millió dollárt, amivel az idei földgázszállításokért tartozik.
aug. 2
18:36
Sokkoló új videó az összeomló hídról (Infostart)
Egy útszéli biztonsági kamera rögzítette azt a felvételt, amelyet magyar idő szerint csütörtök délután kezdtek bemutatni az amerikai televíziók a Minneapolisban összeomlott híd utolsó másodperceiről. A katasztrófának hivatalosan eddig négy halálos áldozata van. A sérültek száma a legutóbbi közlések szerint 60, közülük hat állapota válságos.
aug. 2
18:47
A siker titka: tömeges elbocsátás (Napi)
aug. 2
19:03
Tündöklő siker a Nokiánál - 13 másodpercenként elkel egy telefon (Napi)
aug. 2
22:26
Líbia fegyvereket vett Franciaországtól (Infostart)
Líbia fegyvervásárlási szerződést írt alá Franciaországgal. Az észak-afrikai ország szerint a megállapodás is szerepet játszott a bolgár ápolónők és a palesztin orvos elengedésében.
aug. 2
22:30
Vádemelés a 84 éves államügyész ellen (Infostart)
Csehországban vádat emelnek az 1950-es évek egyik leghírhedtebb politikai perének akkori államügyésze ellen. A perben koholt vádak alapján három embert ítéltek halálra.

Keresés