2020. január 1. szerda

jan. 1
0:15
A Mol nincs meglepve (NRGreport)
Számos kérdőjellel, de megszületett a Zágráb Megyei Bíróság elsőfokú ítélete az évek óta tartó Ivo Sanader, volt horvát miniszerelnök ellen folytatott perben. A legnagyobb hazai vállalat közleménye szerint csalódás ugyan van, de meglepetés nincs: bár a korábbi határozatok, mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett ne
jan. 1
1:06
A gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe 2020-ban (ProfitLine)
Jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe, amelyek az adócsökkentések mellett célzott támogatásokkal segítik a családokat és a vállalkozásokat, a kormány célja, hogy megőrizhessük az eddig elért eredményeket - mondta a pénzügyminiszter kedd a hivatalos Facebook oldalára feltöltött videójában.
jan. 1
3:03
Végleg lekapcsolták a Ringhals atomerőmű negyvenéves reaktorát a svédek (NRGreport)
Svédország végleg lekapcsolta hétfőn a Göteborgtól 60 kilométerre délre található Ringhals atomerőmű kettes számú, nyomottvizes reaktorát, amely már több mint 40 évet üzemelt - közölte a svéd TT hírügynökség.
jan. 1
4:06
Bubor és Birs kamatláb értéke és változása 2020 (ProfitLine)
Az un. Birs kamatláb értéke egyre fontosabb a hazai hitelfelvevők szempontjából, hiszen a korábban alkalmazott Bubor helyett egyre inkább a Birs referenciakamatot alkalmazzák a hitelek árazásához. Magyarra fordítva ez azt jelenti egy hitelfelvevő számára, hogy minél magasabb a Birs kamatláb értéke - ceteris paribus - annál magasabb a hitel után fiz
jan. 1
4:45
Egy éves csúcs után korrigált a búza és a szójabab (Agrofórum)
A szójabab árjegyzése 0,1, a búzáé pedig 0,3 százalékkal csökkent, a kukorica kurzusa ezzel szemben 0,1 százalékkal emelkedett.
jan. 1
6:06
Több napja tüntetnek Montenegróban (ProfitLine)
Több napja tüntetnek Montenegróban a múlt pénteken elfogadott egyházügyi törvény ellen, vasárnap este a tiltakozók a rendőrséggel is összeütközésbe kerültek.
jan. 1
6:06
Mibe fektessek 2020-ban? (Portfolio)
Váratlanul nyugodt volt a 2019-es év befektetői szempontból; a világ két legnagyobb gazdasága közti kereskedelmi háború csillapodott, a jegybankok váratlanul világszerte felfüggesztették a szigorítást és teljesen egyértelművé vált, hogy az Egyesült Államok elnöke mindent képes megtenni azért, hogy az általa vezetett ország rekordhosszú gazdasági nö
jan. 1
6:54
Messze van még a szénkorszak alkonya (AQUA)
Valamelyest csökkent a szén iránti globális kereslet 2019-ben, ám a következő évtized közepéig nem várható további mérséklődés a Nemzetközi Energiaügynökség elemzése szerint.
jan. 1
7:06
Nőtt a szerb külkereskedelmi mérleg hiánya (ProfitLine)
A szerb külkereskedelmi mérleg hiánya 5,4 milliárd euróra nőtt az év első tizenegy hónapjában, és 8,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a szerbiai statisztikai hivatal (RZS) hétfőn.
jan. 1
7:06
Ez hihetetlen: megmondta a jósnő, mi lesz a legtutibb befektetés 2020-ban (Pénzcentrum)
Ahogy az előző évben, idén is kikértük pénzügyi elemzők véleménye mellett egy jós meglátásait is, mire számíthatunk 2020-ban az anyagiak terén. Amíg 2019-ben Frabato azt javasolta az olvasóinknak, ne vállaljanak nagy kockázatot, addig...
jan. 1
7:21
Lengyelországban, Romániában egyetlen dollármilliárdos van. És nálunk? (Piac és Profit)
Van egy ország, ahol az egyetlen dollármilliárdosnak annyi pénze van, mint a GDP fele. Igaz, ez az ország nagyon kicsi. De van még 12 másik állam, ahol csak egy-egy embernek sikerült ebbe a kategóriába kerülnie, köztük két volt szocialista országgal. Magyarország vajon köztük van?
jan. 1
8:03
Azt hiszi, ezúttal minden másképp van? Néhány száz éves grafikon pont jól jöhet (Privátbankár)
Fél a válságtól? Nem tudja, mit hoz a jövő? Azt hallja, hogy új világ köszöntött be, és a régi törvényszerűségek már nem érvényesek? Mégis kétségei vannak? Gyógyszerként tudjuk ajánlani a sok évtizedes grafikonok nézegetését. De az is lehet, hogy némelyiktől csak még idegesebb lesz. (2. rész.)
jan. 1
8:06
Szabálytalanságokat találtak a nemzeti parkok ellenőrzésekor (ProfitLine)
Sorozatos szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a nemzeti parkok ellenőrzésekor - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
jan. 1
8:06
Nem az ingyen kávétól trendi egy iroda a startupperek szemében (Portfolio)
Az kevés, hogy nem kell fizetni a kávéért vagy teáért. A csocsó is régen hátrébb szorult a népszerűségi rangsorban. A közös munkára alkalmas, kényelmes és variálható terek, rövid távra bérelhető szobák és közösségi programok kellenek – mondja egyre több startup cég embere.
jan. 1
8:09
Nagyon bekezd a TV2 és az RTL Klub is az év elején (Menedzsment Fórum)
Tapogatózás helyett már az év első napjától egymásnak esik a két nagy kereskedelmi csatorna. Mind a TV2, mind az RTL Klub közönségkedvenc produkciókkal rukkol elő. Vajon ezek a programok ott folytatják, ahol a korábbi évaduk véget ért? Vagy valamelyik kevésbé lesz sikeres?
jan. 1
8:27
Vége annak, hogy szinte bármilyen lakást bármilyen áron el lehet adni (Infostart)
A végéhez érhetett az elmúlt évek lakáspiaci száguldása, derül ki a Takarék Index év végi elemzéséből.
jan. 1
8:36
Folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatás program (AQUA)
A költségvetés helyzete lehetővé teszi, hogy a kormány közvetlenül, költségvetési forrásból támogassa a magyar vállalatok fejlődését.
jan. 1
8:42
Egy szál gitárral több száz millió dollárt zenélt össze Ed Sheeran (vg.hu)
A 28 éves brit énekes-szerző koncertjein összesen 2,6 millióan vettek részt. Magyarországi első koncertjén csaknem százezren buliztak a Sziget Fesztiválon.
jan. 1
9:06
Csalódott a Mol a zágrábi bírósági döntés miatt (ProfitLine)
A Mol-csoport csalódottan értesült a Zágráb Megyei Bíróság ítéletéről a Sanader-perben, hiszen a korábbi határozatok, mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbíróság (Uncitral) részéről azt állapították meg, hogy a Mol nem követett el bűncselekményt - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.
jan. 1
9:15
Kislányt hozott először a gólya Budapesten (vg.hu)
Kislány lett az első fővárosi újszülött.
jan. 1
9:24
Mit kell tenni a NAV szilveszteri adómegállapításos üzenete láttán? (Portfolio)
Szilveszterkor is levélszemetet küldött a NAV - "Adómegállapítás" címmel, de ettől nem kell megijedni – hangsúlyozza az MTI OS-ben kiadott közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.
jan. 1
9:33
Thunberg-kompatibilis újévi köszöntőt kaptunk Ádertől (Privátbankár)
A köztársaság elnöke szokásos újévi beszédében a természet megóvásának szükségességéről beszélt.
jan. 1
9:39
Tovább bővül a horgászati eljárások elektronikus ügyintézése (Agrofórum)
Az egységes horgásznyilvántartás kiépülése mellett fokozatosan bővül a kötelező befizetések és okmányok elektronizációja, a 2020-ban jelentkező horgászok már az új eljárás szerint regisztrálhatnak - közölte a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) kedden az Mti-vel.
jan. 1
9:51
Meteorológus: Meleg és szélsőséges volt tavaly a világ időjárása (Biztosító Magazin)
Meleg és szélsőséges volt tavaly a világ időjárása - mondta Tóth Tamás meteorológus az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
jan. 1
9:54
Thunberg-kompatibilis újévi köszöntőt kaptunk Ádertől (Menedzsment Fórum)
A köztársaság elnöke szokásos újévi beszédében a természet megóvásának szükségességéről beszélt.
jan. 1
10:06
Így adózunk 2020-ban: olyan adóváltozás jön, amilyen eddig még soha (Portfolio)
A tavaly nyáron elfogadott 2020-as adócsomag mellett tavaly ősszel is döntött a parlament az új évet érintő adóváltozásokról. Most ezeket gyűjtöttük össze egy cikkbe.
jan. 1
10:09
Hatkor indult a nagytakarítás (Menedzsment Fórum)
A FKF ígéri, kora délutánra eltűnnek a mulatozás nyomai.
jan. 1
10:21
Észak-Korea ismét mesterkedik valamiben (vg.hu)
Phenjan új fegyver kifejlesztésével fenyegetőzik, Donald Trump azonban bízik Kim Dzsong Unban.
jan. 1
10:33
Mától így változik az életünk (Privátbankár)
Január elsejével számtalan pénzügyi vonatkozású változás lép életbe.
jan. 1
10:36
Takaréklángon a globális kibocsátások (AQUA)
Világszerte 19 százalékkal csökkent 2019-ben az elsődleges nyilvános tőzsdei kibocsátások száma, vagyis a londoni piac messze alulteljesítő volt a globális átlaghoz mérve.
jan. 1
10:45
Elsejétől így változik az életünk (Menedzsment Fórum)
Január elsejével számtalan pénzügyi vonatkozású változás lép életbe.
jan. 1
10:54
Kemény volt az év utolsó napja a kutyáknak (vg.hu)
Több állatot elgázoltak szilveszterkor, rengeteg kutyát sokkos állapotban kellett elszállítani.
jan. 1
11:21
Nem akármilyen év van a budapesti ingatlanpiac mögött (Piac és Profit)
Idén rengeteget változott a hazai ingatlanpiac, amelynek egyik fő mozgatórugója a fővárosi lakáspiac volt. Melyik kerület volt a legnépszerűbb, mennyiért cserélt tulajdonos a legolcsóbb és legdrágább lakás?
jan. 1
11:21
Jön a digitális euró? Mi lesz a nagy karácsonyi Youtube-tisztogatás után? (Privátbankár)
Idén év végén sem a 2017-es őrületnek, sem a 2018 végi csúnya zuhanásnak nincs nyoma a bitcoin, a kriptodevizák piacán. Mégis izgalmasak a fejlemények, az EKB például komoly kísérleteket folytat egy digitális euróval.
jan. 1
11:27
Washington katonai erősítést küld a Közel-Keletre (vg.hu)
Az Egyesült Államok katonai erősítést küld a Közel-Keletre a bagdadi amerikai nagykövetség megtámadása nyomán kialakult helyzetben.
jan. 1
11:27
Tisztelet: A mentősök több mint 3000 esetet láttak el idén szilveszterkor (Biztosító Magazin)
Idén is több baleset történt pirotechnikai eszközök miatt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerda reggel az Mti-vel.
jan. 1
11:51
Kína és India meghatározó a csemegeszőlő világpiacán (Agrofórum)
Az Usda Gain jelentése szerint a csemegeszőlő globális termelése a 2019/2020-as szezonban várhatóan 4 százalékkal 23,4 millió tonnára növekszik, és az ázsiai többlet ellensúlyozza az európai visszaesést.
jan. 1
12:00
Magyarországon minden makro mutató kedvezően alakult 2019-ben (vg.hu)
Csath Magdolna értékelése szerint a hazai makrogazdasági mutatók kedvezően alakultak a tavalyi évben.
jan. 1
12:06
Nem csak a szívószálak tűnnek el hamarosan: egy-két éven belül minden megváltozhat (Pénzcentrum)
Az egyszerhasználatos műanyagokra vonatkozó Európai Uniós irányelv és a műanyag újrahasznosítás egyre szigorúbb szabályozása miatt növekedhet a fizetésképtelenség és a csődök kockázata a magyar nemzeti össztermék 2,7 százalékát...
jan. 1
12:24
A hadsereget is bevetették az extrém ausztrál tűzvész miatt (Portfolio)
A hadsereg eszközeit, hadihajóit és repülőgépeit is bevetették szerdán Ausztráliában az erdőtüzek elleni küzdelemben, amelyekben szerdáig tizenhatan haltak meg. Az ausztrál főváros levegőjének légszennyezettsége is rekordmagasra, a veszélyességi küszöbérték huszonegyszeresére ugrott szerdán.
jan. 1
12:27
Szeretik a kkv-k az intézményi kezességvállalást (Menedzsment Fórum)
A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Századvég közös kutatása szerint a hazai kkv-k beruházási kedve 2017 óta nem lanyhul, és az egyéb források mellett a bankhitelek továbbra is kedvelt finanszírozási formának számítanak a körükben. Ennek ellenére a szektor hitelpenetrációja elmarad az EU és a V4-ek átlagától is.
jan. 1
12:33
A hőmérsékleti rekordok éve volt a tavalyi (vg.hu)
Szíriában 50 fokot is mértek, kifejezetten meleg és szélsőséges volt az időjárás a 2019-es évben.
jan. 1
12:36
Magyarországon minden makro-mutató kedvezően alakult 2019-ben (AQUA)
Bár Magyarország továbbra is erősen függ a német gazdaságtól, már nem annyira kiegyensúlyozatlan a magyar gazdaság, hogy azt a német gazdaság problémái teljesen leállítsák.
jan. 1
12:39
Nem adja fel energetikai ambícióit az Opus (NRGreport)
Frissen érkezett a bejelentés, hogy az Opus értékesítette a Mátrai Erőműben levő többségi részesedését az MVM-nek, és megtudtuk, hogy energetikai beruházásokra kívánják elkölteni a beérkező ellenértéket. A korábbi pletykák ellenére az Émász nem szerepel szorosan az akvizíciós célpontok között, az áram- és gázkereskedelembe is belépést tervez az tár
jan. 1
13:06
Idén is kitart a magyar bérrobbanás, de nem leszünk felhőtlenül boldogok (Portfolio)
Idén is kitarthat a gyors béremelkedés Magyarországon, miután a minimálbér és a garantált bérminimum 2020-ban is dinamikusan növekszik, miközben a munkaerőhiány továbbra is felfelé hajtja a kereseteket. Azonban az üres álláshelyek csökkenése miatt már nem biztos, hogy olyan kedvező helyzetben lesznek a dolgozók, mint a korábbi években, így a béreme
jan. 1
13:06
Nem megy jól a szekér a londoni kékeknek (vg.hu)
Csaknem 100 milliós veszteséggel zárt a Chelsea, sokba kerültek az igazolások.
jan. 1
13:09
Tüntetéssel ünnepelték az újévet Hongkongban (Privátbankár)
Nem csitulnak a kedélyek Hongkongban, az újévet is politikai demonstrációval ünnepelték a demokrácia mellett elkötelezett városlakók.
jan. 1
13:21
Tüntetéssel ünnepelték az újévet Hongkongban (Menedzsment Fórum)
Nem csitulnak a kedélyek Hongkongban, az újévet is politikai demonstrációval ünnepelték a demokrácia mellett elkötelezett városlakók.
jan. 1
13:21
Sokan kerültek a detoxikálóba szilveszter éjjelén (Biztosító Magazin)
Csak Budapesten mintegy hatvanan kerültek a detoxikálóba szilveszter éjjelén - számolt be az M1 aktuális csatorna szerda déli Híradójában.
jan. 1
13:24
Ma tíz éves a családi adórendszer, amely idén is tovább bővül (GazdaságPortál)
Ma tízéves a családi adórendszer, amely tíz éve segíti a munka mellett gyermeket nevelő családokat, 2011 és 2020 között összességében már 2600 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál. A rendszer évről-évre bővül, az elmúlt években megduplázódott a kétgyermekes családok adókedvezménye, ez idén is havi 40 ezer forintos megtakarítást jelent. Id

Keresés