2007. július 1. vasárnap

júl. 1
7:02
Öngyilkos merénylethez használt övet találtak az egyik glasgow-i támadón (Népszava)
Nem hivatalos értesülések szerint öngyilkos merénylethez használatos, robbanószerrel megrakott övet találtak a glasgow-i repülőtér ellen megkísérelt merénylet egyik elkövetőjén, a támadási kísérlet többi eszköze pedig azonos volt azokkal, amelyeket az előző nap Londonban meghiúsított terrorcselekmény kitervelői is használtak.
júl. 1
7:04
Meghalt egy brit katona a szövetségesek támadásában (Népszava)
Elesett egy brit katona Afganisztán déli részén a szövetséges erőknek a fanatikus muzulmán tálibok ellen indított támadásában - jelentette be Londonban a brit védelmi minisztérium.
júl. 1
7:06
Őrizetbe vett két újabb személyt a brit rendőrség a merényletkísérletekkel összefüggésben (Népszava)
Őrizetbe vett két újabb személyt a brit rendőrség a Londonban és a Skóciában megkísérelt merényletekkel összefüggésben, ezzel négyre emelkedett az elfogottak száma. A rendőrség vasárnap hajnali bejelentése szerint a két újabb gyanúsítottat az észak-angliai Cheshire grófságban fogták el.
júl. 1
7:59
Bocsánatot kért a japán védelmi miniszter az atombomba ledobásával kapcsolatos kijelentése miatt (Népszava)
Bocsánatot kért Kjuma Fumio japán védelmi miniszter vasárnap, amiért előző nap elkerülhetetlennek nevezte, hogy az Egyesült Államok a második világháború végén atombombákat dobott a szigetországra.
júl. 1
9:10
Az amerikai-orosz viszonyt mérgező kérdésekről tárgyal Putyin és Bush (Népszava)
Kétnapos nem hivatalos látogatásra az Egyesült Államokba utazik vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy amerikai kollégájával, George Bushsal megvitassa a kétoldalú kapcsolatok és a nemzetközi politika legégetőbb kérdéseit.
júl. 1
9:39
Olaszország visszavág (Infostart)
Mozzarella Minnesotából, parmezán Brazíliából, "olasz" paradicsom Kínából - az itáliai termelők megelégelték neves portékáik hamisítását, és kampányt indítottak a globális élelmiszer-hamisítás ellen.
júl. 1
10:34
Bocsánatot kért a japán védelmi miniszter a kijelentése miatt (Infostart)
Bocsánatot kért Kjuma Fumio japán védelmi miniszter vasárnap, amiért előző nap elkerülhetetlennek nevezte, hogy az Egyesült Államok a második világháború végén atombombákat dobott a szigetországra.
júl. 1
10:48
Elnézést kért a japán miniszter (HVG)
Bocsánatot kért Kjuma Fumio japán védelmi miniszter, amiért előző nap elkerülhetetlennek nevezte, hogy az Egyesült Államok a második világháború végén atombombákat dobott a szigetországra.
júl. 1
10:57
Terrorveszély miatt fokozott rendőri őrizet és igazoltatások Londonban (Népszava)
Terrortámadások veszélye miatt megerősített rendőri járőrosztagok ellenőrzik vasárnap London idegenforgalmi nevezetességeinek környékét, valamint a nagyobb sport- és kulturális rendezvények helyszíneit.
júl. 1
10:59
Újabb halálos áldozataik vannak a pakisztáni áradásoknak (Népszava)
Harminc holttestet találtak a mentőbrigádok Pakisztán Beludzsisztán tartományának Huzdar körzetében a monszunesők okozta újabb áradás után - közölték vasárnap a helyi hatóságok.
júl. 1
10:59
Fokozott rendőri készültség Wimbledonban és a Diana-emlékkoncerten (HVG)
Terrortámadások veszélye miatt megerősített rendőri járőrosztagok ellenőrzik London idegenforgalmi nevezetességeinek környékét, valamint a nagyobb sport- és kulturális rendezvények helyszíneit.
júl. 1
11:14
Házkutatásokat tartottak Glasgow közelében a hét végi merényletkísérlettel összefüggésben (Népszava)
A brit rendőrség több házat átkutatott vasárnap reggel Glasgow közelében a skóciai nagyváros repülőtere ellen megkísérelt terrortámadás és két meghiúsított londoni merényletkísérlet nyomán. A rendőrök Glasgow Renfrewshire nevű elővárosában végeztek házkutatásokat. Eddig négy gyanúsítottat vettek őrizetbe Nagy-Britanniában a meghiúsított glasgow-i és londoni merényletkísérletek nyomán.
júl. 1
11:34
Bush és Putyin: a rakétavédelmi-rendszer építés és Koszovó a fájó pontok (HVG)
A hidegháború óta nem volt ilyen éles az ellentét a két nagyhatalom közt, melyet most Bush azzal igyekszik enyhíteni, hogy hétvégére Kennebunkportban lévő családi birtokra híva Putyin orosz elnököt - állítják poltikai elemzők.
júl. 1
11:35
Öngyilkos merénylethez használt övet találtak az egyik glasgow-i támadón (Infostart)
Nem hivatalos értesülések szerint öngyilkos merénylethez használatos, robbanószerrel megrakott övet találtak a glasgow-i repülőtér ellen megkísérelt merénylet egyik elkövetőjén, a támadási kísérlet többi eszköze pedig azonos volt azokkal, amelyeket az előző nap Londonban meghiúsított terrorcselekmény kitervelői is használtak.
júl. 1
11:39
Fokozott biztonsági intézkedések a Diana-emlékkoncerten is (Infostart)
Nagy-Britanniában az éjszaka négy embert tartóztattak le a szombati glasgow-i támadás és a pénteken, Londonban talált két autóbomba nyomán. A hatóságok a terrorfenyegetettség szintjét "kritikusra" emelték, ami azt jelenti, hogy bármikor úgy támadásokra számítanak.
júl. 1
12:36
Lemondott a sikkasztással gyanúsított izraeli pénzügyminiszter (HVG)
Lemondott posztjáról a sikkasztással gyanúsított Abraham Hirshon izraeli pénzügyminiszter.
júl. 1
12:37
Lemondott a sikkasztással gyanúsított pénzügyminiszter (Infostart)
Lemondott posztjáról vasárnap a sikkasztással gyanúsított Abraham Hirson izraeli pénzügyminiszter.
júl. 1
12:39
Irán bírálja Tony Blair közel-keleti különmegbízottá történt kinevezését (Infostart)
Élesen bírálta vasárnap az iráni külügyi szóvivő Tony Blair leköszönő brit kormányfő közel-keleti különmegbízottá történt kinevezését. A Nagy-Britanniát tíz éven keresztül kormányzó Tony Blair szerdán elvállalta a közel-keleti kvartett - az EU, az ENSZ, az Egyesült Államok és Oroszország - térségi különbízottjának tisztségét.
júl. 1
12:44
Lezuhant egy helikopter a francia Forma-1-es pálya mellett (HVG)
Szombaton este tragikus kimenetelű helikopter-baleset történt az 58. Forma-1-es gyorsasági világbajnokság nyolcadik futamának, a Francia Nagydíjnak helyt adó Magny-Cours-i pálya közelében.
júl. 1
12:57
Brown: "al-Kaida jellegű" a fenyegetettség Nagy-Britanniában (Népszava)
A brit miniszterelnök szerint az al-Kaida terrorhálózatra vall a Nagy-Britanniát jelenleg fenyegető terrorveszély. A kormányfő terrorizmus-ellenes főtanácsadója vasárnapi cikkében szintén az al-Kaida "importált" terrormódszereiről írt az elmúlt napok merényletkísérletei kapcsán.
júl. 1
13:00
Az EU cégei dicsérik az új kínai munkaügyi törvényt (HVG)
A kínai parlamentben elfogadott új munka törvénykönyve javítja a munkahelyi körülményeket, de nem riasztja el a külföldi beruházókat, vélekedett az Európai Unió Kereskedelmi Kamarája - Pekingben kiadott nyilatkozatában.
júl. 1
13:01
Brown: al-Kaida jellegű a fenyegetettség Nagy-Britanniában (HVG)
A brit miniszterelnök szerint az al-Kaida terrorhálózatra vall a Nagy-Britanniát jelenleg fenyegető terrorveszély. Eközben Glasgowban több helyen házkutatásokat tartott a rendőrség a tegnapi reptéri robbantási kísérlet elkövetői után kutatva.
júl. 1
14:51
Függőben az izraeli elnök vádalkuja (Infostart)
Az izraeli legfelsőbb bíróság vasárnap elhalasztotta a döntést a nemi erőszakkal gyanúsított Mose Kacav volt elnök ügyében kötött vádalkuval kapcsolatban, és 24 órát adott az ügyészségnek, hogy megvizsgálja a megállapodást kifogásoló jogvédő csoportok tiltakozó petícióját.
júl. 1
15:28
Függőben a nemi erőszakkal gyanúsított izraeli elnök vádalkuja (HVG)
Az izraeli legfelsőbb bíróság elhalasztotta a döntést a nemi erőszakkal gyanúsított Móse Kacav volt elnök ügyében kötött vádalkuval kapcsolatban, és 24 órát adott az ügyészségnek, hogy megvizsgálja a megállapodást kifogásoló jogvédő csoportok tiltakozó petícióját.
júl. 1
15:28
Portugália vette át az EU soros elnökségét (Infostart)
Portugália vette át vasárnap az Európai Unió soros elnökségét fél éves időtartamra e tisztség eddigi betöltőjétől, Németországtól. Az ibériai ország hét év után látja el ismét az elnöki tisztet: utoljára 2000 első felében állt az Európai Unió élén. Fővárosának nevét azóta is gyakran emlegetik az EU-ban, hiszen ott indították útjára a lisszaboni folyamat néven ismert programot.
júl. 1
15:32
Hatalmas sorok a brit repülőtereken (Infostart)
Hatalmas sorok alakultak ki vasárnap a nagyobb brit repülőtereken, az előző napok merényletkísérletei után elrendelt biztonsági szigorítások miatt.
júl. 1
15:50
Fél év alatt 37 ezren haltak meg Kína útjain (HVG)
Az év első félévében 37 ezer ember - vagyis naponta több mint kétszáz - vesztette életét közúti közlekedési balesetekben a kínai utakon - jelentette az Új Kína hírügynökség.
júl. 1
16:26
Hatalmas sorok a brit repülőtereken (HVG)
Hatalmas sorok alakultak ki a nagyobb brit repülőtereken, az előző napok merényletkísérletei után elrendelt biztonsági szigorítások miatt.
júl. 1
16:27
Portugália vette át az EU soros elnökségét Németországtól (HVG)
Portugália vette át vasárnap az Európai Unió soros elnökségét fél éves időtartamra e tisztség eddigi betöltőjétől, Németországtól.
júl. 1
16:54
Bezár és költözik az Akropoliszi Múzeum (HVG)
Hétfőn bezár az Akropoliszi Múzeum eddigi épülete, amelyből a szobrokat a jövőre megnyíló új épületbe költöztetik át - közölte a görög kulturális minisztérium.
júl. 1
17:27
Izrael 100 millió dollárnyi vámot utal az új palesztin kormánynak (HVG)
Már vasárnap vagy hétfőn átutal az új palesztin kormánynak 50 milliót abból a több száz millió dollárra rúgó palesztin vámjövedelemből, amelyet a zsidó állam mostanáig visszatartott, arra hivatkozva, hogy a hatalmon volt radikális Hamász szervezet Izrael elleni támadások finanszírozására használhatta volna az összeget - tűnt ki jeruzsálemi és rámalláhi illetékesek nyilatkozataiból.
júl. 1
17:28
A kubai parlament szerint Washington el akarja tenni láb alól Fidel Castrót (Infostart)
A kubai parlamentnek meggyőződése, hogy a Bush-kormány Fidel Castro "megsemmisítésére törekszik"; a havannai törvényhozás külön határozatban rögzítette ezt a véleményét.
júl. 1
17:55
Ötórás dugó volt a Szuezi-csatornán (Infostart)
Vasárnap öt órán át szünetelt a forgalom a világkereskedelem egyik ütőerén, a 193 kilométeres Szuezi-csatornán, mert egy gabonaszállító hajó, 40 ezer tonna rakománnyal, El Kantara magasságában keresztbe sodródott, miután a kormányrendszere elromlott.
júl. 1
18:39
A kubai parlament szerint Washington el akarja tenni láb alól Fidel Castrót (HVG)
A kubai parlamentnek meggyőződése, hogy a Bush-kormány Fidel Castro "megsemmisítésére törekszik"; a havannai törvényhozás külön határozatban rögzítette ezt a véleményét.
júl. 1
19:44
Erősítik a biztonságot az amerikai tömegközlekedésben (Népszava)
Az Egyesült Államokban megszigorítják a tömegközlekedési hálózatok biztonságát szavatoló intézkedéseket a glasgow-i repülőtéri robbanás és a londoni bombariadó után - közölte Michael Chertoff belbiztonsági miniszter vasárnap.
júl. 1
20:51
Hajtóvadászat a merénylők után (Népszava)
A legmagasabbra, "kritikusra" emelte a brit kormány a hétvégén az ország terrorfenyegetettségének hivatalosan megállapított szintjét az utóbbi évek legsúlyosabb, csak a puszta szerencse révén meghiúsított merényletkísérlet-sorozata nyomán, amelynek tettesei után - jóllehet eddig öt személyt őrizetbe vettek - vasárnap este is folyt a hajtóvadászat.
júl. 1
23:30
Háborúellenes tüntetők tiltakoztak Bush és Putyin találkozója előtt (Népszava)
Háborúellenes tüntetők százai gyűltek össze vasárnap George W. Bush amerikai elnök szüleinek egyesült államokbeli nyári rezidenciája közelében, ahol Bush a nap folyamán vendégül látja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

2007. július 2. hétfő

júl. 2
6:32
Portugália a soros EU-elnök (Népszava)
Vasárnap Portugália vette át Németországtól az Európai Unió soros elnöki tisztét. Lisszabon legfőbb feladat az lesz, hogy lezárja és végső formájába öntse az unió alapszerződéséről szóló megállapodást, amelyet hosszas alkudozások után az EU-csúcson kötöttek meg a szervezet állam- és kormányfői. Portugália ezért még a nyár folyamán kormányközi konferenciát kíván összehívni, ahol a megállapodás…
júl. 2
6:46
Nagy-Britanniában újabb merényletektől tartanak - Négy személy őrizetben (Népszava)
Két személyt vett őrizetbe a Scotland Yard a pénteken meghiúsított két londoni merényletkísérlet és a szombati, glasgowi repülőtér elleni támadás kapcsán, amikor egy Jeep Cherokee gépkocsival próbáltak beszáguldani a helyi repülőtér termináljába, ám a bejáratnál fennakadtak, az autó az üldözéskor kigyulladt. Így már összesen négy személy van őrizetben, mivel a glasgowi merénylőket is…
júl. 2
6:48
Brzezinski: a terroristák harcának politikai indítékai vannak (Népszava)
A terroristák harcát alapvetően politikai indítékok mozgatják, még akkor is, ha céljukat irracionális, brutális eszközökkel akarják elérni - mondta Zbigniew Brzezinski egykori amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó a CNN-nek. Nem igaz, hogy a terroristák általában a világi demokratikus rendszerek ellen küzdenek, mint ahogy az sem, amit George Bush amerikai elnök emleget, hogy gyűlölik a…
júl. 2
6:50
Bush és Putyin "baráti hangvételű" beszélgetést folytatott (Népszava)
A két ország viszonyában felgyülemlett feszültség oldását célzó "baráti hangvételű" megbeszélést folytatott George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök ez utóbbi nem hivatalos egyesült államokbeli látogatásán - közölték Putyin környezetéből.
júl. 2
6:52
Kifütyülték a portugál minisztereket az uniós elnökség átvételét ünneplő rendezvénynél (Népszava)
Kifütyülték a portugál minisztereket és az európai uniós biztosokat vasárnap este Portóban, amikor azok megérkeztek az Európai Unió (EU) soros elnökségének átvétele alkalmából rendezett ünnepségre.
júl. 2
6:57
Bush és Putyin "baráti hangvételű" beszélgetést folytatott (Infostart)
A két ország viszonyában felgyülemlett feszültség oldását célzó "baráti hangvételű" megbeszélést folytatott George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök ez utóbbi nem hivatalos egyesült államokbeli látogatásán - közölték Putyin környezetéből.
júl. 2
6:59
"Észak-Korea továbbra is katonai fenyegetést jelent" (Infostart)
Észak-Korea továbbra is katonai fenyegetést jelent déli szomszédjára nézve - figyelmeztetett hétfőn a Dél-Koreában állomásozó amerikai erők parancsnoka. Burwell Bell tábornok Szöulban újságíróknak nyilatkozva üdvözölte, hogy Phenjan lépéseket tett atomfegyverprogramja felszámolása érdekében, s reményét fejezte ki, hogy a kommunista vezetésű távol-keleti ország maradéktalanul teljesíti a vonatkozó…
júl. 2
7:01
Brzezinski: a terroristák harcának politikai indítékai vannak (Infostart)
A terroristákat alapvetően politikai indítékok mozgatják, még akkor is, ha céljukat irracionális, brutális eszközökkel akarják elérni - nyilatkozott Zbigniew Brzezinski egykori amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó a CNN-nek.
júl. 2
7:43
Koncert a terrorfenyegetés árnyékában (Népszava)
Terrorfenyegetés árnyékában, ennek ellenére szinte családi hangulatban emlékezett meg több mint 60 ezer látogató vasárnap este a londoni Wembley stadionban rendezett hatórás szuperkoncerten a néhai Diana hercegnő halálának közelgő tizedik évfordulójáról.
júl. 2
7:44
Gazdátlan csomag miatt lezárták a New York-i Kennedy repülőtér egyik terminálját (Népszava)
Gyanús csomag miatt rövid időre kiürítették a New York-i John F. Kennedy repülőtér egyik terminálját, a bombariadó azonban végül vaklármának bizonyult - adta hírül a helyi sajtó. A terminált helyi idő szerint vasárnap zárták le, miután gazdátlan csomagot találtak a repülőtérnek az Amerikai Airlines légitársaság által használt terminálján. A tűzszerészek azonban megállapították, hogy a…
júl. 2
8:50
Pozsonyi hidak (168 Óra Online)
Noha a szlovák és a magyar miniszterelnök találkozóján nem volt áttörés, a fordulatos magyarszlovák viszony megérdemel néhány szót. [Dátum: 2007. 07. 02. 02:09]
júl. 2
8:51
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban (Népszava)
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban vasárnap - közölte az Irakot megszálló amerikai haderő. A hétfői közlemény szerint az egyik katonát könnyűfegyverből lőtték le az iraki főváros déli részében. A másik katona tűzpárbaj áldozata lett, amely azután tört ki, hogy egy út mentén elhelyezett pokolgép robbant Bagdad nyugati részén. A támadásban két iraki rendőr is megsebesült.
júl. 2
9:04
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban (Infostart)
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban vasárnap - közölte az Irakot megszálló amerikai haderő.

Keresés