2007. november 1. csütörtök

nov. 1
9:54
Már az USA is kihátrál Koszovó mögül? (Kitekintő)
Nem hivatalos információk szerint egyre több állam támogatja Koszovó tartomány függetlenségének elnapolását.
nov. 1
10:19
Azonosították a busz egyik felrobbantóját (Infostart)
Oroszországban a hatóságok azonosították a szerdai togliatti öngyilkos merénylet egyik gyanúsítottját. A rendőrség az egyik áldozat lakásán a robbantásnál használt pokolgépalkatrészeket talált.
nov. 1
11:36
Mianmar újra forrong - szerzetesek az utcán (Kitekintő)
Tegnap újra utcára vonult mianmari szerzetesek kisebb csoportja. Merkel sürgeti a politikai foglyok szabadon engedését, Gambari szombaton utazik az ázsiai országba.
nov. 1
12:50
Párizs: Újra népszavazás dönthet a reformszerződésről (Kitekintő)
A franciák többsége népszavazáson döntene a reformszerződésről egy közelmúltban végzett közvéleménykutatás szerint.
nov. 1
13:24
Távozik a cseh kormányfőhelyettes (Infostart)
Csehországban bejelentette távozási szándékát Jirí Cunek kormányfőhelyettes és regionális fejlesztési miniszter. A koalíció ugyanakkor valószínűleg nem került veszélybe.
nov. 1
13:40
Szankciókkal szorongatják a kurdokat a törökök (Infostart)
Az Egyesült Államok és Irak is megpróbálja elkerülni, hogy Törökország bevonuljon az észak-iraki kurd autonómia területére. Az amerikaiak közölték, hogy hírszerzési adatokat osztanak a törökökkel az irakban rejtőzködő PKK-fegyveresekről. Az irakiak pedig ellenőzőpontokat állítottak fel. Ankara ugyanis invázióval fenyeget, ha nem adják ki a területére átcsapó kurdokat.
nov. 1
14:16
A nők sokkal jobban vezetnek, mint férfiak? (Metropol)
A közhelytől eltérően a nők jobban vezetnek, mint a férfiak - állapította meg egy német egyetemi kutatócsoport, amely az északkelet-németországi Mecklenburg-Pomerániában két éven át alaposan tanulmányozta ezt a kérdést.
nov. 1
14:39
Amerika újabb büntetést kér Irán ellen (Infostart)
Újabb Irán elleni büntetőintézkedések meghozatalára kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsát az Egyesült Államok. Az amerikai külügyi államtitkár közben arról is beszélt, hogy az Európai Uniónak külön szankciókat kellene hoznia Teherán ellen.
nov. 1
14:44
Lemondott a boszniai miniszterelnök (Infostart)
Bejelentette lemondását Nikola Spiric szerb nemzetiségű boszniai miniszterelnök.
nov. 1
15:21
Németországtól kér segítséget Izrael Irán ellen (Infostart)
Berlin támogatását kérte a Teherán elleni szigorúbb szankciókhoz a német külügyminisztertől az izraeli miniszterelnök, aki üdvözölte azt az amerikai kezdeményezést, amely újabb ENSZ-határozatot sürget Irán ellen.
nov. 1
16:25
Magyarország támogatja Albánia uniós csatlakozási törekvéseit (Infostart)
Albánia euroatlanti csatlakozása mellett a kétoldalú együttműködés további lehetőségeiről is tárgyalt Tiranában a magyar külügyminiszter.
nov. 1
16:37
Bűnösnek mondta ki a teljes rendőrséget a bíróság a férfi agyonlövése ügyében (Infostart)
Nagy-Britanniában bűnösnek mondta ki a Scotland Yardot a londoni felsőbíróság esküdtszéke egy terroristának nézett ártatlan külföldi állampolgár két évvel ezelőtti lelövése miatt.
nov. 1
16:50
Génmódosított kukorica: osztrák "nem" (Kitekintő)
Nem sikerült megegyezésre jutni arról, hogy Ausztria hatályban tarthatja-e két genetikailag módosított kukoricafélére vonatkozó tiltó rendelkezéseit
nov. 1
17:30
Meghalt az atombomát ledobó gép pilótája (Infostart)
Elhunyt Paul Tibbets, annak az amerikai repülőgépnek a pilótája és parancsnoka, amelyről 1945-ben ledobták Hirosimára az atombombát. A hírt Tibbets egyik barátja közölte a sajtóval.
nov. 1
17:40
Pártvezéri sajnálat a féllábú litván táncosoknak (Infostart)
Magyarázkodásra kényszerült az ellenzéki brit Konzervatív Párt vezére, amikor egy művészeti szervezetnél járva "féllábú litván tánccsoportok" támogatásáról beszélt. A megjegyzés hatalmas felháborodást váltott ki Litvániában és az ország nagykövete is magyarázatot követelt.
nov. 1
17:51
Lezárták a Magas-Tátra hegyi útjait (Infostart)
November elsejétől lezárták a Magas-Tátrában a hegyi menedékházak fölött vezető hegyi turistautakat. A szlovák hatóságok elsősorban biztonsági okok miatt döntöttek így.
nov. 1
18:15
Nincs egyetértés Esterházy végső nyughelye körül (Kitekintő)
A cseh hatóságok megállapították, hogy a prágai Motoli temetőben, a kommunizmus áldozatainak egyik közös sírjában vannak a méltánytalanul meghurcolt szlovákiai magyar politikus, Esterházy János hamvai.
nov. 1
18:44
Dúsított uránt ajánlottak fel Iránnak (Infostart)
Az Öböl menti arab államok vezetői felajánlották Iránnak, hogy ellátják dúsított uránnal, mert szerintük ezzel megoldást lehet találni Teherán és Washington elmérgesedő vitájára.
nov. 1
19:51
Elhunyt a hirosimai atombombát ledobó repülőgép pilótája (Metropol)
Elhunyt Paul Tibbets, annak az amerikai repülőgépnek a pilótája és parancsnoka, amelyről 1945-ben ledobták Hirosimára az atombombát.
nov. 1
21:07
Nyolc évi börtönt kapott a kommunista koncepciós perek államügyésze (Infostart)
Prágában nyolc év börtönbüntetésre itéltek egy volt államügyészt, aki az ötvenes évek elején részt vett az egyik legnagyobb korabeli koncepciós perben. Protics János tudósít Pozsonyból.

2007. november 2. péntek

nov. 2
7:50
Putyin-viccek: már csak a titkosszolgálat humorérzékében bízhatnak? (Infostart)
Nem mindig fakaszt mosoly Oroszországban, ha Vlagyimir Putyin elnökön viccelődnek. Erre utal a hír, hogy a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB vizsgálódik az orosz kommunisták választási anyagaiban megjelent, Putyinról szóló viccek miatt. A hatóság szerint ezzel ugyanis megsértik a választási törvényt. Oroszországban decemberben tartanak parlamenti választásokat, és az egyik párt listájának…
nov. 2
9:49
Rice megpróbálja lebeszélni Törökországot az iraki hadműveletről (Infostart)
Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter pénteki bejelentése szerint megpróbálja lebeszélni a török vezetést arról, hogy hadműveletet indítson Észak-Irakba kurd lázadók ellen, mert az szerinte tovább növelné a bizonytalanságot az arab országban, és mert a lázadók szervezete legalább annyira ellensége az Egyesült Államok és Iraknak is, mint Törökországnak.
nov. 2
10:17
A török EU-tagságot is veszélyeztetheti a kurd konfliktus? (Kitekintő)
Markus Söder német CSU ( Keresztényszociális Unió) - politikus üzent Ankarának: ha felvételt szeretne nyerni az EU-ba, nem folytathat támadó háborút.
nov. 2
10:19
Grúzia - vadregényes tájakon (Kitekintő)
Grúzia - a Kaukázus felfedezetlen tájai.
nov. 2
11:23
Hurrikánná erősödött a Noel, már 115 halálos áldozata van - képekkel (Infostart)
Hurrikánná erősödött péntekre a Noel trópusi vihar, miután kijutott az Atlanti-óceánra. A Karib-tenger országaiban végzett pusztításainak, az áradásoknak, a földcsuszamlásoknak már 115 halálos áldozatuk van.
nov. 2
12:38
Tengerrengés volt Görögország nyugati partjainál (Infostart)
Tenger alatti földrengés rázta meg pénteken Nyugat-Görögország egyes részeit. Az első beszámolók szerint sem károkat, sem sérüléseket nem okozott a természeti jelenség.
nov. 2
13:04
Nem hajlandó távozni az adócsalás miatt elítélt alkotmánybíró (Infostart)
A szlovák alkotmánybíróság zárt ülésén állásfoglalást fogadott el az adócsalás miatt korábban elítélt alkotmánybíró ügyével kapcsolatban. A Magyar Koalíció Pártja által javasolt bíró nem hajlandó távozni posztjáról.
nov. 2
13:52
Nem hajlandó távozni a botrány miatt a brit rendőrfőnök (Infostart)
A brit ellenzék egyre erőteljesebben követeli a rendőrfőkapitány lemondását, mivel még nem ült el a felháborodás egy ártatlan fiatalember agyonlövése miatt.
nov. 2
14:30
Abbász találkozott a Hamász ciszjordániai vezetőivel (Infostart)
Mahmúd Abbász palesztin elnök pénteken találkozott ciszjordániai Hamász-tisztségviselőkkel, először azóta, hogy a radikális palesztin szervezet júniusban erőszakkal ellenőrzése alá vonta a Gázai övezetet.
nov. 2
15:19
Egymillió embert érint a mexikói áradás - képekkel (Infostart)
Mexikóban több tízezer ember házak tetőin keresett menedéket a Tabasco szövetségi államot sújtó árvizek miatt. A térségben 50 éve nem volt ilyen súlyos áradás.
nov. 2
16:58
Burma kiutasítja az ENSZ-képviselet vezetőjét (Infostart)
A burmai (mianmari) katonai kormányzat kiutasítja a helyi ENSZ-képviselet vezetőjét, amiért az bíráló jelentést írt az országban kialakult helyzetről.
nov. 2
17:14
Megölték a tamil tigrisek politikai vezetőjét (Kitekintő)
Reggel légi támadást hajtott végre a Srí Lanka-i hadsereg a tamil tigrisek ellen: megölték a politikai szárny vezetőjét, S. P. Tamilszelvánt. Sokáig nem lesz béke.
nov. 2
17:20
Erősödött a Hillary Clintonra biztosan nem szavazók tábora (Infostart)
Erősödött azoknak a tábora, akik biztosan nem kívánnak szavazni Hillary Clintonra a 2008-as amerikai elnökválasztáson az Egyesült Államok legnépesebb szövetségi államában, a 34 milliós Kaliforniában.
nov. 2
18:40
Korrupciós ügyek miatt távozik a cseh miniszterelnök-helyettes (Infostart)
A jövő hét közepén távozik tisztségéből a több korrupciós üggyel is gyanúsított cseh miniszterelnök-helyettes.
nov. 2
18:44
Tűz a moszkvai Ritz Carltonban (Metropol)
Kigyulladt egy föld alatti raktár a moszkvai Ritz Carltonban, a világ egyik legdrágább szállodájában, a vendégeket evakuálták, de a tüzet alig egy óra alatt eloltották.
nov. 2
19:29
Terápiával és tablettával kikapcsolható a félelem (Infostart)
Miközben a világ egyes részein a héten a halottakra emlékeztek, máshol pedig egymás ijesztegetésével ünnepelték az emberek a mindenszentek napját, amerikai kutatók azt mondták: közelebb jutottak annak megértéséhez, hogy mi is történik az emberi agyban a félelem megjelenésekor.
nov. 2
21:53
Robbanószerkezetet találtak a legnagyobb amerikai atomerőműnél (Metropol)
Kisebb robbanószerkezetet találtak a legnagyobb amerikai atomerőműnél, az arizonai Wintersburgben egy munkás teherautójában pénteken.
nov. 2
22:10
Mexikóban egymillió ember hajléka került víz alá (Infostart)
Mexikóban eddig 885 települést öntött el teljesen az árvíz, egymillió ember hajléka került víz alá.
nov. 2
23:03
Famous quotations III. (Kitekintő)
Who loves a lot, forgives a lot. - Aki nagyon szeret, sok mindent megbocsát. /Amadeo Nervo/

2007. november 3. szombat

nov. 3
7:53
Kettős járvány tizedeli Fekete-Afrikát (Infostart)
Kettős járvány terjed Fekete-Afrikában, ahol egyre több beteget fertőz meg a HIV-vírus és a tuberkulózis. A helyi egészségügyi hatóságok képtelenek a járvány megfékezésére.
nov. 3
9:41
Egy lépéssel közelebb az örökös elnökséghez (Infostart)
Venezuelában elfogadta az ország alkotmányának módosítását a parlament, ezzel lehetőség nyílt arra, hogy decemberben népszavazáson erősítsék meg az alaptörvény változtatásait.
nov. 3
10:03
Afganisztánba utazott a német kancellár (Infostart)
Előre be nem jelentett látogatásra Afganisztánba érkezett a német kancellár.
nov. 3
10:05
Uniós segítség Noel áldozatainak (Infostart)
Másfél millió eurós gyorssegélyt ad az Európai Bizottság a trópusi vihar sújtotta Dominikai Köztársaságnak. A pénzt az áradások által leginkább sújtott területeken lévő mintegy 56 ezer ember megsegítésére fordítják.
nov. 3
10:14
Út a pokolba, avagy a török támadás dilemmái (Kitekintő)
Meddig megy el Törökország? A Kurd Munkáspárt elleni támadások komoly választás elé állíthatják a török vezetést a külpolitika követendő irányát illetően.
nov. 3
12:28
Rekordszinten az élelmiszerárak (Kitekintő)
A termelésben és a fogyasztásban végbemenő változások okolhatók az élelmiszerek fogyasztói árának a közeljövőben végbemenő nagymértékű emelkedése miatt.
nov. 3
12:32
Az új iraki háború megelőzéséről tárgyalnak (Infostart)
Együttműködést ajánlott Irak kormányfője a szomszédos országoknak a terrorizmus elleni harcban.
nov. 3
13:09
Menekültek szerencsétlensége Jemen partjainál (Infostart)
Mintegy negyven ember vesztette életét a héten az Ádeni-öbölben egy sikertelen átkelési kísérletben - közölték jemeni biztonsági források.
nov. 3
15:28
Egy titkos tanulmány szerint veszélyes a légiközlekedés (Kitekintő)
Veszélyesebb repülni, mint amennyire azt a légitársaságok állítják. Erre az eredményre jutott az USA űrhajózási hivatala.
nov. 3
15:33
Rendkívüli állapot Pakisztánban (Infostart)
Rendkívüli állapotot vezettek be Pakisztánban, majd átmeneti időre felfüggesztették az ország alkotmányát is. A lépést iszlamista lázadással és az igazságszolgáltatás beavatkozásával indokolja az elnöki rendelet.
nov. 3
15:39
Újabb magyar gazdaképzés indult Afganisztánban (Metropol)
Újabb gazdaképzést indított a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szombaton az északi Baglán tartományban – mondta Abdul Dzsamil, a képzés helyi vezetője a Kabultól északra fekvő Gazon faluban.

Keresés