2007. július 1. vasárnap

júl. 1
9:39
Olaszország visszavág (Infostart)
Mozzarella Minnesotából, parmezán Brazíliából, "olasz" paradicsom Kínából - az itáliai termelők megelégelték neves portékáik hamisítását, és kampányt indítottak a globális élelmiszer-hamisítás ellen.
júl. 1
10:34
Bocsánatot kért a japán védelmi miniszter a kijelentése miatt (Infostart)
Bocsánatot kért Kjuma Fumio japán védelmi miniszter vasárnap, amiért előző nap elkerülhetetlennek nevezte, hogy az Egyesült Államok a második világháború végén atombombákat dobott a szigetországra.
júl. 1
11:35
Öngyilkos merénylethez használt övet találtak az egyik glasgow-i támadón (Infostart)
Nem hivatalos értesülések szerint öngyilkos merénylethez használatos, robbanószerrel megrakott övet találtak a glasgow-i repülőtér ellen megkísérelt merénylet egyik elkövetőjén, a támadási kísérlet többi eszköze pedig azonos volt azokkal, amelyeket az előző nap Londonban meghiúsított terrorcselekmény kitervelői is használtak.
júl. 1
11:39
Fokozott biztonsági intézkedések a Diana-emlékkoncerten is (Infostart)
Nagy-Britanniában az éjszaka négy embert tartóztattak le a szombati glasgow-i támadás és a pénteken, Londonban talált két autóbomba nyomán. A hatóságok a terrorfenyegetettség szintjét "kritikusra" emelték, ami azt jelenti, hogy bármikor úgy támadásokra számítanak.
júl. 1
12:37
Lemondott a sikkasztással gyanúsított pénzügyminiszter (Infostart)
Lemondott posztjáról vasárnap a sikkasztással gyanúsított Abraham Hirson izraeli pénzügyminiszter.
júl. 1
12:39
Irán bírálja Tony Blair közel-keleti különmegbízottá történt kinevezését (Infostart)
Élesen bírálta vasárnap az iráni külügyi szóvivő Tony Blair leköszönő brit kormányfő közel-keleti különmegbízottá történt kinevezését. A Nagy-Britanniát tíz éven keresztül kormányzó Tony Blair szerdán elvállalta a közel-keleti kvartett - az EU, az ENSZ, az Egyesült Államok és Oroszország - térségi különbízottjának tisztségét.
júl. 1
14:51
Függőben az izraeli elnök vádalkuja (Infostart)
Az izraeli legfelsőbb bíróság vasárnap elhalasztotta a döntést a nemi erőszakkal gyanúsított Mose Kacav volt elnök ügyében kötött vádalkuval kapcsolatban, és 24 órát adott az ügyészségnek, hogy megvizsgálja a megállapodást kifogásoló jogvédő csoportok tiltakozó petícióját.
júl. 1
15:28
Portugália vette át az EU soros elnökségét (Infostart)
Portugália vette át vasárnap az Európai Unió soros elnökségét fél éves időtartamra e tisztség eddigi betöltőjétől, Németországtól. Az ibériai ország hét év után látja el ismét az elnöki tisztet: utoljára 2000 első felében állt az Európai Unió élén. Fővárosának nevét azóta is gyakran emlegetik az EU-ban, hiszen ott indították útjára a lisszaboni folyamat néven ismert programot.
júl. 1
15:32
Hatalmas sorok a brit repülőtereken (Infostart)
Hatalmas sorok alakultak ki vasárnap a nagyobb brit repülőtereken, az előző napok merényletkísérletei után elrendelt biztonsági szigorítások miatt.
júl. 1
17:28
A kubai parlament szerint Washington el akarja tenni láb alól Fidel Castrót (Infostart)
A kubai parlamentnek meggyőződése, hogy a Bush-kormány Fidel Castro "megsemmisítésére törekszik"; a havannai törvényhozás külön határozatban rögzítette ezt a véleményét.
júl. 1
17:55
Ötórás dugó volt a Szuezi-csatornán (Infostart)
Vasárnap öt órán át szünetelt a forgalom a világkereskedelem egyik ütőerén, a 193 kilométeres Szuezi-csatornán, mert egy gabonaszállító hajó, 40 ezer tonna rakománnyal, El Kantara magasságában keresztbe sodródott, miután a kormányrendszere elromlott.

2007. július 2. hétfő

júl. 2
6:57
Bush és Putyin "baráti hangvételű" beszélgetést folytatott (Infostart)
A két ország viszonyában felgyülemlett feszültség oldását célzó "baráti hangvételű" megbeszélést folytatott George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök ez utóbbi nem hivatalos egyesült államokbeli látogatásán - közölték Putyin környezetéből.
júl. 2
6:59
"Észak-Korea továbbra is katonai fenyegetést jelent" (Infostart)
Észak-Korea továbbra is katonai fenyegetést jelent déli szomszédjára nézve - figyelmeztetett hétfőn a Dél-Koreában állomásozó amerikai erők parancsnoka. Burwell Bell tábornok Szöulban újságíróknak nyilatkozva üdvözölte, hogy Phenjan lépéseket tett atomfegyverprogramja felszámolása érdekében, s reményét fejezte ki, hogy a kommunista vezetésű távol-keleti ország maradéktalanul teljesíti a vonatkozó…
júl. 2
7:01
Brzezinski: a terroristák harcának politikai indítékai vannak (Infostart)
A terroristákat alapvetően politikai indítékok mozgatják, még akkor is, ha céljukat irracionális, brutális eszközökkel akarják elérni - nyilatkozott Zbigniew Brzezinski egykori amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó a CNN-nek.
júl. 2
8:50
Pozsonyi hidak (168 Óra Online)
Noha a szlovák és a magyar miniszterelnök találkozóján nem volt áttörés, a fordulatos magyarszlovák viszony megérdemel néhány szót. [Dátum: 2007. 07. 02. 02:09]
júl. 2
9:04
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban (Infostart)
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban vasárnap - közölte az Irakot megszálló amerikai haderő.
júl. 2
9:47
Eladná a Győri Kekszet is a Danone? (Napi)
júl. 2
10:41
Kampányra kalapoznak az elnökaspiránsok (Infostart)
Megelőzte a pénzgyűjtésben legfőbb riválisát, Hillary Clintont Barack Obama. Az illinoisi szenátor április óta 32,5 millió dollárt szedett össze elnökjelölti kampánya finanszírozására.
júl. 2
10:43
Jó tanácsok a montengrói tengerpartra indulóknak: Horvátország felé érdemes kerülni (Infostart)
Figyelmeztetés vagy inkább jó tanács a montenegrói tengerpart felé igyekvő autósoknak: ajánlatos a hosszabb, Horvátországon át vezető szakaszt választani, mert a Szerbián át közlekedőket teljes káosz várja a szerb-montenegrói határon.
júl. 2
11:33
Külföldiek a nagy-britanniai merényletkísérletek gyanúsítottjai (Infostart)
A brit rendőrség folytatja a hajszát a hétvégi terrorkísérletek szervezői után. Vasárnap egy ötödik, hétfőn pedig két másik embert is őrizetbe vettek, és közölték, hogy az eddigi gyanúsítottak - közöttük két kórházi orvos - többségükben külföldiek.
júl. 2
11:35
Egész nyáron maradhat a káosz a brit repülőtereken - képekkel (Infostart)
Káoszra számíthatnak egész nyáron az utasok a nagy-britanniai repülőtereken. A hétvégi merényletkísérletek nyomán országszerte megszigorították a biztonsági intézkedéseket, és egyelőre nem tudni, mikor vonhatják vissza a döntést.
júl. 2
11:49
A biztonsági intézkedések erősítését sürgette a német belügyminiszter (Infostart)
A nagy-britanniai merényletkísérletek kapcsán a németországi biztonsági intézkedések további erősítését sürgette hétfőn Wolfgang Schäuble belügyminiszter. Rádiónyilatkozatában megismételte azt a korábbi követelését, hogy a biztonsági szerveket, mindenekelőtt a Szövetségi Bűnügyi Hivatalt (BKA) az eddigieknél nagyobb hatáskörökkel ruházzák fel. Utalt az ehhez szükséges jogi keretek megteremtésének…
júl. 2
13:13
A brit belügyminiszter szerint az al-Kaidához kapcsolódik a brit terrorfenyegetés (Metropol)
A lehetséges legsúlyosabb, és tartós terrorfenyegetettséggel kell szembenéznie Nagy-Britanniának, és ez a fenyegetettség az al-Kaida terrorhálózathoz kötődik - mondta hétfőn a brit belügyminiszter.
júl. 2
13:18
Káosz a sztrájk miatt a német vasútvonalakon (Infostart)
A németországi vasúti közlekedésben éjfél óta komoly fennakadások vannak. A szakszervezetek bérkövetelésének alátámasztására a vasutasok és a mozdonyvezetők sztrájkba kezdtek, és egyelőre semmi kilátás sincs arra, hogy belátható időn belül helyreálljon a zökkenőmentes forgalom.
júl. 2
13:25
Az utódjelölttel ijesztget Vlagyimir Putyin (Infostart)
Orosz napilapok szerint eldördült a startpisztoly az elnökválasztási kampányban, s az utódlás tekintetében Vlagyimir Putyin államfő a hétvégén Szergej Ivanov miniszterelnök-helyettes mellett tette le a garast.
júl. 2
14:13
Az EU nevében tárgyal a német külügyminiszter (Infostart)
Az Európai Unió soros elnökségét vasárnap óta ugyan Portugália tölti be, a német külügyminiszter mégis az EU nevében tárgyalt Berlinben kazah, kirgiz, tádzsik, üzbég és türkmén kollégájával. A tanácskozáson az együttműködés szorosabbra fűzéséről volt szó, és ezzel kapcsolatban Frank-Walter Steinmeier jelezte, hogy az Európai Unió az elkövetkező évek során 750 millió eurót szán az öt közép-ázsiai…
júl. 2
15:01
Eladósorban a kábelszolgáltató - a tízmilliárd dolláros ügylet (Napi)
júl. 2
16:54
Mi van a mosolyok mögött? (Infostart)
Vlagyimir Putyin orosz és George Bush amerikai elnök a vasárnapi - barátinak mondott - vacsora után, ma tér rá a konkrét témákra a Bush család nyaralójában folytatott tárgyalásokon. Putyin az első külföldi vezető, aki ellátogat a maine-i rezidenciára. A gesztus ellenére a két ország viszonya igen feszült, többek között az amerikai rakétapajzs miatt - így a csúcson lesz miről beszélni.
júl. 2
18:41
Turisták estek áldozatul az öngyilkos merényletnek (Infostart)
Külföldi, feltehetőleg spanyol turisták vesztették életüket egy merényletben, Jemenben.
júl. 2
20:46
Robbantási kísérlet: orvosok a gyanúsítottak (Infostart)
Egy iraki és egy jordániai orvos is van azok között, akiket a brit rendőrség a hétvégi londoni és glasgow-i merényletkísérletekkel gyanúsít. Hétfő délután további két embert tartóztattak le, miközben a reptereket és pályaudvarokon szigorú ellenőrzik.
júl. 2
21:23
Sárgaságban szenved a Tadzs Mahal (Infostart)
Súlyosan beteg, sőt haldoklik India leghíresebb műemléke - fogalmaznak a dél-ázsiai ország illetékesei. A világ hét új csodája közé esélyesként pályázó Tadzs Mahalt gyakran borítja be a por és a szmog, a tövében kanyargó folyó pedig bűzös és tele van szeméttel.
júl. 2
21:25
Felmelegedés: váratlan helyről érkezhet a segítség (Infostart)
Hirtelen jött népszerűségre tettek szert Indonézia trópusi mocsarai, amelyek hatalmas mennyiségű szenet tárolnak. A fejlett világ vállalatai és kormányai ugyanis abban reménykednek, hogy a lápok, valamint az erdők megőrzése révén is teljesíthetik környezetvédelmi kötelezettségüket.
júl. 2
21:28
A kennebunkporti villa megőrizte titkát (Infostart)
George Bush és Vlagyimir Putyin együttműködik az iráni nukleáris program miatt kialakult válság megoldása érdekében - az amerikai és az orosz elnök közös sajtóértekezleten beszélt erről kétnapos kötetlen találkozójuk után.
júl. 2
22:16
Lezárták a londoni Stansted repülőteret biztonsági riadó miatt (Metropol)
Biztonsági riadó miatt lezárták hétfő este London egyik legnagyobb repülőterét, a Stanstedet. Az első jelentésekből nem derült ki a teljes zárlat oka.
júl. 2
23:09
Lezárták a londoni Stansted repülőteret biztonsági riadó miatt (Metropol)
Biztonsági riadó miatt lezárták hétfő este az egyik legnagyobb londoni repülőtér, a Stansted utascsarnokát.

2007. július 3. kedd

júl. 3
7:12
Szolgálatba állt a csodavonat (Infostart)
Japánban szolgálatba állt minden idők leggyorsabb vonata, amely az N700-es nevet kapta.
júl. 3
7:14
Megkegyelmezett Bush az alelnök munkatársának (Infostart)
Az amerikai elnök enyhítette a Dick Cheney alelnök egyik volt közeli munkatársára az igazságszolgáltatás akadályozása miatt kiszabott büntetést. George Bush rendeletével felmentette Lewis Libbyt a rá június elején kiszabott két és fél évi börtönbüntetés alól.
júl. 3
7:14
Ismét szól a pianínó, amely mellett ezrek haltak meg (Infostart)
Japánban sikerült helyreállítani egy pianót, amely 1945. augusztus 6-án túlélte a Hirosima elleni amerikai atomcsapást.
júl. 3
7:25
Durva hely: olcsóbb a bozótvágókés, mert vége a kampánynak (Infostart)
A felére esett vissza a bozótvágó kések ára Nigéria egyes területein az áprilisban rendezett általános választások óta. Az állami tulajdonban lévő nemzeti hírügynökség szerint ennek az az oka, hogy a politikusok által felbérelt gyilkosok kevesebb megrendelést kaptak.
júl. 3
8:13
A miniszter állásába került a hirosimai megjegyzése (Infostart)
Elfogadta védelmi minisztere lemondását Abe Sindzo japán kormányfő.
júl. 3
9:30
Pornóklippel hirdet az unió? (Infostart)
Szokatlan vádat fogalmaztak meg az Európai Unió ellen: egy brit képviselő szerint szoft pornóval reklámozza magát a közösség.
júl. 3
10:12
Mégis lemond a kekszről a Danone? - Bejelentésre készült a cég (Napi)
júl. 3
10:12
Csúcstechnológiás fegyverrel a saját helikopter ellen (Infostart)
Iraki lázadók lelőttek egy amerikai helikoptert Bagdad közelében - közölte az amerikai hadsereg.
júl. 3
10:14
Üres sorok maradtak a Diana-emlékkoncerten (Infostart)
Számos hely üresen maradt a hétvégén Diana hercegnő emlékére rendezett koncerten. A szervezők ugyanis az utolsó pillanatban dobtak piacra több ezer jegyet, amelyek már nem találtak gazdára.
júl. 3
10:16
Ellenőrzötten robbantottak egy skóciai mecsetnél (Infostart)
Ellenőrzött robbantások sorozatát hajtották végre a skóciai Glasgow-ban egy mecsetnél parkoló járműnél hajnalban.
júl. 3
11:25
Drasztikus beavatkozás: egymillió autót vonnak ki a forgalomból (Infostart)
Pekingben azt tervezik, hogy egymillió autót vonnak ki a főváros útjairól a jövő hónapban, hogy így javítsák a város levegőjét a jövő nyáron megrendezendő olimpiára.
júl. 3
11:37
Felrobbantják, ami gazdátlan és gyanús (Infostart)
Egy gyanús csomagot robbantott fel ellenőrzött körülmények között a brit rendőrség egy nyugat-londoni metróállomás közelében.
júl. 3
12:34
Bejelentett a Danone: a Krafté lesz a Győri Keksz is (Napi)
júl. 3
13:32
Brit merényletek: egyre tisztább a kép (Infostart)
Egyre jobban kitapintható a nemzetközi szál a múlt heti, nagy-britanniai terrorkísérletekben. A brit rendőrség közölte: az eddig őrizetbe vettek mind közel-keleti származású, külföldi állampolgárságú orvosok és egészségügyi dolgozók. A nyomozás eredményeképp Ausztráliában is letartóztattak egy indiai állampolgárságú orvost.
júl. 3
13:41
Lemondott Markó Béla (Infostart)
Markó Béla benyújtotta lemondását Románia miniszterelnök-helyettesi tisztségéről Calin Popescu Tariceanu miniszterelnöknek - közölte a romániai magyar politikus.

Keresés