2007. november 1. csütörtök

nov. 1
6:47
Hogyan védjük meg bankszámlánkat? (Piac és Profit)
Új szolgáltatást indított útjára a Panda Security, válaszként a megszaporodott internetes, "banki átverésekre". A program hathatós védelmet nyújt az internetes banki tranzakciók során.
nov. 1
7:16
Hogyan kell adózni az online póker nyereménye után? (Adózóna)
Külföldön értékesített, külföldi tulajdonban lévő lakás vételárával kacsolazban érvényesíthető-e illetékmentesség, ha a hazáspár Magyarországon vásárol ingatlant? Online szerencsejátékból származó nyeremény után kell adózni? Az osztalék és a vállalkozásból kivont jövedelem személyi jövedelemadóját az eva kiváltja, de bármilyen más közteherrel kell-e számolni az esetükben? Ha egy ügyvezetőt, a…
nov. 1
8:43
Kevés a felelősen gondolkodó cég (Piac és Profit)
Amíg nyugaton már elterjedt szokás a cégek társadalmi felelősségvállalása, addig itthon még csak az út elején járunk.
nov. 1
9:47
Téli-tavaszi közmunkaprogram indul (Piac és Profit)
Decembertől mintegy 2,6 milliárd forint keretösszegből közel hétezer regisztrált álláskereső három hónapos foglalkoztatása válik lehetővé.
nov. 1
9:53
Ugye nem hiszi, hogy ma halottak napja van? (Privátbankár)
Sokan úgy hiszik, halottak napja november 1-jén van, pedig ez az egyházi naptárban nem nevesített szentek ünnepe
nov. 1
10:46
Magyarország visszacsúszott (Napi)
nov. 1
11:28
Felmerült az internetadó (Piac és Profit)
A következő hét évben is adómentes lesz az internet-hozzáférés az Egyesült Államokban - az amerikai kongresszus döntéséről a Fox News hírtelevízió szerdán tudósított.
nov. 1
12:47
Magyarország visszacsúszott! (Piac és Profit)
Egyesült Államok, Svájc, Dánia, Svédország, Németország, Finnország majd Szingapúr a sorrend a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsor élén.
nov. 1
14:47
Lelépési pénz: 161 millió dollár (Piac és Profit)
Egy szerződés szerint 131 millió dollárt meghaladó részvénycsomag, csaknem 25 millió dollár nyugdíj és még végkielégítés jár a bukott vezetőnek.
nov. 1
15:45
Magyar vagy az olasz bor? (Piac és Profit)
Kolbászfesztivál és Borvigadalom alkalmával világossá vált, hogy a kolbász és a bor párban járnak a gasztronómiában. Az október végén, Békéscsabán megrendezett gasztronómiai fesztiválon a szokásos, már-már klasszikusnak mondható kolbászkészítés mellett, idén a másik főszereplő a bor és a borok közti verseny volt. A zsűri tagja, a Corvinus Egyetem, Borásztai Tanszékének a helyettese, Dr. Janky…
nov. 1
17:47
Videó: Hogyan lesz számítógépből sörcsap? (Piac és Profit)
Az egy évben keletkező 115 ezer tonna e-hulladékból mintegy 16,5 ezer tonnát gyűjtenek már vissza. 2008 végére az e-hulladékok visszagyűjtése területén el kell érni a 4 kg/lakos/év mutatót. Ehhez viszont el kell felejteni a videón látható megoldásokat.
nov. 1
19:44
Nem lesz szükség gabonaintervencióra? (Piac és Profit)
Megkezdődik az új, intervenciós gabonafelvásárlási időszak november 1-jén, és 2008. május 31-ig tart - közölte Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke.

2007. november 2. péntek

nov. 2
6:43
Videó: A felbőszített munkatárs visszavág (Piac és Profit)
Egy iroda berendezésekor sok mindent figyelembe kell venni. A körasztalt például sokan szeretik. Segíti a csapatmunkát. Már akiknél...
nov. 2
8:25
Cégautó-adó kalkulátor (Adózóna)
A cégautó-adó kalkulátor a cégautó-adó (személyi jövedelemadó) havi összegének és a meghatározására szolgál és tájékoztat az egyéb terhekről, valamint kiszámítja az éves várható költségeket is.
nov. 2
8:45
Látványos szakasz épül az M0-on! (Piac és Profit)
Látványos szakaszához érkezett az M0-ás híd építése. A pesti oldal egyik A betű formájú vasbeton tartópillére már 80 méternyire magasodik, elkészülte után 100 méteres lesz.
nov. 2
9:23
Ezentúl nem kell év végéig várni a felmondással (Privátbankár)
Megszűnt az, hogy a bonus-malus igazolás hiánya miatt a legrosszabb osztályba sorolják az ügyfelet - a díjfizetés igazolásának hiányában ugyanakkor érvényes új szerződés nem köthető
nov. 2
9:27
Terjeszkedik a Tesco (Napi)
nov. 2
10:47
Uniós segély munkanélkülieknek (Piac és Profit)
Ingyenes jogsegély szolgálatot vehetnek majd igénybe a munkavállalók és a munkanélküliek valamint azok akik vállalkozást akarnak indítani az európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés eredményeként - olvasható a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján.
nov. 2
12:25
Kevesebben tudunk megtakarítani - többet spórolunk a nyugdíjas évekre (Napi)
nov. 2
12:48
Megmenekültek a gyermekmunkások! (Piac és Profit)
Mintegy hetven gyereket mentett meg a gyermekjogi aktivisták és a rendőrség közös ellenőrzése egy údelhi textilgyárban.
nov. 2
13:46
Felvásárolták az Avayát (Piac és Profit)
Az Avaya Incorporation, a Silver Lake és a TPG Capital bejelentették, hogy a Silver Lake és a TPG Capital egy hozzávetőleg 8,3 milliárd dolláros tranzakció keretében felvásárolta az Avaya-t.
nov. 2
15:48
Módosított élelmiszerek: sokat kukoricáznak (Piac és Profit)
Az EU jövőjét nézve elgondolkodtató, amit a genetikailag módosított kukoricafélék engedélyeztetése kapcsán felszínre került. Sokan ellenzik a GMO-t.
nov. 2
17:43
A vízre építenek Mosonmagyaróváron (Piac és Profit)
Halétel-kóstolás, hajóépítés, akváriumterem. A Szigetköz adta lehetőségekre építve próbálnak előrelépni Mosonmagyaróváron. Mindezt a várpincében.
nov. 2
18:47
Izrael csatlakozik az Unióhoz (Piac és Profit)
A versenyképesség és az innováció kihívás Izrael és az EU számára is. Számos olyan terület van, ahol együtt lehet működni. Az első lépéseket megtették.
nov. 2
19:47
Utasbiztosítást kapunk a MÁV-tól (Piac és Profit)
A vasúti társaságoknak folyamatosan kell rendelkezniük akkora vagyoni biztosítékkal, amennyiből képesek megtéríteni az általuk (balesettel összefüggésben) okozott károkat - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.
nov. 2
21:47
Finom ételekkel csábítunk (Piac és Profit)
Mosonmagyaróvár idegenforgalmi vonzerejének növelését szolgáló gasztronómiai központ és a régió jellegzetességeit bemutató múzeum nyílik a felújítás alatt álló várpincében a mosonmagyaróvári egyetemnek helyet adó vár közelében.

2007. november 3. szombat

nov. 3
6:44
Visszatértek a szovjet idők? (Piac és Profit)
Hatalmas piacot jelent Oroszország a magyar zöldség-gyümölcs termesztőknek. Kint szinte korlátlanul eladhatóak termékeink. Van fizetőképes kereslet.
nov. 3
8:32
Demján és Csányi: közösen a gyermekekért (Piac és Profit)
A két ismert személyiség nevét viselő civil szervezet azt tekinti legfőbb feladatának, hogy segítse a gyermekszegénység felszámolására irányuló társadalmi erőfeszítéseket.
nov. 3
9:20
Bombát találtak az USA legnagyobb atomerőműjénél (Privátbankár)
Vélhetően merényletet hárítottak el azok a biztonsági őrök az arizonai Palo Verdében, melyek az Egyesült Államok legnagyobb atomerőműjének bejáratánal észrevették, hogy az egyik éppen érkező munkatárs autójának csomagtartójában robbanószerkezet lapul
nov. 3
10:13
Megkezdődött a gyorsjelentési szezon (Privátbankár)
A Pannonplast csoport első háromnegyed évről szóló gyorsjelentésével szerdán megkezdődött az újabb gyorsjelentések időszaka. Ki mikor fog jelenteni?
nov. 3
10:24
Megkezdődött a gyorsjelentési szezon (Privátbankár)
A Pannonplast csoport első háromnegyed évről szóló gyorsjelentésével szerdán megkezdődött az újabb gyorsjelentések időszaka. Ki mikor fog jelenteni?
nov. 3
10:44
A legjobb 40 nőért (Piac és Profit)
Márky Jenő, a Római Teniszakadémia tulajdonos vezetője és mindenese olyan jogosítványhoz jutott, amellyel Magyarország ez idáig még nem rendelkezett. A világ legrangosabb női teniszversenye egyikének rendezési jogát nyerte el. Kapta ezt még Szávai Ágnes sikersorozata előtt. A szigorú előírásoknak megfeleléshez, a verseny megrendezéséhez azonban már a lelkes, kitartó, egyedül küzdő Márky Jenő…
nov. 3
10:55
Uniós gyorssegély Dominikának (Privátbankár)
Az Európai Bizottság gyorssegélyként másfél millió eurót ad a Dominikai Köztársaságon végigsöpört Noel trópusi vihar áldozatainak megsegítésére. Mint Brüsszelben közölték, a pénzt az ár...
nov. 3
11:04
Változnak a jövedéki ügyintézés szabályai (Napi)
nov. 3
11:05
Merkel mindenkit meglepett: Afganisztánba repült (Privátbankár)
Előzetes bejelentés nélkül Afganisztánba érkezett Merkel német kancellár, hogy felmérje a nemzetközi erők kötelékében szolgálatot teljesítő német katonák helyzetét
nov. 3
11:15
Gyurcsány falutúrára indul (Napi)
nov. 3
11:20
Visszafizettetik a gázártámogatást - szigorúbb lesz az ellenőrzés (Napi)
nov. 3
11:46
Videó: mit veszíthetünk? (Piac és Profit)
Egyre többen foglalkoznak a globális felmelegedéssel, azzal, hogy mik az okozói és, hogy ezáltal mit veszíthetünk.
nov. 3
11:58
Irak együttműködést ígért Törökországnak (Privátbankár)
Núri al-Máliki iraki kormányfő megígérte az Irak jövőjéről rendezett nemzetközi értekezlet kezdetén mondott beszédében, hogy kormánya együttműködik az ország szomszédaival a terrorizmus elleni harcban...
nov. 3
12:44
SZDSZ-Fidesz: alkalmi szövetség? (Piac és Profit)
Ha nem egyeznek meg a koalíciós felek, a Fidesz az SZDSZ-szel együtt szavazva hétfőn kényszerpályára küldheti a kormányt.- írja a Népszabadság szombati számában.
nov. 3
12:56
Alonso új csapatot keres magának (Privátbankár)
A McLaren közös megegyezéssel szerződést bontott Alonsoval. A spanyol sztár könnyen lehet, hogy nem talál olyan istállót magának, melynél eséllyel szállna ringbe a jövő évi világbajnoki címért
nov. 3
13:47
Olcsó PC program indul a magyar oktatásban (Piac és Profit)
Az Intel és a magyar kormány képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is bevezetik.
nov. 3
15:48
Videó: szélturbinát villámgyorsan (Piac és Profit)
Egyre nagyobb szerepet kapnak az energiaellátásban a szélturbinák. Mostani videónkon megnézheti, milyen "egyszerű" felállítani egyet.
nov. 3
16:55
MDF-javaslat a civilekért (Privátbankár)
A Magyar Demokrata Fórum hatpontos javaslatot tesz a civil szervezetek megerősödése érdekében, s amennyiben ezt a kormányoldal támogatja, megfontolja a kormányfő e téren tett javaslatainak támogatását...
nov. 3
17:45
Összefogás a jövőért! (Piac és Profit)
A kelet-magyarországi Bereg vidéke európai uniós viszonylatban is az egyik leghátrányosabb helyzetű kistérség, amelyből összefogással próbálnak kitörni a térség önkormányzatai.
nov. 3
18:33
Baros rekordot döntött: 270-nél villant a vaku (Privátbankár)
Az Olympique Lyon cseh csatárát gyorshajtáson kapták: 270 km/h-nál villant a vaku, erősítette meg csapatának szóvivője. Ezzel beállította a helyi gyorshajtási rekordot
nov. 3
18:44
Kirúgták a közszférából? Itt a megoldás! (Piac és Profit)
A tervek szerint 5500 a közszférából elbocsátott munkavállaló vehet részt az Új Pálya országos képzési programban - közölte az Állami Foglalkoztatási Szolgálat.
nov. 3
19:44
Videó: nem elég otthon ülni! (Piac és Profit)
Az alábbi videó bemutatja, hogy miért és hogyan harcolnak a Greenpeace aktivistái.
nov. 3
19:48
Olaszország: kiutasítják a bűnözőket (Privátbankár)
Az olasz hatóságok megkezdték a közbiztonság szempontjából veszélyesnek tartott vagy bűncselekményeket elkövetett romániai bevándorlók kitoloncolását, és felszámoltak egy cigánytábort, ahol egy gyilkossággal gyanúsított román állampolgár élt

2007. november 4. vasárnap

nov. 4
6:48
Két új áruházat nyit a Tesco (Piac és Profit)
A Tesco Kazincbarcikán ötezer négyzetméteres hipermarketet és benzinkutat, Mezőberényben ezer négyzetméteres szupermarketet nyit szombaton - közölte a Tesco Global Áruházak Zr.-t.

Keresés