2007. december 1. szombat

dec. 1
5:32
Átlagosan ötszázalékos lehet a januári gázár-emelés (Üzlet és Utazás)
Jövő év januárjától átlagosan 5 százalékkal drágul a gáz. A támogatotti körben a magasabb keresetűeket nagyobb emelést érzékelhetnek majd, mint a kisebb jövedelműek. A legkevésbé azoknak kell mélyen a zsebükbe nyúlni, akik már most is teljes árat fizetnek. A kormány a héten tárgyalt arról is, hogy további áremelésre is szükség lehet jövő nyártól, ha marad a jelenlegi magas világpiaci nyersolajár.
dec. 1
5:37
A jövő nem sok jót tartogat? (Piac és Profit)
Az Ecostat kis- és középvállalati (kkv) konjunktúra-indexe 2007 novemberében 87,6 százalék, elmarad az előző havi 94,8 százaléktól, de kissé magasabb a tavaly novemberi 86,5 százaléknál - derül ki az Ecostat összefoglalójából.
dec. 1
7:34
Hidegzuhany a cégeknek! (Piac és Profit)
A pályázatokra készülő, pályázatokat megnyerő vállalkozások sorozatosan ütköztek olyan falakba, amilyenek ellehetetlenítették még a napi munkájukat is: hovatovább csak a leglikvidebb cégek engedhették meg maguknak azt, hogy közpénzeket is igénybe vegyenek tevékenységükhöz. Maholnap tálán mégis, mint egy lassan múló, nehezen felejthető örökséget hurcolják magukkal a kkv-k a fékekkel, "magasabb…
dec. 1
8:27
Az éjszakai műszak rákkeltő? (Privátbankár)
Az éjszakai műszak rákkeltő - ezt a sokáig alaptalannak tartott, de ma már egyre többször igazolt megállapítást vizsgálja a WHO Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége.
dec. 1
8:44
"Kiütjük az amerikai birodalmat!" (Privátbankár)
Hugo Chávez közölte: leállítják az Egyesült Államokba irányuló kőolajszállításokat, ha Washington beleavatkozik az alkotmánymódosításról tartandó hétvégi népszavazásba.
dec. 1
9:05
Gyurcsány: Nyugodtabbak leszünk jövőre (Privátbankár)
Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárlóértéke a számítások szerint növekedni fog.
dec. 1
9:22
Ma van az AIDS elleni világnap (Privátbankár)
A WHO 1998-ban nyilvánította ezt a napot világnappá, hogy felhívja a figyelmet a halálos betegség elleni védekezés fontosságára és a nemzetközi összefogás szükségességére.
dec. 1
9:34
Jövőre drágulás jön, de sokat spórolunk... (Piac és Profit)
A jövő évi gazdasági növekedést 2,6 százalékról 2,8 százalékra, az éves átlagos harmonizált fogyasztóiár-indexet 3,3 százalékról 4,8 százalékra, a GDP arányos eredményszemléletű (ESA'95) államháztartási hiányt 4,3 százalékról 4 százalékra módosította az egy évvel ezelőttihez képest a Brüsszelbe most eljutatott aktualizált konvergenciaprogramban a kormány.
dec. 1
9:56
Téli ruhát küld a rászorulóknak több amerikai cég (Privátbankár)
Téliruha-adományt nyújt közép-európai országok, köztük Magyarország rászorultjainak az amerikai Colorado állam több vállalata - közölte a szállítmányt szervező Megyesy Jenő denveri tiszteletbeli konzu...
dec. 1
10:36
Hogyan tartsunk fegyvert? (Piac és Profit)
Az új uniós szabályok megnehezítenék a bűncselekményekhez használható fegyverekhez való hozzáférést, de nem rontanák a fegyvereket törvényesen birtoklók helyzetét. A szigorítanák a fegyverek adásvételét az EU-ban, korlátoznák az internetes érékesítés lehetőségét, elektronikus regisztrációt vezetnének be, és 20 évig őriznék az adatokat. Az EP csütörtökön szavazott.
dec. 1
10:36
Startolhat az Atlantis Mikuláskor (Privátbankár)
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA engedélyezte az Atlantis űrsikló december 6-i indítását a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - jelentették be a NASA vezetői. "Készen állunk a jövő csütörtöki indít...
dec. 1
10:41
Akár 30 százalékkal is emelkedhet a gáz ára (Infostart)
Akár 30 százalékos áremelkedés is elképzelhető, ha az árampiachoz hasonlóan szabad versenyes lesz a gázpiac - vélik a szakértők. A gáztörvény tervezetét a kormány még nem fogadta el, azért azt sem tudni pontosan, hogy kiket köteleznek majd arra, hogy 2008. július 1-jétől a szabadpiacon szerezzék be éves földgázszükségletüket.
dec. 1
10:52
Rákaptak a gazdák a hitelre (Privátbankár)
Egyre növekvő érdeklődés mutatkozik az utóbbi hetekben a gazdahitel és a gazdakártya iránt - mondta Egerszegi Ádám, a Takarékbank Zrt. üzletág igazgatója.
dec. 1
11:21
Vedelnek az ausztrál nők (Privátbankár)
Három ausztrál nőből kettő mértéktelenül italozik, amikor barátaival szórakozni jár - derült ki egy internetes felmérésből, amelynek eredményeit az ausztrál médiában tették közzé. Egy ausztrál női ...
dec. 1
11:26
Titokzatos lábnyomok: mégis létezik a jeti? (Privátbankár)
A jetiről szóló leírásokban szereplő lábnyomokhoz hasonló nyomok felfedezéséről számolt be egy amerikai tévécsatorna forgatócsoportja a Himalája térségében végrehajtott expedíciója után. A Destinat...
dec. 1
11:32
Informatika sérült embereknek (Piac és Profit)
A Microsoft Korlátlan Lehetőségek Programja támogatásával létrejött program nélkülözhetetlen segítséget jelent a fogyatékossággal élők számára a digitális írástudás megszerzésére, ezáltal esélyegyenlőségük megteremtésére.
dec. 1
11:50
Egyre büdösebb van Budapesten (Privátbankár)
A stratégiák, programok és tervek ellenére Budapest levegője egyre romlik, a városi levegő legveszélyesebb összetevőinek a 10 mikrométernél kisebb átmérőjű szálló porszemcséket tartják a kutatók.
dec. 1
12:30
Lélekgyilkos számítógépes játékok (Privátbankár)
Német pszichoterapeuták az erőszakot istenítő számítógépes játékok egyértelmű eltiltását követelik. A brutális gyilkosságok lerombolják egy humánus társadalom alapjait.
dec. 1
12:36
Videó: három szőke kísérletezik (Piac és Profit)
Egyre nagyobb jelentősséggel bírnak a megújuló energiák kapcsán végzett kísérletek. A videón látható három fiatal hölgy az osztályteremben állít elő biogázzal felfújt lufit.
dec. 1
13:27
Gyurcsány: Az a lényeg, hogy a beteg vevő (Privátbankár)
Gyurcsány Ferenc kiemelte: az egészségügyi reform lényege, hogy a beteg mint vevő kerüljön a középpontba, s meg kell szüntetni az ingyenesség illúzióját a rendszerben.
dec. 1
13:55
Öt százalékos lesz a gázáremelés! (Privátbankár)
Öt százalék lesz a gázáremelés mértéke 2008. január 1-jétől - válaszolta egy ezt firtató újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.
dec. 1
14:07
Mi vár Kákosyra? (Privátbankár)
A Liberális Gazdasági Tanács támogatja Kákosy Csaba miniszterjelöltségét és programját - jelentette be Kóka János, az SZDSZ elnöke a testület ülése utáni sajtótájékoztatón. "Ismét erősebbek lettünk...
dec. 1
14:29
December közepén leállnak a vonatok - az ország nem borul sötétbe (Napi)
dec. 1
14:31
Megvan, mennyivel drágul a gáz (Napi)
dec. 1
14:35
Nem lesz több éjszakai műszak? (Piac és Profit)
Az éjszakai műszak rákkeltő - ezt a sokáig alaptalannak tartott, de ma már egyre többször igazolt megállapítást vizsgálja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége (IARC).
dec. 1
16:28
Az MDF adna még egy esélyt a szárnyvonalaknak (Privátbankár)
Vasúti kerekasztal-tárgyalások összehívását kezdeményezi az MDF Országos Választmánya a szárnyvonalak jövőjéről - jelentette be Katona Kálmán, az országos választmány elnöke szombaton Budapesten, a te...
dec. 1
16:33
Kevesebb reklám lesz a Tv-ben (Piac és Profit)
Új uniós szabályokat fogadott el november 29-én Brüsszelben az Európai Parlament a televízió-reklámokról.
dec. 1
17:39
Tűz miatt buktak le a ruhahamisítók (Privátbankár)
Ruhahamisító üzemre bukkantak a pénzügyőrök egy tűzeset kapcsán - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. Sipos Jenő elmondta: hajnalban kigyulladt egy raktárépület Bud...
dec. 1
18:30
Jobban drágul a gáz az alacsony jövedelműek számára - íme, a részletek (Napi)
dec. 1
18:36
Van, aki szereti Gyurcsányt (Piac és Profit)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt országjárása során az esetek döntő többségében sípoló, kereplő, hangos, ellenséges lakók fogadták. Győr az első kivétel.
dec. 1
20:34
Traktorral is be lehet hajtani (Piac és Profit)
Eddig mintegy 1,1 milliárd forint összegű forrást helyeztek ki a takarékszövetkezetek a gazdáknak szóló konstrukciókban, ez 185 ügyfelet jelent.

2007. december 2. vasárnap

dec. 2
7:35
Videó: kis dolgok nagy hatása (Piac és Profit)
Ha csak kicsit lejjebb vesszük a légkondicionálót, vagy ha mindig kikapcsoljuk a tv-t, akkor már tettünk valamit a Föld jövőjéért.
dec. 2
8:27
Emberi hibából vesznek el az adatok (Üzlet és Utazás)
A magyar vállalatok és intézmények is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az üzleti szempontból fontos adataik védelmére, igaz, az adatvesztések többsége még mindig emberi hibából adódik. Vadász Pál, a Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Zrt. elnök-vezérigazgatója minderről annak kapcsán nyilatkozott, hogy néhány nappal ezelőtt Nagy-Britanniában 25 millió brit állampolgár adatai vesztek…
dec. 2
8:43
Távmunka testközelből (Üzlet és Utazás)
Ismét távmunka konferencia lesz a jövő héten Budapesten, a tervek szerint Simon Gábor, a Távmunka Tanács elnöke a távmunka fejlesztésének kormányzati lehetőségeiről tart előadást, Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a távmunka foglalkoztatáspolitikai összefüggéseivel foglalkozik, így például a távmunka népszerűsítését szolgáló kormányzati intézkedésekkel - olvasható a tárca honlapján.…
dec. 2
9:29
Szavaznak az oroszok: Putyin győz, és kész (Privátbankár)
Moszkvában - s ezzel Oroszország legnyugatibb időzónájában - helyi idő szerint vasárnap reggel 8.00-kor, közép-európai idő szerint 6 órakor, még sötétben megnyíltak a parlamenti választás szavazóhelyi...
dec. 2
9:29
Emelkedtek a részvényárak (Üzlet és Utazás)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 428 pontot, 1,69 százalékot emelkedett, 25.758 ponton zárt pénteken. A hét első két napján még folytatódott az előző hetet jellemző drámai esés, a BUX 24 ezer pont alá, 23.899 pontig süllyedt. A hét közepétől azonban megindult az emelkedés, így a hét végére a vezető papírok többsége, a Mol kivételével nyereséget könyvelt…
dec. 2
9:35
Lakossági gázáremelés: 5% (Piac és Profit)
Jövő év január 1-től a lakossági földgázárak 5 százalékkal, a nem lakossági földgázárak átlagosan 4,3 százalékkal emelkednek - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
dec. 2
9:35
Menekítse férjét a megőrzőbe! (Privátbankár)
A gyerekmegőrzők és a ruhatárak összeolvasztásából született férjtár Salzburgban a karácsonyi vásárlást zavartalanabbul intézni vágyó nők számára. Tavaly másfélezer férfit menekített be párja a hatalmas sátorba a vásárlás elől.
dec. 2
11:35
"Nem politikai demonstráció lesz" (Piac és Profit)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás, és a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége is csatlakozott a Liga Szakszervezetek december 17-ikei sztrájk felhívásához.
dec. 2
12:52
Olcsó fűtés hőszigeteléssel és takarékos gépészettel (Üzlet és Utazás)
A lakásépítésben érintett dán cégek a házak jobb hőszigetelésére, valamint a fűtési rendszerek által fogyasztott energia csökkentésére törekszenek, és ezt a szemléletet viszik tovább magyarországi leányvállalataik is - így summázhatók a több társaságnál tett látogatás tapasztalatai. A skandináv országban a lakóházak átlagos fajlagos energiafogyasztása jelenleg meghaladja a négyzetméterenként 100…
dec. 2
13:37
Mi lesz Kiotó után? (Piac és Profit)
Hétfőtől két héten át az indonéziai Bali szigetén tanácskoznak 190 ország illetékesei, miként lehetne világméretű egyezményt kidolgozni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklésére. A cél: 2009-ben megkötni az átfogó nemzetközi egyezményt az ENSZ keretében, ezúttal lehetőleg az Egyesült Államok és Kína, a fő szennyezők részvételével.
dec. 2
15:33
Kevesen dolgoznak otthon (Piac és Profit)
Amíg az USA-ban már minden negyedik ember távmunkában dolgozik, addig itthon csak az emberek elenyésző százaléka.
dec. 2
16:37
A sok turista is tehet róla... (Piac és Profit)
A turizmus maga is jelentős mértékben hozzájárul a klímaváltozás negatív hatásaihoz, ezért ajánlásokat fogalmaztak meg a turizmusban érintett valamennyi szereplő számára.
dec. 2
17:51
Múlt heti fonákság - rúzsozási tilalmat elrendelő honatyákkal (Piac és Profit)
A Teremtőtől származó országgyűlési hozzászólás gyanánt hétfőn és kedden volt szerencsénk igazi, látványos, változatos országúti időjárással találkozni.
dec. 2
19:24
Hétfőn tanácskozik az EKB elnöke az euróövezeti pénzügyminiszterekkel (Üzlet és Utazás)
Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Jean-Claude Trichet és az euróövezeti országok pénzügyminiszterei hétfőn együtt megvitatják a kilátásokat, a várhatóan lassuló gazdasági növekedésre, az ennek ellenére erős euróra és az ennek ellenére növekvő inflációra tekintettel. Novemberben az infláció, tizenkét hónapra számolva, 3,0 százalékra, hat és féléves csúcsra gyorsult az euróövezet átlagában - az…
dec. 2
19:32
Galileo: Mégis mozog! (Piac és Profit)
A Galileo európai rádió-navigációs rendszer összesen 30 műholdból áll majd, 24 000 km magas pályán keringenek, és ötféle szolgáltatást látnak el.
dec. 2
21:23
Részecskegyorsítóra pályázik Debrecen (Napi)

2007. december 3. hétfő

dec. 3
5:01
Bátran eladósodunk, bár becslések szerint kisebb a vásárlási kedv (Üzlet és Utazás)
Banki akciók tucatjai csábítják az embereket a karácsonyi vásárlás heteiben, miközben tudható: a fogyasztási hitelek terén már az év első időszakában is dinamikus fellendülés mutatkozott. Ez az év utolsó szakaszában tovább fokozódik, bár szakemberek szerint idén biztosan kisebb lesz a háztartások vásárlási kedve. Legalább is abban a tekintetben, hogy mit vesznek le a polcokról: noha drasztikus…
dec. 3
6:10
Az óévvel elmúlnak az adókedvezmények is (részletes) (Napi)
dec. 3
6:15
Még jó messze van a magyar euró - majdnem-beismerés a kormánytól (Napi)

Keresés