2007. december 1. szombat

dec. 1
5:37
A jövő nem sok jót tartogat? (Piac és Profit)
Az Ecostat kis- és középvállalati (kkv) konjunktúra-indexe 2007 novemberében 87,6 százalék, elmarad az előző havi 94,8 százaléktól, de kissé magasabb a tavaly novemberi 86,5 százaléknál - derül ki az Ecostat összefoglalójából.
dec. 1
7:34
Hidegzuhany a cégeknek! (Piac és Profit)
A pályázatokra készülő, pályázatokat megnyerő vállalkozások sorozatosan ütköztek olyan falakba, amilyenek ellehetetlenítették még a napi munkájukat is: hovatovább csak a leglikvidebb cégek engedhették meg maguknak azt, hogy közpénzeket is igénybe vegyenek tevékenységükhöz. Maholnap tálán mégis, mint egy lassan múló, nehezen felejthető örökséget hurcolják magukkal a kkv-k a fékekkel, "magasabb…
dec. 1
8:27
Az éjszakai műszak rákkeltő? (Privátbankár)
Az éjszakai műszak rákkeltő - ezt a sokáig alaptalannak tartott, de ma már egyre többször igazolt megállapítást vizsgálja a WHO Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége.
dec. 1
8:44
"Kiütjük az amerikai birodalmat!" (Privátbankár)
Hugo Chávez közölte: leállítják az Egyesült Államokba irányuló kőolajszállításokat, ha Washington beleavatkozik az alkotmánymódosításról tartandó hétvégi népszavazásba.
dec. 1
9:05
Gyurcsány: Nyugodtabbak leszünk jövőre (Privátbankár)
Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárlóértéke a számítások szerint növekedni fog.
dec. 1
9:22
Ma van az AIDS elleni világnap (Privátbankár)
A WHO 1998-ban nyilvánította ezt a napot világnappá, hogy felhívja a figyelmet a halálos betegség elleni védekezés fontosságára és a nemzetközi összefogás szükségességére.
dec. 1
9:34
Jövőre drágulás jön, de sokat spórolunk... (Piac és Profit)
A jövő évi gazdasági növekedést 2,6 százalékról 2,8 százalékra, az éves átlagos harmonizált fogyasztóiár-indexet 3,3 százalékról 4,8 százalékra, a GDP arányos eredményszemléletű (ESA'95) államháztartási hiányt 4,3 százalékról 4 százalékra módosította az egy évvel ezelőttihez képest a Brüsszelbe most eljutatott aktualizált konvergenciaprogramban a kormány.
dec. 1
9:56
Téli ruhát küld a rászorulóknak több amerikai cég (Privátbankár)
Téliruha-adományt nyújt közép-európai országok, köztük Magyarország rászorultjainak az amerikai Colorado állam több vállalata - közölte a szállítmányt szervező Megyesy Jenő denveri tiszteletbeli konzu...
dec. 1
10:36
Hogyan tartsunk fegyvert? (Piac és Profit)
Az új uniós szabályok megnehezítenék a bűncselekményekhez használható fegyverekhez való hozzáférést, de nem rontanák a fegyvereket törvényesen birtoklók helyzetét. A szigorítanák a fegyverek adásvételét az EU-ban, korlátoznák az internetes érékesítés lehetőségét, elektronikus regisztrációt vezetnének be, és 20 évig őriznék az adatokat. Az EP csütörtökön szavazott.
dec. 1
10:36
Startolhat az Atlantis Mikuláskor (Privátbankár)
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA engedélyezte az Atlantis űrsikló december 6-i indítását a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - jelentették be a NASA vezetői. "Készen állunk a jövő csütörtöki indít...
dec. 1
10:41
Akár 30 százalékkal is emelkedhet a gáz ára (Infostart)
Akár 30 százalékos áremelkedés is elképzelhető, ha az árampiachoz hasonlóan szabad versenyes lesz a gázpiac - vélik a szakértők. A gáztörvény tervezetét a kormány még nem fogadta el, azért azt sem tudni pontosan, hogy kiket köteleznek majd arra, hogy 2008. július 1-jétől a szabadpiacon szerezzék be éves földgázszükségletüket.
dec. 1
10:52
Rákaptak a gazdák a hitelre (Privátbankár)
Egyre növekvő érdeklődés mutatkozik az utóbbi hetekben a gazdahitel és a gazdakártya iránt - mondta Egerszegi Ádám, a Takarékbank Zrt. üzletág igazgatója.
dec. 1
11:21
Vedelnek az ausztrál nők (Privátbankár)
Három ausztrál nőből kettő mértéktelenül italozik, amikor barátaival szórakozni jár - derült ki egy internetes felmérésből, amelynek eredményeit az ausztrál médiában tették közzé. Egy ausztrál női ...
dec. 1
11:26
Titokzatos lábnyomok: mégis létezik a jeti? (Privátbankár)
A jetiről szóló leírásokban szereplő lábnyomokhoz hasonló nyomok felfedezéséről számolt be egy amerikai tévécsatorna forgatócsoportja a Himalája térségében végrehajtott expedíciója után. A Destinat...
dec. 1
11:32
Informatika sérült embereknek (Piac és Profit)
A Microsoft Korlátlan Lehetőségek Programja támogatásával létrejött program nélkülözhetetlen segítséget jelent a fogyatékossággal élők számára a digitális írástudás megszerzésére, ezáltal esélyegyenlőségük megteremtésére.
dec. 1
11:50
Egyre büdösebb van Budapesten (Privátbankár)
A stratégiák, programok és tervek ellenére Budapest levegője egyre romlik, a városi levegő legveszélyesebb összetevőinek a 10 mikrométernél kisebb átmérőjű szálló porszemcséket tartják a kutatók.
dec. 1
12:30
Lélekgyilkos számítógépes játékok (Privátbankár)
Német pszichoterapeuták az erőszakot istenítő számítógépes játékok egyértelmű eltiltását követelik. A brutális gyilkosságok lerombolják egy humánus társadalom alapjait.
dec. 1
12:36
Videó: három szőke kísérletezik (Piac és Profit)
Egyre nagyobb jelentősséggel bírnak a megújuló energiák kapcsán végzett kísérletek. A videón látható három fiatal hölgy az osztályteremben állít elő biogázzal felfújt lufit.
dec. 1
13:27
Gyurcsány: Az a lényeg, hogy a beteg vevő (Privátbankár)
Gyurcsány Ferenc kiemelte: az egészségügyi reform lényege, hogy a beteg mint vevő kerüljön a középpontba, s meg kell szüntetni az ingyenesség illúzióját a rendszerben.
dec. 1
13:55
Öt százalékos lesz a gázáremelés! (Privátbankár)
Öt százalék lesz a gázáremelés mértéke 2008. január 1-jétől - válaszolta egy ezt firtató újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.
dec. 1
14:07
Mi vár Kákosyra? (Privátbankár)
A Liberális Gazdasági Tanács támogatja Kákosy Csaba miniszterjelöltségét és programját - jelentette be Kóka János, az SZDSZ elnöke a testület ülése utáni sajtótájékoztatón. "Ismét erősebbek lettünk...
dec. 1
14:29
December közepén leállnak a vonatok - az ország nem borul sötétbe (Napi)
dec. 1
14:31
Megvan, mennyivel drágul a gáz (Napi)
dec. 1
14:35
Nem lesz több éjszakai műszak? (Piac és Profit)
Az éjszakai műszak rákkeltő - ezt a sokáig alaptalannak tartott, de ma már egyre többször igazolt megállapítást vizsgálja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége (IARC).
dec. 1
16:28
Az MDF adna még egy esélyt a szárnyvonalaknak (Privátbankár)
Vasúti kerekasztal-tárgyalások összehívását kezdeményezi az MDF Országos Választmánya a szárnyvonalak jövőjéről - jelentette be Katona Kálmán, az országos választmány elnöke szombaton Budapesten, a te...
dec. 1
16:33
Kevesebb reklám lesz a Tv-ben (Piac és Profit)
Új uniós szabályokat fogadott el november 29-én Brüsszelben az Európai Parlament a televízió-reklámokról.
dec. 1
17:39
Tűz miatt buktak le a ruhahamisítók (Privátbankár)
Ruhahamisító üzemre bukkantak a pénzügyőrök egy tűzeset kapcsán - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. Sipos Jenő elmondta: hajnalban kigyulladt egy raktárépület Bud...
dec. 1
18:30
Jobban drágul a gáz az alacsony jövedelműek számára - íme, a részletek (Napi)
dec. 1
18:36
Van, aki szereti Gyurcsányt (Piac és Profit)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt országjárása során az esetek döntő többségében sípoló, kereplő, hangos, ellenséges lakók fogadták. Győr az első kivétel.
dec. 1
20:34
Traktorral is be lehet hajtani (Piac és Profit)
Eddig mintegy 1,1 milliárd forint összegű forrást helyeztek ki a takarékszövetkezetek a gazdáknak szóló konstrukciókban, ez 185 ügyfelet jelent.

2007. december 2. vasárnap

dec. 2
7:35
Videó: kis dolgok nagy hatása (Piac és Profit)
Ha csak kicsit lejjebb vesszük a légkondicionálót, vagy ha mindig kikapcsoljuk a tv-t, akkor már tettünk valamit a Föld jövőjéért.
dec. 2
9:29
Szavaznak az oroszok: Putyin győz, és kész (Privátbankár)
Moszkvában - s ezzel Oroszország legnyugatibb időzónájában - helyi idő szerint vasárnap reggel 8.00-kor, közép-európai idő szerint 6 órakor, még sötétben megnyíltak a parlamenti választás szavazóhelyi...
dec. 2
9:35
Lakossági gázáremelés: 5% (Piac és Profit)
Jövő év január 1-től a lakossági földgázárak 5 százalékkal, a nem lakossági földgázárak átlagosan 4,3 százalékkal emelkednek - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
dec. 2
9:35
Menekítse férjét a megőrzőbe! (Privátbankár)
A gyerekmegőrzők és a ruhatárak összeolvasztásából született férjtár Salzburgban a karácsonyi vásárlást zavartalanabbul intézni vágyó nők számára. Tavaly másfélezer férfit menekített be párja a hatalmas sátorba a vásárlás elől.
dec. 2
11:35
"Nem politikai demonstráció lesz" (Piac és Profit)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás, és a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége is csatlakozott a Liga Szakszervezetek december 17-ikei sztrájk felhívásához.
dec. 2
13:37
Mi lesz Kiotó után? (Piac és Profit)
Hétfőtől két héten át az indonéziai Bali szigetén tanácskoznak 190 ország illetékesei, miként lehetne világméretű egyezményt kidolgozni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklésére. A cél: 2009-ben megkötni az átfogó nemzetközi egyezményt az ENSZ keretében, ezúttal lehetőleg az Egyesült Államok és Kína, a fő szennyezők részvételével.
dec. 2
15:33
Kevesen dolgoznak otthon (Piac és Profit)
Amíg az USA-ban már minden negyedik ember távmunkában dolgozik, addig itthon csak az emberek elenyésző százaléka.
dec. 2
16:37
A sok turista is tehet róla... (Piac és Profit)
A turizmus maga is jelentős mértékben hozzájárul a klímaváltozás negatív hatásaihoz, ezért ajánlásokat fogalmaztak meg a turizmusban érintett valamennyi szereplő számára.
dec. 2
17:51
Múlt heti fonákság - rúzsozási tilalmat elrendelő honatyákkal (Piac és Profit)
A Teremtőtől származó országgyűlési hozzászólás gyanánt hétfőn és kedden volt szerencsénk igazi, látványos, változatos országúti időjárással találkozni.
dec. 2
19:32
Galileo: Mégis mozog! (Piac és Profit)
A Galileo európai rádió-navigációs rendszer összesen 30 műholdból áll majd, 24 000 km magas pályán keringenek, és ötféle szolgáltatást látnak el.
dec. 2
21:23
Részecskegyorsítóra pályázik Debrecen (Napi)

2007. december 3. hétfő

dec. 3
6:10
Az óévvel elmúlnak az adókedvezmények is (részletes) (Napi)
dec. 3
6:15
Még jó messze van a magyar euró - majdnem-beismerés a kormánytól (Napi)
dec. 3
6:33
Arab csapás a dollárra, pénzügyi unió által (Piac és Profit)
Már 2010-re meg akarják teremteni a Perzsa öböl mentén található arab országok pénzügyi és vámuniót és egységes belső piacot. Az ügyet sürgősebbé tette számukra a dollár értékvesztése.
dec. 3
7:06
Jól sikerültek a megszorítások - fáj, nem kicsit (Privátbankár)
Az idén a magyar gazdaság belső és külső egyensúlya a vártnál jobban alakul, növekedése viszont nagyon lefékeződik és magas marad az infláció.
dec. 3
7:17
1 milliárd eurós csoda épülhet Debrecenben (Privátbankár)
Debrecent javasolja az EU egyik legnagyobb tervezett kutatás-fejlesztési berendezésének számító Európai Neutronkutató Központ hazai helyszínének a nemzetközi bíráló bizottság
dec. 3
7:18
Tíz százalékos társasági adókulcs: 2008-ban mikor választható? (Adózóna)
A 10 százalékos társasági adókulcs 2008-tól 5 millió helyett 50 millió forint adóalapig érvényesíthető, efelett pedig 16 százalékos az adókulcs mértéke. Az alkalmazás feltételei a korábbinál szigorúbbak. Mire kell figyelniük a 10 százalékos kulcsot választó cégeknek? - erről beszélt Pölöskei Pálné, a Pénzügyminisztérium főosztályvezető-helyettese a Penta Unió Oktatási Centrum adókonferenciáján.
dec. 3
7:22
Kókát megutálták a szocialisták, Orbán megosztó (Privátbankár)
Novemberben leginkább Kóka Jánosnak és Szili Katalinnak változott meg a közvéleménybeli értékelése, 3-3 pontot veszítettek. Orbán Viktor rendkívüli módon megosztja a közvéleményt
dec. 3
7:24
Váratlan fordulat: Chávez bukott (Privátbankár)
Elismerte az alkotmány módosításáról szóló népszavazási kezdeményezésének vereségét Hugo Chávez venezuelai államfő hétfőn, a választási bizottságnak az eredményről szóló bejelentése alapján. Chávez az...
dec. 3
7:33
Értesítés nélkül jönnek az ellenőrök! (Piac és Profit)
A gazdasági verseny, illetve az ágazatok, piacok versenyjogi sajátosságainak a szélesebb körű megismeréséhez járul hozzá a Versenykultúra Központ.

Keresés