2007. július 1. vasárnap

júl. 1
7:02
Öngyilkos merénylethez használt övet találtak az egyik glasgow-i támadón (Kripto Akadémia)
Nem hivatalos értesülések szerint öngyilkos merénylethez használatos, robbanószerrel megrakott övet találtak a glasgow-i repülőtér ellen megkísérelt merénylet egyik elkövetőjén, a támadási kísérlet többi eszköze pedig azonos volt azokkal, amelyeket az előző nap Londonban meghiúsított terrorcselekmény kitervelői is használtak.
júl. 1
7:04
Meghalt egy brit katona a szövetségesek támadásában (Kripto Akadémia)
Elesett egy brit katona Afganisztán déli részén a szövetséges erőknek a fanatikus muzulmán tálibok ellen indított támadásában - jelentette be Londonban a brit védelmi minisztérium.
júl. 1
7:06
Őrizetbe vett két újabb személyt a brit rendőrség a merényletkísérletekkel összefüggésben (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vett két újabb személyt a brit rendőrség a Londonban és a Skóciában megkísérelt merényletekkel összefüggésben, ezzel négyre emelkedett az elfogottak száma. A rendőrség vasárnap hajnali bejelentése szerint a két újabb gyanúsítottat az észak-angliai Cheshire grófságban fogták el.
júl. 1
7:59
Bocsánatot kért a japán védelmi miniszter az atombomba ledobásával kapcsolatos kijelentése miatt (Kripto Akadémia)
Bocsánatot kért Kjuma Fumio japán védelmi miniszter vasárnap, amiért előző nap elkerülhetetlennek nevezte, hogy az Egyesült Államok a második világháború végén atombombákat dobott a szigetországra.
júl. 1
9:10
Az amerikai-orosz viszonyt mérgező kérdésekről tárgyal Putyin és Bush (Kripto Akadémia)
Kétnapos nem hivatalos látogatásra az Egyesült Államokba utazik vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy amerikai kollégájával, George Bushsal megvitassa a kétoldalú kapcsolatok és a nemzetközi politika legégetőbb kérdéseit.
júl. 1
9:39
Olaszország visszavág (Infostart)
Mozzarella Minnesotából, parmezán Brazíliából, "olasz" paradicsom Kínából - az itáliai termelők megelégelték neves portékáik hamisítását, és kampányt indítottak a globális élelmiszer-hamisítás ellen.
júl. 1
10:34
Bocsánatot kért a japán védelmi miniszter a kijelentése miatt (Infostart)
Bocsánatot kért Kjuma Fumio japán védelmi miniszter vasárnap, amiért előző nap elkerülhetetlennek nevezte, hogy az Egyesült Államok a második világháború végén atombombákat dobott a szigetországra.
júl. 1
10:57
Terrorveszély miatt fokozott rendőri őrizet és igazoltatások Londonban (Kripto Akadémia)
Terrortámadások veszélye miatt megerősített rendőri járőrosztagok ellenőrzik vasárnap London idegenforgalmi nevezetességeinek környékét, valamint a nagyobb sport- és kulturális rendezvények helyszíneit.
júl. 1
10:59
Újabb halálos áldozataik vannak a pakisztáni áradásoknak (Kripto Akadémia)
Harminc holttestet találtak a mentőbrigádok Pakisztán Beludzsisztán tartományának Huzdar körzetében a monszunesők okozta újabb áradás után - közölték vasárnap a helyi hatóságok.
júl. 1
11:14
Házkutatásokat tartottak Glasgow közelében a hét végi merényletkísérlettel összefüggésben (Kripto Akadémia)
A brit rendőrség több házat átkutatott vasárnap reggel Glasgow közelében a skóciai nagyváros repülőtere ellen megkísérelt terrortámadás és két meghiúsított londoni merényletkísérlet nyomán. A rendőrök Glasgow Renfrewshire nevű elővárosában végeztek házkutatásokat. Eddig négy gyanúsítottat vettek őrizetbe Nagy-Britanniában a meghiúsított glasgow-i és londoni merényletkísérletek nyomán.
júl. 1
11:35
Öngyilkos merénylethez használt övet találtak az egyik glasgow-i támadón (Infostart)
Nem hivatalos értesülések szerint öngyilkos merénylethez használatos, robbanószerrel megrakott övet találtak a glasgow-i repülőtér ellen megkísérelt merénylet egyik elkövetőjén, a támadási kísérlet többi eszköze pedig azonos volt azokkal, amelyeket az előző nap Londonban meghiúsított terrorcselekmény kitervelői is használtak.
júl. 1
11:39
Fokozott biztonsági intézkedések a Diana-emlékkoncerten is (Infostart)
Nagy-Britanniában az éjszaka négy embert tartóztattak le a szombati glasgow-i támadás és a pénteken, Londonban talált két autóbomba nyomán. A hatóságok a terrorfenyegetettség szintjét "kritikusra" emelték, ami azt jelenti, hogy bármikor úgy támadásokra számítanak.
júl. 1
12:37
Lemondott a sikkasztással gyanúsított pénzügyminiszter (Infostart)
Lemondott posztjáról vasárnap a sikkasztással gyanúsított Abraham Hirson izraeli pénzügyminiszter.
júl. 1
12:39
Irán bírálja Tony Blair közel-keleti különmegbízottá történt kinevezését (Infostart)
Élesen bírálta vasárnap az iráni külügyi szóvivő Tony Blair leköszönő brit kormányfő közel-keleti különmegbízottá történt kinevezését. A Nagy-Britanniát tíz éven keresztül kormányzó Tony Blair szerdán elvállalta a közel-keleti kvartett - az EU, az ENSZ, az Egyesült Államok és Oroszország - térségi különbízottjának tisztségét.
júl. 1
12:57
Brown: "al-Kaida jellegű" a fenyegetettség Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
A brit miniszterelnök szerint az al-Kaida terrorhálózatra vall a Nagy-Britanniát jelenleg fenyegető terrorveszély. A kormányfő terrorizmus-ellenes főtanácsadója vasárnapi cikkében szintén az al-Kaida "importált" terrormódszereiről írt az elmúlt napok merényletkísérletei kapcsán.
júl. 1
14:51
Függőben az izraeli elnök vádalkuja (Infostart)
Az izraeli legfelsőbb bíróság vasárnap elhalasztotta a döntést a nemi erőszakkal gyanúsított Mose Kacav volt elnök ügyében kötött vádalkuval kapcsolatban, és 24 órát adott az ügyészségnek, hogy megvizsgálja a megállapodást kifogásoló jogvédő csoportok tiltakozó petícióját.
júl. 1
15:28
Portugália vette át az EU soros elnökségét (Infostart)
Portugália vette át vasárnap az Európai Unió soros elnökségét fél éves időtartamra e tisztség eddigi betöltőjétől, Németországtól. Az ibériai ország hét év után látja el ismét az elnöki tisztet: utoljára 2000 első felében állt az Európai Unió élén. Fővárosának nevét azóta is gyakran emlegetik az EU-ban, hiszen ott indították útjára a lisszaboni folyamat néven ismert programot.
júl. 1
15:32
Hatalmas sorok a brit repülőtereken (Infostart)
Hatalmas sorok alakultak ki vasárnap a nagyobb brit repülőtereken, az előző napok merényletkísérletei után elrendelt biztonsági szigorítások miatt.
júl. 1
17:28
A kubai parlament szerint Washington el akarja tenni láb alól Fidel Castrót (Infostart)
A kubai parlamentnek meggyőződése, hogy a Bush-kormány Fidel Castro "megsemmisítésére törekszik"; a havannai törvényhozás külön határozatban rögzítette ezt a véleményét.
júl. 1
17:55
Ötórás dugó volt a Szuezi-csatornán (Infostart)
Vasárnap öt órán át szünetelt a forgalom a világkereskedelem egyik ütőerén, a 193 kilométeres Szuezi-csatornán, mert egy gabonaszállító hajó, 40 ezer tonna rakománnyal, El Kantara magasságában keresztbe sodródott, miután a kormányrendszere elromlott.
júl. 1
19:44
Erősítik a biztonságot az amerikai tömegközlekedésben (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államokban megszigorítják a tömegközlekedési hálózatok biztonságát szavatoló intézkedéseket a glasgow-i repülőtéri robbanás és a londoni bombariadó után - közölte Michael Chertoff belbiztonsági miniszter vasárnap.
júl. 1
20:51
Hajtóvadászat a merénylők után (Kripto Akadémia)
A legmagasabbra, "kritikusra" emelte a brit kormány a hétvégén az ország terrorfenyegetettségének hivatalosan megállapított szintjét az utóbbi évek legsúlyosabb, csak a puszta szerencse révén meghiúsított merényletkísérlet-sorozata nyomán, amelynek tettesei után - jóllehet eddig öt személyt őrizetbe vettek - vasárnap este is folyt a hajtóvadászat.
júl. 1
23:30
Háborúellenes tüntetők tiltakoztak Bush és Putyin találkozója előtt (Kripto Akadémia)
Háborúellenes tüntetők százai gyűltek össze vasárnap George W. Bush amerikai elnök szüleinek egyesült államokbeli nyári rezidenciája közelében, ahol Bush a nap folyamán vendégül látja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

2007. július 2. hétfő

júl. 2
6:32
Portugália a soros EU-elnök (Kripto Akadémia)
Vasárnap Portugália vette át Németországtól az Európai Unió soros elnöki tisztét. Lisszabon legfőbb feladat az lesz, hogy lezárja és végső formájába öntse az unió alapszerződéséről szóló megállapodást, amelyet hosszas alkudozások után az EU-csúcson kötöttek meg a szervezet állam- és kormányfői. Portugália ezért még a nyár folyamán kormányközi konferenciát kíván összehívni, ahol a megállapodás…
júl. 2
6:46
Nagy-Britanniában újabb merényletektől tartanak - Négy személy őrizetben (Kripto Akadémia)
Két személyt vett őrizetbe a Scotland Yard a pénteken meghiúsított két londoni merényletkísérlet és a szombati, glasgowi repülőtér elleni támadás kapcsán, amikor egy Jeep Cherokee gépkocsival próbáltak beszáguldani a helyi repülőtér termináljába, ám a bejáratnál fennakadtak, az autó az üldözéskor kigyulladt. Így már összesen négy személy van őrizetben, mivel a glasgowi merénylőket is…
júl. 2
6:48
Brzezinski: a terroristák harcának politikai indítékai vannak (Kripto Akadémia)
A terroristák harcát alapvetően politikai indítékok mozgatják, még akkor is, ha céljukat irracionális, brutális eszközökkel akarják elérni - mondta Zbigniew Brzezinski egykori amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó a CNN-nek. Nem igaz, hogy a terroristák általában a világi demokratikus rendszerek ellen küzdenek, mint ahogy az sem, amit George Bush amerikai elnök emleget, hogy gyűlölik a…
júl. 2
6:50
Bush és Putyin "baráti hangvételű" beszélgetést folytatott (Kripto Akadémia)
A két ország viszonyában felgyülemlett feszültség oldását célzó "baráti hangvételű" megbeszélést folytatott George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök ez utóbbi nem hivatalos egyesült államokbeli látogatásán - közölték Putyin környezetéből.
júl. 2
6:52
Kifütyülték a portugál minisztereket az uniós elnökség átvételét ünneplő rendezvénynél (Kripto Akadémia)
Kifütyülték a portugál minisztereket és az európai uniós biztosokat vasárnap este Portóban, amikor azok megérkeztek az Európai Unió (EU) soros elnökségének átvétele alkalmából rendezett ünnepségre.
júl. 2
6:57
Bush és Putyin "baráti hangvételű" beszélgetést folytatott (Infostart)
A két ország viszonyában felgyülemlett feszültség oldását célzó "baráti hangvételű" megbeszélést folytatott George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök ez utóbbi nem hivatalos egyesült államokbeli látogatásán - közölték Putyin környezetéből.
júl. 2
6:59
"Észak-Korea továbbra is katonai fenyegetést jelent" (Infostart)
Észak-Korea továbbra is katonai fenyegetést jelent déli szomszédjára nézve - figyelmeztetett hétfőn a Dél-Koreában állomásozó amerikai erők parancsnoka. Burwell Bell tábornok Szöulban újságíróknak nyilatkozva üdvözölte, hogy Phenjan lépéseket tett atomfegyverprogramja felszámolása érdekében, s reményét fejezte ki, hogy a kommunista vezetésű távol-keleti ország maradéktalanul teljesíti a vonatkozó…
júl. 2
7:01
Brzezinski: a terroristák harcának politikai indítékai vannak (Infostart)
A terroristákat alapvetően politikai indítékok mozgatják, még akkor is, ha céljukat irracionális, brutális eszközökkel akarják elérni - nyilatkozott Zbigniew Brzezinski egykori amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó a CNN-nek.
júl. 2
7:43
Koncert a terrorfenyegetés árnyékában (Kripto Akadémia)
Terrorfenyegetés árnyékában, ennek ellenére szinte családi hangulatban emlékezett meg több mint 60 ezer látogató vasárnap este a londoni Wembley stadionban rendezett hatórás szuperkoncerten a néhai Diana hercegnő halálának közelgő tizedik évfordulójáról.
júl. 2
7:44
Gazdátlan csomag miatt lezárták a New York-i Kennedy repülőtér egyik terminálját (Kripto Akadémia)
Gyanús csomag miatt rövid időre kiürítették a New York-i John F. Kennedy repülőtér egyik terminálját, a bombariadó azonban végül vaklármának bizonyult - adta hírül a helyi sajtó. A terminált helyi idő szerint vasárnap zárták le, miután gazdátlan csomagot találtak a repülőtérnek az Amerikai Airlines légitársaság által használt terminálján. A tűzszerészek azonban megállapították, hogy a…
júl. 2
8:50
Pozsonyi hidak (168 Óra Online)
Noha a szlovák és a magyar miniszterelnök találkozóján nem volt áttörés, a fordulatos magyarszlovák viszony megérdemel néhány szót. [Dátum: 2007. 07. 02. 02:09]
júl. 2
8:51
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban (Kripto Akadémia)
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban vasárnap - közölte az Irakot megszálló amerikai haderő. A hétfői közlemény szerint az egyik katonát könnyűfegyverből lőtték le az iraki főváros déli részében. A másik katona tűzpárbaj áldozata lett, amely azután tört ki, hogy egy út mentén elhelyezett pokolgép robbant Bagdad nyugati részén. A támadásban két iraki rendőr is megsebesült.
júl. 2
9:04
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban (Infostart)
Két amerikai katonát öltek meg Bagdadban vasárnap - közölte az Irakot megszálló amerikai haderő.
júl. 2
9:26
Az amerikai elnök felelősségre vonását követelték tüntetők Kennebunkportban (Kripto Akadémia)
George Bush amerikai elnök vád alá helyezését követelte hétfőn egy nagyobb tüntető csoport Bush és Vlagyimir Putyin orosz államfő kennebunkporti találkozójának közelében. A közel 1700 fős tömeg mindkét vezetőt bírálta, Busht elsősorban az iraki háború miatt, Putyint pedig csecsenföldi politikája miatt. "Hozzák haza a katonáinkat! Számolják fel az iraki támaszpontokat! Követeljük, hogy vonják…
júl. 2
9:47
Eladná a Győri Kekszet is a Danone? (Napi)
júl. 2
10:41
Kampányra kalapoznak az elnökaspiránsok (Infostart)
Megelőzte a pénzgyűjtésben legfőbb riválisát, Hillary Clintont Barack Obama. Az illinoisi szenátor április óta 32,5 millió dollárt szedett össze elnökjelölti kampánya finanszírozására.
júl. 2
10:42
Blairnek, a királynőnek vagy Brownnak akartak üzenni? (Kripto Akadémia)
A Scotland Yard továbbra is gőzerővel nyomoz a pénteki és szombati merényletkísérletek tettesei után. A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők nem brit állampolgárok, hanem "közel-keletiek" voltak. A hétvége folyamán öt személyt vettek őrizetbe, de újabb gyanúsítottak után kutatnak. A The Guardian értesülései szerint a körözött személyek egy az al-Kaidával kapcsolatban álló sejthez tartoznak.…
júl. 2
10:43
Jó tanácsok a montengrói tengerpartra indulóknak: Horvátország felé érdemes kerülni (Infostart)
Figyelmeztetés vagy inkább jó tanács a montenegrói tengerpart felé igyekvő autósoknak: ajánlatos a hosszabb, Horvátországon át vezető szakaszt választani, mert a Szerbián át közlekedőket teljes káosz várja a szerb-montenegrói határon.
júl. 2
11:14
Félnek az amerikaiak kivonulásától (Kripto Akadémia)
Irak óva intette az Egyesült Államokat attól, hogy idő előtt vonja ki csapatait az országból. "Az állam szó szerint szétesne" - idézte Hosjar Zebari külügyminisztert a Reuters hírügynökség. Meglátása szerint Irak az al-Kaida legfőbb és legbiztosabb bázisává válna, éppenúgy, mint Afganisztán a tálib rezsim összeomlása előtt.
júl. 2
11:16
Washingtontól tartanak legjobban (Kripto Akadémia)
Az európaiak szerint az Egyesült Államok jobban veszélyezteti a világ stabilitását, mint Kína, Irán, Irak, Észak-Korea vagy Oroszország. Ez derült ki a Financial Times hétfői szmában publikált adatokból. A felmérés során a Harris intézet munkatársai Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország és Spanyolország ötezer állampolgárát kérdezték meg. Közülük 32 százalék tartja az Egyesült…
júl. 2
11:33
Külföldiek a nagy-britanniai merényletkísérletek gyanúsítottjai (Infostart)
A brit rendőrség folytatja a hajszát a hétvégi terrorkísérletek szervezői után. Vasárnap egy ötödik, hétfőn pedig két másik embert is őrizetbe vettek, és közölték, hogy az eddigi gyanúsítottak - közöttük két kórházi orvos - többségükben külföldiek.
júl. 2
11:35
Egész nyáron maradhat a káosz a brit repülőtereken - képekkel (Infostart)
Káoszra számíthatnak egész nyáron az utasok a nagy-britanniai repülőtereken. A hétvégi merényletkísérletek nyomán országszerte megszigorították a biztonsági intézkedéseket, és egyelőre nem tudni, mikor vonhatják vissza a döntést.
júl. 2
11:49
A biztonsági intézkedések erősítését sürgette a német belügyminiszter (Infostart)
A nagy-britanniai merényletkísérletek kapcsán a németországi biztonsági intézkedések további erősítését sürgette hétfőn Wolfgang Schäuble belügyminiszter. Rádiónyilatkozatában megismételte azt a korábbi követelését, hogy a biztonsági szerveket, mindenekelőtt a Szövetségi Bűnügyi Hivatalt (BKA) az eddigieknél nagyobb hatáskörökkel ruházzák fel. Utalt az ehhez szükséges jogi keretek megteremtésének…
júl. 2
13:13
A brit belügyminiszter szerint az al-Kaidához kapcsolódik a brit terrorfenyegetés (Metropol)
A lehetséges legsúlyosabb, és tartós terrorfenyegetettséggel kell szembenéznie Nagy-Britanniának, és ez a fenyegetettség az al-Kaida terrorhálózathoz kötődik - mondta hétfőn a brit belügyminiszter.
júl. 2
13:18
Káosz a sztrájk miatt a német vasútvonalakon (Infostart)
A németországi vasúti közlekedésben éjfél óta komoly fennakadások vannak. A szakszervezetek bérkövetelésének alátámasztására a vasutasok és a mozdonyvezetők sztrájkba kezdtek, és egyelőre semmi kilátás sincs arra, hogy belátható időn belül helyreálljon a zökkenőmentes forgalom.
júl. 2
13:25
Az utódjelölttel ijesztget Vlagyimir Putyin (Infostart)
Orosz napilapok szerint eldördült a startpisztoly az elnökválasztási kampányban, s az utódlás tekintetében Vlagyimir Putyin államfő a hétvégén Szergej Ivanov miniszterelnök-helyettes mellett tette le a garast.
júl. 2
14:13
Az EU nevében tárgyal a német külügyminiszter (Infostart)
Az Európai Unió soros elnökségét vasárnap óta ugyan Portugália tölti be, a német külügyminiszter mégis az EU nevében tárgyalt Berlinben kazah, kirgiz, tádzsik, üzbég és türkmén kollégájával. A tanácskozáson az együttműködés szorosabbra fűzéséről volt szó, és ezzel kapcsolatban Frank-Walter Steinmeier jelezte, hogy az Európai Unió az elkövetkező évek során 750 millió eurót szán az öt közép-ázsiai…

Keresés